Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Rakkaudesta lajiin  (Luettu 488838 kertaa)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2085 : 30.07.20 - klo:22:09 »
Protourin viimeinen osakilpailu Puijolla.
Rata kierretty kertaalleen ja paria väylää käyty vähän testailemassa.
Ratatyyppi vaihtui viikossa oikein todellisesti. Jos sentterillä on kova jätkä kun pelaa miinukselle niin täällä kolmen kierroksen jälkeen avoimen voittotulos on varmaankin -35 jos ei ala tuulemaan kunnolla.
Täällä on homma toisinpäin, eli kun Tampereella oli kolme väylää johon voi tehdä pirkon niin täällä on kolme väylää johon ei kannata yrittää.

Eli pirkkoja pitäisi tehdä. Outtia on aika reilusti, mutta ei mitään ihan älytöntä. Kuitenkin huonona päivänä paukutellaan outtia oikein huolella, joten koitetaan pitää peli järkevänä ja vältellä niitä outteja.
Hotellin takapihalta löytyi kori ja käytiin siihen vähän puttailemassa ja luulen taas löytäneeni pienen hippusen puttia. Ainakin voitin Holapan Teemulta tuopin puttikisassa :)


Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2086 : 31.07.20 - klo:17:37 »
Ensimmäinen kierros taputeltu ja nyt on tarina kerrottavana. Ehkä haluan jakaa tämän juuri kanssasi.
Aamupala hotellilla, sormuksen mielestä 69 pinnan yö. Lämmittelyssä paskanjauhantaa, puttailua ja vähän draivia verkkoon että saa miehen lämpimäksi. Sitten mennään.

1. DD tuuleen vähän nokka pystyssä mutta väylään. Olisihan se pitemmälle saanut mennä, mutta korille pikku alamäkeen 115m. DD3 noin kahdeksaan metriin, eli melkein hyvä. Putti ei ole ollenkaan huono, mutta ei mahdu sisään. Par.

2. Foreantsa pitäisi heittää. Kiekko kädessä ja heitto lähtee ihan niinkuin olin mallalillutkin, mutta ehkä metrin liian matalana. Skippaa maasta, osuu koivuun, tippuu maahan ja rollaa outtiin. Outin reunalta 12 metrin putti ei tietenkään mene. +1 mutta ei huolta koska hyvä heitto

3. 120m väylä. DDx käteen ja tällähän me sitten korjataan tilanne heti normaaliksi. Vauhdinotossa tuuli osuu vähän naamaan ja luonnollisestikin käsi samantien laittaa kiekkoon hysseä lisää. Ennakoimaton tuuli ei sitten kuitenkaan ole arvioni kanssa samanlainen vaan kiekko siinä 90m kohdalla feidaa outtiin.
Hiphei. Päädyn jostain syystä putterilla heittämään lähärin ja se menee sitten kasiin. Reipasta.
Hyvä putti keskelle pönttöä. Hieman mietityttää kun ollaan kaksi päälle kun piti vältellä sekä bogeja että outtia.

4. Ylämäkiantsaa. Antsa lähtee liian sisäkurviin vaikka kuinka asettelen heittoasentoa tiillä. Ei sentään puihin, mutta aika heikko suoritus. Aivan väylän oikeassa reunassa virittelen forea ja päätän mennä ensin metrin aukosta ja sitten kiertää vasemmalta väylän vasemmassa reunassa olevan männyn korin lähellä. Hyvä fore tekee tämän kaiken ja kiekko päätyy noin kuuteen metriin. Puttia hieman kun pakottaa niin korkeussäätö on taas pielessä ja kiekko alaraudassa. Huoh. Nostopar ja jatketaan plussalla.

5. Pelikirja sanoo kaksi 80m Buzzzia ja sitten lyhyellä putilla birdie. Buzzz on vähän varovainen ja tuuli painaa sen alas jo 60m kohdalla. Sata metriä jäljellä. Hysterialla oikean outin reunaa nuollen melkein sähkötolppaan osuen hyvä heitto. Kiekko on neljässä metrissä ja taas yritetään pirkkoa. Alarautaan ja ihan keskelle koria. Jaaha. Ei sitten millään.

Puttaaminen on omasta mielestä kuitenkin siinä mielessä hyvää että ne ovat putteja.

6. Tähän ei oikein löytynyt eilen sopivaa kiekkoa ja nyt kun tuulee niin vielä on hankalampaa. Koska korin takana maa laskeutuu outtiin niin hieman varovainen DDx feidaa ajoissa vasemmalle. On se loppujen lopuksi melkein korin tasalla, mutta 15m puttia en edes yritä. Par ja +2.

7. Rinnetontille heitettävä lyhyt väylä. Zonella foreantsa on aika hyvä. Vitosen putti on liian jännä ja menee vasemmalta ohi. Toinen vitosen putti on parempi joten par korttiin. Tässä vaiheessa alkaa jo laskea montako missattua pirkkomahdollisuutta on ollut....

8. Seuraavaksi sitten tarkkaa hysseä vaatia heitto. Firebird on vähän varovainen tuuleen vaikka yritin heittää sitä kunnolla. Yhdeksän metrin putti tuulessa on liian lähellä mummotettavaksi, joten yritetään.
Ei se ihan huono ollut mutta en osannut arvioida että tuuli päästessään sinne kiekon alle nostaa sitä. Kiekko nousi vähän korin yli, osui maahan josta pyörimään, pyörähti reunuksen yli ja hävisi näkyvistä.
Kannattipa yrittää. Toisaalta pakko noita bogeja on yrittää kaivaa pois. Metsästä 20m antsaroikotus vaatii vielä vitosen putin. Se oli varma putti. Hyvä. Paitsi että kakkosnelonen. +3

9. Ollaan siis siirrytty pelaamaan alamäkeen, joten tuulessa on hieman enemmän hallittavaa kuin eilen tyynessä. Ainoa hyöty eilisestä on, että tietää missä korit ovat.
Forella aukosta hieman liian hiljainen heitto feidaa vähän ennen kumpua jossa kori on. Ja outtiin. Melkein hyvä heitto. 13m putti ylämäkeen on luokaton ja menee kutoseen. Kutosen putti on vähän sivussa, putoaa ketjujen kautta alaraudan päälle, josta pystyyn ja alas mäkeä. 14m putti ei ole ihan huono mutta vasta seuraava jää. Kakkosta tähän lähdettiin hakemaan ja kutosen kanssa ulos. Tilanne alkaa olla varsin hersyvä. Ihan tätä kaikkea en mielestäni tilannut. +6

10. Alamäkeen oikein reilusti reilu satku. Päätän pitäytyä pelikirjassa ja vakain Buzzz kädessä lähtee suunnitellusti. Tuuli vähän liikaa nostaa sitä ei ehdi feidata tarpeeksi. Häviää näkymättömiin korin läheisyydessä olevan kummun taakse. Tässä vaiheessa kun tulee ymmärrykseen, että siellähän on outti niin menee farssin puolelle. Alkaa lähinnä naurattaa. Peli ei ole ollut pelkkiä onnistumisia, mutta voisi väittää, että ihan joka kerta näitä rolleja ja outteja ei tulisi vaikka itse ne olen heittänyt.
Hieman epäuskoisena tästä seikkailusta lähden hakemaan kiekkoani, joka sitten paljastuukin olevan melkein metrin sisällä. Jaaha. Aika hyvin on stopannut. Tämä on varmaan sitä tuuria. Hyvä.
12m putti ylämäkeen jota tietenkin lähden yrittämään. Jos se vaikka tästä.
Koskapa homma meni farssin puolelle ehdin mainita muille ääneen että kyllä tämän vielä tästä outtiin saa.
Hyvä putti tipahtaa tuulessa hieman liian nopeasti. Ja alarautaan. Ja rollaa alas outtiin.
Tämän epäonnistumisen vastaanottaminen ei ole hankalaa koska se oli jo etukäteen melkein tieto.
Toinen putti on yhtä hyvä...ja osuu alarautaan kuollen tällä kertaa korin viereen. Vitonen!
Plus kahdeksan kymmeneen väylään on enemmän, huomattavasti enemmän kuin olin ajatellut ottaa koko kisassa...

11. Metsässä tiukka alamäkiränni. Buzzzilla kovaa ränniin forea. Lähtee hyvin ja etenee suoraan, mutta linja on hieman vasemmalla. Osuu 20m ennen koria puuhun ja pomppaa oikealle. Yllättävän hankala rinnetontti lähestyttäväksi ja tällä kertaa kiekko pysähtyy kuin seinään kun toiveissa olisi ollut pikku liuku korin alle. Kutosen putti alamäkeen on kuitenkin oiva ja kolmosella jatketaan.

12. Pitkä alamäkiväylä outilla varustettuna. Kaikki on jo menetetty, mutta nyt sitten opetellaan huomista varten pelaamista. DD3 alamäkeen oikean kautta menee alamäkeen noin 140m. 80m korille joka on aika hyvin tikutettu. Nyt ei enää ole paineita, joten alamäkeen lähäri Zonella on hyvä ja korin alle tolppaan kiinni. Ensimmäinen birdie. Enää +7

13. Ehkä hankalin väylä etukäteen. Pelikirjassa tähän kapeaa ylämäkiränniin oli forella neppi Buzzzia puoleen väliin ja toinen samanlainen. Pelikirja siirtyy nyt tauolle, DDx käteen ja bäkkärillä hanat aukkoon. Vähän alivakaampi olisi mennyt vähän lähemmäs mutta olen tyytyväinen muiden kolistellessa puita. 11m puttikin on hyvä osoitus putin olemassaolosta ja toinen pirkko putkeen. Kuitenkaan ei synny kummoistakaan toivon kipinää. Joten jatketaan. +6

14. Ylämäkeen kapeaa ränniä tiedossa. Tähän alivakaalla Buzzzilla vain hanat niin pitäisi olla putilla. Ikivanha Buzzz tekee työtä käskettyä ja kuuden metrin ylämäkiputti odottaa. Tällä kertaa putti on ihan ok, mutta Prodigyn korien erityisominaisuus toimii. Ihan vähän vasemmalle, ketjut työntää kiekon ulos ja korin reunan yli. Jää siihen ja sarkastisesti tuulettelen hyvää tuuriani kun ei rollinut.

15. Vasemmalle kääntyvä lyhyt väylä jossa mando. Eilen oli kovin vaikea tästä selvitä, joten ratkaisen tämän foreantsalla. Tämä pelataan ylämäkeen joten se vähän vaikeuttaa vielä. Foreantsa ei ole huono, mutta sisäkurvin viimeinen puu heittolinjalla kopsahtaa. Polvelta taikaheitto forella jää kutosen lyhyeksi ja loivaan ylämäkeen putatessa toistan edellisen väylän putin. Melkein hyvä ja kori työntää ulos. Harmillinen nelonen. +7

16. Ylämäkeen 114m jossa ajattelin kiukulla heittää distancea. Heitänkin, mutta nokka pystyssä kiekko ei mene kovinkaan pitkälle. Zonella fore milliin ja jatketaan matkaa.

17. Tässä odotellessa taisi vähän ote herpaantua. 70m ylämäkeen aukkoon pelattava väylä. Hyvällä forella pääsisi kupille, mutta löysällä forella ei päässyt. 20m antsaputti menee vitoseen josta pamautan kiekon alarautaan. Tämä on oikeastaan ainoa sellainen väylä joka suorituksena harmittaa. Löysäilyllä aivan turha bogey. Sillälailla. +8

18. Taas odotellaan ja enimmäkseen odottelen että pääsisin pois täältä. Edellinen väylä masensi kyllä pahasti. Päätän kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja lopettaa pirkkoon. Fore mahtuu mandojen välistä pellolle ja Zone forella outin päältä metriin. Kolmoseen lopetus ja hellurei. +7

Jos ja jos ja jos. Jos ei sitä niin ei varmaankaan tuota. Jos olisin ollut parissa en varmasti olisi lähtenyt ylämäkeen yrittämään epätoivoisia putteja. Ehkä vähemmän olisi tullut sotkuja. Parasta tässä on kuitenkin se, että ehdin olla tilanteesta tietoinen ja tehdä tietoisia vaikkakin vähän epätoivoisia ratkaisuja pelitilanteen parantamiseksi. Oikein mielenkiintoista. Puttaamisen piikkiin voi laittaa paljon, mutta itselle oli tässä kohtaa pääasia että uskalsin putata. Draiveissa oli varianssia varmastikin saman verran kuin normaalistikin.
Hauska huomio oli että viikko sitten pelasin Sentteillä ensimmäisellä kierroksella saman tuloksen...
Realiteetti on, että kisa meni pilalle ja kesän paskimmat ratingit ovat tulossa.

Huomenna uudelleen.

Poissa tumi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 881
 • McPathetic
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tuomo Tanskanen
 • Seura: KFG Karkkila / NFS Nummela
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2087 : 31.07.20 - klo:17:54 »
Joskus maailma on vaan sua vastaan. Huomenna on uusi päivä. Terkuin, +18 -> +3 Sentteriltä

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2088 : 01.08.20 - klo:18:42 »
Toinen päivä Puijolla. Aamulämmittelyksi hotelliaamupala, puttia ja muutama heitto verkkoon ja tietenkin paskanjauhantaa. Ei tuullut niin paljoa kuin eilen ja aurinkokin yritti vähän lämmittää.

1. Ykkösen tiillä oli ajatus vain heittää senverran oikealle, että ei mennä vasemmalle outtiin. Jostain syystä vetoon tuli aika kivasti vauhtia ja taisin heittää sellaisen 120m koska korille oli satasen verran. Oltiin kuitenkin senverran oikealla, että väylän oikeassa laidassa oleva lehtevä puu tuli vähän peliin mukaan. Loivaa hysseä hain siitä vierestä, mutta vähän lähti liikaa oikealle ja hipsaisi oksista hieman vauhtia pois. Kaartoi onneksi outin päältä pois, joten sitten nepattiin vain korin alle ja jatkettiin parissa. Hieman harmitti, ehkä viisi metriä vasemmalle niin olisi päässyt heittämään rauhassa oikean kautta loivaa hysseä korille. Muiden peliä seuratessa aika monella hyvälläkin pelaajalla oli hankaluuksia lähestymisen kanssa.

2. Foreantsassa pitää tietenkin korjata eiliset virheet ja heitän vähän hiljempaa. Taas on hyvä heitto, mutta hieman lyhyeltä näytti. Menee kuitenkin risuaidan ohi ja selvästi sen takana osuu johonkin. Tiille ei näy mihin se voi osua, mutta paikalle laahustaessa siellä onkin ob-linja ja kiekko on osunut keppiin jääden outtiin. Jaahans. Jatketaanko eilisellä linjalla sittenkin... nelonen korttiin ja eteenpäin.


3. Koskapa ollaan jälleen yllättäen plussalla niin yritän korjata tilanteen toistamalla ykkösen hyvän heiton. DDx lirvahtaa ajoissa kädestä ja painaa vasemmalle outtiin noin 30m tiiltä. Hieman epäuskoisena pyydän muita määrittämään ylityskohdan ja kaivan DD3 Zucasta. Paikaltaan heittäen hysseä korille, vähän menee pitkäksi ja paljastuukin että toisen kerran tällä kierroksella kiekko on alle 50 cm outissa. 14 metrin putti menee ehkä vähän kiukulla sisään ja pelikaveri toteaakin ettei oikein näyttänyt meikäläisen putilta. Ei varmaankaan. TuplaOB-vitonen korttiin hyvällä putilla. Kolme väylää kolme päälle. Mitä täällä ei pitänyt tehdä? OB:ta ja bogeja. Auts.

4. Saan korjattua eilistä huonoa antsaa enemmän vasemmalle, mutta samalla tulee enemmän antsaa ja kiekko syöksyy rinteeseen. Onneksi ei rollaile mihinkään ja pystyy heittämään forella. Ei vain matka riitä ja 15m puttipaikka on niin huono että pistän alle ja jatketaan matkaa. +3

5. Vähän tuulee vastaan ja Buzzz kääntää vähän yli, menee kuitenkin sen tavoitellun 80m ja pysyy vaivoin sisällä. Samalla Buzzzilla loiva hysse outin päältä menee vitoseen ja putti sisään. Ensimmäinen pirkko. Hiphei. +2

6. DDx on vähän varovainen ja tuuli pääsee taas alle heittäen kiekon vasemmalle. Käytännössä ollaan samassa paikassa kuin eilen ja iloisia siitä että ei mennyt outtiin. Kiekko korin alle ja matka jatkuu.

7. Päätän ottaa vähän antsaa pois Zone-foresta ja heittää sitä kunnolla. Kiekko menee suunniteltua linjaa ja noin kolmeen metriin. Putti tuupataan sisään ja +1. Ehkä tämä tästä.

8. Hysse on oikeastaan identtinen eilisen kanssa eli liian matala. Aika samassa ysin putilla. Pakkohan se on yrittää. Yritän hieman miettiä miten tässä sivutuulessa kiekko menisi koriin. Varovainen putti on huono ja päättelyketju väärä. Tuuli nostaa kiekkoa ja vie sen korin ohi. Onneksi reilun vitosen putti menee ja kolmosta korttiin.

9. Eilinen kutonen muistoissa vaihdetaan alivakaampaan ja heitetään vähän kovempaa. Tuleekin oiva heitto ja päädyn kolmeen metriin. Putti sisään ja parissa jatketaan.

10. Alamäkiliidätys Buzzzilla on vähän varovainen. Jääkin 15 lyhyeksi eikä pokka anna periksi kokeilla. Alle ja matka jatkuu. Reilua parannusta eiliseen tässäkin.

11. Buzzz lähtee alamäkeen hyvin kohti koria. Vähän korin yli feidaa ja osuu kuuseen. Kympissä haaraputti on huono mutta jää onneksi rinteeseen. Kolmosta korttiin.

12. DD3 näyttää vähän lyhyeltä mutta 80m korille alamäkeen kuitenkin matkaa. Eilen jo Zone meni kivasti joten toistan suorituksen. Alle kahteen metriin ja tämä on ollut helppo väylä. -1

13. Pelirjassa lukee Buzzz forella, mutta kun seison tiillä niin olen ihan varma etten osu tuohon reikään. Pelikirja siis roskikseen ja DDx:llä hanat aukkoon. Osun aukkoon, mutta liikaa oikealle ja kuusen runkoon. Metrin raosta pääsisi forella, joten Buzzz käteen ja menoksi. Osun rakoon, mutta joudun heittämään liian kovaa ja osuu matkalla puuhun. Foreneppi Zonella on mennä sisään, mutta eihän se mene vaikka yritin. Nelonen korttiin ja pariin.

14. Alivakaa Buzzz on löysä vaikka meneekin väylää pitkin. 15m lyhyeksi josta sitten putti alle ja jatketaan. Jostain syystä löysä avaus.

15. Foreantsa ei tänään osu mihinkään, mutta on vähän liian jyrkkä kulma ja jää reiluun kymppiin.
Niistän vähän hankalasta asennosta alle, joten kolmosta korttiin. Parissa mennään.

16. DDx täysillä ylämäkeen, ei sitä potkua oikein vain tule, joten tyydytään 25m foreneppiin joka osuu alarautaan. Hyvä haku, mutta nostokolmonen siitä tulee. Olisikin ollut ylimääräinen.

17. Ekstakeskittymisellä DD forella rinteeseen. Ei jaksa kiivetä rinnettä, mutta jää reiluun kuuteen metriin. Vähän outo putti, mutta menee ja jää koriin. -1

18. Forella mandosta läpi ja pellolle. 60m lähäri Zone-forella neljään metriin. Jännä paikka mutta selviän putista ja kierros loppuu pariin pirkkoon. -2

Alussa oli kyllä usko koetuksella. -2 näyttäisi tarjoavan siihen 950 paikkeille ratinkia, joten omalla tasolla on pelattu. Huomenna sitten vielä ja koitetaan selvitä alustakin kunnialla.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2089 : 02.08.20 - klo:23:05 »
Viimeisen kierroksen tunnelmista tulisi aika perushorinaa ja totesinkin että näyttäisi olevan aina enemmän asiaa silloin kun peli ei kulje. Ei taida luontevasti tulla itsestä sellaista itsensä kehumista ja muuta hehkuttamista.

Muutama sana Puijon touhuista yleensä.

