Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

KOHTI IKÄMIESLUOKKIA JA NIIDEN YLI

(1/237) > >>

gunners:
Jaanin huikea avautuminen. Arin paljastukset TD;n näkökulmasta ja Essin nais/ aloittelija blogin seuraaminen herätti vastustamattoman halun kertoa keskitasoa huomattavasti kokeneemman mutta huonomman pelaajan kehityskulun syksystä 2014 syksyyn 2016. Unelmana olla Nummelan Syysmyrsky 2016 grandmaster sarjan kärjessä. Pidetäänkö kisaa silloin, mahdunko mukaan, harrastanko lajia silloin enää, olenko hengissä? mutta tähtäin on kuitenkin voittaa se kisa.

Kerron ensin lähtökohdat tähän mahdollisesti 2 vuotta kestävään jatkokertomukseen. Kuulun nyky pelaajistossa varmaankin jonkislaiseen puolikonkari osastoon. Olenhan saanut pelaajana kokea mm. Seppo Nieminen Classicit Suomenlinnassa, Tampereen Midsummer discgolf festivaalit , Wasa Openin poreallas kisat, Nurmijärvi discgolf experiencet ja ensimmäiset Staminat. Olen pelannut myös Suomen ensimmäisissä lajin EM- kisoissa, ja tutustunut myös tausta työhön liiton hallituksessa. Olen myös niitten onnellisten joukossa joille Posti toi kotiin asti mahtavan RATAMESTARI lehden! OI NIITÄ AIKOJA!

Kaikki edellämainitut tapahtuivat frisbee "urani"aktiivisinpana ajanjaksona 1998- 2006. Sen jälkeen on ajan käyttöni lajiin vähentynyt vuosi vuodelta. Harjoittelu loppui kokonaan, ja kilpailutkin jäivät vähiin ja niissä vähissä tulokset ovat olleet lähinnä surku hupaisia. Mutta menneeen kesän aikana innostukseni heittelyä kohtaan on herännyt uudestaan. Ja nyt syksyllä olen kokenut jopa alkuaikojeni kiekko kiimaa, (ehkä vähän tuhma...en tiedä!)

Loppukesän ja syksyn aikana olen heittellyt kiekkoa enemmän kuin moneen vuoteen. Olen säätänyt bägin sisältöä moneen kertaan, opetellut uuden tekniikan vauhdin ottoon, luonnut jonkinlaista pelikirjaa tuleviin kisoihin jne.

Tässä ketjussa pääsette halutessanne seuraamaan pystyykö tämän hetken todennäköisesti Suomen huonoin Grandmaster pelaaja lunastamaan kahdessa vuodessa itsellen tehdyn lupauksen/ tavoitteen nousta ykköspooliin omassa ikäluokassaan Suomen mittapuussa. Pehmeet touhuu!

Kirjoittelen tänne silloin kun siltä tuntuu ja aikaa riittää. Tulen avautumaan harjoittelustani ja kilpailuistani. Tarinani rönsyilevät varmasti myös "vanhoista ajoista nykypäivään frisbeegolfin värikkäässä maailmassa. Tulette lukemaan rehellistä mutta huonosti artikuloitua teksitiä missä varmasti vilisee myös ihmisten nimiä. Toivottavasti en ketään loukkaa, sillä se ei ole tarkoitukseni.

Minulla on tässä ns. oma lehmä ojassa....kuvittelen että jos näin julkisesti asetun naurun alaiseksi niin se motivoisi minut aktiivisempaan harjoitteluun ja parempiin kisa suorituksiin. Ja toivottavasti saan hyviä vinkkejä matkan varrella päästääkseni tavoitteeseni ;) Eli saa opastaa ja esittää kysymyksiä! Ja ennenkaikkea saa lukea muttei oo pakko!

Projektin jo alettua olen kisaillut jo kaksi kertaa niistä myöhemmin lisää.

-väykkä-

Tapanote:
Tsemppiä projektiin! Olen Jaanilta ja muilta pidempään kuvioissa olleilta silloin tällöin kuunnellut muisteloita ja niissä nimesi mainitaan aika ajoin.

Onkohan monta muuta "veteraania", jotka olisivat tehneet paluun tai jotka itse haluaisit saada taas remmiin?

Luuletko että kisat tai skene muuten on muuttunut radikaalisti vajaassa kymmenessä vuodesa, vai oletko kuitenkin sen verran läheltä seurannut että mitään kulttuurishokkia ei tule =D

ps. pikku vinkkinä, jaa tekstit kappaleisiin, eli lyö tyhjää tilaa väliin, muuten on tosi raskasta lukea vähänkään pidempää tekstiä. Löin tuohon aloitukseesi malliksi muutaman tyhjän rivin.

gunners:
Kiitos kannustuksesta  :) ja vinkinstä!

Alku tekstistäni sait ehkä kuvan että olen come backki pappa! Olen kuitenkin ollut kuvioissa mukana jollain tavalla kaikki nämä vuodet. En siis ole kokonaan vieraantunut lajista. Tosin heittojeni perusteella näin voisi kuitenkin kuvitella.

En tähän hätään osaa sanoa nimiä. No todellinen laji legenda Juha "Hämis" Nieminen oli vuoden pari poissa kuvioista, mutta onneksi Hämis on taas kuvioissa mukana! Olisihan aika legendaarista jos Holle Holopainen ilmaantuisi takaisin radoille väykän tappo kiekkoineen.

Onko scene muuttunut sitten milleniumin? Mun mielestä aika paljonkin. Vielä kymmenen vuotta sitten SM kilpailuja myöten kaikki tunsivat toisensa. Samat naamat kiersivät kisoja ympäri Suomea. Kisa radoissa ja järjestelyissä oli paljon taso eroja, mutta niissä oli erittäin lämmin ja rento fiilis. Nykyään laji on muuttunut kilpailujen osalta huomattavasti "ammattilaisemmiksi"
Kiekot ja muut välineet ovat kehittyneet ja niitä on helpompi saada kuin ennen.
Tietysti pelaajia on miljoona kertaa enemmän, enkä nykyään tunne kisoissa juuri ketään.

Ehkä palaan aiheeseen myöhemmin paremmalla ajalla!

Aittatar:
Hei, kiva kuulla, että mun tekstit osaltaan inspiroi sinuakin kirjoittamaan. Seurantaan menee tämäkin blogi, samalle listalle noiden sun kahden muun listaaman kanssa. (Plus Tapanin, jos se kirjoittaa taas kiekoista, eikä maratonsalirimpuiluista)

Jaani:
Kiitos kreditoinnista, Väykkä.

Ja kun nyt mainitsi, mielestäni 2005 EM-kisat ovat edelleen parhaat kisat, joissa olen pelannut. Tunnelma oli helvetin hyvä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta