Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 449469 times)

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1350 on: 05.09.21 - klo:20:53 »
 Pari päivää meni autossa istuen, kun käytiin sukulaisvierailulla Nauvossa, joten tänään ei ollut isokaan kynnys lähteä 100 kilometrin päähän Pieksämäelle heittelemään hupikierrosta kaverin kanssa. Partaharju on yksi ehdottomista suosikkiradoista.

Pieni rahapanos laitettiin boostaamaan, ja tasaisissa merkeissä pelattiinkin sitten koko kierros, eikä yritystä puuttunut. Rata oli saanut jotain pieniä muutoksia sitten edellisen vierailun, mutta ei mitään radikaalia. Yksi hieno oikealle kääntävä väylä oli korvattu tylsällä suoralla, joka lopussa kääntyy puiden taakse vasemmalle, mutta siinäpä ne muutokset.

Otin mukaan pari kiekkoa uusintatestiin, mutta muistin heittää niistä vain toista. Explorerin hankin heti silloin kun ne tulivat markkinoille joitain vuosia sitten, mutta luovuin siitä jo muutaman heiton jälkeen. Viime vuonna taisin ostaa uuden, ja se on ollut hyllyssä siitä asti. Nyt se pääsi ensimmäistä kertaa ulos. Idean tähän sain kun näin Lauri Lehtisen nimikkokiekon jossain. Meinasin jo ostaa sen kun muistin, että enhän ole edes testannut edellistäkään. Avasin sillä nyt varmaan neljä kertaa. Kaikki epäonnistuivat. En silti syytä kiekkoa, sillä heitin ne pahuksen huonosti. Kakkosväylällä aivan liian matala heitto ja puuhun. Päätösväylällä myös nokka maata kohti. Pitkällä par 4 metsäpillillä kiekko lähti hysessä, ja se piti sen hysen. Lopputulos ei ollut kaunista katseltavaa. Jatketaan tutkimuksia.

Reissussa meni sen verran aikaa, että Peurungan viikkokisoihin ei enää ehtinyt. Sen sijaan sain tilaisuuden katsella Pro Tourin finaalista lähetystä Tuubin kautta. Oikein mielenkiintoiset pelit, ja hyvin tuotettu lähetys. Kiitokset siitä. Nyt katselen amerikan peliä. Onpa mainio päivä.
« Last Edit: 05.09.21 - klo:20:55 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1351 on: 06.09.21 - klo:21:53 »
Saarijärven Kusiaismäen viikkokisoissa oli mukava syyssää. Ei ihme, että sain bogeyfreen. Niitä ei ihan joka kerta tule. Harmi vain, että puttaaminen ei ollut parasta a-luokkaa, joten pirkotkin jäivät vähiin: kolme kappaletta tällä kertaa.

Nyt en heittänyt Explorerilla kuin yhden avauksen. Se oli melkein hyvä. Oikealle loivasti kääntyvä väylä, jossa heitetään ensin pienen kummun yli, ja sitten matka jatkuu alamäkeen näkymättömiin. Sain hienon avauksen ja luulin että kiekko on korilla, mutta lopulta se löytyi hiukan väylän oikealta reunalta reilu 15 metriä liian lyhyenä.

Kämmenavauksia harjoittelin useammallakin väylällä. Niistä pari oli oikein hyviä. Pirkko jäi puuttumaan vain huonon putin takia, ja ne kaksi muutakin olivat aivan kelvollisia heittoja, joista oli helppo pelata par.

Ranne ei enää vaivaa kuin kevyesti. Auton käsijarrun saa jo oikeallakin kädellä avattua. Putatessa se ei satu enää ollenkaan, mutta voihan olla, että putti on vielä jotenkin liian varovaista. Toki putti on heikkoa myös siksi, etten ole puttaillut moneen viikkoon enää yhtään. Lähinnä vain näitä hälläväliä-heittelyitä tullut harrastettua.
« Last Edit: 06.09.21 - klo:21:56 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1352 on: 08.09.21 - klo:20:19 »
Tänään oli täydellinen keli pelata parikilpailua Äänekosken liikkapuistossa. Harmi että oma peli ei ole sillä tasolla millä sen haluaisi olevan, mutta kyllä siitä elävänä selvittiin. Voittoa ei tullut, mutta huomattava määrä alarauta- ja yläpantaputteja saatiin aikaiseksi. Usein vielä niin että molemmat samalla väylällä.

