Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Saturin Miikan mutinat  (Read 453530 times)

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2010 on: 21.07.21 - klo:12:31 »
No niin.. treeni vedetty.
Kello 10:00 aloitin ja 11:45 oli yhdeksän väylää Oittaan Camping radalla kierretty pelaamalla putille yllä mainituilla kahdeksalla kiekoilla. Sää +18 puolipilvistä ja tuulen puuskaista. Juuri sopiva ilma ettei ollut liian kuuma, hyttyset pysyi poissa ja paarmojakaan ei näkynyt. Radalla kiersi vain yksi pelaaja ,joten rauhassa sai itseään toteuttaa. Aika kauan kestää kun jokaiselle putille ottaa oman aikansa ja keskittyy pelaamiseen. Puttaaminen 2m ulkopuolelta tehtiin first run spartaa käyttäen. Pyrin pelaamaan kiekoilla niille sopivia linjoja ja heittotapoja käyttäen.
Lopputulos oli 179 heittoa eli -38. Aika mukava parannus. Kaksi bogey tupsahti korttiin joista toinen klassikko 2-4 ja toinen vastatuuleen ylikääntänyt Luna joka jäi hieman pahaan paikkaan ja jatko väsähti 8m vastatuuli putille joka kopsahti yläpantaan. Eli 40 birdeytä saatiin aikaan ja 30kpl par tuloksia.
Aika hyvin löytyi tarkoitusta kiekoille ja hyvä setti oli käydä treenaamassa.
Tulokset olivat:
1. Pinkki Truth -7
2. Tuloksella -6 ylsivät Trident, Suspect,  verdict.
5. -4 esp comet.
6 tuloksella -3 meni lunalle ja senseille.. hieman tuuli haittasi näillä pelaamista.
8. Sija -2 meni justicelle joka ei rysty väylillä suostunut pysymään oikein oikealla.
Nyt on kuitenkin hitaat kiekot tikissä.
Nopeampia bägiin otan väylä driveri puolelta instinct, thief, convict ja obsidian shard. Muuta ei nyt vielä mietitä.. ehkä Firebird..
« Last Edit: 21.07.21 - klo:17:13 by mykey »

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2011 on: 23.07.21 - klo:07:09 »
Taisi helmen viikkokisoissa hieman tuuli sekoittaa pakkaa tulostasoa katsellessa..
Jos samankaltainen tuuli pyyhkii lauantainakin vastaan niin oma pelikirja näköjään saa neljä heittoa lisää onnistuneen tuloksen ollessa siis 68 +8 heittoa. Mielenkiintoista, no nyt aletaan loppupakkailla viikonloppua varten ja kohta nokka kohti Karjaata.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 392
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2012 on: 23.07.21 - klo:09:21 »
Ihan hyvä käynti itsellä viikkokisojen muodossa uudella radalla. Tuuli pyörii kyllä todella mielenkiintoisesti ja sotkee varmasti peliä. Paremmin tietysti voisi aina pelata :)

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2013 on: 27.07.21 - klo:22:56 »
Perjantai aamusta 09 aikaan Raaseporin Helmen kisakeskuksessa ja selvisikin että lähden pelaamaan jo heti ekassa ryhmässä apu TD ollen ilman paria.. no eipä se mitään. Hyvää peliä pelattiin ja koitin olla forea käyttämättä kun käsi ei siitä tykännyt. Parikisassa ennätykselliset 133.paria yhteensä.
Omalta kohdalta pelasin aika varmaa peliä koittaen säästellä kättä,kun toinen kierros alkaisi kuitenkin 16 aikoihin.. omia onnistumisia tässä avaimen ja jätetään parin heitot vähän vähemmälle.Ykkösen avaus 10m putille mutta ei saatu sisään. Vitoselle avaus 6m ja putti sisään pörö.
Kutosella loistava avaus bägi narikan ohi.
Kasi avaus 4m ja pörö.
Ysi 10m vasemmalle.
11 avaus sweet spottiin ja jatko 3m ja pörö.
16 avaus korin taakse 2m ja pörö nostelut.
18 avaus forella hyvään paikkaan mutta kolmos heitto oli kierroksen paras antsa nurmikon reunasta kahteen metriin korin eteen ja pöröä korttiin -2 avoimessa ei nyt paljoa antanut. Pelattiin kierros 2,5h kolmella parilla joten pelaaja kokouksia pidettiin siinä kolmisen tuntia ja Jamon kanssa sitten master luokassa pari kierrokselle.
Ykköselle taas avaus n12m putille mutta ei mene putit. Sitten mennään aika käytännössä mun heitolla kun jamolla on huono päivä..Kasi väylälle sentään painaa kiekon korille ja Putin sisään. Ysille avaan loistavasti taas 10m putilla mutta ei saada.
11 avaan taas hyvin ja jatkot 7m putille korin taakse ja sisään pörö.
14 vedän aika siistin rollerin oikealle ja pitkälle pyörii ja pelataan hyvä par tähän.
17 avaus on jotain ihan käsittämätöntä kiekon painaessa horisonttiin pitkälle ison koivun ohi keskelle väylää.. heitän toisella saareen ja osun siellä puuhun ja Kiekko kimpoaa ulos.. nyt Jamo pelastaa pitkällä putilla meille par tuloksen joka on aika namu tästä.
Kierroksen jälkeen joka kesti sen 3.5h on kyllä aika väsynyt olo ja ilta kisakeskuksen saunassa menee nopeasti puolille öin ja kello herättää 06:30.
Pelaajakokoukset alkavat 07:50 pääkisan startatessa kello 08:00 jossa mukana 218 pelaajaa.. pidän pelaaja kokouksia läpi päivän 10 minuutin välein muutamalla tyhjällä ryhmä ajalla että ehtii vessassa käydä ja jotain koittaa syödä. oman lähtöajan ollessa jotain 15:40 luokkaa ja perään tulee vielä 4 ryhmää naisia jotka apu TD hoitaa matkaan..
Sitten mennään.Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2014 on: 27.07.21 - klo:23:30 »
Upea ryhmä, loistavat puitteet ja maltillinen pelikirja jossa forea ei saisi käyttää kun käsi ei kestä ollenkaan lapaluun yläosan lihasten sakatessa saman tien.
Ykköselle samalla Freedom kiekolla myyrän tappaja pomppimaan keskelle väylää joka parikisoissa oli vienyt sinne putti ringin tuntumaan.. pomppii ojaan vasemmalla ennen nurmikkoa, tähän pitäisi heittää forella antsa mutta kihisen kiukusta kun tiedän että ei vaan pysty. No sankari skippiä rystyllä heitto kaukaa oikealta pomppii felonilla kahteen metriin joka on aika hyvä juttu kun huomioi tuulen joka korilla tulee vastaan. Par korttiin ja huokaus perään.
Sitten alkaa jonottaminen edessä olevan ryhmän pelatessa kovin hitaan tuntuisesti.
Koitan pelata vaan aukiolle rystyllä mutta kiekko päättää painaa kuusien sisään suoraan.. ei jää muta mahdollisuutta kuin heittää forella 50m koria kohti. Olkapää sattuu saman tien ja lepakko vipattaa oikealle kuusien sisään korin tuntumassa. Kipitän kiekolle ja koitan 10m laittaa koriin mutta oikealle pannan päälle ja pomppu 8m toiselle puolelle. Uusi yritys menee taas oikealle pannan päälle ja vaivoin 6m paluu sisään ja tupla korttiin +2.
Väylä3 avaus on liian hentoinen ja osuu 50m kohdalla vasemmalla puuhun ja kimpoaa 50cm OB puolelle. Ison puun vierestä voi heittää vain Foren ja koitan saada felonin skippailemaan korille. Aivan sysipaska heitto estyy selkäytimen ottaessa vallan ja kiekko lähtee lepattavana hyssenä oikealle. Osuu onneksi kuuseen ja jää peliin. 25m matkaa ja käteen sattuu oikein kunnolla. Forella.pitäisi nepata mutta vedän antsan putterilla neljän metriin ja nostan kiekon alapantaan kun käsi ei oikene kunnolla eteen ja Kutonen +5.
Nelos väylällä spottailen kasan aivan surkeita avauksia ja muukin ryhmä rupeaa kyntämään mun kanssa plussaa korttiin.. oma avaus kun koittaa niin takana tulevat naiset parveilee oikeassa reunassa siihen malliin että kiekkoni menee rymisten oikealle pusikkoon ennen mandoa ja päätyy OB rajan tuntumaan puskan taakse josta on vain fore heitettävissä.. ei onnistu 40m suoraan heittäminen vaan kiekko sinkoaa oikealle ja 25m Alle ja nosto bogey +6.
Tässä kohtaa ryhmän kyntäessä alkaa kaikilla mennä vähän vati edessä olevan ryhmän kuppailuun ja naisetkin ottaa meidät kohta kiinni.
