Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 450101 times)

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1245 on: 28.04.21 - klo:23:14 »
Toinen ilta peräkkäin Keljonkankaalla. Vielä enemmän porukkaa radalla kuin eilen. Viisi ryhmää jonottamassa kakkosväylällä edessä. Alle kolmen tunnin ei selvinnyt mitenkään kierroksesta.

Peli oli sellaista odottelua ja seisoskelua. Ei päässyt pelivireeseen ollenkaan. Vain yksi pörö. Huonommin kuin eilen. Täytyy keksiä joku ruuhkattomampi rata.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1246 on: 29.04.21 - klo:13:27 »
Ilmeisesti alkaa jo kesä tulla ja korona hiukan hellittää, niin että siellä täällä järjestetään jo jotain kisojakin. Itse en ole vielä päässyt sellaiseen fiilikseen, että nappaisi yhtään kilpaileminen.  Kunhan käyn heittelemässä. Ja kun nyt tuon sanoin, niin ilmoittauduin ensi sunnuntaiksi Saarijärvelle Ahvenlammen kisaan, johon saa osallistua 20 pelaajaa. Kai se on aloitettava, ja katsottava nappaako vai ei.

Toukokuussa pyörinee myös Keljonkankaalla PDGA-liiga. Liigan ilmoittautuminen aukeaa tänään, mutta siihen on ilmestynyt lisenssivaatimus. Tulee melkoiset sutinat torstai-iltoihin, jos siellä on ne normaalit 200 pelaajaa muuten vaan ja siihen päälle liigan lisenssipelaajat. Jyväskylässä kun tuo on ainut täysimittainen ilmainen rata, niin siellä väkeä riittää. Täytyy miettiä jaksaako sinne mennä. Voi olla, että en. Sillä pelimaksulla pääsee maksulliselle radalle pelaamaan kaikessa rauhassa, eikä palkinnoille olisi kuitenkaan mahdollisuuksia. No, katsotaan missä asennossa maailma on illalla, mistä sen tietää, vaikka päättäisinkin osallistua.

Pro Tour starttaa myös. Itselleni ei tullut yllätyksenä se, että ratingrajoja nostetaan. (Tiesin sen jo siitä, että sain oman ratingin yli vanhan rajan viime syksynä :) ). Käsittääkseni tuo oli järkevä veto. Enkä muutenkaan olisi viitsinyt lähteä Helsinkiin, ja siihen viikonloppuun on ollut muita suunnitelmia jo pitkään. Tampereen osakilpailu sen sijaan saataisi kiinnostaakin. Sen ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole vielä vähään aikaan.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1247 on: 29.04.21 - klo:23:14 »
Kierros Peurungassa. Kun olin iltapäivällä jo liikkeellä ei tarvinnut välittää muista pelaajista, sillä niitä ei ollut. Tulikin avattua joka väylään kaksi tai kolme kiekkoa. Sai vähän paremmin hikeä pintaan kuin eilen keljonkankaan jonossa värjötellessä. Huono puoli on kuitenkin se, ettei tullut keskityttyä joka heittoon kunnolla. Meni vähän huiskimiseksi.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1248 on: 01.05.21 - klo:00:04 »
Taas iltapäiväkierros Peurunkaa. Ei kulkenut hyvin vieläkään. Nyt muutama hyvä kämmenheitto kuitenkin rivitalon nurkalta.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1249 on: 01.05.21 - klo:22:49 »
Vappua tuli vietettyä radalla. Aamulla Äänekosken Liikuntapuistoon, joka avattiin taas kesäksi fribakäyttöön eilen. Kahdeksan pelaajaa oli paikalla, ja otettiin pientä kisaa siinä sitten.

Nelosväylälle eka pörö. Valkoinen Razeri väylää pitkin ja putti sisään. Seiskalle toinen. Jokeri pienessä hysessä puoleen metriin. Ysille bogi, kun Fasti irtosi kädestä liian aikaisin, ja otti todella pahan puuosuman. Ja kun bogi tuli otettua, niin pitihän toinen ottaa heti perään kympille. EN halunnut heittää Fastia, kun se petti edellisellä väylällä, ja heitin oikealle taittavaan väylään alivakaimman Laserin. Se nyt sitten ei kääntänytkään yli. Sain vielä vaikean lähärin menemään sopivasti mutkalle, kun heitin Jokerin antsaan, ja se tuli takaisin koria kohti, mutta meni ikävän pitkälle, eikä putti osunut. Väylälle 16 sitten taas pörö Jokerilla. Nätisti pienessä antsassa risuaidan yli oikealta, ja feidi nostolle. Sitten taas väylälle 17 bogi kun Laseri lipesi kädestä puuhun. Lopputulos oli siis tasan nolla.

Välillä mökille syömään, ja sitten taas menoksi. Kävin itsekseni taas Peurungassa. Nyt oli jo alkuväylätkin mukana pelissä. Niillä pääsee hyvin mittaamaan mikä on heittopituus, kun ei tarvitse välittää puista tai muista esteistä. Hiukan on tainnut pudota talven aikana. Sanoisin että 10 metriä lyhyempiä heittoja kuin kesällä parhaimmillaan. Kierroksen ainoa mainittava tapahtuma oli, kun takametsän pitkälle väylälle sain pirkon. Valkoisella (vakaa, mutta ei ylivakaa) Razerilla avaus pienessä antsassa metsään, ja sieltä feidiä väylää kohti. Jäi hiukan lyhyeksi, mutta sain hyvän paikan. Sama Razeri antsassa väylälle, ja ringin reunalle korin vasemmalle puolelle. Hyvä minä!

Huomenna sitten katsastamaan Ahvenlammen kesärata Saarijärvellä. Alkaa olla pelipaikat kunnossa Keski-Suomessa.

Niin, vielä muistin illalla ilmoittautua Nokia Openiin. Se on vasta syksyllä, mutta onpahan joku tapahtuma mitä odottaa.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1250 on: 03.05.21 - klo:14:39 »
Sunnuntaina vain yksi kierros. Saarijärven Ahvenlammen A-radalla kisat.

Aloitin heikosti ottamalla avausväylään (21) bogin, kun siihen pitäisi ehdottomasti saada birdie. Vielä seuraavallakin väylällä osuin kahdesti puuhun, joten kahdella bogilla lähdettiin liikkeelle. Koko kisan alkupuoli oli taas tutun tahmeaa, ennen kuin sai vähän lämpöjä päälle.  Suoraan autosta radalle on jo kauan sitten todettu huonoksi tavaksi. Vaan minkäs teet kun ei viitsi.

Vähän oli edelleen hakemista kiekkovalinnassa. Mielessä on vain millä heitin viime kesänä, ja nyt niitä kiekkoja ei vain ole mukana. Jotain onnistumisia tuli silti. Ja taas lisää dataa siitä miten kiekot toimivat. Razerit alkavat olla jo melko hyvin hallussa. Sininen on jyrä, joka kestää minkä kulman ja tuulen tahansa, valkoinen on mukavasti kääntävä varmasti feidaava, ja kevyt turkoosi kääntää herkimmin yli. Vielä kun saan jotenkin kalibroitua nuo suhteessa Legendoihin ja Slaideihin, niin eiköhän siitä jotain tule. Alivakaalla osastolla on suurempi ongelma kun Fasti tuntuu välillä aivan liian alivakaalta. En saa sitä edes liitämään oikealle, vaan se jatkaa kaatumista ilman liitoa. Ehkä sen voi korjata kulmakontrollilla, tai sitten pitää etsiä vielä joku kiekko. Satunnaisesti saan silläkin silti ihan OK heittoja ylämäkeen tai takatuuleen.

Lopputulos Ahvenlammella tasan 0, joka toi hiukan yli 900 Metrix-ratingin. Paljon parempaan pitää pystyä, ja pystynkin.

Tänään sitten illalla olisi suunnitelmissa taas Saarijärven reissu, mutta tällä kertaa Kusiaismäkeen. Saapa nähdä mitä saan noista kiekoista irti siellä.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1251 on: 03.05.21 - klo:22:25 »
Kusiaismäen kisassa oli muutama loistava onnistuminen ja sitten taas jonkin verran epäonnistumisia. Paras onnistuminen oli kaksi kämmenheittoa peräkkäisillä väylillä (17 ja 18), joista molemmista tuli birdiet. Kumpaankin vajaa 80 metriseen väylään vakaalla Razerilla kämmenheitto pienessä antsassa. Väylällä 17 kiekko feidasi puoleen metriin. Väylällä 18 jäin hiukan lyhyeksi, mutta helppo putti ringin sisältä koriin. Meikäläisen kämmenheitoiksi ne olivat erinomaisia. Kiekko lähti puhtaasti juuri siihen suuntaan kuin halusinkin.

Myös pari suoraa putteriheittoa onnistuivat hyvin. Ykkösväylällä näytti pitkään, että jopa holari on tulossa. Sparta meni nätisti pillisuorana väylää pitkin. Väylällä 14 alamäkeen Basic Jokerilla hiukan väylän oikeaa reunaa, ja feidi korin taakse lyhyelle putille.

Epäonnistumisia oli myös runsaasti. En nyt laske helppoja puttimissejä tähän, niitäkin oli. Väylällä 6 sanoin juuri ennen heittoa, että väylän suuntainen ilmakaapeli on mun linjalla. Ja sitten heitin siihen. Bogi.  Väylällä 12 kokeilin kämmenheittoa katastrofaalisella seurauksella: Kiekko karkasi kädestä, ja kimposi puusta järkyttävään mörriin. Seuraavalla väylällä kokeilin uudelleen forea, nyt kiekko lähti puhtaasti sinne, minne halusinkin, mutta meni liian pitkään suoraan ja osui puuhun. Väylällä 18 sitten emämunaus. Oikealle taittava väylä, jossa ei saa heittää pitkäksi. Pieneen vastatuuleen en uskaltanut heittää Midaria, ja seuraava valinta olikin sitten ylivakaa Titan. Heitin sitä aivan liian hiljaa, ja se feidasi jo hyvissä ajoin vasemmalle metsään.  Samalla kiekolla hölmöilin täsmälleen samalla tavalla toiseksi viimeisellä väylällä (3). Mikä kiekko olisi sellainen, joka ei kippaa pienessä vastatuulessa, mutta ei kuitenkaan vaadi liian kovaa heittoa, että pitäisi linjansa? Vielä en ole löytänyt tuosta valikoimasta sellaista. Vakaa midari olisi tarpeeseen.

Kierroksen lopputulos oli heikohko -2 (Metrix 915). Paljon jäi parannettavaa, mutta toisaalta oli kyllä niin lupaavia onnistumisiakin, että jäi hyvä maku suuhun.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1252 on: 04.05.21 - klo:22:39 »
Tänään ei mentykään pelaamaan, vaan kuvaamaan heittoja. Tuohon Hirvasen koulun kentälle mentiin, ja heiteltiin muutamia kiekkoja, ja sitten tultiin mökille katsomaan miltä näytti. Ja sehän näytti ihan hirveälle. Raahasin kiekkoa perässä jo pari metriä ennen heittoa, ja katsoin taakse, selkä heittosuuntaan.  Katseltiin sitten vähän, miten mestarit heittävät, ja yritettiin miettiä mitä parannetaan omasta heitosta. Kaikkea kun ei voi korjata kerralla. Päätin keskittyä siihen, että en vie katsetta taakse, vaan yritän pitää sen suunnattuna eteenpäin.

Mentiin sitten uudestaan samalle kentälle. Heitettiin ensin neppikierros puttereilla paikallista lyhyttä rataa, ja sitten otettiin vielä videolle uudestaan pari heittoa. Tässä alla kaksi heittoa Jokereilla. Heitot lähtivät ihan mukavasti kädestä, ja sain korjattua sen, että yritän katsoa näillä kahdella silmällä eteenpäin, enkä sillä ainoalla silmällä joka on selän alapuolella. Siltä osin heitot näyttivät jo paljon paremmilta.




« Last Edit: 04.05.21 - klo:22:41 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1253 on: 05.05.21 - klo:23:27 »
Miten huonoa peli on silloin kun se on oikeasti huonoa? Tänään olin hyvin lähellä sitä. Alkoi maistua. Pohdin syitä myöhemmin.

18. Päivän ensimmäisen heiton piti lähteä riittävän korkeana ja ylikääntävänä, niin että kiekko jaksaa liidellä reilun 100 metriä pieneen alamäkeen kääntäen samalla kevyesti oikealle. Kiekko kuitenkin karkasi hysestä ja lähti liian matalana, ja alivakaana kippasi maahan jo muutaman kymmenen metrin jälkeen ottaen cutrollit vasemman puolen mörriin. No tämä oli vain ensimmäinen väylä, vielä 17 jäljellä. Ei bogi tapa. +1
1.   Tämäkin draivi lipesi kädestä liian aikaisin, ja meni vasemman reunan ojaan. Jatkoheitto lipesi sormista myös vasempaan ja pysähtyi puuhun. +1
2.   Nyt sain kiekon sentäs lähtemään väylää pitkin, mutta odotettua skippiä ei tullut korille, vaan kiekko pysähtyi kantoon. Päivän ensimmäinen putti osui laitteeseen, mutta ei jäänyt sisän. +1
3.   Pelikirjaheitto tähän on oikealle taittava reipas kiskaisu, joka feidaa puiden välistä korille. Todellinen heitto karkasi jälleen vasemmalle, eikä ehtinyt kääntyä ennen puuta, josta kimposi kauas oikealle. +2
4.   Vihoinkin avointa baanaa. Hanat mäkeä ylös, mutta ei ihan mennyt perille asti. Jäi vielä kympin putti. Se meni alarautaan. +2
5.   Vitosväylään heittelin viime kesänä Basic Jokerilla hyviä antsoja lyhyelle putille. Nyt oli sen aika. Eikä mitään lipsumisia sormista! No ei lipsunut. Puristin kiekosta niin että hyvä ettei sormet lähteneet mukana, kun kiekko tarrasi käteen kiinni, ja kaatui jyrkässä antsassa puuhun. +3
6.   Nyt pitää rauhoittua. Ei mitään kiskomisia tähän väylään, vaan nätisti keskipuun oikealta puolelta sweetiin. Paitsi että eihän se ihan niin mennyt. Jostain syystä Midari lähti kädestä antsakulmassa epäpuhtaasti liidellen kauas oikealle, eikä päässyt vielä lähellekään mandoa. Sama kiekko puiden latvoja hipovassa antsassa sentään hyvin väylään, pirkkoputille jopa! Pirkkoputti kuitenkin karkeasti ohi korin. +3
7.   Ultrium Jokeri lähti liian aikaisin kädestä ja lensi suoraan koria kohti, kun piti lentää oikealle. Feidi vei sitten vasuriin, mutta yllättävän lähelle koria kuitenkin. Tästä pitäisi ottaa pirkko, olihan kiekko reilusti ringin sisällä. Ei nyt sitten maistunut vieläkään, vaan kolahti alarautaan. +3
8.   Pitkään alamäkiväylään erinomainen avaus Legendalla. Siitä enää nätti lähäri Jokerilla alamäkeen korille. Kiekko karkasi kädestä ja lensi liian matalana jääden kauas väylämaalista. +3
9.   Ylämäkeen Fasti ylikääntävänä, vaikka viimeksi samalla väylällä sama kiekko epäonnistuikin surkeasti. Nyt lähti kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka käänsikin hiukan hitaammin kuin olisin halunnut. Ennen koria puuosuma, mutta ringin sisältä pääsi puttaamaan pirkkoa. Ei vaan osunut koko himmeliin. +3
10.   Oikealle taittava dogleg taas kerran Fastilla. Kunhan vain saisi lähtemään suoraan niin kiekko kyllä kääntää. Yllättäen kiekko lipesi sormista vasempaan reunaan ja osui ensimmäisiin puihin kimmoten kauas oikealle. +4
11.   Joko olisi aika saada peli raiteilleen. Suora heitto Slaidilla, niin että feidi kääntyy koria kohti. Hieno heitto. Vahinko vain, että ennen koria kiekko kimposi maasta ja rollasi takaisin rinnettä alas. Toivotonta. +4
12.   Alivakaalla kiekolla flättinä ylämäkeen vasenta reunaa, niin että kiekko kääntää koko matkan oikealle. Niin ajattelin, mutta sitten heitin kuitenkin keskelle väylää, ja kiekko käänti oikean reunan puita kohti välttäen osuman vain onnella. Pääsin mäen päälle asti pitkälle putille. Kun kiekko lähti sormista, päästin jo kirosanan suustani, kun putti suuntautui korin oikealle puolelle ja liian löysänä. Sitten se kuitenkin ui tuulen avittamana nippa nappa alaraudan yli koriin. Ei päivää ilman pirkkoa! Olkoonkin että se oli kaksinkertainen onnenkantamoinen. +3
13.   Onnekkaasta putista innostuneena sain suoraan pilliväylään heitettyä Jokerin mainiosti keskeltä läpi. Lopussa puuosuma piti kuitenkin kympin putilla. Erinomainen ja jämäkkä putti tällä kertaa, mutta nyt kori päätti sitten sylkäistä pihalle oikealta puolelta. +3
14.   Pieneen vastatuuleen päätin kokeilla vaihtokaupassa saamani Pro Ballistaa. Kiekko toimi hienosti. Pieni antsa, ja tien suuntaisesti ensin oikealle, ja sitten feidi vasemmalle. Harmi vain, että heitoista puuttuu tällä hetkellä n. 10 metriä pituudesta. Kohtalainen puttiyritys kaukaa kuitenkin. +3
15.   Sanoin ennen heittoa, että kiekko tulee kääntämän yli, ja päätymään oikean puolen metsään. Tällä kertaa en erehtynyt. +3
16.   Suora porttiväylä on helppoa heittää Jokerilla oikealta puolelta aidan yli. Jos vain heittää riittävän korkean heiton, ettei osu aitaan. Osuin aitaan, mutta pääsin niukasti yli ja putille. Puttasin kympistä korin ohi, ja paluuputin alarautaan. Voihan bogi. +4
17.   Vastatuuleen en halunnut heittää Laseria, kun se kuitenkin kippaisi oikealle. Heitin sen sijaan alivakaimman Razerin antsassa. Oikein kaunis heitto, joka hipaisi keskipuuta ja kimposi oikealle. Kämmenlähäri ei ollut menestys. +5


Sellaista pyristelyä oli tänään. Suurin osa heitoista karkasi kädestä. Miksi niin tapahtui, on hiukan mysteeri. Yksi syy voi olla se, että kun eilen heiteltiin Hirvaskankaan koululla, niin hiekkakentän hiekka tarttui kiekkoihin, ja ne olivat todella pölyisiä. Yritin niitä kyllä pyyhkeellä putsailla joka välissä. Sormet tuntuivat muutenkin liukkailta, vaikka laitoin kyllä käsirasvaakin, etteivät olisi. Toinen syy voisi olla se, että eilisestä videoinnista jäi korvien väliin itämään ajatuksia siitä, mitä virheitä teen heitossa. Ja yritin niitä korjata. Se aiheutti taatusti lisää virheitä. Yritä siinä osua väylään, kun koko vauhdin ajan mietit vain sitä mihin pään pitäisi osoittaa. Sitten on vielä se, että ei ollut oikein fiilistä pelaamiseen koko päivänä. Jostain syystä kuitenkin lähdin radalle. Ehkä välttääkseni moottorisahan kunnostusta. Olisi nimittäin iso puu kaatuneena aivan liiterin nurkalla, ja se kaipaisi sahausta.

Pitäisi ehdottomasti päästä kenttätreeniä heittämään jonnekin. Ja hakea kotoa muutama viime kesän luottokiekko mukaan. Heittää niin kauan, että voisin tehdä päätöksiä siitä millä kiekoilla tänä kesänä pelaan. Ennen sitä on pelkkää epävarmuutta. En vain tiedä missä se voisi onnistua kunnolla. Laajiksen range ei ole vielä käytössä. Keljonkangas on täynnä. Vihtavuoren kentät eivät taida vielä olla käytössä.

Torstaille olisi Keljonkankaalla PDGA-liigaa. Ilmoittauduin, vaikkei ole pelifiilistä yhtään. Sillä mielellä, että perun huomenna, jos en viitsikään mennä. En voi mitenkään ymmärtää sitä, että olisi jotenkin koronaturvallisempaa pelata kisaa jossa on vain lisenssipelaajia mukana, kun rata käsittääkseni on samaan aikaan myös muun maailman käytössä. Toivottavasti olen väärässä, ja rata on muilta suljettu. Silloin kyllä ihmettelisin sitä, miksei asiasta ole tiedotettu missään välineessä…

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1254 on: 06.05.21 - klo:22:41 »
Olisi ollut PDGA-liigaa Keljonkankaalla, mutta en sitten mennyt sinne. Näytti niin sateiselle, ettei oikeasti huvittanut. Kunnostelin mökillä moottorisahaa, ja sainkin sen toimimaan. Pari pölliä sahasin testiksi, ja saha toimi oikein hyvin. Ainakin paremmin kuin vuosi sitten kun sitä viimeksi käytin. Vahinko vain, että selkä ei kestä sitä hommaa yhtään sen paremmin kuin silloinkaan. Loppui sahausleikki lyhyeen.

Mietin hetken mitä sitten teen. Vaihtoehtoina oli bridgen peluu netissä, jaloviinan juonti mökillä ja Multian viikkokisoihin meno. Multialle sääennustajat povasivat poutaa.

Aloitettiin väylältä 15. Bogi. Sitten tasaista pakertamista pirkkoa ja bogia vuorotellen, kunnes oli 6 väylää jäljellä. Siinä vaiheessa olin yhden miinuksella. Triplabogi saariväylään. Ei nyt osunut. Seuraavalla väylällä sitten hanat, että pääsee korille asti. Pääsin ensimmäiseen puuhun. Metsästä seuraava heitto tielle OB:lle. Toinen tripla putkeen. Kiva kiva. Viimeisellä väylällä olisin vielä parin heittämällä voittanut kisan, mutta en sitä tiennyt, enkä olisi välittänyt, vaikka olisin tiennytkin. Väylä 14 on sellainen synkkä, kapea ja mutkitteleva pitkä par 5. Heittelin metsästä metsään ja sain tulokseksi 10. Sillä ei voittanut. Lähinnä harjoittelin kämmenheittoja, että olisin päässyt mutkista nätisti. Huomasin että harjoittelua tarvitaan vielä jatkossakin.

Kiekot karkailivat vieläkin vähän kädestä. Nyt ei kuitenkaan voi syyttää pölyä, sillä pesin lätyt ennen lähtöä. Joka tapauksessa oli parempi fiilis pelata. Viikonloppuna on aikomus pitää heittotaukoa. Muuta puuhaa. Kuten seuraavanakin viikonloppuna. Jospa viikolla heittäisi taas jossain. Ainakin on luvannut lämmintä.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1255 on: 07.05.21 - klo:14:54 »
Ei vielä tullut aloitettua viikonlopputaukoa pelaamiseen kun käytiin Äänekoski kiertämässä  pikaisesti ruokatunnilla.
Vähän pikainen kierros siitä tuli, ja keskittyminen oli mitä sattuu, mutta tulipahan heiteltyä. Harmi vain että kyynärpää alkaa osoittaa viime vuoden oireita.

Huomioita kiekoista:
Ultrium Slaidi ei ole niin vakaa kuin Premium. Toki puhun vain näistä yksilöistä mitä on bägissä.
Alan pärjätä Ultrium Jokerilla niin hyvin, etten tarvitse enää Sinusta. Lähärit toimivat niin että niihin luottaa jo mukavasti.
Midaria pitää heitää nätisti niin se liitää. Ei saa repiä.

Ensi viikolle luvattu 20 asteen lämpöjä. Tehty alustava varaus pitää pari vapaapäivää keskellä viikkoa. Tiedä vaikka tulisi käytyä jossain heittoreissussa.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1256 on: 10.05.21 - klo:08:59 »
Sunnuntai-iltana oli porukkaa lähdössä pelaamaan leikkimielistä kisaa Äänekoskella, ja ehdin mukaan.  Kiireessä ammensin kiekkohyllystä muutamia viime kesän kiekkoja mukaan vertaillakseni niitä noihin Prodiscuksen kiekkoihin, mitä olen koko kevään heitellyt.

Korvasin Razerin Snow Ballistalla, Fastin kuluneella Gold Ballistalla ja Midarin Compassilla. Ykkösväylällä ei eroa. Samoihin paikkoihin tuli Ballista kuin Razerikin. Muillakin väylillä sama lopputulos. En huomannut eroa heitoissa. Pieniä vakauseroja, mutta se taas riippuu enemmänkin kiekkojen kuluneisuudesta. Fastia olen käyttänyt parilla ylämäkiväylällä ja oikealle taittavalla väylällä. Niissä on jo jotain havaittavissa. Kulunut Gold Ballista kääntää ehkä aavistuksen herkemmin. Silti tein saman virheen sillä ysiväylällä, missä pitäisi ylämäkeen saada kiekko kääntämään hiukan oikealle, mutta ei liian aikaisin. Kiekko karkasi täsmälleen samalla tavalla kädestä, ja kopsahti ensimmäisen puuhun vasemmalla.

Lopputuloksena jäi mieleen, että juuri tällä hetkellä kädestä puuttuu tehoja. En saa kiekkoihin vauhtia samalla tavalla kuin viime kesänä. Ongelma ei siis ole kiekoissa, vaan miehessä.

Kierroksen lopputulos oli +6. Todella heikko esitys. Bogit pirkkoväyliltä ei tee hyvää tulokselle.


Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1257 on: 11.05.21 - klo:18:40 »
23 astetta lämmintä ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Varasin itselle pari vapaapäivää ettei tarvitse katsella aurinkoa vain ikkunasta.

Aamukymmeneltä mentiin Äänekosken liikuntapuistoon. Onnistumisia ja epäonnistumisia vähän vuorotellen. Onneksi oli myös niitä onnistumisia. Kakkosväylään hyvä avaus, mutta lyhyt putti yläpantaan. Nelosväylään hyvä avaus, mutta putti ulos. Vitosväylään hyvä avaus ja vihdoinkin ensimmäinen birdie. Ysiväylään avaus lipesi kädestä, mutta kiekko löysi tiensä silti korin juureen. Kaikkea sellaista. Pidettiin aika reipasta tahtia, kun kahteen mieheen pelattiin, niin kyllä huomasi, miten on talvella tullut laiskoteltua. Kunto meinasi loppua kesken. Kaikesta huolimatta tulos taisi olla pari heittoa miinuksella. Hyvään suuntaan ollaan menossa.

Välillä mökille haukkaamaan hiukan polttoainetta mahaan ja taas menoksi. Tällä kertaa suunnistin Peurunkaan. Tuuli oli sillä aikaa yltynyt melko reippaaksi. Ykkös- ja kakkoväylät menivät vielä mukavasti, mutta kolmosen kun yritti vastatuuleen saada pysymään väylällä, niin olipahan tekemistä. Vasenta reunaa erityisesti piti välttää, kun siinä on iso lammikko ennen koria. Heitin viisi avausta, joista neljä meni oikealta OB:lle, ja yksi mikä lähti liian korkeana ja feidasi siihen lampeen. Osa niistä OB:lle menneistä olisi ollut ihan OK, jos olisin heittänyt ne väylän vasenta reunaa pitkin. Täytyy vähän vielä hakea luottoa kiekkoihin ja heittoihin.
Takametsän pitkälle par-neloselle harjoittelin kämmenavauksia useammalla kiekolla. Ensin kaikkein vakaimmalla, se jäi vähän lyhyeksi. Sitten kokeilin muita kiekkoja, ja yksi tuli jopa väylään ihan kelvollisille metreille. Kyllähän nuo mitoissa jäävät reilusti vielä rystyavauksille, mutta puita on vasemmalla puolella huomattavasti vähemmän, joten voi olla, että joskus tulee kämmentä kokeiltua kisassakin.

Illaksi oli ohjelmassa Tampereen Pro Tourille ilmoittautuminen, kun MP50-sarjassa aukesi paikat 910 ratingille. Hiirikäsi alkaa olla jo kisakunnossa, kun sain itseni sisään neljässä sekunnissa. Vähän turhaankin pidin kiirettä, sillä sinne ei ollut osallistujaryntäystä.

Huomiseksi suunniteltiin jotain reissua jonnekin vähän kauemmas pelaamaan. Vielä ei tiedä minne. Katsotaan mitä keksitään.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1258 on: 12.05.21 - klo:20:32 »
Lomapäivä pohjanmaalla. Aamusta auton nokka kohti Soinia. 25 lämmintä ja sitä ei voinut olla huomaamatta.

Kierros meni ilman suurempia onnistumisia, mutta muutama virhe tuli. Jokunen pirkko kuitenkin piti tuloksen miinuksella. Olisiko ollut -4. Jaa, no oli väylälle 17 oikein makoisa onnistuminen. Pitkä väylä, jossa ensin pitää ohittaa puut jotain kautta, että pääsee aukealle. Pelasin väylää pitkin mukavan ässän, ja jatko oli helppo hoitaa Jokerilla korin viereen. Nami. Muutamilla väylillä tuli taas testattua kämmenheiton toimivuutta. Sanoisin, että melkein. Se on jo melkein toimiva ase. Alan kuitenkin muistaa käyttää sitä aina vain enemmän, joten oppimista ei voi estää.

Tarkoituksena oli syödä ratojen välissä, mutta oli niin kuuma, ettei ollut tippaakaan nälkä. Otettiin vain jotain pientä, ja ajettiin Ähtärin Mustikkavuorelle. Siellä oli vaikeuksia alusta asti. Muutamia erinomaisia heittoja, ja sitten taas pahoja kämmejä. Plussaa ropisi korttiin koko ajan. Vesikin alkoi uhkaavasti loppua ennen aikojaan. Välipalakeksillä yritettiin pitää energiaa ylhäällä. Toiseksi viimeiselle väylälle oikein maukas kolmonen. Kämmenellä mutkan taakse keskelle väylää, josta pitkä heitto kympin ulkopuolelle, ja putti sisään. Kylläpä maistuikin. Siitä ilahtuneena sitten yritettiin viimeisen väylän saareen useita kiekkoja, mikä oli vasemmalta puhaltavassa tuulessa erinomaisen vaikeaa. Ei ihan päästy perille siitä, miten se väylä nykyisin pitäisi pelata, joten laitettiin sitten tuloskorttiin jotain seiskan tapaista. Olisiko näin lopputulokseksi tullut +10. Tärkeintä oli kuitenkin se, että jaksettiin kiertää toinenkin raskas rata tuossa helteessä loppuun saakka.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1259 on: 13.05.21 - klo:22:47 »
Melkein pakotin itseni lähtemään Keljonkankaan PDGA-liigaa pelaamaan. Vielä ei ole tänä keväänä tullut sellaista oloa, että tekisi mieli kisata. Eikä ollut vieläkään, mutta kun tuo kisakausi on joskus kuitenkin avattava, ja sain paikan Tampereen Pro Tourilta, niin kai se on vaan alettava.

Mikä voisikaan olla parempaa valmistautumista kauden ensimmäiseen reitattuun kierrokseen kuin se, että ajaa puolitoista tuntia Pieksämäelle, ja pelaa kierroksen Partaharjua keskipäivän auringossa lämpömittarin näyttäessä 27 astetta. En keksinyt mitään parempaa tapaa, joten sinne mentiin.

Tulostaulu näyttää kuutta pöröä ja kolmea bogia. Kai se oli ihan siedettävä tulos. Metrixin mukaan sillä olisi saanut ratingin 955. Rata oli saanut hiukan muutoksia viime käynnin jälkeen, ja sanoisin, että muutokset olivat oikeaan suuntaan. Eikä radassa ennenkään ollut mitään vikaa, joten onnittelut pieksämäkeläisille. Hyvää työtä.

Aikataulu meinasi mennä hiukan kiireiseksi, kun Pieksämäen reissun jälkeen piti vielä koukata mökin kautta, mutta vielä kerkesi sitten Keljonkankaallekin. Hiukan oli kyllä voimaton olo, ja sen huomasi erityisesti puttaamisessa. Ei meinannut saada kiekkoa lentämään mitenkään perille asti. Alarautoja tuli kolkuteltua vähän väliä. Vaikeuksista huolimatta sain leivottua kuitenkin viisi pirkkoa. Joku tupla ja bogi siihen päälle, niin lopputulos oli pyöreä nolla. Eiköhän sillä saa yhdeksiköllä alkavan ratingin, vaikka en tyytyväinen voi olla. Metrix-ratinkeja ei jostain syystä Keljonkankaalta saa, vaikka tuloksia on taatusti yli sata. PDGA-ratingit uupuvat vielä listoilta. Viime viikolla par-tuloksella sai 930. Nyt oli parempi keli, joten veikkaan vähän pienempää, mutta silti enemmän kuin oma rating.

Pahimmat epäonnistumiset Keljonkankaalla:
2. Kakkosheitossa piti saada antsa. Kiekko lipesi kädestä metsään. bogi
7. Avaus meni metrin liian pitkälle, ja jäin parin puun taakse. Tyhmänä yritin silti pöröä, ja kapeasta kolosta heittää antsan korille. Sainkin kiekon lähtemään siinä kulmassa kuin halusin, ja siihen suuntaan kuin halusin, mutta en tiennyt mitä olin haluamassa. Siellä oli nimittäin yksi puu vielä takana, jota en olut nähnyt. Kikki metsään. Sisuuntuneena vielä kapeamasta kolosta hysseä korille, mutta suutuksissani osuin taas puuhun. Voimasanojen ryydittämä väylä huipentui vielä löysään alarautaputtiin, ja tuplabogi korttiin, kun olisin voinut nöyrästi tyytyä par-tulokseen huomatessani, että avaus oli liian pitkä.
8. Edellisestä väylästä hämmennyksissä lähdin hakemaan hysselinjaa metsän läpi, enkä luottanut antsaani, enkä foreen. Osuin ensimmäisiin puihin, eikä sieltä päässyt mitenkään korille. bogi
9. Hyvä avaus, lähäri reilusti ringin sisään, ja pirkkoputti voimattomasti alarautaan. par.
18. Helpohko oikealle taittava väylä, jossa hämäännyin, kun olin jättänyt sen kiekon pois, jolla olisin halunnut avata. Valitsin alivakaamman, ja se kääntyi vastatuulessa aivan liikaa. Metsästä hankalasta asennosta huono lähäri. bogi.

Parhaat onnistumiset Keljonkankaalla:
3. Oikealle taittava väylä, johon en ole juuri onnistunut ikinä. Nyt alivakaa Stari hyssessä todella korkeana, ja kiekko kääntyi aivan täydellisesti oikealle, jääden saariväylään lyhyelle putille. pirkko.
4. Vaikea vasemmalle kaartava väylä, jossa hysse tahtoo kääntää liikaa vasemmalle. En turvautunut fore-antsaan, joka olisi ehkä hienoin heitto, vaan heitin Laserilla erittäin loivan hyssen, joka jäi rinkiin, vaikka aavistuksen hipaisikin jotain oksia lopussa. Määrämittainen putti korotettuun koriin. pirkko.
10. Uusitulla kymppiväylällä alivakaalla kiekolla hanat koria kohti. Kiekko käänsi ehkä hiukan liikaa, mutta ei osunut mihinkään, vaan feidasi korin viereen nostolle.
11. Ilman vauhtia Compassilla flätti heitto, joka käänsi rauhallisesti oikealle koko matkan ja parkkeerasi korin viereen. pirkko.
17. Avaus Razerilla väylää pitkin lähelle toista mandoa. Hiukan voimaton kakkosheitto kolmosmandon ohi. Pitkä hysse korille, ja skippi melkein eaglenä vain vähän korin ohi. Paluuputti sisään. pirkko.

Hermojen hallinta petti siis seiskaväylällä, ja se vei fiilistä ja tulosta kolmen väylän ajan, kunnes ryhdistäydyin. Taisin jopa sanoa ääneen, että saa riittää voivottelu, ja että menneet väylät eivät vaikuta tuleviin väyliin. Ehkäpä tuo ryhtiliike oli kierroksen paras oivallus.


« Last Edit: 13.05.21 - klo:22:49 by takarivi »