5. Kulunut Compass ei kestä antsaa vastatuulessa. Tiesinhän minä sen, mutta heitin silti. Minä olin tyhmä. +0
6. Kaveri heitti täydellisen avauksen sweetiin ja loistavan foren mukille. -1
7. Ei onnistunut jokerihysse, vaan osui puuhun. Pitkä putti vähän korin yli. -1
8. Pitkä avaus, josta helppo lähäri. Onneksi kaveri onnistui, mun lähäri käänsi yli. -2
9. Ei päästy korille, mutta kaverin avaus sentään putilla. Ei osattu. -2
10. Antsaväylään kiekko jäi käteen (kuten aina tällä kiekolla). Onneksi pari heitti hyvän avauksen, mutta kumpikin puttasi ohi. -2
11. Vähän heikko avaus jäi puiden taakse. -2
12. Ylämäkiantsaan liian korkea heitto ei pitänyt vaan feidasi. Onneksi parikisassa oli mukana kaveri, joka osaa, ja heitti putille ja puttasi sisään. -3
13. Suoraan metsäpilliin kiekko lähti liikaa oikealle, mutta meni onnekkaasti aina korille asti. -4
14. Ei päästy rinkiin asti, mutta helppo kolmonen. -4
15. Kaverilta huikean hieno avaus, mutta molemmat putattiin ohi. -4
16. Radan helpoimpaan pirkkoväylään heitettiin molemmat huonosti. -4
17. Radan vaikeimpaan väylään kaveri heitti rinkiin ja puttasi pirkon. -5
18. Kaveri heitti rinkiin ja puttasi pirkon. -6
1. Avaukset heitettiin sadan metrin tolpalle. Kakkosheitto ylämäkeen jäi hiukan lyhyeksi, mutta molemmat putattiin hyvin, ei kuitenkaan sisään, vaan rautoihin. -6
2. Kaverin avaus käänsi oikealle, joten heitin ylivakaata hysessä ja jäin puiden taakse vasemmalle.  Ei toivoa. -6
3. Taas pitkällä putilla, mutta vain rautoihin putit. -6
4. Taas pitkällä putilla, mutta vain rautoihin putit. -6

Täytyy myöntää, että elimme vain parin heitoilla. Itsellä heikkoa tekemistä. En ollut hyödyksi oikein putissakaan. Onneksi sentään jämäpennit saatiin kisasta.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1353 on: 09.09.21 - klo:23:03 »
Ihan ilman fribaa ei jääty tänään, vaikka oli sateinen päivä, ja illalla pelasin bridgeä. Töissä nimittäin oli liikuntailtapäivä, ja värjöteltiin kolme tuntia sateessa Multamäen leirikeskuksella Peurungan takana. Multamäessä on kuitenkin yksityinen neliväyläinen fribarata, josta oli jopa niitetty väyliltä pahimmat nokkospuskat pois, joten pitihän se kiertää. Paikalta sai valita mieleisensä kevyen, liukkaan ja alivakaan soppakulhon heittovälineeksi. Kaksi ensimmäistä väylää meni opiskellessa kiekon lento-ominaisuuksia, mutta kahdelle viimeiselle väylälle tuli jo pirkot. Ei siis ihan hukkaan mennyt tämäkään päivä.

Illalla sitten ehdin vielä katselemaan netistä Heinolan Pro Tourin kakkoskierrosta. Aivan upeaa taistelua kärkipaikasta, mutta en sano ketkä taistelivat, jos joku haluaa vielä säilyttää jännitystä pidempään. Näistä kun ei aina tiedä. Itsehän en voinut livenä netistä katsoa, kun olin verkkojen ulottumattomissa viikonloppuna.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1354 on: 11.09.21 - klo:16:28 »
Ladun majalla, tällä uudella radalla, en ollut aikaisemmin käynyt. Siellä oli nyt ensimmäiset kisat.

Väylät olivat jotain 55-85 metriä pitkiä. Puita ei varsinaisesti ollut, jotain pajukoita kyllä. Vanha ratahan jouduttiin purkamaan pari vuotta sitten kun se oli metsässä ja puihin sattuu jos niihin heitetään. Tämä uusi on nyt maankaatopaikalla.

Ensimmäisen kierroksen pelasin suunnilleen Jokerilla hysseä. Jos oli puskia, niin yli vain. Ensimmäiseen 10 väylään olin jo 7 miinuksella. Sitten en jaksanut enää kun samat väylät neppailtiin toistamiseen. Aloin kokeilla eri kiekkoja ja heittoja. Toisella kierroksella ei sitten lisämiinuksia tullutkaan.

Ihan mukava olla tuollainenkin rata olemassa, vaikka tuskin tulen kovin usein käymään. Moni varmasti tykkää kun väylät eivät ole liian pitkiä.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1355 on: 12.09.21 - klo:19:36 »
Sunnuntai näytti niin sateiselta, että en ensin meinannut lähteä mihinkään, mutta sitten tarkemmin asiaa kun selvitti, niin Saarijärvellä sade oli alkamassa vasta klo 14, ja viikkokisat klo 12, joten niinhän sitä sitten tuli lähdettyä Ahvenlammen viikkokisoihin.

Kierros alkoi oikein mainiosti. Viiden väylän jälkeen miinus kolmessa, kolme pirkkoa peräkkäin. Sitten yksi par väliin, ja vielä neljäs pörö. Alkoi tuntua siltä, että nythän tulee hyvä kierros. Siihen ajatukseen ne pirkot sitten loppuivatkin. Heikkoja avauksia tuli heiteltyä lähinnä. Putissa ei varsinaisesti ollut vikaa, vaikka pahin moka olikin par-putti neljästä metristä ohi. Toinen bogi tuli sitten heittämällä avaus OB:lle.

Miinus kaksi ei lopputuloksena ollut likikään sitä, mitä alku lupasi, mutta minkäs sille mahtaa. Ainakaan enää. Vähän sama fiilis kuin eilen Ladun majalla. Hyvä alku, mutta puolivälin jälkeen ei oikein enää jaksanut keskittyä.

Ostin pari uutta kiekkoa, ja tuli heitettyä paljon niillä, että tulisivat tutuksi. Hassua ostella tässä vaiheessa kautta, kun kisat on jo tältä kesältä kisailtu, mutta ehkäpä se olikin juuri siksi. Jotain piristystä syksyyn. Jollainhan tästä synkästä ajasta pitää päästä ohi. Kevääseen on vielä matkaa.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1356 on: 13.09.21 - klo:20:40 »
Aurinkoinen, mutta tuulinen iltapäivä houkutteli pelaajia Äänekosken liikuntapuistoon runsain mitoin. Lämmintä ei juuri ollut. Auton mittari näytti pois lähtiessä kuutta astetta. Päällä oli pitkähihainen paita, verkkatakki, ja sen päällä vielä sadetakki. Silti meinasi palella aina ylämäkiväylille asti.

Ei ollut pirkkojuhlaa. Tasan yhden sain, sekin tosi pitkällä alamäkiputilla vastatuuleen. On kiva tunne, kun saa kiekon liitämään tuulen päällä hiljakseen ja nätisti hyvällä spinillä kohti koria.

Muutamalla väylällä harjoittelin taas Explorerin käyttöä. Vieläkin tahtoo lähteä myyräntappajia, mutta kuudelletoista sain hyvän ja suoran heiton melkein portista läpi. Vain melkein.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1357 on: 14.09.21 - klo:14:43 »
Näköjään oli taas rating-päivä pdga:lla. Oma rating putosi hieman, ja se oli odotettua kun RSSO meni huonosti, ja viime kesältä putosi hyviä kierroksia pois. Elokuun päivityksen 922 muuttui nyt lukemaan 915. Samalla se tulee olemaan koko vuoden viimeinen rating, sillä enää ei ole tälle kaudelle suunnitelmissa pelata mitään. Viime vuoden päätöslukema oli 916, joten siihen pinna pudotusta, mutta tarkempi analyysi osoittaa, etten kuitenkaan ole pelannut sen huonommin. Vuoden 2020 kaikkien pelattujen kierrosten keskiarvo oli 910, ja tänä vuonna pelattujen 911, joten siinä mielessä on nousua. Se miksi rating on silti suurempi kuin tuo, selittyy sillä että nykyisessä on vielä mukana viime syyskuun pari hyvää kierrosta.

Siinä kun noita keskiarvoja laskin, niin tutkin myös, miten kesä meni kuukausittain. Yhteensähän pelasin 19 kierrosta, ja ne jakautuivat aika tasaisesti touko, kesä, heinä ja elokuulle. Kuukausittaiset keskiarvot olivat 905, 914,914 ja 914. Eli toukokuussa oli vielä nihkeämpää, mutta sitten tasaista loppukausi. Paitsi että tuo tilasto ei kerro koko totuutta. Esimerkiksi elokuun alussa Siilinjärvellä kahden peräkkäisen kierroksen välinen ero oli melkein sata pistettä!

Kokonaisuutena tämä kausi ei ole ollut huono. Muutamia huonoja kierroksia kylläkin. Sanoisin että tänä vuonna olen pelannut tähänastisen urani parasta fribaa. Niistä heikoista esityksistä huolimatta. Käänne tuli siinä vaiheessa, kun kelit kylmenivät. Juuri tällä hetkellähän pelaan huonosti, mutta ensi kesään on vielä aikaa. Nyt ei ole sellainen olo, että viitsisi edes tosissaan yrittää. Höntsäkierrokset ovat oma lukunsa.

Imaisin dataa pdga:n sivulta myös aiemmilta vuosiltani. Kierrosten keskiarvot antavat mielenkiintoisen tuloksen.
2015  743
2016  833
2017  871
2018  897
2019  884
2020  910
2021  911

Ihmeellinen loikka vuoden 2019 jälkeen. Hetken mietin, että mistä se voisi johtua. Koronastako? Ehkä ei. Enemmän veikkaan sitä, että olin talvella 2019-2020 kuukauden Espanjan lämmössä enkä tehnyt muuta kuin pelasin fribaa. Koronahan alkoi maailmalla samaan aikaan kun palasin kotimaahan. Jokohan pitäisi alkaa varata talvilomaa…
« Last Edit: 14.09.21 - klo:14:47 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1358 on: 14.09.21 - klo:20:01 »
Oli niin mukavan tuulista, että piti lähteä Äänekoskelle kokeilemaan menisikö paremmin kuin eilen. No ei mennyt. Tasan sama tulos +5 yhdellä pirkolla. Taaskin se ainoa pirkko tosi pitkällä putilla, tällä kertaa viimeisellä väylällä.

Muutamalla väylällä testailin Prodiscuksen Flipperiä, joka tuli ostettua testimielessä. Täytyyhän sitä nyt kokeilla, kun siihen rahaakin sijoitti. Toistaiseksi se ei ole vakuuttanut. Aivan liian alivakaa, eikä oikein liidäkään. Tosin nyt tuulisessa kelissä se ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan. Rolleriksi sen kyllä saa helposti, ei tarvitse paljon sen takia voimistella. Täällä vain on rolleriväylät harvassa. Halusin kokeilla, millainen se on verrattuna kulutettuun Gold Saintiin. Huomattavasti alivakaampi. Taisi olla hukkaostos. Niitä aina sattuu silloin tällöin.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1359 on: 15.09.21 - klo:23:37 »
Vesalan montussa aloitin kisan väylältä 11. Heti kun tajusin mikä väylä se on, olisin voinut kääntyä takaisin kotiin. Kisa oli pilalla jo ennen sen alkua. En ole tainnut kertaakaan saada tuolta väylältä tuplabogia parempaa. En nytkään, vaikken edes missannut mandoa.

Neljään ensimmäiseen väylään otin yhteensä seitsemän plussaa. Ei se enää sen jälkeen tunnu kisalta edes. Ilta oli mitä mainioin ulkoiluun ja kevyeen kiekkojen vippailuun joten nautin siitä kun tuloksesta en voinut. Pari onnistunuttakin heittoa tuli. Lopputulos +10

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1360 on: 19.09.21 - klo:22:04 »
Porukka halusi käydä Petäjävedellä ja Korpilahdella pelaamassa, joten hyppäsin matkalta kyytiin. Petäjävedellä olen koko kesänä käynyt vain kerran, ja Korpilahdella en kertaakaan, vaikka molemmissa paikoissa on mainiot radat, ja edellisenä kesänä kävin usein kummassakin.

Pelivireeni ei ole vieläkään parantunut, enkä sitä odottanutkaan. Kunhan pelailtiin. Meitä oli kuuden hengen porukka, joka löi innokkaana vetoja keskinäisistä tuloksista kunhan saivat sovittua tasoitukset ensin. Itse annoin Petäjävedellä kaksi ja puoli heittoa tasoitusta yhdessä vedossa, ja hävisin sitten raakatuloksenkin. Saman kaverin kanssa sitten Korpilahdelle ilman tasoitusta, mutta sovittiin, että pelataan euro per heitto. Hävisin senkin.

Petäjävedellä aloitin ihan mukavasti, vaikka sainkin avausväylään bogin huonolla päivän ensimmäisellä putilla.

1. Varman päälle vakaalla Razerilla hysse, ettei mene OB:lle. Meni liikaa metsään. Lähäri vähän pitkäksi kun ei nähnyt koria ja putti ohi. +1
2. Jokeri jyrkkää mäkeä ylös nostolle. +0
3. Jokeri hysessä putille. -1
4. Pieneen ylämäkeen avaus osui mandopuuhun ja kimposi ikävästi. +0
5. Hieno kämmen Defenderillä korin viereen, mutta rollit kauas alamäkeen. +0
6. Ylämäkeen Stari käänsi liikaa, ja putti ohi. +0
7. Razeri karkasi vähän kädestä ja osui puuhun. Huonosta paikasta ei päässyt kovin lähelle. +1
8. Hyä avaus Razerilla väylää pitkin. Lähäri aavistuksen leveänä ja osui viimeiseen puuhun. Putti ohi. +1
9.  Jostain syystä avasin Fastilla alamäkeen. Luulin kai että on takatuuli, vaikkei ollut. Meni oikealle. Jatkoheitto hyvin väylään, mutta forelähäri liiaksi vasuriin. +2
10. Erinomainen avaus Saintilla väylään. Jatkoheitto Fastilla vähän metsään, mutta hyvällä paikalla. Sieltä Respecti erinomaisesti kohti koria, mutta osui ikävästi lopussa puuhun. Huonoa puttaamista loput. +3
11. Alamäkeen Jokeri lähti vahingossa antsassa. Kakkosheitto oli ujo. +4
12. Compass käänsi (pitäisi varmaan jättää se pois bägistä) liikaa kun piti mennä suoraan. +4
13. Razeri hiukan liian korkeana, osui alaoksiin ja jäi vähän lyhyeksi. +4
14. Razeri liian matalana putille. Putti alarautaan. +4
15. Sparta putille ja birdie. +3
16. Deputy ylikääntävänä nostolle. +2
17. Ylämäkeen en jaksanut heittää Razeria tarpeeksi pitkälle. Vanhuus vaivaa. +2
18. Hain Jokerilla triplamandosta läpi matalana, mutta en tajunnut, että siinä on myös kynnys! +3
19. Hyvä avaus Razerilla, mutta en päässyt ihan perille asti. +3
20. Fastilla pitkääa antsaa, mutta osuin puuhun ja kimposin OB:lle. +4


Käytiin sitten Kyläsepässä lounaalla, ja maha täynnä oli mukava ajella Korpilahdelle ottamaan revanssia.

1. Kämmen Defefnderillä. Pitkä putti sisään. -1
2. Kämmen Defenderillä. Putti sisään. -2
3. Jokeri osui mandopuuhun. -1
4. Saintilla pitkää antsaa, mutta osuin puuhun. Kämmenlähäri leveäksi. +0
5. Lyhyt vasemmalle kääntyvä väylä ei mennyt tarpeeksi vasemmalle. +0
6. Antsaa alivakaalla Saintilla vasemman reunan OB:n pelossa, ja kiekko meni oikealle mörrimetsään. +1
7. Deputy ylikääntävänä putille. Putti sisään. +0
8. Jokeri suorana, ja feidi korille. -1.
9. Alamäkineppiin Jokeria liian varovasti. -1
10. Razeri olisi mennyt mandon väärin, jos olisi jaksanut mandolle asti. +0
11. Hyvä avaus Razerilla hyssessä, mutta jatkokämmenantsa Explorerilla lähti aivan liian jyrkässä kulmassa. +0
12. Avaus Razerilla tosi pitkälle ylämäkeen, mutta vähän metsään oikealle. Upsilla puiden yli korille. +0
13. Razerilla piti heittää aavistuksen antsassa että saisin tarpeeksi mittaa, mutta lähtikin flättinä, ja feidi alkoi hiukan liian aikaisin, ja jäin puihin. +0
14. Mandon jälkeen jyrkästi oikealle alamäkeen menevällä väylällä Defender forella puihin. +0
15. Pitkä loiva antsa Jokerilla ei onnistunut, vaan kiekko lähti liian jyrkässä kulmassa. +1
16. Alamäkihysse Jokerilla onnistui hyvin, ja rohkea putti kohti rotkoa meni sisään. +0
17. Ylämäkeen Fasti pysyi liian hyvin vasemmalla. Onnistunut kakkosheitto neljään metriin, mutta tiheän pusikon väärälle puolelle. Ei onnistunut venytetty polviputti. +0
18. Suoraan väylään Explorer karkasi kädestä matalana ja vasemmalle. Linnoituksella erinomainen pitkä kakkosheitto korille. +0
19.  Respectillä korkea hysse korille. -1
20. Razerilla pitkä antsa käänsi aavistuksen liikaa, ja matka pysähtyi oksiin. -1


