Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Täysillä päin puuta  (Luettu 223350 kertaa)

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1035 : 25.05.20 - klo:22:14 »
Kesäkelit tuntuvat jatkuvan, joten vetäydyin taas mökille. Ehdin juuri ja juuri saada kamat tupaan, kun kuulin että porukka on menossa Äänekosken Liikuntapuistoon kierrokselle. Kiireellä mukaan. Niin kiireellä että fribakengät jäivät matkasta, samoin vesipullo. Lidlin lenkkarit kuitenkin kestivät kierroksen, enkä kuollut janoon, joten ei haitannut.

Kylmiltään radalle. Pitkälle ykkösväylälle hyvä avaus, mainio lähäri ja putti sisään. Pirkolla liikkeelle. Samoin kakkoselta pirkko. Ja kolmoselta. Mitä ihmettä! Kolmen birdien alusta huolimatta luotin, että en munaa loppukierostakaan. Hyvää peliä jatkuikin pitkälle. Upeita putteja sisään ja niin edelleen. Kolme väylää jäljellä ja olin miinus viidessä. Sitten radan helpoimmalta väylältä ensimmäinen bogi, kun avaus lähti liikaa hysessä. Lähärin puttasin tietoisesti siltä puolelta, jossa oli puita, osuen korin lähellä olevaan. Siitäa rollit, ja nytpä ei putti mennytkään. Bogia seurasi toiseksi viimeisellä väylällä toinen, kun puuosuman jälkeen huvitin itseäni ahtaalla kämmenlähärillä, joka meni ihan minne sattuu. Lopputulos -3 on kuitenkin mukava. En sen paremmin ole tämän kesän leiskaa vielä pelannut.

Kiekkokauppojakin tein. Vihdoinkin olen saanut joitain käyttämättä jääneitä eteenpäin tarvitsijoille. Turhaa niitä hyviä kiekkoja on kotona säilöä. Toisen möin pienellä tappiolla, ja toinen oli jostain pelaajapaketista tullut. Viime viikolla laitoin myös kolme kiekkoa kiertoon. Onnistuneista kaupoista tulee näinkin päin hyvä mieli. Raha on sivuseikka, ja itsellä on kiekkoja liikaa.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1036 : 26.05.20 - klo:21:53 »
Heti töiden jälkeen Saarijärvelle, Kusiaismäkeen. Se oli pettymys. Rataa oli muokattu, mikä sinänsä ei ole pahasta, siellä on muutamia väyliä joita kuuluisikin muuttaa, mutta siellä oli muutettu hyviä väyliä huonommiksi!!! Ei voi ymmärtää mitä siellä on ajateltu. Etuysin jälkeen jo keskusteltiin, että jätetään kesken, ja ajetaan Ahvenlammelle, mutta aikataulullisista syistä se ei käynyt päinsä. Jatkettiin loppuun. Mielenkiintoinen havainto: Kaikilla muilla radoilla on ruuhkaa, mutta Kusiaismäessä ei näkynyt meidän lisäksi KETÄÄN MUUTA. Ei ihme, ei mekään sinne helpolla uudestaan mennä. Mutta jäi radasta mieleen jotain hyvääkin: 76 metriseltä väylältä forella birdie, vaikka avaus meni vähän pitkäksi. :)

Viskeltiin rata loppuun ja ajettiin Äänekoskelle. Liikuntapuistoa yksi kierros iltapalaksi ja siinä oli päivän heittelyt. Ei mennyt ihan yhtä hyvin kuin edellisellä kerralla, mutta ei ollut katastrofikaan. Onnistumiset vain oli liian harvassa.