Vitosen avaus lähtee kädestä hyvin mutta vasemman reunan kuusi päättää toimia kopparina ja kiekko pysähtyy.oksaan kuin seinään tippuen alaoksien sisään. Forea taas pakko heittää ja kun käsi ei käänny niin koitan korostaa keskivartalosta piippomaisen junan suspectilla ja yllättäen lähteekin näppärästi ja painaa vasemmalle korin ohi ja HZ alueelle. 10m putti ei mene ja tupla bogey sitten tästäkin ja +8.
Sitten odotellaan pidempi tovi 140m par3 väylän avauspaikalla ja katsellaan takana tulevien naisten peliä. Meidän ryhmä murjottaa avauspaikalla naisten tullessa hyvien puttien jälkeen paikalle ilosta riemuiten käyden tulokset läpi ja kaikille par. Päät painuu alas ja naiset hoksaa aika hyvin että ollaan aika syvissä vesissä.. alkaa kannustus hyvän tuulen turinat ja koko ryhmä saa aplodit avausten jälkeen ja kukaan meistä ei kehtaa huonosti pelata ja kuin taika iskusta kaikkien kiekot painaa keskeltä väylää komiasti eteenpäin. Melko mielenkiintoista on positiivinen kannustus. Oma avaus menee bägi narikan tuntumaan ja kiepsahtaa kuusien sekaan josta ei kuitenkaan ole oikein mitään ja neppi väylään ja toinen korille antaa neljä heittoa joka on bogey tässä kisassa ja +9 on kuuden väylän jälkeen kortissa.
Lavat aukeaa kuitenkin ja seiskalle ihan hyvä avaus korista vasemmalle 8m alamäki putille mutta ei mene sisään millään. Kisakeskukselta kipitän ostamassa suklaata ja Smurffi limun ja mielihyvä alkaa tulla korvien väliin par tuloksen jälkeen.
Sitten kohti ensimmäistä veden ylitystä.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2015 on: 28.07.21 - klo:16:21 »
Raaseporin helmi 7 väylä..
Veden ylitys Truth kädessä hieman oikealta hipaisee koivun oksaa ja jaksaa kuitenkin 6m ja hyvä putti pörö korttiin +8.
Väylälle 8 upea avaus on mennä koriin ja jättää 7m korotettiin koriin korin takaa kun pitkäksi meni ketjujen edestä. Alapannan yläosaan keskelle pönttöä ja nostelen kolmosen pois.
Rystyantsa 10 on jo käsittämättömän upea mutta takatuuli painaa alas reilu 15m putti ja samaan kohtaan alapantaan ja nosto kolmonen..
Limu maistuu ja pirteällä mielellä pelikin kulkee..,.  Väylälle 11 täydellinen avaus sweet spottiin ison koivun oikealle puolelle tasaiselle ja rystyhysse tridentillä piikkinä koittaa mennä koriin ja menee millistä ohi nostolle ja pörö korttiin +7.
Väylä12 odotellaan taas oikein urakalla ja avaus hiukan kuolee keskelle kenttää ja 40m lähestyminen on aivan kamala lehmän pieru ja painelee vasemmalle asvalttitielle.. puska edessä ja kurotan puttia ja pannasta pomput rollaillen melkein sivu ob ja paluu puttikin jää sitten rautoihin ja juuri tehdyt pöröt sulaa sitten saman tien.
Veden ylitys saareen on hieman varovainen ja 20m putti jää hyväksi lähestymiseksi.
Par korttiin ja +9 jatkuu.. väylä14 päätän vetäistä sen mitä rystyllä kykenee ja biosheriff sinkoaa käsittämättömän nopeasti ja korkeana kohti isoa mäntyä ja päättää sitten kipata yli ja osua korkeana männyn oksiin veden yllä ja putoaa 2m vajaana veteen.. dz paikalta jatketaan ja lopulta 8m putilla bogey korttiin.. +10..
Väylä15 pelataan ok par 124m väylälle.
Väylä16 avaus nappaa vähän tuuleen ja pyörii oikealla 10m korista olevan OB kepin ympäri.. jää sisälle ja vasta aurinkoon kiekko aurinko lippaan painan 10m Putin keskelle pönttöä..+9 eli edelliset 10 väylään pelaan tasan par tulokseen.. sitten mennäänkin 17 ja avaus kuolee risuihin ja päätyy 20m eteenpäin.. koitan kiukulla fore rolleria ja melkein tuntuu lapaluu lähtevän kiekon perään.. no eipä paljoa edetä kun pysähtyy kantoon ennen nurmikkoa. Siitä eteenpäin ja sitten saareen.. mutta osutaan tuttuun puuhun ja ulos saaresta. Putti ei mene ja seiska korttiin +12.
En uskalla Foren heittää 18 avaukseen ja lähden rystyllä pelaamaan.. naiset tulee silmäkulmaan mantereen kulmalla ja koitan pysäyttää heiton.. paskan marjat ja kiekko sinkoaa koivuun oikealla nurmikon kulmalla ja pyörii OB rajan yli.. jatko vain eteenpäin ja sitten koitan täräyttää sinne kapeikon suulle mutta OB saaren puut ottaa kiekon syleilyyn ja pysäyttää heittäen onneksi toiselle puolelle. Korille matkaa +125m ja laitan lämät rystyllä ja juuri kun kiekko on kippaamassa korin suuntaan osuu johonkin salaoksaan ja vauhti pois ja vasemmalle määrin reunaan 45m aukiolta eteenpäin. 70m olisi vielä mutta forella ei onnistumista tule ja aivan paska lepakko pyörii ja päätyy 12m putille. Alapannan yläosaan ja nosto kasi korttiin.. +15 eli 75 suoritusta ja alustavat ratingit ihan omalla tasolla.
Päätän saman tien että mitään asiaa ei ole enää toiselle kierrokselle ja odotellaan loppujen ryhmien saapumista.
Metrix ryhmien luonnista tulee perus painajainen ja käsin tehdään noin tunti kisakeskuksessa ryhmiä kasaan. Sitten saunotaan ja pidetään mukavaa porukalla.
Sunnuntai aamulla herään sitten puhelin kädessä vierus toverin kysymykseen eikös sun pitäisi kohta olla kisakeskuksella. Klo 07:45 ja pakkaan kamat kasaan auton perään ja pikana liikenteeseen. Apu TD on hoitaneet järjestelyt ja tuloskortit on kuitenkin mulla.. ehdin juuri antaa ykkös ryhmälle kortin kakkosväylä avauspaikalla. Kakkoselle startti heittojen jälkeen ja kolmoselle pelaaja kokouksessa. Huh huh.. sitten mennään nelosryhmän pelaaja kokouksesta käytännössä ilman taukoja 08:20 alkaen kello 16:10 lähtöön ja kaikki matkassa. Otetaan palaavia sankareita takaisin ja pidetään palkintojen jakoja luokkien ollessa valmiita. 20 aikoihin FPO pelaa SD pelit ja voittaja selviää.. kamat kasaan ja opetan rako väelle TD raportin tekoa johon Metrix keksii taas uutta murhetta ja vihdoin raportti saadaan 21:30 laitettua eteenpäin ja summat julkaistua. Muutama päättää muuttua Pro pelaajiksi ja osa vielä ottaa lahjakortteja kun ama SM kisat edessä parin viikon päästä.
Ajelut kotiin ihmetellen teid ne varsilla olevia hirviä ja peuroja jotka koittaa matkan pysäyttää. Lopulta 23 aikaan saan shelliltä hampurilaista ja ehdin katsoa Amerikan viikkokisojen loppuhuipennuksen puhelimen kautta ja korona ollaan mukavasti puolen yön aikaan.. semmoinen helmi mulla.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Vs: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2016 on: 28.07.21 - klo:19:42 »
Tiistaina sitten paluu Karjaalle. Päätin pelata pelkästään rystyllä ja vain yksi onneton fore lähestyminen tuli tehtyä.. aika hyviä heittoja onnistuin tekemään ja uuden layout ennätys parani 8heittoa ollen nyt +1.
Sitten uimaan kiekkoja kasi väylältä ja mukavasti tulikin saalista paskan hakusessa Suojoki vedessä rämmittyä kokonaiset 15kpl.
Matka jatkui siitä sitten väylän 11 pieneen lampeen joka olikin pohjattomalta tuntuva silmäke ja hetken painavat saappaat jalassa lumpeiden keskellä räpiköityä pääsin takaisin riittävän matalalle että jalat otti pohjaan.. vähän ehti jo säikähtää. Sieltä löytyi pari kiekkoa.
Väylän12 skippi paikka oli ilmeisesti jo käyty uimassa koska sieltä ei löytynyt mitään. Samoin 13 kaislikon edusta josta yksi löytyi ihan rannasta. Sukeltaja oli käynyt 14 väylällä joten into ei enää riittänyt sitten sen koluamiseen. Sen verran kutitti joka puolella että pikainen puhdistus ja suoraan desinfiointi ainetta kroppa täyteen ja pois kotia kohti. Matkalla palautettiin kiekot rakolle ja pari yksilöä otin mukaan ja toimitin sitten Arille arvotavaran takaisin. Juotiin siinä sumpit jutustellen ja matka jatkui kotia kohti. Seuraavaksi sitten varmaan enempi heittoja tulee tehtyä vasta partaharjulla isoparta kisassa muutaman viikon päästä.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 392
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2017 on: 29.07.21 - klo:23:30 »
Kiitos arvotavaran palautuksesta.
Pari vuotta kulutettu sopivaksi havaittu kiekko on aika kiva saada takaisin. Ja kahvillakin oli oikein hauska istahtaa :)

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2018 on: 30.07.21 - klo:15:05 »
Takaluukun rekisterikilpi muuten piti laittaa uudestaan kiinni kun toisen puolen kiinnikkeet petti tuossa ja motonettiin sitä sitt ne ihmettelemään paskan työpäivän jatkoksi. Vähän sellaista lomilta paluu stressiä tai jotain.. no eipä onnistunut korjaaminen kun vanhat ruuvit ruostuneet kiinni. Vitutti sen verran että ostin motonetistä pinkin Sensein ja kävin Oittaan Camping radalla pyörähtämässä. Kuusi kpl pöröjä ja kolme par oli yhdelle kiekolle ihan kiva tulos. -6 ja maalliset murheetkin unohtui. Jätin kiekon autoon säilytykseen vastaavanlaisen vitutuksen varalle. No sellaista tällä kertaa.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2019 on: 01.08.21 - klo:21:24 »
Talissa käväistä kun näytti siltä että voisi olla keskellä iltapäivää saderintamassa aukko. Pojan kanssa mentiin pelaamaan sen enempää venyttelemättä. Kotona lojunut hierontalaite oli antanut kyytiä lapsuuden lihaksille ja selkä olikin melko rautakankena. OB 7 aloitus ja perään mandosta ohi ja putti yläpantaan ja +4. Koitin forea mutta vähän hankalaa oli kolmosen avaus ja paineli suorana pusikkoon ilman korille vievää fadeä ja oksien alta alapantaan 20m joten par korttiin vaan kuten nosteltiin neloseltakin. Vitoselle bogey ja kutoselle OB 5 joten plussaa oli 7 heittoa jo etu kutoselta. Puttikin jäi pantoihin väylillä 7,8,9,10 joilta kerättiin kolme plussaa lisää.. sitten ihan upeaa avaus peliä 11-17 mutta kun ei putti kulje eikä jaksa keskittyä niin tuleehan sitä Talissa pienessä tuulessa lunta tupaan. Viimeiselle väylälle koitin vielä saada Forea toimimaan mutta ei mennyt kuin 85m ja OB oli sekin.. lopulta +16 pelasin tänään. Toki nykyinen Talin layout on osalta jätetty  protour koripaikoille kesäksi ,joten hankalin mitä itse siellä pelannut. Vähän Moti vaan hukassa kun tietää että tähän pitäisi pelata fore mutta kun ei vaan kykene.
Taidan mennä Varistonniityn nurmikentälle muuttamaan fore tekniikkaa sellaiseksi että lapaluun lihakset ei tilttaa heti kun tarvetta tulee.. muutenkin kenttä treeni tuntuisi nyt järkevältä kun kisoja ei sen enempää ole tulossa virallisella puolella. Meilahti open joskus syyskuuhun keväältä siirretty taitaa olla seuraava jos ei jonnekin väkisin änkeä mukaan. Mitään järkeä ei siinä ole kun ihan puolikuntoisena käy vippailemassa. Välillä tulee kuitenkin käsittämättömän upeita heittoja ja se kannustaa kyllä treenaamaan ensi talvena vähän muutakin kuin keskivartoloa ruokapöydässä. Väylälle 17 laitoin pisimmän avauksen tänään ikinä kiekon mennessä oikealla laidalla olevan keskipöheikön yli noin 20m keskelle väylää.. kyllä se siitä sanoi mummo lumessa.  Jos vaikka veisi Varistonniityn radan lähellä olevalle nurmikentälle oman korin nököttämään niin olisi vähän mielekkäämpää kenttätreeniä.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2020 on: 02.08.21 - klo:21:58 »
Päivä kahvilla kotosalla hörpin lämmintä sumppia taas yhden vaikean työviikon alun jälkeen.. selasin metrixiä ja samalla pyörittelin käsiä todeten että kyllä. Niska olkapää seutu on lapojen kohdalta kyllä melkoisella jännityksellä.
Eteen avautui Länsiväylä PDGA liiga maanantai 02.08 ja Veikkolan osakilpailu. Melkein meni kahvi väärään kurkkuun kun naurahdin että sinne nyt en ainakaan ole menossa.  Niska naksahti mukavasti vapauttaen lapaluiden jännitteitä ja aivopieru oli valmis. Edengred liikuntaedulla oli maksettu Veikkolan liiga kierros. Takaisin töihin ja alkoi miettimään että kyllä sitä pakkomielle on paha kun itseään pitää kiduttaa.
Grillaukset perheelle kanaa ja nokka kohti Veikkolaa jonne olin sisäisesti päättänyt että rata kun oli voittanut niin kapinoidakseni en siellä pelaisi..mutta taas pelattiin. Osallistuin MPO luokkaan ihan varmistaakseni että saa pelata kokeneempien kanssa eikä tarvitse kenellekään opettaa minin käyttöä.
Kello 18 ja vitos väylälle avaus hiukan matalana ja 20m lähestyminen hieman korista ohi.. 4m paluu putti notkosta ylös vasemmalle ketjuihin ja kori oksentaa pihalle. Paha mieli valtaa noin 10sekunnin ajaksi ja ajattelen että tänään et saatana rata mun henkistä voimaa voita. Bogey+1
Kutosen avaus kumahtaa keskelle keskipuuta ja kommellusten jälkeen tuijotan 6m puttia rotko takana ja laitan keskelle koria ja bogey. +2
Seiskalle midaria antsaan joka ottaa pienen hipsun ja suuntaa vasemmalle kohti väylää14. Ei jää sitten yhtään mitään pähkinäpuiden takaa neppaan eteenpäin ja 30m putti hieman ohi ja nosto bogey +3
Kasi väylällä on Mando ja tie tutusti OB aluetta.. laitan hyvällä voimalla oikeaa kaistaa etten ainakaan mandoa missaa ja puu ei päästä ylhäältä läpi. Kiekko tippuu alas puusta ja alkaa vaappumaan.. sitten nousee pystyyn ja rullaa alas pysähtyen tien reunaan ja 20cm OB väärällä puolella.. jassoo ja jatko 5m putille ja sisään +4. Hieman jo naurattaa kun rata yrittää parhaansa taistella vastaan.
Ysi väylän avaus on aika hyvä takaovesta tielle oikeaan reunaan jättäen 9m korille mutta kaksi puuta seisoo linjalla niin ettei pääse yrittämään kun niiden välistä 40cm kolosta ja osuu vasempaan ja sitten oikeaan ja flipperi tipahtaa puiden väliin 5m putille ja sisään par.
Kympille loistava rento avaus jättää 7m Putin ja taas kori keskellä linjaa.. saan haaralta kuitenkin riittävästi tilaa ja pörö sisään +3.
11 avaus hipaisee puuta 50m kohdalla ja suuntaa oikealle.. antsa ottaa kimmokkeen kauas oikealle liitäen 12 avauspaikan mörriin. Taikuri antsa perse koria kohti puskasta 35m on loistava ja nostolla bogey. +4.
Sitten pelataan puiden kanssa flipperiä joista edetään aina vaan paskempaan paikkaan ja lopulta ollaan korin takana 10m putilla joka painetaan loistavasti keskelle koria mutta korttiin Kutonen ja tupla +6. 13 saari väylä pelataan normi  ob säännöillä joten riittää kun edes käy saaressa.. nyt tulee huono heitto ja putteri hysse lentelee lehmän pieruna vasemmalta saaren edestä rotkoon. DZ paikalle siis. Yritän ja kiekko hieman ohi pomppien 20cm oB linjan yli.. nosto vitonen. Harmi +8.
Väylä14 avaus rystyllä napsahtaa puuhun ja sinkoaa vasemmalle alas päin.. puiden keskeltä 40m nostolle on loistava par.
Väylä15 avaus varmasti vasemmalta putille ja 7m alapantaan ja par.
Väylä16 on pidennetty 25m ylös ja vasemmalle joten on enemmän par5 väylä kuin ennen. Ihan ok pelillä 7m pörö putille mutta ei mene ja par.
Väylä17 tulee vanhan miehen antsa ja löysä heitto painaa kuusien sekaan aivan mahdottomaan paikkaan. Neppi ulos ja lähäri ohi ja paluu 7m kuitenkin sisään..bogey +9
Väylä18 kippaa avaus yli ennen aukeaa ja sinkoaa vasemmalle oksien välistä loistava 45m heitto joka puusta kuitenkin sinkoaa oikealle korista 14m päähän josta painan väkisin Putin sisään ja par.
Väylä1 on pidennetty kävelytien toiselle puolelle ja kapealta vaikuttaa.. kun avaa etupuuhun oikealla ja sinkoaa vasemmalle mahdottomaan mörriin on bogey jopa hyvä saavutus tältä väylältä ja +10.. kakkonen antaa pitkän yrityksen 25m päästä ja nosto kolmosen.. kolmoselta hyvä avaus ja 7m putti sisään pörö +9 ja viimeiselle väylälle yritys 15m mutta ei mene. 66 heittoa ja +9 antaa ratingin 861 ja sekin tuntuu oikeastaan hyvältä. Niska naksahti eli mukavasti ja ensimmäistä puttia lukuunottamatta putti peli on oikeastaan loistavaa. Tänään vaan pomppi ja pyöri hieman kummallisesti. Ehkä varovaisemminkin olisi kannattanut pelata
.. toisaalta kierroksesta jäi hyvä maku. Ei maistunut paskalta kun oli päättänyt ettei anna radan murskata henkisesti ja hyväksyi kaikenlaiset kommellukset. Oikeastaan hyvässä seurassa oli oikein mukava pelata. Käytännössä vain väylät 12 ja 13 mokellettiin ihan turhaan ja sieltä tuli neljä ylimääräistä plussaa korttiin kovin helpolla. Silti vähän kummallisen rauhallinen oli mieli kotia ajellessa. Vähän sellainen samanlainen kun olisi makkaraa grillaillut talvipakkasella mukavan saunaillan päätteeksi. Tyytyväinen olo, kummallista.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2021 on: 04.08.21 - klo:21:47 »
Ilmeisesti kotiterassilla nautitussa kahvissa on jotain vikaa kun etätyöpäivän palaveri tauolla päättää ilmoittautua illaksi Riihimäelle riutan radalle PDGA liigaa pelaamaan?
Siinä ajellessa moottoritietä tuli mieleen yhtä ja toista ja olisi sitä voinut pojankin kanssa käydä vaan pyörähtämässä jossain.. alkoi muistikin virkistyä katsellessa puiden tuulessa taipuvia latvoja että useampi väylä oli missä forella pitäisi vähän pelailla... Paikalle päästyä ilmeni että noin puolet radasta oli kokenut viime käynnin jälkeen jonkun sortin muutoksia.. no eipä siinä. Viisi väylää lämmitellen ja kasa avauksia lähtö väylälle muutamalla putilla. Hiukan viileältä tuntui tuulen liikutellessa puiden oksia.
Kello 18 mentiin sitten ja kolme väylää par tulokseen joista pääsi vähän pidemmältä kokeilemaan. Sitten yksi pakko fore väylä ja bogey siitä sitten pelattiin kun alamäkeen vastatuuleen olisi päätynyt ihan samaan pusikkoon kuin epäonnistuneella forellakin. Melko raskas on rata mäkeä alas ja ylös painella ja rinteisiin heittelemällä siitä hieman vielä haastavampi. No 15/19 oli väyliä pelattu kun neloselta lähdettiin ja tuloksessa +6. Sitten vaan jostain tuli heitä fore mörkö ja mentiin 74m pienellä ylämäki pillillä ihan pitkin metsiä ja tupla lopulta nosteltiin korilta.. kädestä tunto pois ja olkapää jumiin ja mandoportista ykköseltä missi. Kakkosväylällä ihan kammo puukopsu kauas oikealle ja metsän reissun päätteeksi kun oli pyöritty puiden seassa paukutellen par neloselle seiska korttiin.. loppuun vielä väsähtänyt bogey ja lopputulos +13.. vähän jäi kyllä kaivelemaan tuo lopun sulaminen +7 neljään vikaan. No semmonen on taso parhaillaan tässä kunnossa ja hauskaa oli hyvässä seurassa sään ollessa lopulta kuvan kaunis illan tyyntyessä kauniiseen auringon laskuun.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2022 on: 05.08.21 - klo:20:17 »
Tuossa kun melkein änkesin tänään Volssiin pdga liigaa pelaamaan kävi mielessä että miksihän sitä käy virallisissa kisoissa pyörimässä puolikuntoisena? (Onneksi vaimolla oli autolle käyttöä).
Itselle frisbeegolfin pelaaminen on ainoa liikuttava asia satunnaisten ulkoilualueille suuntautuvien perheen makkaran paisto retkien ohella. Tulin tällaiseen johtopäätökseen.. Itselle se toimii täydellisenä terapiana kun muut maalliset murheet työelämästä unohtuu muovia hiplaillessa koittaen siirtää kiekkoa epätoivoisesti haluamaansa paikkaan.
Käytännössä itsellä ei ole aikaa tai motivaatiota ylläpitää sellaista lihaskuntoa mitä pitäisi ,jotta heittäminen ja harjoittelu olisi sillä tasolla että ajatus kirkkaana pystyisi a) selvittämään parhaan mahdollisen tavan edetä haluamaansa paikkaan. B) toteuttamaan haluamansa suunnitelman siihen aidosti soveltuvalla välineellä. Kiekko yksilöihin ei siis tahdo päästä tarpeeksi sisälle, fyysisen rasituksen kasvaessa korvien väli ei pysty ajattelemaan rationaalisesti tuloksen tekemistä tulosta tuottavalla tasolla ja haluttu suunnitelma ja realiteetit eivät kohtaa. Tämä johtaa sitten tuloksiin joita vaan syntyy kun viskoo NS kisa sumussa ajattelematta eteenpäin.
Oma pelaaminen kun lähinnä koostuu a) pikku kisoista joita itse järjestää haluamallaan tavalla itselle sopivaan aikaan. b) muista virallisista pikku kisoista jotka sattuu sopimaan aikatauluihin. c) tapahtuma pelaamisesta jossa pääasiassa tavataan tuttuja ja viihdytään lajin parissa kuten isoparta tai NDGE sekä muutamat parikilpailut. d) satunnaisista viikkokilpailuista joihin sattuu eksymään jostain syystä X. e) neppailusta lähialueen pikkuradoilla muutaman lähiystävän ja perheen jäsenen kera tai maksullisista radoista joilla voi naatiskella kauniina kesäpäivänä.
Ei itseä kiinnosta lähteä isompiin kilpailuihin kuin katsojan roolissa kun tavoitteellista pelaaminen ei kuitenkaan ole  ja nyky ruuhkissa ei tahdo perus höntssäminen kiinnostaa senkään vertaa NS lieveilmiöiden keskellä.
Hauskaa pitää olla, jotta ajatukset siirtää johonkin muualle ja kaikelle ei aika riitä.
Siksi parempi onkin minun tehdä vaan TD juttuja omalla tavalla niille ketä kiinnostaa silloin kun itselle sopii ja naatiskella kiekkojen kera miettien muita kuin rating pisteiden kerääntymisiä tai pakko tavoitteita jonkun rajan saavuttamiseksi.
Ei edes notkahtanut olkapäät vaikka alustava rating eilisen riutan keikalta oli 804. Sai liikunta edulla ja kympillä dieseliä illaksi ulkoilua mukavassa säässä ja seurassa. Hyviä heittoja vaan kaikille.nyt katsomaan loppu kierros naisten Amerikan pro-tourilta livenä.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2023 on: 08.08.21 - klo:22:06 »
Lauantaina satoi.. samapa se lähdettiin porukalla neppailemaan oittaalle ensi camping ja sitten Rantapuisto. Harjoiteltiin uutta puhtia jossa kaatosateessa vasemmassa kädessä olisi sateenvarjo ja sitten puttaamaan. No ei ollut ihan pelkkää onnistumista.
Sunnuntaina Akin kanssa Lakiston radalle lähestymistä treenaamaan kun väylät on 17-36m pitkiä niin pitäisi toimia hyvänä harjoitteluna. Hauskaa oli.
Iltapäivästä sitten vakavampia aiheita eli tutustuminen Äijänpellon uuteen rata layouttiin. Ajoittain navakka tuuli sekotti pakkaa ,mutta kyllä se vaikeaa on kun väylät on valtavan pitkiä ja räiskitään menemään lämät pohjassa koko ajan. Kasvatti... Sellaista kaikkea sitä ehti vkl aikana. Nyt voisi kyllä etsiä hierontaa jostain.

Offline mykey

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 350
  • View Profile
 • Oikea nimi: miikka saturi
 • Seura: Team Hippo Ry / Melkein onnistujat
Re: Saturin Miikan mutinat
« Reply #2024 on: 09.08.21 - klo:19:18 »
Sunnuntai iltana tuli katsottua naisten Amerikan viikkokisoja ja sitten päätin mennä nukkumaan kun miesten kierros alkoi niin myöhään. Onneksi niin kun keskeyttivät finaalikierroksen pikku salamoinnin takia. No oma kroppa tuntui kanssa maanantai aamulla siltä että joku olisi hyppinyt koko yön puukengillä yläselän päällä. Nyt päätin sitten kokeilla jos vaikka nukkumalla tulisi parempi mieli ja kroppa saisi vähän lepäillä. Perjantaina sitten kiekkoa isoparta tapahtumassa ilmaan.. sitä odotellessa ja virtaa keräillessä.