Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Täysillä päin puuta

(1/273) > >>

takarivi:
Eilen maksoin ensimmäisen lisenssin aikomuksena pelata tulevana vuonna muutakin kuin viikkokisoja. Saa nyt sit nähdä. Sain siitä ainakin inspiksen aloittaa tämän tarinan ja aika näyttää miten pitkä jatkokertomus tästä tulee vai loppuuko alkuunsa.

Aloitin heittelyn tänä kesänä tilanteesta nolla. Ei ollut kiekkoja enkä osannut heittää. Vuosi sitten revennyt olkapää alkoi kuitenkin olla paranemaan päin. Surkea aloittelijasetti Ale-makasiinista ei onnistunut tappamaan innostusta vaan sai kaverikseen Jyskän varastomyymälästä hankitut korit mökille.

Syksyllä osuin Hong Kongiin ja ostin kerralla neljä Latitude 64:n kiekkoa. Samassa merkissä on sitten tullut pysyttyä koska en jaksa opetella satojen kiekkojen ominaisuuksia. Kuhan opin heittämään ensin noilla.

Loppukesästä menin sitten kylmiltään Peurunkaan Puska Puttaajien viikkokisoihin ja myöhemmin myös Äänekoskelle. Parissa kuukaudessa kunto kasvoi kohisten ja jaksan jo kiertää radan läpi pariin kertaan päivässä, mitä en aiemmin todellakaan olisi pystynyt, ja painosta putosi liki kymmenen kiloa huomaamatta. Ehkä olen oppinut jo vähän heittämäänkin sillä ihan joka kerta en ole jäänyt viimeiseksi.
 
Nyt sitten tauti on edennyt siihen että on hankittuna kenkiä, bägejä, kiekkoja, ledejä.... ja kun ei enää muuta ostettavaa keksinyt niin ostin kilpailulisenssin ensi vuodelle.

Sateeton päivä tiedossa. Suolahden mainiolle radalle pelaamaan siis valoisan aikaan Suolahti Grand Prix II. Illaksi sitten tuohon kotiradalle Vihtavuoreen kisaileen Perinteiset Vihtavuoren lediheittelyt.

Aamulla poistin repusta puolet kiekoista kun ei heikot kädet jaksa raahata koko arsenaalia mukana. Kipeytyy hartiat muutenkin riittävästi. Mukaan vain tärkeimmät: Mace, Mercy, River ja Fuse ainakin, ja ehkä joku muu. Illaksi sitten eri kiekot kun on vain neljä lediä käytössä. Saa nähdä miten wanhalla paikat kestää päivän rasitukset.

takarivi:
Hyviä uutisia: polvi kesti koko päivän. Olkapää ei salli täysiä heittoja eikä kyllä iltakisassa enää oikein jaksanutkaan. 50 metrin siivut olivat ihan ylärajalla. Pelaaminen muutenkin vanhaa tuttua räpellystä: välillä muutama hyvä avaus ja sitten taas ihan minne sattuu. Putti ei kulkenut koko päivänä, ehkäpä juuri tuon kipeän käden takia.

Käsi saattoi ottaa itseensä kun torstaina kävin FribaFactorylla hiukan heittelemässä ja puttailemassa. Siltä reissulta laitoin pari videon pätkää tuonne tekniikkapalstalle arvioitavaksi. Veikkaan että lähtönopeudet kiekoilla eivät olleet tänään märillä, lumisilla, jäisillä ja muhkuraisilla heittopaikoilla aivan samat kuin sisätiloissa tutkaan heitettynä.

Olohuoneen katossa olisi pari koukkua...saisikohan niiden väliin viritettyä jonkun vanhan lakanan ....hmm...  ehkä joku ilta kun (jos) käsi tuntuu terveeltä saatan kokeilla. Nyt tölkki palautusjuomaa ja huomenna päivällä viikkokisoihin koska kilpaileminen on hauskempaa kuin itsekseen heittely lumisohjossa.

takarivi:
Eilisen urakoinnin jäleltä kropan jokainen lihas ilmoittautui aamulla olevansa edelleen tallessa joten mikäpä estäisi lähtemästä Peurunkaan viikkokisoihin?

Sunnuntain sääennuste kertoo ettei naruja kannata teippailla kiekkoihin vieläkään. Vähän vakaampia lättyjä se kehottaa silti ottamaan mukaan ja sadetta pitäviä vaatteita. Illalla ledikisassa kuletin mukana neljää kiekkoa käsissäni. Se oli liikaa. Jos lähtee ilman bägiä matkaan niin kolme taitaa olla raja minkä jälkeen ylimääräiset lätyt kädessä alkaa häiritä heittelyä. Parhaan tulokseni olen tainnut heittää kierroksella jossa oli vain kaksi kiekkoa mukana. No..ehkä otan silti repullisen ja heittelen mitä sattuu kun huviksenihan tätä teen enkä tuloksen takia.

takarivi:
Peurungan viikkokilpailussa tasoituskilpailun voitto ilman yhtäkään pirkkoa. Itse asiassa parhailta pirkkoväyliltä bogit. Tasaisuutta oli sitten normaalia enemmän. Siitä voisin "syyttää" sitä ettei ennakkotiedoista poiketen tuullut juuri lainkaan, ja tuulessa en osaa vielä heittää yhtään.

