Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Täysillä päin puuta  (Read 405324 times)

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1365 on: 29.09.21 - klo:10:12 »
Ei ole oikein napannut lähteä fribaamaan, vaikka on aurinkoista ja muutenkin hyvää keliä ollut. Maanantai-illan makailin kotona, ja olisin tehnyt niin tiistainakin, mutta piti sitten lähteä kaupoilla käymään. Samalla reissulla sitten keksin, että täytyy käydä vilkaisemassa miltä näyttää Leppäveden radalla Laukaassa. Sinnehän on rakennettu kokonaan uusi 18-väyläinen rata uuden liikuntapuiston yhteyteen.

Otin yhden putterin mukaan ja heittelin muutaman ensimmäisen väylän. Väylissä ei sinänsä ole mitään vikaa. Lyhyitä toki, mutta riitävän ahtaita, ettei joka heitto voi aina onnistua. Paikalla oli kymmeniä polkupyöriä, joten kylän asukkaat ovat ottaneet radan heti omakseen, vaikkei kaikki olekaan vielä valmista. Hienoa toimintaa! Hyvin samantapainen paikka kuin ihan siinä lähellä sijaitseva Seppälänkankaan rata Jyväskylän puolella. Molemmat tämän kesän aikana rakennettuja.

Aika ei riittänyt koko radan kiertämiseen, mutta etuysin verran ehdin katsella paikkoja ja meininkiä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1366 on: 29.09.21 - klo:17:29 »
Sainpas itseni liikkeelle. Käytiin heittämässä Tikkakosken rata pariin kertaan. Ei olekaan tullut käytyä siellä pitkään aikaan. Siellä on ihan kiva neppailla.

Ensimmäinen kierros -8 ja toinen -7. Eli ekalla kaksi paria, loput pirkkoja. Toisella kierroksella kämmäsin kolme väylä pariin. Tosin toisella kierroksella tuli tehtyä kaikenlaisia kokeiluita, eikä ne kaikki onnistuneet. Pitkällä väylällä oli vaikeuksia päästä kakkosheitolla perille asti. Sitä en pirkottanut kummallakaan kierroksella.

Kotiin päin ajellessa pysähdyin Laajiksessa, ja heittelin ensin muutaman alkuväylän, kunnes kyllästyin jonottamaan. Kakkosväylä oli sopivasti tyhjänä siinä vaiheessa, joten kävin viskomassa sinne kaikki mukana olleet draiverit. Maksimimitta on kadonnut aivan kokonaan. Tuolla lievästi ylämäkeen heitettävällä väylällä on merkitty kahdenkymmenen metrin välein mitat. Sen mukaan ensimmäisellä kerralla kaikki heitot jäivät alle 90 metrin. Toisella kerralla sentään yhden kiekon sain lentämään vähän paremmin. Kyllä huomaa ettei ole tullut kenttätreeniä harrastettua. Koko ajan tulee pelattua jarrut päällä, kiekko vähän nokka pystyssä ja pienessä antsassa, kun ei tunnu alivakaakaan kiekko lähtevän kääntämään. Heikoksi on mies mennyt. No…sitten ensi kesänä uudestaan. Jos sitten vaikka jaksaisi vähän edes treenata. Tämä kesä meni vain pelaillessa. Toki ihan hyviä tuloksia tuli välillä, mutta se ei johtunut pitkistä heitoista vaan kohtuu varmasta lähipelistä.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1367 on: 01.10.21 - klo:13:41 »
Turussa vapaapäivää viettämässä. Lähdin Lausteelle, kun se on jäänyt kokematta. Vain muutaman väylän olen joskus ohikulkumatkalla heittänyt ennen. Ihan kaikkia väyliä en nytkään kiertänyt, kun seiskaväylän jälkeen harhauduin väylälle 14. Tajusin tilanteen vasta väylän jälkeen, enkä enää jaksanut kävellä takaisin. Oli tuolla silti pelattavaa. Ei haittaa vai 24 väylästä kuusi jäikin väliin.

En laskenut tulosta, en aina katsonut opasteista edes par-lukua. Ja näköjään en aina edes väylän numeroa... Yritin vain saada selville mihin suuntaan pitää heittää. Olisi ollut alkuasukasoppaalle tarvetta. Löysin kuitenkin kaikki kiekkoni, enkä ollut juurikaan edes ob:lla. Ihan hyvä kierros.
« Last Edit: 01.10.21 - klo:14:26 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1368 on: 02.10.21 - klo:22:09 »
Melkoista säätöä. Ilmoittauduin Epilän viikkiksiin jo muutama päivä sitten. Sitten Turussa hajosi auto ja peruin ilmon että porukka saa jonosta paikkoja. Aamulla sitten sainkin auton kuntoon ennen kymmentä ja ilmoittauduin uudelleen. Matkan aikana tuli puhelinsoitto ja sitten olikin muuta tekemistä Tampereen suunnalla ja taas poistin itseni kisasta.

Kävin kuitenkin sitten Hakkarissa heittelemässä muutamia väyliä. Keskusteltiin puistoradan ja metsäradan eroista. Tultiin siihen tulokseen että metsäradat ovat mielenkiintoisempia ja tavallaan terapeuttisempia. On enemmän mieltä kävellä kivien ja kantojen seassa kuin tasaisella nurmikolla.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1369 on: 09.10.21 - klo:15:49 »
Viikon tauon jälkeen kierros Äänekoskella. Bogi heti lähtöön. Yhden pirkon sain koko kierroksella ja kolme bogia. Aika heikkoa tekemistä. Loppua kohti sentäs putit alkoivat upota.

Saarijärvellä olisi ollut pykälää kovempi palkinto, kun tasoituskisan voittajalle oli auto. En jaksanut kisaamaan nyt mennä, enkä olisi voittanutkaan, mutta onpahan hienoa, että tuollaisenkin joku järjestää. https://www.facebook.com/groups/281712189523106/permalink/613756469652008/

Mä olen vaan maannut illat sohvalla. Lukenut kirjoja tai katsonut netflixiä. Syönyt suklaata. Syksyn merkkejä näkyvillä. Kohta talviunille.


Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1370 on: 10.10.21 - klo:18:40 »
Pitkästä aikaa Peurungan viikkokisoihin. Harmaa päivä, mutta sadetta tuli vasta parilla viimeisellä väylällä. Kohtalaista tuulta, mutta ei mitään sellaista, mikä suuresti vaikuttaisi peliin.

20. Päivä käyntiin upsilla. Jäi vähän lyhyeksi. Kympin alamäkiputti alarautaan. +0
1. Respectillä hysse kaukaa oikealta vitosen rinkiin. -1
2. Varmasti vain väylään, ei pirkkohaaveita. -1
3. Väylää pitkin. Olisi saanut aavistuksen pidempi olla, niin olisi ollut parempi sauma pirkkoon. -1
4. Ylämäkeen kiekko väylään. Helppo lähäri. -1
5. Kiekko on rollinut rinteestä alas. Pitkä ylämäkiputti kutitteli ketjuja. -1
6. Alamäkeen pakasta vedetty pehmeä Jokeri. Hiukan liian matala, niin jäi lyhyeksi. -1
7. Erinomaiselta näyttävä ylikääntävä heitto, joka pahaksi onneksi kopsahti puuhun puolimatkan jälkeen. -1
8. En uskalla heittää vauhdin kanssa metrin korkuiselta tiiltä. Ilman vauhtia jäi kiekostakin vauhti vähäiseksi. Lähäri epäonnistui, ja kiekko alas rinnettä. Eka bogi. +0
9. Tuoreella Jokerilla tämäkin alamäkiväylä. Arvioin, että kiekko suoristaisi vastatuulessa, mutta ei se suoristanut. Meni vasuriin, mutta pysähtyi onneksi ennen OB:ta. +0
10. Explorer lähti vahingossa antsassa. Puuosuma. Foreantsalähäriin tuli liikaa kulmaa, mutta kolmosheitto hyvin korille. +0
11. Karmaiseva grippari, ja kiekko lähti hurjassa antsassa. Pääsin kuitenkin korille kahdella heitolla. +0
12. Hyvä avaus. Hyppyputtilähäri antsassa lähti hiukan liian antsassa ja osui puuhun. Hyvä putti pelasti parin. +0
13. Huono heitto Deputylla. Onnekas puuosuma toi takaisin väylään. +0
14. Kämmendraivi jäi hiukan lyhyeksi. Ylikääntävä kakkosheitto mukavasti väylää pitkin. Upsilla korille. +0
15. Ylämäkineppi korin vasemmalle puolelle viiteen metriin. Normaali putti, mutta oikealta puhaltava tuuli työnsi kiekon pihalle. Pahus. +0
16. Hiukan liian matalana, eikä kiekko ehtinyt palata takaisin. Korin tasalta puskien yli neppi korille. +0
17. Vasemmalta puhaltava tuuli piti kiekon oikealla, eikä tullut normaalia feidia korille. Onneksi ei mennyt pitkäksi, vaan hipaisi puskia ennen jäähallia. +0
18. Vasemmalta puhaltavaan tuuleen kämmenheitto karkasi hiukan kädestä ja osui alkumatkan puihin. Todella pahalta paikalta putteriantsa koria kohti, mutta kiekko feidasi hiukan.  Putti vain hipaisi ketjuja. Toinen bogi. +1
19. Päätösväylään onnistuin saamaan hyvän avauksen. Pirkkoon oli mukava lopettaa. +-0

Aika tylsä kierros tuloksen puolesta, mutta oikein mukava oli pelata. Hiukan puuttuu sellainen tosissaan yrittäminen. Ei kai se ole pakollista?

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1371 on: 12.10.21 - klo:18:27 »
Mukava syksyinen iltapäivä oli heitellä Äänekoskella töiden jälkeen. Valoisaa riittää vielä.

Aloitin bogilla, kiekko karkasi kädestä avauksessa, eikä jatkoheittokaan ollut ihan parasta laatua. Jatkossa sain punnerrettua itseni mukavasti pari pykälää miinukselle, kunnes helpolla väylällä 14 taas kiekko livahti ennen aikojaan, korkeana, nokka pystyssä, hyssessä ja aivan liian hiljaisena kauas metsään. Yritin vielä pelastautua korkealla hyssellä kapeasta kolosta, mutta osuin vain puuhun ja hyvästelin miinukset ottamalla tuplabogin.
Kierroksen lopputulos +1 kolmella pirkolla. Se on monta pirkkoa enemmän kuin yleensä viime aikoina, joten en voi olla pettynyt.

Ensi lauantaina kisailtaisiin Äänekosken mestaruuksista, mutta pikkuhiljaa pääsee taas pelaamaan bridgeä ihan livenä ilman tietokonetta ja internetiä, joten lähdenkin Tampereelle korttia pelaamaan. Kun katsoo sääennustetta, joka lupaa vettä, räntää ja reipasta tuulta viikonlopuksi, niin tuntuu hyvältä vaihdolta. Onkin vierähtänyt pitkä tovi, kun on päässyt sitä lajia harrastamaan. Tekee hyvää tehdä välillä muutakin kuin heitellä muovia. Sitten taas uudella innolla. Jonain päivänä voisin tehdä vertailun näiden kahden täysin erilaisen lajin välillä. On niissä paljon yhteisiäkin piirteitä, luulisin. Vaikkei uskoisi.

« Last Edit: 12.10.21 - klo:22:55 by takarivi »

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1372 on: 13.10.21 - klo:22:42 »
Iltapäiväkierros Äänekoskella. Auto varoitti että voi olla liukasta. Ei ollut, mutta kylmähän siellä oli. Se auttoi kun laittoi hanskat käteen.

