Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 308493 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #525 on: 26.11.17 - klo:21:53 »
Lumisade alkoi pari tuntia ennen Peurungan viikkokisaa. Paljon mukavampi kuin vesisade. Liukasteltuani eilen Vuorilammen jäisillä heittopaikoilla, kaivoin tänään piikkikengät jalkaan.
Kisa alkoi mainiosti. Väylältä 5 aloitettiin ja bogeyfreetä riitti aina väylälle 13 asti. Siellä puttasin ohi. Siitä alkoi vaikeudet. 14:llä epäpuhdas heitto, hyvä lähäri puskista antsalla, mutta helppo putti ylärautaan. Bogijuna jatkoi puksutustaan pitkällä väylällä 15. Avaus karkasi metsään. Upsilla mainiosti väylälle, mutta sitten suora lähäri lipesi taas sormista. Väylällä 16 oli jo neljäs bogi tulossa peräkkäin kun heitin OB:lle avauksen, mutta 30 metrin hysse Sinuksella upposi koppaan. Lysti jäi kuitenkin lyhyeksi kun väylälle 17 taas avasin puuhun ja lähäri puuhun. Ns. pirkkoväyliltä 17-21 en saanut ainuttakaan pirkkoa, mutta kolme bogia kirjasin.
Lopussa kuitenkin hienot kakkoset väylille 1 ja 2, joten +3 oli lopputulos. Parempaan en pystynyt tänäänkään.
Nyt teippailemaan ledejä puttereihin niin tiistai-iltana pääsee putterikisaan useammalla kuin yhdellä kiekolla.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #526 on: 28.11.17 - klo:20:58 »
Talven ensimmäinen Putterilla paariin -ledikisa Peurungassa. Erinomaisesta heittosäästä huolimatta meitä oli vain neljä rohkeaa miestä heittämässä Peurungan pitkää leiskaa pelkät putterit aseina.
Itse valitsin mukaan tutut kapineet: Mercy (vain putit), Pure ja Sinus.
Hiukan söi fiilistä kun heti alkuun puttailin monella väylällä ketjuista ulos tai vaihtoehtoisesti keskelle ylärautaa. Laskeskelin joutessani että toista kymmentä kertaa. Pari väylää meni muuten vain penkin alle.
Kaikesta huolimatta tämä oli koko pitkän syksyn paras ja tarpeellisin kierros. Ei tuloksellisesti, vaan opetuksellisesti. Alkuun vähän tuli arasteltua heittää putteria tarpeeksi kovaa, mutta kierroksen edetessä turha kainostelu jäi pois.
Kulunut Sinus ei ledin kanssa ollut mikään jäätävä jyrä, vaan hyvinkin suora, ehkä kerran jopa hiukan taittoi yli (alamäkiväylällä nro 7, jossa ulkoreunan puuhun, ja sieltä kakkosheitto sanonko minne ja miten syvälle.), mutta kaiken kaikkiaan hyvin luotettava kapine. Purella taas sain toisella alamäkiväylällä nro 10 erinomaisen suoran heiton aivan koria kohti, taisi mennä hiukan hienosti yli, tai sitten vasemmalta ohi.

Paljon hyviä heittoja tuli, näistä saa lisää itseluottamusta ja varmuutta. Jatkoon!

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #527 on: 02.12.17 - klo:20:37 »
Torstainen holaripotti jäi väliin Peurungassa niin nyt oli jo heittohaluja kerääntynyt kun Keljonkankaalla oli JyLin viikkokisat. Arvelin ettei lunta vielä niin paljoa ole, että naruja tarvitsisi kiekkoihin. Olin väärässä. Niin oli moni muukin.

Avaus väylällä 17, taas. Yleensä on mennyt ekaan mutkaan liian pitkään suorana niin heitin nyt takatuuleen Linnoituksella. Ei mennyt liian pitkälle suoraan vaan feidasi vasuriin metsän keskelle. Neppi väylälle, mutta sen jälkeen kaksi täydellistä heittoa vei korin juurelle. Pitkälle par 5 väylälle hyvä alku.

Sitten normaalia tekemistä väylälle 4 saakka. Hiukan liikaa ylikääntävänä ja täten liian lyhyenä mutta  keskelle aukeaa väylää, eikä kiekkoa löydy mistään! Ei auttanut kuin kömpiä takaisin ja ottaa tuplabogi. Lost disc vei fiilistä pahasti.

5 par, 6 par, 7 jäi näppiin ja bogi, 8 täydellinen avaus sweettiin, mutta harmittavasti kakkosheitto vasemmalta metsään. Kuitenkin par 4. Kadotettu pirkko. Epätarkkoja avauksia jatkossakin, mutta kohtalainen puttipeli pelasti.

Toinen pirkko pitkältä väylältä 14, jossa eaglekään ei ollut kaukana. Avaus Vipusella vasemman reunan puita hipoen sweettiin, ja suora lähestyminen Purella vain hiukan korin ohi. Nostolla.

Lopputulos +5 kahdella pirkolla ja yhdellä tuplabogilla, joka sekin tuli vain keskelle väylää hukatun kiekon takia.

Kisan jälkeen menin etsimään hukatun kiekon, ja juuri kun arvelin että on jo liian hämärää jatkaa tamppaamista, huomasin että olin jo kertaalleen kävellyt kiekon yli. Löytyi. TD:kin oli vielä odottelemassa, ja antoi mukaan palkinnoksi lahjakortin. Sitä tässä nyt yritän johonkin kuluttaa. Kiekkoja en oikeastaan tarvitse. Ledejä ehkä... pyyhe... kädenlämmittimiä... jotain pientä. Hassua vaan että jos lisää kiekkotilaukseen yhden 3 gramman ledin, nousee postikulut 3 eurolla. No, pitää tuumata vielä...

Huomiseksi lupasi vesisadetta. Lisääköhän se vai vähentää kiekkojen mahdollisuutta hukkua Peurungan viikkokisoissa...


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #528 on: 03.12.17 - klo:15:53 »
Loskainen maa, vesisade, yksi aste lämmintä, kevyt etelätuuli. Peurungan viikkokisat.
11. Avaus puuhun, +0
12. Melkein holari, korin takaa nosto. -1
13. Avaus puuhun, kakkonen pitkälle putille. +0
14. Avaus puuhun. Suora linja korille, mutta Sinus lipeää käsistä. +1
15. Edellisestä väylästä suuttuneena forella eniten täysiä. Kippasi. Jatkoheitto metsän yli, kolmonen taas forella pitkälle putille, putti sisään. +1.
16. Linnoitus hyvällä linjalla jäi hiukan lyhyeksi. +1
17. Ballista mäen päälle, huono putti. +1
18. Forella vasemmalta puhaltavaan sivutuuleen, alamäkiputti korin ali, ja paluuputti raudoista ulos. +2
19. Ketutuskäyrä riittävän korkealla joten heitän tähänkin forella, vaikka siellä ei ole kunnon väylää. Hyvä heitto, mutta puuhun. +2.
20. Foretreeni jatkuu. Linnoitus kaukaa vasemmalta mäen alle. +2
21. Väliin upsitreeniä. Vipunen kiemurteli itsensä korin juurelle. +1.
1. Kysyn itseltäni vieläkö heitän tuloksesta vai jatkanko treenilinjalla. Treeni voitti, ja heitin forella reilusti vasemmalta OB:lle. +2
2. Sinus jäi näppiin mutta kimposi puusta väylälle. +2
3. Takatiiltä pitkä hiukan ylämäkeen heitettävä väylä. Tuuli oikealta, joten pienessä hysessä Ballista hakemaan tuulelta työntöapua. Pääsin putille, mutta puttasin korin yli. +2
4. Nyt vastatuuleen sama kiekko. Hiukan liian korkeana, joten jäi vähän lyhyeksi, ja feidasi OB:lle. +3
5. Ballista väylään mutta liian korkeana. Lähäri vasemmalta, jossa monta vaihtoehtoa: foretreeni, hysse, antsa tai suora linja. Päätin harjoitella suoraa putteriheittoa. Olin liian varovainen ja heitto jäi toivottoman lyhyeksi. +4
6. Saint antsassa taas "melkeinholari". Korin takaa helppo pirkkoputti. +3
7. Kolmas yritys Sinuksella. Syy miksi nämä heitot ovat vain yrityksiä on, että laitoin ledin käytetyimpään Sinukseen, ja tämä musta vähän käytetty tuntuu erilaiselta kädessä. Tällä kertaa oikean reunan puuhun ja sieltä kimmoke vasemmalle OB:lle. Lähäri foretreeniä ja hysse jäi pois kiekosta. Vielä pari pitkää puttia niin triplabogi oli kasassa. +6.
8. Suutuspäissäni heitän forella tällekin väylälle. Yllättäen se lensikin väylää pitkin. Yllätyin siitä niin paljon että heitin kakkosenkin forella pitkälle putille. Liian pitkälle. +7.
9. Vastatuuleen tervettä järkeä uhmaten Escape. En saa tarpeeksi korkeutta enkä hyseä, joten kippasi puolimatkaan. Kakkonen korkeana hyssenä melkein koriin. +7.
10. Neljäs yritys mustalla Sinuksella. Heitän sitä vahingossa kuten Purea, jota useimmin tälle väylälle kokeilen. Nyt oli hysseä liikaa. Pitkä pirkkoputti menee ensin ylärautaan, siitä ketjuihin, ja kimpoaa vielä alaraudan kautta ulos. +7


Ihan kelpo kierros noin harjoitusmielessä. Tuloksellisesti ei, mutta en sitä oikeasti hakenutkaan.
« Last Edit: 03.12.17 - klo:15:56 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #529 on: 06.12.17 - klo:20:02 »
Karvis-kisat Valkeakoskella. Lumisessa maastossa ja erinomaisissa olosuhteissa heitettiin 2x16 väylää pimeyttä vastaan taistellen. Hyvin ehdittiin.
Koskaan en ollut ennen Korkeakankaalla käynyt joten ei ollut mitään ennakko-odotuksia radasta. Hyvä paikka oli näinkin, ja varmasti kesällä vielä hienompi kun on kaikki väylät käytössä.

Kierros 1.
Aloitus väylältä 12. 10 ensimmäistä väylää tasaista taaperrusta. 14. bogi kun avaus meni liian suoraksi, muuten pelkkää kolmosta.
Viimeiset kuusi väylää olivatkin sitten tupla, kaksi pirkkoa ja kolme bogia. Kädet alkoivat kuivua, eikä kiekko tahtonut pysyä kylmissä sormissa. Tosin tuo tupla tuli ihan puttaamalla...avauksen jälkeen kaksi hyppyputtia puihin, ja kimmokkeet kauemmas korista...

Kierros 2.
Avaus väylällä 13. Pirkkoputti rautoihin. Sen jälkeen kiekon lipsuminen sormista jatkui entistä pahempana. Kierroksella kaksi tuplabogia ja kaksi pirkkoa sekä kolme bogia. Ei vaan kiekko tahtonut pysyä sormissa, ja muutama lyhyt putteriheitto jäi näppiin ja oikealta ohi. Tavanomaista talvipuuhastelua siis. Toisella kierroksella tuli heitettyä suuremmalla riskillä kuin ensimmäisellä. Tästä seurauksena mm. kakkosella kiekko OB:lle kakkosella ja tupla.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #530 on: 07.12.17 - klo:21:33 »
Ledikiekkoilua Peurungassa.
Tänä talvena tuntuu ylivoimaisen vaikealta löytää toimivia ledikiekkoja. Ensin kokeilin Bilteman lamppuja, mutta hylkäsin ne kun tuntuivat vaikuttavan liikaa kiekon lentoon. Nyt on sitten MVP:n kolmen ledin lastuja. Hassua kyllä, Vakaana pitämäni Elasto-muovinen Maailma  ei kestänyt vahvaa sivutuulta kolmosella.

Putteripuolella Sinus aiheutti ongelmia. Tai ei itse kiekko vaan ledi... toisella väylällä neppasin sen korin alle hyvin kevyesti, ja ledi sammui. Seuraavan kerran yritin käyttää kiekkoa neljännellä väylällä, ja ledi oli taas sammunut. Sytytin sen, ja se sammui ennen kuin ehdin edes heittää koko kiekkoa. En sitten käyttänyt sitä enää koko kisassa, ja heittelin lähestymiset mihin sattuu kun ei ollut vakaata putteria enää valikoimassa. Vähintään kolme heittoa meni kuralle sen takia. Tarina jatkuu sitten tietenkin niin että kun kisan jälkeen istuttiin Peurungan kahviossa turisemassa niin laitoin ledin kokeeksi taas päälle, ja se toimi erinomaisesti. Ei sammunut vaikka kuinka taivutteli, hakkasi ja koputteli. 2 asteen pakkanenko sen sammutti aiemmin?

