Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 356652 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1395 on: 09.06.22 - klo:20:44 »
Ei eilen sitten ollut viikkokisoja Vesalassa. Ilmeisesti olivat unohtaneet mainostaa sitä, niin ei ollut pelaajia. Kävin nyt  aamupäivällä ennen vesisadetta heittelemässä  Master Tour -leiskaa. Ei siihen sitten lopulta paljoakaan tullut muutoksia. Avohakkuu ilmeisesti siirtyi muutamalla päivällä, joten vanhat väylät on käytössä. Joku väylä oli pidennetty, ja jotkut taas heitetään lyhyemmältä paikalta. Tiukka alamäkineppi oli jätetty pois, ja tilalle tehty ykkösen taakse uusi väylä 18. Numeroinnit siis ovat erilaisia kuin normaalisti. Tuostakaan leiskasta ei tule pysyvää, sillä ilmeisesti metsää parturoidaan kesällä.

Tarkoitus oli heittää tuloskierros, jota voin sitten verrata kisan tuloksiin, mutta ei siitä mitään tullut. Yksinään kun kiertää rataa, niin tuli mentyä vähän juoksemalla. Hengästyneenä en viitsinyt jäädä sitten puhaltelemaan kun hyttysiäkin  oli, ja heittelin vähän miten sattuu. Kaikkia väyliä en viitsinyt edes putata. Yksi väylä jäi kyllä mieleen, sillä 13:lle sain upean avauksen ja hyvän lähärin jälkeen helpon kolmosen. Hyvä minä. Vesisade alkoi ennen loppua, joten jätin sitten sen viimeisen, eli ainoan uuden väylän, pelaamatta kokonaan.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1396 on: 11.06.22 - klo:21:53 »
Huhhuh… olipahan reipas fribapäivä. 6.30 aamulla tuli ensimmäinen whatsapp-viesti että minne pelaamaan. Ja käytiinhän sitä sitten. Aamupäivällä Saarijärvelle Kusiaismäkeen. Pelattiin viiden euron (per pelaaja) skins-matsi Tällä kertaa oli tuuria mukana, ja voitin suurimman osan potista, vaikka en pelannut parhaiten.

Seuraavaksi suunnistettiin Honkolan koulun 6-väyläiselle, ja pelattiin sitä kolme kierrosta parikilpailuna. Vitonen per pelaaja siihenkin panosta. Ensimmäinen kierros bestiä, sitten alternatee, ja viimeinen taffia. Ennen viimeistä kierrosta peli taisi olla tasan, tai sitten me oltiin heiton perässä. Aloitettiin taffikierros kolmella pöröllä, niin homma rupesi näyttämään jo paremmalta. Erityisesti jäi mieleen onnekas kakkosväylä: avasin antsalla puuhun, ja kiekko kimposi toivottomaan paikkaan puiden taakse. Kaveri sitten yritti oksien välistä korille, mutta jäi alkumatkaan. Itse heitin korkean antsan ensimmäisten puiden vasemmalta puolelta vakaalla kiekolla, joka feidasi jälkimmäisten puiden oikealta puolelta koriin. 40 metrin lähäri koriin, ja ”varma” bogi muuttui pirkoksi. Siihen taisi katketa kanssakilpailijoiden selkäranka.

Yksi joukosta joutui poistumaan työelämään iltapäivällä, niin pidettiin pieni tauko, jonka aikana leikkasin nurmikkoa mökillä,  ja lähdettiin sitten vielä illaksi Kangaslammen radalle Suolahden ja Sumiaisten puoliväliin. Siellä ensin pari kierrosta höntsää. Heitto kulki yllättävän hyvin, vaikka oli jo kaksi täysimittaista peliä takana (19 väylää ja 18 väylää). Vedettiin sateen alkaessa vielä yhdeksän väylää kolmen euron skiniä lopuksi.Siitäkään ei tullut taloudellista tappiota, joten kokonaisuutena erinomainen päivä. 19, 18, 18 + 9 väylää. En osaa laskea mitä tekee yhteensä. Ihan riittävästi yhden lauantain osalle. Yli 60 väylää kuitenkin.

Sunnuntaillekin lupaa poutaa, joten ei taida tulla lepopäivää. Jos pääsen sängystä ylös. Jos en pääse, niin sitten vain seurailen Metrixistä ja Youtubesta miten Oulun Pro Tourilla menee, Pohjoiskarjalan avoimissa,  ja Master Tourilla Vesalassa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1397 on: 12.06.22 - klo:21:02 »
Nyt kyllä vanhaa väsyttää. Toinen päivä peräkkäin vähintään kolme täyttä rataa. Tänään oli vuorossa Viitasaaren Savivuori, Saarijärven Ahvenlampi ja Äänekosken Liikuntapuisto. Sanoin jo kaverille että laitan uhkasakon jos aamulla tulee kyselyitä mihin mennään pelaamaan. Ei tarvinnut odottaa edes aamuun, kun juuri äsken tuli jo viestiä…. En kyllä ihan aamusta ainakaan.

Aamulla siis arvottiin mihin suuntaan lähdetään ja ketkä on hereillä. Lähdettiin sitten pohjoiseen. Savivuoressa alkoi hyvin. Pari pirkkoa heti lähtöön. Sitten tuli lipsumisia. Koko ajan vähän sellainen olo, ettei kroppa ole ihan täysillä mukana.

Ruokatauon jälkeen uusi arpominen, ja huomattiin että ehditään Ahvenlammen viikkokisoihin, jos ei vitkastella. Minuutin yli kaksi kurvattiin ykkösen tiin viereen parkkipaikalle, ja heti heittämään. Taas alku oli ihan kelvollista, mutta matkalla sattui ja tapahtui monia asioita. Onneksi myös hyviä asioita aina välillä. Hyvä mieli jäi päätösväylästä, jossa heitin kiekon nostolle ja otin pörön pois.

Kun päästiin takaisin Äänekoskelle, oli puhelimessa viestejä, että porukkaa oli lähdössä Liikkapuistossa kierrokselle. Ei muuta kuin viestiä takaisin, että odottakaa hetki, tulen mukaan. Uskomatonta kyllä, sain ihan siedettävän tuloksen siitäkin.

Nyt takaisin mökillä ja katselen olisiko hierojalla vapaita aikoja alkuviikosta. Voi olla että tekisi hyvää.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1398 on: 16.06.22 - klo:11:19 »
En ehtinyt hierojalle asti. Selkä hajosi ensin. Ei kuitenkaan friban takia, vaan ihan tavallisissa mökkiaskareissa. Laitoin paikkoja kuntoon ja sen sellaista kun alkoi kiristää alaselkää.

Maanantaina kävin yhden kierroksen heittämässä Äänekosken liikkapuistossa. Tiistaina ensin kierros Suolahdessa, ja myöhään toinen Äänekoskella. Keskiviikkona en sitten enää koskenut kiekkoihin, enkä koske tänäänkään. Luulen että pidän taukoa koko loppuviikon, sillä viikonlopuksi on muuta aktiviteettia luvassa. Jos tuo selkä vaan kestää autossa istumista. Ja jos ei kestä, niin ehkäpä se ei kestä sitten fribaakaan. Onneksi ei tarvitsekaan. Edelleen olen sitä mieltä, että oli oikein jättää kisakesä väliin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1399 on: 21.06.22 - klo:09:35 »
Taisin päästä suht helpolla selkävaivoista. Kävin vielä loppuviikosta jossain pelaamassa, en kyllä muista enää missä. Liekö tuolla suurta väliä. Viikonloppu meni muuttoapuna. Maanantaina käytiin tutkimassa sitten Centerin väylät tälle kesälle.

Tampereen frisbeegolfkeskuksella juututtiin heti yhden hitaan pariskunnan perään. Ei nyt heti viitsitty ohittaakaan kun meitä oli neljä ja heitä oli vain kaksi. Alkuväylät kuitenkin odoteltiin vuoroa. Takaakin alkoi tulla painetta, ja yksi hyvin nuori kaveri otettiin sitten mukaan viidenneksi kun osasi nätisti pyytää. Vasta takaväylille käännyttäessä päästiin pelaamaan omaan tahtiin.

Keli oli mainio, eikä hyttysiäkään lopulta ihan niin paljoa kuin meitä varoiteltiin. Pikkupoikia oli lammet täynnä kiekkoja onkimassa. Mukavaa porukkaa. Pelastivat meiltäkin pari kiekkoa, joten lopulta meidän heittue hukkasi  yhteensä vain neljä kiekkoa lopullisesti. Ihan normaali saldo tuolle radalle.

Vähän alkoi väsy painaa jo ennen loppua, ja tuli hajontaa avausheittoihin. Se tiettävästi maksaa. Olen kuitenkin erityisen tyytyväinen väylään 25(?) jossa sain kiekon ensimmäisellä yrittämällä metsän läpi aukealle, ja kakkosheittokin komeasti mäkeä ylös, jossa pääsin jo hyppyputille. Hyvä nelonen, jolla pääsin rahavedossa tasatulokseen, enkä joutunut maksumieheksi, kaverin ottaessa lumiukon.

Kotimatkalla vielä pieni stoppi Jämsän mainiolla puistoradalla Lamminsuolla. Yhteensä tuli pelattua siis 27+10 väylää, ja se tuntui riittävän kaikille. Ainakin minun oikealle jalalle, joka alkoi automatkalla kramppaamaan polven takaa hyvin ikävästi. Ei mitään vakavaa, eiköhän siitäkin selvitä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1400 on: 23.06.22 - klo:13:10 »
Juhannusta odotellessa on tullut käytyä kiekonheitossa useampanakin päivänä. Eikä se yleensä ole jäänyt yhteen kierrokseen.

Viimeisin reissu vei Siilinjärvelle. Käytiin vippailemassa Tarinalaakson molemmat radat. Itsellähän on viime kesältä ihan kelvolliset tulokset vanhalta radalta, ja umpisurkea uudemmalta. Aloitettiin nyt uudelta radalta. Ja tietenkin vedonlyönnit kylkeen mausteeksi. Skinit koko porukan kanssa ja raakatulosvedot siihen vielä päälle. Ja kun molemmat radat oli kierretty, todettiin että yksi euro vaihtoi omistajaa. Eipä siinä pääse köyhtymään eikä rikastumaan. Tai no...nykyisillä bensan hinnoilla...400 kilometriä tuli mittariin tuoltakin reissulta.

Oma pelaaminen on ollut jo jonkin aikaa aika heikkoa. Edelleenkään pönkkä ei pidä, ja draivit ovat vähän niin ja näin. Juuri nyt puttaaminenkaan ei ole ollut aivan parasta a-luokkaa. Pitäisi treenata vaikka kentällä, mutta kun samaan aikaan pitäisi myös huilata. Kesäloma on lopulta kuitenkin niin lyhyt, että ei viitsi peukaloita vain pyöritellä, niin tulee sitten mentyä kiekkoilemaan. Huilataan vaikka talvella.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1401 on: 25.06.22 - klo:21:17 »
Tällaisilla helteillä on ollut hienoa käydä aamulla pelaamassa. Eilen kierros Äänekoskella ennen kuin ajeltiin Tampereelle ja Nokialle seuraamaan kisoja. Tänä aamuna sitten ennen ysiä Centerille. Olin muuten ainoa auto parkkiksella kun pelikaverikin tuli pyörällä. Kun 11 aikaan lopeteltiin niin oli jo muutama muukin keksinyt lähteä kiessille.

Kisoja oli mukava katsoa livenä. Oikeasti urheilujuhlan tuntua.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1402 on: 28.06.22 - klo:17:10 »
Aamutuimaan Ahvenlammelle. No ei se nyt niin kovin aamu enää ollut kun päästiin liikkeelle, mutta ei nyt ihan kuumin iltapäiväkään. Ukkosen jyrinää kuului kaukaisuudesta, mutta se ei haitannut menoa. Näköjään on tullut nyt tavaksi käydä aina aamuisin kierros jossain. Iltaisin sitten lisää jos vielä siltä tuntuu, ja yleensä tuntuu. Paitsi tänään ei, sillä varasin ajan hierojalta.

Edellisestä hierojalla käynnistä onkin kulunut jo yli vuosi. Olen kyllä huomannut, että sillä on merkitystä heittoihin. Nyt ei tarvitse mihinkään kisoihin valmistautua, mutta paikat on niin jumissa joka puolelta, että pelkkä oleminenkin alkaa olla jo hankalaa. Vielä kun saisi aikaiseksi että alkaisi hiukan jumpata ja venytellä omatoimisesti, mutta luulen että sitä saa odottaa…

Viikonloppuna tulee odotettu tauko fribaan, kun matkustan SM-viikolle Saloon. En toki pituusheittoa harrastamaan, eihän siellä ollut edes ikäluokkasarjoja, vaan bridgeä pelaamaan. Jospa siitä saisi mitalin. Ei ole kyllä tullut sitäkään lajia harjoiteltua eikä opiskeltua enää vuosiin, joten ei se ole todennäköistä. Todennäköisempää kuitenkin kuin voittaa avoimessa sarjassa pituusheiton mestaruus.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1403 on: 30.06.22 - klo:21:19 »
Kyllä hieronnalla on vaikutusta. Enemmän kuin arvasinkaan. Aamulla ei tarvinnut kävellä ”puujaloilla” ensimmäistä varttia. Polvikivut vähenivät. Kyynärpää ei satu suoristaessa. Kiekot lähtevät aivan liikaa oikealle. Eiköhän tilanne normalisoidu kuitenkin hyvin pian.

Eilen kävin pelaamassa aamulla Suolahden ja iltapäivällä Peurungan. Ei mitään huipputykitystä, mutta ihan hyväksyttäviä tuloksia.

Tänään oli huilipäivä, kun tuli otettua viinaa illalla vähän reippaammin. Onneksi järjestivät  Suolahteen vielä pienen iltakisan niin sinne tuli sitten mentyä. Alkoi aika lupaavasti kun otin viideltä ensimmäiseltä väylältä pirkot. Loppua kohti tuli virheitäkin. Sain silti napattua viikkorahat mukaani.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1404 on: 04.07.22 - klo:13:43 »
Kun nyt tuli tänne mainittua nuo SM-viikon bridgekisat niin kerrotaan myös lopputulos ettei jää roikkumaan. Hopeamitali tuli kaulaan kahden helteisen päivän uurastuksen jälkeen. Pari kahdeksantuntista päivää niin ettei ajatus saa karata hetkeksikään. Ihan hyvää harjoitusta mihin tahansa lajiin!

Kiekot eivät olleet edes mukana reissussa. Saapa nähdä kauanko jaksan lomailla ilman. Tämä päivä mennyt mukavasti kotikaupunkia polkupyörällä tutkiessa. Kuulemma vahvistaa polvia.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1405 on: 06.07.22 - klo:09:13 »
Tuollainen uutinenkin näemmä... http://www.bridgefinland.com/bilbo/news.php?id=2245


Eilen kierros Peurunkaa tuulessa. Kait tänäänkin tulee josssin käytyä. Neuvottelut vaiheessa. Sateita tulee ehkä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1406 on: 07.07.22 - klo:23:18 »
Eilen neljä kierrosta kymppiväyläistä Tikkakoskella. Vain muutama pisara tuli vettä. Tänään on kuitenkin satanut enemmän, ja olo on vähän flunssainen. Päivä on mennyt kotona. Onneksi Tyynestä tuli tuubivideoo suorana.

Huomennakaan en pelaa. Jos olen terve lähden reissuun, ja jos en niin olen kotona.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1407 on: 11.07.22 - klo:09:39 »
Vähiin on jäänyt pelaaminen. Viikonloppu meni sukulaisten luona vieraillessa ja toisia sukulaisia kestitessä mökillä. Kaikkea sitä ehtiikin tehdä kun ei ole jo tammikuussa sitoutunut olemaan radalla, satoi tai paistoi.

Sunnuntai-iltana kävin kokeilemassa kentällä heittelyä. Eihän siitä oikein mitään tullut. Kiekko ei lentänyt juuri mihinkään, ei edes lähäritreenissä. En sitten kauaa jaksanut puurtaa. Vielä kun Vihtavuoren kenttä oli täynnä muita, joita piti väistellä, niin lopullinen sinetti tuli kun päätin heittää yhden vähän kovemman heiton, ja sen jälkeen etsin Ballistaa heinää kasvavan puron varresta. Puoli tuntia. Enkä löytänyt. Pidin vartin tuumaustauon, ja etsin vähän lisää. Sitten löysin. Juuri siitä missä sen pitikin olla, oli vain niin tuuhea kasvusto, ettei sitä löytänyt, jollei sattunut potkimaan heiniä juuri oikeasta suunnasta.

Jatkan lomailua. Vielä en tiedä missä herään huomisaamuna. Otan kiekot varulta mukaan kuitenkin.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 443
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1408 on: 11.07.22 - klo:11:04 »
Harrastukset on sitä varten että niitä tehdään silloin kun halutaan. Jos ei haluta niin ei tehdä.
Mielenkiintoista seurata tätä prosessia, seuraa siitä mitä tahansa. Mainiota, että tällaistakin pohdintaa saa lukea.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 394
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1409 on: 14.07.22 - klo:08:26 »
Lomamatkailua missä milloinkin. Maanantai-iltana löysin itseni Kouvolasta, ja oli ihan hilkulla, että olisin käynyt katsastamassa paikalliset viikkokisat. Jäi kuitenkin vielä väliin. Tiistaina oli jo auton nokka kohti Imatraa, mutta sitten tulikin muutos matkareittiin ja yllättäen olin Mikkelissä Kaihulla kokeilemassa kiipeilykuntoa mainiolla radalla.

Kierros kaihulla alkoi ihan mukavasti. Nelosväylältä aloitus, ja heti pirkkoa puttaamassa. Vitosväylältä tulikin pirkko melkein puttaamatta, kun sain erinomaisen kämmenheiton alamäkeen korin taakse. Sitten alkoi kuitenkin tulla grippareita ja peli mureni käsiin. Olisi pitänyt jokaisen ylämäkikiipeilyn jälkeen puhallella viisi minuuttia, että saisi hengityksen tasaantumaan, mutta ei sellaista voi oikein tehdä kisoissa.

Keskiviikkona kävin hakemassa vauhtia kotoa, ja vauhdilla ajeltiinkin sitten poikien kanssa Heinolaan katsastamaan Kippasuon tämän vuoden kunto. Grippariongelmat jatkuivat draiveissa, ja lähäreissä päin vastoin pelkäsin kiekon jäämistä käteen, enkä pitänyt siitä kiinni ollenkaan. Ei hyvä.

Heinolassa käytiin jättämässä fribaturistin eurot ABC:lle, ja syötiin elämän heikoimmat pizzat noutopöydästä. Hyi olkoon miten kuivaa ja mautonta. Pikainen neuvottelu, ja taas oli auto kohti Mikkeliä. Tällä kertaa Siekkilään. Joku hyvä heitto seassa, mutta pääosin helkkarin huonoa tekemistä koko kierros. Ei vaan nyt oikein saa mitään luottoa tekemiseen. On kuuma ja mäkärät syö. Sanokaa mitä sanotte, mutta oikeasti frisbeegolf on talvilaji.