Frisbeegolf-keskustelu > Frisbeegolf

frisbeegolf säännöt 2018

(1/4) > >>

mykey:
Sääntökirjat painetaan uusiksi kaudelle 2018, jokos sitä ollaan tavattu uudistukset läpi ja mitä mieltä? Henkilökohtaisesti odotan mielenkiinnolla näiden vapaasti ratasuunnittelun käyttöön saapuvien uusien elementtien luovimista kilpakentille.
Relief area: Alue jonka voi OB kaltaisesti rajata ulos pelialueelta ja peli jatkuu metri rajasta OB säännön kaltaisesti ilman rangaistusta.
Hazard area: Alue joka on rajattu ja jonne päätyessä lisätään tulokseen rangaistusheitto ja jatketaan kumminkin sieltä mihin kiekko päätyi.
Relief area siis tulee uskollisten OB alueen rangaistusta kiukuttelevien iloksi estämään pelaamista mistä oikeasti ei voi tai saa pelata.. Kun taas hazard alueella saa helpostakin väylästä muokattua ns forelle tai vasurillle kohdistettuja väyliä tai päin vastoin. Toisaalta hazard saa 100m väylästä tehtyä avausheittoa ratkaisevamman väylän jos huonoa heittoa ei saa pelastettua par tulokseen vaan vippaamalla alle ja nostamalla par tuloksen...
Saapi nähdä miten tulevat käyttöön ja kuinka paljon nostavat tunteita ilmoille.. Mitäs mieltä näistä ja muista sääntömuutoksista?

JaskaT:
Nuo uudet aluesäännöt ovat mielenkiintoisia mutta äkkiseltään kuvittelisin ja toivoisin, että niistä ei innostuta liikaa ja ruveta käyttämään turhan takia. Muutama tuollainen alue per rata voi olla ok, mutta jos joka väylällä alkaa olla hasardia tai vapautusaluetta niin vähän kikkailuksi menee. Harkiten käytettynä hyvä lisä, kuten mandot ovat olleet.

Heittopaikkaa koskeva sääntömuutos on mielestäni hyvä ja tervetullut, koska ainakin oman vähäisen pelikokemuksen pohjalta heittopaikan tarkkuuden kanssa ollaan oltu aika suurpiirteisiä eikä virheitä ole juuri huudeltu - en minäkään. Puteissa sitten vähän enemmän.

TaneT:
Itse näen nuo erilaiset OB alueet lähinnä erikoistapauksiin sopiviksi, esim. Kaatiksen kivikasa väylällä 16. Alueelta on liian vaarallista pelata, mutta ei siitä rankaistakaan tarvitse. Joissakin tilanteissa jokin noista uusista aluetyypeistä voi järkeistää väylää siten, että yksittäiselle väylälle ei tarvitse tuhota koko kilpailua tyyliin Keinukallio#1.

Heittopaikkaa koskeava muutos on selkeästi huonompaan suuntaan. Heittopaikkaan on varmasti helpompi osua, mutta osuman tulkitseminen tulee vielä entistä vaikeammaksi ja lisäksi virheen täytyy olla todella selvä, että siitä olisi yksi pelaaja antamassa rankkua. Lisäksi harvassa on ne tilanteet (väylällä), jolloin kaksi pelaajaa olisivat katsomassa osumaa heittopaikaan, joten tämä todennäköisesti vie käytäntöä entistä väliinpitämättömämpään suuntaan :(

mykey:
Tämä heittopaikan koko muutos 20x30cm entisen 30cm pitkä suoran langan ohuen sijasta ja siihen liittyvä varoituksen poistuminen ja suoraan rangaistaminen on kyllä varmasti mielipiteitä jakava asia.
Mielenkiintoiseksi sen myös tekee tuo käsittääkseni kahden pelaajan tai yhden toimitsijan tarvitseminen rangaistuksen huomioimiseksi.
Käytännössähän tässähän tarvitsisi väylällä siis kolmen hengen ryhmän kulkea jokaisen kiekolle / riittävän lähelle katsomaan onko heittoasento virhe vai ei.
Sen voi kääntää myös tuon käytöslistan mukaan jossa pelaajalle kuuluu antaa varoitus mikäli ei seuraa muiden heittoja että mikäli et ole paikalla katsomassa ja yksi pelaaja toteaa virheen ja et sitä ole arvioimassa saat varoituksen sääntöjen noudattamattomuudesta.
Näin rikkonut pelaaja pääsee vapauteen ja muut saa varoituksen kun eivät nähneet tilannetta.ehkä vähän väännetty teoria mutta mielestäni sääntöjen mukainen..
Toisaalta sitten huomauttaminen ja muiden katsomattomuus varoittaa ystävällisemmin rikkeen tekijää vahinko tapauksissa kun suun avaa vaikka muut eivät näkisikään.
Itse ainakin vähän pahoillaan sääntömuutoksesta, koska oikeat vahingot jossa väylällä pelaaja astuu kiekkonsa päälle ja liukastuu kaatuen ja kiekon lentäessä ties minne olivat mahdollista uusia varoituksella vanhoissa säännöissä.. Nyt saa harjoitella tosissaan väylällä heittopaikalla pysymistä.
Upsi heittäjille muutos on varmasti mieleinen koska jalan osumista aikaisemmin oli kyllä aika vaikea saada kohdilleen.
Joka tapauksessa toivon mukaan näistä aletaan kiinnostumaan ja harjoitellaan pelaamaan sääntöjen mukaan jotta ei tule paha mieli koko ajan minin päällä makaamisesta.

Flick Maniac:

--- Lainaus käyttäjältä: mykey - 10.01.18 - klo:12:29 ---Sen voi kääntää myös tuon käytöslistan mukaan jossa pelaajalle kuuluu antaa varoitus mikäli ei seuraa muiden heittoja että mikäli et ole paikalla katsomassa ja yksi pelaaja toteaa virheen ja et sitä ole arvioimassa saat varoituksen sääntöjen noudattamattomuudesta.
Näin rikkonut pelaaja pääsee vapauteen ja muut saa varoituksen kun eivät nähneet tilannetta.ehkä vähän väännetty teoria mutta mielestäni sääntöjen mukainen..

--- Lainaus päättyy ---

Aina tuota sanotaan, mutta sen kun näkis että menis läpi. Jos räikeitä virheitäkään ei huudeta niin ei kyllä tällaista byrokraattistakaan, vaikka tavallaan asiaa olisikin.

Noita uusia sääntöjä toivon kanssa hartaudella sovellettavan. Relief oikeasti vain esim Lemmenlaakson luonnonsuojelualueet tms. mihin ei ole soveliasta mennä pelaamaan. Hazard hommat lähinnä isompiin kilpailuihin mausteita tuomaan. Tietty ne ketkä jo nyt on mehuissaan triplamandoista sun muista minigolfelementeistä ovat sykkyrällä onnesta kun voi joka väylälle vetää vielä erivärisiä tikkuja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta