Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 405338 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #330 on: 04.03.17 - klo:19:21 »
Kaksi kierrosta Peurunkaa valoisan aikaan, kevyessä tuulessa, pienessä pakkasessa. Karvis takana siis.
Arvelin että tuloksessa pitäisi näkyä että on nyt koko bägi käytössä. Ehkä se jossain näkyi. Tuntui ainakin, ja tuntuu vieläkin kun  hartiat on ihan jumissa. Liekö heittelystä vai repun kantamisesta.
Ensimmäinen kierros +6 ja toinen +10. Keskiarvoltaan siis huonommin kuin kahdella kiekolla ledikierros.
Muutamaan kertaan piti arpoa millä kiekolla heittäisi. Sitten tuli valittua väärä, tai heitettyä sitä väärin. Pienemmästä kiekkoarsenaalista on selkeä etu.
En saanut kiekkoja lentämään tarpeeksi pitkälle. Väylät 3, 4, 9, 12, 16, 17, 22 ... Jokaisella jäin reilusti siitä mihin odotan heittäväni. Ei ollut tuulesta kiinni kun joissain oli myötätuuli, joissain vastainen. Ei vaan ruoskan sivallus lähde niin kuin pitäisi. Varsinkin toisella kierroksella oli ihan puhki.

Väylät 1 ja 2... pitäisiköhän muuttaa pelikirjaa...ottaa sieltä pois se OB:lle heittäminen ja laittaa tilalle että putterilla puolimatkaan? Tänään olisin säästänyt sellaisella ohjastuksella ainakin 4 heittoa.

"Hauskin" oli väylä 11. Erittäin kapea puiden ympäröimä vasemmalle kaartava par 4. Hyvä avaus, jonka ystävällinen ryhmätoveri naissasi puuhun. Kiekko kimposi suraan taaksepäin. Toinen heitto osui siihen samaan puuhun ja kimposi taas takaisin parin metrin päähän. Kolmas heitto osui vielä kerran siihen samaan %&!#:n mäntyyn! Että osasi olla itsepäinen ja tyhmä puu.

Onnistumisia:
Kutosväylällä molemmilla kerroilla Fuse nätissä antsassa korille. Jälkimmäinen taisi jopa kolahtaa tolppaan.
Seiskalla Anchor mukavasti flättinä väylää pitkin ja vain ihan lopun puuosumat pitivät poissa pirkolta. Molemmilla kierroksilla.
Kuudellatoista dropparilta Compass korin juureen.
Kympillä OB:lle menneen avauksen paikkaus 20 metrin putilla pienen koivun ympäri kiertäen mukiin.

Käsky itselle: Seuraava kierros Peurunkaa pelkällä Purella. Pakko saada kiekko irtoamaan kädestä oikein.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #331 on: 05.03.17 - klo:17:42 »
Kun on jo aamulla sellainen olo, että ei tänään, voi olla varma ettei onnistu. Juuri mikään. Kuitenkin pikainen vilkaisu ulos ikkunasta aiheutti Icebugien jalkaanlaitto-operaation. Jo pari kolme tuntia ennen Peurungan viikkokisan alkua.
Yksi syistä aikaiseen lähtöön oli se että halusin kokeilla erästä projektia. Reilu viikko takaperin olin flunssassa kotona pari päivää, ja ajankulukseni kokeilin miten kiekon kupu vaikuttaa sen lentoon. Testikohteeksi otin alivakaaksi romahtaneen Tournament -muovisen Pohjolan Isännän. Sillä kun ei ollut enää mitään arvoa sellaisena miksi se oli muuttunut.Kuvassa lähtötilanne. Sitten annoin kiekolle hiukan lämpöä.Pienen lämmityksen jälkeen kiekko pöydälle jäähtymään, ja lopputulos näytti tältä:
Kupua tuli siis reilusti. Idean tähän sain, kun ostin joku viikko sitten uuden Moonshine-Isännän, ja huomasin että siinä oli reilusti enemmän kupua kuin tässä omassani. Se oli silti alivakaa.

Tänään pääsin sitten testaamaan. Peurungan rannan parkkipaikalle auto ja heti Isäntä kouraan ja kokeilemaan. Hiukan arvelutti että ei taida onnistua, kun reipas tuuli oli suoraan vastaan. Kiekko ilmaan ja lensi hetken suoraan, kunnes aloitti feidin. Ei puhettakaan kääntymisestä. Epäuskoisena kokeilin vielä muutamia kertoja vähän reippaammallakin vedolla ja lopulta laitoin antsassa vastatuuleen sen verran kuin kädestä irtoaa. Meni kappaleen matkaa kulman mukaan oikealle, kunnes suoristi ja feidasi.

Pienellä kokeilulla olin siis saanut toivottoman flipperin muutettua jyräksi. Ehkä pienempikin muutos olisi riittänyt.

Tähän päälle pieni pohdinta siitä saako tuollaista kiekkoa käyttää kisoissa.: Säännöt yksiselitteisesti kieltävät kiekkojen muokkauksen:"B. Pelaajat eivät saa tehdä kiekkoihin muutoksia, jotka muuttavat niiden alkuperäisiä lento-ominaisuuksia." Vai kieltävätkö? Mitä ovat kiekon alkuperäiset lento-ominaisuudet? Alun perin kiekko oli vakaa, ja se oli muuttunut alivakaaksi. Palautin alkuperäiset ominaisuudet. No... tästä on varmaan keskustelua ollut jossain, enkä ole tuota kiekkoa reppuuni pakkaamassa, mutta totean että kiekon muokkaus noin voi olla paitsi hauskaa ja mielenkiintoista, myös taloudellisesti kannattavaa. Ostatko mieluummin 20 dessua ja toivot että joku niistä on sopivan vakaa, ja toistat ostotapahtuman puolivuosittain ja tyhjennät pankkitilisi kiekkokauppiaalle, vai ostatko yhden ja taivutat sitä hiukan?