Nyt parikin kertaa on ajauduttu keskusteluun siitä, miten näitä ratoja suunnitellaan, ja kuka ottaa itselleen sen vallan, että tekee muutoksia. Usein kysymättä itseään viisaammilta mitään. Itsehän en ole koskaan ainuttakaan rataa suunnitellut, joten älkää minulta kysykö, mutta kysykää joltain, joka ymmärtää lajista jotain  edes vähän alusta. Tämä ongelma ei ole ainoastaan syrjäseutujen neppiradoissa. Olen törmännyt huonoihin ratkaisuihin paljon suuremmissakin ympyröissä. Kaikille ei toki tarvitse olla mieliksi, eikä kaikki tykkää kaikesta, ja hattua nostan sille sinnikkyydelle miten näitä ratoja ylläpidetään. Usein mitä pienempi paikkakunta, sitä enemmän on kunnia-asia että rata on kunnossa. Sitten on isompia kaupunkeja, joissa laji jää kaiken muun jalkoihin. No … se siitä. En valita, mitä nyt vähän jupisen, ettei verenpaine nouse. Parempi että on hyvä rata, jossa on joku huono väylä seassa, kuin ettei olisi rataa ollenkaan. Otan siis kaikki pahat puheeni takaisin nöyrän anteeksipyynnön saattelemana.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1037 : 29.05.20 - klo:13:48 »
Anteeksi kaikilta, jotka olivat viiden kilometrin säteellä eilen, kun kompastuin korkeaan risun kantoon Äänekosken kolmosväylällä. Pienimpiä oravia putoili puista ja kilometrin päässä olevan jalkapallokentän 9 hengen ryhmät keskeyttivät varmaan pelin, kun jokunen ärräpää saattoi lipsahtaa huulien välistä. Se nimittäin sattui. Lensin turvalleni kivikkoon, ja sääreen kasvoi kokonaan uusi polvi. No hetken siinä haukoin henkeä, mutta koska ei ollut mitään kylmäaineita mukana niin jatkoin peliä kierroksen loppuun. Ei se peli siitä huonontunut varsinaisesti. Kävely tuotti tuskaa ja vauhdinotto oli vähän niin ja näin, mutta muuten ei vaikutusta. Aamuun mennessä oli turvotuskin laskenut jo sen verran että farkut sai taas jalkaan. Kierroksen lopputulos +4 oli sellainen normaalin rajoissa oleva. Ehkä vähän heikommasta päästä kuitenkin.

Keskiviikkona olikin harvinainen huilipäivä, kun vettä satoi ihan riittävästi illalla. Eilenkin sitten tosiaan vain tuo yksi kierros. Tänään varmaan tulee mentyä jonnekin. Kun tuolla jalalla kuitenkin pystyy vielä jotenkin kävelemään.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1038 : 29.05.20 - klo:21:02 »
Jalka kesti kävelyn, joten se kesti myös friban. Kävin Suolahdessa kiertämässä vesitornia.
Ratahan on suht lyhyt, vaikka onkin 18 väylää, joten se tuli samalla vauhdilla kierrettyä sitten kahdesti. Ensin yksilökierros, ja sitten parikisana. Välillä oli hyviä hetkiä, kun tuntui heitot onnistuvan ja pidemmätkin putit upposivat, mutta sitten lopussa taas ei onnistunut juuri mikään. Tai no, ehkä se on vähän jyrkästi sanottu. Lopussakin tuli muutama hyvä avaus, mutta putti hukkui matkalla. Toinen kierros pelattiin parikisaa. Kokeiltiin vähän millaista se olisi taas pelata sekaparikisoissa, jos ne nyt järjestetään Joensuussa, ja jos sinne päästään.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1039 : 30.05.20 - klo:21:50 »
Viikonloppu vihdoinkin.

Hyvät yöunet ja vähän vielä extraa päälle. Sitten katselemaan mihin pelaamaan. Hiljaista oli kaveriporukassa, joten lähdin ajelemaan Mikkeliin.

Mikkelissä Kaihulla yksi kierros. On se vaan hieno rata. Harmi että ovat sotkeneet väylänumerointia ja tehneet harhaanjohtavia opasteita. Edellä mennyt viiden hengen ryhmä oli aivan pihalla, miten väylät jatkuvat, kun ei ollut tietoa heittääkö ama-rataa vai pro-rataa. Itse olin viime vuonna jo ollut samassa ongelmassa, joten osasin vähän jeesata.
Itsekseen kun heittelee, ei tule niin laskettua tulosta, eikä kaikkia väyliä edes pelattua loppuun. Tavallaan tylsää, mutta toisaalta hirveän mukavaa. Tulee heiteltyä useampia avauksia, kokeiltua eri kiekkoja, otettua rennosti. Vain pari porukkaa ohitin, joten ei voi sanoa, että olisi joutunut ruuhkassa jonottamaan. Nämäkin tapaukset itse pyysivät, että menen ohi, vaikkei sinänsä olisi ollut mikään kiire.

Mikkelin jälkeen päätin koukata kotimatkan Pieksämäen kautta. Partaharjulla on nimittäin myös hauska vierailla. Siellä ensimmäinen ohitus tapahtui jo ennen ensimmäistä väylää, kun mukava porukka pyysi minua avaamaan ensin. Sen jälkeen olikin täysi vapaus heitellä ihan omaan tahtiin ilman mitään jonotusta. Väkeä oli kyllä radalla reippaasti, mutta juuri edessä ei ollut ketään.

Ykkösväylällä avaus jäi lyhyeksi, kun kiekko raapaisi maata ennen jyrkkää alamäkeä. Huikean pitkä alamäkiputti kuitenkin sisään. Vau!
Peli sujui oikein mukavasti, ja monet väylät, joita muistelin kauhulla, olivatkin oikeastaan ihan helppoja. Pari kertaa tuli ikävä yllätys, kun pitkillä väylillä koria olikin viety vielä kauemmas. Vielä kun ne ovat sellaisia väyliä, joissa koria ei näe ennen kuin on heittänyt pari kertaa, niin hiukan oli pettynyt olo. Muutokset eivät kuitenkaan olleet huonoja.
Ihan loppuun asti en jaksanut pelata, vaan koukkasin väylän 13 jälkeen parkkipaikalle, kun nyt siinä vieressä olin. heittoja oli tullut ihan riittävästi jo yhden päivän osalle, joten jätin takametsän välistä.

Sellaisen huomion tein, että heitän putteria nykyisin paljon enemmän kuin ennen. Sellaiset väylät, joita heittelin pari vuotta sitten nopealla draiverilla, avaan nyt putterilla. Luotto putteriavauksiin on kasvanut huikeasti. Sen sijaan draiveriheitot ovat lyhentyneet.  Se on jotenkin sääli. En usko, että tuo on kuitenkaan ihan lopullinen totuus, vaan veikkaan, että jos joskus saisin itseni johonkin kentälle, ja saisin itseni heittelemään maksimidraiveja vaikka puolikin tuntia, heittojen mitat alkaisivat taas parantua. Jotenkin tulee nyt vain viskottua mahdollisimman hyvin väylään pituuden kustannuksella. Ei yhtään minun tapaista. Omituista. Se tapahtuu jopa ilman tietoista päätöstä. Joku vuosi sitten heitin kaikki avaukset apinan raivolla.

Kaivoin bägiin tosi pitkästä aikaa myös Gold Line Mercyn. Halusin verrata sitä Jokereihin, joita käytän nyt pääasiallisina heittoputtereina. Hiukan hankala verrata sikäli, että gold-muovi on niin erilainen kuin Basic Jokerissa. Tuntui että heitot lipsuvat kädestä. Jollain liidätysväylällä kokeilin kumpi lentää pidemmälle, ja totesin kiekot hyvin saman kaltaisiksi. Ehkä (jyrkkä ehkä) Mercy oli aavistuksen vakaampi kuin kulunut Basic Jokeri, mutta tietenkin huomattavasti alivakaampi kuin Premium Jokeri. Tilanne vaatii jatkotutkimuksia. Jostain syystä tuo nahkea Basic Jokeri tuntuu nyt lähtevän mukavasti suuntaansa. Siihen verrattuna Gold Mercy tuntui vaikealta. Hassua, kun vielä vuosi sitten en osannut heittää noilla käteen tarraavilla ”putterimuoveilla” oikeastaan yhtään. Se kumpi nyt lentää pidemmälle vaatii myös jatkotutkimuksia.

« Viimeksi muokattu: 30.05.20 - klo:21:52 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1040 : 31.05.20 - klo:23:00 »
Viimeinen sunnuntai ennen koronan aiheuttaman kisakiellon päättymistä. Lähdettiin Peurunkaan. Sielläkin oli uudistuksia sen verran, että mandomerkit oli uusittu.
Pelattiin hyvin sekalainen leiska. Aloitettiin rannasta vanhalta ykköseltä, ja muuten normaalisti, mutta yritettin valita matkalla sellaiset väylät, jotka sopivat kaverin ottamaan udisc-rataleiskaan. No, suurin piirtein normaalit väylät siellä tuli pelattua.
Peli sujui ihan mukavasti. Tosin takametsässä tuli napsittua bogeja ja ysi tupla. Kokonaistulos -3 oli kuitenkin ihan mukava.

Peurungan jälkeen pieni ruokatauko, ja illaksi Äänekosken liikkapuistoon. Siellä kokeiltiin parikisaa. Saatiin bogeyfree, mutta vain -5. Hävyttömän paljon tuli grippareita ja öörlejä helppoihin heittoihin. Alkoi vähän kunto piiputtaa lämpimässä kelissä.

Huomenna sitten alkaisi viikokisakausi. Aloitan sen Korpilahdella. Siellä en olekaan koskaan kisannut. Kahdesti käynyt rataan tutustumassa. Kerran viime vuonna ja kerran tänä kesänä. Tiistaina olisi sitten vuorossa Laajiksen viikkokisat. Keskiviikkona Äänekoskella. Perjantaina Multia. Sunnuntaina Peurunka… Nuo nyt osui heti silmään, tuskin ihan kaikkiin tulee kummiskaan mentyä.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1041 : 01.06.20 - klo:23:28 »
Kisakausi alkoi Korpilahdessa. Hieno rata, mukavat kisat, kaunis kesäilta. Putti ei kulkenut.

Hei avausväylästä alkaen huomasi että nyt ei peli toimi. Alun helpoista pirkkoväylistä pelkkiä kolmosia, ja hirmuinen määrä alarautaputteja. Ilmeisesti pitkä kisatauko aiheutti turhaa jännitystä puttiin, sillä kyllä ne lämmitellessä vielä jotenkin upposivat, vaikkei ihan priimaa ollutkaan. Toinen juttu on, että noista helpoista väylistä olisi pitänyt jo avauksella päästä nostolle, joten ei ihan täydellisesti toiminut sekään osa-alue.

Pidemmillä väylillä onnistuin paremmin. Ei niistäkään pirkkoja tullut, mutta sain ihan kelvollisia avauksia. Harmittavasti vain usein hyvänkin avauksen jälkeen olin kyllä kympin ringissä, mutta edessä oli joku puu tai pusikko, josta ei vain mitenkään voinut putata koriin. Näitäkin oli monta.

Lopulta päädyin tulokseen +1. (1 pörö, 1 tuplabogi, loput pelkkää paaria) Reilu viikko sitten tulos oli muistaakseni -6, joten tähän ei voinut olla tyytyväinen. Lopulta jouduin vielä sudariin pappasarjan voitosta. Pelattiin väylää numero 20… kahden sudarikierroksen jälkeen todettiin että se tulee jatkumaan aamuun saakka, kun pirkko on epätodennäköinen eikä siihen neolstakaan oikein tule. Jatkettiin ykkösväylällä. Avasin korille, kaveri avasi myös. Olin vähän kauempana (olisiko ollut peräti 5 metriä) ja puttasin ohi. Kuvastaa päivän huonoa puttitarkkuutta mainiosti.

Kisakausi on nyt kuitenkin taas korkattuja ensimmäiset jännitykset saatu taakse. Huomenna sitten Laajikseen.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1042 : 02.06.20 - klo:21:27 »
Laajiksen viikkokisat alkoivat tänään. Viime vuoteen rata oli kokenut pieniä muutoksia ja viikkokisakonsepti oli muutettu metrix-ratingiin perustuvaksi. Hassusti vain  ne luokat oli jaoteltu 40 pisteen välein 920 saakka. Siitä eteenpäin kilpaileekin sitten tonnin miesten kanssa. Toivottavasti saan ratingin äkkiä putoamaan pari pinnaa. Vielä se ei tippunut kun sekä eilen korpilahdessa että tänään Laajiksessa rata oli uusi. No… ehkä jo viikon päästä.

Aloitus meikäläisen kannalta pahimmalta mahdolliselta väylältä nro. 17. 200 metriä liidätystä jyrkkään alamäkeen. Lähinnä oli valittava haluaako heittää vasemmalle OB:lle vai oikealle OB:lle. Päädyin tällä kertaa vasempaan. Droppariheittokin meni melkein OB:lle sitten toiselle puolelle. Ei todellakaan hyvä alku.

Neljän pelatun väylän jälkeen olin tuloksessa +6. Neljään väylään viisi kertaa heitto OB:lle. Minua fiksumpi olisi heittänyt putterilla väylään ja tienannut 6 heittoa.

