Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Saturin Miikan mutinat  (Luettu 412495 kertaa)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #15 : 17.01.16 - klo:00:57 »
2015 meni ensimmäisenä kisakautena jossitellessa, omia puutteita miettiessä ja monipuolisuutta kehittäessä. Viimeiset 10m on isoin ongelma itsellä kun 4-6m putti lähtee koko ajan kyynärpää edellä ja kaartaa vasemman ketjun kautta ulos, ei ulko ketju ime siinä se..
Hämeenkyrö 16.01.2016 oli kisakauden avaus, karvis sarjaa jossa ratingillä ei ole väliä :) hyvä niin. 2015 kilpailuja miettiessä ongelmaksi tuli romahdus väylät 2-4kpl per kierros joilla pirkot tuhottiin ja tulos myös.
Omaksi tavoitteeksi 2016 asetin pyrkiä kierroksiin ilman tupla bogeja, katsotaan nyt :) .
ajatus maailmassa olen järkeillyt että mietin ensin sankari pelaamisen valinnan ja sitten unohdan sen ja pyri suorittamaan heiton, joka onnistuessaan on hyvä mutta epäonnistuessaan ei ole katastrofi. Näin saan pari pirkkoa ja vältyn romahduksilta.
Ensimmäinen kisaheitto väylällä 5 fore kaatui antsassa 70m päässä kuuseen. Lost disc par4 väylällä , jep jep taistelu bokey korttiin ja huokaus. Ei mennyt tavoite ensimmäisellä väylällä. Sitten liian safety peliä 6-10 väylät pariin ja mogellus 80m väylällä ja toinen bokey, viime vuona -1 ja -2 tulokset joten rupesi jo ahdistamaan. Väylä12 , tästä olin naureskellut tulo matkalla että 73m väylällä jossa leveä mandoportti 30m kohdalla on niin leveä ettei siitä kukaan voi ohi heittää.. Pohjan poika kouraan ja helppo nosto Pirkko :) jep jep ,suunnitelma vähän kusi kun antsalle kävi griplog ja kiekko lensi kauas oikealle omakotitalon pihalle, huokaus ja pursi re-tee 10m päähän korista puiden lomaan ja antsa putti mukiin, Jippii... Taika pysyy ei tupla bogia.
Lopulta +2 yhdellä pirkolla ja vähän liian varmistellen.
Toinen kierros toi yhden yli yritetyn ob sähläyksen ja mogelletun bogin. Kaksi pirkkoa kumminkin, toinen hyvällä putilla ja toinen avaus milliin. Mutta 5 pirkkoa jäi tekemättä alle 6m joten ongelmia putissa on ja suuria. 7-10m menee mutta nuo 6-5m tuppaa kyynerpää nousemaan ja työntö syntyy ilman spinniä ja menee ohi.. +2 ja +1 kierrokset tuli pelattua ja seuran porukassa yhden heiton hävisin upsi akille.. Tana. Huomenna kaikille uusi rata Ikaalisissa ja tavoite sama, ei tupla bogia. Iloitse parista, jos pelikirjassa se on ajateltuna.

Huomenna uudet kujeet ja sama tavoite"suuntana sumu,tavoitteena taivaanranta"
« Viimeksi muokattu: 17.01.16 - klo:19:47 kirjoittanut mykey »

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #16 : 18.01.16 - klo:14:27 »
17.01.2016 Ikaalinen Karvis layout ja toinen kierros.. sumua tuli ja taivaanrantakin ajoittain pilkahteli..
Ensimmäiseltä napsahti 49 heittoa ja +5 ja sijoitus johonkin viimeisen kolmanneksen joukkoon, kärki veti 38 heittoa.

