Frisbeegolf-keskustelu > Frisbeegolf

Lapsen mukaan ottaminen radalle

<< < (2/5) > >>

Oeppae:
Lapsi vasta tuloillaan, mutta olen vähän miettinyt jo, että varmaan oppii olemaan kentällä mukana jo vaunuissa. Saa heitellä sitten omaa tahtiaan kun/jos alkaa kiinnostaa. Naisystäväkin pelaa fribaa, joten tästä olisi hyvä saada koko porukalle harrastus. Ajattelin antaa mennä ihan omaa tahtiaan, ehkä hieman korostaen hyviä suorituksia - eli että vähän silmäilee millä tyylillä onnistumisia tulee ja mitä kannattaisi jatkossa tehdä. Mutta eiköhän sinne ~5vuoteen asti mene ihan vaan omalla improvisoinnilla ja sitten kun alkaa vähän motoriikka hahmottua, keskittymiskyky kehittyä jne niin varmaan kenttätreeni olisi parasta? Saa helppoja referenssipisteitä ym ja vähän samalla tavalla harjoitella kuin ala-asteelaiset jalkapallotreeneissä harjoittelevat. Jos heittely ei ollenkaan maistu niin minkäs sille mahtaakaan ja ei pidä pakottaa. Vähän myöhemmin sitten jotain fribaleirejä voisi tulla mieleen jos ihan niin pitkälle päästään.

Tuohon perheporukoihin kentillä. Ehkä näitä on vähän kahta ryhmää. Osasta jo näkee, että vanhempi/vanhemmat tietää mitä tekee ja etiketit, jolloin jos päästää nopeampia ohi niin eikai siinä kenelläkään mitään koputtamista ole, ketkä siellä kentällä heittelevät. Mutta, erittäin usein paikallisella helpommalla kentällä näkee näitä porukoita, jotka eivät selkeästi paljon heittele eikä perusetiketeistä ole hajua. Onhan se hiukan äsryttävää aloittaa ykkösväylää jonkun 4 henkisen perheen perään, jotka katselevat kiireettömästi kun omat tapit siellä puttirallia vetää 5minuuttia. Tietää näissä tilanteissa, että erityistä varovaisuutta pitää käyttää, ettei omat heitot karkaa kohti, koska en usko että FORE-huudon jälkeen siellä mitään kovin järkevää välttämättä tapahtuu joten alkaa siltäkin osin vaikuttamaan omaan peliin. Ohittaminenkin on välillä haastavaa, jos odotat heidän lopettavan oman väylänsä ennen omaa aloitusheittoasi - koska ehtivät taas aloittamaan seuraavan väylän ja etenemään siinä puoleenväliin kunnes olisitte tulossa. Onhan se hiukan ikävää jos 30minuutin kierros venähtää tuntiin - eikä tämä ole lapsien syy pelkästään vaan myös isot hitaat porukat aiheuttaa samaa. Ehkäpä itsellä ohitusetiketissä myös kehitettävää, usein tulee sitten skipattua joku väylä, että pääsee ohi mutta olisihan se kiva tulostakin heittää. Huonoilla kiesseillä ei haittaa..

Flick Maniac:
Itseasiassa paskinta kohtelua kanssapelaajilta fribaradalla ever on tullut lapsiperheeltä. Kysyin ohittaa Järvenpään nelosella ja nihkeähkösti suostuivat. Korilla ollessani noin 10 metrin päähän tupsahtaa kiekko, ja kun mainitsen että jos ette ihan vielä heittäisi, isäpappa möyhöää vaan jotain "heitä ny äläkä lässytä siellä, päästettiin sut jo ohi". Ei pysty käsittämään minkälainen ihmisperse noin tekee, saati potenssiin kymmenen vielä opettaa lapsilleen käytöstapoja. Skippasin vitosväylän kokonaan että sain hajurakoa ja pelata rauhassa.

jauza:
Lapset mukaan vaan! Mukavaa yhdessä tekemistä se on. Mun mielestä tärkein pointti on, että menee silloin lapsen ehdoilla. Eli eväät mukaan, tarpeeksi taukoja, lapsi saa jäädä ihmettelemään asioita. Eli itse opin parin kiekan jälkeen, että enkkarundit tms on toisen kerran juttu ja lapsen/lasten kanssa on erijuttu. Eli kun on odotukset realistiset, niin ei tuu kenellekään pettynyksiä ja silloin kokemus on hauska.

Flick Maniac:
Nimenomaan tuota oon koittanut jo valmiiksi takoa omaan päähän. Että se oma heitto on korkeintaan sivujuonne koko hommassa.

Oeppae:
Kuulostaisi oivilta pelkillä puttereilla pelattavilta harkkarundeilta tai mahdollisuudelta testata vähän erikoisempia ja harvinaisempia heittoja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta