Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Täysillä päin puuta  (Luettu 223372 kertaa)

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1065 : 29.06.20 - klo:22:05 »
Älä koskaan tankkaa dieseliä paljain käsin kun olet matkalla kisoihin.

Kiireellä juoksen Korpilahden kaukaisimmalle väylälle, ja päivän ensimmäinen heitto 45 astetta vasemmalle pitkällä väylällä, keskelle metsää. Meni vielä pari väylää ennen kuin tajusin, että sormissa on naftaa, eikä se lähde pois! Kaikki draiverit karkailivat vasuriin kunnes sain sen verran hierottua sormiin hiekkaa, pölyä, vettä ja jäniksen papanoita, että sain edes jonkinlaisen tuntuman kiekkoihin.

Muuten peli meni ihan hyvin. Pari kertaa jouduin venymään metsässä parhaimpiini, että sain kiekon palautettua väylään. Yhden bogin sain radan lyhimmälle väylälle. 50 metrin hysseneppi. Kokeilin heittää sen Anchorilla, joka oli pitkästä aikaa päässyt mukaan bägin, ja se pirulainenhan suoristi ja osui oksiin. Sitten huonon lähärin päälle vielä surkea putti.

Sain monta mainiota pirkkoa. Esim. takametsän pitkälle väylälle (10) todella pitkä avaus, josta oli lapsellisen helppo nepata korin alle. Ihan kuin alkaisi olla pelikunto kohdillaan. Vain yksi bogi, ja seitsemän pöröä on ihan OK. Metrix rating tästä kisasta 963.

RSSO:n uusi pelipäiväkin oli julkaistu. Elokuun kahdeksas. Viimeistään siellä siis vihdoin PDGA-kisa. Ja niin olihan sitä ennen vielä heinäkuussa joko Mikkeli tai Viitasaari. Samana päivänä tietenkin. Molempiin olen ilmoittautunut, täytyy vain toinen karsia pois kunhan osaan päättää. Mutta ennen näitä tietenkin sekaparien SM Joensuussa ensi viikonloppuna. Siitä vain ei tule ratinkia.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1066 : 01.07.20 - klo:21:56 »
Sateisia päiviä. Eilen jäi friba väliin kun tuli lomailtua toisaalla. Maininnan arvoinen asia, sillä sellaisia päiviä ei ole montaa tullut kesän aikana. Tänään kuitenkin Äänekosken viikkokisoihin sateesta huolimatta.

Ennen kisan alkua tehtiin vaihtokaupat. Sain vaihdossa käytetyn Laserin (kun vanha hukkui Tampereelle) ja annoin pois hyllyssä lojuneen Kanteleen. Tästä sainkin idean avata kaikki mahdolliset väylät tuolla laserilla, että tiedän, onko se sopiva bägiin.

Ehkä tuo oli hieman liian alivakaaksi mennyt siihen tarkoitukseen johon sitä hain. Täytynee ostaa uusi jos jostain sellaisen löydän. Tampereen PG:llä ei juurikaan ollut Prodiscuksen valikoimaa. Siitä pitkä miinus.

14. Laserilla pitkään väylään pientä antsaa. Kääntää liikaa ja osuu puuhun. Hysselähäri jää näppiin (erittäin harvinaista!). +1
15. laseri kääntää liikaa ja joudun oikean puolen metsään. Kämmenlähäri jää lyhyeksi, mutta putti osuu. +1
16. Mercy putille ja putti sisään. +0
17. Laseri kääntää liikaa ja osuu puuhun. Kämmenlähäri pitkälle putille. Ohi. +1
18. Laseri erittäin hyvin väylää pitkin kun heitin varovaisesti. Olisi voinut mennä pidemmällekin … +1
1. Avaukseen Ballista hyvälle paikalle. Jatkoheittoon Laseri liian matalana ja kääntää liikaa. +1
2. Slaidi korille. +0
3. Laseri kääntää liikaa (ja lähti alun perinkin oikealle). Puuosuma vie kauas ja lähäri puun kautta OB:lle. +1
4. Slaidi hyvään linjaan mutta liian korkeana jää lyhyeksi. +1
5. Laseri antsaväylään liian varovaisesti, ja feidi vasemmalle OB:lle!!! Ota tästä nyt selvää … heitin varmaan liian hiljaa kun yleensä avaan putterilla. +2
6. Compass käänsi yli. Sain pelastettua parin. +2
7. Mercy hyvää linjaa mutta korin ohi kauas alamäkeen. +2
8. Cutlass suorana alamäkeen kevyessä vastatuulessa. Ei kääntänyt, mutta ei myöskään feidannut. +2
9. Laseri käänsi hiukan liian aikaisin ja osui puuhun. +2
10. Laseri käänsi liian aikaisin ja osui puuhun. +2
11. Linnoitus lähti kädestä oikealle ja osui puuhun. +3
12. Laseri lähti ylämäkeen liian matalana (karkasi kädestä). +3
13. Mercy väylää pitkin mutta putti ohi. +3


Onhan tuossa aika monta paikkaa, joissa en saanut tuota Laseria tottelemaan. Se Tampereella hukkunut oli Ultrium-muovia, tämä nyt vaihdossa saatu kapine taisi olla Premiuim, ja hyvin kulunut. Sain siitä kuitenkin riittävästi dataa. Kävisi ehkä alivakaasta väylädraiverista, mutta siinä on jo Gold Saint, joten jompi kumpi jää pois bägistä. (eikä voi unohtaa että Obsidian Shard on myös tarjolla samaan slottiin).

Kierros oli siis vesisateessa haastava, eikä pelkästään siitä syystä että sateenvarjo hajotti keskittymistä. Tulos +3 on huono, mutta silläkin saa Metrixissä 915.

Poissa takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 1 040
  • Profiili
 • Oikea nimi: Tero Koivu
 • Seura: PuskaPuttaajat
Vs: Täysillä päin puuta
« Vastaus #1067 : 02.07.20 - klo:21:56 »
Tänään hyvä fribapäivä. Ensin aamupäivällä Vihtavuoren kentälle harjoittelemaan. Kyllä vain, harjoittelupäiviä ei oikeasti ole montaa tullut, mutta nyt oli sen aika. Ensin perinteistä lähäriheittoa kuularingistä puttikorille ja takaisin. Heittovälineinä kaksi Sinusta, kaksi Mercyä ja kaksi Jokeria. Niitä tahkosin siinä edestakaisin, suoraa, hysseä ja antsaa. Vasta kun aloin saada kiekkoja jäämään vitosen rinkiin, siirryin kentän puolelle. (aikaisemmin ei olisi voinutkaan kun siellä oli ruohonleikkaaja työssään).

Kentällä lähdin vain kokeilemaan maksimiheittoja. Niissä ei kyllä ole ollut kehumista, eikä ollut nytkään. Tuuli pyöri kentällä ilkeästi. Milloin vastaan, milloin takaa, ja aina sivusta. Heittomitat jäivät tavoitteesta. Lisäksi huomasin kun yritin keskittyä jalkatyöhön, etten pysty ottamaan ristiaskelta kunnolla. En vain saa jalkaa taakse. Siitä tulee aina sellainen epätasapainoinen hyppy. Onko kroppa jo jäykistynyt niin paljon ettei se enää taivu, vai mikä lie. Vain pari kertaa sain kiekon lentämään niille mitoille mihin pitäisi, siihen on tyytyminen.

Sitten siirryin Peurungan radalle, mutta sielläkin vain treenasin peltoväylillä. Ykkösväylään yritin vain saada puttereita ja Compassia pysymään rajojen sisällä. Kyllä se alkoi onnistua kun aikansa tahkosi. Kolmosväylällä yritin tietysti saada kiekkoa korille asti. Lyhyeksi jäivät. Pari kertaa sain jonkinlaiselle putille, mutta meni sitten pari kertaa myös OB:lle.

Illalla sitten Äänekoskelle kokeilemaan saisiko eilistä sadetulosta parannettua. Viiteen pekkaan otettiin vitosen raakatuloskisa. Että saisi yritystä enemmän peliin. Itsellä se ainakin auttoi. Heitin Metrix ratingin 1010. Se ei kuitenkaan riittänyt rahoille, vaan hävisin yhdellä heitolla. Lopputulos -5.
« Viimeksi muokattu: 02.07.20 - klo:21:59 kirjoittanut takarivi »