Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 453812 times)

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1140 on: 22.09.20 - klo:21:33 »
Hupikierros Äänekoskella. Hirveän heikkoa pelaamista. Vain yksi kelvollinen avaus. Etuysin jälkeen jo neljä päällä. Siihen se sitten jäi.
Vaikka oli hieno keli niin syksyn tuntua on ainakin korvien välissä. Kunhan heitteli.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1141 on: 23.09.20 - klo:22:33 »
Piti käyttää hyväksi lämmin ja aurinkoinen ilta. Kangaslammen ysiväyläistä pelattiin neljä kierrosta. Viimeinen rundi vain yhdellä putterilla. Valitsin aseeksi Nokia Openista saadun Jokerin. Sillä tulikin muutama todella upea siivu. Hieno kiekko, joka toimi upeasti sekä antsoissa että hysseissä. Yksi pörö myös 75 metrin kapeaan pillisuoraan väylään.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1142 on: 26.09.20 - klo:15:35 »
Hieno päivä. Aurinkoista ja lämmintä, melkein kuin kesällä. Olin Tampereella käymässä niin käväisin mainiolla Epilän radalla viikkokisoissa. Alun perinhän olin tälle viikonlopulle ilmoittautunut Hämeenlinnaan Master Blasteriin, mutta peruin sen jo kauan sitten, kun oli sellainen olo, ettei jaksa enää kahden kierroksen kilpailuita.
Nyt olisi pitänyt syödä vähän tukevammin aamulla, tai ottaa evästä mukaan. Puhti loppui kesken kierroksen.

5. Aukosta koria kohti ja putille. Päivän eka putti jäi torsoksi. +0
6. Hiukan ylikääntävänä väylään ja feidi korille. Hieno pörö! -1
7. Saman tyyppinen heitto oli tavoitteena kuin edellisenäkin, mutta lyhyempään väylään himmasin vähän heiton kanssa. Feidi alkoi aavistuksen liian aikaisin, ja puukopsun jälkeen olin pitkällä putilla. EI osunut. -1
8. Helppoon väylään oikeaa reunaa pitkin ja odottelemaan feidiä. Valitettavasti puut tulivat ensin. Pitkällä putilla silti. Ei tänään. -1
9. Väylä oli muuttunut pidemmäksi sitten edellisen vierailun. Ensin midarilla hysse sweettiin ja sitten putterilla rinkiin. Helppo kolmonen. -2
10. Kiekko lähti aivan liian korkeana ja feidasi puiden luokse. Lyhyt hysselähäri melkein koriin. -2
11. Kompastuin jalkoihini kun varoin tiin edessä olevaan kuramonttua. Kiekko lähti suorana ja meni Mandon väärältä puolelta. Eka bogi. -1
12. Taas varoin tiin etuosaa ja Jokeri lähti antsassa kävelytielle. Olisi pitänyt nepata paikaltaan. -1
13. Metsikön oikeaa reunaa putille ja pitkä putti sisään. -2
14. Jokerilla antsa aavistuksen leveänä. Ringistä putti alarautaan. -2

Tällä kohdalla alkoi jo olla veto poissa. Verensokeri alhaalla eikä jaksanut heittää eikä putata. Lautasellinen kaurapuuroa aamulla ei riitä iltapäivään asti.

15. Juuri kun lähdin heittämään kaveri varoittivat mandosta, joka on olemasa, vaikkei sitä ole merkitty. Heitin sitten liikaa oikealle ja puuhun. Kämmenlähäri puuhun, mutta ringistä par-putti ohi. Lyhyt paluunosto neljästä metristä ohi!!! Tuplabogi, eikä naurattanut yhtään. +0
1. Väylää pitkin liian matalana, Puukikki vei vasemmalle. Huono lähäri ja bogi. +1
2. Hienosti väylää pitkin, mutta käänsi liian hitaasti vasemmalle, ja jäi väylän oikeaan reunaan. Liian jyrkkä antsapaikka, mutta väylään. Vähän hentoinen kolmosheitto korille ja taas putti liian matalana. +2
3. Ei riittänyt voima enää kädessä. Hyvä linja, mutta osui puskaan ja jäi OB:lle. Neljässä väylässä peräkkäin viisi heittoa plussaa. Valtakunta voileivästä!! +3
4. Viimeiseen väylään viimeiset voimat. Käänsi yli ja kuoli puolimatkaan. +3

En muista milloin noin pahasti olisi ennen loppunut voimat kesken kierroksen, mutta nyt tuli sekin koettua. Tavoitteita en yleensä aseta kisoihin, enkä varsinkaan viikkokisoihin, mutta nyt mielessäni olin ajatellut että ysillä alkava rating ja kiekkopalkinto olisi tavoite. Se irtosi, sillä olin mastereissa kolmas huonosta kierroksen lopusta huolimatta, ja Metrix-rating näytti 910. Nyt sain oman ratingin nousemaan lukemaan 939. Sen korkeammalla se ei ole tainnut koskaan olla. Kiekkopalkinnoksi valitsin Premiun MIDARin. Odotan innolla että pääsen vertailemaan sen lentoa niihin, joita jo on.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1143 on: 28.09.20 - klo:08:38 »
Sunnuntaina ehti reissusta Peurunkaan viikkokisoihin, kun ne alkoivat vielä viideltä. Kohta on kyllä edessä aikataulumuutos niissäkin.
Ennen kisaa piti kuitenkin ottaa testit Prodiscuksen Premium MIDARista. Kolme heittoa sillä, ja kaikki kippasivat törkeästi. En tosin usko, että se oli kiekon vika, sillä heitot lähtivät epäpuhtaasti ja antsassa, kun revin niitä täysillä. Vielä pitää siis testata ennen kuin voin päättää jääkö se bägiin.

Peurungan rata sai pientä ehostusta loppukesällä, ja nyt on olemassa selkeä 20-väyläinen rata, johon ei ilmeisesti ihan heti ole tulossa suuria muutoksia. Hyvä niin. Harmi vain, ettei vielä ole tuota uutta leiskaa syötetty Metrixiin, niin siitä ei tule ratinkeja. En siis voi tietää paljonko olisin eilisestä nollatuloksesta saanut, mutta on sillä yleensä reilusti yli 900 saanut, eikä tuohon rataan niin kovin suuria muutoksia ole tehty.

Laitetaas kuitenkin tähän pohjaksi tuleville yrityksille kierros jossa päädyin ihannetulokseen.

17. Ylös jäähallin nurkalle. Ensimmäinen heitto puuhun. Toivottomasta paikasta toinenkin puuhun. +1
18. Kämmen vanhalle koripaikalle. Kympin putti ohi. +1
19. Hyvä heitto aavistuksen pitkäksi. Ringin sisältä putti ohi. +1
20. Upsi korille. +0
1. Hysse korille hiukan pitkäksi. Ringin sisältä putti ohi. +0
2. Avaus väylään ja puttiyritys. +0
3. Oikean reunan OB:ta ja taka-OB:ta nuoleskellen avaus väylään ja puttiyritys. +0
4. Hyvä avaus väylän oikealle puolelle. Helppo jatko korille. +0
5. Antsassa mukille. -1
6. Hieno avaus, mutta hipaisu puuhun vei OB:lle. +0
7. Antsaa väylän vasempaan reunaan ja kämmen mukille. +0
8. Hiukan jäi käteen, mutta tuurilla tasaiselle. Neppi korin alle. +0
9. Alamäkeen Mercy seilasi vähän oikealle. Ei ongelmaa. +0
10. Razeri tuntuu tähän väylään liian nopealta ja vakaalta, joten päätän kokeilla kevyttä heittoa pienessä antsassa. Huono valinta, sillä kiekko jää käteen ja menee oikealle. Puskien takaa toivotonta. +1
11. Antsa mukille. +0
12. Antsa puiden välistä leikaten osuu puuhun. Hyvä jatko putille. Ringistä putti ohi. +1
13. Kiekko karkasi kädestä ja osui puuhun. +1
14. Antsa oikealle metsään. Vähän turhan kauas. Jatko metsän läpi oikealta. Sitten upsi korille. +1
15. Ylämäkineppiin neppi korille. +0
16. Kiekko lähtee liikaa oikealle, mutta onnekkaasti välttää paksuimmat puut. Ringin takaa putti ohi. +0

Nyt kun kävin läpi kierroksen, tuli elävästi mieleen, etten saanut YHTÄ AINUTTA puttia sisään, jos alle viiden metrin paikkoja ei siis lasketa. Se kyllä kävi selville jo ensimmäisiltä väyliltä, että tänään ei ole puttipäivä. Ei ne vaan aina ole.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1144 on: 29.09.20 - klo:00:05 »
Viimeisiä iltakisoja valoisassa. Petäjävedellä oli mainio kesäkeli.
Alku oli hyvä. Kahdella pöröllä liikkeelle, ja kolmaskin tuli neljänteen väylään. Puolivälin jälkeen jokunen virhe. Kaksi sellaista, joissa en pystynyt keskittymään heittoon kun pelkäsin putoavani metrin korkuiselta tiiltä. Ihan lopussa taas peräkkäisillä väylillä early releasit. Kiekot vain karkasivat. Kunto loppui taas kesken.
Kiertos tasan ihannetulokseen. 915 rating. Ei hyvä.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1145 on: 01.10.20 - klo:18:35 »
Muutama päivä velttoilua kotona. Tänään vähän taas jotain. Polkupyörällä Laajikseen.

Kilometrin kevyt ylämäkipyöräily vei voimat ihan kokonaan. Pumppu hakkasi ja keuhkot verillä vaikka kuinka yritti ottaa iisisti. Teki mieli jo parin väylän jälkeen lähteä takaisin kotiin, mutta istuskelin sitten välillä kun tuli penkkejä vastaan niin sain kierroksen kierrettyä. Äkkiä kunto romahtaa tässä iässä, jos ei koko ajan pidä siitä huolta. Ei ihme että viime aikoina on kierrosten loput olleet tervanjuontia. Oikeasti pitäisi lähteä lenkkeilemään iltaisin. Vaan minkäs teet kun laiskuus painaa päälle.

En laskenut heittoja. Avausväylälle kahdeksan avausta. Sitten alkoi olla ruuhkaa radalla sen verran että ei kovin montaa voinut. Kiekkoina oli kotoa löydetyt varakiekot, sillä normaali bägi oli auton perässä ja auto ties missä. Kaksi pirkkoa taisin saada aikaiseksi. Bogeja varmaan paljon enemmän. Teki kuitenkin hyvää käydä vähän ulkoilemassa.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1146 on: 02.10.20 - klo:19:44 »
Suolahdessa hupikierros. Huomenna olisi Äänekosken mestaruuskisat, jossa ensimmäinen kierros Suolahdessa ja toinen Äänekosken Liikuntapuistossa. Vähän sillä mielellä olin liikkeellä että katson viitsinkö ja jaksanko pelata huomenna kaksi kierrosta. Siinä ja siinä. Jos en mene pelaamaan viihdytän itseäni varmaan moottorisahan ja kirveen kanssa. Pitäisi vihdoinkin laittaa nuo loput pöllit palasiksi ja sateelta suojaan.  Katsotaan mikä on aamulla fiilis.

Siltä varalta että tulee lähdettyä huomenna pelaamaan niin käynpähän pitkästä aikaa Suolahden väylät läpi. Siellä on muutama sellainen, joista en oikein osaa päättää mitä niissä heittäisi.

1.   Antsaa ylämäkeen, se on selvä. Escape, Laseri, Air Maailma, Slaidi, Gold Ballista… näitä on tullut kokeiltua ainakin. Vai olisiko sittenkin Gold Saint ..hmm…EN TIEDÄ!
2.   Triplamandosta läpi jollain. Mando on matala, ja väylä vie ylöspäin. Tänään kokeilin Jokerilla, mutta unohdin laittaa siihen antsaa. Feidasi kauas vasuriin. Alivakaata jos pistää niin liitelee rinnettä alas näkymättömiin liian herkästi. Mercy tai Basic Jokeri…vai sittenkin Compass …
3.   Suora väylä hieman ehkä alamäkeen. Korin takana rotko. Yleensä olen heittänyt suoraa putteriheittoa. Mercy, Jokeri, Sparta… mitä niitä nyt onkaan. Joskus pelasin hyssereittiä puiden takaa. Jokerilla tai Sinuksella. Hyssessä se hyvä puoli, ettei se käännä yli ja liitele rotkon pohjalle. Tänään kokeilin tripla-äxällä peukku-upsia. Se meni mukille. Ehkä jatkan sillä.
4.   Suora heitto, joka feidaa korille. Ei pitäisi olla vaikeaa. Ongelma minun pelissä on tällä hetkellä, ja koko kesän itse asiassa, että nämä kontrolliheitot tahtovat lähteä kädestä oikealle. Niin tänäänkin. Razeri hiukan väylän oikeaa reunaa pitkin sinänsä hyvin, mutta puuhun. Slaidi tahtoo vielä kääntyäkin sinne oikealle. Pitää vaan heittää huolellisemmin.
5.   Ilkeä suora putteriväylä alamäkeen, ja korin ympärillä on lisää alamäkeä. Harvoin saan kiekon pysähtymään sopivasti, jos nyt pääsen puista läpi edes. En ole kokeillut korkeaa hysseä puiden ympäri. Pitäisi joskus. Suora mutta kevyt putteriheitto olisi hyvä opetella, mutta jos panostaa siihen että se ei mene pitkäksi, se yleensä karkaa kädestä vasuriin. Jatkan harjoittelua.
6.   Suora, ehkä loivaan ylämäkeen, tai siltä se tuntuu ainakin. Tähän heitän Compassia, Anchoria, Mercyä, Basic Jokeria, tai niin kuin tänään Premium MIDARilla mukille.
7.   Joko suora putteriheitto, tai kevyt hysse puskien oikealta puolelta. Tänään suora Mercyllä. Ehkä se on se.
8.   Saman tyylinen kuin nelosväylä. Hiukan kapeampi vain, joten pitää olla vielä tarkempi. Paikaltaan heitetty Laseri tai Slaidi voisi olla hyvät. Täytyy saada riittävästi mittaa. Escapekin toimii.
9.   Ylämäkiantsaan heittelin aikaisemmin Air Haloa. Tänään Gold Saint mukille. Laseri toimisi varmaan myös. Siihen vaan pitää muistaa laittaa itse se antsa.
10.   Putterilla antsa tai joku kämmen jollain vakaalla. Olen enemmän putteriantsamies kuin foremies. Mercy ehkä.
11.   Alamäkeen suora, ja lopussa pitäisi feidata sopivasti niin ettei osu puihin. Useimiten olen onnistunut Ultrium Jokerilla. Se kun ei käännä yli liian herkästi.
12.   Todella jyrkkään alamäkeen putterilla tarkka heitto puiden välistä. Jos on vakaa kiekko saa laittaa vähän antsaa alkuun. Suoralla kiekolla ei tarvitse. Tänään heitin hakatun Sinuksen pieneen antsaan, eikä se ehtinyt tulla pois oikealta.
13.   Hysse ylämäkeen. Korkea hysse. Kokeilin vakaalla väyläkiekolla tänään, mutta se otti kauheat rollit alamäkeen. Jatkossa taas Jokerilla nämä.
14.   Ylämäkeen suoraa, ja sitten pitäisi päästä oikealle. Tänään kokeilin Gold Saintilla, mutta se käänsi aavistuksen liian aikaisin. Puuhun. Ehkä alivakaa Laseri olisi napsun vakaampi. Tai sitten pitäisi vain heittää enemmän hysseä lähtöön. En usko että pääsisin kämmenellä riittävän pitkälle. Stari voisi olla myös sopiva tähän! Siihen vain reilu hysse lähtöön. Vaatisi vähän treeniä.
15.   Yleensä heittelen tähän putterihysseä puiden ympäri. Ylämäkeen vasemmalle pitäisi siis päästä. Tänään oikaisin ja heitin upsin Linnoituksella. Jäi hiukan lyhyeksi, mutta pirkko silti. Voisi toimia jatkossakin.
16.   Ässän muotoinen par4-väylä, johon yleensä olen heittänyt Anchoria. Silläkin voi päästä mandolle asti, jolloin pirkko on lähellä. Tänään se vain jäi käteen, oikaisi, ja osui oikean reunan puihin. Draivereitakin olen tähän heitellyt. Liian pitkään vain ei saa mennä suorana, koska sen jälkeen on suurissa vaikeuksissa. Mieluummin jää vaikka lyhyeksi. Ehkä jatkan midarilinjalla.
17.   Suora putteriheitto loppufeidillä, tai pienessä hysessä koko matka. Sinuksella on tähän tullut joskus holarikin, joten se voisi olla sopiva.
18.   Koria on siirretty vasemmalle metsän reunaan. Kämmenavaus on ehkä aavistuksen hankalampi nyt kuin ennen. Toisaalta suora putteriheitto ja feidi on nyt helpommin hallittavissa. Ehkäpä Jokerilla voisi kokeilla seuraavalla kerralla.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1147 on: 03.10.20 - klo:18:00 »
En keksinyt riittävän hyvää syytä jättää Äänekosken mestaruuksista kisaamista väliin, joten kävin heittelemässä. Siitäkin huolimatta, että heräsin aamulla viiden jälkeen päänsärkyyn, vaikken edes yhtään olutta ottanut illalla.

Buranakaan ei auttanut, joten Suolahden kierros meni päätä potiessa. Pelasin huonosti, enkä oikeasti voi edes syyttää päänsärkyä. Oli huonoa tuuria, ja muuten epäonnistuneita heittoja. Puita tuli kolisteltua vähän väliä. +3 on aivan anteeksiantamattoman heikkoa tekemistä helpolla radalla, vaan minkäs teet, kun ei pirkkoja tule. Tauolla takaisin mökille syömään, rouskuttamaan lisää buranaa, ja ottamaan päivänokoset.
Olin seitsemän heittoa kärkeä perässä Suolahden jälkeen. Tiesin ettei se vielä ole aivan mahdoton kiinni kurottava Äänekosken pidemmillä väylillä. Se olisi kuitenkin kaivannut onnistumisia heti alussa. Niitä ei vain tullut. Vasta viidennellätoista väylällä sain ekan pörön. Viimeiseen neljään väylään niitä tulikin sitten kolme. Ei vanha diesel tahtonut käynnistyä millään, ja sitten kun se starttasi, kisa oli jo ohi.

Hiukan ilman omaa ansiota Metrix-rating nousi kuitenkin tänään korkeammalle kuin koskaan. Taulusta putosi pois yksi huono kierros ja yksi aivan surkea. Tilalle tulivat aivan surkea ja semi-ok. Tällä hetkellä kuitenkin Metrix näyttää 941. Nautitaan nyt siitä ennen seuraavaa kisaa, sillä putoamassa on hyvä kierros, eli seuraavaan kisaa pitäisi pelata tonnin pintaan, että säilyttäisi tason. Ei tule onnistumaan tällä pelillä. Hassu tilanne sinänsä, kun ratinki on nyt korkeammalla kuin koskaan, ja pelaan vuoden huonointa peliä tällä hetkellä. No, eiköhän se siitä äkkiä putoa. Toisaalta on jo hetken aikaa ollut sellainen fiilis, että voisi heittää kiekkorepun kaapin perälle ja kaivaa sen esiin vasta keväällä. Ennen sitä kuitenkin on pelattava vuoden PÄÄTAPAHTUMA. Tietenkin Puskaputtaajien seuranmestaruuskisat. Ne pelataan Peurungassa parin viikon päästä. Voi taas katsoa kuinka monta heittoa häviää Väinö Mäkelälle. Sen jälkeen voi käydä talviunille hyvällä mielellä. Tämä on ollut ihan hyvä kausi kaikesta huolimatta.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1148 on: 04.10.20 - klo:15:16 »
Vähän olin ajatellut että teen tänään puuhommia aamupäivän ja menen sitten joko Saarijärvelle tai Suolahteen ja/tai Peurunkaan. Annoin sitten kuitenkin houkutella itseni Keljonkankaalle, jossa kerättiin rahaa Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden nuorisotoimintaan. Hyvään tarkoitukseen antaa mielellään oman panoksen. Ja pääsihän sillä luistamaan taas kerran selän päälle käyvästä moottorisahan päristelystä.

Päästiin suoraan tiille kun tultiin paikalle. Päivän ensimmäinen heitto mandosta väärin, ja bogilla lähdettiin liikkeelle. Sain sen paikattua vaikealla kakkosväylällä ottamalla siitä harvinaisen pirkon. Sitten kuitenkin taas tyrimisiä, ja olin kohta plus kahdessa menossa, kun kaveri jo huiteli miinus kolmessa. Päätin ottaa kiinni.

Sain viisi pirkkoa peräkkäin, ja kuudeskin oli tulossa mutta meni ketjuista pihalle. Lopulta tulostauluun jäi -2 kun helpolla pirkkoväylällä taituroin tuplabogin heittämällä OB:lle ja puttaamalla ohi. Metrix 941, jolla tuli hiukan pudotusta, mutta vähemmän kuin arvelin.

Nyt takaisin mökillä miettimässä seuraavaa siirtoa. Jaksanko lähteä Peurunkaan illaksi vai en. Kisat alkaa vasta viideltä, joten lopussa voi jo olla hämärää. Kyynärpää hiukan oireilee, pientä sadetta voi tulla ja puutyöt odottavat vieläkin. Enköhän siis lähde kisaamaan. Jos herään päiväunilta ajoissa.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1149 on: 04.10.20 - klo:20:28 »
Keljonkankaan päivän kisa toimi hyvänä verryttelynä ennen Peurungan viikkokisaa. Kerrankin olin pelikunnossa heti ensimmäisillä väylillä. Peli alkoikin pelottavasti kolmella birdiellä! Sitten oli hetki tasaisempaa, kunnes tuli heikko jakso. Neljään väylään otin kaksi bogia ja yhden tuplan. Sinne meni alkupelin hyvät miinukset kankkulan kaivoon. Neljä väylää ennen loppua iski vielä iltahämärä, ja viimeinen väylä pelattiin jo oikeasti pimeässä. Kiekot valittiin vain sen mukaan mikä löytyisi helpoiten, ei väylän mukaan. Sain punnerrettua kuitenkin nollaan, kun otin viimeiseen väylään vielä yhden birdien. Ei hullumpi tulos, kun oli välillä hiukan tuulistakin, ja tuuli puhalsi erikoisesta suunnasta.
Viikolle lupasikin sateisempaa, eikä taida juuri iltakisoja olla enää tiedossa. Ledeily ei nappaa nyt yhtään, joten voi olla, että menee näillä heitoilla tämä viikko.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1150 on: 05.10.20 - klo:19:13 »
Kun yllättäen ei satanutkaan, vaan oli aurinkoinen ilta Äänekoskella, niin oli ihan pakko mennä pelaamaan. Pikaisesti kisa pystyyn ja kiertämään kun vielä voi.

Liikuntapuiston radalle on hiukan päässyt muodostumaan sellaiset vakiokiekot, joita käytän. Vähän yritin rikkoa rutiineja ottamalla Basic Jokerin peliin mukaan, enkä heittänyt Mercyllä juuri lainkaan. Myös vitosväylän Compass-avauksen korvasin Jokerilla. Muutokset olivat onnistuneita. Vitoseen birdie ja kolmelletoista birdie. Virheitä tuli toki myös. Väylälle 12 liian matala avaus ja skippi metsään oli jo paha, mutta ei toivoton. Sen sijaan sieltä metsästä olisi päässyt korille helposti upsilla, mutta halusin harjoitella kämmentä. Osuin puuhun ja uusi heitto samasta paikasta. Nyt kokeilin rystyantsaa, ja osuin SAMAAN PUUHUN! Lopetin leikkimisen ja heitin sitten sen upsin korille.
Parin euron panoksella kun pelattiin, niin peli meni viimeisille väylille asti todella tasaisesti. Neljä pelaajaa yhden heiton sisällä. Sain viimeisiin väyliin par-tulokset heikoista avauksista huolimatta ja se riitti tällä kertaa. Kierros päättyi minulta nollatulokseen. Ei hyvä, mutta ei huonokaan. Se jäi hiukan kaivelemaan, etten saanut ainuttakaan pitkää puttia sisään. Ringin sisältä toki meni hyvin, mutta muutaman kerran pääsi kokeilemaan kauempaakin, ja ne olivat surkeita yrityksiä kaikki.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1151 on: 07.10.20 - klo:23:02 »
Pikainen höntsäkisa seitsemän hengen ryhmässä Äänekoskella töiden jälkeen. En jaksanut reppua raahata niin otin mukaan vain Jokerin ja Slaidin.
Hupiheittelyä vaikka pikku panoksestakin pelattiin. Oikeastaan mieleen ei jäänyt ainuttakaan heittoa. Liikuntaa ulkona. Viimeisiä pyristelyjä ennen päälle kaatuvaa syksyä.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1152 on: 10.10.20 - klo:20:31 »
Ihan hyvin onnistunut fribapäivä. Olisi ollut varaa valita useista eri kisoista. Äänekoski, Tikkakoski, Vesala+Riihivuori, Kusiaismäki, Multia. Valituksi tuli Tikkakoski, ja sen jälkeen nälkä kasvoi sen verran että vielä ehti käydä Saarijärvellä Kusiaismäessäkin.

Tikkakoskella pelattiin kisassa 2x10 väylää. Mentiin hyvissä ajoin ja pelattiin melkein kaksi kierrosta pohjalle useilla avauksilla. Heitinpä kakkosväylään harkkakierroksella holarinkin.

Itse kisassa ensimmäinen kierros meni penkin alle. Missasin mandon tuplabogin arvoisesti ja heitin saariväylässä hasardille. +2 ensimmäinen rundi. Toisella sitten keskityin vähän ja sain 9 pirkkoa ja yhden parin saariväylältä, jossa avaus hasardilla, mutta putti sisään. Sekin siis oikeastaan pirkko, vähän pidemmällä putilla vain…

Tuosta Tikkakosken kisasta tienasin avoimen sarjan voitosta 4 euroa kun maksoin pelimaksua kolme. Yhden euron voitto siis! Neljän pelaajan pelimaksuista 1 euro meni JyLille, yksi kausikilpailuun ja tuon viimeisen sain siis minä.

Neljä euroa taskussa oli hyvä lähteä kohti Saarijärveä. Siellä kun neljällä eurolla sai osallistua kisaan ja holaripottiin. Pelattiin harvemmin käytettyä A-leiskaa. Itse on ollut sitä koskaan ennen pelannut. Osa väylistä on kyllä tutumpia B-leiskan väyliä samalla. Etuysillä neljä pöröä. Takaysillä, jossa pelattiin minulle ennestään tuntemattomia väyliä (alamäkiliidätyksiä mutkan taakse näkymättömiin) pelasin seiftiä kun en halunnut hukata kiekkoja. Sainkin takaysin pelattua par-tulokseen, joten koko kierros bogey free -4. Sillä voitti myös avoimen sarjan. Palkintorahoja tuli kuitenkin hiukan avokätisemmin kuin Tikkakoskella. Siellä tienasi 24 euroa.

Koko päivä meni pelatessa. Huonomminkin voisi vapaapäivää viettää.
« Last Edit: 10.10.20 - klo:20:33 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1153 on: 13.10.20 - klo:16:41 »
Ratingpäivitys oli varmaankin tänään. Nyt ainakin katsoin mitä se on. 916. Mukavasti nousua ja on itse asiassa nyt korkeammalla kuin koskaan.
Jos katsoo koko vuotta niin alkukesä oli selkävaivojen kanssa synkkää puurtamista. Sitten kun se helpotti, niin loppukesästä tuli jo parempaa tulosta. Ennen elokuuta taisi olla vain yksi kierros jonka rating alkoi ysillä, kun taas sen jälkeen vain yksi kierros joka oli alle 900. Yhteensä 15 reitattua kierrrosta tänä kesänä. Hyvä silti että pelasin vaivaisenakin. Monta hauskaa reissua tuli tehtyä. Ratingit on vain mauste, ei ruokalaji.
Melkoista vuoristorataa oli siis kesä pelaamisen suhteen, mutta sen verran on kuitenkin jo rutiinia tullut, että yksikään kierros ei jäänyt niin huonoksi, ettei sitä olisi otettu mukaan laskentaan. Tänä syksynä tuskin tulee enää mihinkään mentyä pelaamaan, joten tuolla ratingilla aloitetaan keväällä taas uutta kautta. Tai mistä sen tietää mitä keksii.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 576
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1154 on: 14.10.20 - klo:19:06 »
Pääsinpäs tälläkin viikolla pelaamaan. Käytiin laajiksessa hyvissä ajoin ennen kuin hämärtää.

1. Ei pääse korille asti. +0
2. Vastatuuleen ylivakaa kiekko hysessä. Pitkähkö lähäri korin alle. +0
3. Edelleen pieneen vastatuuleen vakaa kiekko korin oikealle puolelle mäen alle. Putti juurelle. +0
4. Ylämäkiväylään suora heitto lyhyelle putille. Eka pörö. -1
5. Pillisuora heitto, feidi vähän ringin ulkopuolelle. Ei maistunut. -1
6. Antsa kävi jo tien puolella, mutta pyörähti sitten peliin. -1
7. Kuraiselta ja liukkaalta tiiltä ei viitsinyt ottaa vauhtia. Paikaltaan antsa pitkälle putille. -1
8. Väylää pitkin hiukan korkeana. Puuosuma lopussa. -1
9. Antsa oikealta puhaltavaan tuuleen oli liian matala. Hankalasta asennosta jatko. -1
10. Erinomaisesti väylää pitkin pitkälle putille. Ei maistunut. -1
11. Jostain syystä päätin kokeilla kämmentä. Osuin mandopuuhun heti alkumetreillä. +0
12. Hyvä avaus ja lyhyt putti ketjuista ulos. Huolimatonta. +0
13. Saariväylään vakaalla väyliksellä liian lyhyt heitto. OB. +1
14. Liian korkea avaus. Tuuli puhalsi feidin kauas vasemmalle. Alarautaputti. +1
15. Kylmä tuuli alkaa tuntua näpeissä. Öörlinä vasuriin puihin. Järkyttävä paikka. Tuplabogi +3
16. Metsän reunaa hipoen ja feidi korille. Hieno heitto. Toinen birdie. +2
17. Alamäkiliidätykseen vakaa väylädraiveri ei ehtinyt tulla takaisin metsän päältä ennen kuin osui puuhun. Meni OB:lle, mutta dropparilta putille. +2
18. Oikean reunan OB:ta hivotellen hyppyputille. Ei mennyt. +2

Alamäkeä kävellessä vedin lipat kun kulunut kengänpohja ei pitänyt liukkaassa savessa. Tuli sitten pyykkiä enemmänkin. Bägi, kiekot ja kaikki vaatteet pääsivät suihkuun kotona. Johan nuo oli aikakin pestä. Kengätkin pitäisi, mutta ei tiedä kuivuisiko ne ennen lauantaita niin olkoon vielä.

Vaatteita oli juuri sopivasti. Lyhyt ja pitkä T-paita ja kevyt sadetakki tuulta pitämään. Lopussa olisi kaivannut rukkasia käteen. Täytynee sellaiset kaivaa seuraavalla kerralla vielä mukaan.