Todellakin on paikat jumissa. Onneksi en mene huomenna Äänekoskelle viikkokisoihin, vaan varasin ajan hierojalle.

Pikku hiljaa alkoi vanha lämpenemään kuitenkin, ja sain pientä petrausta. Loppu rata meni miinuksille, joten lopputulos +2. Ei siitä riemusta hypi tasajalkaa, mutta jonkin lainen ryhtiliike se oli. Ennen kierroksen alkua kanssakilpailija muisteli että viime vuonna voitin hänet joka kerta. Nyt kun minä heittelin OB:lle, hän puttaili eagleputteja yläpantaan. Sain kuitenkin vähän kirittyä, niin että kun kaksi väylää oli jäljellä, olin enää kolme heittoa perässä. En antanut periksi. Otin toiseksi viimeiseltä par neloselta birdien, kun kaveri kopisteli puita. Sain kaksi heittoa kiinni. Viimeisellä väylällä olin enää heiton perässä. Avasin metsään. Kaveri avasi OB:lle. Metsästä aika kaukaa sain kämmenen korin ohi vajaan 15 metrin putille. Kaveri laittoi OB:n rajalta 7 metriin.  Olin puttaamassa ensin. Kerrankin keskityin, ja sain ringin ulkopuolelta nätin putin sisään, ja nousin tasoihin. Tiukaksi meni, mutta en siis hävinnyt, päädyimme tasatulokseen.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1043 : 04.06.20 - klo:20:03 »
Eilinen oli huilipäivä fribasta, mutta rankka päivä muuten. Kävin hierojalla. Tarpeeksi harvoin kun käy niin kyllä tietää käyneensä! Jos olisin rikas kävisin useammin kuin kerran tai kahdesti vuodessa.

Tänään sitten Laajikseen höntsärundille. Lähdin kierrokselle itsekseni, niin hyvin ehti heittää pari kolme avausta joka väylään. Yritin muistaa jatkaa kuitenkin aina siitä ensimmäisestä, ja tällä kertaa pelasin jopa joka väylän loppuun asti, mitä en useinkaan tee. Edessä oli ryhmä, joka määräsi vauhdin, niin hyvin ehti puttaillakin.

Peli oli parempaa kuin toissapäivänä viikkokisoissa. Ei tullut bogiputkia, itse asiassa en ole varma tuliko ainuttakaan bogia… jaa, kyllä tuli, saariväylällä ensimmäinen heitto feidasi vahvassa takatuulessa OB:lle. Toinen heitto tiiltä olikin sitten nostolla. Gold Mercy alkaa vakiinnuttaa paikkaansa bägissä. Toinen hieno avaus sillä oli väylään 16. Suoraan koria kohti, ja siellähän se olikorilla. 107 meriä loivaan alamäkeen. Hieno heitto vahvaan etuvasemmalta puhaltavaan tuuleen.

Koko kierros oli oikeasti vain sitä odotusta että pääsisin vähän treenaamaan väyliä 17 ja 18. Nuo pitkät alamäkiliidätykset kun ovat olleet aina myrkkyä. Nyt niihin pääsi hyvin lämmitelleenä. Kokeilin ensin paria vakaata väyläkiekkoa. Westside Linnoitus ja Prodiscus Titan. Kumpikin melko mukavasti oikeaa reunaa kohti, ja sitten maltillinen feidi varmasti väylään. Avausheitosta pelasin myöhemmin birdien. Sitä ennen jatkoin kuitenkin harjoituksia … voihan rähmä… ensin kokeilin miten Pro Ballista taipuu. Heitin vastatuuleen, alamäkeen, kovaa. Olisiko lähtenyt vähän antsassa, en tiedä, mutta sinne se taipui oikeasta reunasta näkymättömiin. Sitten testiin tätä heittoa varten mukaan otettu vanha käyttämätön Blitz. Aivan sama lopputulos, mitä nyt vielä syvemmälle synkkään korpeen. Vielä viidennen kiekon uskalsin heittää (enempää ei muista mitä on heittänyt) ja siihen valikoin Elasto Maailman. Niin vakaa kiekko että varmasti feidaa. Paitsi ettei ehtinyt kun heitin vielä kovempaa ja turhan jyrkästi alaspäin. Sinne se liiteli oikealle, ja kaikkein kauimmas. Ei auttanyt kuin mennä etsimään keikkoja ja jatkaa harjoitusta myöhemmin uudestaan. Sain kuitenkin vähän dataa prosessoitavaksi.

Väylälle 18 laitoin ensin Titanin varmasti väylään, ja sitten kokeilin Snow Ballistaa. Sehän liitelli miltei korin tasalle, ja feidasi juuri ennen kuin oli menossa oikealta OB:lle. Hyvä heitto. Vielä kokeilin edellisellä väylällä epäonnistunutta Blitziä. Nyt pikku hysessä. No nyt se hyväkäs sitten piti sen hyssen koko matkan, ja oli kaukana vasemmalla OB:lla, vaikkei heitto ollut edes mitenkään liian korkea. Ota siitä sitten selvää… olkoon vielä seuraavankin 4 vuotta hyllyssä. :) Lähinnä olen käyttänyt sitä sellaisissa paikoissa, missä kiekolla on suuri riski hukkua. En itke yhtään jos se jonnekin lampeen menee. Kerran sain sillä hyvän avauksen Kaatiksella, siellä missä on se vesilätäkkö rinteen alla.

En ihan tarkkaan jaksanut laskea tulosta, mutta oli siellä sen verran pöröjä, että olisiko ollut jotain -4 luokkaa. Kelvollista tekemistä, mutta paljon on vielä parannettavaa. Hyvä harjoituspäivä.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1044 : 07.06.20 - klo:10:54 »
Parin päivän tauon jälkeen oli jo aamusta sellainen olo, että pitää päästä vähän kävelemään metsään ja heittelemään kiekkoja. Toissa viikolla loukkaantunut jalka nimittäin on sellainen ikävä jos ei se saa liikettä. Joka aamu olen herännyt viideltä siihen että jalkaa särkee. Liikkuminen helpottaa.

Ysiltä aamulla kun lähtee kierrokselle Laajikseen, niin saa edetä aivan rauhassa omaan tahtiin. Alun kolme tylsää väylää (tylsiä siksi, ettei käsi riitä korille, eikä niissä ole mitään muuta haastetta) heittelin useita avauksia ihan lämmittelymielessä. Sitten kun lähdin kipuamaan mäkeä ylös, heitin vain sellaisia väyliä, jotka veivät eteenpäin. Tarkoitus oli kävellä mäen päälle ja viskoa niitä väyliä mitkä sattuivat huvittamaan.

Taas olin sitten väylällä 17 kokeilemassa mitä sinne 183-metriseen alamäkeen pitää heittää. Tuuli oli kovempi kuin viimeksi, ja puhalsi hyvin epämääräisestä suunnasta. Ehkä hiukan vastainen kuitenkin. Ensin Ballista Pro nousi kesken lennon, ja sen jälkeen tuuli vei sen vasemmalle.  Sitten Snow Ballista napsun matalampana niiasi hiukan matkalla, mutta otti sitten feidin vasuriin. Korin tasalla mutta turhan kaukana. Väylädraiverit Titan ja Linnoitus taas hyvin väylälle hiukan lyhyinä. Sitten sain kuningasajatuksen: Olin nähnyt juuri Instagramista  miten Oskari Vikström heittää putterilla korille, ja päätin kokeilla samaa. Tässä Oskarin suoritus, minun oli melkein yhtä tyylikäs :)  https://www.instagram.com/p/CBA-DmSJKkF/

Sehän onnistui!!! Gold Mercy käänsi hiukan matkalla oikealle, ja olin jo varma että se jatkaa kääntämistä OB:lle, mutta sitten se suoristui ja liiteli korin tasalle, hiukan korista oikealle. Ei siitä ehkä eagleä puttaa kun oli puska välissä, mutta olipa upea avaus!!!

Nyt kun aamuverryttely on tehty niin illaksi sitten Peurungan kesän ensimmäisiin viikkokisoihin.
« Viimeksi muokattu: 07.06.20 - klo:10:59 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1045 : 07.06.20 - klo:22:15 »
Ei kulkenut Peurungassa. Keskittyminen ihan hukassa. Helpoilla väylillä höpsöjä virheitä. Lopussa heitin vielä vedenylityksessä kaksi kiekkoa järveen sen verran kauas ettei ne sieltä enää ylös nouse. Pahaa tekee pilata luontoa muoviroskalla mutta mikäs teet kun jonkun mielestä se on hienoa.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1046 : 08.06.20 - klo:21:42 »
Olin menossa Korpilahdelle viikkokisoihin. Sääennuste näytti kutienkin pahalta, ja jotenkin tuntui ettei jaksa. Sitten tuli parempi idea mieleen, joka tulikin toteutettua. Heti töiden jälkeen Äänekoskelle pelaamaan kierros ennen kuin sateet oikeasti alkavat. Samalla reissulla mökille tekemään muita tarpeellisia asioita.

Kierros oli sellaista tasaista puurtamista. Muutama heikompi putti piti tuloksen plussalla. Parin euron panos pisti kuitenkin yrittämään loppuun asti, ja vaikka hetkittäin oli karmeita avauksia, sain jotenkin taisteltua sieltä peliin mukaan. Viimeisellä väylällä oli varaa jopa ringin sisältä alarautaputtiin. Niitä alarautaputteja tuli kyllä paljon muitakin… Seiskaväylällä jopa kahdesti, kun kiekko rolli takaisin täsmälleen samaan paikkaan kallion juurelle.

Jotenkin leppoisa mutta kilpailullinen pienen porukan pelaaminen on vain joskus mukavampaa kuin isot kisat random-ryhmissä. Kohta on jo juhannus, eikä minkäänlaista tuskaa päästä kilpailemaan. Kunhan heittelemään pääsee, se riittää. Huomenna kummiskin taas Laajikseen.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1047 : 09.06.20 - klo:22:59 »
Laajiksen viikkokisoissa pientä sekoilua ryhmien kanssa, ja lopulta kiipesin vuorelle ja aloitin väylältä 14. Nyt on kyllä jalat aivan puhki kun tuli kahdesti sitten tallustettua se mäki.
Peli meni hiukan paremmin kuin viikko sitten. Lopputulos - 2. Ei sankaritekoja mutta ei konttaustakaan. Jaa, sankariteoksi sanon avauksen väylälle 8.  Komea kilahdus 90 metrin päästä. Suora heitto Slaidilla, ja feidi koriin. Ikävä kyllä kori oli sylkäissyt kiekon takaisin, ja se löytyi juuresta. Varmaan vauhdilla iski vanhojen ketjujen läpi tolppaan ja kimposi siitä. Ääni kuulosti kyllä holarilta, mutta ei nyt sitten tänään.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1048 : 11.06.20 - klo:00:01 »
Sain vieraita pääkaupunkiseudulta ja lähdin oppaaksi Laajavuoreen. Muuten pelasin siedettävä kierroksen, mutta saariväyllä kiekko pomppasi reunalaudasta ob:lle. Siitä hermostuneena heitin vielä dropparilta kahdesti ulos ja pirkkoväylän tulokseksi kirjailtiin seiska. Lopputulos +4.

Samalla vauhdilla neppailtiin vielä Vuorilammen ysiväyläinen ennen kuin ajeltiin mökille syömään.

Sitten illan hämärtyessä Hirvaskankaan rata ja unta odotellessa mökillä muutama totinen puttikisa. Eiköhän uni jo maistu.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1049 : 12.06.20 - klo:11:28 »
Torstaina oli vuorossa Peurunka ja Äänekosken liikuntapuisto.

Pelattiin Peurungassa sellainen leiska, joka sattui löytymään udiscistä. 20 väylää. Aika pitkään pelasin pelkkää paria. Hivenen tylsääkin peliä, sillä pirkot eivät olleet edes lähellä. Ensimmäinen takametsään väylällä 13. Sitä seurasikin sitten pirkkovero seuraavalla, tuplabogina. Lopputulos kelvollinen -2.

Äänekoskella ei kroppa enää oikein jaksanut. Tekniikka katosi täysin, ja heitot lähtivät oudosta taka-asennosta antsassa tai muuten huonosti. Taisi olla kauden huonoin kierros kokonaisuutena.

Kyynärpää kipuilee. Olkapäässäkin jotain tuntemuksia. Jalat ovat väsyneet. Ja minä sentään olen ollut päivät töissä huilaamassa, kun kaverit ovat heittäneet noiden lisäksi vielä päivisinkin pitkiä ratoja. Huhhuh… minä huilaan tänään (ehkä) kun he taas suuntaavat kohti Kuopiota. Kyllä fribakin voi olla rankkaa kun sitä tekee tarpeeksi.