Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Täysillä päin puuta  (Luettu 227670 kertaa)

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1065 : 29.06.20 - klo:22:05 »
Älä koskaan tankkaa dieseliä paljain käsin kun olet matkalla kisoihin.

Kiireellä juoksen Korpilahden kaukaisimmalle väylälle, ja päivän ensimmäinen heitto 45 astetta vasemmalle pitkällä väylällä, keskelle metsää. Meni vielä pari väylää ennen kuin tajusin, että sormissa on naftaa, eikä se lähde pois! Kaikki draiverit karkailivat vasuriin kunnes sain sen verran hierottua sormiin hiekkaa, pölyä, vettä ja jäniksen papanoita, että sain edes jonkinlaisen tuntuman kiekkoihin.

Muuten peli meni ihan hyvin. Pari kertaa jouduin venymään metsässä parhaimpiini, että sain kiekon palautettua väylään. Yhden bogin sain radan lyhimmälle väylälle. 50 metrin hysseneppi. Kokeilin heittää sen Anchorilla, joka oli pitkästä aikaa päässyt mukaan bägin, ja se pirulainenhan suoristi ja osui oksiin. Sitten huonon lähärin päälle vielä surkea putti.

Sain monta mainiota pirkkoa. Esim. takametsän pitkälle väylälle (10) todella pitkä avaus, josta oli lapsellisen helppo nepata korin alle. Ihan kuin alkaisi olla pelikunto kohdillaan. Vain yksi bogi, ja seitsemän pöröä on ihan OK. Metrix rating tästä kisasta 963.

RSSO:n uusi pelipäiväkin oli julkaistu. Elokuun kahdeksas. Viimeistään siellä siis vihdoin PDGA-kisa. Ja niin olihan sitä ennen vielä heinäkuussa joko Mikkeli tai Viitasaari. Samana päivänä tietenkin. Molempiin olen ilmoittautunut, täytyy vain toinen karsia pois kunhan osaan päättää. Mutta ennen näitä tietenkin sekaparien SM Joensuussa ensi viikonloppuna. Siitä vain ei tule ratinkia.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1066 : 01.07.20 - klo:21:56 »
Sateisia päiviä. Eilen jäi friba väliin kun tuli lomailtua toisaalla. Maininnan arvoinen asia, sillä sellaisia päiviä ei ole montaa tullut kesän aikana. Tänään kuitenkin Äänekosken viikkokisoihin sateesta huolimatta.

Ennen kisan alkua tehtiin vaihtokaupat. Sain vaihdossa käytetyn Laserin (kun vanha hukkui Tampereelle) ja annoin pois hyllyssä lojuneen Kanteleen. Tästä sainkin idean avata kaikki mahdolliset väylät tuolla laserilla, että tiedän, onko se sopiva bägiin.

Ehkä tuo oli hieman liian alivakaaksi mennyt siihen tarkoitukseen johon sitä hain. Täytynee ostaa uusi jos jostain sellaisen löydän. Tampereen PG:llä ei juurikaan ollut Prodiscuksen valikoimaa. Siitä pitkä miinus.

14. Laserilla pitkään väylään pientä antsaa. Kääntää liikaa ja osuu puuhun. Hysselähäri jää näppiin (erittäin harvinaista!). +1
15. laseri kääntää liikaa ja joudun oikean puolen metsään. Kämmenlähäri jää lyhyeksi, mutta putti osuu. +1
16. Mercy putille ja putti sisään. +0
17. Laseri kääntää liikaa ja osuu puuhun. Kämmenlähäri pitkälle putille. Ohi. +1
18. Laseri erittäin hyvin väylää pitkin kun heitin varovaisesti. Olisi voinut mennä pidemmällekin … +1
1. Avaukseen Ballista hyvälle paikalle. Jatkoheittoon Laseri liian matalana ja kääntää liikaa. +1
2. Slaidi korille. +0
3. Laseri kääntää liikaa (ja lähti alun perinkin oikealle). Puuosuma vie kauas ja lähäri puun kautta OB:lle. +1
4. Slaidi hyvään linjaan mutta liian korkeana jää lyhyeksi. +1
5. Laseri antsaväylään liian varovaisesti, ja feidi vasemmalle OB:lle!!! Ota tästä nyt selvää … heitin varmaan liian hiljaa kun yleensä avaan putterilla. +2
6. Compass käänsi yli. Sain pelastettua parin. +2
7. Mercy hyvää linjaa mutta korin ohi kauas alamäkeen. +2
8. Cutlass suorana alamäkeen kevyessä vastatuulessa. Ei kääntänyt, mutta ei myöskään feidannut. +2
9. Laseri käänsi hiukan liian aikaisin ja osui puuhun. +2
10. Laseri käänsi liian aikaisin ja osui puuhun. +2
11. Linnoitus lähti kädestä oikealle ja osui puuhun. +3
12. Laseri lähti ylämäkeen liian matalana (karkasi kädestä). +3
13. Mercy väylää pitkin mutta putti ohi. +3


Onhan tuossa aika monta paikkaa, joissa en saanut tuota Laseria tottelemaan. Se Tampereella hukkunut oli Ultrium-muovia, tämä nyt vaihdossa saatu kapine taisi olla Premiuim, ja hyvin kulunut. Sain siitä kuitenkin riittävästi dataa. Kävisi ehkä alivakaasta väylädraiverista, mutta siinä on jo Gold Saint, joten jompi kumpi jää pois bägistä. (eikä voi unohtaa että Obsidian Shard on myös tarjolla samaan slottiin).

Kierros oli siis vesisateessa haastava, eikä pelkästään siitä syystä että sateenvarjo hajotti keskittymistä. Tulos +3 on huono, mutta silläkin saa Metrixissä 915.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1067 : 02.07.20 - klo:21:56 »
Tänään hyvä fribapäivä. Ensin aamupäivällä Vihtavuoren kentälle harjoittelemaan. Kyllä vain, harjoittelupäiviä ei oikeasti ole montaa tullut, mutta nyt oli sen aika. Ensin perinteistä lähäriheittoa kuularingistä puttikorille ja takaisin. Heittovälineinä kaksi Sinusta, kaksi Mercyä ja kaksi Jokeria. Niitä tahkosin siinä edestakaisin, suoraa, hysseä ja antsaa. Vasta kun aloin saada kiekkoja jäämään vitosen rinkiin, siirryin kentän puolelle. (aikaisemmin ei olisi voinutkaan kun siellä oli ruohonleikkaaja työssään).

Kentällä lähdin vain kokeilemaan maksimiheittoja. Niissä ei kyllä ole ollut kehumista, eikä ollut nytkään. Tuuli pyöri kentällä ilkeästi. Milloin vastaan, milloin takaa, ja aina sivusta. Heittomitat jäivät tavoitteesta. Lisäksi huomasin kun yritin keskittyä jalkatyöhön, etten pysty ottamaan ristiaskelta kunnolla. En vain saa jalkaa taakse. Siitä tulee aina sellainen epätasapainoinen hyppy. Onko kroppa jo jäykistynyt niin paljon ettei se enää taivu, vai mikä lie. Vain pari kertaa sain kiekon lentämään niille mitoille mihin pitäisi, siihen on tyytyminen.

Sitten siirryin Peurungan radalle, mutta sielläkin vain treenasin peltoväylillä. Ykkösväylään yritin vain saada puttereita ja Compassia pysymään rajojen sisällä. Kyllä se alkoi onnistua kun aikansa tahkosi. Kolmosväylällä yritin tietysti saada kiekkoa korille asti. Lyhyeksi jäivät. Pari kertaa sain jonkinlaiselle putille, mutta meni sitten pari kertaa myös OB:lle.

Illalla sitten Äänekoskelle kokeilemaan saisiko eilistä sadetulosta parannettua. Viiteen pekkaan otettiin vitosen raakatuloskisa. Että saisi yritystä enemmän peliin. Itsellä se ainakin auttoi. Heitin Metrix ratingin 1010. Se ei kuitenkaan riittänyt rahoille, vaan hävisin yhdellä heitolla. Lopputulos -5.
« Viimeksi muokattu: 02.07.20 - klo:21:59 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1068 : 05.07.20 - klo:18:09 »
Sekaparien SM pelattiin Joensuussa. Emme ottaneet tulospaineita, vaan lähdimme pitämään hauskaa. Ratingin perusteella olimme neljäntenä, ja neljänneksi myös päädyimme. Tosin pelaamalla olisimme tulleet pronssimitalille, mutta saimme 2 rangaistusheittoa tuloskortin unohtamisesta, joten peliin täytyy olla tyytyväinen.

Vaikein oli ensimmäinen kierros, jossa jatkettiin aina huonommasta kiekosta. Toinen kierros, jossa pelattiin paremmasta kiekosta meni vähän paremmin. Viimeinen vuorotellen heitettävä taisi mennä parhaiten, ja se olikin paras viisikymppisten tulos sillä kierroksella.

Onneksi en muista kaikkia väyliä, enkä varsinkaan kaikkia virheitä mitä tuli tehtyä. Niitä riitti kyllä ihan jokaiselle kierrokselle. Kierrosten alut olivat vaikeita joka kerta. Loppua kohti kroppa lämpeni ja sai muutamia hyviäkin heittoja. Erityismaininta partnerin hyville puteille.

Tässä esimerkki omasta ”osaamisesta”:
https://frisbeegolf.kuvat.fi/kuvat/Sekaparifrisbeegolfin%20SM%202020%20-%20Joensuu/Sunnuntai%205.7./Joen%20Liitokiekko/MOV_0264.mp4

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1069 : 06.07.20 - klo:23:07 »
Päätä särki ja väsytti koko päivän. Burana auttoi edelliseen mutta pahensi jälkimmäistä. Siihen auttoi pelaaminen reippaassa tuulessa ja kuurosateisessa kelissä Petäjäveden viikkokisoissa.

Putti oli ala-arvoista koko illan. Ei jaksanut keskittyä. Hienoja heittoja kuitenkin muutamia. Harmi vain että ne pirkkoputit eivät uponneet. Nyt ei kuitenkaan enää säre eikä väsytä, joten oikein onnistunut fribailta.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1070 : 07.07.20 - klo:06:47 »
Sekaparikisat siis takana, ja ensi viikonloppuna olisi tarkoitus pelata ensimmäinen PDGA-reitattu kisa puoleen vuoteen! Edellinenhän oli siitä murheellinen, että rating nousi tasan yhdeksään sataan, jolloin MA50-sarjaan ei enää ole voinut osallistua. Ja  tuntuu vähän siltä että noita ama-sarjoja on nykyisin enemmän kuin ennen. Jääkö niistä enemmän järjestäjien taskuun rahaa? No eipä se minua haittaa, hyvä että jotain järjestetään.

No, nyt kuitenkin näyttää siltä, että Turun Pro Tour ei ole tulossa täyteen, niin sain paikan sinne. Helsinkiin tuolla 900 taululla ei ollut mitään asiaa. Eli kun tähän asti olin vain miettinyt pelaanko Viitasaarella vai Mikkelissä ensi lauantaina, niin nyt tiedän vastauksen: pelaan Turussa. En haaveile voitosta, vaan käyn (taas kerran!) pelaamassa ennestään tuntemattomalla radalla. Sokkona sekaan vaan. Veikkaan että rating ei ainakaan tule nousemaan. Win-win… jos nousee, olen pelannut hyvin, jos taas laskee, avautuu uusia mahdollisia kisoja kalenteriin.

Ehkä kuitenkin tärkein syy siihen että lähdenkin Turkuun, oli se, että aikataulun mukaan siellä ei tarvitse olla vielä heti aamusta metsän reunassa, vaan viisikymppisten lähtöajat ovat vasta joskus päivällä/iltapäivällä. Ehtii vähän kauempaakin ajella ilman että pitää olla herätyskello soimassa. En taida viitsiä hotellia katsella paikanpäältä, vaan ajelen esim. Lempäälästä tai Helsingistä sinne sitten päivittäin, ja yövyn sukulaisissa.

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 299
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1071 : 07.07.20 - klo:07:50 »
Ratingin osalta on hyvä puoli siinä, että jos pelaa hyvin niin saa parempaa ratingia. :)

Itse kerran Aninkaisen kierrettyä voisin sanoa että on siellä muutama väylä joiden kohdalla on hyvä jos siellä on pelannut ennenkin.
Toisella kierroksellahan asia on korjattu.

Amatöörikisojen järjestämisessä taitaa olla se hyvä puoli, että niihin on helppo saada pelaajia.
Suurin osa Suomen pelaajista on amatöörejä ja nykyään kun pros play am mahdollistaa pro-pelaajien osallistumisen (jos ei ole liian hyvä) niin kisassa on usein tunkua.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1072 : 08.07.20 - klo:21:32 »

Itse kerran Aninkaisen kierrettyä voisin sanoa että on siellä muutama väylä joiden kohdalla on hyvä jos siellä on pelannut ennenkin.
Toisella kierroksellahan asia on korjattu.
Jotenkin minulla kestää useamman kierroksen ennen kuin opin miten rata pitäisi heittää. Taidan olla vähän hitaampi oppimaan. Sokkona pelaan usein ihan yhtä hyvin kuin parin kierroksen jälkeen. Sitten kun on enemmän pelannut, alkaa tulla niitä ahaa-elämyksiä. Sokkona pelaamisessa on myös se hyvä puoli, että usein tulee välteltyä riskejä enemmän. Tutummalla radalla on jo yleensä kerran onnistunut, ja sitten lähtee aina hakemaan sitä samaa riskiheittoa, vaikka onnistumisprosentti olisi kuinka huono.

Pientä nuhaa sain hankittua Joensuun reissulta. Jätin sitten tiistain Laajiksen viikkokisan ja keskiviikon Äänekosken viikkokisan väliin. Tiistaina kävin vain vähän neppailemassa yhdellä putterilla Vaajakosken Naissaaren radalla. Mercy liiteli kyllä hienosti, ei voi moittia.

Torstaina matkustan Lempäälään ja huomasin että Kylmäkoskella on PDGA-liigaa, joten ensimmäinen tauon jälkeen pelattava reitattu kierros tuleekin sitten siellä. Ei ole kyllä mitään odotuksia.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1073 : 09.07.20 - klo:21:47 »
Matka kohti Turun Pro Touria on alkanut. Vielä en Turkuun asti ole päässyt, vaan otin välistopin matkalla. Kävin pelaamassa Kylmäkoskella Pirkanmaan PDGA Liigaa. Tähän oli useita syitä. Ensinnäkin halusin ostaa uuden Laserin, ja tiesin että tuolta niitä saa. Toiseksi en ole heittänyt kiekkoa pariin päivään ja teki vaan mieli.  Kolmanneksi halusin testata vielä paria kiekkoa.

Testailuksi tuo kisa sitten menikin heti avausväylältä lähtien. Ensimmäinen testi oli sinänsä onnistunut kun uusi Laseri liiteli lyhyelle putille ja aloitin birdiellä väylältä 27. Seuraavan kerran kokeilin samaa kiekkoa kolmosväylään. Siinä se käänsi aivan liian aikaisin ja olin tekemättömässä paikassa oikean reunan mörrissä.

Myöhemmin kokeilin vielä jostain syystä bägiin taas eksynyttä alivakaaksi hakattua Opto Ballistaa. Sain sillä yhden hienon birdien väylään 22.  Sinänsä hienoa kun tuohon väylään niitä ei näemmä tullut minun lisäkseni kuin kaksi. No… ylämäkeen heitettäessä oli suht helppoa pitää alivakaa kiekko linjassa. Muissa kokeiluissa en saanut sitä pysymään enää väylällä. Itse asiassa yhden katastrofin (tuplabogi) sain sillä ainakin tuherrettua.

Pienessä sateessa tuli pelailtua hiukan huumorimielellä ja lähinnä mielen virkistykseksi. Tulos +6 ja Metrix-rating 860 kuvaa aika hyvin tekemisen heikkoa laatua. Toisaalta sain kyllä muutaman hyvän putin aikaiseksi.

Youtubesta katselin jo huomista kisaa ajatellen Seppo Pajun videon Aninkaisten radalta. Iltakierros on itsellä tiedossa, ja se on kyllä mukavaa. Pitäisiköhän matkalla heittää tuo Kylmäkoski vielä uusiksi … Olisi jännä nähdä miten se menisi.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1074 : 10.07.20 - klo:23:19 »
Prodigy Pro Tourin Turun osakilpailun ensimmäinen päivä ohi. Täytyy käydä väyliä vähän läpi vielä kun muistaa...jos siitä olisi apua huomiselle, vaikka ilmeisesti onkin tulossa sadepäivä ja sen mukana väylät tulevat taatusti tuntumaan erilaisilta. Väylien läpi käynti saattaa antaa jotain oivalluksia itselle.

1. Avasin Anchorilla. Hyvä avaus muuten mutta hipaisi vähän puuta. Pitää heittää kauempaa oikealta. Par ei pitäisi olla ylivoimainen. +1
2. Helppo väylä, jossa on vaikeuksia vain jos heittää lopussa OB:lle. Otin triplabogin kun heitin sinne kahdesti. Väylä on leveä, joten tuulen mukaan kiekko (tänään Opto Ballista). Kakkosheitossa yritin seiftiä hysseä OB:n vasemmalle puolelle, mutta käsi ei totellut vaan heitti löysän kohti koria. OB:n rajalta sitten oli jo pakko yrittää, mutta jäin metrin väärälle puolelle. +4
3. Opto Ballista lähti hiukan liian matalana. Helppo par, mutta birdie pitäisi olla mahdollinen. +4
4. Laseri lähti oikein mukavasti, mutta epäonnekkaasti osui vasemman puolen puskaan ja jäi mahdottomaan paikkaan. Jos olisi mennyt läpi, olisi ollut helpohko pirkko. +4
5. Heitin Fusella antsan, mutta se käänsi aivan liian aikaisin. Huomiseksi joko vakaampi kiekko, tai rohkeampi heitto (jos menee suorana, on vaarana vasen OB). Mietin kyllä myös kämmenavausta … +4
6. Opto Ballista taittoi korkean antsan aivan oikeaan aikaan, mutta jäi aavistuksen matalaksi, jolloin otti cutrollit. Puoli metriä lisää mittaa niin olisi ollut putilla (tuskin lähempää kuin ringin reunalta kuitenkaan). +4
7. Avaus Laserilla hyvään paikkaan. Pari metriä pidempi olisi ollut jo täydellinen. Kakkonen osui koivuun, ja siitä korille arvioin matkan väärin, ja heitin Compassin 15 metriä pitkäksi. Itse asiassa birdie oli lähellä, mutta meni ohi. Nyt bogi.  +5
8. Slaidi meinasi mennä suorana OB:lle. Feidi tuli kuitenkin ajoissa. Voisi kokeilla kevyttä Maailmaa. Kakkosheittoon voi hakea distancea antsalla, jos tekee mieli pirkottaa. +5
9. Leveä triplamando, jossa on keskellä ohut runko. Osuma oli niin ohut, että kiekko kimposi suoraan oikealle, ja kauas puskien alle. Lopputulos olisi ollut parempi jos olisin heittänyt mandon väärin, sillä sieltä oli tekemistä, että sai nepatua väylälle dropparin viereen. Pitäisi ehkä päättää ennen heittoa, kummalta puolelta kiertää sen risun… +6
10. 70 metrin väylä aavistuksen ylämäkeen, keskellä puurivi peittää korin. Kokeilin puiden oikealta puolelta, mutta Escape ei tullut takaisin. Ringin sisältä polviputti yläpantaan. Paikalliset näyttivät pelaavan puiden vasemmalta puolelta, ja se onkin ehkä helpompi. Huomenna sieltä.  +6
11. Opto Ballista antsassa, käänsi aivan liikaa. Pitäisi heittää rohkeammassa kulmassa tai vakaammalla kiekolla. Nyt sain hyvän kakkosheiton kämmenellä sweettiin, ja siitä Sinus mukille, mutta aineksia bogiin oli kyllä olemassa. Vasemman reunan OB on vain niin pelottava… +6
12. En hahmottanut väylän muotoa oikein. Heitin Snow Ballistan liian matalana, ja se meni suorana puskaan. Ehkä joku alivakaampi kiekko mutta hysessä...tai kuulemma jotkut heitävät sen ison puskan vasemmalta puolelta korkeaa antsaakin...saapa nähdä mitä keksin huomenna. +6
13. Tällä väylällä olisi auttanut jos olisin kävellyt väylällä ennen heittoa. Nyt pelkäsin että vasen reuna on vaikea, ja heitin epäonnekkaasti oikeaan reunaan Compassilla. Hyvin olisi voinut avata vaikka draiverilla, ja antaa feidata ennen sitä 90 asteen kulmaa, metsähän oli miltei autio. +7
14. 79 metrinen kämmenväylä. Enpä olisi uskonut että juuri tähän väylään otan kierroksen ainoan birdien! Niin vain otin! :D +6
15. Ylämäkeen, ja vasen reuna on OB. Jos heittää antsan, ja se jää vajaaksi, tulee rinteestä varmasti cutrollit OB:lle. Nyt heitin alivakaalla Halolla korkean antsan, joka tuli rolleriksi. Helppo kolmonen, mutta tässä saattaisi olla mahkuja päästä lähemmäs koria hiukan vakaammalla kiekolla. +6
16. En meinannut uskoa silmiäni, kun vastaan tuli kori, joka näkyi tiille, ja matkaa oli vain 81 metriä, eikä mitään esteitä edessä. Heitin hyssen vitosen rinkiin ja puttasin alarautaan. Anteeksi siitä voimasanasta, joka tuli jostain hyvin syvältä. +6
17. Taas oli vasemmalla reunassa OB pelottelemassa. Väylä on jännän muotoinen, enkä oikein vieläkään tiedä millä se pitäisi avata. Nyt kokeilin Laseria, mutta heitin sen liian oikealle ja juutuin puihin bogin arvoisesti. Olisikohan putteri tai Compass kuitenkin oikea kiekko tähän... avauksen ei tarvitse mennä edes pitkälle, jos ei haaveile birdiestä. +7
18. Saariväylä oli pelottavan helpon näköinen. Edellä heittävä pelasi todella kaukaa oikealta, ja kiekko jäi nostolle. Valitsin suoran kiekon (kulunut Sinus), mutta heitin sen sitten hysessä, ja aivan liian kovaa. Meni vasemmalta reilusti leveäksi. Huomenna otan oppia hyväksi nähdystä heitosta ja heitän hysen kaukaa oikealta jos tuuli suo. +8


Kahteen bogiin päättyi siis tämän päivän pyristely. Ilmeisesti pelasin omalla tasollani, sillä alustava rating antoi tasan oman ratingin, eli 900. On vain niin vaikea tunnustaa itselle, että taso on tuossa… kun oikeasti tuo rata on melko helppo, ja minunkin taidoillani pelattavissa nollille. Saa nyt kuitenkin nähdä mitä huominen tuo tullessaan kun pelataan oletettavasti kaatosateessa...

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1075 : 11.07.20 - klo:21:32 »
Ei ollut toinen päivä ensimmäistä viisaampi Aninkaisten radalla pelatussa Prodigy Pro Tourin osakilpailussa Turussa. Omasta puolestani nimittäin puhun vain. Eilen pelasin ratingin 900, ja tänään 899. Kierrostulos oli pari heittoa huonompi, mutta sateinen keli teki pelaamisen vaikeaksi muillekin. Itsellä keli ei kuitenkaan vaikuttanut kuin yhteen väylään, jossa eilinen pirkko muuttui tämän päivän bogiksi. Oli jo valmiiksi sellainen olo, että en kuitenkaan saa toistettua eilistä hyvää heittoa, ja kun poistuin sateenvarjon alta, ja vettä alkoi ropista niskaan, ei mielessä ollut muuta kuin heittää äkkiä, että pääsisi sateesta pois. Lopputuloksesta ei kirjoitella lehdessä.

Sain kuitenkin pirkonkin. Siltä, mikä heitetään suoraan metsään, ja sitten 90 astetta vasemmalle, ylämäkeen pois metsästä. Ei päivä ilman pirkkoa.

1. Erinomainen avaus, mutta jatkoheitto viimeiseen puuhun ja mörriin. +1
2. Snow Ballista pitkälle. Opto Ballista 10 metriä korin taakse, enkä uskaltanut putata kunnolla, kun ohiheitto olisi vienyt varmasti OB:lle. +1
3. Snow Ballista varman päälle kauaksi OB-rajasta. +1
4. Kiekko lähti oikealle ja osui puskaan. +1
5. Eilen Fuse käänsi liian äkkiä, ja osui puuhun. Nyt en laittanut antsakulmaa ja heitin hiljempaa, ja oli takatuuli. Kiekko sitten feidasi OB:lle, eikä yrittänytkään kääntyä. Ylläri… Vähän hermot meni nälkäiseltä mieheltä, ja lähärikin jäi huonon putin ulottumattomiin. Tupla. +3
6. Oikealta puhaltavaan tuuleen en yrittänytkään antsaa korille. Jokeri sweettiin, ja kolmonen korttiin. +3
7. Slaidi jäi käteen, ja lensi erittäin huonosti oikeaan reunaan. Neppi aukolle, ja siitä Compassia koria kohti, mutta vastatuuleen kiekko käänsi puihin. Bogi. +4
8. Snow Ballista ylämäkeen ihan mukavasti. Sama kiekko ei sitten jatkossa mennyt korille, vaan laitoin turhan paljon antsaa, eikä se ehtinyt tulla takaisin. Superhuono lyhyt lähäri niin että kiekko jäi sen ainoa puskan taakse, eikä edes polvistuminen auttanut puttaamaan sisään. Taas bogi. +5
9. Nyt pistin kiekon triplamandon oikean puoleiseen koloon, vähän liiankin reilusti, ja puiden lehdet ottivat vauhdin pois. Birdie-putti ringin rajalta oli aika heikko yritys. +5
10. Eilen yritin oikealta puolelta, mutta kiekko meni liikaa oikealle. Tänään kokeilin vasemmalta puolelta, mutta kiekko halusi edelleen mennä liikaa oikealle (vasemmalta puhaltavaa tuulta syytän). Ja osui keskipuihin. +5
11. Taas ihan liikaa antsaa liian alivakaaseen kiekkoon. Onneksi cutrolli ei vienyt ihan OB:lle asti. Seuraava antsa meni puiden läpi, ja suora putteriheitto korille. Par-pelastus. +5
12. Nyt osasin jo paremmin heittää avauksen tähän alamäkihysseen. Alamäkiputti ringin rajalta oli kuitenkin aivan liian varovainen. +5
13. Missatusta pirkkoväylästä sisuuntuneena laitoin nyt Slaidin sweetiin, Laserin rinkiin, ja upotin pirkkoputin sitten tältä väylältä. Vau! +4
14. Tästä mainitsinkin jo. Sateesta vain äkkiä pois, eli kämmen lensi ehkä 30 metriä ennen kuin syöksyi maahan ja otti vielä rollit päälle. Jatkoheitoksi valitsin taivasantsa puiden yli, kun muutakaan ei ollut.. No ei tämäkään toiminut. Bogi. +5
15. Pirkon jälkeinen bogi maistui vielä karvaana suussa kun lähdin heittämään. Ylämäki, jossa rinne viettää vasemmalle, jossa on OB. Tuuli puhaltaa navakasti oikealta. Päätin pelata seiftiä...enpä pahemmin olisi voinut munata! Korkea antsa, ettei cutrolli tai feidi vie OB:lle. Kiekko löytyi pitkän etsinnän jälkeen puskan takaa kivenkolosta. Jalka samaan koloon, ja toinen toiseen. Sitten ihmettelin, että eihän kädessä ole kuin se sama draiveri, jolla avasin. No siitä vain äkkiä pienestä kolosta koria kohti, mitäpä tuota miettimään. Lähti ihan oikeaan suuntaan, mutta juri ennen koria se tietenkin feidasi, ja tuuli teki tehtävänsä aivan täydellisesti ja kuljetti tuon kirotun kiekon OB:lle. Päätin kokeilla rajalta bogiputtia sisään, ettei tarvitsisi tuplaa ottaa. Ei onnistunut, mutta otin sitten triplan. Tällä väylällä oli vähän hätäilyn makua...seka avauksessa, että jatkossa, että puteissa. Niin sanotusti keitti vähän yli. +8
16. No, onneksi vastaan tulee tämä helppo pirkoväylä, jossa eilen puttasin 4 metristä alarautaan. Nyt tuntui vastatuulelta, joten vaihdoin vakaampaan kiekkoon. Sehän feidasi liian aikaisin, kun tuuli loppuikin, ja 11 metrin putti ei nyt sitten tuossa mielentilassa oikein ollut millään tavalla mahdollinen. +8
17. Päätän unohtaa edellisten väylien harmit ja pelata seuraavaa väylää. Laseri pillisuorana aukkoon, ja erinomaisesti vastarinteeseen hyvälle pirkkopaikalle. Sitten taas sormi suuhun. Vinottain jyrkässä rinteessä ei löydy oikein tasapainoista asentoa, ja kakkosheitto karkaa oikealle puihin. Jälkeenpäin mietittynä siitä olisi ollut helpompaa pelata kämmenellä. Olisi saanut paremman asennon, ja ei olisi tarvinnut miettiä miten kiekko feidaa alamäkeen. Hermostuksissa sitten vielä putterilla liian lyhyt neppi korille ja bogilappua täyttämään. +9
18. Ei vieläkään saareen. Sama heitto kuin eilen, ja sama virhe. Että ihminen osaa olla hidas tajuamaan.

En ollut syönyt koko päivänä oikeastaan mitään. Kierroksen aikana mutustin kiireessä kaksi keksiä. Nälkäisenä ei vain hermot kestä, ja tuli tehtyä hunoja valintoja pelin edetessä. 13 pelatun väylän jälkeen olin tuloksessa +4, ja edessä viisi pirkotettavaa väylää. Otin niihin viiteen väylään sitten kuusi plussaa. Sillä lailla… huomasin kyllä pelatessakin että jotain on jäänyt tekemättä.

Ei siis vieläkään hyvää kierrosta. Huomenna on uusi päivä. Ei luvannut sateitakaan, joten huomenna otan sen hyvän tuloksen. Tai ainakin syön hyvin. Ja jos sittenkin tulee huono kierros niin juon myös.
« Viimeksi muokattu: 11.07.20 - klo:21:35 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1076 : 12.07.20 - klo:21:05 »
Turun reissu takana. Jokainen kierros oli huonompi kuin edellinen, joten olipa hyvä että kisa kesti vain kolme päivää. :) Eli paras kierros oli se, jonka heitin täysin sokkona. Pari kisakierrosta ei vastaa mitenkään harjoituskiessiä: siinä saa vain yhden avauksen per väylä. Minä ainakin tarvitsisin lähemmäs kymmenen, että löytäisin oikeat kiekot ja heitot. Nyt meni joka kierroksella vähän arpomiseksi, ja valitettavasti väärät valinnat johtivat huonoihin tuloksiin. Ja sitten kun siihen päälle menettää täysin luottamuksen putteihin, ja lopulta sekään ei kiinnostanut tippaakaan niin lopputulos on kelvoton.

Pelireissu kuitenkin oli oikein mukava. Viisikymppisten häntäryhmässä pelaaminen ei ole mitenkään ryppyotsaista puuhaa. Jokaiselle kierrokselle tuli yksi pörökin (viimeiselle jopa kaksi!) niin mikäs siellä oli heitellessä. Käyn vielä kertaalleen väylät läpi, ja sitten tuon saa unohtaa ikuisesti.

1. Par-putti vähän ringin takaa keskeltä katajapuskaa ohi korista.
2. Par-putti 7 metristä alarautaan.
3. Birdie-putti 15 metristä ohi.
4. Birdie-putti 20 metristä ohi.
5. Par-putti 10 metristä ohi.
6. Par-putti 13 metristä ohi. Bogi-putti 4 metristä alarautaan.
7. Nosto-par.
8. Nosto-par.
9. Bogi-putti 7 metristä ohi.
10. Birdie-putti 5 metristä alarautaan.
11. Bogi-putti 6 metristä alarautaan.
12. 11 metrin Birdie-putti SISÄÄN!!!
13. Par-putti 7 metristä SISÄÄN!!!
14. Par-putti  8 metristä alarautaan.
15. Par-putti 11 metristä ohi.
16. Birdie-putti ringin reunalta puskan takaa antsalla ohi.
17. Tuplabogi-putti 10 metristä ohi.
18. Birdie-putti 5 metristä SISÄÄN!!!

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1077 : 13.07.20 - klo:15:57 »
Turun jälkeen taas arkeen. Ei ihan vielä töihin kuitenkaan. Tänään kävin vähän neppailemassa Hirvaskankaalla. Kiersin 9 väylää pelaamalla vain kämmenellä. Heitin kahta kiekkoa, Laseria ja Linnoitusta. Turussa huomasin että ilman luotettavaa forea ei vain voi pelata kaikkia väyliä mitenkään. Toki se joskus onnistuu (sainhan yhden pörön), mutta aina en uskalla sitä edes heittää vaikka se olisi paras mahdollinen.

En ehtinyt koko kierrosta loppuun kun puhelimeen kilahti kysely lähdetäänkö pelaamaan. Lähdettiin tietysti. Käytiin kokeilemassa Jyväskylän uusin rata, eli maksullinen Vesalan Monttu. Olihan se ihan pelattava, kunhan vain löysi oikeat väylät (kerran hypättiin vahingossa kahden väylän yli), mutta tällaisella harrastelijapelaajalla ei vain löydy 140 metrin tarkkaa hysseä, antsaa tai forea bägistä, niin vähän typerältä tuntuivat monet väylät. Hyvä kuitenkin että isokäsille on tehty rata, varmaan tuosta joku tykkää. Ja tämä on sanottu ihan ilman sarvia ja hampaita, on kunnioitettavaa että viedään lajia eteenpäin ja uskalletaan yrittää.

Nyt pitäisi grillata safkat mökillä ja päättää sitten lähtisikö Saarijärvelle Kusiaismäen viikkokisoihin. Tässä on ollut vähän pelivajausta, kun Turussa ehti pelata vain yhden kierroksen per päivä, kun matkoihin kului tuntitolkulla aikaa. Katsotaan aukeaako lonkerotölkki grillatessa vai kääntyykö Fordin keula radalle vielä illaksi.
« Viimeksi muokattu: 13.07.20 - klo:16:00 kirjoittanut takarivi »

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1078 : 13.07.20 - klo:21:07 »
Ei tullut edes itselleni yllätyksenä että lähdin vielä illaksi Kusiaismäen viikkokisoihin. Jos vain on sellainen mahdollisuus olemassa, että voi lähteä pelaamaan, niin niinhän siinä nykyisin on aina käynyt. Tai en nyt tiedä voiko puhua pelaamisesta, ennemminkin heittelemisestä. Kilpailu on ollut pitkään aivan sivuosassa tätä harrastusta. Sen sijaan hauskassa seurassa kiekon viskely ja höpöjen puhuminen on se mikä kiinnostaa.

Alkoi hyvin nihkeästi, sillä 50 metrin avausväylään otin bogin. Kakkosväylällä puttasin 4 metrin pirkkoputin alarautaan.
Sitten yllättäen todella vaikeaan kolmosväylään pirkko, ja samoin neloseen.

Puttaaminen oli hyvin sekalaista koko kierroksen. Välillä joku pitkä putti sukkana sisään ja sitten taas vitosen ringistä haparointia. Sellaista on ollut koko kesän siitä asti kun kynärpää kipeytyi, niin ettei sitä saanut suoristettua. Enää kipuja ei ole, mutta korvien väliin on jäänyt jotain.

Nyt tuli myös todistus siitä, että pelaan tällä hetkellä huonosti. Oli vähän epävarmuutta siitä, johtuiko heikot kierrokset Kylmäkoskella ja Turussa oudoista radoista, mutta näköjään sama surkea taaperrus jatkuu tutummillakin radoilla. Yksittäisiä loistaviakin heittoja, mutta sitten taas käsittämättömiä virheitä. Ja oikeasti se ei edes haittaa… kun on tällainen hälläväliä-moodi menossa, niin hyvää tulosta syntyy todella harvoin.

Tampereen Pro Tourin pelimaksu olisi pitänyt jo suorittaa. Jäin viikonloppuna odottamaan sitä, muuttuuko aikataulu. Turussa ikäluokkasarjat pelasivat vasta iltapäivällä (oli kuulemma muutettu vain viikkoa ennen kisaa), mutta Tampereella ne oli alussa laitettu aamuun. Sitten perjantain ja lauantain lähdöt oli muutettu iltaan, mutta sunnuntaille jätetty vielä aamuksi. En tahdo pelata aamukahdeksalta, siksi en voi tuohon nyt osallistua. Syy ei ole se, ettenkö heräisi ajoissa, vaan se että vatsa ei herää. Niin raadollista kuin se onkin niin oikeasti en halua kykkiä puskapaskalla kesken kierroksen. Vaikka pelaaminen on tärkeää niin tässä iässä suolen toiminta on vielä tärkeämpää. Asiat oikeaan järjestykseen. Näillä näkymin Kuopio jää samasta syystä väliin.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 070
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1079 : 14.07.20 - klo:22:44 »
Kyllä fribaaminen on vaan hauskaa, huononevista tuloksista huolimatta. Rating-päivityksessä pääsin taas alle 900, ja Metrix-rating varmaan 10 viimeisestä kierroksesta on ollut kaikissa alle 900.

Tänään lähdettiin kesän toisella Savon-kiertueelle. Aloitettiin päivä Rautalammilla. Pelattiin aika kehnosti, eikä pirkkoja meinannut tulla ollenkaan, vaikka väylät eivät ole pituudella pilattuja. Tapiksi hukkasin Opto Ballistan maastoon, johon kiekkoa ei voi hukata. Yritin suoraa 100 metrin heittoa, mutta se feidasi ennen koria. Kaveri heitti samanlaisen. Hänen kiekkonsa löytyi, mutta minun ei, vaikka etsittiin varmaan lähemmäs puoli tuntia. (Myöhemmin päivällä sain tekstarin että kiekko löytynyt, ja se on taas bägissä, kiitos!)

Rautalammin jälkeen jatkettiin matkaa Suonenjoelle, vaikka olin saanut aiemmin viestejä, että se rata ei ole enää yhtä hyvä kuin ennen. Pitihän se käydä toteamassa itse. Valitettavasti tarinat pitivät paikkansa. Ei kierretty koko rataa, vaan lopetettiin hyvissä ajoin. Kaukaisimmat metsäväylät jäivät siis kokematta. Sen sijaan jatkettiin radan vieressä olevalla rangella kiekkojen heittelyä. Treenattiin vähän, ja testailtiin kiekkoja. Se oli paljon antoisampaa.

Illan päätapahtuma oli sitten Pieksämäellä Partaharjun viikkokisat. Erinomaisen mukavien ihmisten kanssa viskeltiin kiekkoja äärimmäisen upealla radalla aurinkoisena kesäiltana. Mitä sen parempaa muka voi olla? Heitin kolme pirkkoa (radan puolivälissä olin jo miinus kolmessa menossa), mutta valitettavasti niiden kaveriksi kolme tuplabogia. Yhtään bogia en kuitenkaan  ottanut.