Itse kisa meni ihan OK muuten. Väylälle 21 taas upsilla pirkko. Ykkösellä aioin hyssereittiä korille kun OB ei ollut käytössä, mutta Maailma oikaisi itsensä. Kolmosella Maailma käänsi tuulessa oikealle ja liiteli kauas. Tuuleen lähestyminen Purella myös pitkälle putille, ja putti rautoihin ja kiukuspäissäni vielä paluuputinkin nakkasin yläpantaan. Muuten puttimissit olivat useimmiten liian ujoja alarautaan osuneita. Niitä tuli noin neljä. Lopputulos +3 kolmella pirkolla.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #531 on: 10.12.17 - klo:00:32 »
Puska Puttaajien pikkujoulut.
ENsin Way Out Peurunka -pakohuone. Sitten kierros Peurungan fribaradalla ja päälle sauna ja päivällinen rantasaunalla, jonka jälkeen vielä vapaamuotoisesti Kylpylähotellin palveluista nauttien.
Pari sanaa kierroksesta.
Sika hyvin lähti liikkeelle ja jatkui pitkään. Tosin ekalle väylälle hyvän avauksen jälkeen bogi, kun holariavaus meni hiukan ohi, ja sitten tuuleen pari kehnoa puttia. Jatkossa kuitenkin kolmoselle, neloselle ja kutoselle pirkot.  Pikkujouluhengessä nappailin kieroksen aikana muutaman neuvoa-antavan, ja loppuvaiheessa intouduin kokeilemaan peukku-upsia ensimmäistä kertaa ikinä, huonolla menestyksellä. Olisiko lopputulos ollut pari heittoa päälle nollan kuitenkin, joten ei ihan paha.
Sunnuntaina vielä normaali viikkokisa, samalla voi hakea auton rannasta.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #532 on: 10.12.17 - klo:18:31 »
Peurungan viikkokisat pikkupakkasessa ja pienessä etelätuulessa.
12. Saint nätissä antsassa korin taakse. -1
13. Ballista väylää pitkin. Deputyllä suora lähäri liian lyhyt. +0
14. Takatuuleen Pure suorana kun piti kääntyä. +0
15. Hyvä avaus Ballistalla, mutta epäonnekas puukopsu. Jatkossa upsi ja fore (puuhun) +1
16. Miekka ei kääntänyt niin paljon kuin eilen (kevyempi heitto) ja jäi 10 putille vasuriin. +1
17. Liian matala avaus. +1
18. Fore vasuriin. +1
19. Triplamandosta läpi, mutta korin lähellä puuosuma. +1.
20. Rysty vai fore. Päädyin foreen. Pitkällä putilla. +1.
21. Vipusella upsi hiukan lyhyeksi, eikä putti toimi. +1.
1. Takatuuleen Compass kevyessä antsassa oikean puolen puskaan OB:lle. Ympyräkolmonen. +1
2. Takatuuleen Mercy nostolle. +0
3. Maailma sivutuuleen liian korkeana, mutta väylälle. Lähäri hiukan pitkäksi ja huolimaton putti. +1
4. Vastatuuleen Maailma, mutta lähti ylös ja feidasi vasemman puolen rinteeseen. Sieltä pikkukuppolin kautta lähestyminen, kun OB-rajoja ei ollut käytössä. +2.
5. Ballista mäen päälle väylälle. Lähäri tolpan juureen. +2
6. Saint hiukan liikaa antsassa, mutta lyhyelle putille. Putti ohi. +2.
7. Sinus jäi pahasti näppiin, puu piti pelissä. Pitkä lähäri Purella korille. +2
8. Ballista aavistuksen liian korkeana osui loppumatkassa oksiin. +2.
9. Miekka puun kautta kauas vasemmalle. Toivottomasta paikasta jatko mäelle, sitten lähäri korin juurelle, mutta kiekko selälleen ja pulkkana mäkeä alas. Tupla. +4
10. Sinus suorana väylää pitkin, mutta tuli maahan hiukan liian aikaisin. Ei liitänyt vastatuulessa alamäkeen heitettynä yhtään. +4.
11. Ballista puita hipoen väylän suuntaisesti. Lähäri Sinuksella taas hiukan liian lyhyt. +4.

Lopputulos siis +4, mikä oli pikkujoulun jälkeiseen olotilaan nähden ihan OK.  Muutama onnistunut lähestyminen, muutama huono. Puttaaminen enempi sellaista huonoa.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #533 on: 12.12.17 - klo:22:13 »
Koko päivän satoi lunta, ja illalla vielä lisää. Meitä oli vain kaksi heittämässä Peurungan putterikisaa. Ilmeisesti viikonlopun ahkerointi pikkujouluissa ja viikkokisoissa yhdistettynä lumiseen säähän aiheutti pientä yleisökatoa. Ei annettu sen häiritä vaan heitettiin kahdestaan.
Siinä missä minä sain kaksi pirkkoa, kaveri heitti kahden pirkon lisäksi kaksi holaria. Sen pituinen se.
Jätin Puren pois kun siinä on hieman himmeämpi ledi, ja kiekot sukelsivat kymmeniä senttejä lumen sisään. Hyvin nuo kirkkaat valot sieltä kuitenkin loistivat. Lisäksi oli koskematon hanki niin senkin avulla oli helppo löytää missä kiekko oli. Ainoa paikka missä piti hiukan kuluttaa aikaa kiekon takia oli kakkosväylällä kun puuosuman kautta Sinus kimposi jäälle. Jää ei kestänyt. Onneksi laavulta löytyi pari pidempää rimaa, joiden avulla pystyi hiukan mennä lähemmäs ja pitkällä tikulla pelastaa onneton muovilelu.
Vastatuuleen kulunut Sinuskin käänsi hiukan yli. Mercy vähän enemmän. Mittaa en saanut pitkiin heittoihin kunnolla, ja lyhyemmissä heitoissa oli paljonkin ongelmia irrotuksen kanssa. Halusin nimenomaan harjoitella rystyheittoja, joten forella en avannut tänään kertaakaan.
Paksussa pehmeässä lumessa tarpominen kävi kunnon päälle. Vielä kun kahdestaan vain heitettiin niin tahti oli melko rivakka. Kiekko ilmaan heti kun henki vähän tasaantui. Kävi kuntoilusta!

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #534 on: 14.12.17 - klo:21:09 »
Torstain holaripotissa saa olla muitakin kiekkoja kuin puttereita, joten tänään oli myös yksi draiveri matkassa.
Muuten heitettiin sama 2x10 -leiska kuin toissa päivänäkin. Pääosin heitot olivat parempia ja tarkempia tänään. Pitkään menin bogeyfreenä, mutta sitten intouduin tekemään kokeiluita. Ykköselle navakkaan takatuuleen hain kevyttä antsalinjaa korille, mutta se epäonnistui pahasti. Kakkoselle kokeilin avausta Sinuksella ja sehän jäi näppiin ja kimposi puusta pitkälle. Kolmas bogi sitten nelosella, jossa avaus vastatuuleen jäi dropparille, ja samaan vastatuuleen kakkosheitto käänsi pahasti yli. Miinukselle kuitenkin lopputulos mutta plussaa oli se että hangessa tarpominen on loistavaa liikuntaa. Suosittelen.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #535 on: 16.12.17 - klo:16:29 »
Keljonkankaalla parikisat. Nollakeli, puolimetrinen hanki ja lisää satoi taivaalta. Onneksi olin varustautunut narutetuilla kiekoilla. Pahaksi onneksi toiset eivät. Kolme tuntia sitten kierrettiin.
Alku oli vähän nihkeätä. Monta huonoa heittoa. Loppua kohti joku onnistuneempikin avaus. Puttipeli ihan OK koko ajan. Bogeyfreenä viidellä pirkolla mentiin. Narutetut kiekot olivat: Pure, Anchor, Compass, Linnoitus, Halo, Maailma ja Ballista. Niitä ainakin muistan heittäneeni.
Nähtävästi joudun vielä yhden hankinnan tekemään lajin takia. Märkä lumi tunkee kengän sisään ja kastelee sukat ja kengät. Jotkut säärystimet tarvitaan.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #536 on: 17.12.17 - klo:16:49 »
Nyt tuli tyhjennettyä pajatso Peurungassa. Raakatuloksen voitto (1 palkintokiekko), tasoituskilpailun voitto (2 palkintokiekkoa), holari (1 palkintokiekko) ja oma ennätys. Ja samalla kuuntelin koko kierroksen juniorin nurinaa siitä miten tällaisissa olosuhteissa ei voi eikä kannata heittää kiekkoa. :) No olihan se syvässä hangessa kahlaamista ja kiekkojen etsimistä, kun jotkut vaan ei halua laittaa naruja kiekkoihin. Siitä tulikin mieleen, että jotain värikästä siimaa oli käytössä myös. Ilmeisesti vaikuttaa vähemmän kiekon ominaisuuksiin. Harkintaan.

