Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 356310 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #345 on: 26.03.17 - klo:21:17 »
Eilen illalla ei väsyneenä jaksanut muistella Heinolan radan väyliä, mutta teen sen nyt että muistaisin jatkossa mitä siellä on odotettavissa. Kaikkia väyliä ei kisassa heitetty, enkä ole varma miten väylien numerointi oikeasti menee, yritän luntata jostain ratakartasta... Ensimmäisellä kierroksella aloitusväylänä oli 6, toisella 12. Kutosväylällä oli maalaispoika hiukan ihmeissään kun ylhäältä oikealta oli porukkaa heittämässä ristiin meidän väylän kanssa, ja samaan aikaan vasemmalta korkealta mäeltä joku paiskasi kiekon kaverin kiekkokassiin. Ei "kasseille" kuitenkaan, onneksi. Tähän kahden väylän ristituleen sitten arvottiin avauksia pelijäässä olevan montun pohjalla olevaan koriin. No...siitäkin selvittiin. Käyn väylät nyt ykkösestä alkaen kuitenkin.

1. 168 m. Pitäisi olla helppoa heittää kaksi kertaa 84 metriä ja nostaa pirkko. Käytännössä kiekko kippasi tuulessa molemmilla kierroksilla, ja arvioin lähärin etäisyyden väärin.

2. 120 m. Käsi ei riitä korille, joka on korkealla rinteessä. Muutaman metrin pääsin kyllä rinnettä kipuamaan, mutta jäätä pitkin kiekko alas ojaan. Putissa on vain kyse siitä että pitää saada kiekko tulemaan rinteeseen niin ettei rollaa alas. Toisella kierroksella onnistuin.

3. 98 m. OB:n pelossa liikaa antsaa kiekkoihin ja tuuli painoi rinteeseen ennen aikojaan. Jäin siis lyhyeksi avauksissa. Tuulen suunta vaikuttaa paljon millä kiekolla kannattaa avata.

4. 187 m. Ei pitäisi olla liian vaikeata heittää suoraan avausta. Nyt kuitenkin oli. Hyssellä korille lähestyminen tuo kiekon kulma edellä rinteeseen. Toki voi pysäyttää lähärin pienen kuusen latvaoksillekin, kuten tein toisella kierroksella. En vain osannut putata sieltä puun juurelta polviasennosta, hyvä että pääsin ylös itse.

5. 51 . Putti alamäkeen korille. En onnistunut, kun ekalla kierroksella kiekko feidasi vasuriin ja toisella taisin putata puuhun.

6. Aamukierroksella alamäkeen Compass feidasi pitkälle putille verkon alle. Toisella kokeilin Claymorea, mutta se kippasi oikealle jyrkkään mäkeen. Hassua että silloin  kiekko ei rollaa alas kun haluaisi ... En kyllä tiedä millä tämä pitäisi avata...ehkä Sinus?

7. 71 m. Rotkon yli oikealle kääntävä väylä, jonka korin takana pudotus. Pitäisi olla helppo nakki Fuselle, mutta jostain syystä heitin liian löysästi molemmilla kierroksilla ja osuin vasemman reunan puihin. Ehkä Pure olisi kuitenkin parempi, en tiedä.

8. 99 m. Oikealle kääntävä väylä, jossa alussa ylämäkeä ja lopussa alamäkeä. Alivakaalla Saintilla pienessä hysessä suora heitto toi sinne mäen päälle sweettiin, josta oli helppo pudottaa korin juurelle. Hiukan pienemmällä hysellä kiekko olisi voinut jopa kääntää sopivasti koria kohtikin. Ensimmäisellä kierroksella avaus epäonnistui kun kiekko karkasi kädestä, mutta kakkosheiton sain hyvin väylää pitkin putille.

9. Tätä ei kai pelattu Karviksessa? Tästä eteenpäin väylänumerointi jatkuu frisbeegolfratojen ratakartan mukaisesti, en muista mitä ne olivat kisassa, ehkä ihan näitä samoja.

10. 58 m. Kaksi miltei identtistä ja onnekasta avausta Sinuksella. Pelkäsin korin vasemmalla puolella olevaa rotkoa ja heitin turhan kaukaa oikealta odotellen kiekon feidiä. Kummallakin kerralla puuosuma heitti putille. Ensimmäisellä kierroksella puttasin neljästä metristä ohi, toisella kierroksella kympistä sisään....

11. 166 m. Pitkää antsaa niin kauas kuin jaksaa heittää. Väne heittä tällä kuulemma eaglen.

12. 142 m. Joltain on unohtunut harventaa koivikko, jonka ympäri vasemmalta kierretään kapeaa polkua pitkin. Antsaa mielellään heittää, mutta kiekko ei saa mennä liikaa oikealle eikä vasemmalle. Kakkosheittona jos yrittää vielä samalla tavalla, joutuu luottamaan onneen että pääsee latvuksista läpi, siellä kun ei ole väylää ollenkaan. En tiedä miten tässä oikeasti pitäisi heittää. Korkea antsa kaiken yli ja toivoa parasta?

13. 180 m. Ensin mutka vasemmalle, sitten suoraa loppumatka. Teoriassa. Käytännössä avaukset oikaisivat hiukan ja puiden kautta päädyin väylän oikeaan reunaan kokeilemaan pitkän antsan taitojani. Ei pitäisi olla liian vaikea väylä kunhan heittää rennosti eikä yritä liikaa.

14. 171 m. Ensin mando pitää kiertää vasemmalta, sitten loppumatka suorahkoa. Ensimmäisellä kierroksella avaus lipesi kädestä, toisella kierroksella muistin pitää kiekosta kiinni, ja kiekko jatko antsaa korkealle rinteeseen. Kevyempi veto olisi riittänyt.

15. 195 m. Pitää päättää heittääkö keskellä väylää olevan puuryhmän oikealta vai vasemmalta puolelta. Ensimmäisellä kierroksella heitin oikealta, toisella heitin puihin. Kakkosheittona kokeilin vakaalla kiekolla puiden yli antsaa, joka feidaa lopussa korille. Hiukan vielä vakaampi kiekko olisi pitänyt olla, Culverin ei palauttanut tarpeeksi ajoissa.

16. 78 m. Outoa heitää näin helppoa väylää monien vaikeiden jälkeen. Ekalla kierroksella helppo pirkko, toisella ajattelin (!) pistää paremmaksi ja heittää hiukan vähemmän vakaalla midarilla, ja heitin sitten niin löysästi, että osuin puihin. Kahdesti. No..pirkko tai bogi...nehän on vain sanoja...

17. 99 m. Jyrkkään alamäkeen suora heitto, jossa pitää varoa oikealla rotkoa, ja vasemmalla OB:ta, ja kutosväylän heittäjiä (Tämä oli siis se väylä, josta heitettiin meitä päin kun olimme kutosella avaamassa). Molemmilla kerroilla heitin Compassilla suoraan. Ekalla korin vasemmalle puolelle ikävästi tiheän puun taakse. Toisella kierroksella otin keskellä olevista puskista osuman ja jäin pitkälle putille. Pirkko jäi haaveeksi kahdesta hyvästä avauksesta huolimatta.

18. En muista tätä väylää...ei taidettu heittää...

19. 120 m. En katsonut väylän mittaa kun lähdin heittämään korille asti. Escape käänsi hiukan yli ja lähti palautumaan, mutta jäi hiukan OB:lle. Melkein perillä silti. Kiekko meni ulos pelialueelta jo alkumatkasta, joten kakkosheitto sieltä. Kiekko jäi näppiin ja lensi reilusti OB:lle. Uusintayritys samasta paikasta nostolle. TÄmä siis ensimmäisellä kierroksella. Toisella heitin varmasti väylälle ja sieltä lähärin, mutta jostain oudosta syystä jäin pitkälle putille, joka ei osunut. Helpolta väylältä sain siis triplabogin ja bogin.

20. 146 m. Korkealta mäen päältä pitkä siivu avoimen kentän yli. Ensimmäisellä kierroksella otin vauhtia ja kiekko lähti ylöspäin ja feidasi ennen aikojaan. Toisella kierroksella heitin rennosti paikaltaan ja tällä kertaa hiukan alaspäin.  Vastatuulessa kevyempi Ballista kuitenkin käänsi turhan paljon yli, ja liiteli ulos, aina väylän 19 yli, korin tasalle. Jos mitta 146 metriä pitää paikkansa niin tämä heitto oli ainakin 160 metrinen ...huhhuh ...pitäisi aina heittää rennosti ...

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #346 on: 28.03.17 - klo:13:04 »
Maanantai-ilta meni korttia pelatessa. Tänään  tiistaina flunssa vaivaa ja alaselkä ihan jumissa. joten en tänäänkään koske kiekkoihin. Sääennusteita katselen mitä se lupaisi ensi viikonlopuksi kun on karvis-viikonloppu Jyväskylässä. Mietin etsinkö paria lauantain parikisaan, vai heitänkö vain sunnuntaina. Saa nakata yv:llä jos on joku tulossa jo lauantaina ja haluaa parikisaseuraa... Osaan jo väylät jotenkin. Ainakin tiedän missä ne on, heittotaidoista ja suosituksista en uskalla puhua.

Tähän saakka olen päässyt käymättä hierojalla kertaakaan. Olen ajatellut että ei kai luuta, nahkaa ja läskiä kannata vaivata. Nyt kuitenkin on jo harkinnassa että jos vielä kerran elämässä kokeilisin sitäkin. Tiedä vaikka saisi kropan liikkumaan jotenkin. Ajatuksesta toteutukseen voi silti mennä pitkä aika.

En muista olenko tänne kirjoittanut mutta kirjoitan ainakin nyt sen, että on äärimmäisen rasittavaa että joihinkin kisoihin pitää ilmoittautua ja maksaa kuukausia ennen kisaa, kun vielä ei ole tiedossa mitä muita kisoja on samalle päivälle. Tänä keväänä olen buukannut kalenterini täyteen juhannukseen asti. Luulenpa että ensi keväänä en niin tee, vaan jätän ilmoittautumatta mihinkään. Jos ei lyhemmällä varoitusajalla pääse mukaan niin sehän ei ole keltään sitten pois kun kisa on täynnä ilman minuakin.  Tämä muistutuksena itselle, kun ensi helmikuussa lueskelen näitä omia raapustuksia vilttiin kääriytyneenä kisailmoituksia selaillen.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #347 on: 29.03.17 - klo:22:52 »
Aivan loistava keli heittää kiekkoa. Töistä tultua piti vain päättää lähteäkö metsästämään holaria Suolahteen vai jäisikö heittelemään kentälle. Suolahti vei voiton.

Aloitus huonolla heitolla mutta par.
Pirkko.par.pirkko.par.par.

Tähän saakka hyvin. Sitten avaus puuhun ja bogi. Huono avaus ja bogi. huono avaus, mando väärin ja tuplabogi. Avaus puuhun ja bogi.

Hyvin alkanut kisa muuttui äkkiä surkeaksi.

Oikeastaan ei yhtään hyvää heittoa neljän ensimmäisen väylän jälkeen. Sain kuitenkin sovittua lauantain parikisan Keljonkankaalle.

Ilmoittautuminen Mastereihin alkoi tänään. 145 euroa tuntuu kovalta summalta. Vaikka ei ottaisi majoitusta ja ajelee kotoa, niin siihen menisi toista sataa euroa. Taidan jättää vielä harkintaan. Jos ei mahdu myöhemmin mukaan niin sitten ei.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #348 on: 31.03.17 - klo:21:57 »
Tällä viikolla on ollut hiukan flunssainen olo. Keskiviikkona Suolahdessa meinasin väsähtää jo ennen ensimmäistä väylää kun kiipesin vesitorninmäelle. Torstaina Peurungassa kisa alkoi hyvin, mutta huomasin hyvin äkkiä ettei kiekko lähde kädestä likikään sillä vauhdilla kuin haluaisin. Lisänä se että yläselkä on ollut jumissa. Joku iskenyt moran pystyyn lapaluiden väliin enkä ole saanut sitä vielä pois. Tauti ei ole ollut paha, mutta havaittava.
Tätä taustaa vasten  ei haitannut paljoa, että karvisviikonlopun lauantain parikisan pari ilmoitti ettei pääse pelaamaan. Voin jäädä kotiin jos ei aamulla ole sellainen olo että jaksaisi heitellä.

Sen verran sain aikaiseksi että sain ajan hierojalle ensi viikolle. Muutenkin tarkoitus on pitää pientä huilia ennen oikean kisakauden aloittamista. Kunhan pihasta lähtee jäät alkaa puttitreeni.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #349 on: 02.04.17 - klo:21:59 »
Lauantain karvisfinaaliviikonlopun parikisa jäi väliin ja hyvä niin. Selkä oli oikeasti jumissa, ja oli vielä tänäänkin sunnuntaina kun finaali heitettiin, mutta pystyin sen pelaamaan ilman suurempia kipuja. Ihan täysiä ei kuitenkaan tullut heitettyä millään väylällä. Oli sellainen olo että ei se kiekko lennä kuitenkaan.
En ala jokaista heittoa tähän dokumentoimaan, mutta käyn väylät läpi ja mietin mikä meni pieleen. Vertaan sitten vaikka edelliseen postaukseen Keljonkankaalta. Jos siitä jotain oppisi. Kierrostulokset kuitenkin +4 ja +7 eli paremmin kuin viimeksi.

1. Alivakaa Saint kippasi ja jäi metsäsaaren ja alamäen väliin. Siitä oli hyvä jatkaa, vaikka jatkokin kippasi kun antsakulmaa oli liikaa. Toisella kierroksella vakaammalla kiekolla kohti saarta ja feidi aukion reunalle. Parempi.

2. Molemmilla kierroksilla Compass suorana putille. Tältä toisen kierroksen ainoa birdie. Tuloksia katsellessa hämmästyttää miten tältä on tullut niin vähän kakkosia. Minulle kuitenkin se helpoin tällä kertaa.

3. Bogi ja tuplabogi. Ensin avaus Riverillä, liikaa oikealle. Toisella kierroksella Compassilla sama. Jatkoheitot rimpuilua väylän ja mörrin välimaastoista hankalista asennoista. Tähän on pakko keksiä jotain. Ei vain voi ottaa joka kerta seiskaa korttiin.

4. Muistelin edelliskertaa jossa Compassilla heitin kohti koria ja jäin reilun kympin putille. Nyt sitten draivereilla, mutta heitin hiukan jarrut päällä ettei menisi pitkäksi, ja siitä seurasi kummallakin kerralla feidi vasuriin puskien taakse. Ehkäpä se suora midariheitto on sittenkin parempi, ainakin jos ei ole pahaa vastatuulta.

5. Ilkiöväylä. Fusella hysessä väylää pitkin oli idea. Ekalla kierroksella oikaisin liikaa vasemmalta, puuhun. Toisella kierroksella sama kiekko, mutta nyt liian suorana ja väylän oikean reunan puihin.

6. Täysin tyyneen keliin jyrkällä alamäkiväylällä Pure. Ensimmäisellä kierroksella Opto Pure livahti kädestä vasemmalle. Toisella kierroksella Zero Medium Pure paremmin kädestä, mutta hiukan liikaa yli kääntyen.

7. KATASTROFI! Helppo, suora väylä, jossa ei tarvitse muuta kuin heittää midarilla suora heitto joka feidaa korille. Nyt Anchor jäi molemmilla kierroksilla pahasti näppiin, ja osui jo alkumatkasta puihin, jotka eivät oikeasti ole lähelläkään väylää. En voi ymmärtää. Pitää harjoitella.

8. Ylämäkiväylä, joka kääntyy jyrkästi oikeaan vajaan 80 metrin kohdalla. Ensimmäisellä kierroksella River, toisella kierroksella Halo. Kummatkin puihin. Pitää saada tarkempia heittoja.

9. Hyvä avaus Riverillä kummallakin kerralla. Vasemman puoleista väylää pitkin suora kevyt heitto. Jatkoheitot eivät vaan olleet parasta laatua. Fuse pitää heittää flätimpänä, tai sitten vaihtaa Compassiin antsaheitto.

10. Culverinilla avaukset molemmilla kierroksilla, mutta eivät menneet perille asti.

11. En saanut hyvää hysseheittoa kummallakaan kerralla. Ensimmäisellä kierroksella Compass, toisella Culverin. Pitäisi uskaltaa heittää suht kova heitto aivan vasemman mandotolpan vierestä. Heitin keskeltä porttia liian suorana. Sieltä pitää laittaa enemmän kulmaa ettei mene pitkäksi pusikkoon niin kuin nyt.

12. Ensimmäisellä kierroksella aloitettin tästä, helppo pirkko. Toisella kierroksella tämä oli päätösväylä, ja olisin voittanut oman ryhmäni (special payout) pirkolla. Tuli sitten viimeiselle väylälle heitettyä varovaisesti. Niin varovaisesti että feidasin metsään  puun taakse 10 metriä ennen koria. Vielä kun huomasin että Zero Pure oli jäänyt matkalle niin puttailin sitten bogin ja hävisin heitolla.

13. En osunut antsaväylään Saintilla. Puuosumista huolimatta sain pelastettua par-tuloksen.

14. Varma hysse ennen mandoa. Jatkoheitoissa haparointia.

15. Identtiset avaukset Saintilla vahvassa antsassa väylän oikeaan reunaan. Jatkoheitoissa parantmisen varaa.

16. Ensimmäisellä avaus liikaa vasemmalle. Toisella liikaa oikealle. Ei pitäisi tehdä helpoista väylistä näin vaikeita itselle.

17. Kolmosväylän lisäksi se toinen, jonka perään en itkisi jos tätä ei tarvitsisi heittää. Avaukset vielä meni jotenkin (toisella kierroksella vaihdoin midariin ja sekin meinasi mennä liian pitkään suorana), mutta kakkosheitot olivat kamalia. Ensimmäisellä kierroksella haaveilin pääseväni aukealle Ballistalla, ja jouduin vasempaan viidakkoon. Toisella vältin sen, ja heitin oikealle puolelle OB:lle.

18. Ensin se "normaali" heitto hiekkatörmän eteen. Toisella kierroksella hiukan napakampi heitto, joka käänsikin aavistuksen yli, ja meni suuaukolta pitkäksi tiheään metsään.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #350 on: 04.04.17 - klo:20:10 »
Tarkoitus oli että ottaisin tämän viikon iisisti, mutta kun olo oli hyvä ja PuskaPuttaajien facessa alkoi olla sellaista juttua ilmassa että heittoseuraa saattaisi löytyä ja aurinkoinen keli Peurungassa, niin eihän sitä voinut jättää väliin. Liki kymmenen astetta lämmintä, navakka lounaistuuli ja pahimmat jäätiköt poissa. Meitä oli loppujen lopuksi 12 heittelijää paikalla. Ei muuta kuin arpomaan pareja ja jakaantumaan kahteen ryhmään. 12 hengen ryhmä olisi ollut hauskin, mutta kaikilla ei ollut ihan koko iltaa aikaa.

Ykkösellä heitettiin myötätuuleen. Harjoitellessa juuri mikään kiekko ei kipannut. Kisassa avasin sitten oikean reunan marjapensaisiin. (River)
Kakkosella avasin oikean reunan puihin, josta kimmokkeet rantaan. (Sinus)
Kolmonen sinne päin, mutta hiukan lyhyt. (Ballista)
Nelonen sinne päin mutta hiukan lyhyt. (Ballista)
Vitonen mäen päälle melkein pillisuorana. Feidiä hiukan odottelin. (Air Halo)
Kutonen vähän liikaa kulmaa mutta putilla. (Fuse)
Seiska jäi vähän näppiin ja meni oikealta leveäksi ja puihin. (Anchor)
Kasi karkasi vasuriin ja puun kautta mandopuun juurelle (Escape)
Ysi kohti koria, käänsi yli ja tuli takaisin hiukan ennen koria ja mäen alle. (Miekka)
Kymppi liian kevyt veto ja Sinus hysessä kohti OB:ta
Yksitoista väylää pitkin hiukan liian aikaisin vasemmalle kääntyen. (Escape)
Kaksitoista liian korkeana ja hiukan liikaa kulmaa (Fuse)
Kolmetoista Liian korkeana ja liikaa antsaa päätyen viidentoista verkkoon (Air Halo)
Neljätoista liikaa antsaa tai epäpuhdas heitto (Pure)
Viisitoista liikaa oikealle ja puuhun (River)
Kuusitoista vasemmalta puhaltavaan tuuleen Cutlass suorana väylän oikeaa reunaa, mutta feidi hiukan liian aikaisin.
Seitsemäntoista Hyvä linja mutta liian korkeana, lopussa oksiin. (Air Halo)
Kahdeksantoista vasemmalta puhaltavaan sivutuuleen antsassa nousi liian korkealle ja liiteli pitkäksi (Sinus)
Yhdeksäntoista koria kohti mutta hiukan matalana ja osui kumpareeseen (Fuse)
Kaksikymmentä hyssereittiä, mutta kiekko jäi vähän käteen ja lähti liikaa oikealle ja puuhun (Sinus)
Kaksikymmentäyksi vasemmalta puhaltavaan vastatuuleen käänsi hiukan ja liiteli OB:lle kun saareen heitettiin (Compass)

Noiden seikkailujen jälkeen tulos -9 on ihan kelvollinen, ja kertoo siitä että Väinö Mäkelä heitti hyvin. Montaa kertaa ei tarvinnut minun kiekosta jatkaa. :) Tuohon tuuleen ihan kelpo suoritus Väneltä. Itsellä putti oli myös hukassa, samoin lähärit. Paljon on vielä tehtävää mutta RSSO on jo ihan kulman takana. Puttitreenit pitää aloittaa kun pihakaan ei ole enää ihan luistinrata. Heti huomenna tai loppuviikosta.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #351 on: 05.04.17 - klo:22:17 »
Ilta vapautuikin yllättäen ja Äänekoskella vuoden ensimmäiset viikkokisat kesäradalla joten oli aika selvää että puttitreenin aloitus siirtyy, ja lähden kiekonheittoon. Jo kisan aikana alkoi tuntua siltä että olisi parempi vain aloittaa se puttaaminen... Kaksi ensimmäistä väylää pirkkoputilla ja putti ohi. Sen jälkeen suoralta 60 metrin väylältä tuplabogi. Yhteensä sain 18 väylään 9 pirkkoputtia, joista vain yksi upposi. Lopputulos +4. Ei oikein ole luottamus kohdallaan, se pitäisi jostain kaivaa pikaisesti kun reilun viikon päästä pitäisi olla jo Startti Masterissa terävänä, ja siitä viikon päästä Peurungan RSSO:ssa. Kisakausi on siis jo enemmän kuin ovella, enkä ole tippaakaan valmis.
Ei auta panikoida. Ei se auta. Draivi vain on löysää, lähärit epätarkkoja, irrotukset pielessä ja putti haparoivaa. Muuten kaikki on täydellistä. Ai hitto...istuin huonossa asennossa ja selkä kramppaa...

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #352 on: 06.04.17 - klo:18:16 »
Valmistautuminen kilpailukauteen on alkanut. Se alkoi sillä että en putannut tänään kertaakaan, enkä mennyt holaripottiin enkä tehnyt mitään fyysistä. Makasin hierojan pöydällä, ensimmäistä kertaa. Ja kuuntelin kommentteja siitä että olin ihan mutkalla, vaikka suorassa mielestäni makasin. Kuulemma kaikki paikat ihan jumissa kantapäästä päänahkaan asti. No...siltä se on viime aikoina tuntunutkin!
Saapa nähdä miltä tämän päivän käsittelyn jälkeen tuntuu. Pitäisikö ottaa Buranaa jo suosiolla...

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #353 on: 08.04.17 - klo:08:33 »
Eilen aloitin puttitreenin. Kaivoin kirjahyllystä loputkin Mercyt ja kävin pihalla. 5-10 minuuttia tuli heitettyä, sitten rupesi jo sormia palelemaan. Onneksi matka on lyhyt, joten kävin vielä pari kolme kertaa myöhemminkin puttailemassa. Vain sen aikaa kun mielenkiinto jaksoi pysyä hereillä ja sormet suurin piirtein vetreänä.
Toissapäiväisen hieronnan jäljiltä on vieläkin muutamia kipeitä paikkoja. Vielä on ehkä liian aikaista sanoa oliko tuosta yhdestä kerrasta jotain apua heittämiseen vai ei, mutta ehkä pahimmat jumit selästä hävisivät. Toivoa on että saisi hiukan rentoutta ja tarkkuutta tekemiseen.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #354 on: 08.04.17 - klo:22:20 »
Puttitreeni jatkui tänään samoin kuin alkoi eilen: aina välillä pihalle puttailemaan. Mikäs oli käydessä kun aurinko paistoi. Muuten päivä oli varattu muuhun kuin kiekonheittoon, mutta illalla pääsin kuitenkin Peurunkaan harjoituskierrokselle. Heitin jokaisella väylällä muutamia kiekkoja. Aina ensimmäinen heitto sillä jolla kisassa heittäisin. Hassusti kyllä useimmiten parempia avauksia sain niillä seuraavilla heitoilla jollain ihan muulla kiekolla. Tämä on sellaista mitä ei voi viikkokisoissa tehdä ja olinkin jo hiukan kaivannut sitä että voi heittää enemmän kerralla. Esimerkiksi seiskaväylälle olen koko talven heittänyt vakaata midaria, mutta nyt otin toiseen heittoon pitkästä aikaa Sinuksen ja se lensi paljon varmemmin ilman niin suurta pelkoa OB:sta.
Vielä tärkeämpää kuin avausten heitto oli kuitenkin kakkosheittojen treenaaminen puttereilla. Ne pitää saada menemään muualle kuin puihin. Ehkä jotain edistystä siinäkin tuli, vaikka kovin paljon edelleen on hajontaa heitoissa. Isojen poikien kilpailuista olen nähnyt miten pelaajat mallaavat heittoa ennen varsinaista kiskaisua. kokeilin sitä, että ensin heitin leikisti päästämättä kiekosta irti, ja vasta sitten heitto. Sain sillä tavoin muutaman kerran tiukoissa paikoissa kiekon lähtemään oikeaan suuntaan. Täytyy kokeilla joskus toistekin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #355 on: 09.04.17 - klo:21:23 »
Ei uskoisi että olen aloittanut puttitreenin kun se oli ylivoimaisesti heikoin osa-alue tänään Peurungan viikkokisoissa.
Sen verran oli vielä jäätä joidenkin korien ympärillä, että muutamalla väylällä oli helppo ottaa puttirallista isoa lukua. Minulle se osui ysiväylällä, siltä triplabogi. Hiukan meni hermokin jossain kohdassa kun putti meni surkeasti. Tuli sitten huolimattomasti putattua vieläkin huonommin. Lopputulos oli kuitenkin paras pitkään pitkään aikaan, eli +2. Miinukselle olisi päässyt todella vähällä. Erityisesti lähreihin sain hyviä heittoja. Samoin niihin lyhyisiin väyliin, jotka avataan putterilla, sain hyvä avauksia. Jos se olisi jo kohdallaan niin seuraavana olisi oikeasti saatava putti reilaan. En kyllä tiedä miten se tapahtuu, kun tuntuu tekniikka tuntuu vaihtuvan väylästä toiseen... joskus kovalla spinnillä, joskus suoralla kädellä roikuttamalla... enkä edes tiedä millä tekniikalla milloinkin puttaan... se vaan tulee jostain ilman että teen tietoista päätöstä. Lopputuloksen kuitenkin tiedä eikä se näytä hyvältä.
Kisassa heitettiin RSSO-rata. Tämä oli minulle jonkinlainen kenraaliharjoitus, pari viikkoa aikaa. Toivottavasti silloin ei ole enää jäätä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #356 on: 13.04.17 - klo:22:12 »
Tulipas tällekin viikolle yksi viikkokisa kun kävin Peurungassa holaripottia heittämässä. Täytyy saman tien tunnustaa etten ole ehtinyt puttitreenejä heitellä juuri ollenkaan. Ehkäpä juuri sen takia putti kulkikin edes hiukan paremmin kuin viikonloppuna. :) Kolme kertaa kiekko hyppäsi ulos alaraudan päältä, ja kerran kolmen metrin putissa aivan keskeltä koria kun oli liian täydellinen osuma. Hassua ettei sellaisia ole tullut oikeastaan koskaan ennen, mutta nyt viikon sisään kahdesti.
Avaus oli väylältä 12. Kohtalainen avaus, mutta cutrollit lopussa OB:lle. Outin rajalta par-putti alaraudan päältä ulos. 13 sentäs vielä par, mutta lyhyelle väylälle 14 tuplat. Avaus ei kääntänyt yli kun annoin Purelle liikaa hysseä. Tiheästä pusikosta puuhun, sitten pitkä putti ohi, ja vielä se keskeltä rautoja superpallona takaisin pompannut putti. Viidelletoista parin metsäseikkailun jälkeen bogi. Neljän pelatun väylän jälkeen tulos +4 ei oikein luvannut hyvää, eikä sitä juuri tullutkaan. Muutamia onnistumisia kuitenkin ja lopputulos +7.
Tämä olikin sitten viimeinen treeni ennen sunnuntain reissua Hyvinkäälle Startti-kisoihin. MPG:ssä 40 osallistujaa! Todella hyvä kisa tulossa. Olisihan se tietysti mukavampi lähteä jos olisi joskus käynyt radalla ennenkin, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Eihän Heinolakaan ollut katastrofi vaikka kylmiltään kävin siellä Karviksen heittämässä. Nyt on vain vähän pidempi matka ajettavana, eikä auttaisi vaikka lähtisi jo edellispäivänä, kun jostain syystä samalla radalla on kisa silloinkin eikä harjoittelu ole mahdollista. Maanantaina sitten on eri radalla kisa...jotenkin tuntuu että olisi voinut olla joka toinen päivä eri radalla niin olisi ollut edes teoreettiset mahdollisuudet hiukan kokeilla väyliä ensin. Enpä silti tiedä olisinko niin tehnyt. Onneksi kuitenkin oma pooli aloittaa vasta yhdeltätoista niin ei tarvitse ihan keskellä yötä lähteä ajelemaan. Matkaa kun kuitenkin on useamman tunnin ajaksi.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #357 on: 16.04.17 - klo:05:28 »
Tää se päivä on.
Kauden ekat kisat. Kello ei ole vielä soinut, mutta eihän sitä osaa nukkua edes viiteen saakka kun on pitkä matka edessä. Mukaan tulevat tavarat pakkasin jo illalla valmiiksi. Etsin vintiltä mm. kesäkengät kun täällä olen heitellyt vielä nastakengissä. Eihän sitä kehtaa talvitöppösissä etelän lämpöön mennä. Rukkaset otan silti mukaan, mistä sen tietää onko siellä sit oikeesti kuitenkaan lämmin.

Pariin päivään en ole juuri kiekkoihin edes koskenut. Sen sijaan olen saunonut mökillä, käynyt sukulaisissa ja seurannut netistä Suomen bridgejunioreiden hyvää peliä PM-kisoissa Norjassa. Eilen jokunen putti vain malliksi pihassa, ettei kukaan syytä heikosta harjoittelusta.

Sahanmäen rataa Hyvinkäällä en tunne juuri lainkaan. Joskus hiukan videolta katsoin ja puita siellä näyttää kasvavan ihan niin kuin täälläkin. Tuttua hommaa siis tiedossa kun niitä yrittää väistellä. Pitkä päivä tulossa kun ennen kuutta lähden ajelemaan. Illalla kisan jälkeen käyn vielä lentokentällä pyörähtämässä niin kotona olen varmaan vasta maanantain puolella.

Tästä tulee hyvä päivä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #358 on: 17.04.17 - klo:00:09 »
Hyvä päivä alkaa kääntyä yöhön. Oli varmasti kankea näky kun tämä ukko yritti nousta autosta 4 tunnin ajomatkan jälkeen kotipihassa. Takana kovaa kisailua Hyvinkään metsissä.
Tekisi mieli kirjoittaa ylös väyläkohtaisesti millä tuli heitettyä, mutta ehkä jätän sen aamuun. Sen verran tuloksia katselin että olihan tuo jälkimmäinen aika hassun näköinen kun oli 5 pirkkoa, kaksi bogia ja lumiukko. Olisi se kasi saanut jäädä ottamatta mutta minkäs teet kun ei ajatus kulkenut. Heitin vain olevinaan kuten ekallakin kierroksella väylällä 11. Ballistalla suora heitto. Ilmeisesti kuitenkin tuuli oli muuttunut, tai heitto oli epäpuhdas kun kiekko käänsi oikealle ja liiteli kymppiväylälle asti. Ja kun ihan järjellä ajattelee, niin väylällä 11 tuohon tuuleen minun ei kannattaisi edes yrittää kolmosta. Vakaalla kiekolla vain väylää pitkin, se on aivan riittävän leveä ettei vahingossa voi joutua pihalle. Näin menetellen par on selviö. Nyt vain sain ensimmäisellä kierroksella niin hyvän avauksen, että yritin toistaa ...aivan turhaan. Sen ymmärrän että aamupäivällä yritin mahdollisimman pitkälle kun en ollut koskaan nähnyt väylän loppuosaa. Valitettavasti järki ei juossut toisella kierroksella.
Tuli monta onnistumistakin ja oli erittäin hauska päivä. Uusi mukava rata koeajettu ja hyvässä seurassa sitä yritetty nujertaa. Mikäs sen parempaa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 392
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #359 on: 17.04.17 - klo:09:25 »
Startti Master Hyvinkää Sahanmäki
+3 ja +1 kohtalaisessa koillistuulessa.

1. 65m. Typillinen väylä tälle radalla. Lyhyt neppi joka kääntyy lopussa oikealle. Alivakaalla midarilla (Fuse) meni 10 metriä pitkäksi varovaisellakin heitolla. Ekalla kierroksella kuitenkin birdie.
2. Helppo suora väylä, jos keskellä ei kasvaisi puita. Midarilla jommalta kummalta puolelta.
3. Alamäkineppi joka kääntyy oikealle. Pure tahtoi liidellä liian kauas rystyheitolla.
4. 169m. Alkuun kapeahko ylämäki. Air Halo meni kohtalaisesti. Kakkosheitoissa yllättävän pitkään pitää vielä heittää, kummallakin kerralla lähti liian korkea hysse, joka jäi lyhyeksi.
5. 77m. Suora ja kapea kuja. Ei juurikaan mahdollisuuksia kiertää.
6. 66m. Neppi oikealle kääntäen. Putteriantsalla puita väistellen niin kauan kunnes saan foren kuntoon.
7. 104m. Suora väylä joka kääntyy lopussa oikealle. Jos kääntää liian aikaisin on vaarassa törmätä puihin tai tuurilla päästä korille. Rystyheittäjälle olisi kai parasta heittää suoraan korin tasalle ja kokeilla pitkää puttia.
8. 82m. Puolimatkasta jyrkästi vasemmalle. Ekalla kierroksella heitin vakaalla draiverilla nätin hyssen nostolle. Toisella oikaisin metsän läpi huonolla menestyksellä.
9. 108m. Suora heitto, jossa ei halua olla vasemman puolen tiheässä koivikossa. Ballista keskeltä väylää putille. Tokalla varoin vastatuulta liikaa ja heitin sinne vasemman reunan ryteikköön.
10. Suora 92m suora väylä, jossa ei kannata heittää suoraan. Sain pirkon toisella kierroksella heittämällä väylän oikealla puolella olevaa aukiota kohti Escapella suoran heiton, joka feidasi korin juureen.
11. 200m pitkä leveä väylä, jossa avauksen jälkeen on ohittanut vasemmalle kääntyvän mutkan. Kakkosheitolla on tälle radalle tyypillisessä tilanteessa heittämässä suoraa heittoa, joka lopussa taittaa oikealle. Kovaan vastatuuleen se ei onnistunut. Pelikirjaratkaisu itselle on heittää kaksi suoraa heittoa ja nepata korin juurelle. Ei kannata yrittää pirkkoa. Oppirahat olivat kalliit (kasi korttiin toiselta kierrokselta).
12. 150m Toivotaan toivotaan -väylä. Pitkä suora heitto (ei varaa juurikaan mutkitella), jonka jälkeen vasemmalle neppi. Birdie-väylä, joka epäonnistuessa voi tulla kalliiksikin, sillä metsän läpi oikaistessa pitää olla tarkkuutta tai tuuria tavallista enemmän. Ballistalla pääsin hyvin mutkaan asti.
13. Hassu 92m väylä, jossa forettajat voivat yrittää korille asti. Alkumatkasta pitää kääntää vasemmalle, sitten mennä suoraan alamäkeen, ja lopussa kori on oikealla. Ekalla kierroksella River lähti puhtaasti pienessä hysessä, joka oikeni sopivasti. Kiekko korin tasalla pitkällä putilla.
14. Radan helpoin väylä. 65m hyseneppi sopivasta raosta ja olet korilla. Itselle Anchor toimi tässä hyvin.
15. 162m käärme. Laiha käärme. Pitää osua kohdalleen ja saada kiekko kääntämään oikealle sopivalla kohdalla. Saint oli juuri sopiva. Lopussa on vielä puita kiusana, jotan hyvänkään avauksen jälkeen ei pirkko ole helppo.
16. 82m Suora tai hyssereitti. Valitsin hyssen ja Compass taittui mukavasti.
17. 83m kevyesti oikealle kääntäen, lopussa tuurista kiinni osuuko puihin. Osui.
18. 113m. suora väylä. Ensimmäisellä kierroksella tässä tuli lapsus kun kädessä oli jo Escape, mutta jostain syystä vaihdoin sen Miekkaan ennen heittoa, mutta heitin kuten Escapella heittäisin, pienessä hysekulmassa. No takatuuleen miekka meni suoraan puihin ja tuplabogi. Toisella kierroksella sitten Escapella sama putille, mutta kori oli pahasti puiden välissä niin puttti jäi varovaiseksi.
19. Oikealle kääntävä 79m ränni. Purella kokeilin. Ei kannata osua puihin, ja kannattaa pitää kiekosta kiinni.