Hävisin siis molemmilla kierroksilla vetoni, mutta sain kuitenkin myös joitain onnistuneita heittoja. Itse asiassa pelasin ihan sellaista peliä kuin nyt loppuksesästä/syksystä olen odottanutkin. Ei aivan toivotonta, mutta ei ole oikein ollut sellaista fiilistä, millä tehdään tulosta. Siksipä en olekaan käynyt enää isommissa kilpailuissa. Lähinnä olen odotellut saisinko itseni menemään kuntosalille, tai tekemään edes jotain kuminauhajumppaa kotona. Nyt olisi erinomainen hetki siihen. Ei vaan laiskuus anna periksi. Onneksi sentään heittelemässä on jaksanut käydä aina kun mahdollista.
« Last Edit: 19.09.21 - klo:22:09 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1361 on: 20.09.21 - klo:21:26 »
Kun vielä on riittävän valoisaa iltaisin, niin nyt pelataan, jos vain yhtään on muuten keliä. Tänään pelattiin Saarijärvellä Kusiaismäen alkuperäistä A-rataa, jota nykyisin ei juuri käytetä. Itse olin aiemmin pelannut tuon vain yhden kerran joskus viime vuonna, tai toissa vuonna. Silloin pääsin bogey free –tulokseen -4. Tämän päivän heittokunnossa ei sellaiseen ole saumoja.

Jostain syystä väylänumerointi tuolla radalla ontuu pahasti, ja Metrixiin merkattiin eri numerolle kuin oli väyläopasteissa. Niin se taisi olla edelliselläkin kerralla. Ilmeisesti joku väylä on jäänyt välistä pois ajan saatossa.

Kun oltiin jo kävelemässä kohti aloitusväylää, puhelin soi, ja kaveri kyselee, millainen veto lyödään. Päätettiin pelata 3 euron kisa raakatuloksesta ilman mitään tasoituksia.

18. Pitkä ja jyrkkä alamäkiliidätys. Jokeri väylää pitkin putille. Vähän ohi. +0
1. Pitkä ja jyrkkä ylämäkiväylä. Luin tuulen väärin kakkosheitossa. +1
2. Tuttu B-leiskan väylä. Kämmenellä korin tasalle, mutta liikaa vasemmalla. +1
3. Putteriväylään heitin väylädraiverin ja jäin lyhyeksi. +1
4. Par 5 –väylällä ei riitä nykyinen heittomitta kuin pariin. +1
5. Kiekko lipesi sormista vasuriin. +2
6. Kiekko lipesi vähän sormista ja lähti liian korkeana. Pitkä pirkkoputtiyritys kimposi maassa pystyyn ja rollasi kauas. +3
7. 65 metrinen väylä muistaakseni. Respecti forella metriin. +2
8. Suora alamäkiväylä. Basic Jokeri jäi näppiin. Kympin ringistä putti ohi. +2
9. Annoin Basic Jokerille toisen mahdollisuuden. Nyt heitin sen ihan liian jyrkässä antsassa. Lähäri jäi lyhyeksi. +3
10. Takametsä alkaa pitkällä ässän muotoisella ylämäkiväylällä. Alivakaa kiekko ei kääntänyt tippaakaan. Kakkosheitto metsän läpi ei mennyt puiden läpi. +4
11. Vasemmalle kääntävä väylä, mutta kiekko käänsi oikealle. Lähäri jäi lyhyeksi. +5
12. Alamäkiliidätys, joka kääntyy lopussa oikealle. Erinomainen kämmenheitto, mutta aivan aavistuksen liian matala. Hiukan korkeampana niin olisin ollut ringissä. Nyt pitkä alamäkiputti vähän ohi. +5
13. Suora reilu 80 metrin väylä. Oli vähän vetämätön olo, niin heitin Linnoituksella. Se jäikin hyvin rinkiin. Päivän toinen birdie. +4
14. Alamäkiantsaan Jokeri. Olisi saanut olla vähän enemmän antsakulmaa.  Alamäkiputti alarautaan. +4
15. Pitkään ja suoraan ylämäkiväylään en jaksanut heittää tarpeeksi pitkään ja suoraan. +4
16. Ässän muotoinen alamäkiliidätys. Alkoi olla jo sen verran hämärää, että valitsin kiekon värin mukaan. Explorer käänsi alamäessä liikaa ja jäi puihin. Kakkosheittokin epäonnistui. +4
17. Ennen viimeistä väylää piti vielä tarkistaa pelitilanne. Oltiin tasatuloksessa keskinäisessä vedossa. Bogiin ei siis ollut varaa. Birdie tuntui erittäin epätodennäköiseltä 117 metriä pitkällä väylällä, jossa loppumatka oli ylämäkeen. Mitä siis tein? Yritin tietenkin pirkkoa. Kiekko lipesi kylmän kangistamista sormista hiukan liian aikaisin, ja meni suorana, kun piti saada vähän antsaa. Sitten se feidasi metsään. Onneksi ei kuitenkaan aivan toivottoman kauas. Pääsi yrittämään, kunhan kiertää yhden puun oikealta. Pitkää hysseä sitten vain ylämäkeen, ja päädyin kympin rinkiin. Pitkä keskittyminen ja putti sisään. 3 euroa pelastettu.

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1362 on: 21.09.21 - klo:19:57 »
Onni on liukuva työaika. Kellolla on vähän plussaa kertynyt, joten kun päivällä oli nätti keli, ja porukka menossa kiekolle, niin mikäs olisi estänyt lähtemästä mukaan. Kyllä ruokatunnin huonomminkin voi viettää.

Olen tainnut jo pari kertaa mainita, että heittomitat on nykyisin surkeat. En pääse pirkkopaikoille, kun heitän 20 metriä lyhyemmälle kuin kesällä. Äänekosken liikuntapuistolla etuysi pelkkää paria. Aloin jo haaveilla par-kierroksesta. Se kaatui siten heti kymppiväylälle, kun antsa karkasi kädestä ensimmäiseen puuhun, ja pääsin etenemään vain kymmenen metriä, ja senkin metsään. Puiden välistä vielä epätoivoinen yritys, ja melkein onnistuin. Jäin 15 metrin putille, tai saattoi se olla lähemmäs kahtakymmentäkin. Yläpantaan. Sitten taas pelkkää paria viimeiselle väylälle asti, jossa taistelin kakkosnelosen hyvän avauksen jälkeen. +2 lopputulos ei ole hyvä eikä huono. 

Illalla sitten hyvissä ajoin, että ehti ennen pimeän tuloa, lähdettiin käymään Uuraisilla. En ole tänä vuonna ehtinyt siellä vielä käydä, ja rata olikin kokenut pieniä muutoksia. Väylien lukumäärä oli kasvanut yhdeksästä kahteentoista. Päätettiin kokeilla miten sujuisi reikäpeli. Sitä kun ei ole kovin usein päässyt pelaamaan. Sovittiin vielä, että pelataan loppuun sakka ja panokseksi euro per väylä. Johdin jo kahdella eurolla, mutta kohta olinkin kaksi euroa maksun puolella. Viimeisellä väylällä sain onneksi pitkän polviputin puun alta sisään, ja alennusta yhteen euroon.

Kierrokseen meni vain tunti, joten hyvin ehdittiin vielä toinenkin kierros pelata. Nyt sovittiin pelimuodoksi ihan tavallinen tuloskierros, mutta panoksena euro per heitto. Radalla oli muutama herkullinen mörrimetsä, jossa pystyy tienaamaan mukavasti. Muutenkin rata oli erinomaisessa kunnossa. Peltoväylätkin milliin ajettuna. Oikein mukava reissu oli se.
« Last Edit: 21.09.21 - klo:19:59 by takarivi »

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1363 on: 22.09.21 - klo:20:08 »
Kun lähtee nälkäisenä radalle, tulee enemmän keskityttyä puolukoiden syömiseen kuin puttaamiseen.  Se on ihan hyvä asia sinänsä, sillä puolukat ovat terveellisiä ja hyviä.

Oli niin aurinkoinen syyspäivä, että tuli taas käytyä kahdesti radalla. Ruokatunti meni mukavasti Äänekosken liikuntapuistossa. Kahteen mieheen heitettiin rivakkaan tahtiin kierros sen kummemmin tuloksia laskematta, mutta sellainen olo on, että en tainnut taaskaan pirkkoja saada. Aamupäivästä on nykyisin niin kankea olo, että tekee tiukkaa, että pystyy edes jotenkin kävelemään niin kuin oikeat ihmiset. Ei siinä silloin kovin notkeasti heitellä kiekkoakaan. Vaan kyllähän teki hyvää pieni lenkki keskellä päivää.

Illalla sitten auton nokka kääntyi kohti Saarijärveä ja Ahvenlammen rataa. Otettiin taas kolmen euron raakatuloskisa.

1. Vähän lyhyt avaus. +0
2. Kämmen lähti ehkä aavistuksen liian matalana ja meni liian pitkälle, mutta putilla silti. -1
3. Heitin kiekon vahingossa antsaan alamäkiväylällä, kun hyssenä piti laittaa. Menin niin sekaisin, että otin tuplan. +1
4. Jokeri hiukan liian korkeana, mutta putilla. +0
5. Liikaa antsaa, mutta ei osumia. +0
6. Kiekko karkasi pitkällä väylällä kädestä, ja osui ensimmäiseen puuhun 20 metrin kohdalla. Siitä hyvät jatkoheitot ja par-pelastus. +0
7. Lyhyeen neppiinkin voi heittää liian hiljaa. En olisi uskonut. +0
8. Tuttu virhe, kiekko käänsi liian aikaisin. Lähäri pitkäksi puiden taakse. +1
9. Kokeilin antsalinjaa, ja meinasin saada holarin. +0
10. Aivan liian korkea heitto jäi melkein 20 metriin. Putti sisään silti! -1
11. Kämmen puuhun. -1
12. Kämmen hipoi oksia kun lähti liian leveänä, mutta pääsin putille. -2
13. Ylämäkiantsa käänsi liikaa ja meni metsän puolelle. -2
14. Oikealle taittava väylä kapeasta kolosta osui ensimmäiseen puuhun. Hyvä lähäri ahtaasta kolosta. -2
15. Yritin onnella pro-välistä, mutta onni ei auttanut. Alkumatkasta puuhun. Hyvä jatko, mutta heikko kolmas heitto. -1
16. Kiekko käänsi hiukan liikaa ja meni hiekkamontulle, mutta vauhtia oli tarpeeksi ja pääsin yli. Kympin putti ohi. -1
17. Kiekko puuhun mutta lähäri korille. -1
18. Matala avaus, ylämäkiputti sisään. -2
19. Kämmenavaus jäi lyhyeksi, mutta putti sisään. -3
20. En saanut kiekkoa kääntämään, joten heitto jäi lyhyeksi. -3
21. Rotkon yli en laittanut tarpeeksi kulmaa. Puun takaa vain korin alle. -3
22. Hyssereittiä mäen päälle ja putti korin alle. -3
23. Leikin foreheitolla ja kiekko lähti antsassa. Ei olisi ihan mennyt perille kuitenkaan. -3

Jos nyt en pahasti tehnyt virheitä niin -3 oli lopputulos. Pitäisi pystyä parempaan noin hyvässä kelissä. Migreeni hiukan vaivasi keskittymistä, ja kuten sanottua nälkäkin oli melkoinen.  Tämä päivän toinen kierros oli kuitenkin paljon helpompi kiertää kuin ensimmäinen. Kroppa oli vähän paremmin vertynyt kuin aamupäivällä. Muutenhan elämä onkin nyt vain tuolissa istumista, joten ei kaksi kierrosta päivään liikaa ole. Enemmänkin pitäisi päästä liikkeelle, mutta ei oikein pysty. Kaveri lupasi kaivaa jostain kuntosaliohjelman, jos saisin aikaiseksi kokeilla. Katsotaan!

 

Offline takarivi

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 575
    • View Profile
  • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1364 on: 26.09.21 - klo:23:13 »
Tämän päivän ruskaretki suuntautui Rautalammille. Eipä ole juuri hienompaa tapaa viettää alkusyksyn aurinkoista sunnuntaipäivää, kuin pelata kaksi kierrosta hienolla radalla.

Ratahan on jo vanha, ruosteisia koreja ja postikortin kokoisia tiimattoja, mutta myös oikein mainioita ja osaamista vaativia väyliä. Kuivaa ja mukavaa kangasmaastoa, jossa on helppo kulkea.

Sain muutamia oikein hyviä onnistumisia. Toki sitten yksi tuplabogikin mahtui myös mukaan. Molemmat kierrokset miinukselle.

Illalla sitten piti jännittää ja pitää peukkuja Udiscin, Youtuben ja Discordin ääressä että Väinö saa paikan USDGC:hen, ja tulihan se sieltä.