Kierros alkoi paremmin kuin eilen. Parin väylän jälkeen olin jo kaksi heittoa edellä eilistä. Sitten meni hetken vähän huonommin, ja jäin jo jälkeen. Muutama erinomainen putti vei kuitenkin miinukselle takaisin, ja päätin kierroksen tulokseen -2. Pitkästä aikaa pakkasella. Puttaaminen on kyllä kivaa silloin kun se sujuu.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1373 on: 18.10.21 - klo:10:28 »
Kauhea tuuli ja pirun kylmä oli pelata Peurungassa viikkokisaa. Menin hyvissä ajoin paikalle, että ehtisin lämmitellä ennen kisaa, mutta siellä oli niin kylmä etten tarennut! Meni siis kahvioon takki päällä. Vanha hyväksi havaittu keino, joka ei ei riittänyt tällä kertaa.

Heti ensimmäisellä väylällä kiekko karkasi hiukan leveäksi kylmistä sormista, ja puukopsun jälkeen OB:lle. Lyhyt hysseneppi korille karkasi sekin kädestä ja osui ensimmäiseen puuhun. Pirkkoväylltä tuplabogi oli mainio avaus kisaan. Sitä linjaa jatkuikin sitten pitkään. Ensimmäisen seitsemän väylän jälkeen olin jo tuloksessa +9. Pikku hiljaa alkoivat sormet vertyä, mutta kylmä tuuli kävi korviin ihan sikana. Päälle päin niin aurinkoinen päivä, mutta tottumattomalle aivan liian kylmä. Lopputulos +19 on varmaan fribahistoriani kaikkein huonoin, jos ei oteta huomioon ensimmäistä syksyä kun vasta aloitin lajia kuusi vuotta sitten. Ja oikeasti yritin kyllä pelata kaikki väylät. En vain osaa pelata tuulessa, enkä nyt myöskään kylmässä. Tämä ei lupaa hyvää ensi viikonlopun Puskaputtaajien seuran mestaruuskisoja ajatellen, kun pitäisi kaksi kierrosta pelata, ja eiköhän se luvannut lunta, räntää ja isovihan aikaisia sotaleskiä satavan taivaalta vaakatasossa. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole niin vakavaa, ja häviäminenkin on sallittua.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1374 on: 19.10.21 - klo:21:44 »
Pikainen kierros Naissaaren ysiväyläistä neppirataa yhdellä Jokerilla. Joka toinen väylä oli birdie. Vähän parempaan pitäisi pystyä. Kaksi kämmenavausta. Niistä ei tullut.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1375 on: 21.10.21 - klo:20:49 »
Oli mukavan lämmin päivä. Yhdeksän astettakin tuntuu kesältä, kun ensin on takana pitkä putki kylmää ja tuulista.

Päästiin aloittamaan varttia vaille neljä Äänekoskella. Vielä ehti valoisassa pelata töiden jälkeen. Ensi viikolla ei enää. Suoraan autosta väylälle yksi. Pelkkää pari väylälle yhdeksän asti. Siitä ensimmäinen pörö. Toinen tuli kolmellatoista.  Ensimmäinen bogi odotutti itseään aina väylälle seitsemäntoista. Sitten se toikin jo kaverinkin mukanaan. Puukopsusta pahimpaan mörriin, josta ei päässyt edes puttaamalla takaisin väylään. Kierros päättyi ihannetulokseen kahdella pirkolla ja yhdellä tuplabogilla.

Sain kierroksen aikana monta melkein hyvää avausta. Melkein hyvällä avauksella pääsee pitkälle putille. Sellaiselle, jonka melkein puttaa sisään. Monta laiteosumaa ilman palkintoa.

