Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Täysillä päin puuta

<< < (258/276) > >>

takarivi:
Tänään ei tullut pelattua, mutta tuli tehtyä juhannussuunnitelmat. Ilmoittauduin Jussin kisoihin sibbeen. Täytyyhän sitä joku sokkokisa käydä joka kesä pelaamassa. Sen verran varmaan edellisestä reissusta rata muuttunut, ettei tiedä missä korit ovat. Tokihan siinä olisi edellisenä päivänä parikisaa jossa voisi tutustua rataan, mutta se vaatisi parin, enkä oikeen osaa ruveta kyseleen. Sinkkuna ei varmaan saa harkkarundia kiertää. Mutta ei ongelmaa, sokkokisat ovat kivoja, kunhan ryhmästä joku edes tietää mihin ilmansuuntaan pitää heittää.

takarivi:
Kylmäkoskella kisat. 30 astetta lämmintä ja kaksi kertaa kaksikymmentä väylää pelattavana. Kolme tuntia per kierros ja reilun tunnin tauko välissä. Kyllähän se työstä kävi!

Olkapää alkoi vihoitella jo lauantaina, vaikken ollut kiekkoihin koskenut muutamaan päivään. Varmaan venäytin sen jossain muualla, kannoin tavaroita autoon tai muuta sellaista. Kisapäivän aamuna lämmittelin sen verran että heitin ykkösväylään kolme kiekkoa. Testasin pystynkö pelaamaan vai pitääkö lähteä takaisin kotiin. Onneksi pystyin.

Puttilämmitystä ei tullut otettua. Halusin säästää itseäni kovaa päivää varten. Kaikki ylimääräinen pois, että pysyn terveenä kuumuudessa. Puttipeli kyllä kärsi tästä päätöksestä huomattavasti. Ensimmäisellä kierroksella ainakin kuusi alarautaa  reilusti ringin sisältä. Olkapäähän sattui joka putti, ja käsi jäi vähän alas. Sitten meni itseluottamus, ja alkoi tulla muitakin virheitä.

Pari pirkkoa sain kuitenkin ensimmäiselle kierroksella kasaan ja tulos vähän plussalle. Yllättäen sillä oli viisikymppisten kärkipaikalla. Sitä en olisi uskonut.

Toisen kierroksen alkuun puttailin hetken. Se auttoi. Olkapää vähän vertyi eikä sattunut enää niin paljoa. Ihan niin monta puttimissiä ei tullut toiselta kierrokselta, mutta pari sitäkin pahempaa. Saattoi joku voimasanakin lipsahtaa suusta.

Kierros alkoi hyvin, ja olin jo pari heittoa miinuksella, kun samaan aikaan kärkikortti muuten oli epäonninen, joten olin jo hyvissä ajoin reilusti johdossa. Oli vaikea säilyttää fokusta pelissä kun kuumuus pehmitti päätä ja vei voimia. Sainkin sitten todella heikon jakson puolivälin jälkeen. Kolme bogia peräkkäin. Tuntui ettei vesi vie janoa millään, eikä banaani tuonut voimia. Päätä alkoi särkeä. Loppuväylät olivat selviytymistä. Selvisin voittajana.

Kierrosten ratingit olivat 918 ja 930 alustavasti. Luulisin että lopulliseen tasoittuvat vähän, sillä kierrosten ero oli vain yksi heitto.

takarivi:
Äkkiä kuumaan tottuu. Sunnuntaina Kylmäkoskella oli todella tukalaa pelata kaksi kierrosta. Tänään samoissa lämpötiloissa meni pari kierrosta helposti. Ensin kierros Äänekoskella (no OK, ysiltä aamulla oli vasta 27 lämmintä, 30 meni rikki vasta tunnin päästä), ja sitten pienen ajomatkan jälkeen Viitasaaren Savivuoressa toinen kierros.

Äänekoskella pelasin itsekseni, joten kierros meni rivakasti. Sekin oli helpompaa kuin kisassa. Onhan eri asia pelata 3 tuntia kuin 1,5 tuntia. Sain tulokseksi -4 yhdellä bogilla. Jännästi pirkot väylille 15 ja 17. Harvoin tarjolla.

Annoin sitten ylipuhua itseni vielä Viitasaarelle. Siellä ei olekaan vielä tänä kesänä tullut käytyä. Rata oli helpompi kuin muistin, ja sain aikaiseksi -6, vaikka puttasin muutaman kerran todella luokattoman löysästi alarautaan lyhyeltä matkalta. Hyvä maku jäi kuitenkin bogey free –kierroksesta.

takarivi:
Lämpö jatkuu, vaikka muutamia rajumpia ukkosiakin on jo ollut. Tänään päästiin pelaamaan puolen päivän jälkeen. Lähemmäs 30 astetta ei tuntunut enää miltään. Ennen Äänekoskelle menoa pysähdyin ohikulkumatkalla Vihtavuoren kentälle katsomaan mikä on draivin tilanne.

Ennen kuin revin pitkiä heittoja otin taas tutun lähäritreenin. Neljä kiekko kuularingistä ysin korille ja takaisin pari kertaa. Loppua kohti alkoivat osua jo mukavasti. Sitten itse aiheeseen. Aavistuksenomaiseen vastatuuleen joku distance-lätty ensin. Kaikki heitot noin 100  metriä. Joku vähän alle, joku vähän yli. Sitten heikkoon takatuuleen reippaammat kiskaisut. Nyt tuli jo vähän eroja. Väylädraivereilla hiukan yli 100 metriä, mutta pari pitkän matkan pannua päätyi 120 metriin. Aivan kuin olisin saanut mitan takaisin heittoihin. Se olikin alkukesästä hukassa.

Sitten Äänekoskella rento hupikierros. Kolme pöröä ja yksi bogi. Samaa tasoa siis kuin eilinen, vähän niukemmin pirkkoja. Joku lyhyt putti meni huolettomasti oikealta ohi. Aina ei jaksa keskittyä.

Kisakalenteri täyttyy uhkaavasti. Nyt ilmoittauduin Keuruulle. Sama viikonloppu kuin on mastereiden SM. Niihin en kuitenkaan pääsisi sisään, ja vaikka pääisinkin niin en ehkä haluaisi mennä. Keuruulla ei tarvitse ottaa kahta päivää vapaaksi töistä eikä miettiä täytyisikö hankkia majoitus vai ajaa joka päivä pari tuntia suuntaansa.

takarivi:
Juhannuksen vietto Helsingissä on alkanut. Talissa kävin pelaamassa iltakisan lämmittelyksi, ja aattona sitten Jussin kisat Sibbessä.

Talissa pelasin vain kahdella kiekolla. En jaksanut kantaa bägiä mukana. Putteri tuntui kaikissa kovemmissa heitoissa lähtevän reilusti oikealle. Kostean nihkeä keli saattoi vaikuttaa asiaan. Muuten oli kyllä mukava pelata, ja jokunen onnistuminenkin osui kohdalle.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version