Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Saturin Miikan mutinat

(1/397) > >>

mykey:
Oma mutina palsta :)

Nämä mutinat kirjoitetaan puhtaasti kännykällä, joten kirjoitus virheitä yms satelee välillä siellä täällä, mutta hyvää lukija matkaa sinulle.

Pari vuotta muovia kiillottaneena olen lukenut monia treeni päiväkirjoja, ottanut osaa iloihin ja suruihin.
Nyt toisen kilpailukauden alkaessa ajattelin aloittaa oman.

Ensi kosketus frisbee golffiin tuli 02.08.2013 13:30 kun työkaveri vei 149,7kg painavan vuosia polvikipujen kanssa taistelleen jässikän ulkoilemaan siltamäkeen.

Sain kuulla että tulokset on hyvä laittaa talteen,joten lataa puhelimeesi sovellus ja tuossa on kiekko. Kierrokset jälkeen tehdään sulle disc golf scores ohjelmaan tunnukset ja laitat kaikki kierrokset sinne niin pysyy tiedot tallessa.

Punainen kolhuinen kiekko ja hain kuva kannessa ja siitä lähdettiin. Taisi mennä 74 heittoa siltamäessä ensi kokeilulla ja jäätävä hiki ja tuska.

Ensimmäisen kuukauden aikana kävi selväksi että luonnossa liikkuminen,hyvä seura ja harrastus jossa on aina kilpailtavaa oli tullut jäädäkseen.

Tein juuri 37v täyttäneenä lupauksen pudottaa painoa 1/3 osan ennen kun 40v tulee täyteen ja pyrkiä pelaamaan enemmän ratakierroksia kuin kalenteripäiviä jää taakse.

Puoli vuotta meni hujauksessa etsien uusia ratoja ja kiekkoja, Veikkolaan ihastuin haastavuuden ja monipuolisuuden takia ja osaksi rauhallisuuden ja talvi pelattavuuden takia.

Keväällä 2014 kävin ensi kisoissa ja viikko ja seurojen järjestämiä kisoja tulikin kierrettyä siellä täällä ja liityttyä VDGC Ry pieneen fribaseuraan, kotiradan rakennusporukoihin :) .

Uteliaana tuli seurattua liiton kisojen tähtien juttuja ja kierreltyä pikku kisoja, syksyllä 2014 sitten kysäisin seuran jehuilta ,passaako jos vähän järkkään talvikisoja Veikkolassa. Halusin järjestää jotain lajille joka itselleni antaa niin paljon. samalla huomasin saaneeni parhaat ystäväni myös innostumaan lajista :)

Karvista lähdettiin kiertämään 2014-2015 tavoitteena nähdä miten muualla hommia järjestetään ja miten huiput talvella kiekkoa nakkailee. Hienoa oli ja kimmoke lisenssin ostoon ja kunnolla kilpailemiseen syntyi ja 2015 oli oleva ensi kokemukseni kilpaurheilusta sitten ala-asteen hiihtokilpailuiden, kun samassa huomasi väkeä saapuvan jääkarhun etsintään nauttimaan ulkoilusta ja kabanossista niin homma maistui hyvältä.

pari hauskaa muistoa tuolta talvelta oli viiden heiton johto Janne Hirsimäkeä vastaan jääkarhun etsinnässä Veikkolassa, tukkaa siinä tuli kun Janne kaasua painoi ja eagleä väylälle16,mutta johdin ,onnistuminen on siis mahdollista. Meni pari kuukautta ja taas oli sunnuntai aamu ja jääkarhun etsintä alkamassa ensi kertaa satoi lunta ja latuja suojellakseen lähetin heittueita matkaan heti 3-4 ryhmän ollessa koossa. Siinä ensimmäiset 8 poolia matkaan ja aika oli mennyt kun huomasin kolmen vanhemman herran saapuvan paikalle ja ajattelin että noiden kanssa sitten radalle viimeisenä heittueena.
Penttalan Ari siinä ilmoittautui Jani nevantausta kanssa todeten että tämä kolmas pappa on sitten frisbeegolf liiton puheenjohtaja.
Ari kysyi "olikos täällä joku kisa menossa ja missäs kaikki on?" sanoin laittaneeni jo 30 henkeä pelaamaan että kyllä täällä kisattiin.
Siinä meni höntsä kisoihin TD hommia aloittelevalla harjoittelijalla vähän jännityksen piikkiin. Kysyin kohteliaasti nimeä ja tulihan se sieltä kotamäki.
Ilmaisen makkaran sai kierrokselta vain Ari mutta kovasti herrat metsästä nauttivat. Selvisin ilman kammottavia mokelluksia ja on herrat jälkeen päin aina moikanneet, että ei se ihan pieleen mennyt.

Lisenssiä hankkimaan ja suunnittelemaan seura toimintaa, niin alkoi 2015 vuosi.
kilpailutoiminta todettiin kuuluvan minulle seuran vuosikokouksessa, joten kirkkonummen ensimmäisiä SFL kisoja ruvettiin sitten järjestämään.
Erikois kisoja kuten NDGE2015 ,oma Veikkola Marathon elämys, 17 SFL kisaa joista osallistuin sekapari SM kisoihin vaimon siskon Janitan kanssa. TD hommiin suoraan yksin Am-tour Veikkolan osakilpailuun ja Makkarajahti Openiin. Viikkokisoja siellä täällä. 2015 oli oppikoulu alivakaista kiekoista Jallen puttikoulun kautta SFL ohjaajakoulutukseen luoden käsitteen talin aamukaste arki kierrokset ja kivikon auringon nousu 04 aikaan. Hauskasti rupesi porukkaa löytymään arki aamuyöstä myös pelaamaan, perheellisen taivas on nukkuva perhe ja tyynetön toukokuun arkiaamu 05 aikaan hyvässä porukassa frisbeetä pelaten.

tuli opeteltua miten kilpailuissa jännitetään,onnistutaan, kannustetaan masentunutta heittue toveria ja miltä onnistuminen maistuu.

Ensimmäinen kilpailu vuosi 32 kierrosta SFL kilpailuissa opetti paljon ja kannusti pois omilta vahvuuksilta. NDGE2015 oli elämys josta oli nähnyt vain unia ja osallistuminen tuollaisessa seurassa oli käsittämättömän hienoa, taisi olla parisataa metriä alamäkeen ja Pirkko avausväylältä Raimo sokan heittäessä ylä femmaa putin päälle ja kehuja, oli siinä upea lähteä honoreista par5 väylälle :) .

Uskomattomia elämyksiä,hapuilua taivaan ja vähemmän onnistuneiden kilpailuiden kanssa, no disc golf scoresiin olen jokaisen pelaamani kierroksen laittanut ylös ja edelleen ollaan tavoitteessa , kierroksia radalla on enemmän kuin kalenteria päiviä takana.
1000 päivää aloituksesta tulee 28.04.2016 ja tällä hetkellä kasassa on 961 ratakierrosta 64 eri radalta ympäri suomen.
Heittoja on korjaantunut 58497kpl ratakierroksilta.
Paino on tippunut 40kg joten hyvin ollaan tavoitteissa :)

Tämä vuosi starttaa lauantaina  Karvis sarjan Hämeenkyrön kisasta ja aloitellaan vuoden tavoitteista ja kisojen läpi käyminen

Lumialla naputeltu joten voi olla teksti sattumia, mutta tällä aloitetaan.

Mykey

mykey:
Semmoinen pikku juttu näistä mutinoista.
Jos ollaan satuttu joskus törmäämään jossain niin laita kommenttia vapaasti tulemaan, kaiken moiset kertomukset ja kokemukset voi vapaasti laittaa näihin mutinoihin olit sitten nauttinut tai et seurastani kiekkoa nakellessa. Muistot on aina hauskoja ja näkökulmat kolikon molemmin puolin toivottavia ilmoille tuotavaksi :) .

Itse haluan nauttia frisbeegolffista ja ihmisistä joita laji tuo mukanaan ,joten hymyillään kun tavataan...

Mikavain:
Onneksi olkoon! 40kg on kyllä hieno suoritus. Loistavaa, että aloit vielä mutisemaankin, sitä tänne hiljaisuuteen tarvitaan. Hetken jo ehtinyt odotella, että milloinkohan ja nyt sitten ;D Luonteva jatkohan tämä on kaikelle muulle aktiivisuudellesi. Mielenkiinnolla odotellaan, millaisia mutinoita luvassa on.

mykey:
Vähän mutinoita omasta taustasta.

Asustelen Perusmäessä Espoossa 3 tyttären,pojan ja vaimon kanssa. Tytöt on 5,7 ja 12v ja poika 14v.
Töissä ollaan sähköalan tukkuliikkeessä SLO:saa ja pihalta löytyy pari koria.
Urheilu taustaltani löytyy 4v jalkapalloa,joista ei paljon muuta löydy kuin juniori pelaamista Perkkaan palloseurasta,taistelua hiekkakentillä ja verisiä kyynerpäitä.
Pari vuotta koripalloa Leppävaaran pyrinnöstä.
Vähän kaikenlaista on tullut kokeiltua pingiksestä,tenniksestä, salibandyn puolelta ja hiihtokilpailuista. 7 vuotiaana keskeytin hiihtokilpailuissa kun vanhemmat ikäluokat meni ohi. Ilmoitin syyksi maassa makaamiseksi isälleni "meni kivi monoon" , isä siihen totesi että johdit omaa sarjaasi, vanhemmat pojat oli eri sarjassa. Hiihtoura loppui siihen, mutta niin loppui keskeyttämisetkin.
Koskaan en ole missään ollut yksilönä paras, mutta joukkueessani on ollut mukava pelata.
Tästä syystä olenkin aina pyrkinyt nauttimaan mitä ikinä teenkin ja antamaan samalla muille mahdollisuuden tehdä samoin.
Frisbeegolffissa maailmanmestaria minusta ei tule, mutta mukavaa seuraa koitan heittue kavereille olla ja omalla tavalla tuottaa elämyksiä toisille.
Seuraavaksi mutistaan yhteenvetoa 2015 holareista ja puttiralleista, elämyksistä ja bägin sisällöstä, pysy kuulolla.

mykey:
Mutina bägistä

Aloitin hankkimalla S-marketista kestokassin, johon laitoin muovista pohjalevyn ja kaveri fixasi astiatelineeseen koroke palaset päätyyn,jotta kiekot pysyy pystyssä. 15kiekkoa siihen meni ja kiekot oli mukasvasti otettavissa ja vesikin valui kiekon pinnalta pois, sinne oli helppo tunkea radalta löytämiä roskia ja tyhjiä tölkkejä. Mukavasti sai ulkonäköä muutettua, kun osti uuden kestokassin.
Tuolla ja alivakailla kiekoilla mentiin pääasiassa westside kiekkojen kasaantuessa nurkkiin. 2015 alussa ostin kilpailulisenssin ja mietin bägin hankintaa.
Tuli käytyä frisbeepointissa sovittelemassa,mutta ison miehen selkään tuntui bägit aivan susilta. Kaapista löytyikin pari kertaa miljoona pilkissä koeteltu ABU pilkkireppu.
Sovittelin muovipohjan ja sain tungettua 35kiekkoa ja 4l vettä eväineen kyseiseen vehkeeseen ,jossa oli jo tuoli mukana. Täydellistä :) radalla vastaan tulijoiden mielestä huvittavaa, sama se ei kiekko lentänyt muilla paremmin vaikka Grip reppu selässä pyöri.
Temmellyksestä metsässä tuli mukaan vähän upsi kiekkoja ja eniten upseja tulikin nakeltua Nummenmäen SFL kisassa,kun väylällä ei pysynyt joutui upsilla metsässä etenemään yhden päivä aikana enemmän kuin koskaan upseja :) .
Nummenmäessä tuli hyvä alku ,huonoja avauksia ja upseja taivaalle jäätävän huonolla putilla. Taisi olla ensimmäinen par4 jossa avaus puuhipsu ja 30m metsän sisään ,6kpl upseja ja nosto koriin, lumiukko.

ABU rinkka kesti noin 250 kierrosta ja painon takia tuoli repi rinkan kyljen rikki.
Takaisin frisbeepointtiin ja kaikki reput syksyllä selkään,ei vaan löydy. Sitten tuli uusi Fossa Tana reppuBägi, sovitin ihastuin ja ostin. Sopivasti pari päivää ennen black friday alennuksia, semmoista se on kun jotain tarvitsee.
Fossaan ollaan tyytyväisiä oltu ja hyvin näyttää kestävän kylmää,vettä ja pelaamista.

Holareita tullut heitettyä 6kpl eli näyttää siltä että noin 10000 tuhatta heittoa kirjaantuu radalta yhtä loistavaa onnistumista kohti. Siksi täytyy nauttia muistakin asioista,kuten radasta,luonnosta ja mukavasta seurasta.
 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta