Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Liukkonen & läpimurtokausi 2021?

(1/74) > >>

Rockatansky:
Hola!

Eka kisavuosi takana joten tässä voisi alkaa pitämään päiväkirjaa siitä kuinka huonoa/hyvää tämä treenaaminen ja pelaaminen oikein on.

Omalla kohdalla päälaji on aina ollut jalkapallo (pelaaminen aloitettu -89) mutta nyt yritetään oikeasti siirtää focusta frisbeegolffiin. Vuosi sitten yritin jo lajinvaihtoa mutta huonoin tuloksin. Nyt vaikuttaa siltä että päätös vihdoin pitää vaikka meinaankin futista höntsätä jossain ikämiesporukassa kerran viikossa ihan kuntoilumielessä. Friba muuten aloitettu oikeilla kiekoilla 2011..

EDIT: 2007!

mutta pari kolme ekaa vuotta hyvin epäsäännöllistä pelailua kerran kaksi kuussa. Pari viime vuotta tiiviimmin ja nyt voidaan jo puhua ihan lajin treenaamisesta päivittäin. Ekat kokemukset "frisbeen" heittämisestä 90-luvun alusta milloin muistan viskoneeni muovista ämpärinkantta pellon toiseen päähän (ehkä 60-70m) Jätti jo silloin hyvät fiilikset kun heitto onnistui.

Tällä hetkellä paras osa-alueeni taitaa olla tarkat kontrolliheitot putterilla/midarilla. Käyn paljon umpimetsässä puttereiden kanssa ja heittelen erilaisia kapeita puukujia mitä edestäni löydän. Ratojen puukujat tuntuvat metsän jälkeen avarilta. Paitsi Lausteen Kukkulan Kuninkaan väylä 25 :)
Käyn myös paljon urheilukentällä missä kuvaan astuu sitten draivit ja muut enemmän tilaa vaativat heitot. Nyt talvisin kierrän lähialueiden pururatoja parin ledikiekon kanssa. Radalla käyn tällä hetkellä kerran viikossa. Olen aloittanut pelaamisen fore-painoitteisena pelaajana mutta tällä hetkellä yhä isompi osa heitoista lähtee rystyltä.

Eka kisavuosi takana, miten meni?

Aluksi on ehkä hyvä mainita että kiitos erään S. Lizotten klinikan alkukesästä laitoin remonttiin draivin sekä putin. Jälkikäteen on selvää että Simonin neuvoin sainkin molemmat ihan eri tasolle mutta tietysti aluksi en osunut esim rystydraivilla ladon seinään.

Amatöörien Kyy (Lauste). Kierrokset menivät +23 ja +21. Rempattu draivi oli täysin kadoksissa ja tokan kiekan vedinkin pääosin forella. Sijoitus 32 amatööreissä.

Tähän perään oli kotikaupunkissani Heinolassa Heinäheitot: Kierrokset +16 ja +8. Sija 21. Tokalla kierroksella oli jo hiukan valoa näkyvissä tunnelin päässä.

Heinola Open pelattiin elokuussa ja rata sopikin lyhyiden ja tarkkojen väylien takia sopivasti sen hetken pelilleni. Kierrokset +3, +6, +1 ja 0. Eka top-10 sijoitus avoimessa sarjassa. Kisan voittaja Pasi Koivu meni tietysti ihan eri kymmenluvuilla kuin muut.

Kesän kuntopiikki osui Lohjan October Disc Golf Festiin viime kuussa. Radalla en ollut ennen käynyt mutta kierrokset meni silti -1 ja paariin toka. Molemmat yli 900 reitattuja kierroksia ja MA3 sarjassa tällä irtosi sija 4/29. Eka lahjakorttipalkinto kassiin ja roppakaupalla lisää treenimotivaatiota.

Samassa kuussa kävin pelaamassa Liedon avoimet missä läpsyttelin aika seiftillä kierrokset -1 ja par millä irtosi sija 18 avoimissa. Helpohko rata mikä pienellä treenauksella pitäisi alkaa menemään pakkaselle säännöllisesti.

Rating muuten nousi kesällä lähtölukemista 827 ->854. Seuraavaksi sitten 900 rikki.

Vuoden vikat kisat taisi olla viime viikonloppuna Valkeakoskella. Monien jo ennakkoon parjaamat ratamuutokset olivat lienee syynä todella huonoon tulostasoon. Jopa avoimen kärki ei ollut lähelläkään miinuslukemia ja omakin peli flunssaisena oli kaukana parhaasta. +16 ja +17 kierroksilla irtosi 4 sija MA3 ryhmässä ja ihme kyllä yhden sijan parannuksella olisi päästy palkittavien joukkoon. Itseäni ei haitannut huippuvaikea rata mutta olihan se jännää että esim väylällä 11 (220m/par-5) vain yksi henkilä koko kilpailussa pystyi heittämään par-tuloksen. Väylä oli kapeahko pieni mutkitteleva metsätie ylös laskettelurinteen takapuolella. Anyway, kisat oli muuten hyvin järjestetty ja keli oli mainio. Jäi reissusta ihan hyvät fiilikset.

Kunhan saan tämän lenssun selätettyä niin loppuvuosi mennään kaavalla päivittäistä treenaamista ja vknloppuisin viikkokisoja. Viikossa 1-2 huilipäivää. Puttiaputtiaputtia ja ledien kanssa pururadalle tai valaistuun koulun pihaan lähäreitä. 7K:n sisävuoroa odotellessa!


Liuge

 

HAH:
Uulalaa. Uusi treenis seurattavaksi. Ratingin nostaminen yhdeksäänsataan vaatii sellaiset 4-5 heittoa paremmat kierrokset. Pientä analyysiä millä saat nuo heitot pois 18 väylän setistä?

Rockatansky:

--- Quote from: HAH on 15.11.16 - klo:21:33 ---Uulalaa. Uusi treenis seurattavaksi. Ratingin nostaminen yhdeksäänsataan vaatii sellaiset 4-5 heittoa paremmat kierrokset. Pientä analyysiä millä saat nuo heitot pois 18 väylän setistä?

--- End quote ---

Kyllä, analyysi on se juttu! Tällä hetkellä käyn aina kisojen jälkeen heittoni väylä väylältä läpi. Missä takkus? Missä onnistuin? Tätä kautta hakee ne heikot osa-alueet mitä voi sitten taas hioa treenikentällä. Tällä hetkellä tietysti duunia on aika paljon edessä vielä joka osa-alueella :D

Mutta vastaus kysymykseen on helppo. Mun tarttee vaan heittää vähän pidemmälle, vähän tarkemmin ja putata vähän paremmin. Sillä saa 4-5 heittoo pois :)

Menneenä kesänä heitin melkein joka toiset kisat radalla missä en ollut ennen käynyt.  Hauskaa sekin mutta siinä antaa aika paljon etumatkaa niille ketä on radan ehtinyt muutamaan otteeseen jo heittää. Edes Masku missä olen eniten radoista käynyt niin ei ole pelikirjan osalta läheskään selvää kauraa joten hitosti enemmän kierroksia tarttis ehtiä myös radoilla heittää.

Rating muuten nousi nyt 827 -> 854 -> 878 ekan kisavuoden aikana. Iloitaan vielä kun voidaan :)

Rockatansky:
Lauantain koulutuspäivä tuli käytettyä hyväksi ja loin itselleni viikkotreeniohjelman. Selkärankana nyt talvella maanantain ja torstain 7K:n sisävuorot ja sunnuntaisin joko viikkokisat tai muuten vaan radalle. Välipäivinä spessumpaa treeniä tai jumppaa lepopäiviä unohtamatta.

Lihaskunnon puolella määritin tietyt tavoitearvot joillekkin perusjutuille (ainakin punnerrus, lankku, leuat, kyykkypito, vatsat..) mihin yrittää sitten talven aikana päästä. Sunnuntaina jumppasit lähtöarvot paperille ja katsotaan miten miehen käy. Esimerkkinä otin punnerustavoitteeksi 50 (nyt menee 30) mikä pitäisi olla nopeasti tavoitettavissa. Sitten toisaalta 10 leukaa tuntuu pahalta kun nyt ei mene yhtään (!). Anyway, kotona jumppaaminen on ollut viime kuukausina niin huonoa, katsotaan jos tavoitteellisuus piristäisi hommaa. Puntillekkin mieli vetäisi.

Sunnuntaina kävin kaverin kanssa kiertämässä Haunisten radan lauantain keikan ja lyhyiden yöunien jälkeen. Pirkotin heti avausväylän ja heitto tuntui kierroksen alussa hyvältä. Lopulta kuitenkin lopussa romahdin kunnolla yhdellä väylällä triplaan ja kierroksen lopputulokseksi jäi heikko +5. Laitoin kylmästi univelan piikkiin. Kaveri pelasi huonon alun jälkeen mielestäni todella hyvin kierroksen (+1) ja ansaitsi voiton keskinäisestä. Anyway, keli oli hyvä ja onhan noi casual kierrokset vaan niin jättekivaa. Toivottavasti ei tuu lunta koko talvena! ;)

Tänään alkaa 7K:n sisävuorot joten pääsee hiomaan heittoa ja puttia sitten ihan ihanneoloissa. Hyvät fiilikset!

Rockatansky:
Menin sitten rikkomaan sormeni autohommissa melko hyvin. Yli viikko tuhraantui sormea parannellessa. Perjantaina kuitenkin pystyin taas heittämään ja lauantaina vedin heittotreenit sekä aamulla että illalla. Myös puntilla on tullut käytyä n. kerta viikkoon ja sekin maistuu taas pitkän tauon jälkeen.

Eilen kävin paikallisissa viikkokisoissa mitkä pelattiin tällä kertaa Liedossa. Pääsin superjunnujen kanssa samaan pooliin ja aloitettiin 5. väylältä. Alku oli huono avauksen jäätyä puihin ja suoraa reittiä ei korille ollut. Bogey korttiin. Seuraavilla 13 väylällä onnistuin kuitenkin heittämään 6 pirkkoa ja vain 2 bogia ja huomasinkin olevani kisan jaetulla ykköstilalla. Yleensähän näissä paikallisissa viikkokisoissa on Sokan ja Aulun tapaisia paikallisia mahtipelaajia joten Liukkosen nimi kolmen joukossa on ollut aika hiljaista :D

Kun väylät 1-4 oli enään jäljellä ajattelin vaan seiftata lopun ja ottaa jonkun pienen rahapussin kotiin viemisenä. Kolmosväylällä kuitenkin kosahti. Fore avaus oli vielä ihan ok, pääsin hyllylle ja korille matkaa ehkä 13m, ei mitään edessä. Tässä kohtaa päätin kuitenkin ahnehtia pirkkua ja ohihan se meni. Paluu putti ei ollut mikään mahdoton vaikka aika kauas keikko skippas. Huono putti heikommalle puolelle ja ahneudesta sakotettu bogi korttiin. Radan ainoa par-4 eli väylä nelonen oli mihin lopetettiin mentiin järkevästi väylää pitkin ja par korttiin. Latokylä vei ansaitusti voiton -5 tuloksella mutta ilman kolmos väylän puppelointia olisin ollut jaetulla 2. sijalla.

Nyt päädyin jaetulle kolmossijalle kahden muun kanssa ja päätimme heittää sudarin väylällä 18 (CTP-kisa). Mitään kovin hyviä ei kenenkään heitot olleet. Itse kuvittelin heittäväni Buzzzin aika flättinä ettei tulisi mitään kilometrin skippiä. Noh, flättinä se lähti eikä feidannut sitten juuri ollenkaan :D
Sudarin voittotulos oli joku melkein 10 metriä joten tässä olisi kyllä ollut paikat nostaa massit.. ehkä ensi kerralla

Eka top-3 sijoitus viikkokisoissa silti konttiin ja sit takas treenikentälle :)Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version