Viikkokisassa pelattiin eilinen Karvis-rata uusiksi. Ei ollut oikein puristusta, ei jaksanut. Alkuun jaksoin laskea puttivirheitä: kuuteen ensimmäiseen väylään olin tehnyt neljä helppoa mokaa lyhyissä puteissa. Eikä se töppäily loppunut siihen. Yhteensä olin tällä yhdellä kierroksella yhtä paljon plussalla kuin eilen kahdella kierroksella yhteensä. Sää oli kuitenkin hieno. Aurinko paistoi ja lämmitti, mikäs siinä oli seisoskella ja odotella että puoli Laukaata pääsi suksiensa kanssa pois edestä. Seuraavalle väylälle.
« Last Edit: 05.03.17 - klo:20:20 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #332 on: 08.03.17 - klo:21:42 »
Muutama huilipäivä viikonlopun urakoinnin päälle teki hyvää. Oli taas hiukan vetreämpi olo Suolahden viikkokisoissa. Kevään viimeisiä ledikisoja varmaan kohta heitellään kun nytkin ensimmäiset 9 väylää sai heittää valoisassa. Tosin navakassa tuulessa ja lumituiskussa.

Pirkolla lähti liikkeelle ysiväylältä. Holarikaan ei ollut kaukana. Pirkkovero tuli maksuun sitten kakkosväylällä kun nakkasin FD:n turhan vauhdikkaasti matkaan. 20 metriä pitkäksi puiden taakse, josta en päässyt edes kunnon putille.

Pari hienoa heittoa sain illassa aikaiseksi. Ensimmäinen oli vitosväylän kakkosheitto. Avaus oli osunut väylän yläpuolella oleviin oksiin ja kiekko oli väylän oikealla reunalla puolimatkassa. Hysse olisi ollut normaali lähestyminen, mutta siellä oli ohuita puita matkalla, ja niiden väisteleminen olisi ollut ihan puhdasta arpapeliä. Päädyin sitten antsaan vakaalla kiekolla. Kiersin ensimmäiset puut vasemmalta, ja korin edessä olevat oikealta, niin että kiekko pujotteli hienon ässämutkan ennen kuin napsahti yläpantaan.

Toinen hyvä heitto oli kisan päättänyt kasiväylä, jossa epäonnistuneen avauksen jälkeen olin kaukana mandopuusta. Sain kuitenkin todella pitkän antsan lähtemään hyvälle linjalle ja päädyin kympin ringin sisään. Pirkko korttiin.

Oli oikein mainio iltakävely. Sunnuntai-iltana oli sellainen olo etten varmaan viikkoon heitä mitään, kun kolotti ja väsytti. Kummasti parin päivän lepo auttaa.
« Last Edit: 08.03.17 - klo:21:44 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #333 on: 09.03.17 - klo:21:10 »
Lunta riittää. Kiekkoja etsittiin ja hukattiin. Tuuli teki tepposiaan. Näistä oli Peurungan holaripotti tehty.

Ensimmäinen pirkko tuli ykkösväylältä. Kiekko hiukan pitkäksi mutta putti sisään. 
Peltoväyliltä sitten lukemaa kun alivakaa FD kippaili holtittomasti vastatuulessa.

Toinen pirkko toisen kierroksen kakkosväylältä. Pitkästä aikaa sain avauksen hyvin ja pitkä putti osui. Kolmas siten kisan viimeiseltä väylältä numero 18 forella lyhyelle putille. Harvinaista herkkua minulle!

Enemmän tuli keskityttyä siihen ettei kiekot hukkuisi kuin siihen mitä ja millä heittää. Olisin vastatuuleen oikeasti halunnut heittää jotain muuta kuin FD:tä mutta kun siinä on kirkkain ledi ... tärkeintä oli edelleenkin ulkoilu hyvässä seurassa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #334 on: 11.03.17 - klo:16:07 »
Jos oli pimeää ja lumista torstaina, niin nyt valoa riitti. Keuruulla pelattiin Karvis täydellisessä säässä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta. Pieni pakkanen oli tehnyt ohuesta hangesta kantavan eikä se ehtinyt sulaa päivän aikana. Olosuhteissa ainoa pieni miinus oli jäiset heittopaikat, mutta talveen kuuluu talvinen keli joten en valita edes siitä. Täydellinen päivä heittää kiekkoa.

Kesällä pelataan Masterit tällä samalla radalla joten tässä ilmaisia vinkkejä.

1. Väylä on pidentynyt siitä mitä se oli viime keväänä. Korille päästäkseen pitää heittää todella kauas alamäkeen. Vasemmalla on mando vaanimassa liian vakaalla kiekolla heittävää, joten heitin varman päälle kauas siitä. Lähäri korille ja par alkuun.

2. Reilu 70 metriä pieneen ylämäkeen. Puita ja pensaita blokkaamassa suoran heiton, oikealla puolella tie, ja alkumatkassa pusikko estää kaukaa haetun hyssen. Foretaitureille helpohko väylä jos saa kiekon tarpeeksi pitkälle. Itse kokeilin suorempaa lähestymistä ja puuhunhan se osui. Joskus olen tainnut tätä antsallakin kokeilla, mutta silläkään ei ole helppoa saada kiekkoa jäämään korille.

3. Radan helpoin väylä, ota tästä birdie. Älä tee niin kuin minä. heitin suoran heiton hiukan oikealle ja osuin puihin. Lähäri pitkäksi ja putti ohi. Sillä sai bogin. Pitää siis vain osata heittää 60 metriä suoraan ja nostaa kiekko koriin.

4. Tällä väylällä korin paikka on vaihdellut joka kerta kun olen Keuruulla käynyt.  Nyt heitin Escapella mutta en osannut ottaa huomioon että myötätuulessa se ei käännykään hirmuisen helposti yli. Pitkällä putilla olin ja puttasin ohi.

5. Puiden ympäröimää harjua pitkin suora ja pitkähkö väylä. Sinänsä sain hyvän heiton Ballistalla. Käänsi hiukan yli ja feidasi koria kohti. Jäi kuitenkin lyhyeksi. Putti ohi.

6. Oikealle kääntävä pitkähkö väylä jossa iso puu estää oikaisun alkumatkasta. Saint käänsi juuri sopivasti ja purjehti myötätuulessa loppumatkan koria kohti n. kahdenkymmenen metrin putille. Putti ohi.

7. Pitkä väylä, jossa metsäinen saareke on keskellä väylää. Kesäkelissä saari on OB, mutta tänään ei ollut. Siitä innostuneena päätän kokeilla korille asti, ja kiekko osuu saaressa puihin. Pääsin läpi kuitenkin mutta kauas korista. Putti ohi.

8. Pitkä väylä jossa en pääse lähelle koria. Siispä väylälle kiekko ja lähärillä jatkuu. Luin tuulen ja etäisyyden väärin ja jäin kauas korista. Putti ohi.

9. Edelleen pitkä väylä jossa kakkosheitto ratkaisee enemmän kuin avaus. Heitin kakkosheiton puihin, josta kiekko kimposi pitkälle putille. Putti ohi.

10. Järven yli koria kohti. Varo puita! No en sitten varonut. Tai varoin mutta osuin niihin silti. kakkonen korille ja nostokolmonen.

11. Vasemmalle kääntävä väylä. Escape pienessä hysessä hyvin koria kohti. Hyppyputin paikka ja hyppyputti pitkäksi. Paluuputtikin ohi. Kakkosnelonen.

Tässä vaiheessa olin tuloksessa +4. Alkuverryttely siis suoritettu ja nyt päätin aloittaa pelaamisen. Bogeja ei enää tullut.

12. Oikealle alas rantaan kääntävä lyhyt sokkoväylä, jonka paremmat pelimiehet avaavat forella. Minä antsaa Purella. Kiekko pysähtyi aivan rannan tuntumaan pitkälle putille. Ensimmäinen birdie!

13. Rantaa pitkin puita hipoen feidi korille. Pitkä putti sisään. Toinen birdie.

14. Radan pisin väylä. Pieni ylämäki ja vastatuuli. Uskaltaudun ottamaan parin askeleen vauhdin ja heitin kiekon sitten huonossa asennossa väärään suuntaan. Kakkosheitto tien reunaan ja kolmonen korille. Putti ohi, mutta paluuputti sisään. Par 5 suoritettu.

15. 95 metriä puiden välistä oikealta puhaltavaan tuuleen. Hiukan jäi lyhyeksi, mutta putti tuntui nyt toimivan. 20 metrin birdie.

16. Liian pitkä väylä korille asti heitettäväksi joten varmasti väylälle. Kakkosheitossa luin taas etäisyyden ja tuulen väärin, ja vastatuulilähäri jäi lyhyeksi kiekon feidatessa liian aikaisin. Pitkä putti sisään.

17. Alamäkeen oikealle kääntävä 140 metrinen väylä Saintilla mandon ohi. Lähärissä taas kerran heitin liian varovasti, ja kiekko feidasi kauas vasuriin. Pitkä putti ohi.

18. Suora heitto ylämäkeen 4 metrin putille. Birdie.

19. Alamäkeen puron yli järven rantaan. Oikealta puhaltava tuuli.  Ballista lähti aavistuksen liian korkeana ja kerkesi feidata miltei jäälle. Putti ohi.

20. Sairaan pitkä väylä jossa kapea tuplamando. Portista läpi mutta kiekko kippasi. Kakkosheitto väylän mutkaan. Kolmanteen heittoon mietin hetken mitä teen. Etäisyys tuntui kohtuulliselta, vaikka olikin ylämäkeen ja vastatuuleen. päätin pelata "varman päälle" ja otin vakaan Vipusen. Oikeaan suuntaan heitto ja feidi ihan hyvin, mutta aivan liian lyhyt! Piti heittää kovaa tai valita liitävämpi kiekko. Pitkä putti ohi.

Lopputulos oli siis tasan nolla. Ihannetulos. Sillä pääsi mastereissa neljänneksi. Kolme parasta sai palkinnot. Minun palkinto oli mainio rata, hyvä keli ja heittoseura. Keuruulla on aina kiva heittää, onhan se ainakin Keski-Suomen, jollei koko Suomen hienoin rata.
Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #335 on: 12.03.17 - klo:19:47 »
Aamulla huomasin että Äänekoskelle kysellään heittoseuraa. Kahvit oli jo juotu joten aurinkoiseen pikkupakkaseen ei tarvinnut kauaa itseään motivoida.

Kierrettiin Laajalahden ysiväyläistä talvirataa pari kierrosta. Alkoi huonosti kun Kannel tarttui ykkösväylällä niin pahasti sormiin että hyvä kun ei taaksepäin lähtenyt!
Muutamia hyviäkin heittoja tuli, ja arvokasta testauskokemusta pienessä tuulessa heittämiseen. Esim. se että jos kiekolla on vähänkin taipumusta kääntää yli niin ei kannata heittää sitä vasemmalta puhaltavaan tuuleen.  Se vie mennessään. Toisaalta tätä kokemusta oli helppo käyttää hyväksi vitosväylällä, jossa sivutuuli vei oikealle kääntävällä pitkällä väylällä todella kauas.

