Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 376933 times)

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 465
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1425 on: 26.08.22 - klo:09:27 »
Olen varmaan erikoinen, mutta itse jaksan käyttää noiden pelikierrosten miettimiseen jälkikäteen kohtuullisesti aikaa yrittäen löytää sieltä jotain mikä johtaa noihin kierroksen sisällä oleviin muutoksiin.
Luonnollisestikin voidaan päätellä frisbeegolfin olevan urheilua koska ennustamattomuus tekee urheilun.

Golfista on kirjoitettu miljoonia kirjoja ja kaikenmaailman filosofit rahastavat golfareita lausumalla kaikkea hienoa. Luonnollisestikin filosofialla on vastaus kaikkiin maailman kysymyksiin. Ei ne väärässä ole, mutta siellä sisällä on juuri se miten tullaan paremmaksi pelaajaksi ja todennäköisesti myös ihmiseksi jos oppii ajattelemaan avarakatseisesti ja olemaan itselleen armollinen.
Olen näitä lueskellut ja todennut vain, että olisin varmasti parempi ihminen jos osaisin olla murehtimatta asioita joihin en voi vaikuttaa ja hyväksymällä sen että virheitä tulee vaikkei yhtään yrittäisi :)


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1426 on: 30.08.22 - klo:10:20 »

Olen näitä lueskellut ja todennut vain, että olisin varmasti parempi ihminen jos osaisin olla murehtimatta asioita joihin en voi vaikuttaa ja hyväksymällä sen että virheitä tulee vaikkei yhtään yrittäisi :)

Tuo on juuri niin kuin sanot. Sen miettimisestä vain tulee lisää murehtimista kun ei pysty sellainen olemaan. :)

Äänekoskella kisailemassa maanantai-iltana. Jokohan oli kesän viimeisiä lämpimiä iltoja. Hiukan jo oli viilentynyt. Sen verran että sormet olivat kuivat, ja kiekot alkoivat lipsua. Meni monta väylää ennen kuin alkoi peli kulkea. Sellaista se on aina. Kaksi hienoa avausta sain kuitenkin aikaiseksi. Metsässä oikealle taittavaan pilliin Saint nostolle. Edelliestä onnistumisesta alkaakin olla jo pari vuotta tuolle väylälle. Toinen hyvä heitto oli kallion päällä oleva suora heitto. Spartalla mukin juureen. Siinäpä ne mitä haluaa muistella. Oliko siellä muka muitakin väyliä?

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1427 on: 31.08.22 - klo:08:23 »
Oli hieno tilaisuus käydä kokeilemassa tulevaa pari-sm –rataa Saarijärven Kusiaismäessä.

Rata noudattelee vanhaa A-rataa, mutta sinne oli tehty muutamia uusia väyliä ja vanhoja oli jossain määrin muokattu. Useinhan Kusiaismäessä ei tuota A-rataa pelata, vaan yleensä viikkokisat pelataan lyhyemmällä B-radalla. Pitkällä radalla väylät ovat pidempiä, kiekkojen hukkuminen todennäköisempää ja siirtymät muutamilla väylillä pitkiä. Väylät ovat kuitenkin mielenkiintoisia.

Tapani mukaan aloitin taas bogeilla ennen kuin kroppa heräsi pelaamaan. Senkään jälkeen en pelannut mitenkään hyvin, ja kymppiväylälle hieroin triplabogin kun avausheitto karkasi kädestä ensimmäiseen puuhun ja metsän syövereihin. Oli siellä silti joku onnistunutkin heitto. Jyrkkään alamäkiliidätykseen Jokerilla 145 metriä putille. Harmi että putti meni ohi.

Lopputulos +4 ja Metrix 954. Tuossa Metrix-ratingissahan ei ole kuin muutama tulos ja se tulee elämään, kunhan radalle tulee lisää kierroksia.

Kylmä tuuli puhalteli pitkin iltaa. Pakko oli välillä laittaa pitkähihaista päälle, ja sitten taas ottaa pois kun pukkasi hikeä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1428 on: 07.09.22 - klo:09:23 »
Tullut pidettyä vähän hiljaisempaa jaksoa kiekkojen heittelyssä, ja sen huomaa. Käsi ei ole juuri nyt kipeä, mutta pää on. Tällaiselle migreeniherkälle heittelijälle säännöllisyys olisi tärkeää. Kesällä kun tuli miltei joka päivä käytyä ulkoilemassa ja kättä ojentelemassa, ei ollut päänsärkyjä juuri ollenkaan. Nyt kun istuu aamusta iltaa tietokoneen ääressä, on tilanne aika paljon pahempi. Saapa nähdä, saisinko itseä liikkeelle näillä huomioilla, vai onko pohja vielä saavuttamatta.

Sunnuntaina kävin kuitenkin Suolahdessa heittämässä viikkokisat. Sellainen normaali -7 parilla tyhmällä bogilla oli saaliina. Metrix 958. Jotenkin kun on niin kylmää ja syksyistä, ja mahdollisuus törmätä hirvikärpäsiin metsäradoilla, niin ei nyt oikein saa itseä liikkeelle. Yritän ryhdistäytyä. Joku aika sitten varasin tammikuulle reissun Espanjaan. Tulee aika pitkäksi sitä vain odotella.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1429 on: 08.09.22 - klo:08:27 »
Tuumasta toimeen. Keskiviikkona heti töistä suoraan Peurunkaan heittämään kiekkoa. Otettiin sitten pieni rahaveto vauhdittamaan, olinhan tappiolla edellisestä vedosta Saarijärvellä.

Ensimmäinen kierros meni aivan penkin alle. Kylmä kiekko kohmeisissa sormissa jäykällä kropalla heitettynä ei tuottanut kuin lisää harmaata harveneviin hiuksiin. Kierros reilusti plussalle. Keli oli kuitenkin mitä mainioin, ja oli vielä vähän aikaa, niin pelattiin toinenkin kierros. Tosin jätettiin siitä muutama väylä pois, ettei tule liian kiire. Nyt alkoi olla vanha mies jo hiukan vertynyt, ja peli luisti aivan toiseen malliin. Yksi heitto OB:lle puun kautta ja siitä bogi, mutta muuten varmaa peliä muutamalla pirkolla höystettynä. Sain pelastettua rahani. Eikä särkenyt päätäkään illalla.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1430 on: 11.09.22 - klo:21:11 »
Viikonloppuna kolme kierrosta. Lauantaina JyLin syysliigakierros Keljonkankaalla, sunnuntaina viikkokisat ensin Suolahdessa ja sitten Peurungassa.

Kahdessa noista kierroksista oli hyvin paljon yhtäläisyyksiä. Suolahti taas on Suolahti, sitä ei voi verrata muihin.

Keljonkankaalla oli hyvin tahmea alku. Aloitettiin väylältä 17, eli par 5 heti kärkeen. Hyvä avaus, kakkonen epäonnistui, kolmas ihan OK, lähäri valui pitkäksi ja päivän eka putti ohi. Kuutonen korttiin ja plussalla liikkeelle. Samaan aikaan kaveri heitti avauksen metsään, toisen väylälle ja kolmannen koriin, ja otti eaglen. Seuraavalle väylälle heitin OB:lle kun kulma ei riittänyt antsassa. Ensimmäisen viiden väylän jälkeen olin tuloksessa +4. Sitten peli alkoi sujua kun vanha sai luitaan lämpimiksi. Kolme pirkkoa peräkkäin ja sitä rataa. Lopputulos -1, Metrix 955. Olen tyytyväinen siihen että sain koottua itseni hyvin vaikean alun jälkeen.

Suolahdessa sunnuntaina päiväkisa. Sen aloitin kolmella pirkolla. Muutenkin oli oikein mainiota tekemistä, pientä hetken haparointia muutamalla väylällä, mutta niistä selvittiin ilman bogeja. Lopputulos -10 ja Metrix 995.

Sitten Peurunkaan hetken huilin jälkeen. Ajattelin että kun on hyvät lämmöt ottanut kolme tuntia aikaisemmin niin Panini ja kahvi riittää lämmittelyksi. Kuinka väärässä olinkaan. Kroppa oli aivan kohmeessa ja jäykkänä. Ensimmäisellä väylällä (kolmonen, viimeinen peltoväylä) myyräntappaja, ja kiekko eteni 20 metriä. Siitä hämmentyneenä lähäri metsään OB:lle ja tuplabogilla liikenteeseen. Seuraavaan väylään hyvä avaus mäkeä ylös hyppyputille. Päätin kuitenkin heittää ”kun se on turvallisempaa” ja heitin puuhun ja puttasin korin yli. Kaksi väylää pelattu ja +3 taulussa. Muutaman väylän jälkeen tuplasin vielä bogini kun otin triplan ilman OB:ta. Oli puita tiellä, voiteko kuvitella. +6 jälkeen ei ollut enää mitään hävittävää ja aloin pelata normaalisti. Seurasikin kolme pirkkoa peräkkäin ja olin taas pelissä mukana. Lopussa alkoi jo kroppa väsyä, enkä jaksanut putata juuri alarautaa korkeammalle, mutta lopputulokseen +2 täytyy tänään olla tyytyväinen. Metrix 940.« Last Edit: 11.09.22 - klo:21:15 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1431 on: 12.09.22 - klo:21:13 »
Meinaa tulla tavaksi möhliä aina välillä. Tänään Äänekosken hupikisoissa otin lyhyelle pirkkoväylälle seiskan. Ihan puttaamalla. Kakkosta olin puttaamassa ja vielä saatesanoilla, että enhän mä kehtaa mennä kotiin, jos en yritä pirkkoa reilusta kympistä. Ohi korista. Helppo ylämäkiputti ylärautaan ja rollit reiluun 20 metriin. Putti ulos ketjuista ja turhautuneena alamäkeen taas ohi laitteesta. Lopulta kirjattiin sitten +4 siltä väylältä. Olisin säästänyt viisi heittoa, jos se ensimmäinen olisi uponnut, ja neljä jos olisin laittanut juureen.

Mutta. Tämä on iso mutta. En antanut tuon häiritä peliäni! Pystyin jatkamaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Seuraavalta väylältä olin puttaamassa taas pirkkoa, ja sitä seuraavalta olin jo nostolla. Tämä on hienoa.

Lopulta päädyin lopputulokseen +2, joka ei nyt hirmu hyvä ole, mutta kaiken tuon selostetun jälkeen ihan OK. Metrix rating 946. Ihan hyvä, että huomasin kisan Metrixistä kun lopettelin puiden pilkkomista mökillä ja ihmettelin mitä sitten tekisin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1432 on: 19.09.22 - klo:07:50 »
Viikko mennyt edellisestä päivityksestä. Mitä viikossa on tapahtunut? Lyhyt vastaus olisi: ”Ei mitään”. Hiukan pidempi vastaus olisi, että ei paljon mitään.

Viikolla kokeilin pitkästä aikaa Jylyä. Edellisestä kerrasta on useampia vuosia, enkä enää muista tuloksia, mutta nyt sain aikaiseksi testata miltä putti maistuu. Kännykkä hukkasi sivun juuri kun olin viimeistä kierrosta puttaamassa, mutta lopputulos taisi olla lopulta hiukan yli 600. Muistaakseni en ole niin korkeita lukuja ennen saanut. Muutenkin tuntuu, että puttaaminen on ollut parempaa viime vuosina.

Viikonloppuna kävin Tampereella muissa asioissa, niin pyörähdin sitten katsomassa myös ProTourin finaalia. Kärkikortin mukana taisi olla enemmän kameroita kuin yleisöä. Liekö sitten vähäiseen katsojamäärään syynä sateinen keli, vai se, että osa suomalaisista pelaa kaukomailla. Katselin kahta kärkikorttia lopulta ihan kelvollisessa kelissä. Sade oli vain satunnaista ja hyvin pientä. Tulipahan ulkoiltua metsässä ja nähtyä heittoja, joihin ei itse ikinä pysty.

Viikkoon en siis ole heittänyt kiekkoa, ja vähän on sellainen olo, ettei ehkä tälläkään viikolla tule lähdettyä radalle, mutta mistä sen etukäteen tietää.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1433 on: 23.09.22 - klo:22:32 »
Taas oli tullut pitkä tauko pelaamiseen, ja päänsäryt alkoivat. Onko siinä sitten syy ja seuraus on todistamatta, mutta epäillä aina voi. Torstain vielä sinnittelin töissä, mutta perjantaina laitoin puhelimen kiinni ja rouskutin buranaa kotona.

Illalla oli porukkaa menossa Kangaslammen leirikeskukselle pelaamaan ja lähdin mukaan. Pelattiin ensin kahden kierroksen (18 väylää) kisa, ja kun vielä valoa riitti niin toinen samanlainen perään. Vielä ensimmäisen kisan aikana ohimoissa jyskytti kunnolla, kun kumartui poimimaan kiekkoa maasta, mutta se asettui illan kuluessa hiukan.

36 väylää pelasin ilman ainuttakaan bogia. Ensimmäinen kisa -8 Metrix 977 ja toinen -6 Metrix 953. Ei niillä tuloksilla rahoille aivan päässyt, mutta kärjen tuntumaan kuitenkin. Tuli hiukan hassuteltua, ja heitettyä joka kierroksella vähän eri kiekkoja ja eri heittoja samoihin väyliin. Ihan harjoittelumielessä. Ja huvin vuoksi, ettei mene liian vakavaksi. Tällä kertaa olin korostetusti mukana vain ulkoilun ja liikunnan takia. Oikein mukava aurinkoinen syysilta.
« Last Edit: 23.09.22 - klo:22:34 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1434 on: 26.09.22 - klo:08:17 »
Sunnuntaina oli fribapäivä. Aamusta aikaisin suunnistin Laajikseen katsomaan Jyväskylä Openin finaalikierrosta.  Tuli sitten kierrettyä koko rata katsellen kavereiden heittoja. On se mäki helpompi kiivetä ilman kiekkoreppua kuin painavan repun kanssa.

Päivällä Suolahden viikkokisoihin. Peli ei kulkenut aivan täydellisesti, mutta sain punnerrettua tuloksen -5, Metrix 935.

Illaksi vielä Peurungan viikkokisoihin. Sanoin että Suolahden kisasta jäi sen verran paha maku suuhun, että on pakko käydä vähän parantamassa. Kyllähän se parani. Ei mikään täydellinen kierros, mutta -2 ja Metrix 983.

Illalla ei tarvinnut houkutella unta.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1435 on: 05.10.22 - klo:11:21 »
On tautista aikaa tämä syksy… Jo viime viikolla oli alaselkä jumissa, sitten päänsärkyä, sen päälle alkoi kurkkukipua ja nuhaa. Tapiksi lopetin taas kerran kahvin juonnin, ja päätin kärsiä samoilla buranoilla kofeiinin vierotuksesta johtuvat vaivat. Ei ole paljoa tullut kiekkoiltua, eikä oikeen tehnyt mielikään. Pari kertaa kävin vähän kävelemässä kiekkojen kanssa, kun oli hiukan parempi olo, ja selälle tekee parempaa olla liikkeessä kuin maata sohvalla. Peurungassa pelasin surkean kierroksen. Neljä pirkkoa, mutta silti yli kymmenen heittoa plussalle. Aloitin pirkolla, mutta sitten juutuin bogijunaan. Varsinkin sen jälkeen, kun piti kämmen heittää puskasta, ei enää uskaltanut kunnolla heittää mitään, ettei riko selkää pahemmin.

Huutokauppakeisarin naapurissa Hirvaskankaalla pelattiin maanantai-iltana muutama kierros neppirataa. Eipä juuri sen paremmin mennyt, mutta selkä alkoi olla parempi. Liike on lääke. Valitettavasti vaan flunssa iski päälle. Ja minä kun olin ajatellut, että alan lenkkeilemään (jos vaan polvi kestää, niin ihan juoksemalla, viimeksi yritin pari vuotta sitten, enkä pystynyt ottamaan kymmentä juoksuaskelta enempää), mutta ensin täytyy saada tauti kuriin. Tuskin tämä koronaa kuitenkaan, kun vasta pari viikkoa sitten sain neljännen piikin.

Tässä yksi päivä mietin, että pitäisi olla sellainen kuntoilulaite, jossa tehdään oikea heittoliike, mutta painoilla. Sellainen, missä olisi olkapään kohdalla joku tuki, mitä yrittää sitten olkapäällä kääntää. Siinä olisi pakko ottaa jalat ja kroppa mukaan, että jaksaisi sen tehdä. Väkisinkin tulisi ”heitettyä” koko kropalla eikä kädellä, kun käsi ei osallistuisi koko liikkeeseen. No, ehkä en vielä jätä patenttihakemusta sisään, enkä jätä päivätyötä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1436 on: 10.10.22 - klo:08:21 »
No niin… tauti on kärsitty, enää pientä päänsärkyä jäljellä. Sunnuntaina kävin kokeilemassa, meneekö Peurungan viikkokisat yhtä huonosti kuin viikko sitten. Alun perusteella oli menossa, sillä heti alkupuolella kisaa hyppäsin pitkään bogijunaan. Peräkkäisiltä väyliltä kaksi tuplabogia ja kolme bogia. +7  taulussa eikä etuysiäkään vielä pelattu. Sain suunnan kuitenkin muuttumaan. Muutama par ja jokunen birdie piristi kummasti, ja pääsin lopettamaan tulokseen +2, jolla hävisi tuulisessa kelissä voiton vain yhdellä heitolla. Metrix 940.

Mitä sitten tapahtui? Hyppäsin junaan oikeastaan jo bogeja edeltävällä väylällä, kun puttasin pirkkoputin ylämäkeen vasten aurinkoa kahdesta metristä korin ohi. Seuraavalla väylällä sain hyvän avauksen, mutta epäonnekkaasti huomasin, että siinä oli jopa mahdollisuudet birdieen puiden välistä. Ei muuta kuin yrittämään. Varovainen löysä putti, jonka reipas tuuli vei korin katolle, ja siitä rollit 15 metrin päähän OB:lle. Ensimmäinen tupla kasassa. Seuraavalla väylällä sain taas kiekon lähtemään hyvin kädestä, sopivassa kulmassa, mutta valitettavasti alkumatkan puuhun. Kokeilin todella pitkää kämmentä, mutta eihän siitä mitään tullut. Taas puussa. Hyppyputti koria kohti jäi lyhyeksi. Putti ohi. Toinen tupla.

Kahden tuplan jälkeen oli vähän sellainen olo, että tätäkö tämä taas on. Se ei ole hyvä olo, silloin kun pelaa Peurungassa. Seuraava väylä puuhun. Sitä seuraava väylä puuhun. Ja vielä kerran avaus puuhun. Sitten kun pitkät putit eivät uppoa, niin bogeja saa helposti. Loppu hyvin, kaikki hyvin: tultiin takametsään, ja sillä asemalla pääsin bogijunasta.Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1437 on: 12.10.22 - klo:11:22 »
Mukava päivä eilen töissä, kun käytiin ruokatunnilla heittämässä Peurunka. En ollut tuohon varautunut, mutta pystyin heittämään silti jättämällä nahkatakin autoon. Nippa nappa pärjäsi pelkässä paidassa.

Peli oli sellaista tasapaksua par-pelailua enimmäkseen.  Toki joku tuplabogi tuli napattua matkamuistoksi myös, mutta lopputulos +1 on sellaista ihan normaalia ja hyväksyttävää. Kohtuullisen virkistävä tuuli oli koko ajan.

Niin ne vaan illat pimenee. Aamulla pikaisesti plarasin kiekkohyllyäni läpi, että olisiko viime talvelta yhtään toimivaa lediä missään kiekoissa. Löysin yhden järkyttävän ylivakaan kiekon ja yhden putterin. No niillähän kyllä pärjää jos tulee lähdettyä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1438 on: 13.10.22 - klo:16:44 »
Eilen kerkesi töiden päälle heittää Äänekosken  valoisassa. Toteutettiin pitkään puhuttu testi, että heitetään pelkkää forea. Oli todella vaikeaa aluksi. Tekniikka aivan hukassa. Välillä lähti hirveässä antsassa, välillä jumalattoman korkeita. Lopussa pari ihan kelvollistakin heittoa. Ei viitsitty tuloksia laskea ettei olisi tullut paha mieli. Vain kedkinäinen erotus että saatiin vedonlyönti ratkaistua.

Tänään sitten harkinnassa ledit Kangaslammen leirikeskuksella. Se menisi yhdellä kiekolla ja putterilla. Katsotaan tuleeko lähdettyä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 429
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1439 on: 17.10.22 - klo:12:48 »
Sade piti pienen hetken taukoa, niin sain itseni liikkeelle ja Peurungan viikkokisoihin sunnuntaina. Pientä tuultakin oli, mutta ei mitään kovin suurta.

Kierros ei ollut mitenkään loistelias. Virheitä tuli vähän siellä ja täällä, mutta usein ne eivät maksaneet paljoa. Lopputulos -3 tuntuu hiukan liian hyvältä heittoihin nähden, mutta ei valiteta. Harvoin tulee heitettyä liki tonnin kierrosta kuitenkaan. Kesän ensimmäinen voittokin sillä irtosi, ja sain valikoida kiekon hyllystä. Jotenkin oli hyvä fiilis sekä ennen kierrosta, että sen aikana. Sillä kai niitä tuloksia tehdään.