Hämmästyttävän vähän oli muuten naruja käytössä. Talvi yllätti fribaajan??? No...joku oli kuulemma hukannut viisikin kiekkoa kierroksellaan...neljä pelaajaa oli lopettanut leikin kesken ja sitä rataa. Narut kuulemma estävät heittämästä hyvin...

Kun kerran oma ennätys tuli niin käyn väylät läpi.

12. Ei ollut Fusea eikä Sainttia narutettuna niin heitin alivakaaksi hakatulla kevyellä Halolla annukkaa ylämäkeen. Hieno heitto, jonka kuvittelin menevän korille asti, mutta feidasi sitten lopussa OB:lle. Kympin putti rajalta sisään. +0

13. Ballista väylää pitkin. Lähäri hiukan oikealle, kun heitin feidaamattomalla Deputyllä, mutta putti sisään. +0

14. Purella ote lipsahtaa kevyessä heitossa. Forelähäri ei mennyt suuntaansa. +1

15. Ballista oikealle metsään. Compassilla antsa väylälle. Compass koria kohti liian lyheksi ja oikealle puskaan.  +2

16. Pieneen sivutuuleen hakattu Maailma. Näytti jo hetken että ei ehdi tulla takaisin peliin, kun käänsi hiukan yli, mutta onneksi ei sitten jaksanut liitää edes OB:lle asti. +2

17. Väylää pitkin Ballista ylämäkeen kympin putille. Ketjuista ulos. +2

18.  Purella  suora heitto aavistuksen yli kääntäen ykkösellä sisään. ENSIMMÄINEN HOLARINI PEURUNGASSA. +0

19. Yleensä Purella heittämäni väylä, mutta jostain syystä vaihdoin nyt Compassiin. Keskeltä triplamandoa, lopussa hiukan feidaten. Putti sisään. -1

20. Hyssereitille Anchorilla (kun Sinuksessa ei ole narua). Puuosuma pysäytti 10 metriä ennen koria. Rohkea putti jyrkännettä vasten sisään. -2

21. Purella keskeltä väylää, feidasi hiukan ja liiteli vasemmalta korin ohi. -3

1. Vasemmalta puhaltavaan sivutuuleen Compass, käänsi yli hyvissä ajoin ennen OB:ta. Pitkä putti kilahti ketjuista ulos. -3

2. Edelleen Sinus puuttui valikoimasta enkä Purea halunnut tuulessa heittää, joten Anchor hyvin varovasti väylää pitkin mutta lyhyenä. Korkea hysseputti puiden ympäri vähän korista ohi. -3

3. Takatuuleen harkitsin hetken heittämistä Ballistalla, mutta päättelin sitten että olisi epätodennäköistä että saisin sen liitämään lyhyelle putille kuitenkaan, joten heitin Maailman väylälle ja otin helpon kolmosen. -3

4. Oikealta puhaltavaan sivutuuleen kaivoin Ballista, aikomuksena heittää riittävän korkea hysse, jonka tuuli työntäisi korille. Muuten hyvä, mutta lipesi kädestä liian aikaisin ja feidasi jäätyneen lammikon päälle, joka ei tänään ollut OB:ta, koska pelattiin Kinkunsulatuskisan leiskalla. -3

5. Ballista mäen päälle, anchor korin juurelle. -3

6. Taas oikealle taittava pieni ylämäkiväylä ja Sainttia ikävä. Koska aloitusväylällä Halo feidasi lopussa, päätin nyt kokeilla Compassilla. Aivan liian pieni kulma, ja kiekko oli metsän reunassa kaukana korista. -3

7. Ei ollut Sinusta vieläkään, joten valitsin Anchorin. Olisi tietenkin pitänyt ottaa Compass pienemmän feidin takia. Heitto keskelle väylää, mutta liian korkeana ja flättinä, ja vain puuosuma pelasti kiekon ajautumiselta OB:lle. -3

8. Piti heittää Ballistalla, mutta käteen osui Halo. Se kippasi puolimatkassa ja olin pahassa paikassa kaukana korista. Pieni rako kuitenkin löytyi, ja Compass liiteli siitä aivan suorana korin viereen. -3

9. Halo väylän vasenta reunaa pitkin, käänsi yli ja liiteli tasanteelle. Hyvä avaus, josta oli helppo ottaa kolmonen. -3

10. Pure huolimattomasti alamäkiväylän ja pienen puuhipsun jälkeen kauas oikealle. Sieltä oli kuitenkin kapea suora lilnja korille, ja Pure osui mukavasti. Kympin putti kuitenkin löysästi korin ylärautoihin. Turha bogi. -2

11. Maailma väylää pitkin, mutta epäonnekkaasti jäi paksun männyn taakse. Arvoin hetken heitänkö rystyä vai kämmentä ja koska kämmentä oli tullut niin vähän kokeiltua, niin päätin viimeisen väylän kunniaksi hiukan leikkiä. Lähti rolleriksi, mutta hangessa ei oikein rollaa. Kolmosheittoon sama tilanne... mietin kämmenen ja rystyn väliltä, mutta päädyin lopulta upsiin, kun sellaista en ollut koko kierroksella käyttänyt. Pure liiteli upsiheitossa oikealta ohi pitkälle, mutta putti kuitenkin sisään ja par pelastettu. -2

« Last Edit: 17.12.17 - klo:16:50 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #537 on: 19.12.17 - klo:20:55 »
Putteripottia tiistai-illan ratoksi. Alku hankalaa kun ensimmäinen heitto jäi näppiin ja osui puihin. Bogilla liikkeelle, sitten par, sitten birdie. Valitettavasti seuraavalla ei tullut holaria kuitenkaan. Tasaista puurtamista kunnes seuraava bogi napsahti kymmenentenä pelatulle väylälle nro 7. Siitä alkoikin viiden väylän bogijuna. Hyviä avauksia ja kohtalaisia lähäreitä, mutta surkeita putteja pääasiassa. Ei itketä kuitenkaan. Lopputulos +4, eli sama kuin oma tasoitus, joten kaikki hyvin. Taas tuli monta huonoa heittoa puttereilla harjoiteltua, jospa ne siitä alkaisivat luistaa. Keli oli täydellinen talvinen fribakeli. Pieneen vastatuuleen en vaan saanut kiekkoja lentämään suoraan. Pure vaatii puhtautta.

Offline TaneT

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 830
  • View Profile
 • Seura: TT
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #538 on: 20.12.17 - klo:11:20 »
En muista oletko näitä jo kokeillut, mutta uudenkarhea Kruunu tai kuluneempana Caltrop tai Slammer lentävät vastaiseen mukavan suoraan. Toki Kannel ja Suspect vähän midarimaisemmalla profiililla toimivat vielä paremmin..
Judge Kruunu Slammer | Claymore Verdict Justice | Thief Culverin Felon Ahti | Trespass Enforcer

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Reply #539 on: 20.12.17 - klo:12:12 »
En muista oletko näitä jo kokeillut, mutta uudenkarhea Kruunu tai kuluneempana Caltrop tai Slammer lentävät vastaiseen mukavan suoraan. Toki Kannel ja Suspect vähän midarimaisemmalla profiililla toimivat vielä paremmin..

Kiitti vinkistä. Caltroppeja on kaksikin, mutta ne jäivät alkusyksystä ledittämättä kun ei ollut Opto-muovisia, niin näkyvyys heikko. Aikanaan hankin niitä Sinuksen korvaajiksi, mutta yllättäen Sinus palasikin kesällä pelaavaan kokoonpanoon. Nythän Caltroppia taitaa saada myös Optona, mutta en ole hankkinut. Lähinnä olen siis heittänyt Sinusta ja Purea. Huomaan selvän eron kun vertaan Puren lentoa leditettynä tai narutettuna.
Kannel oli käytössä joskus myös, mutta kun muutaman kerran olin saanut sen jäämään pahasti käteen niin luovuin kokonaan. Jää mulla muutkin putterit näppiin, mutta juuri silloin oli sellainen olo, että se sai jäädä.

Sinus on uutena hyvinkin vakaa, mutta tuo vanhin on jo niin kulunut että kääntää vastatuulessa jopa hiukan yli, muttei pahasti, ja tulee aina takaisin. Ei sillä niin pitkiä avauksia kuitenkaan saa kuin Purella. Jos vaan saisin Puren lähtemään siistimmin. Slammer, Kruunu ja Suspect ovat minulle vain nimenä tuttuja, en ole koskaan kokeillut.