Testasin myös paria uutta kiekkohankintaa. Prodicuksen Premium Troija ja Platinium Jokeri pääsivät heti tuoreeltaan mukaan kierrokselle. Näistä Troija on järkyttävän ylivakaa midari, ja Jokeri on Jokeri. Todella hyvän tuntuinen kiekko.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1376 on: 23.10.21 - klo:21:05 »
Huokaus. Syvä huokaus. Olisiko tämä nyt tässä.

Tänään pelattiin Puskaputtaajien seuranmestaruuksista. Tähän saakka oli kalenterissa merkintöjä. Enää ei ole yhtään. Kuusi vuotta sitten aloitin tämän blogin pitämisen, kun olin syksyn pelannut, ja hankin lisenssin seuraavalle vuodelle. Silloin toki oltiin jo pitkällä joulukuun puolella, mutta nyt kun kalenteri näyttää tyhjää ja kausi on ohi, on aika tehdä suuria päätöksiä.

Ensinnäkin näyttää siltä, etten viitsi ensi vuodeksi hankkia lisenssiä. Jos näin käy, on tämä yksi päätepiste. Pelailen mitä pelailen, mutta siihen riittää kaveriporukka ja satunnaiset viikkokisat. En nyt kuitenkaan hirtä itseäni tähän, vaan puntaroin aihetta vielä tuonnempana. En ole kummoinenkaan ennustaja.

Toiseksi, jos jätän lisenssin hankkimatta ensi vuodelle, on ympyrä tavallaan sulkeutunut. Aloitin kirjoittelun silloin kun hankin lisenssin, joten on luontevaa päättää se, kun en sitä enää jatka. Muutenkin tämä palsta alkaa olla melko heikossa hapessa, joten mitäpä tätä enempää täyttämään. Tänne on tallennettu joka ainoa kierros mitä olen pelannut, lukuun ottamatta yhtä kesää, jolloin pidin kirjoitustaukoa.

En sano, että lopettaisin friban. Toistaiseksi se on ainoa liikunnallinen asia, mitä teen, joten olisi tyhmää jäädä sohvan pohjalle kuolemaa odottamaan. Lopetan vain siitä raportoimisen. Veikkaan silti, että olisi helpompaa lopettaa pelaaminen kuin kirjoittaminen. Usein tämä on ollut se hauska osuus, ja pelaaminen pakkopullaa. Hassua, eikö totta. Kysymys kuuluukin, minne sitten kirjoitan, jos en kirjoita tänne. Syvä huokaus. En minnekään.

Kiitos kummallekin lukijalleni näistä vuosista.

Ai niin, vielä raportti tämän päivän kisasta. Pitkä tarina lyhyesti: Jäykkä kroppa, luminen maasto, kiekkopula (bägissä suurin osa valkoisia, joita en vain halunnut heittää, yksi keltainenkin jo hukkui lumen alle), liukkaat kengät, sukat märkänä ja paska fiilis. Ensimmäisellä väylällä jo venyttelin spagaatia. Neljän väylän jälkeen menin tuloksessa +9. Kierros +21. Pystyin pelaamaan vielä huonommin kuin viikko sitten viikkokisoissa, vaikka luulin että se on mahdotonta. Huipulla lopettaminen on yliarvostettua.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 669
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1377 on: 24.10.21 - klo:20:44 »
Vai tuli teille talvi? Onneksi Skogbyssä sai heitellä tänään ihan kesäkeleissä maaston puolesta vaikka ilma olikin jo viilentynyt.
Jos nyt et lisenssiä ensi kaudelle osta niin otahan sentään vapaata ja tule vetämään viimeiset lisenssi henkoset uudenvuoden aaton kilpailuun Skogby metsäradalle.
Siellä toivon mukaan ei nastoja tarvitse silloinkaan eikä valkoiset huku hiekkamaastoon. Hyviä ulkoiluhetkiä kuitenkin.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1378 on: 21.12.21 - klo:11:28 »
Syksy ja alkutalvi on mennyt lähinnä Äänekosken talviradalla pelatessa. Enimmäkseen iltaisin ledikiekkoja heitellen. Tiedä sitten liittyykö asia talveen, mutta taas on kyynärpää heikossa kunnossa. Melko tarkasti vuosi sittenhän siitä piti tyhjentää nivelnestettä. Nyt ei ole pattia tullut, mutta sen verran kipua, että aion ainakin tämän viikon pitää taukoa ja katsoa mitä tapahtuu. Vasemman jalan polvi on myös huono. On siis oikeastaan vain hyvä, että on välillä niin reiluja pakkasia, ettei tee mieli mennä ulos.

Kävin testaamassa myös Viherlandian radan talvikunnon. Siellähän on myös kelkalla tampattu alusta erinomaiseen kuntoon. Vuoden loppuun saa käydä ilmaiseksi pelaamassa. Sen jälkeen päivälipuilla. Olin vähän ajatellut, että jos samalla kausikortilla saisi pelata sekä talvella että kesällä, niin olisin ostanut sellaisen, mutta näemmä kausikortti on vain kesällä. Enpä sitten taida viitsiä. Yhden kerran kävin, mutta käsi ei oikein kestänyt kovia heittoja, niin jätin yhteen kierrokseen.

Vieläkään en ole tehnyt lopullista päätöstä lisenssin ostosta ensi vuodelle. Toistaiseksi en ole keksinyt yhtään hyvää syytä sen hankkimiseksi, joten odotellaan ja katsellaan, miten mieli muuttuu, kun päivät alkavat pidentyä. Puolet pimeästä ajasta on jo selätetty. Eiköhän se toinenkin puoli mene.

Offline takarivi

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 526
  • View Profile
 • Oikea nimi: Tero Koivu
Re: Täysillä päin puuta
« Reply #1379 on: 31.12.21 - klo:15:18 »
Vuoden vaihtuessa voi tehdä yhteenvetoa menneestä ja suunnitella tulevaa.

Vuosi 2021 koronan varjossa meni näin:

tammikuu
Pelailua paukkupakkasissa hangen keskellä. Äänekoskella, Suolahdessa, Keuruulla ja Multialla. Katselin kalenterista mihin kisoihin ilmoittautuisi kesäksi.
helmikuu
Pidin inventaarion kiekkovarastolleni. Sain noidannuolen selkääni. Pelasin harvakseltaan. Katselin tuubista fribavideoita.
maaliskuu
Olkapäävaivat pakottivat jättämään pelaamista vähemmälle. Vaihdoin testimielessä kaikki kiekot Prodiscukseen. Loppukuusta pystyi jo töiden jälkeenkin heittämään valoisassa.
huhtikuu
Äänekosken talvirata alkoi olla pehmeässä kunnossa. Keuruulla pääsi pelaamaan jo lumettomissa olosuhteissa. Etätöissä mökillä tarkeni treenata puttaamista. Loppukuusta pääsi jo Peurunkaankin metsäväyliä pelaamaan. Pelto oli vielä liian märkää. RSSO oli siirretty loppukesään koronan takia.
toukokuu
Pääsi jo kisailun makuun. Keljonkankaalla PDGA-liigaa kerran viikossa. Kuvattiin videolle heittotekniikkaa ja kauhisteltiin, miten huono se voikaan olla. Testailin Prodiscuksen kiekkoja kaikissa eri tilanteissa. Yhtäkkiä olikin jo kesä ja lämpömittarissa hellelukemia. Loppukuusta astuin naulaan ja jäykkäkouristuspiikin kautta ajelin Tampereelle pelaamaan Pro Touria. Kaksi kelvollista kierrosta, mutta yksi sysimusta siinä välissä. Putti oli tikissä, kevään treeni kannatti.
kesäkuu
Vihdoinkin kesäloma. Silti vain vähän tuli pelattua. Lähinnä satunnaisia reissuja lähialueen radoille ja Laajiksen viikkokisoihin. Olkapäävaivoja. Ei kestä heittää kunnolla. Kylmäkoskella joku kisa pirun kuumassa kelissä. Juhannuksena Sibbeen Jussin kisoihin. Tyyni sai jäädä muuten välistä tänäkin vuonna.
heinäkuu
Ripustin heittoverkon kesämökille. Ei siihen paljoa tullut treenattua kuitenkaan. Ei käsi kestä. Tampereella kävin pelaamassa Centerin kesäkisaa. Sekaparien SM Laajiksessa (taas niukasti pois mitaleilta). Keisari Open Nokialla oli ehkä vuoden kohokohta. Ensimmäinen kierros varovainen, toinen kierros jo hyvä, mutta finaalikierroksella kasetti meni solmuun. Töiden alkamisen jälkeen jalkavaivoja, kun vasemman jalan polvi kipeytyi, eikä ole vielä nyt puolen vuoden jälkeenkään täysin parantunut. Loppukuusta kuitenkin hyvä kierros Peurungassa. -5
elokuu
Lääkäriaikaa en saanut työterveydestä, mutta pääsin fysioterapeutille, joka näytti miten pitää vahvistaa jalan lihaksia, että polvi kestää.  Ehkä viikon tai kaksi jaksoin tehdä niin.  Siilinjärvelle tuli ajeltua kisoihin. Siellä vanhalla ja tutulla radalla kaksi oikein hyvää kierrosta, ja sitten sokkona uudella radalla erittäin huono. PDGA:n rating-päivitys toi 922, joka on korkein, mitä minä olen urallani saanut. Loppukuusta RSSO Peurungassa meni penkin alle. Ensimmäinen kierros erittäin huono, toinen nipin napin kelvollinen, ja kolmas taas erittäin huono. Ei ollut hyvä fiilis. Peruin ilmoittautumisen Nokia Openiin syksyllä, ja päätin PDGA-kauteni tuohon. Heittokäden ranne alkoi oireilla loppukuusta.
syyskuu
Hupikierroksia Keski-Suomessa. Huomasin että heittojen mitat olivat pudonneet. Pieniä rahavetoja kaveriporukassa. Joskus voitin, joskus hävisin.
lokakuu
Syksy tekee tuloaan ihan urakalla, ja fiilis putoaa sen mukana entisestään. Pelaamista edelleen lähiradoilla normaalisti, ja välillä ihan hyvinkin. Loppukuusta kun vaihtui taas talviaika, ei enää napannut pelaaminen oikeastaan yhtään.  Lopetin Forumille säännöllisen kirjoittamisen.
marraskuu ja joulukuu.
Ledikisoja Honkolan koulun 6-väyläisellä, ja myöhemmin Äänekosken talviradalla. Kestää aina hetken, ennen kuin löytää ne kiekot, jotka toimivat jotenkin ledien kanssa. Tänä talvena käyttöön valikoitui Jokeri (tuli Prodiscuksen mysteeriboxista) ja Opto Air Maailma.

Mitäs sitten vuonna 2022?
Ei ole mitään suunnitelmaa. En ole hankkinut lisenssiä, enkä PDGA-jäsenyyttä, en edes seuran jäsenyyttä. Saa nähdä tuleeko noista joku hankittavaksi. Täytän 59 vuotta. Vähän on ajatuksissa, että jos pitäisi välivuoden isommista kisoista, niin ehkä olisi sitten nälkäisempi, kun täyttää 60 ja pääsee kokeilemaan, miten pärjää oman ikäisten kanssa. Se nyt on kuitenkin vain ajatus. Kun nyt paikat kestäisivät edes sinne saakka. Tämä on jo toinen talvi, kun on ollut tarkoituksena käydä kuntosalilla, mutta eipä näinä aikoina ole sitten tullut käytyä. Ja mistä sen tietää, vaikka kuitenkin tulisi hankittua lisenssi ja kierrettyä ympäri maata kisailemassa tänäkin vuonna. En aseta itselleni rajoituksia enkä odotuksia. Mennään päivä kerrallaan.