Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 308495 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #270 on: 06.12.16 - klo:21:29 »
Itsenäisyyspäivää juhlittiin frisbeetä heittelemällä. Peurungassa oli päivällä Hyvän mielen kisa. Koriosumat laskettiin sisään jääneiksi, puusta outtiin menneistä ei rangaistusta jne. Pelasin hyvin. Hirveän usein ei tarvinnut edes turvautua noihin erikoissääntöihin. Olisin saattanut olla miinuksella normaalisäännöilläkin, nyt -6.

Illalla sitten toinen bägi selkään ja ledikiekoilla Suolahteen. Putit eivät enää illalla niin hyvin osuneet, mutta pitkään pysyin bogey freenä.

Hyvä päivä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #271 on: 08.12.16 - klo:15:03 »
Ledikiekkoja hiukan järjestelin uusiksi. Dessusta ledi pois ja tilalle Blitz.  Ihan vain kaiken varalle jos sattuu tosi vakaata tarvitsemaan syystä tai toisesta. Dessu ei vaan oo tunnut mun kiekolta. (Saa tarjota vaihdossa Fusea, suostun kyllä. Sininen Champion-dessu siis mulla, vähän käytetty). Suolahdessa Puresta irtosi ledi kesken kierroksen joten se piti teipata uusiksi. Tai ei se pelkästään irronnut, katkesi lanka myös, joten taas yksi ledi pelistä pois. Vielä oli jemmassa kuitenkin.

Hiukan googlasin tenniskyynärpäästä tietoa. Että onko tää sellanen kun kyynärpäästä alaspäin on kipeä. Yleensä sitä ei heitellessä huomaa, mta kaikessa muussa kyllä. Olkapäähän on oireillut pitkin syksyä varsinkin putatessa. Vaan kun ei tuohon tenniskyynärpäähänkään taida olla oikeasti muuta lääkettä kuin lepo niin diagnosoin sitten itsekseni että ei tuo vielä niin vakavaa ole. Tässä iässä jos alkaa lepäillä jokaisesta pikku kolotuksesta niin eihän sitä sängystä voisi noustakaan. Ja kohta ei edes pystyisi. Jos pahenee niin pidetään sitten pahimpien pakkasten aikaan taukoa, vaikka pari päivää.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #272 on: 08.12.16 - klo:22:39 »
Niin harvinaista herkkua on mulle heittää Peurunka pakkaselle että kerrotaas siitäkin. Pakkasta oli tuloksessa suunnilleen saman verran kuin lämpömittarissa, eli melkein suojakeli.
Heitettiin lyhyttä rataa, eli rantaväylät ja kutosen jälkeen 18-21. Enhän mä sentäs pitkää rataa nollaan ole saanut.

19. Ei ollut mando käytössä niin kokeilin Blitzillä hysseä. Hiukan lyhyeksi mutta putti sisään ja pirkolla lähdettiin.
20. Pure ei kääntänyt tippaakaan yli ja kaukaa talon puolimatkasta melkein jatkoin kun seinään oli kopsahtanut. Lähäri kuitenkin nostolle.
21. Kannel puuhun, mutta pitkähkö putti sisään. Toinen birdie.
1. FD käänsi liikaa yli ja osui puuhun. Lakanan yli putti vähän ohi. Par.
2. Kannel nätisti kolmen metrin putille. Oikeasti olin nössö kun en yrittänyt holaria korkeammalla heitolla, kun lyhyeen koriin kuitenkin heitettiin.
3. Kevyen takatuulen innoittamana päätin ottaa vähän vauhtia jäisellä heittopaikalla. Kun ei ollut OB-tikut käytössä niin kakkosheittoa heitinkin sitten tien reunasta n. 50 metriä korin oikealla puolella. Lähäri Painilla pitkäksi. Bogey.
4. Päätin ettei kiekko nyt jää näppiin. Ei jäänyt kun irtosi aivan liian aikaisin ja meni suoraan metsään. Lähäri jäi turhan kauas. Toinen bogey.
5. Väylää pitkin mäen päälle, Purella korin juurelle. Par.
6. FD mukavasti korin tasalle 3 metrin putille. Birdie.
18. Pure liian lyhyenä ja liikaa antsaa. Pitkä putti sisään. Birdie.
19. Blitz taas hyssereittiä. Nyt hiukan liian korkeana ja tuli alas 10 metriä ennen koria. Putti ylärautaan. Par.
20. Nyt Pure sentäs käänsi koria kohti, mutta osui puuhun. Lähäri nostolle.
21. Kannel puuhun. Ja toisen kerran. Ja kolmannen. Bogey.
1. FD käänsi jälleen liikaa vaikka yritin laittaa hysessä. Par.
2. Rohkaistuin yrittämään suoraan koriin. Liian lyhyt heitto, mutta feidiä riitti liiaksi. Puun takaa putti puuhun ja rollit takaisin miltei samaan paikkaan. Nyt uusi putti voimasanan säestämänä jäi sisään.
3. En uskaltanut ottaa enää vauhtia. Kiekko väylää pitkin nätisti hiukan vajaaksi ja putti rautaan. Par.
4. Päätin kokeilla vauhdinottoa tällä väylällä. Tulos oli sama kuin edellisen kierroksen kolmosella...kiekko jäi näppiin ja pysähtyi vasta oikean reunan tien varteen. Sieltä pitkä lähäri ihan mukavasti. Par.
5. Avaus mäen päälle, mutta hiukan väylän oikealla puolella. Piti valita suorahko/antsa lähestyminen tai "turvallisesti" oikealta pienessä hysessä. Valitsin tämän turvallisen reitin ja heitin puuhun. Bogey.
6. Kun edellisellä kierroksella FD meni 3 metriä liikaa oikealle niin päätin korjata naksun verran. Lipsahti muutama naksaus liikaa ja osuin vasemman reunan puihin. Lähärissä paha epäonnistuminen kun arvioin voiman ihan pieleen. Kiekko feidasi 10 metriä liian aikaisin. Putti pahasta asennosta kuitenkin koriin. Par.
18. Vieläkään en saanut Purea liitämään niin kuin pitäisi. Paremmin kuitenkin kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta puuhun kopsahti lopussa silti. Putti oli tänään tikissä ja birdieen lopetin.

Puttaaminen oli mukavaa kun otin ledikierroksellekin mukaan Zero Soft Mercyn. Muuten olen putannut koko syksyn ledikisat Opto Purella. Nyt oli tutumpi ote kiekossa ja se näkyi kyllä tuloksessa. Vielä jäi hiukan jossiteltavaa muutamilla väylillä, mutta hyvähän se on ettei selitykset lopu. Käsikin tykkäsi heittämisestä.

Offline JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 630
  • View Profile
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #273 on: 09.12.16 - klo:14:06 »
Sis mikä kohta on kipeä? Kämmen pöydällä käsi suorana onko kyseessä pikkusormesta ylös kyynärpäästä noin 5 cm alas oleva kipu, vai muualla? Jos alapuolella kyynärpään namipaikassa, luultavasti golfkyynärpää. Jos ylhäällä keskisormen yläpuolella, mahdollisesti pronaattorisyndrooma. Varmasti on monia muitakin vaihtoehtoja ja luultavasti yhden vaivan käypä hoito on haitallista toiselle vaivalle, joten ammattiapua tarvinnee.

Jos on tenniskyynärpäästä kyse, se pahana tuntu heittäessä ja pahimmillaan kovaa. Alle puolen kilon painot, puristamisen välttö sormien päillä voimalla=ei fribaa, kylmä, koho, Lievä nyrkkiin puristus käsi lähes suorana ylös 10x ja vain kevyt kivun mukaan tehtävä ravistelu auttaa minua. Ei alkuun venytelyä, kun voi jotain revetä. Kylmä auttaa kivun hoitoon ja turvotukseen, eli oiretta ja osin syytäkin osin poistavasti. On normaalia jäädyttää liikaa (3x tulee mieleen omalta kohdalta), joten kannattaa laittaa kangasta väliin pakastepussille tai kylmägeelipussin. Muutama päivä ihan iisisti ja kävelyäkin vain vähän ja hitaasti. Kuitenkin sen verran liikettä kädelle antaen, että veri kiertää ja tuo kaikkialle kudoksiin happea ja ravinteita tulehduksen minimoimiseksi. Tulehdustaudista on kyse ja kyseessä on normaalia treenin jälkeistä lihaksia kasvattavaa tulehdusreaktiota voimakkaampi RSI, eli toistuvan stressin vamma, jossa tulehdus on mennyt överiksi. Pahimmillaan voi hapettomassa tilassa tuhota soluja.

Huonoa treeniä on vähentää lihassoluja, joten lepo ja riittävä tauko on tärkeää. Ikävä juttu on lepuuttaessa putoava kunto, onneksi pikkuhiljaa muutaman viikon kuulostelun jälkeen naurettavan pienin painoin parilla toistolla per päivä alkaen sikahitaasti toistoja sitten painoa nostaen päivä kerrallaan pitääkin jossain vaiheessa paranemista aloittaa punttitreeni kunnon putoamisen estosta entistä vahvempien lihasten ja jänteiden rakennus. Ne suojaavat jatkossa kehityttyään uusilta vammoilta. Huono utinen on, että puntin on heiluttava sitten lopun ikää uusinnan estämiseksi.

Menee helposti kolme kk ennen kuin voi heittää edes vajailla tehoilla ilman rikkomisriskiä ja puoli vuotta on turvallisempi, silloin on parhaat mahikset paranemiselle. Ville Piippo sanoi, että jännevammoissa täysi paraneminen vaatii vähintään puoli vuotta ja kokemukseni on linjassa tuon kanssa. Nimimerkki leikattu 1999 ja uusinut usein pääasiassa liian aikaisin töihin tai treeneihin menneenä.
« Last Edit: 09.12.16 - klo:14:08 by JanneRäsänen »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #274 on: 09.12.16 - klo:16:01 »
Heittäessä ei onneksi ole ollut kipuja, joten en vielä toistaiseksi ala rajoittaa ainoaa liikuntamuotoani. Itse asiassa pahempi on ollut polvien yläpuolelta. Niitä joskus käytin lääkärille näyttämässä. Ohje oli että vielähän nuo taipuu, ei niille mitään kannata tehdä. Näitä nyt vaan tulee kaikkia pieniä kipuja jos jotain tekee, eipä niille mitään mahda. Fysioterapeutilla kävin joskus pari vuotta sitten kun olkapää repesi, ja se kyllä oli ihan pätevä. Silloisen lääkärin ohje nimenomaan oli että käy fysioterapeutilla, se tietää mitä pitää tehdä. Samalla henkilöllä kävin yläselän vaivojen kanssa ja sain erinomaisia kumiauhajumppaohjeita. Sellaista nytkin hiukan olen miettinyt että jos yhden kenkäparin hinnan sijoittaisi ammattilaisen ohjeisiin. Katellaan nyt talvella mihin suuntaan tää lähtee eteneen. Talvella tulee paljon vähemmän heiteltyä kuitenkin.

Tää ilta menee levätessä. Lauantaina sitten Laajavuoren talvirataa testaamaan. Vieläköhän menis ilman nauhoja ...

Offline JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 630
  • View Profile
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #275 on: 09.12.16 - klo:23:14 »
Jos polvikipu on sisäetukulman kuopassa siinä makean kolautushermon kohdassa, hoito on vahvistaa nelipäistä reisilihasta. Suoralla jalalla ilman käsien ja toisen jalan tukea nopea nosto ja jarruttaen alas. Mitä hitaampi lasku, sitä parempi.  Jalkakippiin painoa ja alkuun kaksi kymmenen noston sarjaa koipea vaihdellen jokaisen 10 noston jälkeen.  Paino kunnon ja kivun mukaan. Taas näitä teet lopun ikää käskyn saaneita liikkeitä mulle. Auttaa yhdessä glukosamiinin kanssa varsinkin, mutta myös yksin pitkän päälle. Ei mäkien kiipeäminen rassaa yhtä paljon ja ajatus on terävämpi tuon treenin toistamisen jälkeen. Nojapyörien pm kisoissa ylämäki oli mulle vahvuus muihin nähden, vaikka kovempia oli mukana ja mulla raskas pyörä. Koivista on iloa fribassa muutenkin kuin järjen juoksulle.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #276 on: 10.12.16 - klo:18:57 »
Laajavuoressa parikisaa. Alku vähän nihkeästi mutta sitten lämmetessä alkoi avauksetkin hiukan osumaan ja jokunen pidempikin putti. -9 kun best shottia pelattiin ei sinänsä mitään henkeä salpaavan hienoa, mutta ei sentään yhtään bogia. VOittoon olisi tarvittu -17. Ei siis mitenkään kauhean vaikea rata ja kaikki väylät pitäisi tuolla leiskalla pirkottaa.
Sen verran tein bägiin muutoksia ennen kisaa että jätin kaikki nopeammat draiverit pois ja nostin tilalle Claymoren ja Riverin. Molemmilla tulikin pari ihan kelvollista avausta.

Huomenna olisi sitten samaisella Laajiksen talviradalla karvis. Toisaalta Peurungassa viikkokisat. Ehkäpä Peurunkaan.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #277 on: 11.12.16 - klo:19:01 »
Valitsin sitten Laajavuoren. Oli niin hieno keli niin halusin heittää kaksi kierrosta. Peurungan puolesta olisi kyllä ollut etuna se että saisi heittää normaalimittaisilla väylillä, mutta toisaalta nämä 50 metrin kapeat väylät olivat hyvää lähäriharjoitusta, ja tulos kertoi että sitä todella tarvitaan.

Kaikki väylät olivat pirkotettavissa. Ensimmäisellä kierroksella sain viisi, toisella neljä. Bogeja tuli ekalla kolme, toisella yksi bogi ja yksi tupla.

ekalla kierroksella amatööriradan 6. Avaus puuhun. Pitkä lähestyminen putille ja putti ylärautaan.
Pro-radan 1. Avaus lipsahti oikealle ja puuhun. Pitkä antsa korille, mutta hipaisi jotain oksaa.
Pro-radan 4. Kilpailun lyhin väylä. Avaus jäi näppiin ja osui puuhun. Sitten kaksi puttia puihin.

Toisella kierroksella Pro-radan 6. Avaus 4 metrin päähän  korista, mutta kori oli sijoitettu puun taakse! Yritin epätoivoista kakkosta ja nelonen kirjattiin korttiin.
Amatööriradan ykkösellä kiekko jäi näppiin ja meni mandon väärin. Tuplabogi.

En ole pahan pettynyt. Enimmäkseen käytin avauksiin Zero Medium Purea, Opto Claymorea, Opto Riveriä, ja Opto Compassia. Tänään ei kiekot lipsuneet sormista niin pahasti kuin eilen, kun sain pestyä ylimääräiset käsirasvat pois sormista. Opetuksena itselle että ei kannata käyttää liian rasvaista käsirasvaa vaikka sormet kuinka kuivuisivat.

Seuralta tuli jäsenmaksuinfo. Edelleen mainostetaan tuota Discgolfer-lehteä 35 eurolla. Vaan eipä ole tullut edellisiäkään.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 393
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #278 on: 11.12.16 - klo:19:49 »
Noiden lehtien toimituksessa jenkkilästä on osittain ollut hankaluuksia.
Otapa yhteyttä liiton toimariin, jos vaikka apuja tulisi sieltä asiaan.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #279 on: 11.12.16 - klo:21:48 »
Noiden lehtien toimituksessa jenkkilästä on osittain ollut hankaluuksia.
Otapa yhteyttä liiton toimariin, jos vaikka apuja tulisi sieltä asiaan.

Joo, on noista oltu yhteyksissä ja virheitähän sattuu, ei tässä isoja ongelmia ole. :) Voi kuitenkin olla etten uutta lehtitilausta vielä maksa :D

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #280 on: 13.12.16 - klo:22:40 »
Yhden huilipäivän jälkeen Suolahteen. Lumisateisessa metsässä oli kolme uutta väylää testattavana, joten pelattiin 2x12 väylää. Siihen menikin sitten yli 2 ja puoli tuntia.
Uudet väylät olivat väylien 3 ja 4 välissä pari kappaletta. Ensin suora ja lyhyt pieneen alamäkeen heitettävä väylä, ja sitten hiukan pidempi vasemmalle taittava ylämäkiväylä.
Kolmas lisäväylä oli seiskan jälkeen melko suorana ylämäkeen. Melko toimivia nuo olivat ja ihan mukava lisä. Pientä hiomista ehkä vielä kuitenkin vaativat.

Itse peli oli sellaista tasaisehkoa pakertamista. Muutamia puttimissejä (mm. kerran 4 metristä ohi laitteen kun hiukan pelkäsin  käden osumista puuhun heiton jälkeen ja jotain vastaavaa) ja pari kertaa kiekko jäi näppiin avauksessa. Jokunen onnistuminen myös. Lopputulos +3 oli sinänsä pelaamiseen nähden ihan sopiva tulos.

Sunnuntain jäljiltä paikat olivat vielä hiukan kipeänä. Silloin kun heitettiin 40 väylää. Ei nyt suurta kipua, mutta sellaista pientä aristamista, mikä ainakin hiukan vaikutti pelaamiseen. Tärkeintä oli kuitenkin ulkoilu metsässä eikä tullut niin tuloksen perään katsottua. Aina ei jaksanut putteriakaan bägistä kaivaa vaan tuli huitaistua putit sillä mikä sattui maassa olemaan. Turha silloin ihmetellä että joskus meni ketjuista läpi. Vaikka ne uusien väylien korit olivatkin hiukan hankalia.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #281 on: 14.12.16 - klo:23:23 »
Tuli ostettua lisenssi ensi vuodellekin. Ja Puska Puttaajien jäsenmaksu totta kai. Seuran nimen yhdyssanavirheestä huolimatta. Kiekonheitto on tärkeämpää kuin kielioppi. Yritän vakuuttaa itselleni niin.

Kun Äänekoskella ei ole keskiviikkokisoja niin tämä ilta meni sohvalla istuessa. Mitä nyt pienet nokoset otin vaakatasossa siinä välillä. Katselin fribavideoita, mutta se on kuin nälkäiselle esittelisi kuvia kurmeeannoksista.

Nettikaupoista tulee selailtua kiekkoja, joita ei tarvitse. Tai tarvitsee muttei halua ostaa lisää. Pitäisi vanhoista päästä ensin eroon. Ei kuitenkaan viitsisi nähdä vaivaa että etsisi ostajan ja sitten paketoisi ja lähettelisi niitä ympäri maata, vahtisi että rahat on tilillä. Tekisi mieli heittää tarpeettomiksi käyneet yhteen mysteerilootaan ja lahjoittaa jonnekin. Jos olisi varma ettei sitten kesällä kuitenkin ihmettelisi että minne on hävinnyt se kiekko jota juuri nyt taas tarvitsisi. Claymoren olin jo jättänyt hyllyyn pölyyntymään kun huomasin että sehän oli Laajavuoren neppiradoille aivan passeli lätty. Fuse oli pitkään sivussa kun se kippaili yli holtittomasti, kunnes tajusin että heitin sitä vain väärin, ja opin sen heiton uudelleen. Saint Pron olin hylännyt lajia aloitellessani liian ylivakaana, ja kun seuraavan kerran otin sen käyttöön se oli enemmänkin alivakaan tuntuinen. Odottaa edelleen hyllyssä vieläkö sille olisi käyttöä. Ehkä vielä onkin, mutta käyttötarkoitus on varmaan eri kuin mitä aiemmin olen ajatellut: foreharjoitukset pitäisi aloittaa kiireesti ja jos siitä jotain tulee niin ei voi tietää mitä kiekkoja siihen käyttäisin. Ja sitten tietenkin nämä "väärän merkkiset" kiekot. Aina jostain tulee jotain palkinto- ym. kiekkoja, jotka jäävät odottamaan kohtaloaan aivan koskemattomina. Vaikka olisivat hyviäkin, niin jotenkin ei tule tehtyä aivan sekasotkubägiä. Niitä voisi tuollaiseen mysteerilootaan tiputtaa. Veisi vaikka vintille niin ei olisi tuossa olohuoneen paraatipaikalla kertomassa koko ajan että tähänkin harrastukseen uppoaa rahaa. Sitten voisi ostella taas uusia.
Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #282 on: 15.12.16 - klo:22:33 »
Oli vähän sairas olo. Väsytti, nukutti, kolotti. Kurkkukin kipeä. Olisin voinut jäädä kotiin sohvalle toiseksikin illaksi nuokkumaan, mutta sellainen ajatus vain käväisi mielessä. Paras lääke nuutuneeseen oloon on lähteä heittelemään muovia pikkupakkaseen.

Otin bägin mukaan, mutta jo päivällä oli ajatuksena että voisi kokeilla kahden putterin kierrosta. Ja kun sitten pelaajakokouksessa päätettiin heittää 2x 10 väylää niin oli helppoa luopua turhasta painolastista. Mukaan vain kaksi kiekkoa: Pure ja Kannel.

19. Pure portista läpi, mutta ei kilinää. Kiekko löytyi korin vasemmalta puolelta 5 metristä. Päivän eka putti yläpantaan.

20. Hyvä antsalinja Purella, mutta hiukan lyhyenä. Kannel hyssessä korin juurelle.

21. Puttaamalla lyhyt alamäkiväylä. Kannel feidasi liikaa, piti valita Pure.

1. Kannel jäi hiukan sormiin mutta lensi miltei puskiin saakka. Helppo Par.

2. Pelattiin lyhyenä. Kannel lähti ihan liikaa oikealle.

3. Pitkälle väylälle Pure keskeltä väylää korkeana ja suorana. Par.

4. Pure känsi hiukan liikaa oikealle, mutta ob:t eivät olleet käytössä. Par.

5. Ylämäkeen Kannel heikosti ja feidasi kiven taakse. Lähestyminen liikaa oikealle. Eka bogey.

6. Pelattiin lyhyenä. Pure korin viereen. Eka birdie.

18. Pure taas kerran liian varovaisesti. Sinänsä hyvä linja, mutta liian lyhyt.

19. Normaali heittopaikka mutta tenniskentän ylittävän väylän koriin. Kannel mukavasti hysessä pitkälle putille. Kaksi puttia ohi. Toinen bogey.

21. Nyt puttaamalla Purella. Parempi kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta harmittavasti osui loppumatkasta puuhun.

Extraväylä. Tieltä parkkipaikan yli. Kannel koria kohti, feidi hiukan vasuriin. En muista osuiko putti.

1. Normikoriin mutta heittopaikka puttikorilta. Kannel ihan kivaa linjaa mutta olisi saanut olla hiukan korkeampi niin olisi päässyt lähemmäs. Par.

2. Tällä kertaa pidempään koriin. Avaus 7 metriin, putti ohi, toinen putti korin katon kautta. Kolmas ylärautaan. Tuplabogey.

3. Heitettiin tieltä nelosen koriin. Purella kokeilin, mutta kun ei peltoväylällä ollut yhtään puuta, osuin lyhtypylvääseen. Jäi vähän näppiin. Jatkoheittoon Kannel, mutta arvioin matkan väärin. Bogey.

5. Tällä kertaa Purella. Hyvä heitto mutta hipaisi puuta. Bogey.

6. Pitkänä. Pure lensi yllättäen aivan suoraan. Ilmeisesti heitin hysessä kun piti laittaa antsa. Tai oikeastaan yritin varmaan heittää flättinä ja odotella että kääntäisi, mutta ei se nyt kääntänyt. Metsästä Kannel kuitenkin korin juureen.

Extraväylä 18 korin läheltä pururadalta seiskan koriin. Kannel putille. Birdie.

18. Päätin että nyt en enää heitä liian lyhyttä. Liukkaalta (tosiliukkaalta) teeltä lähti sitten muuten liian varovainen heitto eikä jaksanut pitää antsaa loppuun asti.

Lopputulos +3. Oikein mukava oli heittää pelkillä puttereilla. Edes muutamalla pidemmällä väylällä ei ollut hätää. Oikeastaan varmemmin pääsi koria kohti kun ei yrittänytkään perille asti.
« Last Edit: 15.12.16 - klo:22:37 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #283 on: 17.12.16 - klo:20:50 »
Äänekoskelle on raivattu uusi rata. 9 väylää on pelattavissa nyt talviaikaan ja tänään oli ensimmäiset kisat. Teemana oli "Use the fore Luke", eli alun perin kaikki väylät piti pelata kämmenellä. Sittemmin tuo sääntö rajoittui koskemaan vain kolmosväylää, joka piti pelata alusta loppuun saakka vain forella. Lisäpontta tapahtuman nimeen tuli siitä että kisan jälkeen mentiin katsomaan porukalla uutta Star Wars -elokuvaa Rogue One paikalliseen Kino Mikkoon.8. 80m jossa piti varoa feidaamasta järveen. Molemmilla kierroksilla alivakaahkolla Claymorella korin oikealle puolelle 10 metrin putille. Ekalla kierroksella meni sisään.

