Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 455262 times)

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1305 on: 12.07.21 - klo:09:06 »
Olisi mielenkiintoista tietää mitä saariväylällä on tapahtunut.

Mitä enemmän frisbeegolfareita on, sitä enemmän frisbeegolf muistuttaa muuta yhteiskuntaa. Suurin osa toimii oikein, antaa muille tilaa ja kestää pettymyksiä kivasti ja sitten on se sama prosentti ihmiskunnasta joka on äärettömän itsekkäitä ihmisiä joita ei yhteiset säännöt koske.

Frisbeegolfilla on vielä matkaa oikeaksi urheiluksi, mutta pitempään pelanneiden nostalgiset kommentit ajalta jolloin kaikki tunsivat kaikki ja oltiin samaa pientä marginaaliryhmää kuulostaa pelkästään siltä ettei ole nykytilaa ihan vielä hahmotettu.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1306 on: 12.07.21 - klo:17:14 »
Olisi mielenkiintoista tietää mitä saariväylällä on tapahtunut.


No, avataan nyt sitten kun tuli uteliaisuus herätettyä.

Saariväylähän heitetään radan korkeimmalta kohdalta. Sitä kohti olimme kävelemässä kun joku viitoili meille väylältä, että älkää tulko vielä kun siellä heitetään. Se oli oikein hyvä huomautus, vaikkemme vielä kovin lähellä väylää olleetkaan. Jäimme kauemmas katselemaan ja odottelemaan. Pelaajat heittivät avaukset, ja ilmeisesti tämä äänekäs henkilö sitten alkoi opastaa heille miten saariväylän säännöt menevät, en kuunnellut tarkemmin. Ihmettelin vähän että mikäs TD tämä on, sillä luulin tuntevani heidät kaikki. Sitä paitsi minusta tuntui että hän neuvoi väärin. Kuten sanottua, yritin olla kiinnostumatta siitä mitä he tekevät. Sen verran kyllä keskustelimme sitten oman ryhmän ja eräiden katselijoiden kanssa että mitenkäs se sääntö sitten meneekään. En halunnut kännykästä katsoa, sillä siinä oli minulla tulosten kirjaus kesken.

Väylän opastaulussa radalla mainittiin että avausheiton mennessä ohi saaresta peli jatkuu dropparilta. Ja sitten sanottiin myös, että saareen heitetyn kiekon jälkeen on voimassa normaali OB-sääntö. Sehän jätti sinänsä avoimeksi kysymyksen siitä miten käsitellään avausheiton jälkeistä heittoa, joka ei ole saaressa eikä OB:lla. No, kilpailussa oli kuitenkin Metrixissä omat ohjeet joka väylälle, ja siellä tämä tilanne oli ratkaistu tyhjentävästi.

Tuli sitten tilanne, että parini, joka ei jaksa heittää kiekkoa saareen asti, yritti avata mantereen reunaan, kuten edellisilläkin kierroksilla. Nyt hän vain epäonnistui, ja kiekko lensi kukkulan vasemmalle puolelle paikkaan, josta ei näe korille, mutta joka kuitenkin oli pelissä. Mietin että mitäs nyt teen. Pelimuoto oli tough shot. Tilanne vaikutti toivottomalta, joten päätin yrittää heittää avauksen suoraan koriin, ja jos sattuisinkin epäonnistumaan, ja kiekko menisi OB:lle, niin olisi pieni toivo, että ryhmän toinen pari katsoisikin että dropparilta pitää jatkaa. Kävi niin, että kiekko kippasi, ja meni ohi saaresta OB:lle. Pallo oli nyt ryhmätovereilla. He olivat armottomia, ja määräsivät pelaamaan ensin heitetystä kiekosta. Siinä oli erittäin todennäköistä että emme pääsisi saareen ottamaan kolmosta, vaan joutuisimme tyytymään ohiheittoon ja vähintään viitoseen. Droppariltahan on liki varma nelonen tulossa, jos sinne mennään.

Parini heitti ensin, ja sai uskomettoman hienon heiton saareen pitkälle putille. Oli minun vuoroni, ja asetuin kiekon taakse. Nyt alkoi kuulua taas kimeää kiljumista jostain minulle näkyättömästä paikasta. Ja sitten kuulin ryhmätovereiden vastaavan siihen jotain. En tiennyt mikä oli ongelma ja huusin että onko väylä vapaa vai onko siellä edessä joku. Sieltä ei todellakaan nähnyt väylälle, saati korille. Kävi ilmi että tämä määräileväisyyteen taipuvainen henkilö, joka tuntui ohjailevan sitä edellä mennyttäkin ryhmää, alkoi syyttävällä äänellä "opastamaan" että olisi pitänyt määrätä heittämään dropparilkta koska toinen avaus meni OB:lle. Minulta paloi käämit, ja oli sekunneista kiinni, etten olisi mennyt keskustelemaan nokatusten. Tyydyin sitten vain muutaman suomalaisen kirosanan voimalla kysymään että onko siellä joku ongelma vai pelaanko. Sitten hiljeni. Heitin, mutta ohi saaresta, ja saimme tuplabogin.

Onneksi tuo tilanne ei vaikuttanut kanssapelaajiimme, vaan he pystyivät pelaamaan silti vakuuttavaan mestaruuteen asti. Olisi hyvinkin voinut vaikuttaa, sillä heitähän syytettiin rikkeestä, josta voi joutua diskattavaksi koko kilpailusta. Ja syyttäjä ei ollut pelaaja, vaan joku, joka kulki edellisen ryhmän mukana häiritsemässä pelaamista. En tiedä kuka oli kyseessä, enkä haluakaan tietää. Halusin unohtaa tuon väylän mahdollisimman pian, ja onnistuinkin siinä. Tilanteella oli kuitenkin katsojia, ja jouduin vielä kierroksen jälkeen kertaamaan mitä oli oikein tapahtunut. Tämän saman tarinan kerroin TD:lle ja muille luokan pelaajille, jotka halusivat tietää. No nyt se on tässäkin.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1307 on: 13.07.21 - klo:22:53 »
Ratingit päivittyivät tänään. Ei isoja muutoksia. Viime kesänä ei koronan takia ollut yhtään kisoja alkukesästä, joten mitään ei pudonnut pois, ja uutena tuli hyvin tasaisia tuloksia. Kesäkuun kisat ja viimeviikkoinen Tampereen reissu toivat ratingit 929, 920, 907, 900 ja 918. Oma rating nousi yhdellä ja on nyt 912. Jussin kisoista Sibbestä tuli nuo kaksi huonointa tulosta.

Lisää PDGA-kilpailuja on tulossa. Torstaista lauantaihin pitäisi pelata Nokialla Keisari Openissa. Koko illan olen odotellut torstain lähtöaikatauluja, että tietäisin milloin sinne pitää mennä. Ammattilaisethan ovat jo alkuviikosta laitelleet kuvia harjoituskierroksiltaan nettiin, mutta itse en ehdi nyt treenaamaan. Varsinkin kun keskiviikkona ei saa edes illasta käydä testaamassa jostain syystä. Lähinnä haluan saada selville, että siirrynkö lähemmäs majailemaan jo keskiviikkona, vai lähdenkö vasta torstaina ajelemaan kotoa. Tuntuu vain kestävän tuo ryhmien teko.

Sitten meneekin jo elokuun puolelle ennen kuin on seuraavat kisat. Yritin kyllä joihinkin, mutta en ehtinyt ilmoittautua ajoissa, ja nyt on jo muita menoja järjestettynä. Hyvä niin. Lepo tekee hyvää.

Tänä iltana en kuitenkaan levännyt niin kuin eilen, vaan kävin pelaamassa hupikisan tuolla läheisen leirikeskuksen ysiväyläisellä. Peli oli vähän vaihtelevaa ja jotenkin takkuista. Ykkösväylällä en osunut väylään kummallakaan kierroksella. Kakkoselta sitten pirkot molemmilla kerroilla. Kolmosella huvitin itseäni ensin putteriantsalla (pitkäksi) ja sitten peukku-upsilla (metsään). Nelosväylällä kokeilin ensin pitkää fleksaavaa antsaa, ja sitten suoraa heittoa. Vitosella harjoittelin forea, ensin liikaa hysseä ja puuhun, toisella kerralla leveämpi linja ja OB:lle. Ja sen sellaista, vaihtelin kiekkoa aina toiselle kierrokselle, vaikka olisin onnistunutkin ensimmäisellä. Lyhyellä radalla ei rasittunut liiaksi, vaikka lämmintä piisasikin, ja tuli siellä muutama mainiokin suoritus. Huomenna taidan kuitenkin jättää Äänekosken viikkarit väliin ja ottaa rennosti.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1308 on: 15.07.21 - klo:21:29 »
Keisari Open Nokialla pyörähti käyntiin tänään. Startti oli 11.30, joten ajelin aamulla paikalle. Illalla ei kuitenkaan olisi päässyt rataan tutustumaan. Eipä sillä, onhan tuo tullut tutuksi jo edellisvuosina.

En asettanut itselle taaskaan mitään tavoitteita. Kunhan nautin kesästä hienolla radalla. Mielessäni toki vähän haaveilin että jos pysyisi alle +10 niin hyvä olisi. Taidan käydä väylät läpi, niin jos niistä taas keksisi jotain tuleville päiville. Tosin aina se ei ole hyvään suuntaan ollut… Lämmitellessä muuten huomasin, että putti ei kulje. En halunnut kuumassa hieroa puolta tuntia sitä kuntoon, joten kiessille lähdettiin sellaisessa fiiliksessä, että ei ne osu kuitenkaan.

1. Jokerilla melko suorana feidiä odotellen. Meni aavistuksen liian kauan suoraan, mutta helpolle puttilähärille. Hyvänä päivänä olisi voinut jopa yrittää runata. +0

2. Olen sen verran jo opinut forea, että uskalsin avata sillä. Toki bägin vakaimmalla kiekolla, Defenderillä. Oikein mainiosti meni, toki hiukan pidemmälle olisin toivonut. Ehkä huomenna uskaltaisi vähän liitävämmällä kiekolla jopa. Kakkosheitto olikin sitten suoraan sanottuna huono. 40 metrin lähäri, joka jäi 10 metriä lyhyeksi. En voi ymmärtää, ja silti tein saman virheen myös myöhemmällä väylällä. No, kun puttiin ei luota niin ohihan tämäkin meni. +1

3. Reipas antsa takatuuleen Opto Ballistalla olisi kääntänyt tielle asti, mutta pysähtyi onneksi puuhun. Mittaa olisi saanut olla enemmän. Kakkosheitto Snow Ballistalla hyvin väylää pitkin ja kolmonen puiden takaa hiukan lyhyeksi. Lähäriputti korille. +1

4. Hain kevyesti ylikääntävää Escapella, mutta heitin liian korkean ja osuin ylhäällä oksiin. Feidasi vasuriin, josta Linnoituksella lyhyelle lähärille ja Jokeri korin alle. +1

5. Compass käänsi liikaa ja raapaisi puskaa. Kiekko jäi seuraavan puskan taakse, jostaantsaputilla korin alle, mutta oi ja voi…kiekko teki 10 metrin piruetin alarinteeseen puun taakse. Edelleenkään ei 10 metrin putti osunut. +2

6. En osannut päättää heitänkö Escapen vai Laserin, joten heitin Opto Ballistan. Kiekko käänsi oikealle, ja olisi saattanut feidata korille, jollei olisi ollut liian matala, ja jäänyt pusikkoon. Venytetty haaraputti ringin ulkopuolelta edelleen ohi korista. +2

7. Snow Ballista nätisti mäen päälle sweetiin. En halunnut heittää lähäriä pitkäksi rotkoon, joten valitsin vakaan Anchorin ja heitin sitä antsassa. Heitto jäi 13 metrin putille, mutta esteenä oli roikkuva paksu oksa, joten laitoin suosiolla alle. +2

8. Pelattiin lyhyenä, joten Jokerilla kevyt hysse nostolle. +1

9. Keskeltä Opto Ballistalla kevyt antsa meni täydellistä linjaa, ja jäi aivan ringin reunalle. Putti taas ohi. +1


Etuysin jälkeen siis vain yksi päälle. Ei se huonosti ole. Toki parantamisen varaakin jäi paljon.

10. Jalkapallokentän ylitys jäi vähän lyhyeksi, kun ProBallista lähti liian matalana. Jäin kuitenkin hyvälle paikalle, josta hysse Respectillä väylään. Sitten se sama kämmi, mikä tapahtui kakkosväylälläkin…esteetön lähäri 40 metristä 10 metriä lyhyeksi. Mä en vaan ymmärrä, en. Sen ymmärrän, että puttasin taas ohi, tää oli näitä päiviä…normaalisti noista puteista menee sisään melkein puolet kuitenkin. +2

11. Vahvaan sivutuuleen 130 metriä lammen taakse. Ei onnistu mun kädellä, joten hain vakaalla kiekolla feidiä väylään. Taas sama virhe kuin edellisen väylän avauksessa, eli heitto lähti liian matalana. Ei se silloin ehdi feidata! Jäin OB:lle ja malko alkumatkasta jouduin heittämään seuraavaa. Heitin tosi korkean ja täysiä. Kiersin koko lammikon puineen ja menin 20 metriä pitkäksi korista. Pelissä silti, mutta tuplabogi. +4

12. Air Halo hysessä vasempaan reunaan, niin että kiekko kääntäisi vähän ylämäkeen. Epäonnistuin vähän heitossa, ja sen vauhti pysähtyi oksiin. Jäin kuitenkin väylälle, josta epäonnistuin kakkosheiton heittämällä puuhun. Tosi pitkä lähäri korille meni sitten korin ohi ja yli aina mäen päälle jalkakäytävälle asti. Sieltä alamäkeen pihlajan läpi putti koriin. Ensimmäinen onnistunut putti!!! Bogi silti koska OB. +5

13. Kapeaan gäppiin pitäisi osua. Escape siksi, ettei tulisi feidejä vasemmalle pusikkoon. Ei tullut, kun kiekko osui ensimmäisiin puihin ja pysähtyi niille sijoilleen. Kakkosheitto sitten aukosta ulos aukealle, sieltä pitkä hysse korille ja pelastettu par tuntui birdieltä. +5

14. Opto Ballista lähti liian matalana ja hipaisi vasemman reunan oksia. Jokeri nostolle. +5

15. Hard Sinus oikeaa reunaa pitkin väylään. Meni kuitenkin hiukan liian paljon oikealle ja jäi puuhun. Hyvällä paikalla silti. Sitten seurasi MUSTA HETKI. Kun oikein olisi ollut pelata suora midari tai putteri puron yli ihan rauhassa, niin jostain ihmeen syystä kaivoin superalivakaan midarin Starin repusta, ja heitin sillä. Sehän käänsi välittömästi, ja vain ihme ja korkeat puut pitivät sen poissa lammesta.  Sitten seurasi TOINEN MUSTA HETKI. Sen sijaan että nyt olisin kiltisti pelannut väylään, niin kaivoin alivakan putterin, Deputyn, ja kuvittelin että se jotenkin menisi itsekseen korille. Se meni suorana OB-rajasta yli. Siitä hyppyputti korin alle ja seiska korttiin… En voi vedota muuhun kuin helteen aiheuttamaan pään pehmenemiseen, sillä noissa kahdessa heitossa ei ollut MITÄÄN JÄRKEÄ. Triplabogi. +8

16. Tosi vahvaan sivutuuleen en uskaltanut heittää kiekkoa, joka voisi liidellä oikealle OB:lle, joten heitin Defenderin. Heitin sen aavistuksen liian hiljaa, ja se jäi OB-rajan kulmaukseen. Bunkkerisäännön mukaan uusi heitto. Nyt otin ProBallistan, ja se liiteli kevyesti tien yli peliin. Jäi kuitenkin niin kauas korista, miltei taka-OB:lle, joten neppasin putterilla itseni vähän lähemmäs. Sitten saareen nostolle Respectillä.  Bogi on tästä ihan OK. +9

17. En halunnut mitään feidejä OB:lle, joten heitin Compassilla varmasti väylään. Sitten taas se käsittämätön liian lyhyt lähäri. Mistä olen sellaisen keksinyt??? Jäin 10 metriä lyhyeksi ja puttasin bogin arvoisesti ohi. Kolmas samanlainen. +10

18. Oikealta ProBallista väylään. Sama kiekko mäkeä ylös väylään. Jokeri korin alle ja nelonen. Tässä väylässä ei ole mitään vaikeaa. +10


Oikeastaan en halua tehdä juuri mitään muutoksia pelikirjaan. Pitää vain pelata paremmin. Kolme luokattoman huonoa helppoa virhettä lähäreissä, ja monta puttia, joista ainakin pari pitäisi mennä sisään. Muuta ei tarvita niin tulos on jo hyvä. En silti pettynyt ole tähänkään. Tuossa kuumuudessa ei ajatus toimi koko ajan niin kuin pitäisi. Ja jotenkin täytyy kaivaa se putti kuntoon huomiseksi. Metrix rating 912 ensimmäiseltä päivältä ja pariin kertaa jaettu kolmossija pappasarjassa kaksi heittoa kärkeä perässä. On monesti lähdetty huonommistakin lähtökohdista toiseen päivään.






Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1309 on: 16.07.21 - klo:17:45 »
Keisari Open toinen kilpailupäivä. Ykköskortissa matkaan, kaksi heittoa kärjestä. Ajattelin etten anna sen vaikutta millään tavalla, ja pelaan omaa peliäni. Aamulla tein kuitenkin tärkeän asian: kävin puttaamassa Hakkarin radalla kolme varttia. Niin kauan, että sain putit edes auttavasti uppoamaan. Täytyy sanoa, että se auttoi!

1. Jokerin yritin saada lähtemään nyt paremmin hysessä. Lähti liian matala, mutta helppo kolmonen. +0

2. Defender kämmenellä navakkaan vastatuleen. Kiekko karkasi kädestä, mutta löysin reitin korille oikean OB:n kautta Respectillä. Putti sisään. +0

3. Takavasemmalta tuuli. Eilen Opto Ballista käänsi liikaa, ja pari ensimmäistä heittäjää heitti lähelle tietä, joten valitsin pykälän vakaamman Snow Ballistan. Heitin kuitenkin liian korkean ja kiekko feidasi OB:lle vasemmalla. Seuraava heitto väylään, ja seuraava oikealta puut kiertäen hyppyputille. En kuitenkaan riskeerannut mitään, joten laitoin alle ja otin nöyrästi bogin. +1

4. Eilen Escape lähti liian korkeana, joten yritin korjata tilannetta. Heitin paikaltaan tällä kertaa, mutta niin vain kävi, että kiekko lähti liikaa oikealle ja osui puuhun jo alkumatkasta. Pienten seikkailujen jälkeen bogi korttiin. +2

5. Eilen Compass käänsi liikaa, joten laitoin nyt vähän hyssekulmaa. Kiekko lähtikin hyvää linjaa, mutta feidasi ennen koria. 15 metrin ylämäkiputti oli liikaa. +2

6. Jatkoin Opto Balistalla. Tällä kertaa en ollut oikean puolen puskassa vaan vasemman. Puttikolo löytyi, mutta hiukan liian vaikea paikka. +2

7. Snow Ballista ylämäkeen lähti liian korkeana ja kopsahti väylällä poikittain olevaan kuivaan oksaan. Pitkä antsa Air Halolla kopsahti puuhun mäen päällä. Jokerilla ringin reunalle ja rohkea putti kohti rotkoa korin keskelle. Hyvä par-pelastus. +2

8. Jokeri vastatuuleen hiukan liian pitkäksi, mutta hyvä putti ylämäkeen korin keskelle. Tämähän alkaa sujua. +1

9. Opto Ballista eilen rinkiin, tänään liian korkeana alkumatkan oksiin. Hyvä lähäri Jokerilla. +1

10. Jalkapallokentän ylitys oli myrkkyä kovassa etuvasemmalta puhaltavassa tuulessa. Liitävä kiekko voi kääntää pahasti yli, ja ylivakaa voi feidata OB:lle. Lucid Defenderillä varman päälle oikeaan reunaan. Samalla kiekolla hyssejatko feidasi sitten puoli metriä vasemman OB:n värälle puolelle. Edelleen samalla kiekolla hysse korin viereen nostolle. +2

11. Reipas tuuli puhalsi nyt ehkä vähän oikealta, vastaan kuitenkin. Hain korkean hyssen oikealta ja kiekko meni nätisti väylään. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että se oli puoli metriä OB:lla. Valkoiset matalat tikut eivät näkyneet tiille, ja luulin olevan juuri oikeassa paikassa. Nurmikin oli leikattu myös OB:n puolelta, joten en ollut ainoa joka meni vipuun samalla väylällä. Inhoan väyliä, joissa ei näe OB-rajaa. Sama jos heittäisi pipo silmillä. Suora lähäri korille ja bogi. +3

12. Ylikääntävä Halo aukkoon. Hiukan matala, mutta OK. Opto Ballista matalana puiden oksien ali. Helppo 30 metrin lähäri jäljellä, ja heitin sen Basic Jokerilla puskaan oikealle. Ikinä en saisi heittää puterimuovisella kiekolla lyhyttä heittoa. Ne jäävät liian helposti käteen. (saman virheen tein myöhemmin väylällä 15, vielä pahemmin seurauksin) +4

13. En vieläkään päässyt portista läpi. Nyt heitin paikaltani, ja osuin vasemman puoleiseen puuhun. Kiekko kimposi oikealle, ja olin samasta paikasta heittämässä jatkoheittoa kuin eilenkin. Pitkä siivu aukealle, josta korkea hysse korille. Nyt vain se korkea hysse meni 10 metriä pitkäksi. Putti toimi tänään hyvin, ja sain pelastettua parin. Toisen kerran par pelastus tälle väylälle, vaikka avaus oli katastrofi. +4

14. Opto Ballista korkeampana kuin eilen, ja kiekko käänsi tosi hienosti hiukan korin ohi ja pysähtyi kympin rinkiin pitkänä. Putti oli tänään tikissä. Toinen birdie. +3

15. Tämä väylä on ollut tähän saakka liian vaikea. Eilen Hard Sinus liikaa oikealle, nyt feidi vasemmalle OB:lle. Nyt en hullutellut millään alivakailla kiekoilla ja laitoin Jokerilla hienon heiton sweetiin. Hetken arvoin että laitanko hyppyputin korin alle ja otan bogin, mutta sitten matka alkoikin tuntua hiukan liian pitkältä, ja päätin heitää hysselähärin. MUTTA EN VAIHTANUT KIEKKOA!!! Niinpä heitin puttiputterilla ja se jäi käteen ja meni suoraan OB:lle. 30 metrin avoin lähäri! Että voi ihminen olla laiska ja tyhmä. Toisena päivänä triplabogi samaan väylän kahdella OB:lla. Tuplasin plussani. +6

16. Todella reipas tuuli, joten heitin ProBallistalla varman päälle avauksen pitkälle. Sieltä ei viitsinyt kokeilla korille vaan heitin mantereen reunalle, josta Jokeri korille. Helppo par. +6

17. Vasemmalta puhaltavaan navakkaan tuuleen en uskaltanut nyt heitää Compassia, ettei se flippaa. Sen sijaan Linnoitus oikeaa reunaa hienosti feidaten varmasti väylään. Helppo lähäri Jokerilla korille. +6

18. Suora heitto ProBallistalla joka feidasi varmasti väylään. Samalla kiekolla ylämäkeen. Jokerilla erittäin lyhyt lähäri korille ja par-lopetus. +6

Paransin siis eilistä kierrosta neljällä heitolla. Ihan mukavasti. Takaa tuli joku ohi, mutta kärkikortissa jatketaan. Toisena yhden heiton kärkeä perässä. Mukava siitä on jatkaa, ja vieläkään en ota paineita menestymisestä. Heitetään ja pidetään hauskaa kuten tähänkin asti. Ratinkeja ei vielä tästä päivästä näy, mutta veikkaisin että lähemmäs 940 voisi olla. 930 ainakin.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1310 on: 17.07.21 - klo:18:38 »
Kammottavan huono viimeinen kierros Keisari Openissa. Jo ykkösväylälle lähdettäessä oli sellainen olo, että nyt ei kulje. Oli nälkäkin. Muuta vikaa ei ollut, muuta kuin se tunne, että tänään ei onnistu. Olin oikeassa, valitettavasti. Muutama onnistuminen kuitenkin mukana, joten muistelen ne. Niitä oli vähemmän, joten muistaminen on helpompaa.

2. Uskalsin heittää vähän liitävämmällä kiekolla forea vastatuuleen, ja päädyin pitkälle hyppyputille. Jes. Helppo kolmonen.

4. Ensimmäiseen puuhun avaus, ja kiekko kimposi seiskaväylän taakse tosi kauas. Sain silti pelastettua parin.

7. Hyvä avaus sweetiin, ja Jokerilla antsalähäri ringin reunalle. Pirkkoputti oli vain hiukan liian korkea.

14. Avaus oli hiukan liian korkea, ja hipaisi oksia. Kiekko vasemmalle n. 20 metriä korista, mutta hyvä ylämäkiputti korin keskelle. Mainio pirkko.

17. Peli oli mennyt niin huonosti, ettei tarvinnut seiftailla, joten yritin polkupyörää (holarin heittäjälle oli sellainen luvassa). Heitto ei ollut täydellinen, sillä hiukan arastelin korotettua tiitä, mutta sain kiekon riittävän pitkälle. Noin 14 metrin putti varmasti sisään ja kierroksen toinen pörö.

Jäin katselemaan kärkipelaajien lämmittelyä ja ensimmäisiä väyliä. Hauska oli kuunnella pikkupoikien keskustelua alakentän katsomossa, kun he miettivät keneltä pelaajalta saisivat nimikirjoituksia.  Nämä meidän kärkipelaajat ovat ihan oikeita staroja.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1311 on: 18.07.21 - klo:20:03 »
Takaisin kotimökillä raskaan reissun jälkeen. Istutaas alas, ja mietitään vielä kerran mitä Nokialla tapahtui. Lopputuloshan oli jaettu viides sija. +32, eli 10-11 heittoa per kierros. Kokonaisuutena aivan odotusten mukainen kisa. Kierrosten ratingit 912, 956 ja 869 (+10, +6 ja +16). Hajonta oli melkoista, mutta sellaistahan se on, kun on tällainen raakile fribaajana. Yritän nyt löytää syyt mikä tuota aiheuttaa, en tiedä löydänkö, vai joudunko keksimään jotain, ettei mene omaksi viaksi.

1. 334 Kierros kierrokselta heikompi avausheitto. Sanoinkin jo viimeisen päivän heiton jälkeen, että hyvä kun on vain kolmepäiväinen kisa, neljäntenä en varmaan pääsisi tiiltä ulos. Eka päivä liian suora, toinen liian matala, ja kolmas vielä matalampi kuin toinen. Kolmannen päivän draivit olivat hyvin sattumanvaraisia kautta linjan.

2. 433 Olin jo etukäteen päättänyt, että tähän avaan kämmenellä. Muistan liian hyvin ne kaikki epäonnistuneet antsat, joissa kiekko ottaa cutrollin 50 metriä vasemmalle, tai kääntää liian aikaisin alkumatkan puihin. Kämmenavaukset toimivatkin hyvin. Ensimmäinen päivä hieno avaus, mutta heikko lähäri. Toinen päivä kiekko karkasi kädestä, mutta hyvä lähäri. Kolmanteen päivään vaihdoin Defenderin tilalle ProBallistan, ja sain upean heiton pitkälle hyppypyputille. Huomattavaa on, että kun katsoin avoimen huippupelaajien avauksia tähän viimeisenä päivänä, niin yksikään minun avaus ei ollut huonompi kuin Vänen kämmen finaalikierroksella. :)

3. 567 Murheellisesti tulokset heikkenivät kisan edetessä. Avauspäivänä pelasin olevinaan varmistellen. Toisena ”korjasin” ensimmäisen avausheittoa ja päädyin OB:lle. Kolmantena päivänä vaihdoin kolmosheiton kiekon alivakaampaan viime hetkillä, ja liitelin kauas tien yli oikealle. Tämä oli niitä kolmannen päivän huonoja draiveja, joita tuli pitkin päivää. Suunta, korkeus ja kulma olivat mitä sattuu.

4. 454 Ensin liian korkea, sitten paikaltaan, jolloin kiekko lähti oikealle, sitten eri kiekko, ja taas liikaa oikealle. Puihin kaikki. Pari kertaa onnistuin pelastamaan hienosti (paljon ahtaammista koloista kuin avaus!!!), mutta kerran jäin bogiin.

5. 433 Kaikki Compassilla. Eka päivänä käänsi liikaa, ja lähäri nousi pystyyn korin alla ja rolli kauas. Toinen päivä hiukan lyhyt, mutta putilla. Kolmantena reippaampi heitto, joka kopsahti lopussa oikealla olevan puun runkoon, eikä lehtiin, kuten olin toivonut. Siitä kopsu reilusti yli kymppiin ja puun taakse.

6. 333 Aiempina vuosina olen heittänyt tämän aina Escapella tai vastaavalla suoralla väyläkiekolla. Nyt halusin saada helpolla lisää mittaa ja heitin Opto Ballistalla. Ensin käänsi hiukan liikaa oikealle, sitten feidasi vasemmalle, ja viimeisenä päivänä lähti suoraan maata kohti myyräntappajana. Vain onnekas pomppu toi lähemmäs koria.

7. 444 Oma suosikkiväylä. Ensin mäkeä ylös, sitten tarkkuutta ja pituuskontrollia vaativa lähäri. Ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä avaus onnistui täydellisesti. Lähärit jäivät aavistuksen lyhyiksi kummallakin kerralla, muuten onnistuivat. Perjantaina jäin puuosuman jälkeen mäen alle, mutta sain pelastettua parin rohkealla putilla.

8. 223 Joka päivä Jokeri hyssessä korille, PAITSI viimeisenä päivänä kiekko lähti liian korkeana ja osui oksaan.

9. 333 Opto Ballistalla keskeltä metsää. En lähtenyt hakemaan leveä antsaa kuten joskus olen yrittänyt. Avaukset onnistuivatkin ihan kohtalaisesti. Perjantaina heitto oli hiukan korkea ja osui oksiin, mutta kahdesti olin pitkällä putilla.

10. 555 Joka kerta epäonnistuin. Vasemmalta puhaltava tuuli oli avaukselle myrkkyä. En päässyt tarpeeksi pitkälle ja pelasin seiftisti kauas vasemman reunan OB:sta. Ensimmäisenä päivänä heitin liian lyhyen kolmosheiton. Toisen päivän kakkosheitto oli liian korkea, ja Defender meni vasemmalle OB:lle. Kolmantena päivänä taas varoin kakkosheitossa vasenta OB:ta niin paljon, että heitin oikealle OB:lle.

11. 546 Joka päivä OB:lle. Kolmantena päivänä kahdesti. Myönnän, että kolmannen päivän toinen heitto oli vähän pää sumussa tehty kiukkuviskaisu. Hermostuin siitä, että avasin taas kerran liian matalana oikealle OB:lle. Vakaakaan kiekko ei ehdi feidata silloin. Se oli kyllä korin tasalla, pitkä siivu, mutta monta metriä viivan väärällä puolella. Ensimmäinen ja kolmas päivä olivat siis matalia heittoja oikean OB:n yli. Toisena päivänä yritin korkeampaa hysseä väylään, ja se meni vasemman reunan yli. Tarkkuudessa olisi paljon parannettavaa.

12. 555 *huokaus* Niin helppo väylä ottaa par, mutta joka päivä jotain tyhmää. Kaikki avaukset olivat OK. Olin kummulla ihan hyvässä paikassa. Ensimmäisenä päivänä toinen heitto puuhun, ja kolmas korin yli aina jalkakäytävälle asti ja OB:lle. Putti sisään. Neljä heittoa, mutta vitonen korttiin. Toisena päivänä oli lyhyt kolmosheitto korille, mutta heitin sen putterimuovisella Jokerilla, joka tarrasi käteen ja meni oikean reunan puskaan. Kolmannen päivän tarina taas on se, että juuri kun olin heittämässä kummulta kakkosheittoa, näin että väylällä liikkuu joku.  Lippumies näytteli välillä vihreää ja välillä punaista, niin että menin ihan sekaisin mitä se näyttää. Joku sanoi, että se näyttää edellä menevälle ryhmälle punaista, että odottavat vielä minun heittoa. Ilmeisesti osasivat laskea vain kolmeen ja minä olin viimeisenä heittämässä kakkosheittoa. No minähän en paljon tarvitse, että hermostun. Hermostuksissani heitin sitten suoraan vasemman reunan metsään. Ja tällä en mitenkään syytä lippumiestä, arvostan heitä erittäin paljon, ja peli ei sujuisi kellään, jollei heitä olisi. Omia hermojani syytän.l

13. 446 Kaikki kolme päivää heitin ensimmäisiin puihin. En päässyt kertaakaan portista läpi. Liekö sitten syynä se, että olin joka kerta epäonnistunut juuri edellisellä väylällä. Se ei ainakaan paranna heittotarkkuutta minulla. Kahdesti pystyin pelastamaan parin pitkällä kakkosheitolla, mutta kolmantena päivänä kiekko kimposikin vasemman puun juurelle, josta ei ollut hyvää linjaa, ja kiekko karkasi sitten kädestä suoraan maahan. Kolmosheitto olikin sitten taas vihapäissään viskaisu niin pitkälle kuin kädestä irtoaa, ja se menikin suorana aina koko aukean yli parimetriä korkeaan viidakkoon. Olin jo luovuttamassa kiekon etsinnässä, kun kanssakilpailijat sanoivat, että ei ole mennyt vielä kolmea minuuttia, ja löysivät sen lätyn heinikon takaa metsästä. Kiitos heille, itse olin jo lähdössä kävelemään 120 metriä takaisin heittämään uutta kiekkoa.

14. 322 Tämä väylä toimi yllättävän hyvin. Ehkä pitkä kävelysiirtymä sai aina painetta pään sisällä laskemaan. Heitin joka kerta Opto Ballistalla ylikääntävänä. Ensimmäisenä päivänä osuin puihin ja ojasta ei voinut tehdä kuin parin. Toisen päivänä heitin kympin pitkäksi, mutta hyvä putti toi pirkon. Lauantaina sitten taas pieni hipaisu puihin vei mittaa, mutta kiekko jäi tielle vasemmalle reilu 20 metriä korista. Mitään menetettävää ei ollut, joten reipas hyppyputti vai koria kohti, ja tällä kertaa upposi.

15. 776 Joka päivä kahdesti OB:lle. Ensimmäisenä päivänä avausheitto lyhyenä ihan OK. Sitten tuli musta hetki, ja heitin kahdesti väärällä kiekolla OB:lle. Ei ajatus toiminut. Toisena päivänä jo avaus feidasi OB:lle. Kakkosheitto oli hyvä, mutta kolmosheitossa taas väärällä kiekolla surkea lähäri OB:lle. Kolmantena päivänä päätin, että jos kerran ollaan OB:lla niin mieluummin sitten lähempänä koria OB:lla. Yritin puron yli, mutta jäin lyhyeksi. OB:n rajalta sitten taas samalla filosofialla Gold Saint antsassa koria kohti, mutta kiekko lipui taas OB:lle. Vielä olisin voinut saada ringin sisältä bogin, mutta ohiputti toi tuplan. Se oli kuitenkin paras tulos tähän kisaan. Seiftin pelaaminen ei olekaan oikeasti minun juttu.

16. 547 Ensimmäisenä päivänä tarvitsin kaksi heittoa tiiltä. Toisena yhden ja kolmantena kolme. Jatko oli sama kaikissa: lähäri mantereen kärkeen, heitto saareen ja putti sisään. Paitsi kolmannen päivän minä ei jaksanut putata ensimmäistä yritystä sisään.

17. 432 Väylä joka parani kisan edetessä. Ensimmäisenä päivänä Compass seiftisti väylään, mutta sitten lähäri ihan liian varovaisesti lyhyeksi, ja putti ohi. Toisena päivänä tuuli reippaammin, ja pelkäsin että Compassa kippaa, joten heitin Linnoituksella vähän pidemmälle. Nyt oli sen verran lyhyt lähäri etten pystynyt munaamaan. Finaalipäivänä sitten oli tilanne se, että olin pelannut jo niin huonosti, ettei millään ollut enää väliä, joten lähdin hakemaan avausta korille. Opto Ballista pieneen hyseen, ja kiekko käänsi yli, liiteli hetken ja feidasi reiluun kymppiin. Nyt oli putissakin asenne kohdallaan, ja sain komean pörön.

18. 447 Olen aina ihmetellyt, miten porukka ottaa tähän väylään isoja lukuja, kun se on äärimmäisen helppo. Ensin suora heitto, joka feidaa väylään. Sitten mäkeä vähän matkaa ylös ja lähäri korille. Pari päivää jaksoin pelata näin, mutta viimeisen päivän viimeisen väylän kunniaksi lähdin hakemaan pirkkoa. Heitin hiukan rohkeammin oikealle tavoitellen väylän oikeaa reunaa, josta on lyhyempi matka korille. Onnistuin melko hyvin. Kakkosheitolla sitten lähdin hakemaan suoraa heittoa, joka feidaa koria kohti lopussa, mutta jotenkin kiekko lähtikin kääntämään hiukan yli, olisinko yrittänyt sitten liikaa, ja feidasi metrin OB:n puolelle. Toinen yritys sitten jopa alivakaammalla kiekolla nätisti rinkiin vähän korista pitkänä oikealla. Olin puttaamassa, kun siellä korin takana oli edellisen ryhmän porukkaa seisoskelemassa aidan takana. Lähtivät kävelemään pois siitä mutta sanoin että ei tarvitse pelätä, kyllä minä tästä koriin osun. Ja puttasin päivän huonoimman puttini ohi korista aina OB:lle asti.

Mitä olisin voinut tehdä toisin? Enpä juuri mitään. Ensimmäisenä päivänä putti ei toiminut ja laitoin monta sellaista ohi, mitä pitäisi mennä sisään. Toisena päivänä sain ne korjattua hyvällä puttilämmittelyllä. Kolmantena päivänä taas pelasin kokonaisvaltaisesti heikosti. Ja kun ei tulosta alkanut tulla niin se meni korvien väliin. Ehkä olisin muutamia heittoja säästänyt pelaamalla nätisti ja varmistellen, mutta sitten olisin kyllä menettänyt muutaman hienon heiton. Minusta tämä meni paremmin näin. Kärkikolmikkoon en olisi päässyt mitenkään. Sen verran kovempia pelaajia oli vastassa, joten eiköhän tämä ollut ihan hyvä saavutus. Tavoitettahan ei kisaan ollut, ja lopputulos oli odotusten mukainen. Jos jotain pitäisi parantaa niin se on hermojen hallinta. Ja heittotekniikka, että ne ihmeelliset gripparit ja myyräntappajat jäisivät vähemmälle.

« Last Edit: 18.07.21 - klo:20:05 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1312 on: 19.07.21 - klo:21:10 »
”Onneksi on siniset putterit, voi syödä rauhassa mustikoita”

Olin ajatellut pitää alkuviikon huilia, mutta niin vain lähdin kuitenkin Saarijärvelle Kusiaismäen viikkokisoihin. Halusin oikeastaan nähdä, miten pelaan nyt rennossa viikkiksessä tutulla ja helpohkolla radalla. Eli oliko Nokian viimeinen kierros lauantaina yksittäinen huono kierros, vai oliko siinä takana jotain muutakin. Vaikuttaisi siltä, että oli. Pelasin erittäin heikosti myös nyt.

Alku oli jo katastrofi. Ensimmäiselle väylälle pitää heittää pitkä hysse. Lähdin sitä hakemaan, ja kiekko karkasi kädestä 45 astetta vasemmalle, suoraan OB:lle. No, ei siinä mitään, menin rajalle, ja lähdin hakemaan uutta heittoa, ja sitä tuli tismalleen samanlainen. Uudestaan OB:lle, nyt pääsin vain metrin eteenpäin. Kaivoin kiireesti Working Handsiä bägistä ja sipaisin sitä heittokäteen. Sitten pääsin aloittamaan oikean pelin. Seiska kuitenkin korttiin heti. No se ei sinänsä haitannut menoa, eikä vähentänyt pelihuumoria, oli itse asiassa aika hupaisa kokemus huomata, miten kiekko lipsuu kuivasta kädestä, pitkästä aikaa, kun ilma oli viilentynyt yli kymmenellä asteella.

Napsin sitten muutaman pirkon ja pääsin nollille takaisin, mutta sitten tuli väylä, jossa pitää heittää suora 90 metrinen heitto, eikä edes kovin kapeaan ränniin. Oikealta ohi ja puuhun. Ihan sama olo kuin Nokiallakin: kroppa ei tottele. Heitot eivät lähde suuntaansa, paitsi joskus. Sinänsä en ihmettele, kun nyt olen pari päivää kuulostellut oloa. Siellä täällä jotain pieniä jumeja, ja olisi mentävä hierojalle, otettava muutaman päivän huili ja saatava lihakset tottelemaan. Vauhtia otettaessa meinaan kompastua jo tasaisella maallakin, kun jalat eivät nouse maasta puolta senttiä enempää. Ei ihme että tarkkuus pettää.

Lopputulos oli mitä oli, harjoittelin paljon kämmenheittoja, tuolla kun on siihen hyviä väyliä. Siinä heitellessä tuli mieleen sellainenkin seikka, että kun olen nyt heitellyt enemmän kämmentä, niin samaan aikaan rystyheitot heikkenevät. Olen kuullut saman kaltaisia juttuja muiltakin. Liekö vain legendaa, en tiedä. No, joka tapauksessa lupaan itselleni, että huomenna en koske kiekkoihin, tai jos koskenkin niin vain mökillä heittelen verkkoon tai puttaan, mutta en mene kisoihin. (Niitä kyllä olisi Laajiksessa, Petäjävedellä, Pieksämäellä….mietitääs nyt vielä…)

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1313 on: 20.07.21 - klo:21:40 »
Menin sitten kuitenkin radalle.

Töissä joutui istumaan koko päivän paikallaan, joten jotain liikettä oli pakko saada. Toki olisin voinut leikata nurmikon ja pestä auton. Molemmat tarpeellisia töitä. Mutta en halunnut töiden jälkeen töitä vaan jotain muuta. Ja kun Äänekoskella oli taas illaksi hupikisaa tarjolla niin mitäpä tuota miettimään. Sitä paitsi en pelannut tosissani. Heitin 75% teholla ja yritin vain pysyä väylällä. Aika hyvin onnistuinkin.

Aloitettiin väylältä 17. Pelasin par-tuloksia monta. Ei vain menneet heitot perille asti niin että oikeasti olisi voinut pirkkoa ottaa. Kunnes väylällä kuusi sain täydellisen avauksen mandon viereen väylälle. Maistelin jo mielessäni ensimmäistä pöröä ja sitten heitin lähärin. Putteri jäi kouraan ja lensi päin puuta. Leivoin tästä pirkkoavauksesta sitten bogin. Seuraavaa bogia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä kasilla tapahtui vähän sama juttu. Erinomainen avaus, mutta kakkosheitto puuhun.

En saanut koko iltana yhtään pöröä, mutta sen sijaan sain kolme bogia. Selvästi on menossa heikko kausi juuri nyt. Putitkin tulivat ketjuista ulos. Eikä se tuntunut missään! Osasin jo varautua siihen. Nyt vain pelaillaan ja toivotaan, että joskus kaikki alkaa taas rullata paremmin.

Pieni iltaulkoilu ei tehnyt pahaa, ja itse asiassa kroppa tuntuu jopa levänneeltä nyt saunan jälkeen. Huomenna olisi tarkoitus pelata Laajiksessa Lauri Lehtisen haastekisa. Täytyyhän oman kylän poikaa tukea, kun sattuu osumaan hyvin aikatauluun. Jolleivat nyt sitten nuo lievästi turvoksissa olevat vasen polvi ja nilkka ala oireilla enempää.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1314 on: 21.07.21 - klo:21:26 »
Laajiksessa Lauri Lehtisen haastekisa. Ei minusta ollut haastajaksi, sen verran jalkavaivaisena ja muutenkin heikossa pelivireessä olen nyt, enkä kyllä pystyisi sellaisiin tuloksiin huippukunnossakaan, mitä siihen tarvitaan. Mutta mukana olin, kuten kymmenet nuoret juniorit. Heidän pelaamisensa seuraaminen oli kyllä piristävää.

10. Heitin rystyllä vaikka lämpätessä sain kämmenantsat menemään paremmin.  +0
11. Mutkaan avaus, sitten tuulessa hiukan varovainen lähäri. +0
12. Vasemmalta puhaltavaan tuuleen hysse painui liian äkkiä maahan, mutta pitkä putti sisään. -1
13. Saariväylään putteri keskelle, mutta pieni pomppu ja tuuli hoiti loput, kiekko ulos. +0
14. Oikealta puhaltavaan tuuleen ei ollut varaa päästää kiekkoa feidaamaan. Compass antsassa koko matkan, mutta jäi vähän oikealle. +0
15. Hyvin aukolle, mutta kakkosheitto liian leveänä puihin. +0
16. Reipas kämmen meni korin tasalle, mutta valitettavasti sen verran vasemmalla, että liukui metrin OB:n puolelle. +1
17. Pitkään alamäkiväylään lähti liian korkea heitto ja feidi vasemmalle OB:lle. Sitten heikko heitto dropparilta puskan taakse ja sieltä pitkälle putille joka meni ohi. +3
18. Hyvä heitto riittävän matalana väylään, en yrittänytkään korille asti. +3
1. Epäonnistunut avaus, mutta hyvä lähäri ja putti. +3
2. Kovaan vastatuuleen heitin ihan liian paljon oikeaa laitaa kohti, ja kiekko kaatui ulos. +4
3. Hyvä avaus ylämäkeen. +4
4. keskelle väylää ja putti sisään ylämäkiväylälle. +3
5. Hyvä avaus korin tasalle, mutta käänsi hiukan liikaa eikä puun takaa voinut putata. +3
6. Kämmen väylään ja hyppyputti korille. +3
7. Ylämäkiantsa epäonnistui lievästi ja kiekko käänsi hiukan liikaa puuhun. Sitten sähläystä. +4
8. Kiekko karkasi kädestä vasemmalle. Kympin reunalta putti mutta hankalasta asennosta. +4
9. Kohtalainen avaus, kämmenantsajatko erinomainen, mutta osui johonkin oksaan. Huvitin itseäni kämmenlähärillä kauas korista ja olin kuolla nauruun kun vielä puttasin ohi. +5

Vasen polvi ei kunnolla taivu, mutta se ei johdu frisbeestä. Se johtuu töistä. Tajusin sen tänään kun tein sellaista hommaa (kuten koko viikon) jossa rullaan toimistotuolilla pöytien väliä jatkuvasti. Polvet eivät kestä sitä, varsinkaan vasen. Se on ilmeisesti sen verran heikompi. Kaikkea hankaluutta työnteko aiheuttaakin. Katselin jo milloin ja paljonko saisi varhennettua vanhuuseläkettä. Valitettavasti liian vähän että sillä pysyisi hengissä. Ja siihenkin olisi vielä aikaa… voe voe.
« Last Edit: 21.07.21 - klo:22:48 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1315 on: 23.07.21 - klo:18:32 »
Iltapäiväkävelyllä Peurungassa. Olin kyllä ajatellut käydä heittelemässä vähän Vihtavuoren kentällä töiden jälkeen, mutta annoin puhua itseni kierrokselle.

Nyt on hyvin heikko vaihe pelissä. Draivit ovat voimattomia, väyläheitot epätarkkoja ja putit vain vähän sinne päin. Jotenkin alkukauden lataus on hävinnyt. On tullut pelattua paljon kesällä, ja sitten kun loma loppui ja piti töihin mennä, niin on ollut vähän sellainen fiilis, että kesä on jo ohi. Tämä fiilis alkoi jo ennen Nokian Keisari Openia, en vain halunnut sanoa sitä ääneen. Nyt tuo alavireisyys on jo niin näkyvää, etten enää kehtaa itsellenikään uskotella muuta.

Ykkösväylään bogi kun en osannut heittää vastatuuleen 60 metrin neppiä vaan jouduin OB:lle. Kolmoselle samoin. Tuli toki sekaan hyviäkin heittoja. Jopa muutama oikein mainio, mutta kokonaisuus ratkaisee, eikä tasaisuutta juuri nyt ole. Otettiin pieni panos kisaan sopivalla tasoituksella, ja jännitys säilyi toiseksi viimeiselle väylälle asti. Oikein mainio rento pelailutuokio. Tuloksesta viis, tiesin jo etukäteen ettei mitään hyvää ole luvassa.

Viikonloppuna tuleekin sitten tehtyä jotain ihan muuta. Luulen että se tekee hyvää.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1316 on: 25.07.21 - klo:21:41 »
En tiedä kumpi auttoi enemmän: se että olen loppuviikosta pelannut vain joka toinen päivä, vai se, että lämpimät kelit tulivat takaisin. Veikkaan ensin mainittua.

Peurungan viikkokisoihin ehdin vain viime tipassa. Matkalla katsoin lähtöväylän, sitten auto väylän viereen, pikaisesti paidan vaihto ja suoraan tiille. Ilman ensimmäistäkään lämmittelyheittoa tai –puttia heittämään, ja aloitin kolmella birdiellä. Sen jälkeen ymmärsin olla yrittämättä epätoivoisia pirkkoja, ja pelasin vain paria niissä paikoissa missä on todennäköisempää heittää OB:lle kuin ottaa pörö.

Ensimmäinen bogi tulikin vasta yhdentoista pelatun väylän jälkeen. Jäähallin parkkipaikan kulmalta alas päin pillisuora väylä. Oli sellainen olo, että kun nyt näin hyvin on alkanut, niin heitetään tämä varovasti, ettei satu mitään… Se on tuhoon tuomittu ajatusmalli! Heitin aivan liian hiljaa ja pienessä hyssekulmasssa, josta putteri suoristaa normaalisti heitettynä. Nyt se vain feidasi, ja tietenkin OB:lle. Niin kauas korista, ettei mitenkään voinut saada puttia sisään. Tästä seurasi sitten seuraavalle väylälle yliyrittämistä, ja heitinkin täysiä päin ensimmäisiä puita. Niinpä niin. Kaksi bogia peräkkäisiltä väyliltä, mutta sain sen junan onneksi pysähtymään.

Kolmas ja viimeinen bogi tuli pitkällä takametsän väylällä, mikä sinänsä ei ole yllättävää, enkä sitä juurikaan noteeraa, mutta tällä kertaa olin erinomaisella pirkkopaikalla onnistuneen avauksen jälkeen. Sattui sitten niin, että heitin kakkosheiton puuhun, ja kimmoke vei kiekon metsään. En sano, että huono heitto johtui siitä, että katsoja oli hiukan vaarallisella paikalla, ja pyysinkin häntä siirtymään juuri siltä varalta, että kiekko osuisi puuhun ja kimpoaisi siihen suuntaan, minkä hän kuuliaisesti teki, mutta tällaiset asiat saattavat vaikuttaa. Olihan se vähän niin kuin etukäteen maalattu puuosuma.

Lopputulos oli ihan mukava -5. Sillä hävisin voittajalle Väinö Mäkelälle kuudella heitolla. Se on hyvin. Olen aina pitänyt rajana, että jos häviän Väinölle alle kymmenellä heitolla, olen pelannut hyvin.  Metrix-rating tuolla tuloksella antoi 1016. Ei se ihan jokapäiväistä ole ollut, varsinkaan viime aikoina.

Luulen, että pieni huilaus pelaamisesta on tehnyt hyvää pääkopalle. Jaksoin taas vähän keskittyä tekemiseen, ja putata hyvin. Ei ollut sellaista pelkkää autopilotti päällä pelaamista, vaan heittäminen oikeasti kiinnosti. Enkä mitään pitkää taukoa edes pitänyt, vain lauantain vietin kulttuuririennoissa, ja torstain huilasin myös. Ei ihminen elä pelkästä frisbeestä, tarvitaan myös taidenautintoja.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1317 on: 26.07.21 - klo:21:31 »
Tänään oli erikoisempi fribapäivä. En oikeasti halunnut pelaamaan, mutta vasenta jalkaa särki töiden jälkeen niin paljon, etten voinut oikein jäädä paikalleen. Polvihan on naksunut ja lonksunut jo toista viikkoa, ja nilkka ollut kipeä (outoa että juuri vasen…) mutta nyt tuntuu, että koko jalka on ollut jumissa, pohje ja takareisi. Arvelin sitten, että ei se istumalla parane, sillä sitä tein koko päivän, joten kävely saattaa auttaa.

Viikkokisat Ahvenlammella. Varoitin ryhmää, että saatan joutua keskeyttämään, ja että kävelen hitaasti. Ensimmäisellä väylällä kokeilin kevyttä vauhtia heittoon, ja hyvä etten kaatunut, kun vasen jalka petti alta. Kiekko lensi pari kymmentä metriä ja sitten maahan. Siitä eteenpäin yritin olla vielä varovaisempi.

Niinhän siinä sitten kävi, että pikkuhiljaa jalka alkoi vertyä. Viimeisillä väylillä kävely oli jo melko normaalia. Toki kipu oli edelleen olemassa, eikä jalkaa oikein kärsinyt koukistaa, mutta pystyin jo kävellen ottamaan vauhtia heittoon.

Bogit otin helpoille pirkkoväylille. Ensimmäinen 50 metrin alamäkineppi, johon testasin antsaforea vakaalla kiekolla. Unohdin vain heittää alaspäin, niin osuin oksiin. Toinen tuli myös 60 metrin väylällä. Putteri jäi kouraan ja osuin ensimmäiseen puuhun. Sitten vasten aurinkoa silmät kiinni -antsa jäi lyhyeksi.

Lopputulos -6 oli olosuhteisiin nähden ihan hyvä. Pari erinomaista puttia sisään ja muutama muukin oikein nätti heitto. En nyt ala väyliä käydä läpi, sillä rata on juuri muuttumassa. Tuskin tulee tuossa muodossa enää pelattua. Metrix-rating 956.


Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1318 on: 27.07.21 - klo:22:55 »
Mitä kaikkea ehtiikään tehdä illan aikana, kun ei pelaa fribaa joka päivä. (jalka on jo paljon paremmassa kunnossa, kannatti käydä pelaamassa eilen.)

Käynti uimassa, kun vesi on vielä lämmintä, ja ulkona liki 30 astetta. Syönti ilman kiirettä kaikessa rauhassa, niin että ehtii jopa maistaa mitä tunkee suuhunsa. Somen selailua ja tukevat päiväunet. Haukottelua ja ihmettelyä. Tutkia marjapuskista, miten karviaiset ja viinimarjat ovat kypsyneet. Mattojen pesua ja huuhtelua pihan ammeessa. Bridgeturnauksen peluuta netissä.

Jossain välissä ehdin jopa katsoa hiukan olympialaisia. Tuli mieleen tässä joku päivä, olisiko ollut maanantai vai sunnuntai, kun televisiosta tuli purjehdusta, että miten hienoa on katsoa lajia, josta ei tiedä oikein mitään, ja niin, että selostajat oikeasti tietävät, eivätkä silti alennu siihen, että alkaisivat selittää lajin termejä tavikselle. Tästähän oli keväällä puhetta, kun frisbeegolfselostajaksi tuli henkilö, joka ei tiennyt mistään mitään, ja joka sitten olevinaan kyselee katsojan puolesta tyhmiä, niin että sille sitten selitetään. Jos tuo purjehdus olisi mennyt samalla kaavalla, olisin vaihtanut kanavaa välittömästi. Jos katsojaa pidetään niin tyhmänä, että sille pitää selittää kaikki koko ajan, niin mennään metsään ja pahasti. En vieläkään tiedä kaikkia niitä hienoja termejä, mitä purjehduksessa käytettiin, mutta oli hienoa kuulla ne. Antaa niiden pikkuhiljaa tulla tutuiksi, ja kohta pitää itseään jo asiantuntijana. Se luo mielenkiintoa lajiin, ja pitää otteessaan. Herättää kiinnostuksen ja halun seurata lajia enemmänkin. Katsojaa pitäisi aina kohdella enemmänkin vertaisena eikä kuin tollona, jolle pitää selittää kaikki. Antaa sille mahdollisuus tajuta itse. Toki jotain pientä knoppitietoa voi aina heittää mukaan.


Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 577
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #1319 on: 28.07.21 - klo:21:24 »
Pitkästä aikaa tein kiekkokauppoja. Huomasin, että Äänekosken viikkokisoissa on Obsidianin kiekkoja testattavana, niin pitihän sinne mennä kokeilemaan, millainen on Magma, tuo Obsidianin uusi midari. Pari testiheittoa ja olin myyty. Tai siis kiekko oli myyty, ostin sen itselle. Tai jos ihan tarkkoja ollaan niin en saanut sitä kiekkoa jota testasin, vaan aivan uuden. Tajusin sen vasta kun olin heittänyt sillä viikkokisassa pari väylää….

Varsinaisesti ei ollut sellainen polte heittämiseen, että sen takia olisin mennyt kisoihin. Vähän sellainen oli kierroskin. Päätin kuitenkin antaa Magmalle mahdollisuuden näyttää tapansa aina kun muistan ja pystyn.

4. Puuhun +0 (Ballista)
5. Magma antsassa, ei pitänyt vaan feidasi vasemmalle OB:lle. +1 (Magma)
6. Magma suorana, feidasi syvälle metsään, ja forelähärit paukkuivat puihin. Tupla. +3 (Magma)
7. Fore korista ohi eikä pitkä putti maistunut. +3 (Defender)

Ja nyt kun olin kävelemässä seuraavalle väylälle, niin tajusin, että minulla on eri kiekko kuin se, jota testasin. Heitin sillä suoran testiheiton ja antsassa toisen. Tietenkin se oli jo vähän sisään ajettu yksilö, eikä pakasta repäisty voi olla juuri samanlainen. Alkoi oikein naurattaa, kun varta vasten valikoin saman värisen kuin jolla testasinkin, niin pidin sitä samana kiekkona. Vähän hitaasti tuli ymmärrys, kun meni kokonainen väylä välissä ennen kuin tajusin. Kuin joku olisi lyönyt puulla päähän. Ostamani kiekko oli vakaampi.

8. Hyvä avaus ja nyt Magmaan reilusti antsaa lähärissä. Piti alamäessä hyvin linjansa, mutta pitkä putti ei maistunut. +3 (ProBallista)
9. Avaus putille mutta pitkä putti ei maistunut. +3 (Halo)
10. Antsa-avaus pitkälle putille. Ei vain maistu. +3 (Saint)
11. Hiukan jäi avaus lapaseen, mutta pääsin ylämäkiantsaputille. Ei maistunut. +3 (Slaidi)
12. Pitkä ylikääntävä ylämäkiheitto viiteen metriin. Jo maistui. +2 (Halo)
13. Pillisuora heitto pillisuoraan väylään. Namia. +1 (Mercy)
14. Todella pitkä avaus käänsi aavistuksen liikaa. Korin tasalta C2-putti ei maistunut. +1 (Ballista)
15. Avaus puuhun. Forelähäri putille. +1 (Ballista)
16. Magma neljännen kerran tositoimiin. Korkea antsa oikean kautta aidan yli ja feidi korille. Sama linja jota olen heittänyt Jokerilla, mutta ehkä kevyemmällä vedolla. Hieno heitto, kiekko jää bägiin. +0 (Magma)
17. Avaus käänsi liikaa mutta jäi väylään. Luokattoman huono lähäri kympin putille. Ei maistunut. +1 (Escape)
18. Tiille ei huomannut reipasta vastatuulta. Alivakaa draiveri sukelsi pitkälle putille.  Yläpantaan asti sain putin. +1 (Ballista)
1. Reilu 110 metrin avaus keskelle väylää. Kakkosheitto korin tasalle ylämäkeen, mutta ringin sisältä joku 7-8 metrin putti ohi. +1 (Ballista)
2. Väylää pitkin rinkiin avaus. Vihdoinkin sain kelvollisen putin. Koko kierros sitä pitikin odottaa. +0 (Ballista)

Jalka kesti hyvin koko kierroksen. Puttaaminen oli huonoa, muttei toivotonta. Muutama avaus ihan suuntaansa ja mukavasti. Magma teki alussa yllärin kun en ollut sillä pelannut ennen, mutta paikkasi tilannetta hyvällä pirkolla väylään 16. Siirrän Anchorin pois bägistä ja laitan Magman tilalle.