Viimeinen kierros alkoi vihdoinkin niinkuin pitää. Ykköselle ja kakkoselle pirkot. Kakkosen avaus oli huonoin kolmesta ja livahti kivasti välistä neloseen.
Kolmosväylä oli huonointa tekemistä koko kisassa. Tänäänkin jokin suuntima oli pielessä ja muuten melkein hyvä heitto löytyi vasemmalta kymmenen senttiä outin puolelta. Neljä outtia kolmella kierroksella on oikeasti tuollaiselle väylälle käsittämättömän huonosti. Ehkä 120m houkutteli epätoivoiseen nykimiseen.
Vitosella ihmeteltiin pitkään meikäläisen kakkosheittoa. Se oli nimittäin outtilinjan päällä siten että toisesta suunnasta katsoen ei millään nähnyt kiekkoa ja toisesta suunnasta se pikkuisen siellä vilkutteli. Itse hämmennyin tästä jo senverran, että ulkoistin itseni päätöksestä. Pojat päätyivät sitten ”pelaajan etuun” kun ei oikein saada selkoa asiasta. Senverran vei ajatuksia ilmeisesti muualle, että tuo 9m putti meni ohi ja pistin paluuputinkin vielä ohi. Harmillista, mutta ei pitäisi heitellä sinne viivalle. Vähän jäi vaivaamaan tuo kyllä.
Siihen ne bogit sitten loppuivatkin ja loppukierroksen neljä pirkkoa antoivat lopputulokseksi -4 joka tuntui kokonaisuutena jo ihan kohtuulliselta tulokselta.

Puijon kenttä ei ole kovinkaan vaikea silloin kulkee. Aika monella väylällä on tarjolla kuitenkin jonkinlaista rinnettä joka tarjoaa pienellä epäonnistumisella mahdollisuudet rollaamiseen ja vähintään pitempiin putteihin. Tänäänkin puttasin muistaakseni ysiväylällä seiskasta pirkkoa ja huomioin että jossain 10 kilometrin päässä oleva järvi näkyy kauniisti ja että ollaanpa me aika korkealla...ja korin takana on rinne ja outti. Eihän se putti sinne mennyt kun en saanut pakotettua itseäni unohtamaan kaiken muun olemassaoloa.

Putti siis oli ehkä lähempänä sellaista meikäläisen perusputtia kuin hetkeen. Ei ne mene mutta pääosin sentään uskaltaa yrittää.

Kisahan meni jo eka kiessillä, mutta olisi mentaali ollut aika kovilla jos kierrostulokset olisi kääntänyt toisinpäin. Ykköskortissa viimeiselle kierrokselle ja +7 korttiin. Olisi kotimatkalla ollut miettimistä :)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2090 : 10.08.20 - klo:10:07 »
SM-kisat on käyty ihmettelemässä ja toteamassa että on meillä aika hyviä pelaajia tuolla avoimessa luokassa ja naisissakin.
Ja silti on aina jonkun vuoro epäonnistua. Tunteita oli pelissä reilusti ja oli hienoa päästä näkemään kuinka pelaajat niitä käsittelevät.

Kahtena päivänä päädyin spotteriksi kilpailuun ja näkemään todella läheltä peliä. Mielenkiintoista hommaa ja hieno tapa päästä osalliseksi sekä seuraamiseen että järjestämiseen.

Nyt sitten aletaan suunnata kohti Mastereiden SM-kisoja. Kaikenkaikkiaan näyttää siltä, että liikaa treenimahdollisuutta ei meikäläiselle ole tulossa mutta eiköhän Lausteelle päästä testaamaan Kyytä. Ratahan on tuttu ja itselle aina vaikea, joten hereillä pitäisi olla.

Viime torstaina kävin Nurmijärvellä viikkokisahommissa golfkentällä jossa pääsi heittämään paljon draiveria. Ihan hyviä pointteja itselle ja sudarin jälkeen kisan toinen sija.
Huikeana yksityiskohtana 90 pelaajaa torstai-iltana kymmenen euron osallistumismaksulla. Ja ilmeisesti kaikki eivät edes mahtuneet mukaan.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2091 : 17.08.20 - klo:21:12 »
Mastereiden SM-kisat pelataan kohtuullisen tutulla Lausteen Kyy-leiskalla. Parilla saa tuulisena päivänä tonnin ja vaikea on, kovin vaikea.
Kävin tänään poikain kanssa kertaamassa leiskan ja oli vähän tuulistakin. Väylien numeroita ei meinaa muistaa, mutta järjestyksen kyllä. Vähän uudistusta ilmassa ja paikalliset puut ovat viime kerrasta kasvaneet merkittävästi.
Pelikirjan säätöön piti jäädä alkupään väylille kun ei meinannut oikein tulla mitään pelaamisesta.
Kenraaliharjoitus siten että ensimmäinen heitto lasketaan ja muuten voi sitten testailla hieman päätyi tulokseen +15 joka on muistaakseni noin 78 suoritusta.
Ensimmäinen ajatus on ettei tuonne montaa hyvää suoritusta mahdu ja se tunnelma on kyllä ihan oikea . Eli hyvältä näyttää :)

Pelikirja Lausteelle Kyy-leiskalle

1. Zone flättinä ensimmäisen oikealla olevan noin nelimetrisen männyn yläpuolelle. Suora väylä joka vuosi toisensa jälkeen vaikuttaa vaikeammalta. Draiverilla aukkoon osuminen vaatii kohtuuttoman hyvää onnistumista kilpailun ensimmäiseltä heitolta. Kakkosheitto pyritään heittämään oikeastaan identtisenä ensimmäisen heiton kanssa. Siellä on taas yksi mänty jonka yli heittämällä ollaan putilla.
Valitettavasti kolmonen on tällä pelaamisella ihan birdie, joten nelosta odotettavissa varsinkin kun tätä ratkaisua on testattu noin neljällä heitolla. Kaikki kolmoset ovat positiivista.

2. Oikealle ylös heittäminen puiden taas kasvettua alkaa vaatia aikamoista ylisuoritusta kirjaimellisesti.
Testailin tässä hieman eri kiekkoja ja ainakin tänään semikulunut first run DD saattaisi mennä keskeltä matalana korille saakka. Kolmonen on perusoletus, mutta hyvällä heitolla putille. Outtiin en saanut yhtään, joten pelko pois ja draiveria mukille.

3. Tähän oletin Zonen sopivan mainiosti. Jostain syystä testailemassa sain yhden heitettyä rinkiin saakka, muuten selvästikin joutui ränniin runttaamaan hieman liikaa vauhtia. Vähän jäi epävarmaksi, mutta valikoimaan tullut foreantsa draiverilla on tämän hetken suunnitelma. Buzzzillakin yritin, mutta ei sitten millään ellei runtannut vähän ylikovaa.

4. Tässä ylämäkiväylässä on puut jälleen kasvaneet, joten antsaa väännetään ihan kunnolla. DDx antsassa tekee oikein hyvää tälle väylälle. Ei edes ajatusta korille heittämisestä joten jätetään putterille pikku neppi ja paria korttiin. Tämä on ollut kohtuuttoman vaikea väylä siihen nähden miten vaikea väylä tämä ei ole.

5. Tässä pelataan niin ettei enää joudu dropparille jos menee outtiin. Antsaa taivaalle ja neppi rännin alkuun, siitä Buzzz forella mukille ja nelosta korttiin. Siis ideaalitilanteessa...
Tässä on kovin helppo kopistella, joten koitetaan maltilla paria pelata. Niinkuin ennenkin.

6. Forella pelataan tämä väylä ja erinomaisella forella pääsee ihan korille. Tänään reiluun kymppiin, joten paremmin pitäisi pystyä ajamaan vähän tiukempaa linjaa. Tässä vaiheessa on ollut kolme väylää joihin voi tehdä pirkon, joten jos oltaisiin parin huitteilla niin olisi aika kohtuullisesti alkanut kierros.

7. Kuuluisa kuolemanlaakso. Tänään forella ikävät rollit outtiin ja kun kokeilin mennä dropparille niin alaspäin lähtenyt fore ei pysähtynyt ennen outtia...
Tätä olen ikuisesti pelannut kolmen foren taktiikalla, joten ei luovuta siitä. Todennäköissesti DD3, DD ja Zone forella. Nelosia olen tähän tehnyt ihan hyvällä prosentilla, joten ei luovuta siitä vaikka taistelin kutosen tästä tänään.

8. Dogleg vasempaan. Buzzzilla saa heittää tähän ihan kunnolla. Toinen Buzzz täydellisen avauksen jälkeen forella ja silloin voi yrittää jo pistää pönttöön. Nelonen on tähän ok, mutta hyvän avauksen jälkeen vain birdie kelpaa. Sweet spot on vain kovin pieni, joten hyvin pitää osua.

9. Dogleg oikealle. Puut ovat tässäkin kasvaneet ja forehuijaaminen on koko ajan vaikeampaa. Muistelen tähän tehneeni pirkkojakin, joten katsotaan miten homma menee. Tänään löysällä dessuheitolla sisämetsään ja Buzzz OS:lla pitkäksi takamettään. Eli tuurilla mennään.

10. Tämä on pelattu oikeastaan aina samalla kiekolla. Ikivanha First run DD suoraan ränniin feidaa kivasti korille. Sitten vain pikkutuurilla toivotaan että jää tarpeeksi lähelle. Kakkosta haetaan, mutta oikeasti saa olla tyytyväinen jos pääsee eteenpäin niin että saa parin. Kyllä mä yhden kakkosen teen.

11. Antsaa ylöspäin pieneen rakoon. Tänään ei osunut, mutta periaatteessa tarpeeksi pitkälle heittämällä pääsee hyssettämään korille. Enpä muista koska olisi viimeiseksi onnistunut ja hyvä kun osuu aukkoon. Neljä nelosta olisi hienoa.

12. Buzzz rauhassa mutkaan ja sitten antsalla DDx sinne jonnekin. Kolmosenkin voi tehdä, mutta sitten on kakkosheitto kovin hieno. Neloset on ihan hyvää tekemistä. Moni jää alkumetsään.

13. Tämä se on ollut suhteettoman vaikea. Buzzz rauhassa aukolle ja siitä foreantsa Buzzzilla mukille. Ei minkäänlaista itseluottamusta tähän.

14. Par viisi. Tuulen mukaan avaus aukosta ulos ja forella kakkosheitto varmasti väylään. Vasurissa on hazard joten varotaan sitäkin. Vakaalla hanat sitten todennäköisesti vastatuuleen ja toivotaan että menee puiden välistä mukille. Hyvin heittämällä nelonen, ilman outtia ei vitosta isompaa pitäisi tehdä. Avaus on kyllä kovin ratkaisevassa roolissa tässä.

15. Antsaa niin pitkälle kuin vain pääsee. Tässäkin vasemmalla hazardia. Jos saa reilun satasen heiton voi hakea mukille kakkosheitolla. Vaatii vain kaksi mainiota heittoa. Hazardin päälle ei paljon kannata lähteä leijailemaan kun viimeisenä puut tipauttavat kiekon hazardiin jos ei ole kovin korkea. Testattu tänään.

16. Kapeaan ränniin Buzzzilla. Hyvällä heitolla pirkko, mutta pääasia on vältellä puuosumia.

17. DD forella rauhallisesti aukosta ulos. Sitten hysse mukille ja kolmonen korttiin. Olipa se aukko kapea. Jos osuu kolme kertaa aukkoon niin hyvin menee.

18. Taas on puut kasvaneet. Suora satasen heitto olisi vaatimuksena. Lopputuloksena on, että hyvin todennäköisesti heitän vakaalla kiekolla foren puiden yli rinteeseen, pistän silmät kiinni ja odotan rullaako outtiin.

Pirkko päivässä olisi ihan kiva. Muuten sitten pitää olla hereillä mielellään koko kierroksen.
Ratingin perusteella olen 28. joten ei kannata liikaa odotella. Sitä kuuluisaa itsensä voittavaa peliä lähdetään pelaamaan ja mitä vähemmän yli parin niin sitä parempi mieli.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2092 : 18.08.20 - klo:22:30 »
Mielenkiintoisena uutuutena lajissamme on sosiaalisen median oikea kiinnostuminen. Joku tubettaja haastoi Vänen Nummelanharjulle pelaamaan ja sitä on katsottu 139000 kertaa vaikka sinänsä siinä videolla ei ole kummoistakaan sisältöä. Setämies väheksyy tubettajia :)
Rättyän Niko on ottanut sosiaalisen median haltuun ja tuntuu että kiinnostusta riittää, tuntuu että Nikon kengänsitomisvideotakin katsottaisiin 30000 kertaa mikä tuntuu ihan käsittämättömältä.
Hämmentävää huomata että samalla nämä eri medioissa esiintyvät henkilöt saattavat jättää videoihinsa yhteydenottopyyntöjä ja erilaisia toiveita ilmeisesti olettaen että kaikki niitä katsovat. Mielenkiintoista :)

Poissa Flick Maniac

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 4 848
 • Discmania
  • Profiili
  • Frisbeegolf Club Keinukallio
 • Oikea nimi: Mikko Setälä
 • Seura: FGCK
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2093 : 19.08.20 - klo:10:21 »
Ööömm...Liittyykö tämä jotenkin siihen Rättyän ja parinsa pari-SM sohellukseen? Jos liittyy niin kiinnostaisiko avata mistä siinä oli kyse? Jotain draamaa näytti somessa olleen mutta en jaksanut jahdata juonenpätkiä, saisiko tähän refraatin?

Muoks. Ettei sittenkin ole kyse eräästä toisesta... Hämäsi vaan kun Niko mainittiin. Ehkei tuo auennut kaikille muillekaan
« Viimeksi muokattu: 19.08.20 - klo:10:43 kirjoittanut Flick Maniac »
Discmania Media Partner since 2017
Link | MD3 | MD4 | Gator | FD | FD2 | FD3 | CD2 | DD3 | PD2 | Rampage | Spirit
Päiväkirja
http://www.instagram.com/Flick_Maniac
http://www.youtube.com/user/glaabaglooba

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2094 : 19.08.20 - klo:11:05 »
Ööömm...Liittyykö tämä jotenkin siihen Rättyän ja parinsa pari-SM sohellukseen? Jos liittyy niin kiinnostaisiko avata mistä siinä oli kyse? Jotain draamaa näytti somessa olleen mutta en jaksanut jahdata juonenpätkiä, saisiko tähän refraatin?

Muoks. Ettei sittenkin ole kyse eräästä toisesta... Hämäsi vaan kun Niko mainittiin. Ehkei tuo auennut kaikille muillekaan

Tarkoituksenani ei ollut suoranaisesti puuttua yksittäisiin tapauksiin ja näissähän on vähän sellainen tilanne, että täältä meikäläisen tuolilta ei oikein kovin paljoa voi tilanteita kommentoida julkisesti joten yritin yleisesti vähän mietiskellä maailman muuttumista.
Nukkumaanmennessä kyllä arvasinkin että saattaa tuntua yksittäistapauksilta nämä varsinkin niille joilla ei ole selkeää tietoa mistä kokonaisuudessa on kyse.

Aiemmin kun ollaan kavereiden kanssa juteltu kahvipöydässä maailman epäreiluutta ja kaikki ovat olleet samaa mieltä niin asiat tuntuivat useimmiten jäävän siihen. Tai sitten joku intoutui selvittämään asiaa oikeastikin missä ei tietenkään ole mitään pahaa.
Nykyään joillakin tuntuu että kun someen pitää tehdä jatkuvasti sisältöä niin saattaa käydä niin, että nämä entisajan kahvipöytäkeskustelut siirtyvät ikäänkuin kaikkien yhteiseksi kahvipöydäksi.
Tällaisissa tilanteissa en ihan aina vielä itsekään tiedä miten toimia. Suurin osa on ihan sellaista aivopierua ettei haluaisi niihin millään lailla kiinnittää huomiota mutta jos isompi porukka huomioi asian ja alkaa kyselemään että "mikäs homma" niin jotenkinhan näihin täytyy reagoida. Onneksi eivät ole ihan päivittäisiä asioita nämä, joten ehkä näemme vielä mielenkiintoisia keskusteluita ja keskustelunavauksia :)

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2095 : 20.08.20 - klo:22:14 »
SM-kisojen ensimmäinen kierros on pelattu. Jonkinlainen tuuli oli mukana kentällä ja tietenkin eri suunnasta kuin treenikierroksella. Jonkinverran joutui miettimään pelikirjaa uusiksi, mutta niinhän sitä pitääkin.
25 astetta lämmintä ja onnistuin vielä unohtamaan rangelle yhden DDx:n lämmitellessä. Ei mitään erityistä huomiota lämmittelyn osalta. Puttaaminenkin oli sellaista perustekemistä.

1. Viimeiseen asti arvoin pidetäänkö pelikirjasta kiinni vai lähdetäänkö vetämään hanat draiverilla sitten kuitenkin. Zone kädessä hieman sopivasti hermostutti, joten SM-kisat ihan selvästi. Minkäänlaista menestymisen tuskaa ei ollut joten nyt pitäisi osata vain nauttia.
Zonella oli tarkoitus heittää oikealla olevien mäntyjen yli. Lähti sitten hieman aikaiseen kädestä ja tuurilla väylää pitkin melkeinpä siihen mihin olisin yrittänytkin. 66m korille matkaa ylämäkeen. En osannut päästää oikein irti pelikirjasta, joten yritin Zonesta repiä irti tuota heittoa. Taas lähti hieman ajoissa ja meni sen männyn vasemmalta puolelta kymppiin. Putti oli surkea ja jäi neljään metriin jonka laitoin rutiinilla sisään. Jännitti niin pirusti, mutta oli aika varman tuntuinen putti omastakin mielestä. Nelonen siis korttiin ja bogilla aloitetaan.

2. Ei ihan sellainen alku kuin olin toivonut. Takatuuli, joten maailma muuttui tältä osin. Vanha DDx käteen ja oikeastaan olisi ollut ihan hyvä heitto, mutta kun oli matala. Matalahan sen piti ollakin, mutta kun oli liian matala. Jäi 25m tekemistä vielä. Puttaamalla korin alle ja sitten jatketaan matkaa. Olisihan se ollut aika hienoa tuupata pariin tilanne, mutta eipä tullut montaa kakkosta tähän koko kilpailussa. +1

3. Pelikirjan mukaisesti DD käteen ja loivaa antsaa forella. Jostain syystä hieman liian hiljaa ja suoristi itsensä ihan liian aikaisin. Onnekas pomppu väylälle ja 13m puttia yrittämään. Ei ollut edes huono ja napsahti alarautaan. Hieman harmitti tämäkin, mutta enemmän oli sellainen tunnelma ettei tämä nyt oikein vain lähde. +1

4. Vastatuuli ja pelikirjan antsa tuntui huonolta idealta. Otin sitten mielestäni huomioon tuulen ja heitin DDx pikku hyssessä. Eihän se mitään kipannut vaan sinne vasemmalle jonne ei saanut joutua missään tapauksessa. Onneksi jäi avoimelle, joten Zonella korkea hysse koivujen sivusta vitoseen ja putti sisään. Hyvin paikattu, mutta tämä piti mennä paljon helpommin. +1

5. Sivutuuli ja päätin pelikirjan mukaisesti lähteä DDx edellä puskan yli. Todennäköisesti päivän paras heitto ainakin siihen saakka ja kauniisti eteenpäin lähtenyt kiekko kurkkasi oikealle ja palasi väylälle. Hetken ehti miettiä, korille oli 102m mutta hieman oikealta piti osua aukkoon. Päädyin siihen ettei siihen aukollekaan oikein meinaa helposti tipauttaa kiekkoa, joten heitetään DDx forella kovaa niin sehän voisi mennä vaikka rinkiin. Vähän liikaa vasemmalle ja heti siinä aukon reunassa osui puuhun ja pomppasi...tietenkin vasemmalle. Ja huonoon paikkaan.
Polvella vääntämään foreantsaa, mutta osui puuhun. Toinen samanlainen vähän lähempää on mennä koriin, joten vitosen putti sisään ja hyvästä avauksesta bogi. Saunapalaverissa totesin, että olisi pitänyt olla selkeämpi suunnitelma mitä tehdään jos tulee noin hyvä avaus. Nyt meni sen miettimiseen liikaa aikaa enkä ollut ihan varma mitä olen tekemässä ennenkuin olin jo heittämässä. Paha mieli bogista tuollaisen avauksen jälkeen. Hittolainen. +2

6. Sivutuuli vasemmalta näyttää sopivalta forelle. DD3 kädessä jostain syystä runttaan sitä niin paljon kuin lähtee ja tekniikka ihan palasiksi. Jää näppiin ja raapaisee vasemmalla olevaa pientä mäntyä, mutta menee kuitenkin pusikon toisella puolella. Zonella polvifore neljään metriin ja kolmosella jatketaan. Käsittämätöntä sohlaamista jos multa kysytään.

7. Kuolemanlaaksoa lähestytään perinteisesti kolmen foren taktiikalla. Ensimmäinen Hysterialla on matala ja jää metrin vasemman outin reunasta sinne alas. Aika huono siis. Sisällä kuitenkin. Tässä kohtaa olisi pitänyt miettiä hieman uudelleen pelikirjaa, mutta päädyin foreen kun pelikirjassa niin lukee. Alhaalta heitetty fore on aika safety, joten jää kolmannelle forelle ehkä 65m. Takatuuleen Zonella foreantsaa. Löysä heitto menee korin tasalle, mutta feidaa melkein outtiin liian korkeana. Jää kuitenkin rinkiin ysiin. Puttaamista ei olekaan oikein ollut ja nyt sitten päästään testaamaan. Takana laskeutuu rinne, joten ohi heittäminen aiheuttaa draamaa. Pystyn kuitenkin aika hyvään puttiin joka on ylhäällä hieman oikealla. Oikeastaan aika hyvä putti, mutta kolistenhan se tulee sieltä ulos ja jää korin alle. Bogi. Ai hitto. Jälkikäteen olisi taas pitänyt osata soveltaa kakkosheittoa ja varmaan kolmostakin. +3 ja tuntuu siltä ettei oikein hyvin mene.

8. Buzzz lähtee kädestä hyvin, mutta tällä väylällä näkee jo kaukaa osuuko kiekko puuhun. Viimeinen puu oikealla kerää tällä kertaa hyvän avauksen ja pompauttaa sen vasempaan reunaan. Katselen jo että pääsisikö metsän läpi jotenkin korille, mutta järki käteen ja putteri mutkaan. Olisi vain pitänyt käydä vähän katsomassa kun heitin hyvän heiton, mutta väärän puun viereen. Ihan liian lyhyt. Nyt tarvitaankin sitten taikaheitto. Pieneen ikkunaan Buzzz forella menee vitoseen. Hyvä putti ylämäkeen sisään ja nelonen. Huh. Tämä virhearvio olisi maistunut pitkään pahalta. Vähän tuntuu ettei oikein keskittyminen riitä. +3

9. Dessu lähtee forella liian ylös ja osuu aikaisin puuhun. Jää risukon taakse ja meikäläinen ratkaisee tilanteen heittämällä upsin. Tästä saattaa olla kuvamateriaaliakin. Matkaa korille noin 50m ja oikealla ollaan. Buzzzilla fore väylää pitkin jää kuuteen metriin ihan vain siksi että jälleen heitin sellaisen kuin yritinkin, mutta väärinarviointi jälleen. Perhana. Joudun puttaamaan tämänkin sisään.

10. Ehkä tästä pirkko. Vanha DD forella on kuitenkin hieman löysä ja feidaa ajoissa. Ei kuitenkaan osu mihinkään, joten löytyy ysistä. Putti on huono, joten tyydytään kolmoseen.

11. DDx aukosta ulos ei palaa takaisin ja olen liian oikealla. Mänty oikealla peittää heittolinjan, joten nyt haetaan epätoivoista. Dessu korkeana antsana puiden päälle ja sitten toivotaan. Ei se nyt oikein hyvin mennyt, mutta 20m korille metsän reunassa. Roikotusputti meinaa mennä sisään, mutta eihän se edes osu. Nelonen kuitenkin ja +3

12. Buzzz rauhassa mutkaan ja DDx isolla antsalla eteenpäin. Ei ihan jaksa joten mäntyjen välistä polvelta fore milliin. Hyvä. Nelonen korttiin ja +3 alkaa tuntua ihan kohtuulliselta.

13. Buzzz aukolle ja toinen forella korin tolppaan kiinni. Näin tämä pitää pelata. Jatketaan matkaa kun kerran onnistui tämä itselle kovin vaikea väylä.

14. DD suoristaa kivasti ja painelee aukosta ulos. Forella sivutuuleen DD3 lähtee sopivan matalana kohti Hazardia feidaten tuulen avustamana melkein väylän toiseen laitaan. Jää siihen onneksi väliä. Zonella 70m fore tuulen avulla vähän pitkäksi. Männyn alta polvelta vitosen putti sisään ja kilpailun ensimmäinen pirkko on valmis. Erinomaista. +2 tuntuu jo aika hyvältä.

15. Vastatuuleen täydellinen virhearvio. Yritin heittää ylikääntävää DDx:ää, mutta kun se oli lähtiessä jo antsassa niin paineli metsään asti. Forella sieltä metrin raosta vääntäydyin pois metsästä ja pääsin Zonella forettamaan tuulessa 50m lähäriä. Neljään metriin ja taas par korttiin. Hyvä.

16. Buzzz aukkoon ei ole hyvä. Menee itse asiassa aika läheltä mandoa lähellä olevaa puuta osumatta siihen. Eikä osu itse asiassa mihinkään vaan feidaa kymppiin. Kaveri pistää pari metriä kauempaa sisään, mutta taisi tulla päivän surkein yritys. Oli niin huono ettei siitä voi kaivaa oikein mitään irti. Kolmonen kuitenkin ja seuraavalle väylälle.

17. Itselle yllärinä en pääsekään aukosta läpi. Jää kuitenkin kohtuullinen paikka heittää metsästä ulos. Vähän liikaa kulmaa ja jään puiden alle huonoon paikkaan. Jotain mikä muistuttaa hieman hyppyputtia väännän kiekon vitoseen. Ylämäkiputti tarkottaisi bogia. Tämähän pitää laittaa sisään tai näyttää ikävältä. Pistänkin putin sisään ja jatketaan +3 tilanteessa viimeiselle väylälle.

18. Pelikirja meni uusiksi kun onkin takatuuli. DD3 kädessä forella laitankin siihen hieman antsaa ja lähteekin tosi hyvin kädestä. Kiekko on senverran vakaa, että kurkkaa vähän vasemmalle ja todella läheltä koivua raapii itsensä kolmeen metriin. Hieman hämmentävästi kakkonen tähän ja lopputulema +2.

Aika hyvä maku jäi vaikka kokonaisuus pelatessa ei oikein tuntunut kummoiselta. Enemmän sellaiselta painimiselta. Pari pirkkoa tuonne loppuun oli iloinen ylläri. Ratingia alustavasti 984 ja 12. sija. Tästä on melko hyvä jatkaa kohti huomisen uusia seikkailuja. Paineita ei pitäisi edelleenkään olla ja koitetaan olla toistamatta samoja virheitä kuin tänään.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2096 : 22.08.20 - klo:21:50 »
Mastereiden SM-kisat 2020.
Kolme kierrosta pelattu. Eilen aloittelin toisen kierroksen kommenttiraitaa, mutta oli omastakin mielestä senverran boring, ettei olisi jaksanut kukaan sitä lukea. Siis tekstiä. Pelatessa tuntuu tapahtuvan jatkuvasti kaikenlaista.
Kakkoskierroksen alku oli mielenkiintoinen. Tuuli tyyntyi äkisti ja aiemmin heittävät tuuppasivat draiverit kauniisti aukosta läpi ja minä sain kohtauksen ja muutin pelikirjaa lennosta. Draiveri käteen ja early release ekaan puskaan. Hiphei.
Sen jälkeen peli sitten hiljalleen lähti käyntiin ja neloselle tehdyn bogeyn jälkeen jatkettiin par-junassa. Kunnes väylällä 16 missasin mandon, väylällä 17 puttasin ohi korista ja kiekko rollasi kilometriin aiheuttaen tuplan. Korostin kierroksen lopun epäonnistumista heittämällä vielä 18 avauksen outtiin. Neljä plussaa viimeiseen kolmeen väylään, mutta ei edes tuntunut siltä että se olisi ollut pahastikaan pielessä. Niin vain kävi.

Tänään sitten jatkettiin kolmannella kierroksella.
Sadetta oli luvassa koko päiväksi ja sadealueita meni ja tuli. Ei mitään aivan älytöntä, mutta kyllä sitä vettä tuli välillä ihan tarpeeksi.
Lämmittely jäi vähän vajaaksi kun en viitsinyt kastella itseäni ennen kierrosta ja tyydyin hetken puttailuun ja muutamaan draiviin.

1. Eipä tässä mitään, mutta jälleen ollaan tiillä ehkä hieman yllättäen. Pelikirjaan palaten Zone käteen ja loiva hysse ihan siihen mihin pitikin.
Hyvä. Otinpa toisen Zonen ja lähdin heittämään flättinä sinne männyn päälle. Muuten hyvä mutta kiekko lipsahti siinä 10m päässä olevaan pusikkoon ja tuli tuurilla sen oikeaan laitaan. Jatketaanpa harjoituksia hieman hölmistyneenä. Polvelta forella Zone täysillä ylämäkeen. Jää vähän näppiin ja feidaa pikkuisen siellä ylhäällä. Meinaa pää painua kun näen seitsemän metrin puttipaikan, korin takana ammottaa tyhjyys.
Väännän itseeni puttausmoodin ja saan itseni puttaamaan. Seiskametrinen kierroksen ensimmäinen putti keskelle koria ja nelonen korttiin.
+1

2. DD kädessä yritän heittää vähän kovempaa kuin eilen. Kääntää kivasti hieman vasemmalle, mutta vähän liian aikaisin feidaa ja painuu sinne puskan sisään vasemmalla. Korille on noin 11m eikä missään mitään. Polvella ja kurkotus oikealle. Siellä on alhaalla sellainen puolisen metriä korkea aukko. Päädyn ottamaan kiekon käteen väärinpäin ja ikäänkuin takaperin forella heitän puskan alta kiekon liukumaan kohti koria. Kolmen metrin putti sisään ja totesinkin etten ole tainnut heittää kiekkoa vielä koskaan noin. +1

3. DD kädessä foreantsa on jälleen hieman löysä. Itseasiassa joka kierros vähän löysempi. Jälleen keskimetsässä kikkailemassa antsaa putterilla. Neljään metriin ja putti sisään. Vähän oli liian jännää putterin kanssa, mutta kolmosta isompaa en tähän millään haluaisi tehdä. Se hyvä avaus jäi odottamaan vielä +1

4. Antsaa DDx:llä, vastatuuli kääntää hieman enemmän yli ja menee aika vähän yli oikealla olevan puskan. Kuitenkin löytyy ihan ok paikalta ja Zone hyssellä menee metriin. Eilen vastaavaan paikkaan forella ja siitä löysä hysse siihen puskaan korin vieressä.

5. DDx kädessä lähdin hakemaan puskan yli. Jostain syystä todella matala heitto ja osuu ennen puskaa maahan ja jää tuurilla sisään. Olipas surkea heitto ja ihan tuurilla ollaan sisällä. Forella Buzzz OS ei ole sekään häävi. Kiertää puun onneksi ja menee väylälle, mutta vähän nyt on hankalaa. Korille on 92m joten päädyn rohkeasti hakemaan mukille sellaista hieman ylikääntävää heittoa Buzzzilla. En sitten kuitenkaan ole ihan niin rohkea, joten väännän kiekkoon hieman lisää "antsaa" ja sehän painelee sitten metsään. Metsässä manailen surkeita suorituksiani ja päädyn yrittämään noin 70cm puuränniin osumista Buzzzilla. Fore osuukin ja menee neljään metriin. Huh. Vitonen selvitetty vitosella ja perussuoritus, nelonen on jo meikäläiselle aika hyvä. +2

6. Forella DD3 lähtee aika hyvin, mutta olisin halunnut hieman flätimpänä saada sen lähtemään. Feidaa hienosti kuitenkin kohti koria. Spotteri kertoi kiekon olleen ihan putilla mutta rollanneen sitten reiluun kymppiin. Ei kuitenkaan outtiin. Puttihommissa tulkitsin tuulen olevan vastainen ja yritin ottaa rauhallisella putilla sen huomioon. Tuuli oli eri mieltä eikä se oikein näyttänyt yritykseltä. Kolmonen kuitenkin korttiin ja jatketaan. Ei tämä nyt taaskaan oikein lähde.

7. Forella DD rinteeseen. Päädyn heittämään rinteestä paikalta toisen foren. Se kääntyy hieman liikaa vasemmalle, osuu puuhun ja menee sinne alas vähän hankalaan paikkaan. Korille ehkä 60m. Forella Buzzz voisi kääntää kivasti yli jos heittäisi kovaa. Sinne. En sitten ihan luottanut siihen Buzzziin vaan väännän siihen sitä antsaa ja kiekko painuu vajaaseen kahteenkymppiin mäntyjen väliin. Sieltä alaviistosta polviforella juuri sellainen kuin yritinkin. Ainoa ongelma on korien ympärille tehdyt korokepalat kivestä, johon tietenkin osun Zonella joka nousee pystyyn ja rollaa ysiin. Ja tietenkin vähän männyn taakse. Sieltä hentoinen yritys osuu ketjuihin ylhäällä, mutta Discatcher ei armahda ja kutonen korttiin.
Nyt maistuu pahalta. +4

8. Buzzz lähtee hyvin keskelle linjaa mutta vähän ylös eikä sitten jaksa ihan sweettiin. Lähden yrittämään pikkuvälistä forella luottaen siihen että jos en osu niin kyllä siitä nelosen tekee. En osu. Polvifore alkaa tulla tutuksi ja Buzzz milliin pikku kurkotuksella. Nelosta korttiin ja pikkuisen pettyneenä jatketaan matkaa. Ei ollut paljosta kiinni tuokaan.

9. PauliDessu saa vielä vastuuta ja saankin sen lähtemään flättinä. Ehkä vähän liian kovaa koska sieltä takametsästä se löytyy. Pikkuisen varovaisen foreantsan pystyy heittämään, mutta sekin menee vain toisella puolella väylää. Aika huono paikka. DD3 kädessä jyrkkä forehysse menee väylää pitkin kahteen metriin ja nelosta korttiin. Nyt oli aika hyvä heitto. +4

10. Ikivanha DD forella on taas vähän löysä, ei kuitenkaan osu mihinkään mutta pelin kuva on juuri tämä. Vähän löysä.
Reilusta kympistä kuitenkin laitan varsin asiallisen putin sisään ja päivän eka birdie on valmis. Hyvä. +3

11. +3 ei ole yhtään niin huono kuin +4. DD lähtee liian ylös ja feidaa vasempaan reunaan niin, että ainoa heittomahdollisuus on fore polvelta. Buzzz menee suoraan aukolle josta on helpohkoa heittää Zone mutkan taakse metriin. +3

12. Buzzz kääntyy vähän yli ja osuu puuhun, pomppaa vasemmalle. Lähden sieltä taikomaan foreantsaa joka meneekin aukealle. Noin 72 metriä korille ja sitä sitten Zonella. En ihan uskalla heittää tarpeeksi flättinä ja joudun pistämään kasimetrisen sisään jotta saan parin aikaiseksi. Aika hyvin putattu. +3

13. Buzzzilla taas vähän löysä ja korkea avaus. Palaa kuitenkin keskelle väylää. Buzzz foreantsalla menee kauniisti kolmeen metriin josta on aika helppo jatkaa matkaa. Yllättävän hyvin pelattu tämä itselle vaikea väylä. 333 tähän mennessä ja kolmen metrin putti on ollut pisin.

14. Tähän on alla kaksi pirkkoa, mutta pidättäydyn kertomasta sitä pelikavereille ettei iske huono tuuri. DD lähtee vähän varovasti keskelle ja päätyy puoliksi männyn alle. Vähän kurkottamalla pääsen heittämään forea pelikirjan mukaisesti. Ei kuitenkaan ihan nappisuoritus kun aiemmin on 75m forea päässyt heittelemään niin nyt pitäisi heittää 90m suoraan. Takatuuli ja Buzzz käteen. Alivakaa sellainen. Lähtee hyvin ja pelikaveri jo hihkuu että pönttöön. Sitten se kuitenkin liukuu perhana hieman oikealle ja osuu siihen viimeiseen mäntyyn oikealla. Olipa aika hyvä heitto. Ei mitään jakoja mihinkään, joten liuutetaan kiekko metriin ja jatketaan matkaa. Ai että olisi tullut tarpeeseen tuo. +3

15. Pinkki DDx lähtee loivaan antsaan ja menee aika kivasti keskelle väylää. Nyt oli hyvä heitto. DD3 kädessä lähtee hieman matalampana kuin olin ajatellut, mutta märkä nurmikko vähän auttaa ja kiekko skippaa kohti koria kadoten näkyvistä. Pienten pyörimisten jälkeen kuoli sitten seiskaan. Ylämäkiputti oli oiva ja meni sisään. Oho. Kolmonen. +2 ja tuohan on ihan ok.

16. Buzzzilla lähdin suoristamaan aiempia huonoja suorituksia. Taisi takaraivossa kuitenkin hieman poltella vanhat sohlaamiset kun päästin kiekon liian aikaisin irti ja päädyin dropparin kohdalle muutaman metrin vasemmalle. Ei ihan mahdoton paikka, Buzzz foreantsalle menisi juuri tuohon. Pieni virhearvio kuitenkin ja luotan vähän liikaa alivakaan kiekon kippaamiseen. Ei kippaa vaan ulkoreunan puuhun ja vielä joutuu Zonella polviforen laittamaan milliin. Hitto. +3

17. DD kädessä yritän keskittyä ihan vain rauhassa heittämään flättiä forea. Ei onnistu kun jää vähän näppiin ja vasemmalle. Ei mitään jakoja kupille, joten foreantsaa vain niin pitkälle kuin pääsee. Ei osu puuhun mutta kulmaa on aivan liikaa ja nurmeen osuessa rollailee oikealle. Jää sellainen viiden metrin käppi johon yrittää. Buzzz bäkkärillä osuu aukkoon ja löytyy alle kahdesta metristä. +4

18. Pakkohan se on yrittää kun aiemminkin on kerran onnistunut. DD3 foreantsalla. Aikamoinen sade, joten vähän on kiire heittämään ja survaisen kiekon kauheassa antsassa alaspäin. Ei osu tietenkään maahan ennenkuin menee sinne alas. Osuu siellä koivuun ja pomppaa jonnekin. Spotteri kaukaa yrittää seurailla mihin kiekko meni ja nostaa kohta valkoisen lipun. En päässyt edes dropparille asti, mutta inbounds.
Zonella fore on mainio ja metriin. Kolmonen korttiin ja neljä päälle.

Vähän on sellainen hämmentynyt fiilis. Jokainen kierros on yli oman ratingin. Ei kuitenkaan oikein ole lähtenyt. Puttaamalla olen nostanut tuon hieman profiilia, mutta se hyvä kierros on vielä tekemättä. Sijoitus on 16, joten yläkanttiinhan tämä on mennyt vaikka siellä tasaista onkin.
Huomenna sitten vielä.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2097 : 24.08.20 - klo:00:20 »
Aloitetaanpa oikein alusta. Olin luvannut tulla ajoissa paikalle jotta saadaan virallista meininkiä palkintojenjakoon. Olin suunnitellut aikaisen lähdön niin ettei varmasti tule mihinkään kiire. Sitten eilisiltana alkoi tapahtua ja työrintamalla tuli senverran muutoksia että oli Mäntsälän Shelliltä lähdössä takaisinpäin klo 01.45. Ei mennyt lepo ihan nappiin, joten siirsin aikataulua ja laitoin kellon soimaan yhdeksältä.
Heräsinkin jostain syvältä kellon sointiin ja autuaallisesti olisi vielä väsyttänyt. Aamukahvia pari mukillista ja evästä naamariin. Ehdin kuin ehdinkin ensimmäiseen palkintojenjakoon ja siinä palkintojenjakojen välissä vielä vähän lämmittelemäänkin ennenkuin piti lähteä pelaamaan. Rangella irtosi kengästä osa pohjasta ja kävin tipauttamassa ne roskikseen ja menin ihmettelemään toisia kenkiä takaluukusta.
Onneksi mökillä asuessa pitää varautua melkein kaikkeen ja tottakai mulla on toisetkin kengät kotona vaikka edellispäivänä sateessa kastuneet kengät on mökillä kuivumassa...
Eli ei ihan sellainen alku kuin oli ajateltu.