Aloitus väylältä 21.

21: Pure puuhun, kahdesti. Bogi.
1: Saint melko lähelle. Toinen putti sisään.
2. Avaukseen Pain. Hiukan pitkäksi ja eka putti puun takaa vähän ohi.
3. Halo lähti liian korkealle mutta pysähtyi ennen vasenta outtia.
4. Saint juuri siihen mihin halusin. Lähäri skippaili turhan kauas vasemmalle mutta ei liikaa.
5. Ylämäkeen Saint lähti hiukan leveäksi ja osui puuhun, kuten kakkosheittokin. Tuplabogi.
6. Maul liikaa oikealle. Putti ohi mutta kolmonen korttiin.
7. Itselle vaikea alamäkiväylä. Tällä kertaa Sinus lähti liian korkeana mutta puu pelasti. Lähäri liian pitkäksi ja bogi.
8. River hyvään suuntaan. Vauhti loppui kesken. Helppo kolmonen silti.
9. Maul kippasi huonosta heitosta mutta pääsi puiden läpi. Kakkosheitto pysyi mäen päällä.
10. Alamäkeen onnistunut kevyt heitto Purella. Puu häiritsi puttausta. Toinen putti sisään.
11. Tällä kertaa oikealle kääntyvänä pururadan väylänä. Maul jäi lyhyeksi. Helpossa paikassa kakkosheitto puuhun. Bogi.
12. Edelleen Maul. Huono heitto, mutta loppu onnistui.
13. Saint kopsahti puuhun. Väylältä jatkui mutta pari pitkää puttia ohi. Tuplabogi.
14. Pure kääntyi hiukan liikaa ja pysähtyi puuhun. Kakkosheitto pitkäksi ja huono putti. Bogi.
15. Taas Maul (uutta kiekkoa täytyy testailla). Pysyin väylän oikealla puolella (aivan liikaa) ja kun pari seuraavaakin heittoa vei lähemmäs koria niin väylältä itselle harvinainen par (4).
16. Alipainoinen Halo toimii kevyellä vedolla yllättävän hyvin. Väylän oikeaa laitaa pitkin matala heitto joka skippaili vasemalle. Turhan pitkä putattava mutta kolmonen korttiin.
17. Ylämäkeen edelleen kevyellä Halolla. Nousi korkeaksi ja kakkosheitto puuhun. Pitkä putti ei maistunut. Bogi.
18. Pure. puuhun. Kakkosheitto pitkäksi. Bogi.
19. Claymore hyvin triplamandoon. Puuosuma lopussa ja vasta toinen putti koriin.
20. Pure pienessä antsassa puuhun. Rotkoon puttaaminen ei kiinostanut joten seiftaamalla kolmonen.

Parannettavaa jäi, mutta henkilökohtainen rataennätys on nyt +10. Tätä pidän mittarina jatkossa.

takarivi:
Vuoden lyhimpiä päiviä menossa.  Pitäisi oikeasti alkaa käyttää liukumaa työajoissa enemmän ja karata puolen päivän aikaan heitteleen kiekkoja. Sama se ois tulla sit tekeen töitä pimeessä. Ei silti tule tehtyä sitä. Mielikuvaharjoittelulla mennään nää synkät päivät. Muistelen menneitä heittoja eri kiekoilla. Mielessäni seison tuulisella Peurungan ykköväylällä, josta vasemman reunan marjapensaat on leikattu pois, ja Out ei ole käytössä vaikka kepit ovat olemattoman puskan ympärille jääneetkin. Suora heitto koria kohti saattaisi toimia, kunhan tuuli ei pääse kiekon alle ja vie mennessään. Järveltä puhaltaa tuuli oikean reunan "ulkoilualuetta" kohti. Heittäisinkö tänään Macella vai jollain väylädraiverilla? Pitäisikö kaivaa  Saint Pro jostain repun pohjalta? Entä jos tuuli lakkaisikin? Claymore äkkiä ilmaan.

Sen verran lämmintä on kuitenkin että jollei illalla sada, saattaisin siirtää harjoituskorin kotona pihalle ja puttailla vaikka otsalampun valossa. Pitäisikö Jouluun jotenkin valmistautua? Matot kaipaavat ehkä  puistelua. Voisi nostaa ulos ja treenata niihin draiveja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version