Frisbeegolf-keskustelu > Frisbeegolf

Kesä frisbeegolfradalla

(1/2) > >>

Mr.Orange:
Kesä on ohi, se on varmaa. Nyt on aikaa ja tilaa nautiskella suorastaan zen-tyylisessä rauhassa radalla pienessä tihkusateessa ja +5- asteen keleissä. Eteen sattuvat pelaajat ovat asiaan paneutuneita ja keskustelevat väylien muutoksista, kiekkojen ominaisuuksista ynnä muusta aiheeseen kuuluvasta. Mutta millaista oli frisbeegolf kesällä? Nämä ovat vain keski-ikäisen huomioita lajista kesällä yleensä, en tuomitse ketään.

Kesällä sai odottaa omaa vuoroaan 30 minuuttia tai enemmänkin. Kierros kesti tuplasti kauemmin. Tai sitten täytyi jättää väliin ja tulla takaisin aamulla. Ei siinä mitään, laji kasvaa, hyvä niin.

Kesällä edellä on monia pooleja, joissa on 6-10 humalaista nuorukaista. Näiden nuorien on mölyttävä ja mylvittävä mahdollisimman äänekkäästi jokaiselle heitolle, oli se hyvä, keskinkertainen tai huono.

Kesällä 10 hengen poolissa 3 heittää syvälle puskaan ja 3 veteen. Kiekon etsimiseen vedestä menee kauan, koska etsimiseen on vain yksi käsi. Humalaisen pelaajan toinen käsi puristaa kaljatölkkiä ja estää sitä kaatumasta. Tupakka on jouduttu tumppaamaan.

Kesällä yhdellä väylällä pelaaja ehtii nauttimaan yhden kaljan JA yhden tupakan. Eräänlainen juomahaaste siis. Putin jälkeen kaljaa tippuva tölkki täytyy heittää korin päälle.

Kesällä jokainen tii on roskattava kalja- karkki- ja tupakkaroskalla mahdollisimman sotkuiseksi. Mieluiten näköetäisyydellä roskiksesta.

Kesällä oikea pelaaja varustautuu kierrokseen 24 kiekon pro-bägillä ja 24 kaljan pahvisalkulla.

1990-luvulla kävin silloin tällöin pubissa ja silloin pubit löyhkäsivät kaljalle JA tupakalle. Sittemmin tupakointi kiellettiin pubeissa. Onneksi nykyään on frisbeegolfrata, jossa kaikki on edelleen sallittua. Luulin olevani yleisellä liikuntapaikalla mutta olenkin taas pubissa 90-luvulla!

Iltaisin ja aamuisin radalla kiertää kilpailevia tölkinkerääjiä, jotka kyräilevät toisiaan. Tälläkin toiminnalla on työllistävä vaikutus!

JaskaT:
Tykkään mielensäpahoittaja-asenteestasi.

Unohdit muutaman pointin:
- Kaljatölkit tulee jättää radalle, mutta olennainen osa touhua on lisätä mukaan leikki niiden piilottamisesta. Kuinka kauan kerääjillä kestää löytää kaikki puiden taakse, tiirakennelmien alle ja 15 metriä tiin taakse metsään piilotetut tölkit?
- Tumpatut tupakat jätetään radalla maahan, niin kuin muuallakin Suomessa, koska tumppihan ei ole roska, vaan nopeasti noin 12 vuodessa maatuva, ympäristölle haitallisia kemikaaleja sisältävä luonnontuote.

Kyllähän tämä nyt vaan on niin saatanan vaikeaa.

Mr.Orange:
Kiitos lisähuomioista. Tästä tuli mieleen seuraava tarina.

Olin kierroksella aamulla matkalla väylälle 17 ja tupsahdin puun takaa suoraan tölkinkerääjämummuun. Olimme niin lähekkäin että jotakin oli pakko sanoa. Keskustelu ajautui metsän antimiin. Kyllä, mustikat olivat jo nähneet parhaat päivänsä mutta puolukat olivat juuri nyt parhaimmillaan. Sitten keskustelu ajautui jotenkin roskiin. Mainitsin että, kyllä, joskus rata on aika roskainen. Tästä tölkinkerääjämummun naama kirkastui ja hän suorastaan heräsi eloon. Hän heti kysyi että: tulit tuolta päin. Onko siellä roskia? Tajusin tehneeni mokan, koska väylät 14,15 ja 16 oli jo selvästi putsattu viime illan jäljiltä. Sopertelin jotakin ja aloin keskittymään väylään 17, muuten olisin joutunut lahjoittamaan hänelle juomapullonani käyttämäni Fanta-pullon. Tästä edespäin muistan aina, että minä voin haluta roskattomampaa rataa mutta tölkinkerääjän näkökulmasta on parempi mitä enemmän radalla on roskaa.

paw:
Onpa hyvä että kierrän "paskempia ratoja", kun yksikään kohta ei ole osunut toistaiseksi omalle kohdalle. On joskus joitain apinalaumoja olluit vapaana, mutta harvassa ovat onneksi olleet.

Ihan mielenkiinnosta, onko kyseessä ollut jatkuvasti sama rata vai onko tämä kenties jokin yleisempi ongelma alueella jossa käyt heittämässä?

Flick Maniac:
*vetää karvalakin syvemmälle päähän*

Kyllä minä mieleni niin pahoitin, kun...

Kesälläkin järjestetään kaikenmaailman kisoja harva se viikonloppu sen sun tän huru-ukkoporukkojen toimesta ja taas rata suljettu.... Ja paskat, sinne sekaan vaan kiroilemaan, sanon minä, perrrrkele.

Ja jotain helkutan viherpiipertäjää kynsisaksien kanssa nyrhimässä ruohoa siinä just mihin minun 50m hysseheittoni laskeutuu... Mitkä perhanan talkoot? Menkää polttamaan kaskea tai jotain muuta oikeasti hyödyllistä, saatana.

Ei kyllä pitäisi muiden kuin minun innostua mistään lajista. 600 kenttää ei riitä mihinkään. Täytyy Väyryselle taas pirauttaa, mutta ensin paikallislehteen.

*ottaa hatun pois päästä*

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta