Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi  (Luettu 85019 kertaa)

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #30 : 30.05.17 - klo:13:57 »
Kiitokset!
Mainitsemasi kisa lienee SM-kisojen finaalikierros 2013, josta ainakin löytyy hyvää videomatskua Youtubesta. Rata on tosiaan sama kuin tuolla videolla. Olisi auttanut vähän, jos olisi katsonut videon ennen reissua, eikä vasta sen jälkeen!  :D

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #31 : 02.06.17 - klo:12:43 »
Heinäkuulle haikailemani kisat taitavat molemmat mennä sivuun ja näinpä kisakalenteri on tyhjillään. Olin katsellut kieli pitkällä etenkin NBDG Grand Slamin Lakiston osakilpailua ja odottanut innolla pääsyä heittämään oikealle golf-kentälle, mutta tässä vaiheessa ”uraa” on vielä vaikea työntää muuta elämää jatkuvasti sivuun harkkakierrosten, kisojen tai pelireissujen takia. Toisenlaisia kisoja on kuitenkin tulossa: tänään illalla pitäisi aloittaa seuran reikäpeliurakkaa – joka luultavasti katkennee alkuunsa – ja sunnuntaina olisi tarkoitus mennä pyörähtämään Oittaalle Kevätliigaan.

Reikäpelissä lasketaan pisteet siis sen mukaan, kumpi parista voittaa enemmän väyliä, eli selviää väylästä vähemmillä heitoilla. Tasan pelatuista väylistä ei jaeta pisteitä. Formaatti on itselleni uusi ja pidän sitä mielenkiintoisena, koska se tasoittaa pelaajien eroja jonkin verran; jos toinen pelaa birdien, ei ole väliä pelaako itse parin vai triplabogeyn, kaveri saa yhden pisteen joka tapauksessa. Myös taktikoinnilla on merkitystä, sillä jos kaverin avaus menee vaikkapa portista ohi Talin kakkosväylällä, voi itse seiftata portin eteen ja tyytyä par-tulokseen. Pariksi arvottiin sen verran kokeneempi pelaaja, että sen kummemmin mahdollisuuksia ei taida olla, mutta oppia voi aina. Ja kivahan se olisi, jos ei ihan nollille jäisi. Tallaajien reikäpelimallissa häviäjäkin menee vielä erilliseen häviäjien kaavioon, eli kaksi peliä olisi tuloillaan vähintään. Mukava lähteä kokeilemaan tällaista!

Sunnuntaina Oittaalla on jälleen Kevätliigan osakilpailu ja nyt koitan päästä mukaan. Taso on tulosten mukaan noissa aiemmissa ollut sen verran kova, että virheisiin ei ole varaa ja helpot birdiet olisi vähintään napattava talteen, mutta putti on ollut sen verran kohmeessa viime kierroksilla, että suuria odotuksia ei ole tähänkään. Hyvä kierros itseltäni on jotakuinkin +3, mikä tämänhetkisten lukujen valossa olisi noin 820-840 pisteen kierros.

Toivotaan hyvää säätä tänne ja muuallekin viikonlopun kierroksille!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #32 : 05.06.17 - klo:13:16 »
Koko viikonlopun sää oli mainio ja luvatut pelit tuli pelattua. Kaiken kaikkiaan jäi todella hyvä fiilis ja jälleen tunne, että on tässä jotain viime kesästä opittu. Putti toimi jo vähän paremmin kuin viime aikoina on ollut tapana, ja myös kämmenpuolelta tuli muutamia hyviä onnistumisia varsinkin viikonlopun päätteeksi. Kaiken kaikkiaan ehdin pelata kolme kierrosta: kaksi seuran reikäpelimatsia ja yhden rating-kierroksen Oittaalla Kevätliigassa. Edetään kronologisessa järjestyksessä.

Perjantaina siis minulle Talissa ensimmäinen reikäpeliottelu ikinä ja huomasin jostain syystä jännittäväni hieman, vaikka odotuksia ei juuri ollut. Koska tapana on ollut, että ottelun hävinnyt osapuoli raportoi seuran omalle foorumille kierroksesta, niin kopioin sinne kirjoittamani pelikuvauksen hieman muokattuna tänne.

1. JaskaT avaa pelin heittämällä oikealle puuhun, H keskelle väylää. Jaska jatkaa kämmeneltä väylän yli outtiin, sen jälkeen puuhun. Neljäs heitto menee lopulta H avauksen ohi. H toinen heitto vasemmalla noin 50m korista, siitä jatko oikealle outtiin mutta pitkä putti sisään ja OB-5 korttiin. Jaska nolona omasta tavallista surkeammasta pelistä ja kortittaa triplan. 1-0.
2. H avaa nippa nappa portista sisään, Jaska osuu keskemmälle ringin sisälle. H pitkä yritys ei uppoa, Jaska onnistuu putissa. 1-1.
3. Jaska huono kämmenavaus vasemmalle puihin, H kämmeneltä lähes täydellisesti rinkiin. Jaska hysse pitkäksi ja puttikin ohi. Menikö H birdiella sisään vai nostolla, en muista, piste silti. 2-1.
4. Molemmat suhmuroivat avaukset, Jaska suhmuroi pari lähäriä päälle ja varmistaa, että H saa missata par-putinkin ja silti vie väylän. 3-1.
5. H avaa mäkeen oikealle puihin, Jaska vasemmalle puihin, josta rolli vähän alaspäin. Jaska kämmen hitusen vajaaksi mutta rinkiin, H feidaa alas ojaan. H pitkä ylämäkiputti ei uppoa, Jaska yrittää mutta ei ihan jaksa. 3-1.
6. H upea avaus korin tasalla vähän ylempänä rinteessä, Jaska vasemmalle outtiin. Jaska lähäri pitkäksi, H birdie-putti metrin yli korista. Jaska putti sisään, H jännä paluuputti uppoaa. 4-1.
7. H avaa naurettavan hyvin rinkiin korista oikealle puun taakse. Jaska töpeksii varsinkin lähärissä ja ihan sama vaikka ei töpeksisikään, H laittaa putin sisään. 5-1.
8. H pääsee vähän yli puolenvälin väylää, Jaska viisi metriä. Jaskan jatkoheitto on yhtä huono, kolmas sentään lentää putille. H koittaa rolleria, ei onnistu, mutta lähäri nostolle, Jaskan putti ei uppoa. 6-1.
9. H avaa lähes nostolle, Jaska liian ylös oksiin. 7-1.
10. Avaukset lähes samalla tasolla, jatkoforet jää keskimetsikköön, seuraavat foret nekin lähes yhtä kaukana korista ringissä. Jaska missaa puttinsa, H laittaa sisään. 8-1.
11. H kääntää vielä veistä haavassa ja avaa upeasti nostolle, Jaska on ~20-metrisellä putilla, joka ei uppoa. 9-1.

Tässä vaiheessa en voinut enää siis voittaa peliä tai päästä tasoihin. Reikäpelin ratkettua pelasimme vielä kierroksen loppuun upeassa säässä ja oma peli tuntui vähän helpottuvan ottelun ratkeamisen jälkeen. Etuysi meni tulokseen +11, takaysi oli enää +4 ja kisan ratkeamisen jälkeen seitsemällä vikalla väylällä +2. Peliseura oli ensiluokkaista ja kierroksesta jäi – surkeasta tuloksesta huolimatta – oikein hyvä fiilis. Tie kävi häviäjäkaavioon, ja onnekkaasti siellä oli pari jo selvillä, joten sovimme tuon pelin heti sunnuntai-illaksi. Sitä ennen oli kuitenkin ohjelmassa kierros Oittaalla Kevätliigassa.

Hyvä sää jatkui sunnuntaille ja puolilta päivin oli lähtö elämäni toiseen lisensoituun ”kisaan”. Neljän hengen poolimme oli laitettu aloittamaan väylältä seitsemän, mikä merkitsi sitä, että saisin pelata pari minulle hankalinta väylää heti alkuun. Käydään tämäkin väylä väylältä läpi:

7. Avaus rystyltä Buzzzilla vain vähän ylikääntäen, meni ohi keskipuun ja kallion ja jäi notkoon ennen koria vasemmalle. Lähäri korille ja pikku putti sisään.
8. Aina yhtä jännittävä avaus, River rystyllä luiskahti vain puolen kiekon verran vasemmanpuoleisten puiden ohi ja jakso ylös tasanteelle mutta vasemmalle puiden taakse. Puiden välistä nosto puttauspaikalle ja ensimmäinen oikea putti sisään, jes!
9. Buzzz pienessä annukassa osui hienosti linjaan, otti vielä ystävällisen puukopsun ja kimpoili pitkälle putille vähän ringin ulkopuolelle. Par on tästä hyvä tulos, joten puolikas yritys koriin menee vähän ohi mutta paluuputti sisään. Tässä vaiheessa nollassa, tuntui todella hyvältä.
10. Jälleen River käteen, mutta osuu mäen päällä keskellä olevaan puuhun ja kimpoilee alaspäin. Päivän ensimmäinen kämmenlähäri jännittää aina, mutta Crave on näin lyhyelle matkalle aivan liian vakaa ja feidaa oikealle aikaisin. Putti ei mene, nostobogey. +1
11. Buzzz käteen ja koria kohti, vaan kun ei mene. Oikealle puihin ja siitä vasempaan ison kiven taakse. En näe koria, pikku upsilla yritys eteenpäin mutta rollaa metsään vasemmalle. Buzzzilla kämmenneppi korille on liian luja ja liitää kallion rinteeseen korin taakse. Mahtavaa. Liian pitkä putti minulle, yritän kuitenkin, menee ohi ja paluuputti nostattaa pulssin korkealle. Onneksi ”vain” tuplabogey. +3
12. Poolin viimeisenä avaamaan, kaikki muut ovat korilla korkeintaan 6m puteilla. Hermostuttaa. Keloa hipoen Verdict pienessä hyssessä korille ja CTP. Huh. Putti sisään. +2
13. Rhyno lähes flättinä täydellisesti, korin tasalla vasemmalla 5m putilla. Uppoaa! +1
14. Verdict kouraan, lähtee pienessä hyssessä keskilinjaa ja kääntyy aikaisin vasemmalle metsän reunaan. Helppo nosto korin alle. +1
15. Buzzz annukkaan, mutta liian korkea eikä jaksa pitää loppuun asti. OB häämöttää! Vaan ei, osuu juuri feidin alkaessa puuhun, joka pelastaa rajojen sisälle. Helpottuneena neppi korin alle ja nosto. +1
16. Hölmö väylä, Cravella kämmenneppi mutkan taakse. Kämmenellä koria kohti, ja putti sisään. +1
17. Alias lähtee liian oikealle mutta kiertää riittävästi puita ja tömpsähtää väylälle mutta ringin ulkopuolelle. Puolittainen yritys, eihän nämä mene ikinä, miksi edes pelleillä. Paluuputti sisään. +1
18. Crave kämmeneltä. Tämä on birkutettu parilla aiemmalla kierroksella. Nyt avaus vasemman puolen vanhaan mandopuuhun ja kimpoaa vasemmalle metsikön ja tien väliin. Huoh. Koria ei näy, hieman on puskissa aukkoa. Buzzzilla kämmeneltä annukkaneppi… KLING! Menikö sisään, kysyin hämmästyneenä poolikavereilta. Taputusta ja kehuja. En ole uskoa todeksi. +0
1. Buzzz kevyesti rystyltä keskimmäistä linjaa, näyttää menevän todella pahasti pitkäksi. Pysähtyy kuitenkin korista takavasempaan 5-6m putille. Sisään! -1
2. Saint kädessä, yritän varoa liian korkeaa heittoa. Varonkin hyvin, sillä lähtee todella matalana mutta skippailee reilun kympin putille. Poolikaverit toteavat upeaksi linjaksi ja osa aikoo matkia, mikäs siinä. Putti ei mene, par kuitenkin. -1
3. Tuonelan Lautturia kämmeneltä, tekniikkavirhe ja kääntää hieman yli. Ei katastrofi, korin tasalla mutta kaukana vasemmalla. Lähäri vähän korista pitkäksi, paluuputti sisään. -1
4. Tuuli pyörii vähän, Tuonelan Lautturilla jatketaan. Rento loiva hysse noin 85m keskellä väylää. Lähäri Rhynolla korkeana hyssenä, vähän liian oikealta mutta tippuu notkoon korin vieressä. Putti sisään, star frame! -2
5. Alias rystyltä hieman korista oikealle, nappaa lopussa oksiin ja tippuu ojaan. Vähän liian kaukana korista, joten en tosissani yritä, tyydyn pariin. -2
6. Vika väylä, ennätys tulossa, tätä ei voi enää tyriä. Buzzz rystyltä annukassa mutta liikaa, osuu puihin oikealla mutta onneksi jää sinne. Lähäri puun takaa ei ole surkea mutta ei myöskään paras mahdollinen, jättää noin 5m putin. Nämä on laitettava – mutta ei maistu! Harmittaa, tyhmä liian laiska putti jää alarautaan ja hakkaan minillä päätäni. Pitää keskittyä loppuun asti, tyhmä tyhmä tyhmä! Nostobogey korttiin. -1

Harmitella ehdin matkan kutosväylältä kisakeskukselle, jossa tulosten laskennan jälkeen huomaan ylittäneeni tavoitteeni neljällä heitolla ja rataennätykseni kolmella heitolla. Ensimmäinen 18-väyläinen rata, jonka olen pelannut alle parin! Huh huh, innoissani laskeskelen kotimatkalla päässäni ratingeja. Omassa poolissa paras pelaa -8, mitä on ollut ilo seurata. Omaksi kierrosratingiksi arvioin noin 870, mikä ei mene kauas: 877 näyttäisi olevan tällä hetkellä ja tarvinneeko tuota sanoa, että tekee hyvälle mielelle!

Illalla sitten vielä reikäpelin toinen ottelu, ja kuten edellinenkin, kopion myös tähän kirjoittamani raportin:

1. JaskaT aloittaa jälleen surkeasti, avaus puukopsulla outtiin. K on varmasti keskellä väylää. Jaskan kämmenneppi väylälle, jatkoheitto 20m korista vasemmalle outtiin. K jatkaa fiksummin suoraan keskellä väylää, ja siitä vielä kolmas suora heitto rinkiin putille. Jaska puiden alta korille, ihan sama, K puttaa hienon birdien sisään. 0-1.
2. K oikealta ohi mandosta, Jaska yrittää heittää perässä mutta kimpoilee onnekkaasti oikean puolen tolpan eteen. K dropparilta putille, Jaska selkä korille päin lähäri liian pitkäksi. Jaska putti ohi, molemmille bogey. 0-1.
3. K antsayritys keskipuihin, Jaska löysä kämmen oikealle puiden alle. Molemmilta lähärit rinkiin ja putit sisään. 0-1.
4. K avaus hienosti rinkiin, Jaska jälleen puiden kautta oikealle. Lähäri liian lyhyt, pitkä putti ohi ja K upottaa birdien. 0-2.
5. K avaus linjaan mutta jää vähän lyhyeksi, Jaska korin tasalla mutta korin oikealla puolella puiden alla. Kumpikaan ei saa pitkää puttia sisään, nosto-parit. 0-2.
6. K yläkautta nätisti vähän ylikääntäen, ei ihan jaksa kuitenkaan korille vaan jää koria ympäröivien puiden taakse. Jaska avaus myös yläkautta ~30m päässä korista, josta neppi alle. K ei saa ihan puiden välistä puttiaan sisään, molemmille par. 0-2.
7. K avaus ei täysin onnistu, tömähtää puiden juureen vasemmalle. Jaska avaa rinteeseen oikealle noin vankilan tasolle. K jatkoheitto menee pitkäksi oikealle korin ohi. Jaska kämmeneltä nostolle. K pitkä, vaikea puttiyritys ei mene. 1-2.
8. Jaskan avaus vähän yli puolenvälin vasemmalle rinteeseen, K upeasti suoraa linjaa, jää ehkä 15m korista. Jaska lähäri puiden välistä onnistuu ja on helposti ringissä, K pitkä putti ei mene. Parit molemmille. 1-2.
9. Jaska avaa löysästi korkeana, tippuu noin korin tasolle mutta vasemmalle. K avaa voimalla pitkäksi rinteeseen. Molemmilta nepit alle ja nostot sisään. 1-2.
10. Jaska huono avaus lähtee hyssessä mutta jaksaa kuitenkin vasemman puoleiselle väylälle. K varma suora avaus. Jaska jatkot kämmenellä keskimetsän takaosaan, K metsän läpi mutta jää koria ennen olevien puiden taakse. Jaska pikku foreflex menee hitusen pitkäksi, K nostaa korille. Jaska putti sisään, parit molemmille. 1-2.
11. Jaska avauksella jälleen noin 20 metriä korista, K vähän lähempänä. Molemmat nostaa alle ja parit. 1-2.
12. Jaska huono avaus liiassa hyssessä jaksaa juuri aidan läpi puun juureen. K hieno avaus rinkiin. Jaska surkea lähäri on voimaton, jää lyhyeksi, putti ei mene. Ei väliä, koska K laittaa birdien varmasti sisään. 1-3.
13. K avaa flättinä vasemmalta ja feidailee hieman puiden sekaan. Jaskan annukkalinja vasemmalta ei pidä loppuun asti, jää noin 35m korista. K huikea lähäri metriin, Jaska ei opi virheistään ja jättää toisen peräkkäisen lähärin lyhyeksi eikä putti mene vieläkään. 1-4.
14. K jälleen suoraan keskelle väylää reilusti puskan ohi ja puiden lomaan. Jaska hölmöilee liian vakaalla kiekolla suoraan keskelle väylää ja liian korkeana, menee puoli metriä outtiin vasemmalla. K lähäri hitusen vasemmalle, Jaska korista pitkäksi. Molemmilta putit sisään. 1-5.
15. K hyvää annukkalinjaa mutta vähän liian matalana, ei jaksa rinkiin. Jaska kämmeneltä viisi metriä aidan takana. K lähäri hieman korista pitkäksi, Jaska yrittää korkeaa hysseputtia sisään, ei mene. Peli ratkeaa kun K laittaa putin sisään... mutta ei laitakaan! Jaska laittaa omansa, joten armopiste. 2-5.
16. Jaska osuu vihdoin keskiväliin mutta liikaa kulmaa ja oikealle puihin. K laittaa omansa suoraan koria kohti, hyvin putille. Jaska kämmeneltä puiden lomasta puolittainen yritys koriin, ei mene. K ei jätä mitään arvailun varaan ja lopettaa pelin birdieen. 2-6.

Sain pidettyä siis yllättävän kauan reikäpelin tasaisena ja pelikaverin kiritys oli loistavaa. Pelattiin vielä pari viimeistä väylää loppuun ja sain kaksi kesän tavoitetta täyteen samalla: minulle uskomattoman vaikea saariväylä ensimmäistä kertaa pariin ja lopputulokseksi kierrokselta +7, joka alittaa oman aiemman ennätyksen tältä kesältä viidellä ja tavoitteenkin kolmella heitolla.

Sunnuntai sujui siis lajin parissa yli odotusten ja enää täytyy huolehtia, että taso pitää eikä tämä ollut vain tilapäinen suonenveto.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #33 : 07.06.17 - klo:16:03 »
Edellisen maraton-kirjoituksen sulattelu lienee vielä kesken, mutta tasapainotetaan tilannetta lyhyemmällä päivityksellä. Viikonloppuna nimittäin on edessä pyhiinvaellusmatka naapurimaahan, kohteena Järva DGP. Omaan tasoon nähden reissu tulee ehkä pari vuotta liian aikaisin, mutta kun tilanne siellä on mikä on, niin nyt on lähdettävä. Valmistelut alkaa olla tehty, reppu suurimmaksi osaksi pakattu ja sitten vain jännitetään ensimmäistä lentomatkaa bagin kanssa. Lukemani perusteella ongelmia ei pitäisi olla, mutta vähän takaraivossa kuitenkin naksuttaa pelko, että Halti yritetään erottaa minusta lennon ajaksi.

Kiekkojen valinta reissuun on ollut vähän vaikeaa. Fiksua varmasti olisi lähteä hieman kevyemmällä valikoimalla matkaan, mutta toisaalta en halua minimiin karsitun bagin rajoittavan pelaamista. Tällä hetkellä mukaan olisi lähdössä 18 kiekkoa, mutta tuosta varmaan pari-kolme voi ottaa pois.

Perjantaista on näillä näkymin tulossa heti ”pääpelipäivä”, sillä lauantain sääennuste lupaa surkeaa säätä, eikä sunnuntaina ehdi enää kovin pitkään pelata. Odotukset koko reissua kohtaan ovat aivan liian korkealla ja koitankin saada niitä hillittyä, etten joutuisi pettymään. Saatan yrittää jotain pientä päivitystä laittaa viikonlopun aikana – riippuen miten voimat ja into riittävät – mutta ensi viikolla sitten viimeistään jonkinlaista matkaraporttia kuvien kera.

Viime hetken vinkkejä otetaan mieluusti vastaan ja jos joku keksii, miten sateet saa siirrettyä pois Järvan yltä viikonlopuksi, niin kiitän ja kumarran neuvoista!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #34 : 14.06.17 - klo:10:05 »
Nyt se on sitten nähty ja pelattu. Lyhyesti: aivan mahtavaa! Järva on juuri sellainen mahtava frisbeegolf-taideteos kuin odottaa saattoi. Haastetta piisaa mutta ei kyyneliin asti, koko alue on upeasti hoidettu ja kun säätkin lopulta suosivat koko viikonlopun niin eipä jäänyt mitään syytä olla vetämättä todellisia fribaövereitä. Vajaan kolmen päivän aikana yhteensä 6 x 27 eli 162 väylää, noin 650 heittoa (joo, ei mennyt kovin hyvin!) ja sellaiset 78 000 askelta – joista suurin osa reppu selässä. Sunnuntai-iltana ja maanantaina oli kroppa hieman jumissa ja varmaan jonkin verran alkoi viimeisillä kierroksilla jo peliinkin heittoähky vaikuttaa, mutta tulipa pelattua koko rahan edestä.

Upeita väyliä on liikaa listattavaksi ja hienointa oli tietysti päästä pelaamaan Disc Golf World Tourilta tuttuja väyliä. Korit olivat sinisillä koripaikoilla, jota pidetään ymmärtääkseni haastavimpana korisijoitteluna. Kyllähän sitä tuntee itsensä aika pieneksi niiden useampien parisataametristen väylien tiillä, tietäen, että näitä sitten pitäisi kolmella heitolla selvittää – toisaalta par-tuloksetkin tuntuivat erittäin hyviltä! Vain viideltä väylältä napsahti birdie (3, 4, 19, 21, 23) ja vastaavasti viideltä väylältä parhaaksi tulokseksi jäi bogey (7, 12, 17, 22, 25); kaikki muut tuli pelattua par-tulokseen. Vaikeimmat väylät itselleni olivat 7, 20, 22, 25, joista keskiarvo näyttää +1,5 tai huonompaa. 
Järvan ratakartta (väylä 23 on uusittu eikä ole päivitetty tähän; oli noin 90m par 3) (kuvan lähde: http://www.discgolfpark.com)


Parhaaksi tulokseksi jäi sitten lopulta ensimmäisen kierroksen +14, vaikka koko viikkona en ollut pelannut aiemmin. Tämä on muuten jännä ilmiö, joka on toistunut kotimaassakin moneen kertaan: ensimmäisen kierroksen tulos säilyy pitkään parhaana tuloksena. Kai sitä yrittää sitten seuraavilla kierroksilla kaikenlaista hienoa heittoa, kun mukamas tuntee radan paremmin.

Omasta pelistä jäi mieleen muutamia asioita. Draivit lentävät nyt varmemmin sinne 100 metrin kieppeille, tosin liekö ongelma jalkojen asennoissa vai missä, mutta usein tunnun heittävän kiekot hyzer-kulmassa ja sitten kun lähtevätkin flattina, saattaa kiekko kääntää yli yllättävästi. Kämmen toimii nyt taas sen verran, että kiekot lentävät hirveällä väpätyksellä mutta riittävän tarkasti avauksissa noin 80 metriä. Lyhyemmissä heitoissa hajonta on isompaa. Rystylähärit toimivat varsinkin alkukierroksilla hienosti. Ionin upottua Västerbyn lampeen kaivoin Opto Puren kaapista, ja siihen alkaa tulla tuntumaa. Loppukierroksilla tosin lähäripelikin hajosi pahasti. Ringin sisällä varmuutta alkaa olla enemmän 6-8 metrin puteissa, mutta missasin itkettävän monta 3-4 metrin puttia ja mm. kaksi lisäbirdieta hupeni näihin. Toisaalta upotin useamman 10-15 metrisen putin, mikä on minulle todella harvinaista, joten ehkä nämä kompensoivat jossain määrin toisiaan.
Näkymä ykköstiiltä. Kori näkyy metsän keskellä suoraan tiiltä edessä. Helppo väylä – jos osaa heittää suoraan! Itse olin useimmiten metsän alussa vasemmassa reunassa, josta pikku lähäri korille ja par.
Seiskaväylän alku. Ensin metsäpilliä, sitten mutka oikealle, jonka jälkeen jatkuu suorana metsäpillinä vasemmalle. Par neljä, eikä ihan helpoimmasta päästä. Tein aika paljon tuttavuutta lähimmäisten puiden kanssa.
Väylä #17, tuttu isoista kisoista. Kovin montaa kertaa ei Järvassa joudu ylämäkeen heittämään, mutta kun joutuu… tässä iso käsi auttaa huomattavasti. Omat avaukset olivat säännöllisesti oikean puolen ison puun roikkuvissa oksissa tai niitä varottuani vasemmalla pienemmissä puissa.
Väylä #20, tämäkin tuttu kisoista. Mahtavaa liidätystä. Väylä kääntyy tuonne metsään oikealle. Se fiilis, kun tällainen narukäsi saa heitettyä aukion pitkäksi! Liian monta kertaa myös oikealle outtiin; Tuonelan Lautturi ei ollutkaan ihan niin vakaa kuin olin luullut.
Väylä #24, niin ikään kisoista tuttu. Suoraan pitkälle, jonka jälkeen kääntyy oikealle. Järvassa pääsee kunnolla kokeilemaan rolleriosaamistaan, ja tämä on yksi mainioista väylistä siihen. Hävitin oman rollerikiekkoni heittäessäni lyhyeksi jääneen avauksen jatkoheiton rollerina, mutta en saanut ihan tarpeeksi kulmaa kiekkoon eikä se kääntynyt yli ajoissa. Sinne rullasi, puroon suoran takana. Hei hei!


Järva on hienosti rakennettu kolmeen yhdeksän väylän lenkkiin, jotka kaikki palaavat Villa Albastrolle. Lenkkien välissä saattoi ottaa pientä taukoa tai, kuten me, jatkaa suoraan seuraavalle. Pelaajia riitti koko viikonlopun ajan, mutta emme joutuneet odottelemaan oikeastaan kuin pari kertaa edessä olevia ryhmiä, vaikka pahimmillaan näimme ykköstiille olevan reilun parinkymmenen pelaajan jonon. Satuimme siis aloittamaan kierroksemme erittäin hyviin aikoihin.

Koko reissu meni muutenkin aika lailla nappiin. Lentomme oli Brommaan, joka on melko lähellä Järvaa, eikä hotelliltamme Welcome Hotelista ollut radalle kuin alle kymmenen minuutin ajomatka. Suositukset voi antaa tälle kombolle ehdottomasti. Pienehkö hotelli toimi näihin tarpeisiin erittäin hyvin: mukava aamupala oli riittävän monipuolinen, huone oli siisti ja sängyssä oli hyvä nukkua. Pihalta löytyi ilmaista parkkitilaa vuokra-autolle, parin sadan metrin päässä oli lähiöpizzerialta näyttävä ravintola, josta sai aivan käsittämättömän hyvää ruokaa, eikä isompaan kauppakeskukseenkaan ajanut kuin vartin verran. Itse asiassa ruokailun osalta tuleekin koko reissun ainoa miinus Järvalle: Villa Albastron tarjonta on todella köyhää. En suosittele siellä syömistä kenellekään. Kierrokselle kannattaa varata naposteltavaa mukaan ja käydä sitten kierrosten välissä syömässä jossain muualla kunnon ateria.

Minkään pitemmän yhtenäisen matkakuvauksen kirjoittaminen on jostain syystä nyt hankalaa, mutta vastailen mielelläni kysymyksiin tässä tai yksityisviesteillä, jos Järvasta tai reissusuunnittelusta tulee kysyttävää.
Pelit jatkuvat taas Suomessa, kunhan pahin ähky menee ohi. Huomiset viikkokisat Talissa houkuttelevat, joten katsotaan, löytyykö aikaa lähteä mukaan.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #35 : 16.06.17 - klo:11:35 »
Enpä ehtinyt viikkokisoihin taaskaan, mutta illalla löytyi aikaa myöhäiskierrokselle Veikkolassa. Edellisestä tuloskierroksesta Veikkolassa olikin vierähtänyt jo pari kuukautta, joten tavoite oli – ei enempää eikä vähempää – kuin oman huonon ennätyksen parantaminen. Kierros alkoi hyvin; ykkösväylällä viiden metrin birdieputilla, mutta haaralta ei uponnut. Tokalta helppo par, kolmannelta birdie. Ykkösellä ja kolmosella avaukset Verdictilla ja siitä alkaakin tulla yksi eniten käyttämistäni kiekoista.

Nelosväylällä avasin rystyltä mutta testailin taas muutamaa heittoa kämmeneltäkin ja nyt tuntuu siltä, että saan puhtaamman heiton pitämällä ranteen koko ajan ”ladattuna”, enkä tee askelten aikana kädellä mitään ylimääräisiä liikkeitä. Tämä tyyli tuntuu hieman luonnottomalta, mutta kiekot lähtevät huomattavasti puhtaammin kuin aikaisemmin, joten tälle tyylille nyt vaan treeniä niin varmuuskin parantunee. Paras avaus kämmeneltä Wraithilla oli noin 15 metriä korista. Rystyavauksen pelasin pariin, samoin kuin vitosväylän. Tässä vaiheessa -1 tuloskortissa tuntui hyvältä, mutta pari seuraavaa väylää ovat aina vaikeita.
Vitosväylän uudelle tiille erikoismaininta – upeaa työtä!


 
Kutosväylän avaus on aina vaikea ja pelaankin väylän par nelosena, bogey ei siis tässä harmita lainkaan. Nyt River puiden oikealta puolelta mutta hyssekulma vaivaa avauksia sen verran edelleen, että kulma oli isompi kuin halusin ja olin vasemmalla kaatuneen puun tasalla. Hieman takellellen kuitenkin tavoiteltu bogey kirjanpitoon. Seiskalla avaus kämmeneltä osui mandopuun vasempaan reunaan, joten pääsin jatkamaan suht turvallisesti, bogey tältäkin väylältä. Kokeilin avausta myös rystyllä hyvin kuluneella P2:lla, ja se liitelikin hitaasti väylää oikealle taittaen ja tuosta avauksesta par olisi ollut helppo.

Kasilta ja ysiltä perus-parit. Veikkolassa puolessa välissä siis +1 on minulle hyvä tulos. Tähän asti kierrokseen oli kulunut puoli tuntia. Kymppiväylällä kuitenkin edessä alkoi näkyä muita porukoita. Jollain myös ei mennyt niin hyvin, kun kirosanoja kuului jo kauempaa… en vielä tässä vaiheessa kiinnittänyt asiaan enempää huomiota. Kymppiväylältä bogey lyhyeksi jääneen lähärin jälkeen. Väylällä 11 jouduin odottelemaan jo vartilta tuntuneen ajan, todellisuudessa ehkä viisi minuuttia. Tämä yksi sankari kiroili edelleen mennessään ja paiskoi kiekkoaan lopulta koriin. Pelasin väylän pariin – hyvin minulle!

Seuraavan väylän avaus kämmeneltä lähti sekin pienessä hyssessä, ja jatkoheitto piti vain nepata oikeasta laidasta väylälle. Olin ohittamassa toista porukkaa ja ehkä hätäilin hieman, heitot eivät onnistuneet ja lopputuloksena tuplabogey. Väylä 13 taas hirveässä hyssessä rystyltä putterilla, enkä tajua, mikä siinä on. Ehkä taitan rannettani vinoon kun yritän vähänkin painaa nokkaa alas. Dropparin kautta bogey. Kierros alkoi hajota, +5.

Saavutin näihin aikoihin myös tämän kiroilijan porukan, ja kävi ilmi, että yksi enemmän ja kolme vähemmän pelannutta kaveria kiersivät rataa ja tämä kokenein heittäjä kiroili jokaisen heittonsa jälkeen, haukkui aloittelija-pelikavereitaan ja kuittasi joka kerta haukkumisensa ”no ei.. hehe”.

Väylät 14 ja 15 pelasin par-tulokseen, jälkimmäisellä olin birdieputtaamassa mutta taas haaralta huonosti.
Väylän 16 tiillä olin samaan aikaan tämän neljän hengen porukan kanssa. Sain avata samaan aikaan ja meninkin sitten ohi, mutta sain vielä oikein lähietäisyydeltä todistaa tämän ongelmatapauksen käytöstä. Ilmeisesti piti esittää kavereille niin hyvää pelaajaa, että kaikki vähänkin epäonnistuneet heitot piti kuitata hirveällä kiroilulla ja selittelyillä. Kun olin hajoillut tämän väylän läpi bogeylla ja odottelin seuraavalla tiillä avausvuoroa, kuulin vielä takaa kun siellä haukuttiin jälleen pelikaveria missatun putin jälkeen. Kyllä kävi sääliksi näitä kolmea, eivätkö he ole löytäneet ketään muuta opastamaan heitä Veikkolan metsän läpi kuin tällaisen? Toivottavasti eivät menetä intoaan peliin kokonaan ja oppivat, että suurin osa harrastajista on täysin eri puusta veistetty kuin heidän ”mentorinsa”. Tuollainen koko metsän täyttävä kiroilu ja huutaminen antaa myös muille ulkoilijoille todella hienon kuvan lajista.

Yritin vielä kasata itseni viimeisille väylille. Väylältä 17 bogey liian matalan rysty-anhyzerin ja heikon lähärin jälkeen, ja vikalta väylältä helpohko par. Lopputulos +7, oma ennätys ja hieman paha mieli tuon erään sankarin käytöksen jäljiltä.
Putti toimi hyvin ja kämmenheittoihin löytyi uutta uskoa. Nyt seuraavaksi korjataan hysseen taipuvat rystyheitot niin ehtii vielä tänä kesänä parantamaan Veikkolassakin ennätystä uusiksi.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #36 : 20.06.17 - klo:14:58 »
Lähiratani eli Puolarmaari sai uusia väyliä hiljattain ja uudistuneella radalla ehdin viikonlopun aikana käydä kaksi kierrosta pelaamassa. Uudistukset ovat onnistuneita ja rata on huomattavasti mielekkäämpi kuin ennen, ja parannus on mielestäni isompi kuin silloin, kun 8-väyläisestä tuli laajennus 14-väyläiseksi; nyt väyliä on siis 20. Isoa muutosta radan tyyliin ei ole tullut, mutta nyt tällä väylämäärällä on jostain syystä helpompi hyväksyä se, että suurin osa väylistä on lyhyitä ja helppoja. Väylien keskipituus on 63,9 metriä, pisimmän väylän ollessa 111 metriä, joten valtaosasta on amatöörillekin birdie saavutettavissa ilman ihmetekoja. Kaikki väylät ovat par kolmosia. Ja jos näistä numeroista ei vielä täysin selviä radan helppous, niin ehkä seuraava tieto vahvistaa väitteen: omat kaksi kierrosta ovat molemmat päätyneet lukemaan -5, ja birdie on napattu kolmeltatoista väylältä.

Tämä ei ota mitään pois siltä, että rataa on ollut nyt erittäin mukava kiertää. Vaihtelua on varsin kiitettävästi; on puistoa ja metsää, suoraa ja mutkittelevaa, ylä- ja alamäkiä. Korit ja tiit ovat erinomaisessa kunnossa, väyläopasteet ehdotonta huippua ja ainoa miinus on se, että pelaajia on ollut todella paljon – mikä ei tietenkään ole moite rataa kohtaan! Äkkilähtökierroksia tulleekin pelattua nyt Puolarmaarissa entistä enemmän.

Kolmas pelipäivä putkeen johti eilen Taliin. Kierros alkoi reilun vartin odottelun jälkeen taas triplalla, sitten täysin harakoille lähteneellä avauksella kakkosväylällä ja epäonnistuneella kämmenavauksella kolmosella. Loppukierrokseen mahtui joitain onnistumisia, joitain surkeita suorituksia ja korttiin merkittiin paria ja bogeyta melko tasaisesti. Ailahtelu johti lopputulokseen +12, mikä on hienoisesta pettymyksestä huolimatta tuuliseen Taliin minulle ihan hyvä tulos, Talin keskiarvon ollessa edelleen lähemmäs +16. Suurin murheenkryyni oli jälleen kämmenheitot, joihin en saa minkäänlaista varmuutta radalla. Painelin kierroksen jälkeen vielä lähikentälle kuuden kiekon kanssa reiluksi vartiksi treenaamaan kämmentä, ja kyllä sitä pituutta, tarkkuutta ja melko puhtaita heittoja kentällä tulee – miksei radalla? Pieniin futismaaleihin osuin kämmeneltä noin 40m ja 60m matkoilla 3-4/6 heitoista ja ne ohimenneetkään ei olleet kaukana. Noita kun heittäisi radalla niin kierrostulokset putoaisi jyrkästi. Pituutta sain taas 70-80 metriä ja nekään ei millään hehtaaripyssyllä siitä pisteestä, johon yritin, vaan kohtuullisen lähellä.

Jos nyt koko loppuviikkoa ei sataisikaan niin illat voisi käyttää tuon kämmenheiton varmuuden rakentamiseen. Mikäs sen parempi tapa viettää juhannusviikkoa!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #37 : 27.06.17 - klo:13:58 »
Kämmentreenit jäivät keljujen kelien takia vähemmälle, enkä ole ehtinyt viikon aikana kentälle kuin kerran. Rystyheitoissa minulla menee muutamia heittoja, ennen kuin kohdistus alkaa olla paikoillaan, mutta kämmenheitoissa epävarmuutta on niin paljon, että tuntumaa täytyy ottaa paljon enemmän, ennen kuin suunta ja tekniikka ovat edes vähän sinne päin. Olisikin kiva kuulla, miten muut ottavat heittolämpöä ennen höntsä- tai kisakierroksia?

Juhannuksen aikaan tuli sen verran ehdittyä pelata, että Puolarmaarissa on nyt birdieita 16/20 väylältä ja enää sellaiset puuttuu väyliltä 5, 13, 15 ja 16. Näistä 13 ja 15 ovat sellaisia nykytaidoillakin otettavia. Vitoseen ei ihan vielä puhti riitä ja 16 on sellainen hieman hankalampi ylämäkiväylä – ehkä Puolarmaarin hankalin – joten ne saattavat jäädä ensi kesään. Viimeisinkin kierros päättyi vikan väylän ”hauskan” tuplabogeyn seurauksena tulokseen -5 eli aina käy sen verran hyvä tuuri, että heikompikin avaus menee putille, mutta sitten jossain onnistuu möhlimään.

Puolarmaarin lisäksi tuli käytyä tutustumassa Karkkilaan. Odotukset olivat erinomaisen rataesittelyvideon perusteella melko korkealla. 20 väylää metsässä ja puistossa monipuolisesti vaihdellen antoi odottaa erinomaista kokemusta, mutta ihan kiitettävään arvosanaan ei Karkkila listoillani noussut. On silti hyvä rata, ja ehkä ensimmäisen kierroksen tuskailut (+18) vähän nipistivät ilon kokemuksesta. Lohduttaudun ja selittelen tuon kierroksen tulostani sillä, että kasiväylällä yritin itsepäisesti kämmenheittoja puiden lomasta ja otin lopulta kasin, ja muuten kierroksella tööttäsin ainakin neljä helpohkoa puttia yläpantaan.
Tokalla kierroksella alku oli synkkä ja kortitin kaksi tuplaa putkeen, mutta lopuilla 18 väylällä vain neljä bogia ja lopputulos jo paljon miellyttävämpi +8. Kierroskin meni nopeammin, kun ei tarvinnut etsiä kiekkoja viiden väylän välein!

Plussaa radalla on ehdottomasti monipuolisuus ja se, että 20 väylän joukkoon ei mielestäni turhia täyteväyliä mahdu yhtään. No, se 50-metrinen alamäkiväylä ilman mitään kunnon heittolinjaa on lähellä tuota, mutta se tuo sentään hieman korkeuseroa radalle. Rata on myös hyvin hoidettu niiltä osin, kun oltiin väylällä. Väyläopasteet ja ratakartta ovat selkeitä ja heittoalustat kiitettävässä kunnossa. Hieman parannettavaa olisi joissain siirtymissä, sillä tuntuu, että muutaman kerran pitää mennä väylää pitkin tai sen läpi seuraavalla tiille, ja muutamalle väylälle toivoisi selkeämpiä heittolinjoja, mutta ehkä minun pitää vain olla tarkempi!
Avausväylä ja triplamandoportti. Helppo väylä: riittää kun heittää suoraan! Omat avaukset rystyllä hienosti noin 60m putkessa mutta lähärit molemmilla kierroksilla surkeita. Alkuväylät ovat metsää ja puusto on varsin tiheää.
Väylä 16 ja ollaan jo puisto-osuudella. Nurtsi on mahtavassa kunnossa, samoin väyläopasteet. Muutamalla väylällä saa heittää melko huoletta niin pitkälle kuin osaa. 
Viimeisen väylän kori, tiiauspaikka kuvassa vasemmanpuoleisen hiekkapolun alussa, pienen puukujan päässä. Radan loppupäässä on muutama vastaava väylä, eli melko simppeli näin oikeakätisenä rystypelaajana. Tässä kuitenkin korotettu kori tuo lisämaustetta. Ekalla kierroksella birdie, tokalla vähän liian pitkä avaus ja putti vain kutitteli ketjuja.

Sellaista siis Karkkilassa. Kisakonetta olen tutkinut jälleen ja sieltä näyttäisi yksi kisa ensi kuulle olevan varmistumassa, tähän palaan myöhemmin.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #38 : 04.07.17 - klo:11:39 »
Viikonloppuna olin Loviisan suunnalla ja pelasin kolme kierrosta paikallisilla radoilla: kaksi Loviisassa ja yhden Pernajalla. Loviisan rata oli tuttu entuudestaan mutta Pernaja ei ja oikein mukava radan alku sielläkin näyttäisi olevan. Mukavasti myös radat ovat hyvin erilaisia maastoltaan, joten vaihtelua on riittämiin.

Loviisan radasta pidän oikein paljon. Se on helppo, joten haastavuudeltaan se sopii minulle erinomaisesti ja rata on ensiluokkaisesti ylläpidetty: lähes jokaisella tiillä on roskis sekä harja. Väyläopasteiden puute on yksi harvoista parantamisen aiheista. Hiekkakuopparadat ovat mielekkäitä, koska puustoa ei ole aivan mielettömästi, ja jollain tavalla karun näköinen maisema miellyttää silmää. Myös metsä- tai puistoratoja enemmän pelanneena kovempi maasto tuo oman elementtinsä mukaan skippien muodossa.

Sain molemmilla nyt Loviisan radalla pelaamillani kierroksilla parannettua viime vuotisen ensimmäisen ja ainoan kierrokseni tulosta: ensimmäinen kierros päätyi tulokseen +6 ja toinen +3. Näissäkin on vielä tilaa parantaa.

Pernajan rata puolestaan oli täysin metsärata ja positiivisesti yllättävä sellainen. Tiit ja korit olivat hienossa kunnossa täälläkin. Rata ilmeisesti on vielä työn alla, sillä väyläopasteita ei joka paikassa näkynyt ja kun paikoin siirtymät ovat pitkiä, niin opasteille olisi kyllä tarvetta. Ratakartan avulla onneksi sai suunnistettua.

Pelasimme kaikki 16 väylää, eli molemmat ykkösväylät a ja b. 1a-väylän korin luona odotti heti hauska yllätys:


 
Muurahaispesän keskeltä olisi ikävä kaivaa kiekkoa, mutta onneksi avaus oli niin huono, ettei ollut pelkoa joutua lähellekään.


Pernajalla vaihtelua riitti, ja väyliä oli mahdutettu mukaan hienosti joka lähtöön. Ainoa asia, josta en niin pidä, on keinotekoiset OB-rajat metsäradoilla, joissa mörri voisi hoitaa tuon huonosta heitosta sakottamisen virkaa. Pernajalla OB-rajoja oli muutamalla väylällä mielestäni turhaan. Lisäksi kun olimme avaamassa kasiväylällä, niin huomasimme vastapalloon väylää pitkin tulossa olevan ulkoilijan! Onneksi emme ehtineet heittää, olisi voinut käydä huonosti.

Muuten rata tosiaan yllätti positiivisesti ja käyn siellä mielelläni uudestaan. Tämä oli minulle haastavampi rata kuin Loviisan rata, mutta ei yltiövaikea. Väylät olivat paikoin kapeita mutta reiluja enkä voi väittää niitä tuuripainotteisiksi. Oma kierros päätyi vain kuudella par-tuloksella lukemaan +6 – melkoista vaihtelua siis!


Omasta pelistä voin ilolla todeta, että kämmenheitto sujuu taas pitkästä aikaa melko hyvin. Väpätys ei ole kadonnut kokonaan mutta on vähentynyt todella paljon ja parhaiten onnistun, kun pidän kyynärpään lähellä kroppaa, vien kiekkoa vain vähän taakse ja oikeassa kiekon asennossa vain näpäytän ranteella. Tuntuu, että heitto tulee tehdä vähän alaspäin. Nyt vain pitää saada paljon toistoja alle, ja kun suoritus alkaa tällä tasolla olla varmaa niin sitten on keskityttävä enemmän ajoitukseen, jotta kropasta saa enemmän voimaa mukaan.

Rystyavaukset ovat ottaneet vähän takapakkia, menen taas ristiaskelluksessa liian kovaa ja heitän kädellä liian aikaisessa vaiheessa. Menetän tässä tarkkuutta ja voimaa. Pitkään vaivannut hyssekulma on sekin edelleen läsnä, mutta tähänkin ehkä alkaa löytyä syy: kun yritän liikaa painaa nokkakulmaa alas, käännän samalla ranteeni vinoon ja luulen, että väärä lähtökulma johtuu tästä.

Putissa tulee edelleen onnistumisia pidemmältäkin, mutta möhlin vähintään yhden alta viisimetrisen putin per kierros. Toisaalta jos onnistun upottamaan yhden yli kymmenmetrisen per kierros, niin nämä laskennallisesti kumoavat toisensa… mutta kivempihan se olisi, jos sekä pitkät että lyhyet putit uppoaisivat!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #39 : 05.07.17 - klo:14:14 »
Mainitsin viimeistä edellisessä kirjoituksessa yhdestä tulevasta kisasta ja vaikka maksua ei vielä kisakoneessa näykään vahvistettuna, niin rahat ovat lähteneet ja omalta osalta aikataulu on sovittu. Siispä keula osoittaa noin kahden viikon päästä kahtena arkiaamuna kohti Veikkolaa ja tähtäimessä on – ei enempää eikä vähempää – kuin oman ennätyksen parantaminen Veikkolan Aamukasteessa. MA1-luokassa on tällä hetkellä 11 ilmoittautunutta, ja kun oma rating on näistä neljänneksi heikoin – yhdellä näistä ei vielä ratingia ole – niin sijoituksen osalta ei taaskaan tarvitse paineita ottaa.

Olen tänä vuonna käynyt Veikkolassa tuloskierroksia pelaamassa vasta kolme ja keskiarvo näistä on +13; viimeisen vuoden ajalta keskiarvo näyttää +15. Kun oma ennätys on tällä hetkellä +7 ja tuon kierroksen jälkeen ei edes ollut mitenkään erityisen hyvä fiilis, niin uskon, että mahdollisuuksia on parempaan. Kisaradan par-lukema on eri, mikä on huomioitava jälkipohdinnoissa.

Koska excelöin tuloskierrokseni, näen myös helposti minulle helpoimmat ja vaikeimmat väylät. Selvästi vaikein väylä minulle on kutosväylä, keskiarvon näyttäessä +2,1. Seuraavina tulevat #12 ja #11. Näihin kaikkiin kisaradalla par-lukemia nostetaan yhdellä, mikä näennäisesti auttaa tulostani – mutta ei peliäni!

Helpottaakseni työtä radalla, avaan tähän pelikirjaani, jota ehdin vielä muokata ja treenata ennen kisoja.

#1 – Olen kolauttanut useammin kuin kerran lähimpiin puihin, joten hitaalla vauhdilla Verdictiä pienessä hyssessä ja melko kovaa korkeahkona. Pari kertaa olen ollut putilla, mutta kolmonen pitäisi ottaa aina. +0

#2 – Rystyannukka vasenta linjaa on tuonut parhaita tuloksia, joten sillä mennään. Rhynolla jyrkempi, takaisin taittava annukka vai Purella kevyempi? Se on vielä selvittämättä. Avauksella pitäisi päästä alun kapean puuston päähän, josta neppi korille. Puuosumasta seuraa helposti bogey, jopa tupla, mistä ei saa hermostua. +1

#3 – Radan helpoimpia väyliä. Verdict rystyltä melko suorana tiiltä eteenpäin, kiertäen ison männyn oikealta puolen ja kopsahtaen feidin jälkeen kalliolle, josta vierii alas. Yksi radan viidestä birkutetusta väylästä, mutta putti saattaa olla kisakohmeessa. Rinkiin tai ainakin alas pitäisi päästä aina. +1

#4 – Tämän avaus on edelleen täysin auki. Saatan heittää kämmeneltä tai rystyltä. Tällä hetkellä tuntuu, että kämmen saattaa olla parempi, koska oikealla on parempi olla kuin vasemmalla. Tuonelan Lautturi tai Wraith, pitäisi päästä pitkälle putille. Par pitäisi ottaa. +1

#5 – Rystyltä Gold Saint rennosti mutta täysillä. Jonnekin kallion päälle on päästävä, ei kuitenkaan vasemmalle puiden sekaan. Kallion päältä jatkoneppi mahdollisimman lähelle koria, koska putti on tässä joka suunnasta jännä. +1

#6 – Pelottavin näkymä tiiltä Veikkolassa. Rystyltä loivassa hyssessä puiden oikealta puolelta dropparin yli ehkä Riverillä, ehkä Buzzzilla. Kahdella jatkonepillä pitäisi päästä putille. Vain kerran olen pelannut tämän kolmeen heittoon. Viisi heittoa eli kisa-bogey on hyvin mahdollinen sekin. +2

#7 – Tätäkin väylää täytyy miettiä. Minulle neljänneksi vaikein väylä. Jos kämmen toimii, heittänen sillä. Ylikääntävä Buzzz, Pure tai P2 rystyltä on myös hyvä, mutta mando pelottaa. Sen ohittaminen on tärkeintä. Jatkoneppejä korille, yksi, kaksi, ja putti sisään. +3.

#8 – Tässä käsi riittää juuri ja juuri korille, mikäli heitto onnistuu hyvin. Gold Saint rystyltä rinteeseen, jää usein kyllä sen verran kauaksi, että ylämäkiputtiin ei ihan usko riitä. Kolmonen vähintään. +3

#9 – Rystyltä Verdict kovaa ja korkealle. Monet saa tämän varmaan putille, minä olen yleensä tien väärällä puolella eikä puttiin ole saumaa. Par kuitenkin. +3

#10 – Tämä aloittaa kolmen vaikean väylän sarjan. Kympin puuränni alussa on helpohko, mutta uhkaava. Rystyltä ehkä Buzzz pienessä hyssessä, ei mitään jakoa korille mutta jonnekin sinne päin kun pääsee, niin voi nepata korille ja putata sisään. Tässä on ollut vaikeuksia, mutta pitäisi tämä pariin heittää. +3

#11 – Uusi tii pitää käydä katsastamassa etukäteen. Tuskin muuttaa paljonkaan meikäläisen pelissä. Rystyltä Gold Saint, kääntää onnistuneena hitusen yli ja leijailee kivikon alkuun. Lähärin pitää vielä onnistua, puita on yleensä edessä. Kolmonen eli kisa-birdie on otettavissa, mutta jos avaus on puissa, niin synkkää tulee. Lasketaan tämä par-tulokseksi. +3

#12 – Pitkä ja vaikea väylä, jonka olen vain kerran pelannut neljällä heitolla. Avaus kämmeneltä Tuonelan Lautturilla, ei saa feidata liikaa oikealle. Toinen heitto toivottavasti suht aukealta, mutta rystyantsa vai suora kämmen? Riippuu sijainnista. Kahdella heitolla jos on molempien mandojen ohi, niin hyvin menee. Lähärissä pitää olla loivan alamäen takia varovainen; ”viheriön” ympäristö on myös aika ahdas ja vain vitosen ringistä saa putata normaalisti, muuten pitänee aina kikkailla asennon kanssa. Jos pelaan tämän kahdesti viidellä heitolla, niin olen hyvin tyytyväinen. +3

#13 – Simppeli heitto paikaltaan rystyltä Purella. Pitäisi olla joka kerta saarekkeen sisällä, vaan vaikeaa on. Tästä on budjetoitava bogey, valitettavasti. +4

#14 – Ei ihmeitä, mikäli kisoihin ei rakenneta mandoa. Rystyltä kevyesti esimerkiksi Pure tai Buzzz linjaa pitkin hieman oikealle. Ei saa joutua liian pitkälle vasemmalle metsään. Kevyt lähäri korille ja putti sisään. Par on pakollinen. +4

#15 – Lyhyt väylä, jossa huono tuuri voi maksaa ikävästi. Rystyltä Pure oikeaa linjaa. Saattaa liitää putille, mutta par tästäkin pitää ottaa. +4

#16 – Helpohko par 5, mutta avauksella voi mokeltaa itsensä rumiin lukemiin. Rystyavaus voi olla missä tahansa keskimetsikön etu- ja takaosan välillä. Kämmenellä voisi päästä varmemmin oikealle linjalle, josta parin ottaminen on helpompaa. Rystyavaus esim. alivakaalla Riverillä kohti keskustaa, kaartaen juuri oikealle väylälle. Jatkoheitto suorana Buzzzilla oikeaa linjaa pitkin keskimetsikön takaosaan. Lähäri viimeiseen metsäpilliin Verdictillä, saattaa kaartaa birdie-putille. Senkin voi töpeksiä, ja silti helpohko par. +4

#17 – Korkea rystyannukka kantaa omien kokemusten mukaan pidemmälle mandon ohi kuin kämmen, mutta aion testata vielä molempia. Pure rystyltä, jos pääsee mutkan jälkeisen väylällä olevan puun tasalle tai ohi, niin loistavaa. Sen takaa lähäri on haastavampi, mutta korille pitäisi silti pystyä navigoimaan. Par tästä on otettava, mutta tämäkin on yllättävän haastava väylä. +4

#18 – Rystyavauksen ei tarvitse olla maaginen, 70 metriä suoraan riittää. Jostain syystä aina koittaa heittää sankariheittoa korille, vaikkei se sinne mitenkään mene. Nyt rystyltä Buzzz suoraan väylää pitkin, lähäri kämmenellä kevyesti pomppii korin luokse ja tämänkin saa ihanteellisessa tilanteessa nostaa par-tulokseen. +4

Näillä eväillä pääsisi siis tuohon normi-par-radan omaan vertailukelpoiseen ennätystulokseeni. Uskoisin kuitenkin kisassa onnistuvani jostain ne edes yhdet birdiet per kierros nappaamaan, jolloin tavoite olisi saavutettu. Toki Veikkola yllättää vastaavasti jossain kohdin hirvittävillä puuosumilla ja -kimmokkeilla, eli mikään ei kuitenkaan tule menemään kuten yllä on suunniteltu, mutta täytyy olla pohja, johon turvautua, kun alkaa heikottaa.

Katsotaan mitä treenikierroksilta jää käteen ja muuttuuko pelikirja vielä paljonkin. Oikoreittejä ja muita niksejä tiiltä koreille otan mieluusti vastaan!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #40 : 07.07.17 - klo:09:14 »
Ehdin käydä eilen illalla testaamassa pelikirjaa Veikkolaan. Oli sellainen kierros, että todetaan nyt vain, että pelikirja toimii tuollaisenaan ihan hyvin… mutta hyvin selväksi kävi se, että tuo asettamani tavoite ei ole lainkaan saavuttamattomissa.

#1 Avaus Voltilla, liitää vähän paremmin kuin Verdict.
#2 Rystyheitto saa olla melkein suora, mutta P2 kevyesti toimi tähän parhaiten. Kääntää hiljaisellakin vedolla juuri kivasti yli.
#3 Volt tässäkin paremmalla tuloksella kuin Verdict. Korihan on yllättävän takana, joten koukkaus alas vasemmalle voi tapahtua vasta väylän takaosassa näkyvien puiden luota.
#4 Gold River rystyltä, ei tarvitse heittää kamalan kovaa, kääntää hippusen yli ja lentää 70-80 metriä, jolloin jää enää lyhyt lähäri.
#5 Gold Saint rystyltä toimii, mutta Blizzard Vulcan oli vielä parempi.
#6 Vaikea on, Alias rystyltä dropparin yli voi olla paras veto. Parilla lähärillä korille. Ei pidä haukata liian isoa palaa tässä.
#7 Mando jännittää mutta sekä rysty että kämmen toimivat. P2 kevyesti lienee turvallisin vaihtoehto.
#8 Opto Saint saattaa olla parempi kuin Gold, koska jälkimmäinen kovalla vedolla kääntää jopa vähän yli, tai ainakin menee liian suoraan ylämäkeen.
#9 Buzzz jyrkässä hyssessä, oikaisee hitusen ja liitää.
#10 Vaikea. Crave suorana kovaa, tai River pienessä hyssessä kevyesti.
#11 Hieno uusi tii! Opto River rystyltä hieman ylikääntäen. Jos avaus on siinä, missä kivikko alkaa, niin loistavaa.


 

#12 Opto River rystyltä hieman ylikääntäen. Kuulostaa tutulta… Joka tapauksessa on tosiaan hyvä, jos tokalla heitolla pääsee toisen mandon ohi. Siitä on hyvä mahdollisuus neloseen.
#13 Rhyno suorana melko kovaa selvästi oikean kautta. Ei varmasti leiju ainakaan pitkäksi. GStar-muovi myöskin tuntuu lötkähtävän hyvin tanteereeseen eikä pompi liikaa.
#14 Onkohan tässä mando kisoissa? Alias suorana kujaa pitkin vasemmalle, josta neppi korille ja nosto.
#15 Rhyno suorana, jopa pienessä hyssessä. Kun pääsee tien yli, niin on jo lähes joka tapauksessa pitkällä putilla.
#16 Vasenta väylää ei enää edes näe tiiltä. Oikealle väylälle riittää suora heitto. Varmaankin taas Opto River rystyltä. Oli tosi vaihtelevia avauksia. Rystyllä pääsee pidemmälle kuin kämmeneltä. Tokalla heitolla jos on keskimetsän päädyssä niin loistavaa.
#17 Volt kämmenellä pienessä hyssessä. P2 rystyltä annukassa toimii myös, mutta kämmen ehkä kuitenkin varmempi.
#18 Vaikea. Alias suoraan. Buzzz kääntää yli oikealle puihin, kun vahingossa laittaa liikaa tehoja.

Näillä muutoksilla siis tuo tavoittelemani tulos on saavutettavissa ja enemmänkin.

Ensi viikon sunnuntaina on muuten tähtäimessä Oittaan Kesäliigan osakilpailu. Pelasin tässä taannoin huonointa frisbeegolfia pitkään aikaan ja napsin Oittaalta +8. Tuollaista murenemista ei parane Kesäliigassa kokea, vaikka en nähtävästi muihin liigan osakilpailuihin pääsekään osallistumaan. Tosin realistina käsitän senkin, että salama ei iske kahdesti samaan paikkaan ja kisakierroksella tuskin ihan heti uudestaan alle parin tulen pelaamaan, mutta onpahan tiedossa, mihin voi onnistuessaan kyetä!
Mukavaa viikonloppua!

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #41 : 18.07.17 - klo:18:35 »
Edellisestä päivityksestä ehtikin sitten tovi vierähtää. Syy on se, että aikaa lajille on ollut todella vähän ja kirjoittamiselle vieläkin vähemmän. Edellisen Veikkolan kierroksen jälkeen olen pelannut neljä kierrosta ja käynyt kerran kentällä heittämässä. Viime sunnuntain Oittaan Kesäliigakin jäi pelaamatta.

Nummelanharjulla olen käynyt kahteen otteeseen sitten edellisen kirjoituksen, ja pelasin molemmat kierrokset uuteen ennätykseen +4. Nummelanharjun ennätys onkin näin laitettu tällä kaudella jo toistamiseen uusiksi. Ensimmäinen näistä kierroksista sisälsi pari uutta birdieväylää (9, 11) ja toisella sain kutosväylän par nelosen pelattua kolmella heitolla: avaus Buzzzilla rystyannukalla liitelee nätisti oikealle kaartuvan mutkan päätyyn, josta Volt kämmenellä koria suojelevien puiden juureen ja siitä putti sisään. Tämä jälkimmäinen kierros oli menossa itse asiassa vieläkin parempaan ennätystulokseen mutta töhrin sen väylään 17, jossa yritin ahneesti korille, mutta pahemman luokan grip lock tai muu heittovirhe rankaisi avauksen oikealle puihin ja kortitin tuplan. Jälleen kertauksena itselleni: heitä vain heittoja, jotka osaat.

Talissa kävin rauhallisena torstaiaamuna ja koska ruuhkaa ei ollut, availin joka väylällä useamman avauksen aina kuudennelle väylälle asti, jolla heitin toisen Buzzzini puiden kautta oikealle pöpelikköön ja vietin seuraavan puolituntisen nokkosten polteltavana. Vähän syö tuollainen peli-iloa, mutta kierros jatkui ihan kohtalaisesti ja väylät 9-16 meni kaikki pariin, lopputuloksen ollessa ennätystä sivuava +7. Nelosväylä on tuottanut viime aikoina eniten ongelmia, ja nytkin siitä tuplabogey.
Väylä #16 on helpottunut melko paljon. Ilmeisesti myrsky on kaatanut puita ja tähän väylään seura keksinee jotain, koska tällaisena väylä on aika turha, tai ei ainakaan Taliin kovin sopiva.
Perjantaina aamulla ennen jälkimmäistä Nummelanharjun kierrosta kävin Veikkolassa ja jos Talissa oli torstaina hiljaista, niin Veikkolassa oli perjantaina kuollutta. Tämä sopi minulle hyvin, koska ylihuomenna alkavaa Veikkolan Aamukastetta varten olin suunnitellut pelaavani tuplakierroksen, eikä siis onnekseni tarvinnut väistellä tai varoa ketään. JaskaT#1 pelasi suunnittelemani pelikirjan mukaan ja JaskaT#2 pelasi samalla pelikirjalla mutta eri kiekoilla... ja arvaahan sen, että JaskaT#2 oli tuloksellisesti parempi. Näinpä siis päätin, että pelipäivinä pohjataan pelikirjaan, mutta lopulta mennään fiiliksen mukaan. Tulokset olivat +10 ja +7, eli parempaan olisi pystyttävä kisapäivinä. Vaikeimmat väylät olivat #6, #12, #14 ja #15. Näistä #6 ja #12 eivät kauheasti huoleta, koska kisapar on yhden tavallista korkeampi. #14 pitää pystyä pelaamaan kolmella, ja ehkä avaan sen putterilla niin eipä ainakaan kiekko liidä liian kauas vasemmalle, kuten nyt kävi toisella avauksella. Väylä #15 sitten, noh, pääsin tien yli kuudennella avausyrityksellä. Osuin kahdella yrityksellä kantoon viisi metriä tiistä. Kertonee tarpeeksi. Dropparilta ei saa mitenkään paria pelastettua. Toivottavasti tästä ei tullut kauheaa henkistä taakkaa kannettavaksi kisakierroksille.

Huomenna olisi vielä koitettava johonkin väliin yritettävä tunkea heittotreeniä, mutta saattaa olla, että torstaina aamulla pelaamaan lähdetään melko pitkän tauon jälkeen. Joskus se on hyväksi, joskus ei. Täytyy muistaa pelata varmasti, mutta kuitenkin nynnyilemättä.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #42 : 20.07.17 - klo:14:18 »
Ensimmäinen kierros Veikkolan Aamukastetta on nyt takana. Kello oli soimassa klo 6:45, tätä ennen taas nukuttu ja heräilty vähän väliä stressaten, etten varmasti myöhästy. Tarkoitus oli ehtiä lämmittelemään hyvin ennen kierrokselle lähtöä ja se onnistuikin hyvin kisakeskukselle tuodun korin ansiosta ja hyvin suunnitellun aikataulun ansiosta.

Lähtö oli väylältä 16, mennään tästä eteenpäin täällä yleiseksi totuttuun malliin eli väylä kerrallaan.

#16 Lähdin luonnollisesti poikkeamaan pelikirjasta jo avausheitolla, rystyllä Buzzzia kohti keskimetsää. Käänsi vähän yli, päätyi metsikön oikeaan laitaan aika alkupäähän. Jatko kämmeneltä ja päivän eka kämmen on yleensä naurettavan huono, niin tänäänkin ja liian pystyssä lähtenyt heitto rollaili oikealle metikköön noin viisi metriä keskimetsän lopun jälkeen. Neppi takaisin väylälle, lähäri Rhynolla ylämäkeen korille ja putti sisään. Par, kelpaa avaukseen ihan hyvin.

#17 Volt kämmenellä melko korkealle, mandon ohi siististi ja väylän oikeaan laitaan. Jatko kämmenellä Verdictillä, kolisee rautoihin mutta ei jää sisään. Putti sisään, par, tässä vaiheessa hyvä fiilis tekemiseen.

#18 Avaus Aliaksella rystyltä lähtee aavistuksen liian korkeana, nuolee oikean reunan puita kunnes kolahtaa, mutta kimpoaa hyvin väylän vasempaan reunaan 25m korista. Verdict kämmenellä nepaten, liukuu ja pomppii ohi korista noin kuuden metrin putille, mutta menee onneksi sisään. Par.

#1 Volt rystyltä matalana, skippaa mutkassa mutta on hitusen kova ja menee mutkan pitkäksi. Puiden takaa ei hyviä aukkoja löydy, Pure kämmenellä jää puihin ja paria ei tästä enää pelasteta. Pitkä puttiyritys reilusti ringin ulkopuolelta ottaa hipat alaraudasta, nosto sisään. +1. Harmittaa, tämä pitäisi aina pelata pariin.

#2 Tätä on harjoiteltu paljon, P2 rystyltä vasenta kaistaa ja leijuu nätisti kaikkien puiden lomasta kohti koria. Viiden metrin putti sisään ja ensimmäinen birdie minulle tällä väylällä, kisassa vielä, kelpaa! Edellisen väylän töhöily kuitattu nopeasti. Parissa mennään.

#3 Ehkä helpoin väylä koko radalla, lähes pakko-birdie. Siispä heitän Voltin rystyllä kaksi metriä tiin edessä olevaan kiveen. Jep. Jatkoheitto rystyllä vasemmalta puun juuresta, alas pitäisi päästä, mutta mieluummin heitän puuhun ennen kallioita. Korin lippu näkyy tästä, koitan kevyttä leijuvaa puttia korin juureen reilusti oikean kautta. Kiekko osuu puihin ennen koria ja jää kallioille. Nyt alkaa jo kiehua. Pitkä alamäkiputti haaralta ei mene edes lähelle, tuplabogey korttiin ja vielä tältä väylältä. Olin varmaan hyvää peliseuraa - no ainakin pidin turpani kiinni. +2

#4 Koitan kasata itseni ennen omaa avausvuoroa. Opto River rystyltä, liikaa tehoja ja kääntää liiaksi yli oikealle pienen mäen päälle puiden taakse. Arvon kämmenlähärin ja puttineppauksen välillä, päädyn jälkimmäiseen, mikä on virhe; heitän puuhun. Pelikaveri pistää metrin taaempaa sisään, oma putti ei taaskaan taida osua edes laitteeseen. Bogey korttiin, +3.

#5 Gold Saint "rennosti" rystyltä, no niin vissiin, riuhtaisen aivan liian korkealle mutta onneksi puu vasemmalla pelastaa pahemmalta mörriltä. Lähäri Purella puuhun, seuraava neppi korin juureen ja nostobogey. +4. Tässä vaiheessa ei enää ole kovin hyvä fiilis ja kun pelikaveritkin napsuttelevat puita samaan tahtiin niin koko porukalla alkaa olla olo, että saisi jo riittää.

#6 Pure rystyltä, yritän dropparin yli mutta kierränkin keskipuun vasemmalta puolelta; ei väliä, mando ohitettu. Jatko puskista selkä korille päin, etenee parikymmentä metriä ennen puuosumaa. Ei haittaa, lähärin saa jo nepattua korin juureen ja kisapar nostamalla. Ihan ok. +4

#7 Pure rystyllä, alkaa kääntää yli mutta ohittaa mandon turvallisesti, kopsuu sen jälkeen puihin. Jatko noin 5m mandolinjan jälkeen, Pure uudestaan rystyllä ei osu yrittämääni linjaan mutta leijailee kolmen metrin päähän korista. Hyvä tuuri, par. +4

#8 Gold Saint rystyltä lähtee liian vasemmalle, jää heinikkoon rinteeseen. Vaikeasta asennosta pitkä hyppyputtiyritys ylämäkeen, jää noin metrin vajaaksi. Nostopar. +4, rytmi alkaa taas löytyä.

#9 Buzzz rystyltä hyssessä, hieman liian matala omaan makuuni eikä mene kovin pitkälle kallion päälle. Perusneppi korille, putti sisään, par. +4

#10 Alias rystyltä nätisti linjaan, pienessä hyssessä kaartaa vasemmalle 30m korista. Helpohko neppaus korille, paitsi että neppaan puuhun ja jätän itselleni 7m putin. Putti on ihan hirveää tänään mutta tämä uppoaa, onneksi par. +4

#11 Opto Riverillä rystyltä, taas liian korkea, ihan kuin pelaisin ekaa kesää. Puu pelastaa suolta. Linja olisi korille ja kisa-birdieputille, Pure rystyltä kuitenkin puuhun ja se siitä. Kämmenlähäri Verdictillä koria kohti, ja mokellan sitten vielä nelimetrisen putin montusta yläpantaan; bogey. +5.

#12 Opto River rystyltä on taas huono, liikaa tehoja ja kääntää aivan liian aikaisin yli oikealle. Olen kuusen juuressa, P2 rystyantsalla lähtee liian jyrkässä kulmassa ja olen ekan ja tokan mandopuun välisellä linjalla oikeassa reunassa, kun toisen heiton jälkeen piti olla jo toisen mandon ohi. Pelaan upporikasta ja rutiköyhää, Gold River rystyltä voimalla pieneen antsaan ja se toimii, liitelee hienosti pitkälle noin 30m korista väylän vasempaan laitaan. Purella kämmeneltä onnistunut neppi korille, putti sisään ja par. +5

#13 Tässä pelkään hieman Puren liitoa, joten heitän sen rystyltä liian varovasti ja vähän liian korkeana. Se kaartaa kohti kalliota ja tippuu nojaamaan yhteen OB-keppiin niin, että kaksi senttiä kiekosta on sisällä. Huh! Putti tästä suunnasta ei pelota, mutta en saa haaralta tarpeeksi voimaa ja osun alarautaan, par korttiin. +5

#14 Rystyltä Pure suorana mutta alkaa kääntää alamäkeen yli melko pahasti ja lipoo puiden oikeaa reunaa uhitellen kimmokkeella OB-tielle. Ei kuitenkaan osu, sukeltaa pienten kuusien keskelle. Todella hankalasta asennosta P2 selkä korille päin, leijuu oksien läpi ja menee parin metrin putille. Putti sisään ja par. +5

#15 Viimeinen väylä, joka kummitteli treenikierroksilta edelleen mielessä. Pure rystyltä lähtee hieman liian tiukasti keskipuihin nähden, ottaa kimmokkeen lampputolpasta ja rullailee 6m päähän korista pienelle ylämäkiputille. Kiva olisi lopettaa birdieen, mutta ehkä huomenna. Nostopar ja lopputulos +5.


Tulos näin jälkikäteen ajateltuna on minulle ihan hyvä, vaikka tiedän pystyväni parempaan. Tuli vain pari ns. tuuriheittoa ja vastaavasti useampi todella, todella tyhmä virhe, joten huomenna on tilaa petrata. Treenikierroksiin nähden vertailukelpoinen tulos olisi siis +8, ja kun tavoite oli pelata paremmin kuin +7 niin ei tässä ihan kamalasti valittaa voi. Birdieita pitäisi ottaa enemmän kuin yksi, toisaalta yhtään tuplaa ei saa kirjata korttiin. Mukavaa joka tapauksessa pelata kisakierros pitkästä aikaa! Huomenna aamulla jatkuu.

Poissa JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Viestejä: 481
  • Profiili
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #43 : 21.07.17 - klo:13:50 »
Näin on sitten toinenkin kierros pelattu ja samalla toiset kisat minulle saatu pakettiin. Aloitus oli väylältä neljä ja aloitin lämmittelyt ykkösväylältä, ei paljon onnistuneita heittoja lämmittelyssä vielä näkynyt.

#4 Avaus Riverillä ekaan puuhun vasemmalla. Jatkoheitto Purella puiden väleistä onnistuu hyvin, mutta ei jaksa korille asti. Bogey. +1

#5 Gold Saintilla lähes yhtä huono avaus kuin eilen, vähän pidemmälle mutta myös enemmän vasemmalle. Jatkokämmen puuhun, neppi korille ja nostobogey. +2

#6 Purella rystyltä oikeanpuoleista keskipuuta oikeaan reunaan, kimmoke kallion kupeeseen oikealle. Cravella kämmen väylälle mandon ohi. Suora lähäri Purella on mainio, kolahtaa korin juureen kalliolle ja pomppaa vähän pitkäksi. 5m ylämäkiputti sisään pariin. +2

#7 Pure rystyltä alamäkeen, pahin virhe eli väärä suuntaus ja mandon väärältä puolelta. Re-tee P2:lla todella varman päälle, menee kaukaa vasemmalta ja kimpoilee oikealle mandopuun taakse jonnekin. Puita on paljon edessä ja ympärillä, Pure pienessä hyssessä jää 8m vajaaksi korista. Ylämäkiputti ei uppoa, seiska korttiin ja tunne, että kierros on taputeltu, on hyvin vahva. +6

#8 Gold Saint rystyltä on liian matala ja voimaton; kaikissa heitoissa tunne, että pelaan ekaa kertaa. Pomppii mäkeen, neppi korille ja nostopar. +6

#9 Verdict melko matalana pienessä hyssessä, linja näyttää pelikavereidenkin mielestä hyvältä mutta puihin kopisee - frisbeegolfia parhaimmillaan. 20m jyrkkä hysseneppi puiden takaa korille onnistuu, nostopar. +6

#10 Alias rystyltä linjan oikeaa laitaa nuollen, napsahtaa puuhun ja kimpoaa vasuriin puiden taakse. Korille matkaa 40m, jyrkkä kämmen-annukka Buzzzilla on liian jyrkkä, jää vajaan kympin putille, eikä mene. Nostobogey. +7

#11 Opto River lähtee suoraan linjaa pitkin - ensimmäinen onnistunut avaus tähän mennessä. 30m korille, suora linja, Pure rystyltä mutta liian laiska ja feidaa aikaisin. Puiden takaa 6m ylämäkiputti haaralta jää alarautaan, olisi birdie maistunut. Nostopar. Pelikaveri purkittaa eaglen. +7

#12 Gold Saint lähtee hyvin mutta alkaa kääntää yli roimasti, potkaisee onnekkaasti oikealta takaisin keskelle väylää. Gold Riverillä ylikääntävä mutta hieman liian korkea ja feidaa hieman väylän vasempaan reunaan. Korille matkaa noin 30m, yritän kämmentä Purella mutta nyt ei onnistu, feidaa oikealle. 6m alamäkiputti on helpohko mutta jätän laittamatta, ei maistu birdiet. Nostopar. Toinen pelikaveri purkittaa toisen eaglen. +7

#13 Pure rystyltä, päivän harvoja onnistumisia, metrin päähän korista ja nostobirdie. +6

#14 Buzzz rystyltä osuu linjaan hyvin, on vajaa 20m korista etuvasemmalla tiiltä katsottuna. Neppi korille päin ja 4m putti sisään, par. +6

#15 Pure rystyltä lähtee hyvin, tyssää mättääseen 6m korista. Puttaan ujosti, kuten koko päivän, osuu alarautaan ja kierii 5m alamäkeen. Henkinen kantti ei kestä, puttaan löysästi korin päälle ja aina yhtä kiva kakkosnelonen korttiin. +7

#16 Avaus Opto Riverillä rystyltä kohti keskimetsää, nyt ei käännäkään yli vaan feidaa keskelle vasenta kaistaa. Hyvällä paikalla, mutta Verdict kämmenellä on heikohko ja menee liian kauan suoraan. Kolmas heitto ylämäen suuaukolta puiden takaa, taas koitettava Buzzzilla kämmen-annukkaa. Jää taas 6m putille ja edellisestä viisastuneena en puttaa liian matalaa, vaan yläpantaan. Nostopar. +7

#17 Volt kämmenellä on mainio, korille jää matkaa vajaa 15m. Yritän vain puoliksi ja ne ei mene ikinä, mutta nostopar on hyvä tulos. +7

#18 Avaus Aliaksella lähtee liian aikaisin kädestä vasemmalle metikköön. Jatkot kämmenellä Verdictillä, jää lyhyeksi ja reilua kymppimetristä en edes yritä. Nostobogey. +8

#1 Rystyllä Verdict todella pahasti oikealle, himottelee ensimmäistä puuta mutta onneksi ei osu. Feidailee sen verran vasuriin, että sieltä pieni kämmenhysse Verdictillä nostolle ja par. +8

#2 Rystyllä P2 jälleen puiden lomasta ui vielä parempaan paikkaan kuin eilen. Loistavaa. 6m putti ohi koko laitteesta, paluuputti viidestä metristä pantaan, ei tästä tule mitään, toinen kakkosnelonen. +9

#3 Vika väylä, eilisen surkein esitys. Verdictillä rystyltä liikaa vasempaan mutta menee puiden välistä läpi ja kopsahtaa kallion laelle, ja myöhemmin paljastuu, että kierii kiitettävästi rinteen alas 5m putille. Vihdoin osuu ja uppoaa, lopetus birdieen. +8


Ei onnistunut tuloksen parannus ja oli todella synkkää menoa alusta asti. Tänään peli kaatui putteihin. Kaksi kakkosnelosta, melkein kaikki muutkin kunnon putit ohi ja yksi mandon ohitus väärältä puolelta maksoivat liikaa. Onneksi sain sentään seurata läheltä muiden onnistumisia.
Kotimatkalla iski hieman näin toisen kisan jälkeen fiilis, että onkohan tämä kisaaminen sittenkään minua varten; pettymystä pettymyksen perään ja pelaamisesta nauttiminen on vaikeaa. En osaakaan lähteä kisoihin pelaamaan oppikokemuksena ja pitämään hauskaa, vaan puristusta ja jännitystä on liikaa. Ei olisi pitänyt asettaa mitään tavoitteita, sitähän täällä minulle jo ekaa kisaa ennen varoiteltiin. Treenikierrokset menivät kisojen alla tuloksiin +7 ja +10, ja kun nyt kisoissa pelasin vertailukelvolliset tulokset +8 ja +11, niin ei tämä sitten niin surkeaa ollut - taso vain on tämä: heikko.
Alustavat ratingit kierroksilta olivat 853 ja 830 eli molemmat yli oman nykyisen ratingin, ja siihen kai pitää olla tyytyväinen.
« Viimeksi muokattu: 21.07.17 - klo:14:03 kirjoittanut JaskaT »

Poissa TaneT

 • Konkari
 • *****
 • Viestejä: 830
  • Profiili
 • Seura: TT
Vs: Kylmä kiekko veteen – Jaskan peliblogi
« Vastaus #44 : 21.07.17 - klo:14:39 »
Yli oman = hyvä
Opitko jotain uutta? Yleensä kyllä
Onko selvä mitä seuraavaksi tarvitsee treenata? Yleensä joo
Oliko ihan kivaa kuitenkin? Lähes aina :D

Itsellä se kisaaminen on tämän lajin suola ja auttaa tunnistamaan omia heikkouksia pelaajana.
Judge Kruunu Slammer | Claymore Verdict Justice | Thief Culverin Felon Ahti | Trespass Enforcer