Toista kierrosta lähdettiin ryhmässä apu TD paikallisesta seurasta samassa tuloksessa 49 heittoa kierroksen jälkeen ja kolmas henkilö heiton perässä.
Päätti siinä vaimo soittaa 5min ennen aloitusta ja minä olin tuulen näyttäjän roolissa heittueessa ja sankarina vastasin kun pelireissulla oli jääneet kotiin puheet vähän vähiin.
Olisi vain kannattanut pienessä viimassa puhua vasemmalla kädellä kännykkään ja tärkein unohtui. ”suojele heittokättä”.
9väylältä lähdettiin sormet jäässä joka oli OB kentän ylitys 90m ja kori pienten havupuiden takana.
Oikealta voisi safetyä taputella kun reunassa oli polku, ei muuta kuin rohkeasti antsaa ettei taivu vasuriin takaisin ja mukavasti 8m korin eteen 5m yli OB alueen ja joutui oksien välistä safetyä laittamaan juurelle ja nosto par.
10väylällä oli homma tuttu ja varmasti 75m korin lähelle ja toisto onnistuminen samalle väylälle, tästä on tullut hyvää fiilistä kun tietää mitä yrittää, miettii, valitsee ja onnistuu ja pystyy toistamaan saman asian parin tunnin päästä, silloin hetkellisesti kokee osaavansa  .
Väylä11 par4 piti heittää varmasti pari suoraa ja nostella pirkkoa, mutta taas oltiin oikealla puissa ja hyssepommia OB kentän kautta takaisin väylälle, bogey tuli korttiin tuhnun lähestymisen jälkeen.
iso huokaus ja tupakka suuhun odotellessa edellistä ryhmään ja tuulikin oli kiristynyt aavistuksen toiselle kierrokselle tehden pakkasesta purevamman, pysähdys peliin ja pari isoa huokausta "tässä romahdettiin ekalla kierroksella ,joten nyt oli saatava varmuus kuntoon.
Seuraavat 5väylää varmasti par lukemaan kolmella heitolla perus avaukset ja hyvät lähestymiset nostolle/putti sisään.
Hyvä olo hiipui puseroon ja saavuttiin väylälle numero3, Väylä3 oli reilu 90m ja radalla oli rannanpuoleinen tie/sen takaosa OB aluetta, jolta tämä väylä heitettiin,
Ekalla kierroksella painoin puiden välistä liikaa antsaa ja kaatui 25m korista liikaa oikealle, nyt tähän pieni korjaus ja oltaisiin nostolla, jep jep..!!
Hyvin lähti mutta hieman liian korkeana pohjolan isännän fade4 vei kiekon tielle OB:lle ja skippi outtiin, kolmos heitto mukavasti dessulla 10m korista, putti hyytyi mustan Tuonelan joutsenen liitäessä hipsu ketjuista 2metriin, sitten ajatus katkesi hetkeksi, takaraivossa punainen valo huusi ota toinen kiekko älä koske siihen joutseneen! Näitä hylättiin 4kpl viime vuonna samasta viasta..

Otin joutsenen käteen ja lipsautin työnnön ja sieltä se legendaarinen oikea kyynerpää taas nousi ja putti ketjuihin, kiekko raudan päälle hetkeksi paikoilleen, maailma pysähtyi hetkeksi ja palkinto plups ja kiekko maassa.
6 korttin par3 väylältä, kun hyvä olo oli hiipinyt puseroon ja ajatus harhaili.
Naama punaisena kiukusta väylälle4, joka oli semmoinen 80m pakko vitsi risukoiden läpi jossa olisi pitänyt laittaa 1,5m korkea suora pilli ja olisi korilla ollut, no ekaan puuhun keskellä kopsahti mukavasti dessu joka herätti takaisin että kilpailussa tässä taidettiin olla.
Tällä kertaa ei hipsu vienyt outtiin kuten ekalla kierroksella, joten nauru pääsi ulos, josta forella korin taakse 10m ja putti alarautaan. Palkintoja tulee heti tulokseen kun herpaantuu.

Seiska väylältä 73m, matalan pusikon yli havupuiden viereen aseteltu kori, tuosta oli pirkko alla ekalta kierrokselta ja samalla suunnitelmalla mentiin 2m korista ja toinen toisto onnistuminen.

Vuorossa viimeinen väylä par4 noin150m, jolla kakkos heitto meni grip lokista ekalla kierroksella outtiin osuen parkkipaikalla toisen  pelaajan auton takaikkunaan,
Avaus siihen mihin halusin ja, hallittu fore 6m putille ja pirkko sisään.. pari heittoa parannettiin toisella kierroksella  ja lopetus tupla pirkkoon,joten hyvä maku jäi.

Kisaviikonlopulta käteen jäi, monta huomiota ja asioita mitkä pitää olla kunnossa.

1). Nuku riittävästi, jotta ajatus kulkee ja lepää ennen peliä, ei sitten tarvitse romahdella ajatuksen jäätyessä.
2) Odotellessa kilpailun alkua kannattaa käydä vaikka kävelyllä ilman bägiä jotta saa elimistön toimimaan ja ajatuksen vireäksi ja lukaista pelikirja ja ajatukset 30min ennen aloitusta.
 
Näin ajatukset ja keskittyminen ovat riittävän rauhallisia ja voi keskittyä vaikka nauttimaan muiden toilailusta, harva kai ennen kisaa on oppinut puttaamaan 
 
Tänä viikonloppuna tuli kaksi tuplabogitonta kierrosta joiden aikana tehtiin vain 3pirkkoa ja kaksi kierrosta joilla tuli 2 kpl bogey isompaa mutta 5pirkkoa, nuo menivät tasan, eli riskit oli tavallaan kohdallaan, mutta huonosti mennyt väylä poiki liian helpolla itselleen bogey kaverin perään ja tuo nollaaminen epäonnistumisen jälkeen täytyy saada nopeammaksi, ettei mene kierros pilalle sattumasta… hyviä heittoja kaikille ja uutta iloista matoa koukkuun harjoituskierroksille..
   

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #17 : 19.01.16 - klo:06:14 »
Miikan mutinaa..

Miksi kilpailutulos jää niin kovin usein kauas höntsä kierroksesta tai harjoitus kierroksesta?
Ulkoilu on fribassa parasta ja mikä onkaan mukavampaa tutussa seurassa odotella täydellistä keliä, ennätyskeliä jossa lähes tyynessä rentoutuneena keskittyy ennakkoon hyvin mietityn reissun nautintoja.
Onnistuu uudella radalla löytämään muutaman hyvän raon ja suorittamaan upeita liidätyksiä.. Päästä sankari puttaamalla 30m koriin vaikka korin takana on valtava rotko. Mielihyvä nostaa fiiliksiä ja takaraivossa puskee onnistumisen tunne.
Sitten tulee kilpailupäivä,johon mennään vähän väsyneenä kovassa tuulessa yrittämään samoja sankari linjoja, alkaa sipulin sulaminen kun tulos rupeaa repsahtamaan kauas harjoitus kierroksesta.
Itsellä noiden kahden ero viime kaudella oli reilu 10heittoa kierros.
Paljon on läpi käynyt muutaman väylän sulamisien hintaa kokonais tulokseen ja mieleen tuli formula aika-ajot, missä kuivalla kelillä painetaan kierros täysillä ja välillä mennään kurjista pitkälle ja välillä onnistutaan joka linjalla. Aika-ajo kierros onkin paljon parempi kuin kilpailukierrosten yhteen laskettu summa.
Tämä täytyy nyt saada ajattelumaailmaan mukaan,että kaikista kurveista ei vedetä täysillä ja renkaat kuluu... Eli kilpailussa ei onnistuta joka väylällä maksimi pituudella pääsemään nostolle, vaikka väylällä joskus olisi päässytkin. Tuossa se kotiradan kirous korostuu,kun onnistumisia väylälle löytyy niin miksi ei nytkin?
Täytyy varmaan kirjoittaa bägiin kyltti roikkumaan muisti listaksi, koska et aina onnistu, älä yritä kiivetä perä edellä puuhun.
Nimen sijasta jos olisi kirjoittanut alivakaisiin luottokiekkoihin "ei saa käyttää vastatuuleen" tai "älä heitä jos oksa heiluu" , nuo olisi auttaneet enemmän luopumaan turvallisuuden etsinnästä bägin pohjalta silloin kun sipulin kanssa on vaikeaa.
Seuraavaksi aion etsiä kiekon,jota tarvitaan kun pitää herätä tuskan usvasta ja kirjoittaa pohjaan isosti "käytettävä hädän hetkellä" .
Nallekarhua kun ei viitsi bägiin laittaa enää tässä iässä.

Tsemppiä treeneihin, nyt pientä kisataukoa ja 06-07.02 mennään ensin Epilän Karvikseen ja sunnuntaina onkin luvassa SFL kilpailu startti tälle kaudelle, kun NBDG talvisarjaa Söderkullan radalle lähdetään pelaamaan. 

Poissa Ari

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 329
  • Profiili
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #18 : 19.01.16 - klo:17:46 »
Se kohta kun alkaa edes ajatella tarvitsevansa kierroksella jotain muutakin kuin heittoja, lienee yksi parhaista mahdollisuuksista parantaa oikeasti varsinkin kisakierroksia.

Aika moni on varmaankin huomannut, että kun kilpailu alkaa niin alkaa hinkkaaminen. Kiekkoja hinkataan, puttia nypytetään vähän enemmän kuin aiemmin ja elintoiminnot näyttävät hidastuvan kaikilta osin koska monessa kisassa 1½ tunnin kierrokseen saadaan tuhrittua yli kolmekin tuntia. On tietenkin luonnollista miettiä enemmän, keskittyä paremmin ja kun jokainen tekee tämän niin meneehän siihen sitten aikaa.
Tällöinhän suorituksesta tulee erilainen kuin harjoituskierroksilla saati puttitreenissä. Tuleehan siitä tuloksestakin sitten erilainen :)

Tervemenoa miettimään ja analysoimaan. Saunassa suomalainen saa istua rauhassa hiljaa. Suosittelen :)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #19 : 19.01.16 - klo:18:49 »
Täytyy tästä laittaa sauna päälle.. Katsotaan löytyykö sieltä ylälauteelta mitään.
Ajattelin ainakin bägiin kääriä muoveihin kunnolla sen pelastaja kiekon,kun sen löydän ja lappu päälle. "käytettävä hädän hetkellä, onko nyt semmoinen" .
Kilpailua varten ja aina kun tulee mogellus, otan kiekon käteen ja mietin avataanko paketti vai ei, eli onko nyt oikeasti hätä vai ei. Saa nähdä siivittääkö poppakonsti eteenpäin ja monta kisakierrosta tuota mukana kannetaan. Antaa ajan näyttää :)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #20 : 20.01.16 - klo:23:43 »
Tehokasta tuo saunassa istuminen... Kiitos Arille siitäkin opista.

Tuli mietittyä monenlaista ja mielessä etsittyä sitä "pelastaja kiekkoa" turvaksi.
Ajatuksissa hypistelin jo frisbeepointin laareista jotakin avuksi, sama olo yleensä tulee, kun luottokiekko menee omille teilleen.
Tuli mietittyä minkälainen kiekon sitten pitäisi olla?
Ainakin hyvää karmaa siinä täytyy olla, tuntua hyvälle kädessä.. Yms. Höpsistä kiekon tulisi olla se jota en uskalla edes kokeilla,kun kokemusta sen käytöstä ei ole,jota pitäisi pelata järjellä omien taitojen mukaan, sellainen joka pysäyttäisi tekemään asioita oikein ennen käyttöä!
Pyyhe päällä autotalliin aarrejahtiin, kyllä se löytyy omistakin varastoista.
Kokoelmista löytyikin hyvällä karmalla varustettu Juho Parviaiselta ostettu 2015 USDG pelaaja paketin oranssi kiekko, tuon laista olen hypistellyt ja kuullut monien tekevän sillä tulosta. Yhtään heittoa en ole koskaan Innova Colt kiekolla tehnyt ja koska Juho sen oli täydellisesti muoviin käärinyt enkä ole kiekkoon edes koskenut oli valinta selvä. Tervetuloa bägiin kisamatkoille maailmaa näkemään..

Tänään ulkoilupäivä Talin kummulle, sää loistava -18.
aurinkoista aamupäivää ja tyhjä Talin rata :)
Seuraksi seka-pari SM kisoissa kanssani tarponut oman seuran Janita.
Viileää oli ja heti saapuessa yritti vanha koira päästä auton takakonttiin lämmittelemään. Mainitsi omistaja kohteliaasti että puoli sokea tuo koirakin jo kun väärään autoon haluaa..
20cm oli lunta ja pieni tuulenvire mukavasti raapi poskipäitä.
Kyllä puut olivat edelleen samoissa paikoissa ja mukavasti hiljalleen lahjanaruja sai keräillä talteen. Nauru raikui kun kerta toisensa jälkeen samosi syvissä hangissa..
Väylälle2 olikin tullut käytyä kaikki mahdolliset mogellukset läpi, joten hyvältä tuntui napata putteri dropparille,fore neppi 5m ja putti iloisesti ketjuja kilistellen keskelle koria. Par pelaaminen tuntuu hyvältä, silloin kun sen on suunnitellut, toteuttanut ja korjannut kypsän hedelmän puusta.
Tuli väylältä12 reilu kympin putilla birdey korttiin ,joten Vahinko sinänsä.
Huomasi oman pelikirjan olevan vähän turhan järjetön riskeihin nähden,joten tuli taas kasvettua muutamalla sentillä frisbee mittakaavassa.
Mahtava sää,hyvä oppitunti kuolevaisuudesta, sellaista frisbeegolf on, seuraavaksi aletaankin sitten kurkkimaan kohti seuran vuosikokousta ja kurkihan sinä sillä aikaa vaikka kisakoneesta Veikkolan kevätrieha kilpailua, jos vaikka tulisit nauttimaan :)
« Viimeksi muokattu: 07.02.16 - klo:06:17 kirjoittanut mykey »

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #21 : 21.01.16 - klo:18:18 »
Tuli siirrettyä taikakaluksi valittu Gstart Colt yöpöydän laatikkoon antamaan makoisia yö unia, tuota oranssia kiekkoa varovasti kelmuttelin koskematta itse kiekkoon ja tulipa mieleen, että kiekon hankin friba huutokaupasta Tampereen pojulta nimeltä Lari Koivunen.
Juho Parviaiselta ostin pari muuta kultamunaa haaveita eteenpäin viemään :) . Terveisiä vaan Tampereelle, kiekko pääsi hyvään kotiin.

Taidampa käydä vähän puttaamassa pihalla..

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #22 : 23.01.16 - klo:19:57 »
Kaveri kiessiä seuran porukalla kotiradalla.

Panoksena bägtäg ja hyvä mieli :)

Kovin paljoa ei ollut Veikkolassa radalla kukaan käynyt ja 5 poolissa mentiin tasaväkisesti täysin tyynessä taivaallisen hiljaisessa metsässä.

Olli siinä teki oman ennätyksen, joten se on aina hienoa...
Oma peli oli semmoista tämmöistä, tulos odotettu, ei ennätyksiä haviteltu. Mahtava talvimeininki täysin tyynessä painostavan hiljaisessa metsässä. Kyllä ulkoilu hyvässä seurassa on mahtavaa.. Ohi mennen tuli laitettua kisahakemus amatööri kisasta 05.05 Veikkolassa... Tulehan mukaan.

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #23 : 25.01.16 - klo:17:58 »
Tulipas pilven takaa kaunis päivä ja valmius pikalähtöön oli pakattu takakonttiin.
Muita murheita oli, joten tarvetta ulkoiluhetkelle friban parissa oli ilmassa.
Mieli kun on maassa niin kierros umpihangessa tutulla radalla toverin keralta maistuu aina.
Siltamäkeen siis aurinkoa ihmettelemään ja tuli sieltä hyviä avauksia, polven syvyistä lunta, viisi pirkkoa,11 paria enemmän ja vähemmän 2/3 joista sai parin vain tehtyä.
liian lämmintä talvi fleece päällä tarpoa reilussa hangessa ja tuli vähän epäluuloisia katseita hiihtäjiltä.
Siltamäki onkin ladutettu ja latu menee siihen malliin avauspaikkojen päältä ja pitkin väyliä, että sinne ei kannata paljon mennä ennen sulia.

Pää asia tuli saatua aikaan, hyvällä mielellä pääsi ruuhkan sekaan ajelemaan illan hämärtyessä, ei huono päivä.

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #24 : 25.01.16 - klo:20:29 »
Niin pari väylää jäi mainitsematta, kakkosella antsa osui siihen oikean puolen riippuvaan oksaan irroituksen myöhästyttyä ja kimmokkeesta aidan yli, josta jatko keskelle väylän ainoaa puuta ja 5 heittoa korttiin. 9väylällä kaksi avausta mandosta ohi ja lopputuloksena lumiukko naurun kera, mutta mitä niitä mogelluksia toitottelemaan.

Vesi virtasi kauniisti koskessa ja ilma oli täysin tyyni auringon lämmittäessä poskipäitä, kyllä siinä kevättä oli jo rinnassa :)

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #25 : 26.01.16 - klo:20:10 »
Näin loskan keskellä sitä miettii kaikenlaista ja luettavaa riittää forumilla paljon.

Hauskaa on huomata että viimeiset 15m korille tuppaa olemaan meille kaikille se isoin ongelma.
Itse kutsun puttilukkoa nimellä korikammo.
Loistava avaus vaikealla väylällä ja innostunut tepastelu leukapystyssä kohti koria muiden etsiessä kiekkoa mörristä ja heitellen lähäreitä korin juurelle. Mietit jo kakkosen kirjoittelua korttiin ja odottelet pirkon nostamista koriin.
Muut kohteliaasti toteavat nostavansa kiekon pois tieltä...
Se hetki kun tuntuu korin olevan kosketus etäisyydellä, liian lähellä normaalia putti suoritusta tehdäksesi ja tunnet tuulen pyörivän... Hups ohi laitteesta ja näet kiekon pyörivän kymppiin ja uusi yritys yläpantaan ja katselet kiekon pyörivän ohi, lopuksi pyörit sitten siinä saaden jotain tupla triplaa korttiin ja jonon hännälle.
Sama toistuu seuraavalla väylällä ja pelko tila on sitten valmis.
Ongelmaksi nopeasti tulee kammon tuleminen esiin ja siinä vellominen koko kierroksen ajan.
Itsellä oli valtavia ongelmia putin kanssa ensimmäisellä kisakaudella ja homman mennessä lukkoon ei avaimia tahtonut löytää..
Vihdoin syksyllä homma kulminoitui Tammisaaren fribakaveri tourilla siihen pisteeseen että ensimmäisen kierroksen avausväylällä 1 pääsin Pirkko puttaamaan ja kiertelin aikani koria laittaen puttilukon avaimen jonnekin todella syvälle. Siihen loppui lopulta usko omaan puttiin täysin. Pelasin seuraavat 6 väylää laittaen ensin korin alle vippauksen ja nostin millon par,bogey.... Väylällä 16 uskalsin putata vaikealla väylällä par putin 6m sisään jääden ainoaksi putiksi koko kierroksella. Tuo kummallinen kierros on oman rating historian paras rating valossa ja kympin sakissa oltiin ensimmäisen kierroksen jälkeen vaikka en käytännössä putannut mitään.
Tuo kierros opetti lopulta kilpapelaamisesta enemmän kuin mikään muu ja sen opeilla koitetaan nyt tätä kautta starttailla.
Itselleni olen nyt tehnyt selväksi että ennakkoon on valittava väylät jotka ovat todennäköisesti omalla vahvuus alueella ja panostettava oikealla riskillä niiden suorittamiseen, muut väylät pelataan minimi riskillä pariin ja ollaan tyytyväisiä kun suunnitelmassa onnistutaan.
Saapi nähdä miten pelastaja kiekko pysäyttää ajatukset ja estääkö yli yrittämästä sitä prosentin onnistumista ja laittaako järki bogeyn korttiin tuplan tai isomman katastrofin estämiseksi.
Hyvänä esimerkkinä viime kaudesta oli NDGE2015 kisat joissa mitään saumaa ei ollut pituus heitossa,mutta koko päivänä missasin 3 puttia 10m ringistä ja väyliä oli kumminkin 48kpl.
Hyvä alku tarvitaan kilpailussa ja sitten onkin pidettävä jäitä hatussa ettei mopo karkaa käsistä :) koriin täytyy haluta putatessa ja jos on jotain muuta mielessä niin kannattaa semmoset unohtaa.
Rating valossa lähdetään siitä että nyt on opittu uimaan ja jokainen kierros olkoon ensimmäisen kauden keskiarvoa parempi..

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #26 : 26.01.16 - klo:20:45 »
Sieltä se tavoite taso nyt sitten tuli,kun ensimmäinen kisakausi 2015 sulkeutui ja rating on nyt 818.
29 kierrosta on tuohon laskettu ja huonoin sentään putosi pois.

Minä jos kukaan tiedän miten rating saadaan tuhottua, hyvä esimerkki kauden viimeinen tuuli kisa siltamäessä. Ratingit oli vissiin 795 ja 783.
Kun yksi heitto oli 9p ja avaus kierroksella käytin saariväylällä 18 7heittoa ja toisella kierroksella 12 heittoa 40m matkalla niin siitä voi sitten laskea... Noin homma toimii, kaikki väylät on pelattava järjellä. pirkkoja kyllä tuli koko kauden, mutta se ei paljon auttanut 2-4 väylän valtavien romahdusten keskellä.
Saas nähdä onko tai tuleeko Suomen ennätys SFL kilpailuiden kierros määrissä eniten pelattuja kierroksia ennen kuin saa 900rating pisteen rajan puhki miesten sarjassa.
tietääkö kukaan montako kierrosta mahtaa kyseinen ennätys olla, itsellä kasassa siis 30kpl rating kierroksia ilman 900 pisteen ylitystä?

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #27 : 26.01.16 - klo:20:52 »
Kilpakausi2 startta siis 07.02.2016 Sipoon Söderkullasta SFL rating pelit ja hymyssä suin lähdetään tavoitteena oma paras ja hyvä mieli ja 818pisteen yli.

ensi viikolla harjoittelemaan paikalle ja tekemään oman onnistumisen suunnitelmaa ja Epilän karvis lauantaina rentoutuksena ja sitten mennään kuten tapana sanoa on "koria kohti ja sen yli".

Poissa vitikka

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 146
  • Profiili
 • Seura: Willimiehen Disc Golf
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #28 : 27.01.16 - klo:21:13 »
Lueskelin mietteitäsi ja huomasin taas miten eri tyylisiä lähestymistapoja lajiin on. Tunnut pohtivan paljon heittoa ja pikkuasioita yleensäkin. Itse taas yritän harrastaa yksinkertaisesti vähemmän pohtivalla otteella. Oma pää on sen verran hatara, ettei passaa liikaa pohtia vaan mennä vain heittämään ja toiston kautta parantaa taitotasoa. Toki jotain ajatustakin on hyvä olla mukana. Mukava on kuitenkin lueskella ajatuksiasi lajiin liittyen. Menestystä toiselle kisakaudelle, itselläni alkaa vasta se ensimmäinen!

Poissa mykey

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 2 268
  • Profiili
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Vastaus #29 : 27.01.16 - klo:23:09 »
tsemppiä alkavaan kauteen..

Itselle tuli hyvin nopeasti kilpailutouhussa selväksi miten vähän sitä oli miettinyt pelaamista ja oman tekemisen tasoa.
Ulkoillessa ja ratoja bongatessa tuli etsittyä sitä kohtaa sadekartasta missä oli mahdollisesti kuivaa, meni tuulisella säällä nautiskelemaan tutulle metsäradalle, jossa tuulesta ei tarvinnut välittää. Keskittyi omilla vahvuuksilla pelaamiseen ja mörri väylät ei haitanneet,koska tuleehan niitä huonoja heittoja.
Upsia en osannut ollenkaan,forea en senkään vertaa ja alivakaat kiekot totteli mukavasti.
Jep jep. Sitten tulee kisapäivä, tuulee,sataa ja ajautuu paikkoihin jossa forella olisi selvinnyt,josta upsia olisi pitänyt käyttää. Vastatuuleen aukealla kovassa jännityksessä tuttu Mamba käteen..
Katastrofeja toisensa perään, syy oli selvä. Olosuhteet ja taitotaso, marginaali yliyrittäminen ja putti tyyli joka tuulessa sai kiertelemään koria muiden vieressä hymyillessä.
Paljon oli matkaa ymmärtää ero lajin toverillisen hauskan pidon ja kilpailullisen tuloksen teon välillä, on vieläkin mutta tuota matkaa koitetaan supistaa.
Täytyy kumminkin muistaa että monet ovat pelanneet vuosikausia kauemmin kuin itse ja kilpailu rutiineja ei tipu taivaalta. Yhden tutun sanoin "onni täytyy ansaita". Se tarkoittaa omien kykyjen sovittamista väyläkohtaisesti heittopaikan ja korista kiekon noukkimisen väliseen hetkeen.
Tuosta syystä on ennakkoon tehtävä selväksi millä väylällä bogey voi kilpailu hetkessä olla se onnistuminen mikä tänään riittää.
Nämä on vaikeita juttuja, kun tuttu pakkopirkko väylä aukeaa aivan väärässä tuulessa :)