Parin tunnin heittosession jälkeen käänsinkin sitten auton nokan takaisin Laukaaseen ja PuskaPuttaajien Peurungan viikkokisoihin. Nyt oli ainakin tullut otettua tuntumaa kiekkoihin ennen kisaa!

Peurungassakin tuuli, muttei likikään niin paljon kuin Äänekoskella. Heti toisella väylällä (21) sain avauksen tolpan juureen ja helpon pirkon korttiin. Harmi vain että se jäi ainoaksi.

Ykkösväylällä avaus meni vain hiukan korista ohi. Putti kuitenkin myös ohi.
Kolmosella avaus lyhyelle putille. Ei onnistunut.
Vitosella avaus mäen päälle. Suora lähestyminen (tällä kertaa muistin käyttää putteria, hyvä minä!) koria kohti ja alarautaan. Olisi ollut makoisa pirkko jos olisi osunut.
Seiskalla avaus 15 metriä korista, mutta hirmuisessa sivutuulessa en uskaltanut edes yrittää sisään.
Väylällä 11 pirkkoputti n. 15 metristä. Ohi.
13 avaus hyvin koria kohti. Putti puiden välistä kohti koria, mutta jäi hiukan lyhyeksi. Enpäs ole sillekään väylälle ikinä pirkkoa saanut, enkä usko koskaan saavani, mutta tänään oli saumat.

Oli siis mahkuja parempaankin, mutta tänään tuloksena yksi pirkko, yksi tuplabogi ja kaksi bogia. +3. Yksi parhaita kierroksiani Peurungassa. Tulostaso jäi tuulisessa talvisäässä vaatimattomaksi kun voittoon riitti -1. Mukana kuitenkin pelimiehiä, joten veikkaisin että tuolla kierroksella rating olisi ollut reilusti yli 900.

Sunnuntain hyvän olon täydensi kevään ensimmäiset löylyt kesämökin saunassa. Olipa mukava viikonloppu.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #336 on: 16.03.17 - klo:20:59 »
Aurinkoinen ja lämmin päivä muuttui pimeäksi ja jäiseksi taiteiluksi Peurungan holaripotissa. Kisa alkoi surkeasti kun Saint jäi näppiin. Bogey. Kakkosväylällä Mercyllä sama kohtalo.
Sain kuitenkin pidettyä sipulin kasassa. Kolmoselle avaus korin tasalle, hiukan vasuriin. Birdie. Nelosella taas alivakaa kiekko käänsi hiukan liikaa yli, mutta lähäri putille. Vitosella avaus puuhun, mutta erinomainen paikkaus pitkällä antsalla korille. Kutosella kokeilin Purella, ja kiekko lensi oikein mukavasti koria kohti. Putti sisään. Olin saanut siis kahden ensimmäisen väylän bogit paikattua ja tässä vaiheessa nollilla.
Seiskalla paha munaus kun avausheitto jäi käteen. Kiekko eteni 10 metriä ja osui puuhun. Kakkosheittoon oli vain yksi, todella kapea väylä ja osuin siihen. Kiekko maahan korilla, mutta skippaili jäisessä maassa kauas. Bogi. Kasilla taas kiekko karkasi kädestä. Lähäri lähimpään puuhun. Tuplabogi.
Ysiväylälle Saint pienessä hysessä liikkeelle. Kiekko oikaisi itsensä ja liiteli pillisuorana kohti koria. Ei ihan osunut, mutta lähellä kävi. Kympille taas sitten Purella surkea avaus. Lähäri mukavasti puita hipoen korille, mutta onneton puttiyritys. Bogi.
Väylälle 11 kokeilin alivakaata Saintia kevyellä vedolla hysessä. Sehän toimi. Liiteli putille, mutta putti ohi.
Väylä 12, Saint edelleen mutta nyt antsassa oikealle kääntävällä ylämäkiväylällä tolpan juureen. Nostokakkonen.
Väylälle 13 tultaessa alkoi olla jo niin hämärää etten halunnut tummaa Sainttia heittää kun siinä on niin himmeä ledi. FD mukavasti mutta pysähtyi väylän 15 verkkoon. Lähäri puuhun ja hyvä avaus muuttui tuplabogiksi. 14 pitkälle putille mutta käsittämättömästi taas puttasin hysessä kaukaa oikealta hakien. Niin kaukaa että osuin puuhun, paikassa jossa ei ole puita lähelläkään!
15, 16 normaalisti. Väylällä 17 sitten birdie. Pitkästä aikaa. Se kostautui seuraavalla väylällä kun "pakkopirkkoväylällä" putti lähti rollailemaan ja liukumaan jäistä rinnettä kauas.
19 triplamandosta läpi pitkälle putille. Putti ohi. 20 kokeilin antsaa Purella ja kiekko lyhyelle putille. Birdie. 21 puuhun ja par. Lopputulos +5.

Pahan pettynyt ei voi olla lopputulokseen. Kuitenkin 5 pirkkoa tuli heitettyä.
« Last Edit: 16.03.17 - klo:21:02 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #337 on: 18.03.17 - klo:19:53 »
Sain uusia kiekkoja. Tai en uusia malleja vaan tuplakappaleita vanhoista. Anchor, Fuse ja Ballista on niin tärkeitä tällä hetkellä ettei voi jättää yhden kiekon varaan.
Ja heti kokeilemaan. Peurungan pellolla muutamia testiheittoja ja hyvin tuntui toimivan kaikki. Kiekot ovat muutamia grammoja painavampia kuin vanhat ja kun muutenkin ovat uusia nii luonnollisesti hiukan vakaampia, mikä on erinomainen asia.
Päälle vielä kierros parikisaa, jonka jouduin jättämään tosin kesken kun seitsemän hengen ryhmässä aikaa kului hirmuisesti ihan huomaamatta. Onneksi tällaisessa leikkimielisessä heittelyssä ei haitannut mitään. Kierroksen aikana varmistui ensimmäinen arvio uusien kiekkojen vakaudesta. Fuse ei kääntänyt yli ihan itsekseen kuten vanha ja Ballista feidasi metsään kun vastatuuli oli hiukan heikentynyt aamusta.

Onneksi perjantaiaamuinen kaatuminen (vedin lipat omassa pihassa kun laiskuuttani en ole hiekoittanut) ei haitannut heittämistä. Niskan ja kaulan alue on julman kipeä muuten niin etten meinaa sängystä ylös päästä kuin nostamalla toisella kädellä päätä hiuksista ylöspäin. Lähtispä noi jäät jo pois.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #338 on: 19.03.17 - klo:19:06 »
Urheilullinen sunnuntai kääntymässä iltaan. Sain Jyväskylään Keljonkankaan parikisaan erinomaisen parin niin lähdin sinne. En ollutkaan koskaan heittänyt viime kesänä tehtyjä uusia väyliä, ja tarkoitus olisi pelata tuolla vielä Karvis-finaali parin viikon päästä ja joku Pro-Tour toukokuussa...
Parikisassa pysyimme miinuksella ainoastaan parini hienojen heittojen ansiosta. Se oli hyvää oppia minulle, näin miten väylät pitäisi heittää jos osaisi. Ainakin haaveilla voi.
Parikisan päälle oli vielä henkilökohtainen. Olin jo aika puhki lumessa tarpomisesta ja nälkäkin vaivasi mutta kun nyt kerran olin paikalle tullut niin heitin senkin. (+10).
Yritän tähän jotain kirjoittaa joka väylästä, jos vaikka sitten muistaisin. Pro-Tourille joitain muutoksia tulee. Veikkaan ettei helpompaan suuntaan, vaikka minulle tuo on jo nyt liian vaikea rata.

1. Uusista väylistä ehdottomasti paras. 183 metriä. Alkumatka alamäkeen. N. 100 metrin kohdalla tiheä metsäsaari, joka on hyvä kiertää jommalta kummalta puolelta. Meikäläisen käsi ei ihan riitä kiertämään, joten on suuri vaara joutua sinne risujen keskelle. Alhaalta väylä jatkuu oikealle taittaen metsän aukkoon, ja kori on nostettu korkealle rinteeseen. Alhaalta puttaamista häiritsee vielä kaidepuu.

2. 75 metriä suoraan. Portti estää upsit ja hysset. Tänään oli helppo: Compass koria kohti ja se on siinä.

3. 191 metriä puhdasta painajaista. Kapeaa ränniä jossa puolimatkassa jyrkkä nousu. Lopussa vasemmalle taittaen, hiukan harvemmassa metsässä. Onnistuneella heitolla mäen päälle ja sieltä pitkä hysse kohti koria. Oikeassa elämässä jos saisi väylällä pysymään rinteen alle, tai ei edes sinne asti niin ei tarvitse kovin jyrkästi heittää ylöspäin.

4. 107 metriä avointa tilaa, kunhan alkumatkan leveästä aukosta pääsee (en päässyt kummallakaan kerralla). Alamäkeen, joten midarillakin voisi päästä mukavasti. Korin ympärillä puustoa, joten hyvin pitää osua jos aikoo putata muualta kuin puun takaa.

5. 80 metriä lievään ylämäkeen. Väylä kaartaa vasemmalle, mutta kori on väylän oikeassa reunassa kiven päälle nostettuna. Puut blokkaavat suoran hyssereitin, jossai sitten kovempikätinen heitä kaikkien yli ja toivo parasta alastulon suhteen. Foren osaajat heittävät pitkän antsan joka feidaa korille. Minulle ehkä olisi parasta vain yrittääkin puolimatkaan.

6. 90 metriä jyrkkään alamäkeen. Kapea väylä joten suoraa pitää saada. Mando estää hyssen oikealta. Päivällä kokeilin Compassilla, meni hiukan väylän oikeaan reunaan. Iltapäivällä putterilla, mutta se kippasi vastatuulessa pahasti. (Muistutus itselle: laita Sinus takaisin bägiin)

7. 84 metriä. Helpon tuntuinen väylä. Lievään alamäkeen suora väylä, jossa lopussa pieni feidi. Heitin molemmilla kierroksilla liian korkeana ja feidasin liikaa. (Anchor tai Compass, miten nyt sitten tuuleekaan)

8. 136 metriä. Melko kapeasta aukosta läpi. Puolimatkassa tiukka käännös oikealle. Olisi hyvä olla kunnolla mutkassa asti, tai ainakin mutkan vasemmassa reunassa, muuten joutuu tekemään todella tiukan antsan, ja matkaa on vielä korille melkoisesti...

9. 131 metriä. Ylämäkeen kaksi vaihtoehtoista kapeaa ränniä. Keskellä melko tiheä puusto, joten en suosittele oikomaan. Vasenta puolta ehkä hiukan lyhempi matka korille. Ensin suora heitto puolimatkaan, sitten antsalla loput.

10. 90 metriä. Väylä laskeutuu hieman, mutta korille tultaessa taas nousee, joten suunnilleen heittopaikan tasalla on kori. Varsinkin lopussa paljon puita joten hyssen on oltava tarkka.

11. 97 metriä. Katselin kun toiset heittelivät foreansalla korille. Itse yritin midarilla pienessä hysessä. Alkumatkassa on joku tolppa tai puu, joka pitää kiertää melko läheltä ettei loppumatkasta sitten joudu puiden sekaan.

12. 85 metriä. Kori suunnilleen heittopaikan tasalla. Helppo väylä, tästä ei kannata tehdä liian vaikeaa itselle. Vakaalla kiekolla suora heitto joka feidaa korille. Ei voi epäonnistua. (HAH!).

13. 72 metriä. Ylämäkeen oikealle kääntyvä väylä, jossa todella tiukka mutka melko alussa. Sain onnistuneen heiton iltapäivällä kun heitin Saintin korkeassa antsassa. Kiekko suoristi itsensä mutkan jälkeen ja liiteli putille. Täytyy olla todella tarkka heitto, eikä kiekko saa olla liian alivakaa.

14. 138 metriä. Mando estää liian pitkälle suorana menevät heitot, joten parasta on heittää vain reilussa hysessä niin pitkälle kuin pääsee. Kori laskeutuu lopussa väylän oikealle puolelle, joten loppuun asti pitäää olla tarkkana ettei mene puihin.

15. 162 metriä. Alkumatkassa oikealle kääntäen mieluummin liikaa oikealle kuin vasemmalle, joten kiekoksi esim. Saint, joka ei feidaa liikaa. Loppumatka taas vasemmalle ehkä pienessä alamäessä. Joka puolella puita, myös keskellä väylää. mutta suurin osa matalakasvuista.

16. 91 metriä. Tällaisena helppo väylä. Ei puita eikä mitään muutakaan ongelmaa. Hysse korille.

17. 251 metriä. Tässä on pelkkiä ongelmia. Alkumatka aukeaa, mutta sitten metsää molemmilla puolilla. Pitkälle pitäisi heittää, mutta metsään ei saa mennä. Kun ensimmäisistä puista on päästy niin lopussa on varaa kiertää oikealta loput puut.

18. 108 metriä. Avoin väylä jossa ein näyttäisi olevan mitään haastetta edes. Kunnes pääsee lähemmäs koria. Se on täysin puiden ympäröimä, eikä hyviä puttisaumoja näyttäisi olevan missään. Korille pääsee yhtä aukkoa pitkin, mutta jos avaus ei osu sinne niin voi voi. Minun kädestä midari ei ainakaan tänään liitänyt ihan perille vaikka taitaa loivaa alamäkeä ollakin. Draiverilla on suuri vaara joutua jonnekin ympäröivään metsään.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #339 on: 21.03.17 - klo:20:15 »
Koti-ilta. Viimeisetkin narut pois kiekoista, eikä noita hirmuisesti olisi koko talvena edes tarvinnut. Ledejä revin myös irti niistä kiekoista, joita en enää tällä viikolla tarvitse, eli jäivät vielä FD:hen ja Anchoriin. Niistäkin ne häipyvät torstai-illan jälkeen ja julistan kesäkauden alkaneeksi.

Kävin kiekkokokoelmani läpi. Ensin heitin hyllyyn palkintokiekot yms. joita en heitä, sitten "vääränmerkkiset" ja muut turhat. Jäljelle jäi neljä pinoa. Putterit, midarit, väyläkiekot ja distancet. jokainen pino oli suunnilleen saman kokoinen: n. 13 kiekkoa per pino. Tämän jälkeen mietin mitä laitan bägiin.

In The Bag kevät 2017

 14                              Ballista   Ballista   
 13        Vipunen  Cutlass   Halo             Halo
 12                                   Miekka
 11
 10
   9                      Culverin   Escape       Saint
   8
   7      XXX                                          River
   6
   5            Anchor   Compass Compass Claymore Fuse
   4            Kannel
   3                                        Pure    Pure  Pure
   2                   Sinus   Mercy Mercy


Nopeuden ja vakauden mukaan jotenkin noin ne menevät. Ei ihan täsmällistä. Osa vakauseroista johtuu eri muoveista ja eri painoista. Molemmat Halot ovat Opto Air -muovilla. Jaksaa heittää ylämäkeen. Toinen hyvinkin paljon puihin heitetty.

Näillä lähdetään nyt keväällä. Kotiin jäävinä varamiehinä on vielä huikean hyviä kiekkoja, joten jokainen lätty joutuu esittämään parastaan ettei lennä ulos joukkueesta. Esimerkiksi Mace odottaa vain tilaisuuttaan raivata itselleen paikan bägissä, mutta Compassin ja Anchorin väliin jäi nyt liian pieni kolo. Pain ei juuri Anchorille häviä, mutta ei ehkä ihan yhtä hyvin kestä tuulta. Claymore pudonnee jatkosta jos saan Compassiin luottoa lisää, tai uudemman Fusen ajettua kunnolla sisään. Pitkän matkan vastatuulikiekkoina Vipunen ja Cutlass ovat pudotusuhan alla. Kunhan kelit sallivat täytyy testata niitä kunnolla. Kotona odottavat vielä Blitz ja Maailma kutsua mukaan. Gold Saint on tällä hetkellä ehdoton pitkiin antsoihin, mutta sille on odottamassa backuppina Opto-muovinen kollega vuoroaan, samoin hyvin koulutettu Fury.

Veikkaan että kesän myötä tuo kattaus tulee jonkin verran elämään, mutta eiköhän runko tule olemaan tänä vuonna tuossa.
« Last Edit: 22.03.17 - klo:08:09 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #340 on: 22.03.17 - klo:21:51 »


Kun nyt sain eilen bägin kasattua niin pitihän sitä ulkoiluttaa. Ajelin töistä suoraan Suolahteen ja kiersin yhden kierroksen itsekseni heitellen pari kolme kiekkoa jokaisella väylällä.

Viikkokisa alkoi kuudelta, ja molemmat kierrokset 9-väyläistä saatiin kierrettyä valoisan aikaan. Vain kolmella viimeisellä väylällä käytin ledikiekkoja, mutta sekin vain siksi että en todellakaan halua hukata mitään.

Alku oli hieno kun Miekka liiteli kolmosväylällä tolpan juureen. Kutosväylälle sain heittää monen kuukauden tauon jälkeen Sinusta, ja pirkkohan siitäkin tuli, hyvä ettei holaria.

Loppu ei sitten ollut pelkkää juhlaa. Kasiväylälle sain parhaan avaukseni ikinä ja mietin vain tuleeko birdie vai eagle. Ei tullut. Tuli kolme huonoa puttia ja bogi. Sen jälkeen hiukan tunnelma droppaantui. Pahin oli tuo kuvassakin näkyvä kakkosväylä, jossa kiekko jäi näppin ja meni mandon ohi. Muutenkin tuli sitten kokeiltua kaikkea loppukierros. Siitähän harvoin hyvää tulosta tulee.

Parasta kuitenkin on että julistan ledikauden päättyneeksi. Kosteaa lunta on vielä moniin paikoin ja kiekkoja hukkui tänäänkin, mutta naruja en enää myöskään laita.

Sen verran bägi muuttui jo yhden illan aikana, että myin Vip Kanteleen. Se ei ole koskaan irronnut kädestä luotettavasti (harjoituksen puutetta) ja kun kaveri sellaista mieluili ääneen niin kaupathan syntyivät kivuttomasti. On minulla vielä toisella muovilla Kannel jäljellä ja mietin vielä tarvitsenko sitä. Mitä se antaisi sellaista mitä Sinus tai Anchor ei osaa?
« Last Edit: 22.03.17 - klo:22:13 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #341 on: 23.03.17 - klo:21:20 »
Johan oli keli. Peurungan viimeinen ledikisa (kelloja siirretään vihdoinkin!!!) pelattiin kovassa tuulessa järkyttävän liukkailla rinteillä. Tärkeämpää kuin hyvä tulos oli selvitä hengissä. Koska kirjoitan tätä kotona olen onnistunut.

Avasin birdiellä, kuten eilen Suolahdessakin. Kuten siellä, ei se täälläkään tiennyt hyvää lopputulokselle. Sain vielä toisenkin pirkon ekalla kierroksella, mutta toisella kymppiväyläisellä kierroksella tulikin sitten tuplia ja triploja.

Jotain hyvää kuitenkin. Sinuksen heittely tuulessa on äärimmäisen mukavaa. Varsinkin nyt kun se on ollut kirjahyllyssä koko talven.
Toinen erinomainen asia oli vahvaan oikealta puhaltavaan sivutuuleen heitetty uusi täysipainoinen Ballista pitkällä nelosväylällä. Käänsi hiukan yli ja suoristi sitten itsensä liidelläkseen korin juureen nostolle. Olikohan ensimmäinen pirkko koko väylälle ikinä. Joskus muulloinkin vahingossa olen saanut riittävän pitkälle, mutta en koskaan noin tarkasti.
Kolmas onnistuminen oli kun ihan viimeisiä väyliä heitettiin ja FD:n ledi otti loparit edellisen väylän mäntyosuman jälkeen, joten jouduin kokeilemaan vakaalla Anchorilla antsaa oikealle kääntävällä ylämäkeen heitettävällä kutosväylällä. Kiekko piti kulmansa erinomaisesti ja tuli alas korin viereen rinteeseen. Avausheittoa en voi syyttää siitä että tarvitsin sen jälkeen neljä puttia että sain kiekon koriin. Korin alle pudonneet kiekot valuivat jäätä pitkin takaisin heittopaikalle, tai kauemmas.

Lopputulos hankalissa olosuhteissa +7. Muilla oli yhtä vaikeaa tulosten perusteella.

Olenko muuten kehunut Latituden ProBagiä? Sain sen palkinnoksi Trilogy Challengesta viime keväänä, mutta se on ollut lähinnä ylimääräisten kiekkojen säilytyspaikkana. Nyt kun toissailtana latasin siihen 23 kiekkoa ja olen käyttänyt sitä kahtena iltana, voin vain kehua miten hyvä se on. Kiekkoja mahtuu hyvin ja ne on helposti saatavilla. Taidan vaihtaa Fossan repun tuohon ainakin joksikin aikaa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #342 on: 25.03.17 - klo:05:22 »
Kello 5.20. Lähtö Heinolan Karvikseen.
olen hereillä
söin jotain
olen pukenut jotain
kiekkoja kassissa
nastakengät
lääkk...perhana, meinas unohtua
aamukahvi juodaan matkalla
joko sanoin että kengät pitää muistaa

OK, let's go

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #343 on: 25.03.17 - klo:21:38 »
Pitkä päivä takana. Heinolassa ensimmäistä kertaa heittämässä kiekkoa. Jännä kokemus lähteä sokkona viskomaan tuntemattomia väyliä jäisellä kelillä.

Ensimmäinen kierros +9, samoin toinen. Ekalla kierroksella meni hiukan väyliä opetellessa, toisella kierroksella väsy alkoi tuntua, samoin selkä kipeytyä.

Muutamia hienoja heittoja, jokunen hyvä putti. Oikein mielenkiintoinen rata, joka pitänee käydä kokeilemassa joskus kesälläkin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #344 on: 26.03.17 - klo:16:44 »
Illalla oli pientä arpomista jaksaisiko sunnuntaina käydä Kivijärvellä Karvista pelaamassa vai menisikö Peurunkaan viikkokisoihin. Lopulta valinta kallistui siihen että käydään heittelemässä harjoitusrundi tai kaksi Keljonkankaalla. Meitä oli lopulta kuusi heittelijää joten kierrokseen meni yli kolme tuntia. Yksi sai riittää.

1. Avaus ennen keskiväylän puita. Jatko korkealla antsalla puiden yli, hiukan metsään. Bogilla alkoi koska putti.
2. Suora heitto kohti koria mutta liian matalana.
3. Inhokkiväylä. Avaus feidasi metsään, sitten räpellystä, jonka kruunasi kolmesta metristä putti reppu selässä ja käsi taskussa alarautaan. Tuplabogi. Pitäisi harjoitella heittämään vain lyhyt suora heitto eikä yrittääkään pidemmälle. Tää pitäisi kirjoittaa sata kertaa että muistaisi.
4. Helpolla väylällä kokeilin miten Compass liitelee. Hyvä heitto kohti koria, mutta ei ihan perille. Pitkälle putille kuitenkin.
5. Väylä, joka kääntyy heti vasemmalle ja jatkuu sitten suorana. Pieni ylämäki. Vakaa kiekko feidaa liikaa, jollei sitten yritä korille asti puiden yli korkeaa hysseä. Päätin tällä kertaa testata alivakaata kiekkoa hysessä. Fuse lähti mainiosti, käänsi mutkan hyvin ja suoristi itsensä väylälle. Sitten joku naissasi ja puusta mörriin. Huolimaton lyhyt putti päälle. Tuplabogi.
6. Pitkälle ja suoralle alamäkiväylälle pääsin vihdoin heittämään kulunutta Sinusta. Ihan pikkuisen heitin liikaa oikealle ja kiekko jäi pitkälle putille. Par.
7. Loivasti alamäkeen heitettävä helpohko väylä. Hiukan holarihakuinen avaus meni vähän pitkäksi ja putti laitteesta ohi. Par.
8. Avaus mutkaan. Olisi saanut hiukan pidemmällekin mennä. Jouduin kakkoseen laittamaan hiukan antsaa. Ettei kääntäisi liikaa heitin Anchorilla. Se feidasi pikkuisen korin vasemmalle puolelle. Birdie.
9. Ylämäkeen heitettävä kaksihaarainen väylä. Varovainen avaus. Ehkä hiukan liian varovainen ja matkaa korille jäi, vaikka olin hyvin väylällä. Arvioin etäisyyden koriin alakanttiin ja kakkosheitto jäi pahasti lyhyeksi. Par.
10. Erinomainen avaus lopussa vaseemmalle kääntävälle väylälle. Culverin tuli ihan korin alle, ja rollaili hiukan takaisin. Kiekko jäi kuitenkin jyrkänteen reunalle ja jouduin puttaamaan haaralta. Siinä on vielä opiskeltavaa. Puttasin neljä kertaa, vaikka olin pirkkopaikalla! Jotenkin ei vain viitsinyt keskittyä. Tuplabogi.
11. Vastatuuleen hysseä alivakaalla Fusella. Ei tullut tarpeeksi hyseä ja kiekko suoristi itsensä pienessä vastatuulessa liian aikaisin ja lensi metsään. Onnistunut antsaneppi korille. Par.
12. Culverin nostolle. Birdie.
13. Jyrkästi kääntävään ylämäkiantsaan Saint jäi hiukan käteen ja käänsi liikaa. Lähäri puihin ja putti ohi. Bogi.
14. Feidi väylän vasemmalle puolelle, mutta sieltä oli helppoja jatkopaikkoja. Kakkonen pitkälle putille, mutta putti puun ympäri kiertäen hiukan ohi. Par.
15. Pitkään antsaan tällä kertaa Halo. Feidasi väylän vasempaan reunaan. Jatkoheitto puuhun. Kolmas kuitenkin Anchorilla korin juurelle. Par.
16. Helppo väylä. Culverin riittävän matalana feidasi korille. Huolimaton putti ohi. Par.
17. Toinen inhokkiväylä. Taas kerran heitin avauksen suorana aukkoon ja metsään. Pitäisi heittää lyhyempiä avauksia tähän tai sitten saada kääntymään vasemmalle oikeaan aikaan. Neppi väylälle, jatko hyvälle paikalle, josta sitten vastatuuleen kokeilu Compassilla. Epäpuhdas heitto ja kiekko käänsi yli OB:lle. Masentuneena pari heikkoa puttia. Kasi korttiin, triplabogi.
18. Navakkaan vastatuuleen katselin kun toiset heittelivät kiekkoja kauas oikealle avoimella väylällä. Viimeksi tyynessä kelissä heitin Compassilla, nyt kaivoin vakaimman distancekiekon bägistä. Varma feidi tuli aavistuksen liian aikaisin ja kiekko tömähti rinteeseen. Voi kyllä olla että olisi skippaillut metsään jos olisi tullut aukon kohdalle. Nyt löytyi onnekas kolo, josta pystyi neppaamaan kiekon pystyasennossa korille. Par.

Kierroksen lopputulos haastavissa olosuhteissa +9. Ei hyvä, mutta oikeasti keskittymällä putteihin siitä olisi helposti ollut viisi-kuusi heittoa ollut nipistettävissä. Pahimmat mokat pitkillä väylillä. Millä hitolla saisin itseni heittämään niissä varmasti väylälle ja unohtamaan ne kerran kesässä onnistuvat avaukset...