1. Tässä kohtaa oli hentoisesti valmiimpi olo kuin aiempina päivinä. Tuulta oli reilusti, joten ennuste oli ettei ihan jokaista puttia tarvitse tänään laittaa sisään kun tuuli sotkee muidenkin peliä.
Nyt pitäydyttiin pelikirjassa ja uusi Zone loivassa hyssessä juuri siihen mihin pitikin. Samalla kiekolla toinen loiva hysse tarpeeksi korkealta, että menee varmasti sen männyn ohi. Meneekin ja tipahtaa korin lähellä olevan kiven päälle jääden siihen. Kolmisen metriä on tämän väylän ensimmäiseen pariin, joten tästä on hyvä jatkaa. 4443 ei ole kovin hyvin, mutta aika hyvältä tuntui saada tuo kolmonen tuohon.

2. Tuulee eri suunnasta ja yritän keksiä miten tästä nyt jatketaan. Päätän että tänään ei jäädä lyhyeksi ja se onkin oikeastaan ainoa mikä heitossa toteutuu. Varmasti tarpeeksi luja heitto jää vähän näppiin ja painelee oikealla olevan puskan läpi noin 40m päähän korista. Tuuli teki seuraavasta heitosta aika haastavan ja päädyin Zoneen. Loiva hysse on sellainen kuin yritänkin, jää kuitenkin nelimetrinen putti. Juuri sellainen joiden kanssa on painiskeltu pitkään. Jälkikäteen ajateltuna en taaskaan saanut päätettyä mitä olen tekemässä enkä tainnut sitten tehdä ainakaan oikeita asioita ja löysäilin kiekon ketjuista ulos. Saakelin saakeli. Meni ihan hukkaan edellisen väylän kolmonen. 3334 tähän on lähes oletettavaa varsinkin jälkikäteen kun voi todeta että kakkoseen vaadittaisiin aika hieno heitto. Ei osannut. Tänään kuitenkin tässä kohtaa +1

3. Tämä metsäränni osoittautui vaikeammaksi kuin luulinkaan. Tänään yritin hieman suoristaa kulmaa ja heitin huonoimman foreantsan tähän koko kisassa. Puuosuma oli melkein onnekas kun ei mennyt syvälle metsään oikealla. Huonosta asennosta heitetty Zone-fore jäi ihan vähän näppiin ja osui vasemmalla olevaan kuuseen jääden reiluun kymppiin. Ei osunut koriin tämä yritys ja nelimetrinen tuntui aika jännältä. Pistin sen kuitenkin sisään, mutta pieni epäilys puttitaidoista alkoi hiipiä takaraivoon...+2
3334 on heikompaa kuin odotin. Aika paljonkin.

4. DDx antsassa on paras heittoni tähän. Sinne päälle nurmikolle ja lyhyt hysse milliin Zonella. Tämä meni nyt ihan hyvin. Ulkomuistista 3433 taisi olla lopputulos. Oikeastihan tähän ei pitäisi kuin kolmosia tehdä.

5. DDx antsaan ja se on oikeastaan ihan hyvä. Se on vain jälleen liian matala tuulen laskiessa sitä. Osuu puskaan ja pomppaa siitä noin 40cm vasemmalle. Ei sentään outtiin, mutta ei ihan mahtavaa paikkaa jatkoille. Forella tuuppaan huonosta asennosta outin päältä loivan hyssen aika kivasti aukolle. Aika hyvä heitto tuosta paikasta. Jää sellainen reilu viiskymppinen loiva foreantsa. Ihan siis meikäläisen perusheitto. Buzzz on löysä eikä ehdi taittaa vasemmalle ennenkuin osuu puuhun ja tietenkin pomppaa oikealle metsään. Aika heikko paikka on. Polviforella Zone aika reippaassa hyssessä puolen metrin reikään osuu hyvin. Ehkä liiankin hyvin kun menee seiskan pitkäksi koivujen väliin. Meinaa tulla tuska kun näen miten kauas kiekko meni. Saakeli. Vähän hankalasta asennosta puttaan kuitenkin kiekon sisään. Itse olen hieman yllättynyt, mutta otetaan vastaan kun annetaan. Vitonen kuitenkin, mutta tuntuu jo pelastetulta vitoselta. +3 ei ole ihan sellaista kuin toivoin viimeiseltä kierrokselta.
5445 taisi olla oikea rivi tähän. Aika jees varsinkin kun ottaa huomioon että vain yksi avaus meni pusikon yli.

6. Tässä käy reipas vastatuuli. Saunapalaverissa tajusin tämän hyväksi esimerkiksi siitä kun ei oikein kulje ja sitten epätoivoisesti toivotaan että jos se kuitenkin menisi vaikka ei ole mitään mahdollisuuksia. Tässä laskin pääseväni tyynellä tai sopivalla tuulella korille forella jos heitän todella hyvän heiton. Kerran heitin vain hyvän eikä sillä päässyt kuin juuri ja juuri rinkiin. Nyt kun yritin vaihtaa vähän vakaampaan kiekkoon ja sillä sitten väkisin survoa sitä kiekkoa mukille niin se oli melkein typerintä mitä voi tehdä. Fore ei varsinaisesti ollut edes huono. Lähti kädestä ihan hyvin, mutta nousi samantien pystyyn ja lähti kurvaamaan vasemmalle. Kävi kivan mutkan vasemmalla ja feidasi takaisin. Ei siis damagea, mutta 30m korille. Olisin päässyt varmasti lähemmäs tässä tuulessa vakaammalla kiekolla kun olisi järki toiminut.
Zone loivalla hyssellä milliin ja kolmonen korttiin. Palautteena itselle, että tällaiset pöljäilyt kostautuu aika helposti. Tyhmä. +3
3333 perussuoritus.

7. Tiillä ollessa käy ajatus bäkkärin heittämisestä myötikseen, mutta järjen ääni ehtii väliin. DD forella on ihan kelpoisa ja keskellä väylää. Päädyn heittämään samalla kiekolla paikalta jatkoheitonkin. Jostain syystä tämä on ollut kovin vaikea heitto. Taas lähtee liikaa vasemmalle ja tuurilla pujottelee puita noin 40m päähän korista. Tuulen suunnan huomioonottaen mainio heitto Zonella osuu niinkuin eilenkin siihen kivirakennelmaan. Tällä kertaa kuitenkin jää heti siihen.  Nelonen korttiin.
4564 on aika heikkoa tekemistä väylään jota olen pelannut aika stabiilisti kolmen foren taktiikalla. Selkeä pettymys varsinkin kakkosheittojen osalta. Surkeita olivat ne.

8. Buzzz lähtee vähän aikaisin kädestä ja puuosumalla vasemmalle. Sieltä Zonella hassusta asennosta puiden välistä sellainen heitto kuin yritinkin. Jostain syystä on aivan liian vaikeaa minulle arvioida mistä käännytään ylämäkeen ja jätän sen taas lyhyeksi. Saakeli. Foreantsakin lähtee liian leveään linjaa, mutta pujottelee onnekkaasti itsensä kuuteen metriin. Tässä olisi nyt mahdollisuus kuitata väylä ja jatkaa parilla eteenpäin. Putti on jostain syystä aivan luokaton, ei pyöri ja menee vasemmalta ohi. Tässä kohtaa taisin hieman kyykätä ja pää oli täynnä ajatuksia. Ei mitään kovinkaan positiivista. Hitto. Vitonen. +4 
4445 on heikommin kuin toivoin vaikka väylä ei ole kovinkaan helppo. Yhtä kolmosta olisin kaivannut, mutta en osannut hyödyntää sitä yhtä oikeaa mahdollisuutta jonka sain.

9. Dessua forella. Nyt näyttää hyvältä, kunnes sieltä kuuluu se kops. Osuihan se puuhun. Jää siihen väylän oikeaan reunaan niin että näyttää hetken jo ihan hyvältä paikalta. Patent pending olisi ainoa tapa heittää niin ettei käsi osu mihinkään heiton jälkeen. Eli forella neppi väylään ja toinen korille. Paitsi että se toinen on surkea ja pomppaa vielä kivestä poispäin. Ehkä seiskametrinen puttipaikka puun vieressä maistuu ylämäkeen huonolta. Tällä kertaa kuitenkin pistän putin sisään ja sisällä läikähtää hieman positiivista. 4444 on hyvä.

10. Forella DD on tällä kertaa hyvässä linjassa ja feidaa ehkä kasiin. Putti vain ei osu edes koriin. Painonsiirtoa ei tainnut olla ollenkaan. Tämän kanssahan on painittu jo pitkään, mutta on tämä kamalaa. Onneksi saan vitosen putin sisään niin selviän kolmosella. +4 ja 3323 on perussettiä.

11. DDx lähtee hyvin kädestä, mutta liukuu aika leveällä linjalla melkein puuhun. Eipä osukaan vaan menee hyville huudeille. Päätän nostaa panoksia kun en kuitenkaan uskalla yrittää siihen aukkoon ja vedän dessulla korkean hyssen. Jostain syystä en osaa tuota oikein arvioida ja kiekko tulee siihen sisäkurvin metsän reunaan. Kurkotusfore Buzzzilla on oikeastaan aika hieno slowmotion-heitto kahteen metriin. Nelonen korttiin. 4444 taisi tulla tähän väylään ja siihen pitää olla melkein tyytyväinen. Kaksi kertaa pääsin yrittämään yläkautta kolmosta, mutta ei vain osannut.

12. Tässä tuulessa Buzzz ei tunnu hyvältä ajatukselta. Vaihdankin pelikirjan foreen. Fore on liian korkea ja feidaa oikealla metsään. Polvelta fore draiverilla ei ole ihan tuttua, mutta siitä kapeasta välistä lähden pelastamaan väylätulosta. Onnistunut tuuppaisu aukealle. Korille on noin 75m ja Zone tuntuu hyvältä idealta tähän tuuleen. Lähteekin aika huikean hieno heitto juuri niinkuin olin ajatellut. Kaveritkin jo hihkuvat että koriinhan se menee. Korin ympärillä on kovin liukasta ja sinne se valuu männyn taakse niin ettei kympistä tarvitse edes ajatella puttaamista. Neppi alle ja vitonen korttiin. Hitto että oli hyvännäköinen heitto. +5 ja aijai kun tuntuu pahalta hiljaileen...

13. Buzzzz menee tuulen avittamana hieman alemmas kuin normaalisti ja jää sellainen ihan kiva foreantsa. Nämä eivät vain ole olleet kummoisiakaan tänään, joten ei ole tämäkään. Jää lyhyeksi noin kasiin ennen koria. Tuuppaan kuitenkin juuri korille asti jaksavan putin onnekkaasti sisään ja par on pelastettu. 3333 on itseasiassa yläkanttiin. Tämä on ollut vaikea, kovin vaikea väylä itselle aikain saatossa.

14. DD on ollut tähän hyvä. Jatketaan sillä vaikka tuulee kovempaa kuin aiemmin. Aika hyvä heitto keskelle väylää. Nousee ensin plaaniin ja näyttää hetken hyvältä kunnes ilmeisesti tuuli pääsee paremmin kiekkoon kiinni ja kääntää sen yli. Ei osu mihinkään ja painuu lepikkoon. Noin 7 metriä ulos pellolle. Löydän melkein metrin levyisen aukon ja Zone forella mahtuu siihen kivasti. Pellolla. Huh. Ehkä tästä parin vielä vääntää.
DD3 vastatuuleen lähtee vähän matalampana kuin toivoin ja kääntää kauniisti yli ja kulkee outin päällä. No niin. Tulee kuitenkin kolmisen metriä sisään vaikkei sitä heti näekään. Huh. Zonella 60m fore ei feidaa ollenkaan kun tuulee senverran. Onneksi kiekosta loppuu vauhti ja linja on sopiva joten jää reiluun vitoseen. Yllättävän varma putti sisään ja vitonen on valmis. 4455 on hyvää tekemistä. Tietenkin kahden nelosen jälkeen vitoset tuntuvat aika huonoilta, mutta ei yhtään outtia ja aika stabiilia pelaamista kohtuullisissa tuulissa.

15. Antsaa tulee hieman liikaa tai oikeastaan heitto on liian matala. Kippaa oikealle ja osuu puuhun. Metriseen reikään jos osuu niin pitäisi enää mennä 50m päässä olevan puun aika läheltä ja sitten oltaisiin selvillä vesillä. Tuuli tuntuu tässäkin vastaiselta ja täysiä pitää heittää. DD3 lähtee kädestä todella hyvin ja mahtuu reikään. Ehdin nähdä kuinka se nousee hienosti plaaniin...kunnes osuu juuri siihen mäntyyn mihin ei saanut osua ja kuolee siihen sen viereen. 70m korille ja Zonehan menee sinne kuin itsestään. Paitsi että lähtee liian flättinä ja matalana ja muistaa kääntyä vasta kun on liian myöhäistä. Ei sentään outtiin, mutta 20m korin takana on huono paikka. Niistän alle ja taas yksi turhan tuntuinen bogey. 4435 on ihan jees tai olisi tosi hyvin jos tuo vitonen olisi jäänyt tekemättä.

16. Tämä on jännä paikka. Vastatuuli tuntuu naamassa ja puuskissa mennään aika kovaakin. Buzzzz on kuitenkin kädessä. Odottelen hetken kun tuntuu tuuliraolla olevan merkiystä kuin mäkihypyssä. Ensimmäisen kerran osuu linjaan ja tuntuu muutenkin hyvältä. Maahan osuessa taitaa ottaa jarrut juuresta ja jää vähän yli kymppiin. Hyvä putti pelastaa päivän ensimmäisen birdien ja palataan +5 tulokseen. Ei ihan kamalaa jos selvitään lopusta kunnialla. 3542 sisälsi huonoja heittoja liikaa joten ei mitenkään osaa nauttia.

17. Jos en olisi tehnyt kakkosta edelliselle olisin todennäköisesti vetäissyt hanat bäkkärillä tähän. Olin kuitenkin jonkinlaisen puolittaisen toivon vallassa ja luotin siihen foreen. Ei olisi kannattanut koska pikkuisen kun se jää näppiin niin se osuu puuhun. Ja niin kävi. Pomppu oikealle huonoon paikkaan. Tässä kohtaa ehdin jo ajatella toivoa että jos vetäisin hanat antsassa taivaalle tuohon 70cm reikään niin se voisi mennä tuon pusikon yli ja feidata korille. Pääni sisällä nauroin itselleni kun tajusin miten epätoivoista yritystä olin rakentamassa. Realiteetit pöytään ja forella kiekko kunnon aukosta pellolle. Kurkotusfore puskien taakse ja Buzzz milliin. Nelonen. Järkyttävää. +6
4454 on surkeaa sontaa. Ei sitten millään voi nauttia tästä. Ei kertaakaan aukosta ulos. Huhhuh. Bäkkärillä hanat.

18. Vastatuuli tuntui suoraan naamassa. DD3 lähti vähän varovasti ja meni oikeastaan niinkuin pelikirjassa oli. Suoraan aukosta ja feidaa sitten sinne oikealle. Kiekko oli polulla noin 30m korista. Polvelle ja forella Zone milliin. Se on siinä. Nämä kisat on ohi.
2433 on perusneppailua jota parempaa ei lähdetty edes hakemaan.

Tämän kierroksen lopputulema +6 on taas vähän parempi kuin oma rating, joten itku pois.
Tuuli vaikeutti muidenkin peliä ja lopputulema 14. sija. Noin 14 sijaa ratingiani paremmin. Tässä kohtaa ei ole paikallaan muistuttaa että tasoerot eivät tuossa välissä olleet huomattavia, mutta tuntuu ihan hyvältä.
Voitin Suomen mestaruuden 2012 pelaamalla noin 975 rating-keskiarvolla. Tänä vuonna 14. sija noin 970 keskiarvolla.
Voittoon, yhden heiton voittoon Jannen keskiarvo oli aika lähellä 1010... eli ei olisi ollut mitään jakoja. :)
Kaikenkaikkiaan taisin putata juuri tuon 1-2 heittoa itseäni paremmin keskimäärin, joka heti selittää pikkuisen omaa tasoa paremmat ratingit.
Tällä tasolla sattuu aika paljon kaikenlaista joten kyllä se putilla se tulos tehdään. Liian harvoin draivipeli olisi niin hyvää ettei alle kympistä puttailla ollenkaan :)

Tykkäsin ja tykkään edelleen Lausteella pelaamisesta. Vaikeaa on päästä rytmiin kun tuntuu ettei oikein pääse kentän kyytiin, mutta on se siistiä painia Kyytä vastaan ja välillä pysyä kelkassa mukana vaikka sitten hetkellisesti.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 315
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2098 : 24.08.20 - klo:09:34 »
Illalla vielä huomiona tuli itselle, että vaikka Lauste on itselle tuttu paikka niin ei kuitenkaan niin tuttu etteikö maltillinen pelikirja sisältäisi perussuorittamista. Esimerkkinä vaikka väylä 2. Periaatteessa kun nykyään on turha yrittää puskien yli niin heittämällä säännöllisesti pitäisi alkaa olla aika hyvin jo hallussa millä laitteella mikäkin tuuli taltutetaan. Nyt sinänsä kakkosen mahdollisuus taitaa olla enemmän tuurissa kuin taidossa.
Selkeästi vitosen oppisi varmaan pelaamaan varmemmin siihen pariin tai hakemaan sitten pitempääkin avausta. Kuolemanlaaksossa ihan varmasti opettelisin heittämään bäkkärillä avauksen jolloin aukenisi par paljon helpompana ja niin edelleen.
Samahan se on joka paikassa, mutta pitemmät ja varsinkin vaikeammat väylät vaativat enemmän testailua jotta kykenee paremmin suorittamaan.
Tämähän on vain asia jolle sinänsä ei voi mitään muutakuin pelata enemmän ja hyväksyä että pelikirja on erilainen eri kentillä riippuen pelaamisen määrästä. Eli kotikenttäetu saattaa olla merkittävä asia vaikka kotikentän luoma paine on sitten kestettävä sekin :)

Poissa letiss

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 105
  • Profiili
Vs: Rakkaudesta lajiin
« Vastaus #2099 : 25.08.20 - klo:11:16 »

Selkeästi vitosen oppisi varmaan pelaamaan varmemmin siihen pariin tai hakemaan sitten pitempääkin avausta. Kuolemanlaaksossa ihan varmasti opettelisin heittämään bäkkärillä avauksen jolloin aukenisi par paljon helpompana ja niin edelleen.
Samahan se on joka paikassa, mutta pitemmät ja varsinkin vaikeammat väylät vaativat enemmän testailua jotta kykenee paremmin suorittamaan.
Tämähän on vain asia jolle sinänsä ei voi mitään muutakuin pelata enemmän ja hyväksyä että pelikirja on erilainen eri kentillä riippuen pelaamisen määrästä. Eli kotikenttäetu saattaa olla merkittävä asia vaikka kotikentän luoma paine on sitten kestettävä sekin :)

Tämä sama on taivaan totta myös allekirjoittaneella. Nyt mulla oli avauskiekkona 4 x sidewinder (kaatis 1x). 3 x TL3 (kaatis 0) jne. Eli selkeästi hitaampia kiekkoja, kuin tutulla Kaatiksella.

Lauste myös itselleni yksi lempiradoista vaikka se harvoin, jos koskaan on kohdellut minua lämpimästi. Yksi ominaispiirre Lausteella on minulle, verratuna muihin ratoihin. Vedän aina kisat samalla bägillä oli rata minkälainen hyvänsä, mutta Lauste on tähän sääntöön poikkeus ja sinne
pakataan aina alivakaampia kiekkoja (drivereitä) mukaan, koska n. puolet avauksista on sellaisia, mitkä pitää / saa kääntyä hieman yli jafadea vasemmalle ei oikein hyväksytä (oikea kätisen rystyheitto).