9. 120m suoraa väylää jossa loppumatkasta puita ympärillä. Ensimmäisellä kierroksella helppo par, toisella avaus hiukan oikealle ja lähäri puiden oksiin.

1. 65 metrinen oikealle kääntävä väylä, jossa OB-raja hyvin lähellä korin takana ja vasemmassa reunassa. Purella liikaa antsaa varmuuden vuoksi. Ekalla par, toisella bogi kun putteri jäi näppiin ja toinen putti hermostuksissa rautoihin.

2. 95 metriä suoraan, loppumatkasta jotain pientä puskaa kierrettäväksi. Ensimmäisellä kierroksella Air Halo nätisti korin viereen, toisella kiekalla tuli harmittava virhe, kun olin toistamassa ensimmäisen kierroksen heittoa, mutta käteen tulikin vahingossa paljon vakaampi Culverin. Ei toiminut samalla heitolla...

3. 60 metrinen pakkoforeväylä. ennen kisan alkua lämmitellessä heitin Saint Pro:lla, mutta lähti antsassa eikä koskaan tullut takaisin. Siis ei koskaan, sillä ei löytynyt koko kiekkoa! Se siitä forekiekosta... Itse kisakierrroksella Sitten Culverin, joka lähti ihan OK, lähäri korille ja nostolla par. Toiselle kierrokselle uskalsin kokeilla hiukan alivakaampaa Escapea, ja se lensikin erinomaisesti 4 metriä korista. Valitettavasti forella puttaaminen ei onnistunut. :)

4. 115 metriä jossa kori on reilun metrin korkeammalla kuin heittopaikka. Ensimmäisellä kierroksella kiekko karkasi hiukan ja jouduin vasemman reunan metsikköön, josta antsa Purella osui oksiin. Bogi. Toisella kierroksella väylää pitkin par.

5. radan ainoa par 4. 190 metriä oikealle kääntyvää melko leveää väylää. Ensimmäisellä kierroksella Escape oikein mukavasti puolimatkaan hyvällä antsalla. Kakkosheitto karkasi aavistuksen oikealle ja kopsahti lopussa puuhun. Pitkä putti rautaan ja par. Toisella kierroksella kiekko hiukan karkasi vasuriin ja kakkosheitto puihin. Bogi.

6. 100 metriä jossa lopussa ylämäki. Melko helppo par.

7. 70 metriä avointa väylää jossa korin takana pienehkö rotko. Molemmilla kierroksilla Pain kevyellä hysellä putille ja putti koriin.

Lopputulos tasan 0. voittaja -1, joten hyvin tasaista oli. Kiekot pyrkivät hukkumaan koko ajan, joten jos ei äkkiä saada vesisateita niin joutuu jo naruja teippailemaan. Tällä kertaa selvisin yhden kiekon menetyksellä, mutta jokainen hukkuminen harmittaa. Rata oli muuten ihan hyvä ja pelattava, mutta vielä olisi raivattavia oksia.. En silti valita kun en mennyt mukaan talkoisiinkaan viikko sitten. Kesällä rata saattaa olla haastava aluskasvillisuuden ja nyt jäässä olleiden ojien takia. Avoimet väylät kuitenkin mukavaa vaihtelua puiden kolisteluun.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #284 on: 18.12.16 - klo:17:15 »
Hieno päivä, mutta ehtinyt kisailemaan kun on onneksi muutakin elämää. Ehdin kuitenkin reiluksi tunniksi Peurunkaan heittämään vajaan kierroksen mukavassa aurinkoisessa kelissä. 11 ensimmäistä väylää tulokseen +3.

Taas sotkin kaksi kiekkoa. Piti heittää nelosväylällä Ballista, mutta käteen osui saman värinen River. Hassua miten se toimi ihan samalla heitolla. Melkein korille saakka hiukan yli kääntäen ja lopussa aivan kevyt feidi.
Muutenkin tuntuu kiekot toimivan näin talvella vakaammin kuin kesällä. Jaksan hämmästyä joka kerta.