Frisbeegolf-keskustelu > Frisbeegolf

SkyBlue Disc Golf

(1/15) > >>

riddy:


SkyBlue Disc Golf on vuonna 2015 toimintansa aloittanut videotuottaja Oulusta.


Mitä

Harrastelijakuvausta frisbeegolfiin liittyvästä kulttuurista, kisoista ja radoista. Kiekon lento on visuaalisesti upeaa ja kilpailutilanteet jännittäviä. Haluamme näyttää niitä mahdollisimman monille ihmisille. lcgm8, Locamovies sekä Central Coast Disc Golf ovat toimineet edelläkävijöinä ja esikuvina tuottaen paljon laadukasta ja näyttävää frisbeegolfviihdettä kansalle. SkyBlue haluaa pystyä samaan keskittyen toimintaan lähinnä Pohjois-Suomen alueella.

Kuka

Lähtökohtaisesti SkyBlue on yhden miehen hanke, johon osallistuu vierailevia avustajia ja jatkossa myös kommentaattoreita sekä mahdollisesti muita yhteistyökumppaneita. Projektin takana on Mika Ylisaukko-oja, #46985. Satojen tuntien katselukokemuksella karttuneen vankan osaamisen perusteella suoraan syvään päähän hypännyt videokuvaaja, intohimoinen frisbeegolfaaja, kilpailija ja ratasuunnittelija.

Ja miksi ihmeessä

Verkkoon tuotetaan tällä hetkellä enemmän kiekkovideoita kuin koskaan aiemmin, mutta Suomi (maailman kärkimaa!) on hieman vähemmän edustettuna. Kotimaiset videotuotannot ovat keskittyneet pääosin etelässä sijaitseville radoille ja siellä pelattaviin kisoihin. Pohjoisen harrastajat ja tapahtumat ovat toistaiseksi jääneet hieman paitsioon. Ajatus SkyBluen taustalla on tuoda paremmin esiin pohjoista näkökulmaa, paikallisia pelaajia ja hienoa spirittiä joka täällä parhaimmillaan vallitsee.

---

Viimeisin SkyBlue-julkaisu on esittelyvideo Pellossa sijaitsevalta Naamivaaran frisbeegolfradalta:Tällä hetkellä työn alla on viisiosainen minisarja roadtripistä Suomen kauniissa kesässä 2015:Ensimmäinen jakso julkaistaan 11.03.2016. Tilaa nyt!

JanneRäsänen:
Hienoa, että tulee lisää kuvaajia. Fakta on se, että hyviä kisoja, ratoja ja pelaajia on paljon enemmän kuin kuvaajia, joten väkisin jää näkemättä monia kisoja. Siten useat pelaajat eivät pääse näkemään itseään kisassa. Se on opettavaista. Faktaa on myös logistiikka, kukaan ei ehdi kaikkialle kuvaamaan ja editointi vasta aikaa syö. Siksi ei ole ihme, että locamovies pyörii kotiseudullaan ja täältä etelästä ei ihan pikkukisaan lähdetä pohjoiseen, joten 2010 viimeksi Ouluun tulimme kuvaamaan. Kun pohjoisessa ei ole vakituisesti kuvaavia, täytät suurta aukkoa. Paitsi että tänä vuonna Spintv tulee Ouluun, joten ajoitus isoimpien kisojen suhteen on niin ja näin. Siellä on paljon kuvattavaa, jos vain saa luvan kuvata ja julkaista sekä työrauhan saada matskua purkkiin.

Minkälaiset mahdollisuudet sinulla on matkustaa eri puolille maata ja editoida kisojen ja kierrosten määrinä vuodessa? Miten paljon aikaasi kuluu kierroksen editointiin? Siitä voi arvioida, miten monta kisaa ja kierrosta kannattaa kuvata. Meillä kun on kaksi kameraa ja vierailevat tähdet, kierroksia tulee niin monta, että päätoimisena opiskelijana Juhalla ei aika riitä kaiken nopeaan julkaisuun, kun hän tekee paljon parantelua kuvaan. 10000 hiiren klikkausta joillain kierroksilla editoidessa. Työmäärään vaikuttaa editori ja rautakin. Mikä käyttöjärjestelmä ja editori sinulla on ja paljonko työmuistia koneessasi on? Miten vakaa se on editoidessa kokonaista kierrosta? Olemme aina etsineet Juhan työtaakan keventäjää ja siksi kaikki apu on tervetullutta.

Ymmärtääkö editorisi .mts formaattia AVCHD kodekilla? Taustaideana se, että oletko halukas editoimaan muiden kuvaamaa matskua, kun Juhalla on kiivain opiskeluvaihe ja 2014 kuvattuja julkaisemattomia kierroksia?

riddy:

--- Lainaus käyttäjältä: JanneRäsänen - 06.03.16 - klo:07:45 ---Hienoa, että tulee lisää kuvaajia. Fakta on se, että hyviä kisoja, ratoja ja pelaajia on paljon enemmän kuin kuvaajia, joten väkisin jää näkemättä monia kisoja.

--- Lainaus päättyy ---

Jessiä. Videotuotantojen tekeminen on kiinnostanut pitkään, mutta aloittamisen kynnys oli korkea, koska olen pitänyt oppimiskäyrää jyrkkänä ja kaikki muukin vie elämässä riittävästi aikaa. Viime kesänä tuli hankittua ensimmäinen videokamera ja homma lähti sitten vähän eskaloitumaan...


--- Lainaus käyttäjältä: JanneRäsänen - 06.03.16 - klo:07:45 ---Minkälaiset mahdollisuudet sinulla on matkustaa eri puolille maata ja editoida kisojen ja kierrosten määrinä vuodessa? Miten paljon aikaasi kuluu kierroksen editointiin? Siitä voi arvioida, miten monta kisaa ja kierrosta kannattaa kuvata.

--- Lainaus päättyy ---

Mahdollisuuksia olisi jonkin verran, mutta itse pelaaminen ja kisoihin osallistuminen on toistaiseksi paljon suuremmalla prioriteetilla. Viime kesänä kuvasin pari kisaa, kun olin loukkaantuneena enkä pystynyt pelaamaan. Tämäkin rooli oli varsin mielekäs, mutta toistaiseksi pelaaminen on etusijalla.

Pro tourin kisassa haastoin itseni tekemään editin välittömästi ja se valmistui reilussa 8 tunnissa. Vähän raffihan siitä tuli, mutta olipa nopeesti ulkona. :)


--- Lainaus käyttäjältä: JanneRäsänen - 06.03.16 - klo:07:45 ---Meillä kun on kaksi kameraa ja vierailevat tähdet, kierroksia tulee niin monta, että päätoimisena opiskelijana Juhalla ei aika riitä kaiken nopeaan julkaisuun, kun hän tekee paljon parantelua kuvaan. 10000 hiiren klikkausta joillain kierroksilla editoidessa. Työmäärään vaikuttaa editori ja rautakin. Mikä käyttöjärjestelmä ja editori sinulla on ja paljonko työmuistia koneessasi on? Miten vakaa se on editoidessa kokonaista kierrosta?

--- Lainaus päättyy ---

On huomattu, että editointiin saa kyllä uppoamaan paljonkin aikaa. Minulla ei ole sitä ongelmaa, että tekisin korjauksia kuvaan jälkikäsittelyssä, koska en tiedä niistä hommista yhtään mitään. :) Lähtötaso oli nolla ja siitä mennään tekemällä oppien eteenpäin.

Koneessa on Intel Core i5 4460 ja 8 gigaa muistia, Win 8.1 ja editorina Adobe Premiere Elements. Softa on kaatuillut lähinnä tekstityksiä säätäessä, muuten se pysyy kyllä hyvin kasassa.


--- Lainaus käyttäjältä: JanneRäsänen - 06.03.16 - klo:07:45 ---Ymmärtääkö editorisi .mts formaattia AVCHD kodekilla? Taustaideana se, että oletko halukas editoimaan muiden kuvaamaa matskua, kun Juhalla on kiivain opiskeluvaihe ja 2014 kuvattuja julkaisemattomia kierroksia?

--- Lainaus päättyy ---

*.mts kyllä, codecista en osaa sanoa. Omat tallennukset ovat H264 MPEG-4 AVC.

En ole koskaan tullut ajatelleeksi skenaariota, että editoisin kolmannen osapuolen materiaalia. Voisihan se olla mahdollista, realistisesti kuitenkin vasta syksyllä kisakauden päätyttyä. Tällä hetkellä aiemmin mainostetun road trip -materiaalin editti on vielä hieman kesken ja alkava kausi kuumottelee hurjasti. Lisäksi on mm. TD-vastuuta ja päivätyötkin pitäisi hoitaa, perheestä puhumattakaan. :)

Tämän vuoden kuvausten osalta suunnitelmissa on keväälle yksi kisavideo ja mahdollisesti pari rataesittelyä. Syksyn EM-kisoista tulen varmasti tekemään jotain materiaalia, mutta mitään virallisia yhteistyökuvioita ei ole vielä sovittu. En ota näistä hommista mitään paineita, fiilispohjalta muiden juttujen ohessa.

JanneRäsänen:
Editoijia on niin harvassa, että aina on kysyttävä editointihaluja   ;D Adobe ilman efektointia on 8 gigan kanssa rajoilla editoinnissa, jos koko kierroksen editoi yhteen videoon. Taitojen karttuessa ja ruokahalun kasvaessa saattaa lisämuistin ostosta olla iloa. Mailaa Juhaa siitä, miten kuvan parannukseen editorissa pääsee alkuun. Juha käyttää Sony Vegas Pro softaa, joten suoraa preset tiedostoa ei ole tarjolla. Mutta käytännön vinkkejä löytyy ja paljon.

Minulla ei ole järkeä viedä muilta kisapaikkaa, kun suoritustaso putoaa kuin lehmän häntä käden väsyessä kiitos vammojen. Joten kameralla joudun osallistumaan.

Adobe osaa siis kamerani videon formaattia editoida. Jos osoittautuu, että sinulle jää aikaa editoida, kerro niin kuvaan jotain. Isoin apu olisi työläin projekti, eli joka kierros Suomen Euro Tourin osakilpailusta Tali Openista. Nyt en ole kuvaamaan menossa, kun kinesioteipit kädessä ja Juha ei ehdi editoimaan. Kuvata kannattaa vasta, jos editoija löytyy.

Enrico:
Uu jee, Nivalasta matskua tulossa. Ei hirveen usein tuu vastaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta