Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Saturin Miikan mutinat  (Read 679334 times)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1080 on: 28.06.18 - klo:23:17 »
Tyyni 28.06-30.06 MP40 kierros1 Keinukallio.
Lähtöaika 15:20 Jamon tullessa Caddy hommiin..tuulee ja lämpötila 28astetta.
Koko päivän hokenut itselle,juo juo, juo paljon vettä koska 28astetta lämpöä on sinulle liikaa.. Suolapitoista vettä join aamusta ennen starttia 4litraa ja kierroksen aikana vajaa 5litraa ja silti suu kuivana.
Mutta sitten mentiin avaus paikalle laulun" kolme pientä elefanttia marssi näin" tahdissa..ja mukava rysty veto tien laitaan sheriffillä.. Jatko jokerilla oli onneton kun jäi kysymysmerkiksi hyppyputtaanko vai hysse neppi? ja hysseneppi jäi 11m kohdalle korin takana rinne ja OB,joten..alle ja bogey free kisat loppui ensimmäiselle väylälle +1.
2.par4 avaus Ekalle kummulle ja vähän vaikea heittopaikka ja fore felonilla ei jaksa korille ja painelee oikealle kallion juurelle.
Jatko nostolle ja par +1.
3. Defender fore lähtee kisajännityksessä liian hyssessä ja korkeana ja kuolee oksaan 35m ennen koria puiden lomaan, jatko rysty painaa pitkäksi ja paluu putti 11m on loistava kumahtaen alapannan yläosaan ja nosto bogey +2.
4. Avaus jokerilla rystyltä varovasti jättää sankari paikan 8m korille alamäkeen putti..loistava putti keskelle pönttöä ja pörö +1 , ehkä tämä tästä.
5. Felon fore painaa suoraa ja fade jää kuusen sisään, sieltä ei oikein pysty ja käsi verille kuusen neulasista jättää hankalan 8m putin ison kiven ympäriltä ja alapanta..kivi liikahtaa ja kokeilen sitä todetakseni että olisihan tuon siirtänyt..+2 ja matka kutoselle..
Hyvä avaus osuu kuitenkin oikealla reunalla puuhun ja kimpoaa oikealle.. Ulkomaan vahvistus ryhmässä tipahtaa heittopaikalta alas peruuttaen ja loukkaa avauksessa jalkansa..haavaa hoidetaan ja laastaria ja haavateippiä laitetaan paikoilleen samalla turehdytän oman oikean käden kämmenselän naarmut vuotamasta. Olihan toisella kunnon naarmu sääressä..
Jatko heitto näyttää hyvältä kololta mutta pamautan midarin ekaan puuhun ja kiekko kimpoaa paskaan paikkaan vasemmalle. Yritän uudestaan puiden välistä alas vasemmalle ja pam palaa vain eteen päin keskelle väylää.. Nelosella alas pitkäksi oikealle ja puiden välistä hysse lirvaitus ei mene mutta 5m putilla sa tuplan korttiin ja +4.
7. Uusi väylä 98m laitan sheriffiä rystyllä ja OB:lle menee 9m ennen koria kohdalta..putti on loistava ja ympyrä kolmonen maistuu hyvälle +4.
8.varmasti suoraan jatkot 5m rinkiin ja par.
9. Väylä jokeri ei antsaa ja väsymys alkaa painaa vettä lipitellessä. Vasemmalta metsän reunasta hysse neppi yläoksiin ja kummun juurelle 10m lipun eteen valuu paskiainen naureskelemaan 3m eteenpäin.
Kori kummun päällä ylämäessä ja painan väkisin voimalla marshalin keskelle pönttöä ja kiekko ansaitsee pikku pusun..etu ysi siis +4.
10. Nesteytys tuntuu pahalle ja alkaa jo huimailemaan.. Truth ponnettomasti keskellä väylää olevaan puuhun, jatko melkein alle ja 3m putti sisään..liian kuuma pelata mutisen enkö muista syödä mitään..

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1081 on: 29.06.18 - klo:06:31 »
Kyllä omat ongelmat rysty drivissa on tiedossa, mutta unohtuvat kilpailun kuluessa. En siiis edelleenkään heitä rystyä kuin paikaltaan kun vauhdilla jää 20m lyhyemmäksi paikaltaan maximesita. Mulla on tapana väsymyksen alkaessa painaa vetää kiekko edestä taakse ja riuhtaista sitten voimalla eteenpäin jolloin kiekko käy takana antsa kulmassa ja vain käden ehtiessä mukaan liikkeeseen kääntää vartalon perässä tulon hitauden takia käden irroitus hetkellä hysse kulmaan. Tuossa vaiheessa unohtuu jalkojen käyttö ja tönkkänä seisova 114kg suomalaismies siinä vetäisee vain pölyt kiekosta kädell riuhtaisten ja driverin sinne 70m kohdalle hyssessä pudoten kuin kivi. Kuudes PDGA kisakierros tänään main event alkaessa Keinukalliossa.

Nesteytys on melkoista sulla. En ole lääkätieteen ammattilainen, mutta eri lähteistä olen lukenut, että alimmillaan vettä imeytyy vatsasta noin 5 desiä tunnissa ja extrakuumissa olosuhteissa olympiatason tehoilla kovassa lajissa, kuten juoksu 8,2 ja se on poikkeus. Varmasti yksilövaihtelua on koon mukaan, mitä harvat "tutkimukset" tai lyhennetyt nettikirjoitukset harvoin mainitsevat. Ei ole riittävä tarkkuus raportoinnissa.

En tiedä, kuinka paljon suolaa pitää olla, jottei hyponatremia uhkaa. Juoksijoita on kuollut viime vuosina useita maratoneilla pelkkää vettä paljon juotuaan. Kun suolaa poistuu hikoamalla ja vesi laimentaa jäljellä olevaa suolamäärää, jolloin hermoston toiminta sekoaa.

Olen juonut törkeän pahanmakuista suolaliuosta sairaalassa ja on taattu lääkkeen maku! Idea isossa suolapitoisuudessa on vajeesta kärsivän elvytys. Aikoja sitten yksityiskohtien unohdettua kuulin urheilijalta suosituksen juoda kisassa yhtä suolaista vettä kuin lääketieteessä käytetyissä suolaliuoksissa. Voin todeta, että kovat on lääkkeet. Jos et kärsi kovan sykkeen lajissa riittävästi ilman tuollaista makua suussa, menet liian hitaasti tai olet sopeutunut vammojen aiheuttamaan tehon rajoitukseen. Ja sitten ainakaan ei itseään kannata ehkä kiusata noin viheliäisellä litkulla.

Sokereita suolaliuokseen helpottaa maun ja energian saamisen kanssa. Juominen kuullostaa sujuvan, mutta olisiko ollut jopa liikaa ja niin, että vesi ei ole kulkeutunut lihaksiin ja muualle tärkeisiin paikkoihin asti? En tiedä, kun en ole ammattilainen. Huimaus on paha juttu aina ja puolessa välissä kiekkaa varsinkin. Lämpö ja mäet tai ei.

Onko sulla tiedossa, miksi käsi käy takana antsassa ja kiekko irtoaa hyssessä muu kuin yliyritys? Viittaa aika perustavanlaatuisiin ongelmiin tekniikassa. Toki pelkkä hanat repiminen yksinkin riittää tuon tekemiseen, mutta ilmeneekö sitä, kun et ole väsynyt, janoinen ja nälkäinen? Jos näin, onko vika askel maassa koko kengän pohjan alalta? Irtoamis- ei irrotushetkellä kantapään pitäisi olla maassa ja jalkaholvista varpaisiin ilmassa. Vikan askeleen sijoitus voi olla vinossa. Varsinkin keskikropan ja lonkan koukistajan, pakaroiden ja reisien jäykkyys sekä liikerajarajoitteet  voivat väännellä hysseä.

Ehditkö hierotuttamaan paikat kisan aikana? Venyttelyä peliin ennen kierrosta aamulla ennen radalle menoa. Ainakin yksi koulukunta kieltää syvävenyttelyn ennen urheilusuoritusta. Käytäntö ikämiehillä osoittaa vähintään liikeratojen normaaliuden tarkastustarpeen lyhyellä venytyksellä. Pitkä venytys väsyttää hermoratoja ja hermot hyytyvät yleensä ennen lihaksia. Tuore ajattelu lääketieteessä lääkäri Michael Mosleyn mukaan on, että kramppi johtuu lihassolujen väsymisestä. Diletanttina kuvittelisi hermojen kestäneen silloin kauemmin kuin lihasten.

Kun henkinen peli voi lähteä laukalle väärille urille alussa, olisi levänneenä hyvä muistaa pelata taitojen, ei toiveiden mukaan pääosin. Kun aggressiota käyttää, sen pitäisi olla kontrolloitua, eli omien best shottien rajoissa, ei 300 m draivia tai muita sankaritekoja hakevaa. Siksi aluksi on hyvä lämmitellessä heittää letkeitä 80 % max. tehoja, jottei väsy ja jäykisty ennen kierrosta ja päähän jää muistikuva siitä, miltä tuntuu kropassa, kun heitoissa säilyy kontrolli. Tunnetaan myös väylään osumisena.

Fattom ei ole ideaalitilanne kisaväsymyksestä kärsivälle pääkisaan lähtevälle muistuttaa perusteista. Ei myös unohtaa perusteet kiertue ajaksi.

Yksi varma asia pitkällä juoksulla on se, että terveyden parantuessa voi kuntoa kasvattaa ja vatsaa pienentää. Kaikki noista auttaa pääosin väsähtämistä vastaan ja vähentää fyysisen väsymisen haittoja. Noilla pelimäärillä, mitä viime aikoina mykey on vetänyt kasvavat lisäksi taidot, joten vuosiksi on tarjolla ratingin nousua, jos hyvät lähtökohdat eivät tyssää vaivoihin tai arjen tavoitteisiin.

Oma kunnonkohotusprojekti on alkanut samanlaisista lähtökohdista ja ajan mittaan painon pudottua sekä kunnon noustua second round blues on harvinaisempaa ja ei iske niin kovaa kuin ennen. Jos vammat eivät ole syynä. Ja mulla ne yleensä ovat. Mykeystä en tiedä, meneekö samoin. Jos ei krempat haittaa, on selkeitä etuja realisoitumassa pitkän aikaa tulevaisuuteen nykymenolla.

Mulla iski tosin raja vastaan lajiharjoittelulla edistymiseen. Rankempaa reeniä tarvittiin.

Ironista dnf medicalina kirjoittavalta. Mutta kunnon kohotuksessa käy helposti tiedon tilastaan puuttuessa, että ylirasittaa itseään. Ei ole noin pitkää kuorman kanssa juoksutreeniä alla kuin, millä itseni teloin. Ei kiitos myöhästyneen bussin. Tapoihini ei kuulu kuorma selässä 8 km juoksu ennen kuvattavaa kierrosta grr. Joten ei ollut prehab, siis vammoja ennaltaehkäisevä voimatreeni kohdalla. Mistä tietoisena juoksin ja kävelin vuoronperään kävellen enemmän kuin vain ylämäet. Eikä riittänyt kevennys. Bye bye triathlonin olympiamatkayritys tältä vuodelta. Kuntoutus salilla, ei punttien kanssa juosten :-)

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1082 on: 29.06.18 - klo:09:24 »
Nesteytys puolella kroppa taitaa edelleen olla 150kg massalle viritetty vaikka elopaino on siinä 114kg lukemassa nykyään..tosin 20kg voisi olla kevyempikin..sitä en tiedä kuinka paljon Buranaa verenkierrossa oli koska oikean jalan turvotusta ja kipua vastaan napsitaan 800mg ibua pastillien tapaan parhaillaan selviytyäkseen edes kentille.
Mutta takaisin kierrokselle ja väylälle 11...

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1083 on: 29.06.18 - klo:10:44 »
Keinukallion 11..
Avaus Sheriffillä tarkoitus oli alivakaalla kipata yli ja jättää siihen fore hysselle..mitä vielä löysä heitto sitten painelee 75m kohdalta mörriin vasuriin..koitan metrin tunneliin laittaa lottovoittolämät ja pam puuhun 2m päässä ja kiekko kimpoaa ohitseni 8m selän taakse pään vierestä..huh huh. Nyt löytyy kolo väylälle takaisin ja neppaan sinne.. Sheriffi fore täysiä ja kippaa hieman yli painellen suoraan eteenpäin.. Kummun yli jää noin 70m ja felon vastatuuleen lähtee matalana tuulen matkaan ja 25m pitkäksi..tana yritän taikoa ja ohi menee jättäen 8m putin ja sisään..7korttiin ja +7
Väylä12 voimat hiipuu ja rystyveto defenderillä on ihan ponneton ja painelee vasuri mörriin..50m korille ja polvelta suspect fore antsaan ja menee sitten oikealle pusikkoon 25m korista..putteri upsi ja 10m putti jäljellä ja sisään..bogey ja iso huokaus +8.
13.. Rysty avaus vajaana sisäkurvin hiekka reunaan ja upea fore antsa osuu kuulemma korin edessä olevaan halliin ja rooliin 16m Pirkko putille ylämäkeen..yritän ja oikealta snadisti ohi ja par korttiin +8.
14.rysty vedot on onnettomia ja voimat alkavat olla täysin loppu..liika vesi koituu nyt kohtaloksi ja lopulta läheri etäisyys arviokin menee pieleen ja heitän 10pitkäksi ja tämä par putti ei sitten enää mene ja bogey +9.
15 tuulee ja unohdan putterit vaikka sopivat tähän hyvin.. Sheriffi fore kaartaa liiaksi oikealle ja 25m hyppyputti liitää voimalla vasemmalta 10m pitkäksi..ei mene enää ja alarautaan ja bogey korttiin +10.
16.. Foressa riittää vielä puhtia ja avaus onkin hyvä, jatko rysty sheriffillä on väsyneen miehen rykäys 50m eteenpäin ja myyrän tappaja.. Felonilla metsän suu aukolta ja puuhun kopsahtaa heittäen kiekon oikealle.. Suspect fore Lähäri menee pitkäksi takana olevan kannon päälle 8m putille.. Yritän ja voimalla ohi kiekon pyöriessä alas 25m josta alle ja seiska korttiin +13.
17. Tahtoisi jo kotiin, mutta kaksi väylää jäljellä.. Convict rystyllä myyräntappaja etenee noin 40m. jatkolla yritän antsa kulmassa välistä ja kiekko kippaa oikealle puihin jääden jo näppeihin ja mutisen kovaan ääneen.."Vittu sä ole Miikka paska" kiekko on kaksi senttiä OB puolelle keskellä puskaa..läpi vaan ja jatko heitto valuu ihan hyvin 7m putille..ei vaan kiinnosta enää ja pamautan keskelle alarautaa ja nosto seiska +16.
18..ketään kaikki voiman rippeet ja päätän vetää forella OB joen yli...yht äkkiä upea heitto lähtee piristäen päivää ja menee joen toiselle puolelle osuen puskaan ja OB 50cm..tana kolmonen lähtee OB rajalta ja laitan varman hyvään jatko paikkaan 3m rajasta lyhimmästä kohdasta.. Suspect rysty on susipaska ja tappaa myyrät ennen IB aluetta..kiukulla rajalta truth sitten 7m pitkäksi..alamäki putti kuitenkin on loistava mennen sisään ja seiska korttiin ja +19.. Selvisin hengissä, mutta taka ysille +15 on järkyttävän huono..
Oikea jalka on tulessa ja huomaan kudosnesteiden valuneen sukkarajalle mustelmaksi, pysy nyt kasassa vielä pari päivää..
Sokeriksi pohjalle sählään vielä tupakkaa poltellessa palohaavan heittokäden pikkusormeen..jep jep alustavat 785 taikapistettä.
Fysiikka petti, ei sen kummempaa.
Tänään nevas ja makkara munakkaalla aloitettiin suolamäärän ollessa semmoinen että heikompaa hirvittäisi.. Buranaa kroppaan ja mieli vireäksi, kun putti peli on nyt parasta mitä ikinä niin täytyy päästä putille vähän aikaisemmin. Nevaksen kimppuun 14:50

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1084 on: 29.06.18 - klo:12:27 »
Ihmettelin kun ei heittokäden kyynerpäässä tunnu jäykkyyttä aamulla.. Syykin löytyi..näköjään kädestä on lihaksen kiinnitys kohdasta revenneet ne jotka olivat aiheuttaneet jäykkyyttä kun mustelma tuossa kasvailee..jeps liikaa Buranaa yhteen vaivaan ja toinen sitten hajoaa.. Kylmäpussia käteen ja kohta kohti pelipaikkoja.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1085 on: 29.06.18 - klo:21:27 »
Aamupäivästä 4h ennen starttia oikean käden löytynyt vamma kiukutteli ajoittain tehden päivän kisakierroksesta melko hankalaa selkäytimen ollessa eri mieltä aivojen toiminnan kanssa.. Navakkaa perus tuulta ja ajoittaisia sadepisaroita, ihan ok pelikeli.
Väylä1..liian matala lipsu biosheriffillä skippaa hazardiin ja Lähäri tuulet luen väärin ja jättää 11m putin joka ei tuulessa mene kuin alarautaan ja tupla bogey startti..itku.+2
2. Varovaisesti Dessu hysse,dessu hysse ja löysä jokeri hysse.. Jättää 9m putin ja ketjuihin ja bogey +3
3.yritän varovaisesti blizzard muovin dessulla forea, mutta ei pysty ja kiekko sinkoaa vasemmalle ja oksasta alas 50m matkalla..kipu vihlaisee siihen malliin hauiksen juuresta että foret voi samalla unohtaa.. Koitan samalla kiekolla rystyä ylämäkeen mutta ei.. Jänne ottaa kiinni ja myöhäinen irroitus painaa mielen ja kiekon mörriin oikealle rinteeseen.. Kolosta väkisin justice fore neppi 40m vaikka sattuikin 6m putille ja sisään..bogey selvitään mutta ei hymyilytä +4.
4. Koitan vetää air muovin enforcerilla rystyn navan korkeudelta jotta vartalosta tulee voima ja käden ei tarvitse mennä pitkälle saatolle.. Upea 100m avaus..huh jotain sentään pystyy tekemään.
Jatko koitan suspect forea mutta käsi ei toimi ja vasuriin menee 11m putille ja ei mene. Bogey +5.
5. Koitan toistaa echo dessulla rystyltä edellisen heiton mutta liian korkealta menee käsi linja ja kipu ottaa vastaan ja kiekko grippaa kauas oikealle..voi ei
Koitan jokerilla laittaa lähärin hysse pommilla puiden välistä mutta tälläisestä ei käsi pidä ja kiekko jää puun oksalle.. Neppi mörristä korille menee pitkäksi ja 8m vastatuuli putille.. Odotan ja painan keskelle pönttöä..hyvä putti ,mutta bogey korttiin +6.
6. Koitan vetää alivakaan sheriffin alhaalta rystyllä mutta aikainen irroitus vie korin tasalle kiekon mennessä vasemmalle +50m , jokerilla saa loistavan lähärin joka on mennä sisään mennen 30cm vasemmalta ohi..no ei mene ja paluu 6m kuitenkin keskelle pönttöä ja päivän ensimmäinen par on tosia.
7. Väylä avaus vasempaan reunaan ja alle nosto par.
8. Väylällä koitan matalampaa asentoa jotta vartalo pyörähtäisi paremmin.. Air enforcer lähtee valitettavasti flättinä ja kaartaa vasemmalle ainoiden puiden taakse..en halua hazardeihin ja vedän dessulla hyssen korin taakse.alle ja bogey tyytyminen. +7
9.päätän vetää oikealle ylös jotta pääsisi forella lähestymään.. Hyvin menee metsän reunaan ja sitten foren paikka 75m.. Normi veto paikaltaan ja selkäydin ei hyväksy tulevaa kipua ja kääntää kropan perässä jolloin kiekko ampaisee kädestä oikealle mörriin megahyssenä.. Metsästä ei ole kuin upsia tarjolla..ei onnistu ja kuusi tiputtaa takaisin..neppaan väylälle ja vitutuksesta kankeana jokeri pitkäksi ja putti alapantaan..nosto seiska..perse ja +10 etuysi.
10väylä.on 320m par 5 jep... Avaus 100m sheriffi rystyllä ja jatko fore paikaltaan on hyvä ja pääsen melkein OB rajan tuntumasta heittämään kolmos heiton varmasti yli..  Fellon hysse jää matalaksi ja 12m ylämäki putti liitelee yli.. 10m Paluu alapantaan ja nosto seiska taas..+12.
11.Lihakset lämpenevät hetkeksi ja saan sheriffillä hyvän avauksen 11m putille ja sisään pörö ja +11..
12 varma avaus oikealle aukealle 40m korista ja löysä Lähäri.kiukuttaa putata tuulessa 10m puttia paskan lähärin jälkeen. Odotan ja keskityn a naulaan putin sisään. Par?
13 par4 yli 200m otan riskin ja painan voimalla sheriffi foren 90m oikealle ylös kummulle, selvittiin. Echo dessu lähtee taian omaisesti mutta ei jaksa kuin korin oikealle puolelle kuusen juureen. 12m putille.. Kirjautua on uida sisään ja par kuitenkin maistuu.
14. Echo dessulla rinteen reunaan vasuriin ja Lähäri takatuulen viemänä pitkäksi 10m putille.. Kova vastatuuli ja odotan hetkeä slammer kädessä.. Ja keskelle pönttöä par..vau mikä putti.
15. Echo dessu matalana matkaa ja melkein koriin..hups.pomppaa 20m pitkäksi ja yritys ja nosto par.
16 nyt alkaa käsi pettämään ja rysty avaus lähtee hyssessä vasuriin mörrin 75m kohdalla..kolosta koitan hysse pommia korille, mutta kivusta taivun ja ei jaksa.. Kummun alle  vierii takaisin josta paska neppi vitutukseen ja 7m putti alapantaan...tupla höh. +13.
17. Vetäisen foren ja jatko pitkäksi korin taakse.. 12m ylämäki putti helähtää vasempiin ketjuihin ja pulpahtaa ulos..nosto bogey +14.
18. Avaus ok navan korkeudelta rysty 100m sheriffillä.. Jatkoa koitan samanlaista alamäkeen mutta käsi menee liian korkealta ja jänne kipu tekee heiton myyrän tappajaksi 30m..minkäs teet.. Fellon hysse rystyltä skippaa 11m putille joka einsitten enää mene ja bogey lopetus napsauttaa 75heittoa ja +15 korttiin. Lasketaan tulokset ja en pysty edes nostamaan kahvia kuppia kädellä ylös kahvilassa. Harmittaa kun putti toimisi loistavasti mutta mitenkään ei pääse 10m ringin tuntumaan..
Jalka muistuttaa olemassa olostaan ja on turvonnut melko huolella. Maanantaiksi saan lääkäri ajan, mutta sitä ennen on vielä huominen kartanon kisakierros.. Suurkiitokset jamolle caddie ja kuljetuspalvelusta.. Ilman olisi jäänyt jo leikki kesken. Huomiselle tukiside käteen, kroppa täyteen särkylääkkeitä ja maanantaina lääkäriltä tuomiot.. Fribaloma edessä, toivottavasti Raaseporin Helmeen mennessä kolmen viikon päästä kroppa elossa.   

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1086 on: 30.06.18 - klo:08:14 »
 :o

Ventti vuotta vammautuneena kokemus osoittaa, ettei kannata rikkoa itseään. Edes ison kisan takia. Ota iisisti.

Kun käyt lekurissa, kysy vinnkiä nesteytyksestä ja kerro jalan turpoamisesta, kun nesteytyksesi ja turpoaminen voivat liittyä toisiinsa. Kerro myös suolan määrä, mitä olet ottanut ennen kiekkaa ja kiekan aikana ja kysy niden valossa hyponatremia -nimisestä vaivasta.

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1087 on: 30.06.18 - klo:09:12 »
Tukiside löytyi nimellä vaimon polvituki, hyvin sopii ja toivottavasti auttaa ensimmäiset kuusi väylää.. Vasuri treeniä aamu07:30 röylän koulun pihalla ja aukealla menee 70m melko mukavasti ja varmimmin pikku vauhti askelilla ja sen takia Escape pääsee bägiin koska väylät 10,11,12,14 voi avauksen tehdä vasurilla ja päästä vaivattomasti eteenpäin. Flex pelasin birdey free 66 eli +6.. Nyt riittää maaliin pääsy.
Jumbosijalla ja matkaa seuraavaan yksi heitto, joten ei heitetä vielä kiveä kaivoin. Kartono 13:50 alkaa taistelu..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1088 on: 30.06.18 - klo:22:48 »
Tuskaisesti alkoi Tyyni2018 finaali kierros oikean käden ollessa melko huonossa hapessa..
Ykkösväylä avaus Vaivoin heitin jokerin matkaan ja päätyikin yllättäen kori tasalle 15m..siinä sitten aprikoin laitanko alle vai koitetaanko jotain..no en osannut päättää ja tölväisty hyssessä hieman ohi kolmeen metriin, jäin pohtimaan käden tilannetta kävin lirvauttamassa ponnettoman noston alapantaan..bogey +1 voi perse.
2. Mawerick ja koitin heittää rystyllä normaalisti, olihan särkylääkettä kropassa.. Käsi oli eri mieltä ja kirpaisi pelottavasti kiekon painaessa suoraan ja vasempaan puskaan.. Saman tien käsituki paikalleen ja pelkäsin homman olevan samantien siinä.neppi väylälle ja Lähäri hyssessä vasemmalle ja 4m putti sisään +2.
3.väylälle käsituen kanssa ja thief lirvaitus vaivoin 60m eteenpäin ja jokeri hysse työntö alle ja nosto par..
4.vaikeaa on..koitin varovaisesti heittää ja echo dessu liitelee 35m myyräntappajana nurmeen.. Convict väkinäinen rykäisy ja painaa mukavasti 70m ja OB.. Varovainen lähestyminen jää käsituen kanssa liian ylös ja tuuli vie korin taakse 8m päähän..ei tule tuen kanssa tekemisestä yhtään mitään ja vedän putin kroppaa vääntäen yläpantaan ja nosto kutonen +5.
Alkaa sataa ja mieli painelee synkkyyksiin.. Jäämme alikulku sillan alle vastaantulevien ryhmien kanssa sadetta pitämään. Meitä kun on kolme ja edessä hierovat hitaasti MP50 kärkikortti.
Sateen aikana totean ettei tällä tuella pysty pelaamaan ja särkylääkkeet alkavat purra. Mukaan tätä hetkeä varten kun pitää himmata otan atlaksen ja avaan upean 65m kaaren keskelle vitosväylää, toinen samanlainen ja ollaan korista pitkänä 8m putilla, putti on hyvä ja par korttiin.
6. Jatkan atlaksella kurviin oikealle kivasti ylämäkeen tien oikeaan reunaan. 20m antsa putteri kokeilussa saan päähäni koittaa sisään ja hieman ohi ja 15m pitkäksi..paluu ei mene joten 2-4 ja bogey korttiin +6..
7. Odotellaan on päivän sana ,koska haluamme MP50 pelata rauhassa voitosta, venytellessä huomaan käden toimivan suht normaalisti ja sheriffiä esille..upea hysse 9m putille ja ei mene par korttiin..
Jatkan varovaista avauspeliä ja päätän säästellä kättä jättäen päivän ainoan foren väylälle 14 ja par tulosta korttiin napsuu 8,9,10,11,12. hiljalleen alkaa peli iloa tulemaan ja 13 väylällä pelaa keskelle varmaa avausta mutta tuulen puuska nappaa kiekon matkaansa nostaen ylös ja heittäen 50cm vasempaan outtiin, bogey korttiin ja +7.
14 pelätty päivän fore.. Sexton fire matkaan ja kättä pidellen katson kiekon tippuvan korin tasalle yli 7m putille..vasemmalle ketjuihin ja alaraudan kautta ulos..pahus.olisi maistunut.
15 väylän avaus on kuin kauhuelokuvasta kun kiekko ei pysy kädessä ja lähtee vasenta kaistaa painuen osumatta mihinkään ja rollii vielä 25m päähän..yritys on paska jokerin gripatessa kädessä ja päätyen puiden sekaan korin takana..putti oksien sisältä kuitenkin pelastaa par tuloksen.
16 väylä ja nyt ei enää säästellä..sheriffi matkaan ja laskeutuu korin edestä melkein mukiin ja 4m putille..varma pörö sisään ja +6.
17. Neppaan rystyllä väylään ja 7m pitkäksi lähärin..putti sisään ja par.
18. Tasoissa Ilmarin kanssa jumbo sijalla ja kaksi kortin voittoa perässä.. Yritän mahdotonta rystyä matalalta mutta kädessä ei ole voimia kipata kiekkoa..osuu keskelle keskimörriä.. Hammasta purren venytän fore neppiä polvelta puskan takaa 20m päästä suoraan mukiin mutta oikealta rinteen yläpuolelta ohi..
Jää noin 6m putti rinteestä..keskityn ja Tyyni on ohi tuloksella 60 heittoa +6.
Hetken päästä MP40 voitto ratkeaa kaken putatessa ohi samasta paikasta kuin laitoin sisään. Semmoista se on.
Pitkä 8 PDGA kisakierros rupeama päättyy onnistumiseen vaikean kautta.  Pääsin maaliin ja pelasin saman kuin flex startissa.. Nyt lepäillään ja maanantaina lääkäriin jalan takia, siellä on jotain rikki.
3vk päästä raaseporin helmi, sinne lepäillään koska tällä matkalla opittiin paljon.. Tyyni2018 melkein onnistuttiin..

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1089 on: 01.07.18 - klo:07:53 »
Tyyni jälkipeli..
Pelasin siis 8 PDGA alaista kierrosta koko tapahtumassa alustavien rating keskiarvolla 851.
Yö kisan Sibbe la-su yönä..olihan melkoista ja lopussa 03 aikaan loppui veto.
Aanantai aamuna Sibbe morning flex TD hommissa ja extempore viimeisen ryhmän kolmanneksi jotta saatiin pelikelpoinen ryhmä, nolla heittoa alla ja vitonen ykkösväylältä..loistavaa avaus peliä ja normi puttia, ainoana MP40 osallistuja tilasto voitto plakkariin.
Kartano flex start järjettömän hyvää avauspeliä laittamalla kaikki avaukset 15-6 metrin päähän korista..aivan paskaa puttaamista ja nolla pirkkoa..huh huh.
Tiistai Nevas one round C-tier..avaus peli alkoi sortua yli yrittämiseen ja käsi kipeytyi riuhtomisesta, puttipeli alkoi kuitenkin toimia ja yht äkkiä 7-11m putit paineli sisään.
Keskiviikko Sibbe C-Tier one round
Käsi temppuili muutaman kerran ja aiheutti pari kammo ongelmaa, mutta pysyin Piipon matkassa etu ysin mukavasti ja takaysillä avauspeli mureni kyynerpään ollessa jo kipeä ja painelin OB lopussa liian paljon.
Torstai Tyyni main event Keinukallio.
Aivan liian kuuma päivä minulle ja nesteytys ja särkylääkkeet oli paha soppa..ekat 10 väylää hyvää peliä +4 parilla lipsulla ja väylällä 11 alkoi totaalinen sippaus..viimeiset 8 väylää +15.. Käsittämättömän katastrofaalista peliä vaikka onnistuin tekemään kierroksella loistavia putteja 8-12m kuusi kpl sisään. Väylä18 avaus riuhtaisu forella ja käsi antoi sitten periksi ja jotain hajosi kyynerpäässä aiheuttaen melkoisen mustelman..
Perjantai Nevas... Käsi ei mennyt enää suoraksi ja foressa kipua estääkseen kroppa lähti heiton mukana.. Silti kovassa tuulessa parasta kisaputtia ikinä ja painoin taas 8-12m 6kpl sisään ja se oli tässä tuulessa melko kova juttu itselle.
Kartano Final round..
Käsi ihan loppu ja yritin pelata käsi tuella ,siitä ei tullut mitään ja selviytymis taistelun kautta yllättävän hyvä tuloskierros kuitenkin..
Pitkä oli viikko oikean jalan mahdollisen eturistisiteen rikkoutumisen takia ja käden pettämisen takia..
No muutama asia opittiin.. Fore asento paikaltaa muutettiin ja tehokas tuo Piipon tyyli on. Puttipeli saatiin upealle tasolle hetkittäin.
Heittoon saatiin ajoittain oikeanlainen liittyvä rentous sen rykimisen tilalle joka paikkoja hajottaa..
Fysiikka puolella kehitettävää on paljon ja 100kg alle pitää päästä jotta lämpimällä kelillä ei homma kaadu fysiikka puoleen.
vauhdin otto on nyt pakko ottaa ohjelmaan että kroppa kestää jatkossa pelaamisen. 
Raaseporin helmeä varten levätään nyt kunnolla oikeaa kättä ja maanantaina lääkäriin jalan takia joka näyttää melko hurjalta.. Vasurilla mennään harjoitus mielessä jos jalka ei vaadi operointia ja putataan kaikki sisään..
Tosin nyt on melko väsynyt olo, mutta tuskin pelaan koskaan Tyynessä enää moista karkeloa kisakierroksia, joten kokemus jää korvien väliin vaikka pääkisan suhteen menikin metsään tuloksellisesti.. Toisaalta oma taso ei olisi paljon parempaan tuloksellisesti MP40 luokassa riittänyt muutenkaan.. Näin tällä kertaa hyvää kesää ja unohtumattomia elämyksiä kaikille.

Offline Ari

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 553
    • View Profile
  • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1090 on: 01.07.18 - klo:10:37 »
Toivottavasti tuo sivustaseurattuna aikamoinen riskinotto oman terveyden kannalta ei maksa liikaa.
Omat pikku vaivat ei ole mainitsemisen arvoisia tuollaisten rajoitteiden kanssa.

Annahan nyt aikaa paranemiselle.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1091 on: 01.07.18 - klo:10:50 »
En toivota pikaista paranemista, vaan sitä tärkeämpää perusteellista paranemista, mikä mahdollistaa lopun iän heittelyn. Versus paikat pysyvästi paskaksi. Oma kokemus on kakkasade paraatiin pysyvästi rikkonaisesta kropasta.

Etureiden vahvistusta tarvitsee polven alue tueksi minulla, oletan saman kuntoutuksen tekevän gutaa sinullekin.

Sattuuko sormella painaminen polven alta edestä? Jos sattuu, voi kyseessä olla luun hiusmurtuma. Yleensä pehmytosat ottavat lämää ja epäilen preferoivani luuvauriota sääriluuhun polvivammaani ja eturistisidevammaan. Kätsysti sain sopimatonta lääkettä, mikä aiheutti luultavasti eri puolilta sisäistä verenvuotoa  :o

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1092 on: 02.07.18 - klo:12:09 »
Ma 02.07.2018 tuomipäivä kello 10:20 ortopediaika..
Odotellessa odotushuoneessa mieleen muistui muutaman vuoden takainen hetki nummelanharjun 10 väylän avauspaikalta kun herrat kotamäki ja penttala päivittelivät odotellessaan ykköselle pääsyä.. "melkoinen rykäisy on pojilla, mahtaako kestää montaa vuotta". Jeps kaatikselle kadottamani pohjolan isäntä lähti tuolloin täydellä repäisyllä kohti väylän 12 koria..
Taitaa olla aika ottaa opiksi ja kiihtyvän herkemmän vedon aikaan saaminen onkin ollut tässä työn alla ja nyt pääsee sitten harjoittelemaan vaihdin ottoa..
Itse tuomio oli pitkän polven ja käden vääntelyn ja painelin jälkeen vapauttava.
Luukalvon alainen verenpurkauma jalassa ja hauis lihaksen kiinnitys kohdassa oleva lihas revähdys kädessä.
Lepoa 7-10vrk, eli heittokieltoa ja sitten rauhassa. Kaikenlaisia vinkkejä tuli ,mutta mieli on nyt positiivinen myös vaimolla näin viimeisen kesälomaviikon osalta, eipähän heitellä 🙂

Offline mykey

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 2 710
    • View Profile
  • Oikea nimi: miikka saturi
  • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1093 on: 03.07.18 - klo:09:17 »
Sataa, vihdoin.
Pointista kävin hakemassa kuvan kauniit yksilöt burst muovin kanteleista hard ja soft muoviset, mukaan tarttui myös hyvältä käteen tuntuva moonshine muovin justice.
Kauden kisakierros tuloksia laitetaan tänään tiedostoihin ja näin ennakkoon mielenkiintoista on että jos unohdetaan tyyni main event fyysisten ongelmien takia, niin kilpailu tulosten heittely on jäänyt aika pieneksi ja ollut melko tasapaksua 860-890 välillä. En ole oikein saanut ehjää kilpailukierrosta aikaan, mutta isot kommellukset ovat myös jääneet vähemmälle,joten rating ankkureitakaan ei mukaan ole tullut.
Selvästi suunnitelmallisuutta tarvitaan lisää, eli tyytyminen varmoihin par tuloksiin ja ennakko suunnittelu millä väylällä oikeasti lähdetään hakemaan alle par tulosta täytyy tehdä paremmin, muuten tunne tilassa hötkyily saa aikaan helposti turhia plussia tulokseen.
Kierroksen alun pelaamiseen täytyy saada varmuutta, koska liian helposti mogellan kahvi nikotiini höyryissä muutaman turhan plussan korttiin alku kolmanneksella.
Hitaampien kiekkojen käyttö väylällä pysymiseen on avain asemassa ja kilpailussa yleensä heitän puttereita jostain syystä aivan liian vähän.
Seuraavaksi vuorossa siis vielä viikon lepo heittelystä ja 20-21.07 taitaa olla Raaseporin helmi.
Helmeä varten pitää kanteleet opetella lentämään forella ja suspect rystyllä. Convict pariskunta toimii nyt suorina väylädrivereina ja kelin olessa oikea tukee mawerick tuota 70-90m pilli ikkunaa loistavasti.
Felon lentää aina kun skippiä tai jyrkkää hysse kulmaa tarvitaan jompaan kumpaan suuntaan.
Ylä rekisterissä on kasa sheriffejä jotka on koulutettu melko toimiviksi ja oikeastaan vain kovassa tuulessa pitää kaivaa defendereitä/enforcer mukaan leikkiin, mutta silloin mennään jo tuntemattoman pariin.
Alhaalla alle 70m on toimiva vaihtoehtoja erittäin paljon ja runsauden sarvi siellä pyristelee päätään. Tarkoittaa käytännössä sitä että päätöksiä pitäisi tehdä viikko ennen kisaa mitkä soveltuu ja hakea tuntuma valintoihin. Vähän liikaa arpapeliä ja kiekko valinta sähläystä jolloin olosuhteet jää huomioimatta. Joka tapauksessa putteri peli tuntuu toimivan ja sitä pääsee onneksi harjoittelemaan mukavan helposti vaikka puolarmaarin radalla.
Täytyy alkaa kasaamaan pelikirjaa helmeä varten nyt kun ei tarvitse heitellä ja aikaa miettiä on.
Jos paikat on kunnossa niin tavoite on painaa pari kierrosta par alle ja reilusti yli 900 ratatut kierrokset.

Offline JanneRäsänen

  • Konkari
  • *****
  • Posts: 1 630
    • View Profile
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #1094 on: 03.07.18 - klo:10:05 »
Sulla on heittoaddiktio. Kuullostaako loogiselta yhdistelmältä revennyt lihas heittokädessä, 10 pv parantumisaikaa (köh!) ja ostit uusia kiekkoja, joihin pitää tutustua köh heittämällä.

Ensinnäkin lihasvammat eivät parane kunnolla 10 päivässä. Mulla on lammas teuraalle fiilis miljoonalta kertaa, kun la töihin ja lepopakko lääkärin määräyksestä kertoo, etten saa testata työkykyä etukäteen, kun vaivani on ylirasituksesta johtuva. Ja ulkomailla ei ole Neuvostoliiton meno, missä töihin pistetään quotan mukainen määrä ihmisiä, vaan ei hoideta terveeksi, kun ulkomailla tiedetään, että liikarasitusvamman liian aikaisin uudelleen rasitus voi vammauttaa paljon pahemmin. Mulla on näin käynyt osassa tapauksista, kun lekurit ovat määränneet liian lyhyen parantumisajan ja kuntoutusta nolla.

Tiedän karvaista uudelleen pidempään loukkaantumisista, jotka liian kunnianhimoiset lekurit ovat määränneet, että se vähä aika, millä kokeilevat logolla, jäisikö potilas vielä eloon, voi harmi, ja muutenkin koekaniinina olosta vuosia sairaslomalla yhteensä olleena, kun äkisti töihin ja heittämään on menty, että chili! Jäätä käden lisäksi hattuun.

Jalat ylös ja lepäämään, kuten mullekin 10 pvn käsky. Pelkään, että mulle liian vähän ja vakaasti uskon, että sulle monta kertaluokkaa liian lyhyt lepo. OK jos jotain 30 m neppiä heittää jonkun viikon jälkeen, ei ehkä riko paikkoja lisää, muttei sillä Kannelta opi heittämään, kun tiilenä se vaatii poweria normikäyttöön.

Olen tunnistanut itsestäni samanlaisen hingun pian pois sairaskirjoilta normielämään, kuntoutukseen ja liikuntaan kuin sinulla. Yhdistettynä jo tunnustettuihin kaikille liian rajuihin kuntoutusohjelmiin, mihin olen yhden vamman kanssa joutunut ja ollut pari vuotta sairaslomalla (kiitti lääkärit!) ei ole ihme, että turpaan on tullut. On kestänyt liian pitkään todeta, etten kestänyt kuntoutusta ja meni yli 15 v kuulla fysioterapeutilta, ettei kukaan kestänyt arbeit macht frei kuntoutusta. Grr!

Tiesin yksilövaihtelua olevan kestossa rassille ja parantumisajalle. Sekä eri kolhuille. Kun menin kolmen vian diagnoosin sijaan vain yhden diagnoosin saaneena, hain rajoja sille, miten nopeasti kuntoudun. Ei ihme, että turpiin tuli 15 v.

Ajattele matematiikkaa, vaimoasi, perhettäsi ja kavereitasi, miltä vaikuttaa mun yli 2 v saikulla 15 v aikana suhteutettuna kiimaasi heittää monin kerroin liian aikaisin heittämiseen verrattuna siihen, miten nopeasti lihakset paranevat? Ei lekurit aina kerro minimiparantumisaikaa. 10 pv ei ole mitään lihasvammassa. Sinä aikana vesilasin käsittely voi olla rajatapaus worst case liikkeessä, vaikka normiliikkeet olisivat oireettomia ja lisävammaa tuottamattomia. Kovat liikkeet vaurioittavat, harvemmin rutiini. Ja sä hingut repivään maksiminopeustreeniin. Alle kisojen välisessä ajassa, kun sun ei pitäisi kisata Helmessä!