Frisbeegolf-keskustelu > Tekniikkakeskustelu

Powering down or discing down

(1/3) > >>

J.hakala:
Elikkä tälläne tuli mieleen.
Miten muut lähestyvät väylää/ heittoa.
Omalla kohdalla heitän mielummin hitaampaa kiekkoa kovaa, kuin nopeaa kiekkoa "hiljaa".
Itsellä ainakin tarkkuus kärsii jos liikaa joutuu himmailemaan heitossa, toisaalta jos liikaa yrittä hitaammalla, niin tulos on sama kummallakin heitolla. Yleensä hitaalla kuitenkin parempi lopputulos. Koskaan en heitä ns. Golf heittoja 100% teholla vaikka tilaa olisi, vaan mielummin tarkasti vaikka pituudessa vähän hävitäänkin.
Esimerkiksi voisin antaa vaikka väylän joka on 80m ja kääntää lopuksi hieman vasemmalle.
Tähän lähtisin mielummin heittämään (rhbh) vakaata midaria kuten verdict tai emac truth kovaa, kuin se että heittäisin hiljempaa vaikka tresspassia.(toki tuohon heittoon löytyy fairwaykin, mutta näillä saa pointin esille :)
Omat pituudet on aika max midarilla siellä 80-90m paikkeilla eikä draiverikaan kantanut syksyllä kuin 10-20m pidemmälle  parhaimmillaan ns. Tarkasti.
Olisi mukava kuulla muiden mietteitä tästä asiasta  ;)


J.hakala:
Toivoisin vastausia ihan noviiseilta(niinkuin itse), kuin myös korkeamman tason pelaajilta  ;)

Ectoplasm:
Nopeaa kiekkoa kun heittää hiljaa, niin se ei saavuta tarvittavaa nopeutta jotta lentäisi numeroiden mukaisesti, joten heitän myös itse mieluiten hitaampia kiekkoja kuten putteria ja midaria.
Edit: Ja tuohon esimerkkiin 80m vasemmalle kaartavaan väylään heittäisin c-line md LHBH, joka alkaa hitaasti kääntämään yli ja liukuu vasemmalle korin tuntumaan :)

DJSigma:
Hitaampi kiekko, vaikka eihän sitäkään välttämättä tarvi ns. täysiä sitten heittää. Nopeaa kiekkoa hiljaa, niin tulee vaan "vääränlainen" lento, vaikka tietty sekin voi joskus johonkin sopia.

Esimerkissä valitsisin varmaan vähän alivakaamman/kuluneemman kiekon ja laittaisin kämmentä (RHFH) ja toivoisin ettei skippaa hirveästi oikealle.  ;D

Oeppae:
Riippuu tosissaan vähän tilanteesta.

Itselleni tuossa esimerkkitilanteessa, eli 80m vasempaan kääntyvän väylän heittäisin tilan salliessa hyzer-heiton MF thunderbirdillä, koska se tuntuu itselläni menevän varmimmin oikeaan kohtaan ja heitto on erittäin toistettava. Tai ainakin minusta hyzer-heitto on aina ns. helpoin heitto, ja helpompi kuin suorempi lopuksi vasemmalle kääntyvä midariheitto. Eli ehkä tuota hyzerkulmaa arvioisin aina ensin ja sen jälkeen disc down. En tykkää varsinaisesti powering downista, kun silloin kiekot tuppaavat elämään vähän omaa elämäänsä.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version