Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Tuplabogeyn rataseikkailut  (Luettu 31539 kertaa)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #120 : 19.12.20 - klo:13:43 »
#93
3.8.2020 Mustasaari
Österhankmo frisbeegolf (C2)


Päivän kuudentena ratana Österhankmo frisbeegolf Mustasaaressa. Radan perustamisvuodesta ei ole tietoa, mutta sanoisin, että ainakin noin 5-6 vuotta vanhasta radasta on kyse, sillä osa väylistä on jo kasvanut sen verran tukkoon. Rata sijaitsee uimarannalla ja sen lähiympäristössä. Radalla on 9 väylää ja koreina jälleen kerran iän ikuiset Amexpot.

Väylä 1 (Par 3)
42-metrinen suora ja todella kapea. Väylä on vain noin 3 metriä leveä ja väylän molemmilla puolilla on läpipääsemätöntä pajukkoa/vesakkoa, joten kannattaa väylää pitkin pelailla, jotta ei tarvitse kiekkoja etsiskellä. Heittopaikan merkkinä parrun pätkä.  (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
54-metrinen väylä alamäkeen. Suoraan heittopaikan edessä on noin 2 metriä korkea pajupuska, jonka ylitse pitäisi heittää ja tästä johtuen koria ei näy heittopaikalle. Väylä on vielä kapeampi kuin edellinen ja väylää ympäröivät pusikot entistä tiheämmät. Itse en uskaltanut kuin puttailla väylää pitkin korille, sillä en halunnut hukata kiekkoja tälle radalle. Jos avauksen heittää sokkona sen pajukon ylitse mörriin, niin kiekkoa saa varmasti etsiskellä tunnin verran, sillä vesakko on sen verran tiheää. Heittopaikan merkkinä jälleen parrun pätkä. (par)

Väylä 3 (Par 3)
60-metrinen suora ja kapea väylä. Väylää ympäröivä mörri on lähes edellisten väylien kaltaista, mutta nyt itse väylä on hieman leveämpi, joten tässä väylässä on jo jopa hieman järkeä. (par)

Väylä 4 (Par 3)
57-metrinen suora ja kapea väylä jälleen. Mutta nyt väylä on oikeasti ihan hieno, vaikkakin väylää ympäröivä mörri on taas jälleen kerran melkoista pusikkoa. Vinkkinä jälleen kerran pelaa EHDOTTOMASTI väylää pitkin. (bogey)

Väylä 5 (Par 3)
Tältä väylältä en löytänyt sitä parrun pätkää merkkinä heittopaikasta, mutta luulen kuitenkin että löysin oikean heittopaikan kartan avulla ja jonkinlainen painauma on tässä kohtaa nurmikolla. 45-metrinen vasemmalle kaartuva väylä ylämäkeen uimakoppien vierestä avointa nurmea pitkin. Suoraan edessä on tiheä koivu, joka pitää ohittaa oikealta puolelta. Väylä kääntyy kahden vessan/uimakopin jälkeen jyrkästi vasemmalle metsän puolelle. Todella hazardiväylä, jos alueella on muita liikkujia/uimareita. (par)

Väylä 6 (Par 3)
Heittopaikan merkkiä ei jälleenkään löydy, mutta kun kartan avulla katsoo, suurin piirtein oikean kohdan mistä heittää niin edessä on 70-metrinen alamäkiväylä. Väylän puolivälissä on noin 3 metriä leveä gäppi, johon on osuttava, muuten alku- ja loppuosa ovat avointa nurmikenttää. Jälleen todella vaarallinen väylä jos uimareita on rannalla. (par)

Väylä 7 (Par 3)
38-metrinen suora ja todella kapea väylä. Radan lyhin väylä, mutta kuitenkin ehdottomasti yksi radan parhaista väylistä. Nyt väylän ympärillä ei ole mitään pusikoita, joten nyt uskaltaa jo heittää ”kunnolla”. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
51-metrinen väylä, tai no en ole ihan varma voiko tätä väyläksi kutsua hyvällä omallatunnolla? Heittopaikan edessä on noin kolme metristä pajukkoa ensimmäiset 10 metriä, joten koria ei näy tiille ja ihan sokkona pitää yrittää sen ylitse heittää. Väylän puolivälissä on jonkinlainen jalkapallokenttä ja lopussa koti sijaitsee taas pusikon keskellä. Jos heitto jää korista vähänkään vasemmalle, niin korille ei ole mitään asiaa sillä pusikosta ei ihminen ja ei oikeastaan kiekkokaan pääse läpi, joten on kierrettävä oikealta ”väylää” pitkin, vaikka sitten esimerkiksi puttailemalla pari metriä kerralla eteenpäin. Todella surkea väylä. (bogey)

Väylä 9 (Par 3)
53-metrinen oikealle kaartuva väylä. En ole varma onko korille joskus ollut suora reitti, mutta se on vain kasvanut umpeen? Nyt pitää kiertää todella paljon vasemmalta puolelta ja sen reitin edessä on valtavan tuuhea suuri puu, joka nappaa oikeastaan kaikki korkeat heitot alas, joten heitto saisi olla vain noin 2 metriä korkea ja sillä heitolla ei edes pääse putille. Toki yksi vaihtoehto olisi heittää avausheitto vain edessä olevan pusikon ylitse ja toivoa, että ollaan lähellä koria, mutta minä en ainakaan halunnut etsiskellä kiekkoa puskista, jos heitto sattuisi epäonnistumaan. Paras asia tässä väylässä on se että se on radan viimeinen väylä ja tämä rata vihdoinkin loppuu. (bogey)


Lopputulos: +1

Radan paras väylä: Väylä 4 on ehdottomasti paras, sillä muistuttaa eniten ”oikeaa” frisbeegolfväylää tällä radalla, vaikkakin ympäröivät pusikot ovat melkoiset. Mutta tämä on kaikesta huolimatta ihan pelattava väylä.

Ratakartta on paikoillaan ja pisteet siitä ja ilman sitä suunnistaminen väylille olisi todella hankalaa. Millään heittopaikalla ei ole tiimattoa, vaan heitetään ihan maapohjalta. Heittopaikan merkkeinä on parimetriset parrun pätkät, toki näitä ei ihan kaikilta väyliltä löytynyt, vaan ainakin väylillä 6 ja 7 saa arvioida itse oikean heittopaikan. Puttikoria ei tälläkään radalla ole, mutta ei voi olettaakaan sellaista koska rata on tällainen perus ”kylärata” ja budjetti on varmasti ollut tiukka. Yhdelläkään väylällä ei myöskään ole väyläopasteita, joten heittopaikkoja on vaikea löytää ja radan muotoja vaikea hahmottaa ja oikeasti suunnistajan perustaitoja tarvitaan, mutta ilman kompassia kuitenkin pärjää vallan mainiosti ;). Onneksi Amexpon koreissa on kaikissa numerolätkät, joten tietää mihin koriin ollaan pelaamassa. Väyliä ympäröivä mörri on melkoista pusikkoa/vesakkoa/pajukko, joten kiekon voi helposti hukata ikuisiksi ajoiksi, sillä en usko että radalla pyörii kovinkaan paljon frisbeegolffareita, toki voihan joku marjanpoimijakin kiekon sieltä joskus mättäästä löytää? Ainakin väylät 1-4, 8 ja 9 kaipaisivat kipeästi raivaussahaa ja täyty sanoa, että ihan pari tankillista bensaa ei tule riittämään. Etenkin väylät 2 ja 8-9 heitettään aivan sokkona koska itse väyläkin on kasvanut umpeen. Väylät 5 ja 6 ovat todella vaarallisia jos alueella on uimareita/aurinkonpalvojia ja vahingoilta on vaikea välttyä, toki nyt oli sen verran kylmä päivä, jotta sain onneksi yksikseen alueella palloilla. Väylät ovat todella lyhyitä, mutta suurin haaste niissä on kiekon pitäminen löydettävissä. Väylät tarvitsivat myös hieman lisää suunnittelua, sillä oikeastaan kaikki ovat vain suoria kapeita väyliä, joten pelaaminen on tästä johtuen todella tylsää. Rata sijaitsee todella pienellä alueella, joten radan kiertää nopeasti ja on tässä radassa varmaan joskus ollut jotain ideaa, mutta nyt rata on vain hylätty ja se on kasvanut umpeen.

Österhankmo frisbeegolfrata kaipaisi ehdottomasti raivausta ja heittopaikkojen parantamista. Väylämittojen perusteella tämä rata sopii hyvin aloittelijoille, mutta jos vain pystyy välttämään tätä rataa, niin se kannattaa kyllä tehdä. Ei voi kyllä hyvällä omalla tunnolla suositella rataa kenellekään.

Oma rataennätys: +1


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:0.3
Radan kunto:0.3
Radan toteutus:0.3
Yleisfiilis radasta:0.2


Loppuarvosana: 1.1
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #121 : 19.12.20 - klo:14:00 »
#94
3.8.2020 Vöyri
Maxmon frisbeefolfrata (B1)

Päivän seitsemäs ja ehdottomasti viimeinen rata Maxmon frisbeegolfrata Vöyrin kunnassa. Rata on valmistunut tänä vuonna (2020), joten rata on todella uusi ja oikeastaan mitään polkujakaan ei ole vielä ehtinyt muodostua maastoon. Rata sijaitsee meren rannalla ja sen ympäristössä ja jonkin sorttinen tanssilavakin alueelta löytyy. Rata on DiscGolfpark, vaikka se ei radan nimestä käy ilmi, joten koreina perus DisCatcherit ja muutkin opasteet tuttua ja turvallista laatua. Radalta löytyy 9 väylää, mutta putti koria ei ole.

Väylä 1 (Par 4)
158-metrinen suora par 4-väylä. Väylä on todella avoin, joten avaukseen voi laittaa kunnolla Poweria. Ei ole suurta väliä mihin kiekko laskeutuu ja jos onnistuu väistelemään suurimman osan puista, niin lähestyminen korille on melko simppeliä. Kori sijaitsee merenlahden rannalla, joten maisemat ovat komeat. Tämä on todella hieno aloitusväylä radalle. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
83-metrinen melko kapea aivan pillisuora väylä. Väylä levenee ja puut harvenevat koko ajan väylän loppua kohti. Todella komea väylä jälleen. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
67-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen. Väylällä on monta valtavaa mäntyä joiden oksat ovat todella matalalla, joten heitto ei saa olla korkea ja matalalla heitolla on taas todella vaikea päästä korille saakka, joten korkeuden hallinta tällä väylällä on erittäin tärkeää. Lopussa korin joka puolella on harvassa mäntyjä, mutta huonolla tuurilla joutuu läheltäkin koria puttaamaan puiden takaa. (par)

Väylä 4 (Par 3)
94-metrinen suora ja melko kapea väylä harvassa mäntykangasmetsässä. Puut ovat sen verran harvassa, joten hieman väärään linjaankin lähteneellä heitolla voi päästä korille. Oikea korille johtava väylä on sen muotoinen, jotta on todella vaikea saada kiekkoa kääntymään oikeassa kohtaa yli ja väistellä kaikki puut, millekään ylimääräisille käännöksille ei ole varaa. (par)

Väylä 5 (Par 3)
88-metrinen hieman vasemmalle kaartuva aika avoin väylä. Korin ja avauspaikan välissä on ainoastaan muutama puu, jotka pitää väistää. Jos avaus jää vajaaksi, niin voi olla hieman hankaluuksia lähestyä noin pari metrisestä taimikosta, mutta avauksella niiden taimien ylitse on helppo heittää. (par)

Väylä 6 (Par 3)
86-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on jälleen melko avoin ja oikeastaan toisinto edellisestä väylästä. (par)

Väylä 7 (Par 3)
78-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen lammen/kosteikon tai oikeastaan kuivan hiekkamontun ylitse. Alussa on osuttava noin 5 metriä leveään gäppiin, mutta sen jälkeen väylä on täysin avoin korille saakka. Ennen koria vasemmalla puolella on yksi mänty, jonka oksat nappaa kaikki huonot heitot alas. Visuaalisesti todella komea väylä. (par)

Väylä 8 (Par 3)
63-metrinen suora väylä ylämäkeen. Väylän alkuosassa mäntyjen oksat ovat todella alhaalla, joka vaikeuttaa heittoa ylämäkeen huomattavasti. Vähän ennen koria on kolmen männyn rivi keskellä väylää ja saa valita omasta mielestään parhaan reitin jostain välistä. Kori sijaitsee korkean kumpareen/kivikasan päällä, joten rollivaara on todellinen uhka. Lyhyestä mitastaan huolimatta tämä on erinomainen väylä ja hyvin toteutettu. (par)

Väylä 9 (Par 4)
144-metrinen suora par 4-väylä. Väylä on oikeasti todella leveä ja puuston on sen verran harvaa, jotta ei ole suurta väliä minne kiekko avauksella päätyy. Ainut vaikeus väylällä on se, että jää jonkin pari metrisen männyntaimen taakse ja ei saa tästä johtuen hyvää heittoasentoa jatkoheittoon. Todella helppo ja yksinkertainen par 4-väylä, nyt oli ehkä suunnittelijalta loppunut mielikuvitus hieman kesken. (birdie)


Lopputulos: -3

Radan paras väylä: Väylä 7 on radan paras väylä. Visuaalisesti todella hieno ja muutenkin suunnitteluun oli käytetty ajatusta.

Ratakartta on paikoillaan ja kaikki väyläopasteet ovat viimeisen päälle, koska rata on uusi. Tiipaikat ovat hyvin perustettu ja riittävän kokoiset ja luulenkin, että nämä tulevat kestämään kauan hyvinä. Puitteet ovat tosiaan tuttua ja turvallista DiscGolfPark laatua ja sitä on oppinut todellakin arvostamaan paljon, kun tähän saakka on monenlaista kötöstystä tullut nähtyä rataseikkailujen aikana ja varsinkin tämän päivän reissun mittakaavalla Maxmon radan puitteet ovat kyllä ehdotonta huippuluokkaa. Radan väylät ovat siistit ja ne on hyvin raivattu ja mitään pusikoita/heinikoita ei radalta löydy, mutta pieni miinus pitää kyllä antaa, että ainakin muutama männyntaimi enemmän olisi voitu kaataa väyliltä 5,6 ja 9. Parin vuoden päästä nämä männyntaimet ovat huomattavasti korkeampia ja väylät muuttuvat liikaa tuuria vaativiksi jos tälle asialle ei tehdä mitään. Väylät ovat pääsääntöisesti hyviä, monipuolisia, hyvin suunniteltuja ja toteutettuja. Toki poikkeuksena väylät 5 ja 6, jotka ovat keskenään ihan samanlaiset ja ne ovat vähän tylsiä, varsinkin kun ne ovat peräkkäiset väylät radalla. Radalla on jopa kaksi par 4-väylää, joka on hyvä saavutus yhdeksän väyläiselle radalle ja varsinkin aloitusväylä on todella erinomainen par 4-väylä komeissa maisemissa.  Korkeuseroja ei radalta valitettavasti juurikaan löyty.

Maxmon frisbeegolfrata on yllättävänkin hyvä rata ja ylivoimaisesti tämän päivän reissun paras. Rata sopii hyvin aloittelijoille ja myös enemmän harrastaneille ja kannattaakin ehdottomasti radalla vierailla. Ainut harmitus itsellä oli se että en jaksanut rataa kiertää pitkän päivän jälkeen toiseen kertaa, sillä rata olisi ehdottomasti ansainnut sen. Rata on todella miellyttävä kiertää ja se sijaitsee komeissa maisemissa.

Oma rataennätys: -3


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:1.5
Yleisfiilis radasta:1.6


Loppuarvosana: 6.9
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #122 : 19.12.20 - klo:14:08 »
Frisbeegolf Simpsiö (AA1) Lapualla arvostelua päivitetty, sivulta 2. Radalla käyty nyt 27.8.2020 ja parannuksia oli radalle tehty ja väylät olivat muokkautuneet huomattavasti parempaan muotoon pelaajista johtuvan "kulumisen" vuoksi. Radan väylät ovat todella haastavia ja todella mukavia pelata Joten kokonaisarvosana nousi 8.5-->8.9 ja samalla sijoitus nousi muutaman pykälän.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #123 : 19.12.20 - klo:14:26 »
#95
15.9.2020 Keuruu
Ketvelniemen frisbeegolfrata (C3)


Tämän päivän tarkoituksena olisi kiertää kaikki Keuruun alueen radat. Päivän ensimmäiseksi radaksi valikoitui Ketvelniemen frisbeegolfrata luonnollisesti Keuruulla. Radan perustamisvuodesta ei ole tietoa, mutta kovin uudesta radasta ei kuitenkaan ole kyse, sanoisin että 5-10 vuotta vanhasta radasta on kyseessä. Radalla on 9-väylää ja koreina DisCatchereiden tapaiset korit, mutta ehkä hieman heppoisemmat, en tosiaan tiedä mitkä korit ovat kyseessä, mutta ihan kelvollisilta vaikuttavat.

Väylä 1 (Par 3)
95-metrinen melko avoin puistoväylä. Noin väylän puolivälissä on mando, joka on suoritettava vasemmalta puolelta, samalla mando ja vasemmalla reunalla oleva tuuhea kuusi muodostavat 5 metriä leveän gäpin, johon on osuttava jos halajaa korille. Kori sijaitsee muutaman koivun ympäröivänä, mutta lähestymisen pitäisi olla aika simppeliä. (par)

Väylä 2 (Par 3)
99-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylällä on kaksi mandoa, joiden välistä on kiekko saatava pujoteltua. Mandot, eivät ole aivan samalla kohtaa, mutta lähes porttimandosta on kuitenkin kyse. Avaus pitää tosiaan heittää näiden mandojen välistä, jotka muodostavat noin 5 metriä leveän kujan. Noin 60 metrin päässä väylä kaartuu jyrkästi vasemmalle ja kohti järveä. Kori on hienolla paikalla ja tämä on muutenkin todella komea väylä. (par)

Väylä 3 (Par 3)
101-metrinen suora väylä. Väyläopaste on kaatuneena maassa. Väylä on lähes loppuun saakka melko leveä, oikealla reunalla on maailman tihein ja korkein kuusiaita ja vasemmalla reunalla on koivuja vieri vieressä. Väylää lähinnä olevassa koivussa on myös mando, noin väylän puolivälissä ja se pitää suorittaa oikealta puolelta, joten väylää pitkin on pelattava. Ennen koria on koivuja todella paljon suojelemassa koria ja vaatii hieman tuuriakin, jotta lähestymisellä väistelee kaikki ne. (bogey)

Väylä 4 (Par 3)
89-metrinen väylä loivaan alamäkeen. Korille on kaksi eri reittiä, joko vasemmalta reunalta kämmenreitti tai oikealta reunalta rystyhyssereitti. Oikean puolen reitti on hieman leveämpi, joten se kannattaa valita. Kori sijaitsee pienen kumpareen laella, joka tuo jännitystä puttaamiseen. Väyläopastetta ei muuten löytynyt mistään. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
66-metrinen suora ja avoin väylä. Tällä pullon muotoisella väylällä on outtia oikeastaan joka puolella ja väylällä on myös jokin paikallissääntö voimassa:”Bunker hazard, kiekon mennessä saarialueella pelialueelta ulos, peliä jatketaan samalta heittopaikalta ilman rangaistusta. Ennen saarta normaali OB-sääntö”. Aika ihme sääntö sillä tämä ”saarialue” on kuitenkin kiinni tässä suuremmassa OB-alueessa ja aika epäselvästi ilmaistu sääntö ja jää tulkinnanvaraa missä tilanteessa tulee rankkua ja milloin ei? Muutenkin aika ihmeellisiä rautakeppejä on saarialueen OB-tikkuina. (par)

Väylä 6 (Par 3)
48-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Ennen koria kaksi koivua muodostava porttimandon, joka on noin 5 metriä leveä. Mandot ovat hieman hassusti suunnattu tiille, joten on aika hankala nähdä meneekö kiekko oikeasta välistä. Korin on komealla paikalla järven rannassa. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
Tässä välissä tulee noin 200 metrin siirtymä. 57-metrinen suora ja melko kapea metsäpilli loivaan ylämäkeen. Kori on hieman vasemmalla reunalla, joten aivan suoralla heitolla ei korille kuitenkaan pääse. Tiipaikka on melkoisella montulla, mutta kyllä siitä nyt kuitenkin heittämään pystyy jotenkuten. (par)

Väylä 8 (Par 3)
63-metrinen oikealle kaartuva melko kapea metsäväylä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
53-metrinen hitusen vasemmalle kaartuva todella kapea metsäränni loivaan ylämäkeen. Kori sijaitsee kallion laella, joten nopealla kiekolla heitettäessä skippejä on luvassa.  (birdie)


Lopputulos: -3

Radan paras väylä: Paras väylä on väylä 4, sillä korille löytyy kaksi eri reittivaihtoehtoa ja muutenkin todella komea väylä on kyseessä. Hienosti suunniteltu ja toteutettu väylä vaikkakin väyläopaste uupuu.

Ratakartta ei radalta löytynyt, mutta väylät löytyvät siitä huolimatta melko vaivattomasti. Yllätys yllätys, tällä kertaa puttikorikin löytyy vaikka radalla ei ole kuin 9 väylää, plussat siitä. Tiipaikoissa on kaikissa hieman parantamisen ja toivomisen varaa, matot kyllä ovat paikoillaan, mutta usealla väylällä ne olivat kuopallaan ja hieman huonosti perustettuja, mutta on kyllä huonompiakin tullut nähtyä. Väyläopasteet löytyivät kaikilta paitsi yhdeltä väylältä (väylä 4), mutta niistä ei kuitenkaan meinannut saada mitään selvää, sillä väyläopastelaatat olivat alumiinia ja niihin oli ilmeisesti kaiverrettu väylämitat yms. muut tarvittavat tiedot. Laatat olivat pahasti haalistuneet, eikä väylien muodot oikeastaan selvinnyt niistä. En ole varma millä tekniikalla ne opasteet oli tehty, mutta joka tapauksessa ne olivat todella huonossa kunnossa. Rata jakautuu kahteen eri osaan, ensimmäiset kuusi väylää ovat puistoväyliä ja kolme viimeistä väylää ovat täysin metsäväyliä. Ensimmäiset neljä väylää ovat todella hyviä ja hienosti suunniteltuja ja toteutettuja ja ne sijaitsevat myös todella kauniilla paikalla aivan järven rannassa. Nämä neljä ensimmäistä väylää ovat myös todella haastavia ja niitä on mukava pelata. Sitten väylät 5-6 ovat oikeastaan aika surkeita, varsinkin väylässä viisi ei ole mitään järkeä, siinä on yritetty vähän liian hienoa, josta on sitten tullut täysi epäonnistuminen ja epäselvä väylä eri sääntöineen ja tähän väliin olisikin sopinut huomattavasti paremmin joku perussuora puistoväylä. Väylän numero kuusi tuplamando on hieman epäselvä, koska sitä ei näy kunnolla tiille, ja mielestäni se on myös turha, sillä yksikin mando olisi aivan hyvin ajanut saman asian. Väylät 7-9 ovat perushyviä metsärännejä, joten niistä ei valittamisen aihetta löydy. Väylät ovat siistejä, nurmet on leikattu ja radasta on pidetty muutenkin hyvää huolta, joten pelaaminen on mukavaa. Radan maasto on melko tasaista muutamaa kumparetta lukuun ottamatta. Rata sopii kaikentasoisille pelaajille ja itse olin kaikesta huolimatta positiivisesti yllättynyt kuinka kiva rata oli.


Oma rataennätys: -3


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.6
Radan kunto:1.7
Radan toteutus:1.3
Yleisfiilis radasta:1.4


Loppuarvosana: 6.0
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #124 : 27.12.20 - klo:10:04 »
#96
15.9.2020 Keuruu
Iso Kirja ”Pikku Putti” (C3)


Päivän toisena ratana Iso Kirjan”Pikku Putti” frisbeegolfrata Keuruulla. Rata on perustettu jo vuonna 2012, joten melko vanhasta radasta on kyse. Radalla on 9-väylää ja koreina Amexpon vanhat ja todella ruosteiset korit. Rata sijaitsee Ison Kirjan pihapiirissä, joten kyseessä on oikeastaan ”puistorata”

Väylä 1 (Par 3)
Aloitusväylää on todella vaikea löytää, kun yrittää suunnistaa ratakartan avulla rakennusten väleistä ja kun lopulta saapuu oletettuun aloituspaikkaan, niin kori uupuu kokonaan, joten väylää ei ole oikeasti olemassa enää.

Väylä 2 (Par 3)
56-metrinen avoin vasemmalle kaartuva väylä. Kori sijaitsee suuren puun takana. Heittopaikan merkkinä ainoastaan puukapula maastossa ja kori on aivan ruosteessa. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
47-metrinen suora ja avoin väylä. Väylällä on esteenä ainoastaan pari hassua puuta, joten mitään ongelmia ei pitäisi olla korille lähestyttäessä. Heittopaikasta ei mitään merkkiä, mutta heitetään kävelytieltä kartan mukaan suurin piirtein oikeasta paikasta. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
43-metrinen suora väylä, kori sijaitsee kahden pensaan välissä ja varsinkaan oikean puolen pensaaseen ei kannata heittää. Heittopaikasta ei taaskaan mitään merkkiä, mutta heitetään kävelytieltä kartan mukaan suurin piirtein oikeasta paikasta. (par)

Väylä 5 (Par 3)
45-metrinen oikealle kaartuva väylä. Kori sijaiseen muutaman pensaan takana ja korin lähellä on myös yksi suuri ja tuuhea puu, joka nappaa kiekot alas. Tämä on ylivoimaisesti radan haastavin väylä. (par)

Väylä 6 (Par 3)
42-metrinen suora ja avoin väylä, eikä väylällä ole mitään esteitä. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
40-metrinen suora ja avoin väylä. Väylän loppupäässä on muutama puu, jotka pitää väistellä. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
30-metrinen suora ja kapea väylä ylämäkeen. Radan lyhin väylä, muttei toki helpoin, sillä gäppi johon on väylän puolivälissä osuttava, on ainoastaan 2 metriä leveä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
33-metrinen suora ja avoin väylä loivaan alamäkeen. Tämä on ehkä radan helpoin väylä, sillä hyppyputilla pääsee helpohkosti korin juuren saakka.  (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Sanoisin että väylä numero 2 on radan paras väylä, sillä se muistuttaa eniten frisbeegolfväylää.

Ratakartta ei radalta löytynyt, mutta fgr-sivustolta löytyy kartta, jota todellakin tarvitaan kun yrittää suunnistaa väylille. Väyliä on todella vaikea löytää, sillä tiipaikkoja ei ole merkitty mitenkään, vaan joutuu käytännössä kartan avulla heittämään oikeasta/oletetusta heittopaikasta. Rata sijaitsee Ison Kirjan pihapiirissä, joten rakennuksia ja kävelyteitä on joka puolella, joten on todella vaikea hahmottaa missä mikäkin väylä oikeasti sijaitsee, onneksi muutamassa korissa on numerolätkä paikoillaan ja se helpottaa suunnistamista huomattavasti. Käytännössä kaikki heittopaikat ovat kävelyteillä ja ne ovat asfalttia, joten ne ovat melko tasaiset ja niistä on ihan ok heittää. Tai en nyt tiedä voidaanko edes puhua oikeista heittopaikoista, vaan nämä on oikeastaan paikkoja joista voi vaan heittää. :D Väyläopasteita ei ole laisinkaan, joka on aina harmittava asia millä tahansa radalla. Väylät ovat pääsääntöisesti todella lyhyitä, helppoja ja avoimia puistoväyliä, joten mitään haastetta ei radalta siinä mielessä löydy. Ensimmäistä väylää ei ole ollenkaan olemassa vaan kori on kerätty pois jonkin asuinrakennuksen vierestä, joten rata on ainoastaan kahdeksanväyläinen nykyisin. Ihan kiva neppailurata, jos vain kaikki puitteet olisivat edes jonkinlaiset. Nurmikot olivat juuri ajettu ja alue oli muuten siisti ja ihan kauniilla paikallakin rata sijaitsee, mutta siihen ne positiiviset asiat sitten oikeastaan jäivätkin. Varta vasten radalle ei kannata missään nimessä lähteä, mutta onneksi alueella on toinen todella huippurata, niin harmitus ei ole niin suuri tätä rataa kohtaan. Mutta siitä toisesta radasta sitten lisää seuraavassa arvostelussa.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:0.3
Radan kunto:1.2
Radan toteutus:0.5
Yleisfiilis radasta:0.5


Loppuarvosana: 2.5
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #125 : 27.12.20 - klo:10:25 »
#97
15.9.2020 Keuruu
Iso Kirja ”Iso Heitto” (AAA1)


Seuraavana ratana Keuruulla sijaitseva Ison Kirjan ”Iso Heitto”. Nyt on todella kovasta radasta kyse, sillä tällä radalla, toki hieman muokatulla versiolla, pidettiin vuoden 2019 avoimen luokan SM-kisat. Rata on perustettu vuonna 2013 ja sitä on muutamaan kertaan päivitetty vuosien varrella. Radalla on nykyisin 18 väylää ja koreina toimivat DisCatcherit. Rata sijaitsee aivan uskomattoman komeissa maisemissa aivan järven rannalla ja olen odottanut todella pitkään, että saisin pelata täällä kierroksen.

Väylä 1 (Par 5)
288-metrinen aloitusväylä oikeastaan koko väylän mitan avoimella kentällä. Noin reilun sadan metrin päässä suoraan edessä on valotolppa, joka toimii mandona ja se on kierrettävä oikealta puolelta. Oma käsi ei aivan riitä mandolle saakka, mutta sen kun ohittaa niin edessä on ainoastaan avointa nurmikenttää, eikä mitään esteitä, joten saa sydämensä kyllyydestä antaa kiekolle kyytiä. (par)

Väylä 2 (Par 4)
225-metrinen oikealle kaartuva väylä. Noin sadan metrin päästä tiistä on noin 10 metriä leveä gäppi koivikossa, josta pitää saada kiekko menemään lävitse. Pienen koivikon jälkeen ei ole mitään esteitä enää edessä, mutta pitää olla tarkkana outtien kanssa, sillä niitä on joka puolella. (par)

Väylä 3 (Par 4)
152-metrinen vasemmalle kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Heittolinjan edessä noin 50 metrin päässä, on pari pensasta, mutta niiden ylitse voi helpohkosti heittää. Tällä väylällä on todella tiukat outit joka puolella, joten pitää olla todella tarkkana mihin kiekon saa laskeutumaan. Korin lähellä on myös pari pientä ”bunkkeria”, jotka ovat hazard aluetta ja ne vaikeuttavat lähestymistä ja myöskään järveltä puhaltava tuuli ei sitä ainakaan helpota, sillä kori on aivan järven rannassa. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
65-metrinen suora väylä loivaan ylämäkeen. Tiipaikka sijaitsee todella kapeassa niemen kärjestä ja tuntuu, että heittäisit kiekkoa suoraan veneestä. Edessä on noin 40 metrinen järven ylitys, jonka jälkeen on jyrkkä ylämäki. Kannattaa varoa, että ei osu rannalla oleviin koivuihin, sillä jos niihin osuu, niin kiekko löytyy aivan varmasti järven puolelta. Sanoisin että tämä väylä on tähän saakka visuaalisesti kaikkein kaunein frisbeegolfväylä, joka on tullut vastaan. (par)

Väylä 5 (Par 3)
74-metrinen suora väylä loivaan ylämäkeen. Väylän vasemmalla reunalla noin 20 metrin päässä on mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta. Mando ei vaikuta mitenkään peliin, sillä on kuitenkin pakko heittää koivujen välistä kohti koria. Kun ohittaa ne 20 metrin päässä olevan koivurivin, niin loppuosa väylästä on täysin avointa nurmikenttää. Oikealla reunalla on myös outtia, mutta sekään ei tule peliin jos ei osu alun puihin ja ota sieltä jonkin virhepompun. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
75-metrinen oikealle kaartuva väylä alamäkeen. Koria ei näy tiille, joten joutuu heittämään hieman sokkona. Väylällä on myös mando, noin 30 metrin päässä, joka pitää suorittaa vasemmalta. Kori on jälleen todella kauniilla paikalla aivan järven rannassa, joten pitkäksi ei kannata missään nimessä heittää avausta. (par)

Väylä 7 (Par 3)
91-metrinen oikeastaan suora ja aika kapea metsäväylä aivan järven rannassa. Väylän oikeassa reunassa on jälleen mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta, mando estää ainoastaan ison rystyhyssen heittämisen oikeaa reunaa pitkin. Puuosumia kannattaa välttää, sillä suurella todennäköisyydellä kaikki vasempaan lähtevät hipsut päätyvät järveen. Korin sijaitsee jälleen kerran aivan uskomattoman hienolla paikalla. (par)

Väylä 8 (Par 4)
264-metrinen suora väylä aluksi loivaan alamäkeen ja lopuksi jyrkähköön ylämäkeen. Väylä alussa on puita, jotka muodostavat noin 5 metriä leveän gäpin, johon on osuttava, tämän jälkeen väylä on täysin avointa nurmikenttää. Väylä viettää oikealta vasemmalle, joten pitää olla todella tarkkana kiekon laskeutumiskulmasta, jotta ei joudu vasemmalla olevaan outiin. Lopussa kori on sijoitettu korkealle kallion laelle. (par)

Väylä 9 (Par 4)
225-metrinen suora ja aluksi melko kapea väylä aivan järven rannassa ja rannan myötäisesti. Oikealla reunalla oleva mando, estää isojen hyssejen heittämisen, joten on mentävä kiltisti väylää pitkin ja varottava, ettei kiekko yhtään feidaa ja päädy järveen. Väylän loppuosa on täysin avointa muutamaa suurta pensasta lukuun ottamatta. Kori sijaitsee vähän niin kuin saaressa, sillä sinne on mentävä siltaa pitkin ja poistuttava siltaa pitkin. Korin takana on vesi noin 8 metrin päässä, joten aivan minne tahansa ei voi heittää lähestymistä. Todella komea ja hienosti suunniteltu väylä. (par)

Väylä 10 (Par 3)
100-metrinen vasemmalle kaartuva väylä jyrkkään ylämäkeen. Sisäkurvissa ennen koria on muutama mänty, jotka pitää ohittaa ja vasemmalla reunalla on myös outtia koko väylän mitta. Korille pääsemiseksi on heitettävä todella kovaa ja ainakaan oma käteni ei sinne saakka riitä. (par)

Väylä 11 (Par 3)
109-metrinen suora väylä todella jyrkkään alamäkeen. Kori sijaitse aivan järven rannassa joka on luonnollisesti outtia, myös molemmilla reunoilla on outtia koko matka, joten pitää olla todella tarkkana, ettei kiekko feidaa vasemmalle tai kippaa oikealla. Tämä on se väylä, jossa suurimalla todennäköisyydellä löytää kiekkonsa outin puolelta. Todella komea väylä jälleen kerran.  (par)

Väylä 12 (Par 4)
225-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylällä on noin 7 metriä leveä porttimando noin 40 metrin päässä tiistä ja jos en missaa, niin dropparikin löytyy. Avaus heitetään alamäkeen ja molemmin puolin on melko tiukat outit. Noin 120 metrin päässä väylä avartuu valtavaksi nurmikentäksi ja etäisyyksien hahmottaminen on tästä johtuen todella hankalaa. Korin vasemmalla sivulla ja takan on todella lähellä myös outtia ja liian pitkäksi menneet lähärit löytyvät todella helposti tuuheiden kuusen oksien alta. (bogey)

Väylä 13 (Par 3)
120-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä alamäkeen. Noin 30 metrin päässä tiistä on vaahteran ja skeittihalfpipen muodostama noin 5 metriä levä gäppi. Jos osuu gäppiin, niin väylä on muuten avointa nurmikenttää lopun muutamaa koivua lukuun ottamatta. Väylällä on jälleen todella kapeat outit, joten tarkkana saa olla. (par)

Väylä 14 (par 4)
150-metrinen vasemmalle kaartuva par 4-väylä. Väylän alussa on jälleen noin 5 metriä leveä gäppi, johon osuttava, jonka jälkeen on taas pitkästi avointa. Kori sijaitsee hieman hassussa paikassa mäen päällä ja sinne voi päästä ainoastaan kapeaa puukujaa pitkin, joten avauksen sijoittaminen on todella tärkeää. Joka puolella on taas kapeat outit. Tämä on mielestäni radan huonoin väylä ja on radan ainoa väylä josta en oikein pidä.  (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
115-metrinen suora ja melko kapea väylä. Koria ei aivan näy tiille sillä joutuu heittämään pienen kumpareen ylitse ja kiekon feidiä on todella vaikea hallita tästä johtuen, varsinkin kun väylä viettää koko matkan vasemmalle alas. Väylällä on myös mando, joka pitää suorittaa vasemmalta puolelta ja se estää ainoastaan ison hyssen heittämisen korille. Väylä joka puolelta löytyy jälleen outtia. (par)

Väylä 16 (Par 3)
95-metrinen suora ja todella kapea väylä. Väylällä on myös tuplamandoportti noin 30 metrin päässä tiistä, joka rajoittaa heittovalikoimaa dramaattisesti. Todella hieno väylä ja jos välttyy puuosumilta, niin korille on melko helppo päästä sillä heitetään loivaan alamäkeen. (par)

Väylä 17 (Par 4)
235-metrinen suora ja täysin avoin väylä lukuun ottamatta lopun pientä metsäsaareketta, jonne kori on piilotettu. Nyt saa heittää aivan sydämensä kyllyydestä, sillä väylä on TODELLA leveä. Vasemmalla oleva kävelypolku on kyllä outtia, mutta oikealla on hehtaarikaupalla tilaa, joten outtiin tuskin joutuu. Kori tosiaan sijaitsee pienessä metsäsaarekkeessa jonne menee ainoastaan kapea reitti, toki voi yrittää tuurilla metsän läpi tai sen ylitse, mutta korin takana on todella lähellä outtia. (par)

Väylä 18 (Par 4)
235-metrinen mutkitteleva par 4-väylä avoimella nurmikentällä, ainoastaan tiukat outit tekevät väylästä mutkittelevan, joten ihan minne sattuu ei voi kiekkoa nakella. Väylällä on myös mandovalotolppa noin 100 metrin päässä tiistä, joka pitää suorittaa vasemmalta puolelta ja droppari löytyy aivan mandon vierestä. Väylä kaartuu mandon jälkeen oikealle ja lopuksi vielä vasemmalle taskuun, jossa kori sijaitsee. Väylä tuntuu todellakin pidemmältä kuin ilmoitettu ja varsinkin tuulisella säällä, tämä täysin avoimella oleva väylä, on todella haastava. Erinomainen lopetusväylä tälle radalle.  (bogey)


Lopputulos: -1

Radan paras väylä: Radan paras väylä on väylä numero neljä ja vain ja ainoastaan maisemien puolesta. Tämä on kaunein frisbeegolfväylä ylivoimaisesti.


Ratakartta löytyy heti parkkipaikan vierestä ja puttikoreja on useampiakin ja tilaa löytyy hehtaarikaupalla jos haluaa lämmitellä draivinrangella. Nyt on sellainen rata, jossa voi todellakin lämmitellä kaikki heitot ja putin kuntoon ennen kierrosta, sillä puitteet ovat todellakin kunnossa. Rata on maksullinen ja se kustantaa 5 euroa/päivä, jonka maksaa todella mielellään, sillä rata ja puitteet ovat aivan mahtavat. Nurmikot on leikattu milliin ja sitä leikkaamista on oikeasti monta hehtaaria, joten ylläpidettävää on todella paljon. Ratamaksu voisi olla aivan hyvin vielä korkeampikin, sillä on nähty todella paljon heikommin huollettuja ratoja vähintään samoilla kertamaksuilla. Maisemat radalla on aivan uniikit ja en osaa kuvitella voisiko missään muualla olla näin suurta rataa näin komealla alueella ja maisemissa. Suurin osa väylistä sijaitsee aivan järven rannalla ja puitteet ovat melkein kuin pallogolfkentällä. Väyläopasteet löytyvät jokaiselta väylältä ja ne ovat todella selkeät ja siirtymillä on opasteitta ohjaamassa heittäjiä. Tiipaikat ovat riittävän suuret, mutta ne ovat oikeastaan ainoa asia, joka radalla voisi olla hieman parempi, sillä muutamalla väylällä ne olivat hieman epätasaiset, mutta on tullut paljon huonompiakin nähtyä. Radan väylät ovat todella hyvin suunniteltuja ja ne ovat kaikki haastavia. Radalta löytyy myös yllättävän paljon korkeuseroja ja useat väylät viettävät kinkkisesti kohti outtia, joten kiekonlaskeutumiskulmat pitää hallita  jos haluaa hyvän tuloksen ja ei halua löytää kiekkoaan outista. Väyläpituudet ovat sitä luokkaa, että joka väylällä saa heittää koko ajan kovaa ja tarkasti ja pirkkojen saaminen on todella haastavaa. Usealla väylällä outit ovat todella lähellä, joten keskittyminen ei saa yhtään herpaantua, sillä sitten tulee automaattisesti plussaa korttiin, ja plussien takaisin kurominen tuloksessa on todella haastavaa.

Rata on todella haastava ja sopiikin parhaiten enemmän harrastaneille ja pro-pelaajille. Aloittelijoille rata on fyysisesti ja varmasti henkisestikin raskas, sillä heittomitta ei tule riittämään ja plussaa tulee tuloskorttiin todella paljon. Ehdottomasti huippurata on kyseessä ja siellä kannattaa kyllä kaikkien suunnata jos tykkää frisbeegolfista, sillä tästä ei paljon voi rata enää parantua. Rata on todella loistava kokonaisuus ja aivan uskomattoman mahtavissa maisemissa. Paras rata, joka on ratabongausseikkailujen aikana tullut tähän saakka vastaan.


Oma rataennätys: -1


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:2.3
Radan kunto:2.4
Radan toteutus:2.3
Yleisfiilis radasta:2.4


Loppuarvosana: 9.4
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #126 : 02.01.21 - klo:15:07 »
#98
15.9.2020 Keuruu
Keurusselän frisbeegolfpuisto (AA1)


Seuraavana Keuruun ratana, Keurusselän frisbeegolfpuisto. Rata on perustettu vuonna 2019, joten melko uudesta radasta on kyse. Rata on 18-väyläinen ja koreina toimivat tällä kertaa Prodiscuksen Targetit punaisilla yläpannoilla. Rata sijaitsee Keurusselän lenkkeilymaastossa, joten korkeuseroja on varmasti luvassa.

Väylä 1 (Par 3)
107-metrinen suora ja melko avoin aloitusväylä. Kori sijaitsee kumpareen reunalla, joten rollausvaara on suuri. Yhtään vajaaksi ei kannata avausta jättää sillä on suuri riski, että jää muutaman matalahkon puskan keskelle. Todella komea aloitusväylä. (par)

Väylä 2 (Par 3)
116-metrinen oikealle kaartuva väylä ylämäkeen. Väylällä on myös mando (ja dropparikin löytyy) noin 40 metrin päässä tiistä, joka pitää suorittaa vasemmalta puolelta, joten korille ei pääse yhtään oikomaan. Vasemmalla oleva asfalttitie ja oikealla oleva aita ovat outtia ja muovaavat tästä väylästä todella kapean ja haastavan väylän jossa kiekon laskeutumiskulma pitää hallita. Kori sijaitsee jälleen viettävässä rinteessä, joten ohi ei kannata puttailla. (bogey)

Väylä 3 (Par 3)
Tässä kohtaa on hieman pidempi siirtymä. 126-metrinen todella paljon oikealle kaartuva väylä jyrkkään alamäkeen. Väylällä on jälleen mando väylän  oikeassa reunassa, joten korille ei taaskaan pääse yhtään oikomaan, vaan on heitettävä väylää pitkin. Väylä on melko kapea ja kiekot jostain syytä löytyvät lähes aina vasemmalla olevasta sankasta metsästä jos ei hallitse kiekon lentorataa. Kori sijaitsee hieman metsän puolella taskussa, joten lähestyminen korille ei ole mikään itsestään selvyys. (par)

Väylä 4 (Par 4)
187-metrinen vasemmalle kaartuva väylä jyrkkään ylämäkeen, nousua korille tulee 14 metriä. Oikealla reunalla oleva lauta-aita on outtia. Avauksen saa heittää aivan täysiä, sillä väylä on avoin ja väylää nousee yhä jyrkemmin ylös kun lähestytään koria. Kori sijaitsee aivan mäen huipulla, joten kakkosheiton voimaakaan ei tarvitse rajoittaa, sillä harva tyyppi heittää sen pitkäksi. (par)

Väylä 5 (Par 3)
109-metrinen suora väylä jyrkkään alamäkeen, laskua korille tulee 14 metriä. Väylän alussa on noin 5 metriä leveä gäppi, johon pitää osua, sen jälkeen väylä on täysin avoin. Kori sijaitsee pienen ja sileän kallion laella, joten greeni on todella nopea ja kiekko on erittäin hankala saada jämään avauksella lähelle koria. Kokemuksesta voin sanoa, että rautoihin ei kannata putata sillä tällä greenillä 15 metrin rollit ovat täysin arkipäivää. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
137-metrinen suora ja täysin avoin väylä nurmikentällä. Vasemmalla reunalla oleva lauta-aita on jälleen outtia. Kori on korotettuna aivan avoimella paikalla, joten tuuli vaikuttaa todella paljon puttiin. (par)

Väylä 7 (Par 4)
196-metrinen oikealle kaartuva par 4-väylä, nousua korille tulee 12 metriä. Avauksen saa heittää loivaan alamäkeen, mutta pitää olla varuillaan, jottei kiekko kippaa liiaksi oikealle, sillä noin 110 metrin päässä tiistä on mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta. Mandon jälkeen väylä kääntyy 90 astetta oikeaan ja kohti jyrkkää ylämäkeä. Väylä myös kapenee huomattavasti, vasemmalla puolella on tiheää metsää ja oikealla reunalla on todella jyrkkä rinne koko loppumatkan. Kori on jälleen sijoitettu hienosti jyrkänteen reunalle, joten ohi ei kannata puttailla. (bogey)

Väylä 8 (Par 3)
113-metrinen todella kapea ja hieman s-kirjaimen mallinen mutkitteleva väylä. Koko väylä on oikealle viettävässä rinteessä, joten puukikkejä ei kannata ottaa ainakaan oikealle, sillä kiekko voi löytyä hyvin kaukaa alhaalta rinteestä. Todella haastava par 3-väylä. (par)

Väylä 9 (Par 3)
103-metrinen suora ja kapea väylä ylämäkeen, nousua korille tulee 7 metriä. Oma käsi ei meinaakaan riittää korille saakka ja lähestyminen korille on hankalaa sillä lopussa on vielä suurten kuusen oksin muodostaman ”matala katto”. Jälleen todella haastava väylä ja tähän väylään ei varmasti liikaa pirkkoja tule. (par)

Väylä 10 (Par 3)
87-metrinen suora ja kapea väylä ylämäkeen. Väylän ulkopuolella on todella tiheää metsää ja kori sijaitsee kallion laella, joten lähestymistä on vaikea saada jäämään korin lähelle ja heti korin takana on parin metrin pudotus. (par)

Väylä 11 (Par 4)
156-metrinen oikealle kaartuva par 4-väylä alamäkeen. Avaus pitää heittää kapeaan ränniin ja rännin ulkopuolinen metsä on todella tiheää, joten puuosumia ei kannata ottaa. Noin 90 metrin päässä väylä kääntyy 90 astetta oikealle ja alamäkeen. Sweetspot, johon kiekko pitäisi saada laskeutumaan, on todella pieni ja oikeastaan jos et pysy väylällä niin par-tuloksen saa heti unohtaa. Tämä on yksi radan parhaista väylistä jos ei jopa paras.  (bogey)

Väylä 12 (Par 3)
97-metrinen oikealle kaartuva kapea metsäväylä. Aluksi puusto on tiheää, mutta onneksi harvenee loppua kohden. Vaatii todella teknisen ylikääntävän rystyheiton, jos halajaa pirkkoa. (par)

Väylä 13 (Par 3)
94-metrinen suora ja kapea väylä pururataa pitkin. Ympäröivä metsä jälleen sen verran tiheää, että kummallekaan sivulle ei kannata joutua. (birdie)

Väylä 14 (par 3)
116 metrinen vasemmalle kaartuva melko kapea väylä.  Väylällä on myös mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta, mando estää ainoastaan avointa pururataa myöden heittämisen. Väylän maasta viettää todella jyrkästi vasemmalle, joten on hyvin todennäköistä, että kiekko löytyy jostain korin vasemmalta puolelta, varsinkin jos sattuu joku puuosuma. Lähestyminen on myös erityisen hankalaa, sillä kori on viettävässä rinteessä ja kiekko on vaikea saada pysähtymään korin juureen. Sanoisin, että tämä on radan vaikein väylä pirkottaa. Ja korin läheisyydessä tapasin myös kauden ensimmäisen kyykäärmeen paistattelemassa päivää, onneksi näitä otuksia ei tule liian usein vastaan radoilla. Käärmeen nähtyä menee aina muutama väylän ajan, että kaikki risut ja kepukat näyttävät käärmeiltä (par)

Väylä 15 (Par 4)
168-metrinen vasemmalle kaartuva par 4-väylä todella jyrkkään alamäkeen. Heti väylän aluksi on todella kapea ja matala triplamandoportti, joten on pakko heittää todella suora ja matala heitto. Kiekko ei saa päätyä kummallekaan puolelle väylää, koska sitten alkavat suuret vaikeudet. Ennen koria on myös jälleen mando, joten metsän ylitse ei voi korille heittää, vaan on mentävä kiltisti mandon oikealta puolelta väylää pitkin todella syvälle vasemmalle, jossa kori lopulta sijaitsee. Loppuosa väylästä on hieman kummallisen muotoinen ja en oikein keksi, miten lähestymisen voin saada edes korille. (par)

Väylä 16 (Par 3)
97-metrinen vasemmalle kaartuva väylä ylämäkeen. Saa olla todella kova hanska jos haluaa nostolle. (par)

Väylä 17 (Par 3)
76-metrinen oikealla kaartuva väylä pururataa pitkin ylämäkeen. (par)

Väylä 18 (Par 5)
217-metrinen mutkitteleva ja todella kapea par 5-väylä metsässä. Väylä kääntyy vähän väliä eri suuntiin ja ympäröivä metsä on todella tiheää, joten sieltä ei löydy minkäänlaisia jatkomahdollisuuksia. Sanoisin, että koko väylän aikana ei kannata draiveria ottaa käteen vaan mennä lyhyillä midariheitoilla, koska sillä tavalla saa varmasti pienimmän väylätuloksen. Kori sijaitsee lopussa kallion laella. Tämä väylä ehkä kaipaisi hieman muokkausta vielä, jotta tästä saataisiin parempi väylä ja muutenkin sopivampi radan muihin väyliin verrattuna, sillä tämä on mielestäni ratasuunnittelijan ainoa heikko suoritus, eikä vain siksi koska otin tuplabogeyn. (tuplabogey)


Lopputulos: +5

Radan paras väylä: Radan paras väylä on väylä numero 13, koska se on todella hienosti suunniteltu ja toteutettu par 4-väylä. Visuaalisesti hieno ja erittäin vaikea.

Ratakartta löytyy heti parkkipaikan vierestä, mutta puttikoria en valitettavasti löytänyt. Väyläopasteet löytyvät jokaiselta väylältä ja suuntanuolia on maastossa ohjaamassa pelaajia. Tiipaikat on rakennettu viimeisen päälle, joten kaikki puitteet ovat todella hyvällä tolalla. Radan väylät ovat hyvin suunniteltuja ja todella monipuolisia. Rata on haastava tai oikeastaan se on vaikea ja sanoisinkin, että tämä on vaikein rata missä olen tähän saakka koskaan käynyt. Mutta rata on oikealla tavalla vaikea, sitä ei ole keinotekoisesti vaikeutettu millään ihme kikkailuilla. Rataa vaikeuttaa huomattavasti väylän maasto, sillä korkeuserot ovat lähes jokaisella väylällä melkoiset ja osa väylistä on myös viettävissä rinteissä. Myös väyläpituudet ovat pitkiä, mutta silti kuitenkin ihan inhimillisiä, sellainen 100 metriä heittävä voi täysin onnistuneilla heitoilla saada muutaman pirkon ja rata onkin tarkoitettu hieman edistyneemmille pelaajille. Korin sijoituspaikat on hyvin mietittyjä ja suurimmalla osalla väylistä pitääkin oikeasti miettiä yrittääkö runata puttia vai seiftaako vain alle. Todella hyvä ja erinomaisesti suunniteltu ja rata on kyseessä.
Rata on todella haastava/vaikea ja sopii enemmän harrastaneille. Rata on fyysisesti melko raskas ja henkisesti myös jos peli ei kulje ja jos heitto on hukassa, sillä plussaa tulee ja rankasti. Itse pelasin +5 ja pelasin mielestäni todella hyvin ja se oli itselle hyvä tulos ja oikeasti harvalla radalla olen tyytyväinen plussalle päätyneestä tuloksesta. Ehdottomasti yksi parhaista ja kovimmista radoista tähän saakka. Voin ehdottomasti suositella. Tällä radalla otetaan turhat luulot pois heittäjältä.


Oma rataennätys: +5


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:2.2
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.4
Yleisfiilis radasta:2.3


Loppuarvosana: 9.1
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #127 : 02.01.21 - klo:15:25 »
#99
15.9.2020 Keuruu
Haapamäen frisbeegolfrata (B1)


Seuraavaksi radaksi valikoitui Haapamäen frisbeegolfrata Haapamäellä tai kuntaliitosten vuoksi nykyisin Keuruulla. Radan perustamisvuodesta ei ole tietoa, mutta kovin uudesta radasta ei kuitenkaan ole kyse, sanoisin että 3-5 vuotta vanhasta radasta on kyseessä. Radalla on 9-väylää ja koreina Prodiscuksen Targetit.

Väylä 1 (Par 3)
66-metrinen suora ja melko leveä metsäväylä alamäkeen. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
Sitten alkoikin taas suunnistustalkoot asutusalueen läpi ja siirtymää tulee pari sataa metriä. Väyläopastetta ei paikoillaan, mutta noin 70 metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä tietä pitkin. Kori sijaitsee hieman metsän puolella hieman risukon takana, mutta onneksi joku on kuitenkin alkukesästä pahimmat pajukot käynyt kaatamassa. (par)

Väylä 3 (Par 3)
52-metrinen suora ja kapea perus metsäväylä. (bidie)

Väylä 4 (Par 3)
70-metrinen suora ”väylä”, tai oikeastaan ei ole mitään ”väylää” vaan pitää heittää vaan metsän läpi ja toivoa ettei osu puihin. (par)

Väylä 5 (Par 3)
80-metrinen suora ja kapea väylä melko jyrkkään ylämäkeen. Puusto on sen verran harvaa, jotta ei ole oikeastaan väliä mistä kiekkonsa löytää. (par)

Väylä 6 (Par 3)
66-metrinen väylä alamäkeen. Jälleen ei ole olemassa mitään ”väylää” vaan saa heittää ja yrittää väistellä edessä olevat puut haluamiltaan puolilta. (par)

Väylä 7 (Par 3)
90-metrinen oikealle kaartuva melko kapea väylä keskellä metsää hakkuukoneen jälkiä pitkin. Puusto on sen verran harvaa, jotta ei ole väliä mistä väleistä korille lähestyy. (bogey)

Väylä 8 (Par 3)
108-metrinen kapea väylä jyrkkään ylämäkeen. Puita on harvassa joka puolella, joten jatkoheitot eivät ole kovin hankalia. Tähän väylään ei varmasti montaakaan pirkkoa vuoden aikana tule. (bogey)

Väylä 9 (Par 3)
Sitten tuleekin taas suunnistushommia, noin 400 metrinen siirtymä jotain asutusalueen katua pitkin aivan talojen edestä. 90-metrinen väylä alamäkeen. Ei ole olemassa mitään oikeaa väylää jälleenkään, vaan paljon isoja puita, jotka pitää väistää. Ja sitten joku on keksinyt laittaa satakunta outtikeppiä keskelle metsää, joten väylä on pisaranmuotoinen. Outit ovat tällä väylällä oikeasti aivan turhia, väylä on tarpeeksi hankala ilman niitäkin ja outit ovat aluksi niin kaukana, ettei sinne yksinkertaisesti voi edes kiekkoa saada. Korin lähellä outit ovat taas niin lähellä, että jokainen lähestyminen ja vähän kovempi ohi mennyt putti on aina outissa. Todella surkea lopetusväylä tälle radalle. (tuplabogey)


Lopputulos: +2

Radan paras väylä: Paras väylä on aloitusväylä, sillä se on oikeastaan radan ainoa ”oikea” frisbeegolfväylä.

Ratakartta ei radalta löytynyt, eikä tietenkään puttikoriakaan. Väyläopasteet ovat koululaisten tekemiä ja ihan kivaa vaihtelua perinteisiin väyläopasteisiin. Väyläopasteista selviää par-lukema ja väylämitta, mutta ei väylänmuotoa, joka on taas harmi. Tiipaikat ovat ihan hyvässä kunnossa ja niiltä on ihan kiva heittää, mutta siihen oikeastaan ne hyvät asiat radasta oikeastaan jäävätkin. Väyläsuunnittelu on melko ala-arvoista, suurimmalla osalla väylistä ei ole mitään oikea ja selkeää reittiä korille vaan puita saa väistellä haluamaltaan puolilta. Tiipaikka ja kori on oikeastaan vaan lätkitty metsään jossa puusto on sopivan harvaa ja sen enempää ei ole ajatusta käytetty. Lopetusväylän outtitikutus on aivan järjetön. Radalla on näin lyhyeksi radaksi ihan kivasti korkeuseroja. Rata sijaitsee oikeastaan kolmessa eri osassa ja siirtymät väylien välillä on parissa kohtaa melko pitkät ja suunnistusosaamistakin tarvitaan. Varsinkin siirtymä väylien 8 ja 9 välissä on liian pitkä ja jopa vaarallinen, koska teitä pitää ylitellä. Vähän tuntuu, että radalle on väkisin väännetty 9 väylää ja tila ei ole siihen riittänyt, niin lopputulos ei ole kovin hyvä. Rata on suunniteltu ehkä enemmänkin palvelemaan läheisin koulun tarpeita, mutta olisi rata voitu paljon paremminkin toteuttaa.

Aloittelija ystävällinen rata, mutta oikeasti ei kovinkaan kummoinen, monet asiat olisi voitu tehdä paljon paremminkin. Tuskin tulee enää toista kertaa radalle mentyä.


Oma rataennätys: +2


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.3
Radan kunto:1.3
Radan toteutus:0.6
Yleisfiilis radasta:0.6


Loppuarvosana: 3.8
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #128 : 02.01.21 - klo:15:40 »
#100
15.9.2020 Keuruu
Koipikankaan frisbeegolfrata (B3)


Päivän ehdottomasti viimeisenä ratana Koipikankaan frisbeegolfrata Keuruulla. Nyt alkaa olla jo aika poikki tämän päivän rupeaman päätteeksi. Rata on perustettu vuonna 2007, joten melkoisen vanha rata on kyseessä. Radalla on 9-väylää ja koreina jotkut parin kympin halppiskorit, joissa ketjujen määrässä on säästelty aivan liikaa.

Väylä 1 (Par 3)
Väyläopastetta ei olemassa, eikä myöskään heittopaikkaa. Noin 70 metrinen suora ja kapea väylä, joka heitetään hiekkapohjalta. Kori on todella syvällä maan sisällä ja alapanta on melkein maan pinnan tasalla? (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
Väyläopastetta ei olemassa, eikä myöskään heittopaikkaa. Mutta on olemassa pieni puulätkä, jossa numero 2 ja sen kohdalta pitäisi ilmeisesti heittää lenkkipolulta. Noin 80-metrinen vasemmalle kaartuva väylä lenkkipolkua pitkin ja korille ei oikeasti ole mitään niin sanottua väylää, mutta kun seurailee lenkkipolkua hetken matkaa, niin kyllä se korikin sieltä vastaan tulee. (par)

Väylä 3 (Par 3)
Heittopaikka edellisen väylän tapainen, eli numerolätkän kohdilta heitetään. 129-metrinen mutkitteleva ja todella kapea väylä lenkkipolkua pitkin loivaan alamäkeen. Ympäröivä metsä on todella tiheää. Sanoisin, että ei ole olemassa sellaista kaveria, joka tämän väylän saa korin juureen heitettyä, on sen verran kummallisen muotoinen ja kapea ränni. (tuplabogey)

Väylä 4 (Par 3)
53-metrinen suora ja lopussa kapeneva väylä. Väylä on radan parhaimmistoa. (bogey)

Väylä 5 (Par 3)
100-metrinen jyrkästi vasemmalle kaartuva väylä lenkkipolkua pitkin. Noin 30 metrin päässä heittopaikasta väylä kääntyy lähes 90 astetta vasempaan ja lopussa vielä hieman oikealle korkealle mäen päälle. Polun molemmin puolin on todella tiheää mörriä. Taaskaan sellaista kaveria ei olekkaan, joka tähän väylään kakkosen ottaa. Tämä väylä voisi väylämuodon perusteella olla aivan hyvin par 4-väylä. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
97-metrinen mutkitteleva ja kapea väylä lenkkipolkua pitkin. Heittopaikka on lenkkipolulla melkoisessa ylämäessä, joten vauhdinotosta on turha edes haaveilla. Väylä vasemmalla reunalla on melkoista risukkoa, jonne ei missään nimessä kannata heittää. (par)

Väylä 7 (Par 3)
112-metrinen todella jyrkästi oikealle kaartuva väylä lenkki polun myötäisesti. Väylä menee ensimmäiset 50 metriä alamäkeen ja loput 50 metriä ylämäkeen. Heittopaikka on lenkkipolulla alamäessä, joten askeleita on vaikea saada hyvin kun heittää. Tämä olisi ihan hyvä väylä jos tiipaikka olisi vaaterissa ja siitä pystyisi kunnolla heittämään. (par)

Väylä 8 (Par 3)
70-metrinen suora väylä alamäkeen avoimelle ”urheilukentälle”. Tiipaikka on ihan perunapeltoa, mutta väylä itsessään on ihan ok. (par)

Väylä 9 (Par 3)
90-metrinen suora ja täysin avoin väylä ”urheilukentällä”. (par)


Lopputulos: +3

Radan paras väylä: Paras väylä on lopetusväylä, sillä heittopaikka on tasaisin ja väylässä on jotain järkeä, vaikkakin se on vain avoin kenttäväylä, mutta se on silti kiva poikkeus radan muihin väyliin verrattuna.

Ratakartasta on tulostettu maastokarttaversio kiinnitettynä ilmoitustaululla. Väyläopasteista saa vain uneksia ja heittopaikkojen merkkinä on vain 20 senttiset opastenuolet, joissa on numerolätkä ja merkintä heittosuunnasta josta kori pitäisi löytyä. Oikeasti näitä harmaita numerolätkiä on todella vaikea löytää maastosta, joten tarkkana saa olla. Mutta jos ja kun tietää, että lenkkipolkua seuraamalla heittopaikat tulevat vastaan, ja kun näkee jonkun lätkän, niin tietää että onko joku heittopaikka jäänyt välistä ja onko oikealla nyt oikealla ”väylällä”. Tiipaikkoja ei oikeastaan ole lainkaan, vaan kaikki väylät heitetään maapohjalta lenkkipolulta ja muutama heittopaikka on jyrkähkössä rinteessä, joten heittäminen on todella hankalaa. Korit ovat aivan hirveät, niihin on todella vaikea saada kiekkoa jäämään jos ei ole aivan nostoetäisyydellä. Väyläsuunnittelu on hirveää, sillä 90% väylistä menee vain lenkkipolkua pitkin ja heittopaikka on vain jossain kohtaa ja kori jossain kohtaa. Ei ole mietitty yhtään voiko sinne korille oikeasti päästä millään heitolla, sillä suurin osa väylistä on sellaisia, että pirkon ottaminen on täysin mahdottomuus. Väyläpituudet ovat aivan liian pitkiä väylien muotoon ja heittopaikkoihin nähden. Jos väylät olisivat noin 20 metriä lyhempiä, niin rata olisi todella paljon parempi.  Korkeuseroja radalla on ihan kivasti, mutta koska väylät ovat niin huonosti suunniteltu, niin niistäkään ei ole mitään iloa.
Radasta ei ole oikeastaan mitään hyvää sanottavaa jälkipolville, mutta tulipahan käytyä.


Oma rataennätys: +3


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:0.2
Radan kunto:0.8
Radan toteutus:0.2
Yleisfiilis radasta:0.3


Loppuarvosana: 1.5
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #129 : 10.01.21 - klo:10:03 »
#101
23.9.2020 Kuortane
Malluusen frisbeegolfrata (AA1)


Tämän päivän ainoa ratana tutustumme kaverin kanssa Malluusen frisbeegolfrataan Kuortaneella. Olen kuullut vähän kaksijakoisia mielipiteitä tästä radasta ja silloin on parempi itse käydä toteamassa miten asian laita oikeasti on. Rata on uusi, se on perustettu vasta tänä vuonna (2020), joten rata ei varmaankaan ole vielä täysin muokkaantunut lopulliseen muotoonsa. Rata on yksityinen, mutta se on ainakin vielä nykyisin ilmainen, mutta saattaa muuttua maksulliseksi tulevaisuudessa. Radalla on 18 väylää ja koreina Latituden korit.

Väylä 1 (Par 3)
100-metrinen loivasti oikealle kaartuva kapea väylä. Avaus pitää heittää autotien ylitse, joten tarkkana pitää olla ennen heittoa, ettei tule autoja. Varsinkin korin vasemmalla puolella ja takana on todella tiheää kasvustoa väylän ulkopuolella.  Ennen koria on myös keskellä väylää pari koivua, joten hieman pitää olla tuuriakin matkassa, jotta korille pääsee. (par)

Väylä 2 (Par 3)
131-metrinen jyrkästi vasemmalle kaartuva väylä. Avaus pitää heittää noin 5 metriä leveään gäppiin, jonka jälkeen väylä avartuu täysin avoimeksi pelloksi. Pellon molemmilla laidoilla ja korin lähellä takana on outtia, joten todella kieli keskellä suuta saa heittää. Väylä kääntyy aukon jälkeen todella jyrkästi vasemmalle ja on suuri vaara, että kiekko löytyy oikean puolen outista, jos ei saa kunnon feidiä aikaiseksi vasemmalle. (tuplabogey)

Väylä 3 (Par 3)
120-metrinen suora väylä avoimella pellolla. Pellolla on joka puolelle tikutettuna outtia. Kori sijaitsee lopussa teräväreunaisen kumpareen päällä ja korin lähellä on vähän turhankin lähellä outtia, joten lähestyminen sen vuoksi todella vaikea. (par)

Väylä 4 (Par 4)
124-metrinen mutkitteleva par 4-väylä. Avaus heitetään aluksi avointa peltoa pitkin, mutta kiekko pitää saada kaartamaan oikealle noin 60 metrin päässä tiistä metsän puolelle. Aukko, johon kiekko pitäisi sada osumaan, on vain 5 metriä leveä, eikä sitä edes näy tiille, joten etäisyyden arviointi on todella vaikeaa. On täysin tuurista kiinni mihin kiekko päätyy ja että pääsetkö jatkamaan hyvältä paikalta kohti koria. Loppuosan metsä on harvaa, joten reittejä korille kyllä löytyy. Kori on sijoitettu pienen kumpareen päälle. Väylä kaipaisi hieman lisää puiden kaatoa, sillä nyt tuurilla on liian suuri rooli. (par)

Väylä 5 (Par 4)
145-metrinen oikealle kaartuva erittäin kapea par 4-väylä. Ränni on alussa vain pari metriä leveä, mutta suurenee hieman loppua kohti. Väylällä on pakko pysyä ja kannattaa ihan availla midarilla, sillä väylä on sen verran lyhyt, että draiverilla avaaminen ei ainakaan paranna lopputulosta. (par)

Väylä 6 (Par 4)
230-metrinen vasemmalle kaartuva par 5-väylä. Avaus pitää heittää todella kapeaan ränniin ja se pitäisi saada aivan lopussa feidaamaan vasemmalle. Liian pitkä ei saa heitto olla, sillä edessä on todella lähellä myös outtia, outti on vähän hassusti keskellä metsää, joka mielestäni on täysin turhaa. Mutkan jälkeen väylä avartuu huomattavasti leveämmäksi koivukujaksi, jonka päässä kori sijaitsee. Tämä väylä olisi aivan hyvin voinut olla huomattavasti lyhyempi, tai sitten jakaa tämä kahteen eri väylään, niin lopputulos olisi ollut huomattavasti toimivampi. (par)
 
Väylä 7 (Par 3)
103-metrinen suora ja aluksi täysin avoin peltoväylä. Kori sijaitsee hieman vasemmalle metsän puolella ja taas joka puolella on outtia todella lähellä, joka on mielestäni jälleen aivan turhaa myöskin tälle väylälle. Olisi aivan hyvin pärjännyt ainoastaan vasemman puolen outilla. Tämä on hieman kummallinen väylä? Väyläopaste löytyy maasta irronneena tolpastaan. (bogey)

Väylä 8 (Par 4)
111-metrinen U-kirjaimen mallinen par 4-väylä. Kori on itse asiassa samalla tasolla kuin tiipaikka, mutta noin 50 metrin päässä tiistä on mando, joka on pakko käydä kiertämässä. Tiiltä korille ei ole kuin 50 metriä linnuntietä, mutta mando pakottaa kiertämään lenkin kaukaa. Mandon jälkeen korille menee todella kapea metsähakkuukoneen ura, mutta onneksi metsä on itsessään myös harvaa, niin tuurireittejäkin löytyy. Tämä on tämän vuoden ehdottomasti kummallisin väylä. Tähän kohtaan olisi ehkä voitu keksiä jotain muutakin kuin tämä väylä. (bogey)

Väylä 9 (Par 3)
100-metrinen oikealle kaartuva melko kapea väylä tietä pitkin. Tämä on radan yksi parhaista väylistä. (par)

Väylä 10 (Par 4)
125-metrinen mutkitteleva par 4-väylä. Avaus pitää heittää melko kapeaan rännin ja kiekko pitää saada kaartumaan oikealle. Liian pitkälle ei saa kuitenkaan avausta heittää, sillä noin väylän puolivälissä on lampi (tosiasiassa rapakuoppa) joka on outtia. Itsehän painoin avauksen tietenkin sinne kuoppaan, ja sen ympäriltä on vaikea saada hyvää jatkoheittopaikkaa, koska ”risukko” sen ympärillä on todella tiheää. Väylä loppuosassa ei ole varsinaista väylää, joten puita saa väistellä haluamaltaan puolelta. Tähän väliin olisi ehkä paremmin sopinut joku hieman lyhempi par 3 väylä paremmin, se olisi ollut huomattavasti toimivampi. (bogey)

Väylä 11 (Par 3)
Tässä välissä on siirtymä hieman hassuun paikkaan ja siirrytään maantien toiselle puolelle yhden väylän ajaksi. Siirtymä olisi huomattavasti loogisempi, jos väylää 10 ei olisi ollenkaan, nyt joutuu seikkailemaan edes takaisin. 73-metrinen suora ja avoin väylä. Väylällä on kuitenkin todella hieno triplamandoportti noin väylän puolivälissä. Portti on vain noin 5 metriä leveä ja ainoastaan 3 metriä korkea, joten heiton on oltava todella tarkka. Väylän molemmilla reunoilla on ojat outtia. Mutta väylän suurin ihmetyksen aihe on se, että korin takana on heti vain metrin päässä outtia, joten koriin ei oikeasti uskalla edes putata, joten se pilaa tämän väylän täysin. En kyllä ymmärrä mitä tällä takaoutilla on haettu, ei ole kyllä vielä tällaista tullut vastaan. (par)

Väylä 12 (Par 3)
110-metrinen suora ja melko kapea koivukujaväylä. Todella haastava ja visuaalisesti erittäin komea väylä. (par)

Väylä 13 (Par 3)
123-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä oikea reuna on avointa metsäaukkoa, joten sieltä on hyvä heittää pitkä rystyhysse. Oikealla ja korin takana on outtia, mutta ne eivät tule peliin jos heitto ei aivan karkaa. Tiimatto aivan kuopilla, mutta siitä huolimatta hyvä väylä. (par)

Väylä 14 (Par 3)
94-metrinen vasemmalle kaartuva todella kapea väylä tietä pitkin. Alussa ei saa osua puihin, sillä sitten on todennäköisesti oikean puolen outissa. Väylän loppuosa on harvempaa metsää, joten hyviä välejäkin löytyy. Todella hyvin toteutettu ja komea väylä.  (par)

Väylä 15 (par 6)
317-metrinen mutkitteleva par 6-väylä. Tämä ensimmäinen par 6-väylä, jota olen koskaan pelannut. Avaus pitää heittää todella komeaan ja kapeaan koivukujaränniin. Sen rännin loppuosassa (suoraan edessä), noin 80 metrin päässä tiistä, on metsäpuska ja onkin päätettävä kummalta puolelta sen haluaa kiertää. Oikea puoli on parempi vaihtoehto, sillä jos sinne pääsee, niin edessä on suuri hakkuuaukea ja jatkoheitot helpottuvat paljon. Sitten voikin jatkaa 150 metriä avoimella, mutta lopussa väylä kapenee jälleen todella kapeaksi puukujaksi, johon on todella vaikea osua kaukaa. Korille ei ole muita reittejä kuin tämä kapea kuja ja ympäröivä metsä on aika tiheää. Loppuosan metsää voisi ehkä hieman avartaa, niin väylä parantuisi huomattavasti, myöskään sen alun metsäpuskasta ei olisi pahitteeksi muutamaa puuta kaataa. Kaikesta huolimatta ihan ok par 6-väylä. (bogey)

Väylä 16 (Par 4)
159-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva todella kapea par 4 väylä. Avaus pitää heittää todella kapeaan ränniin pururataa pitkin noin 80 metriä ja sweetspot on vain muutaman metrin kokoinen. Jos siihen pääsee, niin sitten on edessä jälleen samanlainen kapea 80 metrinen ränni kuin alussakin. Yhtään oikomaan ei kannata ryhtyä, sillä sitten puuosumia tulee varmasti ja väylätulos kasvaa radikaalisti. (tuplabogey)

Väylä 17 (Par 3)
74-metrinen s-kirjaimen muotoinen todella kapea metsäränni. Vaatii todella tarkan ja teknisen heiton jos kiekko löytyy nostolta. Kori on sijoitettu suuren kiven päälle, joten puttaaminen on hankalampaa. Tämä on yksi radan parhaista väylistä. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
102-metrinen suora ja täysin avoin peltoväylä jyrkähköön alamäkeen. Avauspaikkana on ”terassi”, jossa on korkeat kaiteet, joten vähänkään lyhyempi kaveri osuu niihin kaiteisiin aivan varmasti. Kori sijaitsee pellon päässä ja korin takana ja sivuilla olevat ojat ovat kaikki outtia. Todella hieno lopetusväylä radalla, vielä kun joku poistaisi vielä ylimmän laudan siitä terassin kaiteesta.  (birdie)


Lopputulos: +6

Radan paras väylä: Radan ehdottomasti paras väylä on väylä 12. Todella komea ja hienosti toteutettu koivukujaväylä. Väylään on pakko heittää kovaa ja tarkasti ja virheille ei ole varaa, sillä sitten puuosuma on varmaa.

Radalla ei varsinaisesti ole parkkipaikkaa laisinkaan, vaan auto on parkkeerattava tien varteen. Ratakartta löytyy ykköstiin vierestä, mutta puttikoria ei varsinaisesti ole, mutta väylän yhdeksän kori on aivan vieressä, niin siinä pystyy putin hiomaan kuntoon ennen kierrosta halutessaan. Väyläopasteet löytyvät jokaiselta, väylältä, joten sen puolesta asiat on kunnossa. Tiipaikat ovat jokaisella väylällä riittävän suuret ja pääsääntöisesti ne ovat hyvin perustettuja, muutamalla väylällä ei ollut ehkä sora mattojen alla vielä tamppaantunut tarpeeksi ja kuoppia oli jo ehtinyt syntyä, mutta ne tiipaikat ovat melko helposti korjattavissa. Kaikkein märimpiin, kohtiin oli poluille ajettu myös haketta, mutta rata ei muutenkaan ole mitenkään hirveän kosteassa maastossa. Radan maasto on tasaista ja oikeastaan mitään suurempia korkeuseroja ei löydy, kuin parilta väylältä. Pelloilta on heinikot ajettu ja muutenkin rata on hyvin hoidettu, joten kiekkoja ei tarvitse etsiskellä turhaan. Rata on hieman kaksijakoinen, radalta löytyy todella hyviä väyliä, mutta sitten löytyy myös vastapainoksi erittäin huonoja väyliä. Liian monella väylällä on yritetty hieman turhaan hakea lisäpituutta väylään väkisin ja väylästä on tullut huomattavasti huonompi pidennyksen vuoksi. Usean par 4-väylän kohdalla joku hieman lyhempi par 3-väylä olisi ollut huomattavasti toimivampi vaihtoehto. Pituuteensa nähden, monet väylät ovat aivan liian kapeita, joten muutaman puun kaataminen voisi olla paikallaan. Usealla väylällä on myös hieman turhia outteja keskellä metsää ja ilman niitäkin olisi vallan hyvin pärjännyt. Varsinkin väylän 11 outti on aivan liian lähellä koria, joten sen väylä pelaaminen ei ole mikään nautinto. Toisin sanoen väyläsuunnittelu voisi olla monin paikoin paljon parempaa. Muutama siirtymä on myös hieman ihmeellinen, mutta väyläjärjestystä hieman muokkaamalla tästä tulisi ihan toimiva. Radalla on tehty monia asioita hyvin, mutta paljon on vielä parannettavaa ja uskonkin että parin vuoden päästä rata on paljon parempi, kun se vähän muokkautuu.

Ihan käymisen arvoinen rata on kaikesta huolimatta kyseessä, jos ei muuten, niin sitten vain sen par 6-väylän vuoksi, niitä kun ei  muualta juurikaan taida löytyä?


Oma rataennätys: +6


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:1.8
Radan toteutus:1.5
Yleisfiilis radasta:1.6


Loppuarvosana: 6.8
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #130 : 14.01.21 - klo:18:45 »
#102
28.11.2020 Seinäjoki
Haalin frisbeegolfrata (B1)


Tämän päivän minikiertueen ensimmäisenä ratana Haalin frisbeegolfrata Seinäjoella/Nurmossa. Radan perustamisvuodesta ei mainintaa, mutta sanoisin että vähintään pari vuotta vanhasta radasta on kyse. Rata sijaitsee lenkkeilyalueella ja urheilukentän ympärillä. Radalla on 10 väylää ja koreina Prodiscuksen Targetit.

Väylä 1 (Par 3)
43-metrinen suora väylä. Kori ei paikoillaan tällä hetkellä, mutta pelataan juuren ja nostokakkonen. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
70-metrinen suora ja kapea väylä. Ennen koria on muutama puu väylällä, joten korille pääsemiseksi vaatii hieman onneakin. (par)

Väylä 3 (Par 3)
67-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
67-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
127-metrinen vasemmalle kaartuva täysin avoin väylä urheilukenttää pitkin. Tiin edessä on suuri mänty, joka toimii samalla myös mandona ja se on kierrettävä vasemmalta puolelta. Kori sijaitsee hieman metsän puolella, joten lähestyminen ei ole mikään simppeli. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
81-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylää vaikeuttaa 30 metrin päässä oleva todella pieni triplamandoportti. Portti on ainoastaan noin 3 metriä leveä ja 3 metriä korkea, joten avaukseen tulee aivan varmasti jännitystä kun tiille astuu. Todella vaikea väylä, ainakin jos missaa mandon. (par)

Väylä 7 (Par 3)
66-metrinen suora ja avoin väylä loivaan ylämäkeen. Väylän vasemmalla reunalla on hyppyrimäkialue, joka on outtia. Kori sijaitsee kumpareen päällä, joka viettää joka suuntaan ja lähestyminen on tästä johtuen todella haastavaa. Myös puttirollit ovat vaarana, jos kiekko ei jää putatessa kuppiin. Todella hyvä väylä. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
58-metrinen suora ja avoin väylä alamäkeen. Takana olevat tiet ovat outtia. Suurin haaste väylällä on väistellä korin oikealla puolella olevat kierrätyspisteen roskapöntöt, sillä niiden takaa on todella hankalaa puttailla. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
82-metrinen vasemmalle kaartuva avoin väylä. Noin 30 metriä ennen koria on mando, joka on suoritettava oikealta puolelta, mutta se ei oikeasti vaikuta mitenkään peliin. Kori sijaitsee hieman metsän puolella kulman takana, joten heitto ei ole aivan simppeli. (birdie)

Väylä 10 (Par 3)
67-metrinen oikealle kaartuva todella kapea väylä. Kori sijaitsee parin suuren kiven takana, joten heitto ei saa olla matala. (par)


Lopputulos: -5

Radan paras väylä: Sanoisin että väylä kaksi on radan paras ja samalla radan haastavin väylä. Todella kapea ja hieno metsäränni, jossa hieman tuuriakin tarvitaan mukaan.

Ratakartta löytyy huoltorakennuksen seinästä ja rakennuksen seinällä on myös valtava nuoli osoittamassa mistä rata alkaa. Kaikilla väylillä on väyläopasteet paikoillaan ja ne ovat todella selkeät, jokaisesta väyläopastetolpasta löytyy myös roskakorit, joten rata pysyy siistinä. Näitä roskakoreja ei koskaan ole radalla liikaa. Yksi kori valitettavasti uupuu, mutta se on vain väliaikaisesti otettu pois, sillä alueella on kesken kaapelointityö, mutta ei anneta korin uupumisesta sakkoa. Tiipaikat ovat kaikki riittävän suuria väyläpituuksiin nähden ja ne ovat kaikki hyvässä kunnossa ja kunnollisesti perustettuja. Siirtymät ovat todella lyhyet ja rata sijaitseekin todella pienellä alueella ja sanoisinkin, että tämä on parhaiten toteutettu rata alueen kokoon nähden, todella hyvää suunnittelua, pisteet siitä kotiin. Rata on hyvin hoidettu ja mitään pusikoita/heinikoita ei alueelta löydy. Ainoa miinus tulee siitä, että osa väylistä hieman risteää urheilukentän ja leikkialueen kanssa, joten jos muita liikkujia on alueella, niin varovainen saa olla. Väyläsuunnittelu on todella hyvää ja ei ole yritetty mitään liikoja, vaan väylät ovat pääsääntöisesti lyhyitä, mutta kuitenkin vaihtelevia ja niitä on mukava pelata. On radalle saatu myös yksi pidempikin väylä (väylä 5), joten täysiäkin saa välillä heittää. Alueella ei ole mitään valtavia korkeuseroja, mutta alueen ainut kukkula on otettu hyvin käyttöön ja sen avulla on saatu erinomainen väylä.

Todella mukavan oloinen rata, jota oli ilo pelata. Sopii hyvin aloittelijoille ja enemmän harrastaneille tämä toimii erittäin hyvänä lähäritreeninä. Kannattaa ehdottomasti käydä rata tsekkaamassa, ei rataa voi moittia.


Oma rataennätys: -5


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:1.5
Yleisfiilis radasta:1.6


Loppuarvosana: 6.9
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #131 : 24.01.21 - klo:10:46 »
#103
28.11.2020 Seinäjoki
Halkosaaren frisbeegolfrata (BB2)


Tämän päivän minikiertueen toisena ratana Halkosaaren frisbeegolfrata Seinäjoella. Radan perustamisvuodesta ei mainintaa, mutta se on kuitenkin täysin uusi ja edes kaikki väyläopasteet eivät ole kiinnitettyinä. Rata sijaitsee lenkkeilyalueella/pururadalla ja menee 90 prosenttisesti pururataa pitkin. Radalla on 9 väylää ja koreina Prodigyn T2. Rataa on todella vaikea löytää navigaattorin avulla ja parkkipaikalta ei ole mitään opasteita radalle, joten ainakin itse sain hieman aikaa pyöriä edestakaisin.

Väylä 1 (Par 3)
85-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. Todella vaarallisesti pitää heittää kulman taakse, eikä yhtään näe tuleeko lenkkeilijöitä vastapalloon. Väylällä on pakko pysyä, sillä molemmin puolin väylää on tiheää männikköä ja sääreen saakka ulottuvaa suopurosukkoa. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
90-metrinen vasemmalle kaartuva kapeahko väylä pururataa pitkin. Väylällä on jälleen pysyttävä, johtuen tiheästä männiköstä ja suopurosukosta väylän molemmin puolin. (par)

Väylä 3 (Par 3)
85-metrinen pillisuora ja erittäin kapea väylä metsässä. Kiekko kannattaa heittää korille saakka muuten sitä saa tovin etsiskellä suopurujen seasta. (bogey)

Väylä 4 (Par 3)
95-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. Tämä on ehdottomasti radan paras väylä. Todella komea ja hienosti toteutettu väylä. (par)

Väylä 5 (Par 4)
125-metrinen oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin. Avaus pitää heittää suorana noin 60-metriä, jonka jälkeen väylä kääntyy oikealla ja edellä on toinen 60 metrinen ränni. Metsä on molemmin puolin väylää tiheää, joten oikomaan ei pääse yhtään ja metsästä ei löydy mitään hyviä heittolinjoja. Myös pusikot ennen varsinkin vasemmalla puolella ovat hieman turhan tiheitä, eikä ihminen meinaa mahtua sekaan. (par)

Väylä 6 (Par 4)
160-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä pururataa pitkin. Tämä on täysi toisinto edellisestä väylästä. (par)

Väylä 7 (Par 3)
75-metrinen suora väylä pururataa pitkin. Tämä väylä on radan parhaimmistoa, vaikka se onkin vain suora perusväylä, joka löytyy jokaiselta radalta. (birdie)

Väylä 8 (Par 4)
130-metrinen oikealle kaartuva par 4-väylä. Aika lailla toisinto väylistä 4 ja 6. Ainoa poikkeus on, että väylä kaartua loivemmin ja heti tiin jälkeen oikealle. Oikean metsän läpi ei pääse ja ei kannata oikoa, sillä se on erittäin tiheää.  (par)

Väylä 9 (Par 3)
115-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on hieman jännän muotoinen ja oikeastaan millään heitolla ei voi väylää pitkin päästä aivan korin juureen. Tämä olisi voinut olla vähän lyhempi ja samalla hieman selkeämpi väylä. (par)

Lopputulos: -1

Radan paras väylä: Väylä numero neljä on ehdottomasti paras. Todella hyvin suunniteltu ja toteutettu väylä. Tämä väylä radan ainoa väylä jota on oikeasti kiva pelata.

Ratakartta ja yksikään väyläopaste ei ole vielä kiinnitettyinä, mutta ei anneta siitä sanktioita, sillä rata on uusi. Siksi kannattaakin  ladata vielä netistä maastokartta fgr-sivustolta, jotta pystyy suunnistamaan ja tietää suurin piirtein millä väylällä on menossa. Puttkikoria ei ole olemassa, mutta harvemmin näiltä 9-väyläisiltä radoilta sellainen ylipäätään edes löytyy. Tiipaikat ovat melko huonosti perustettuja, sillä osa niistä on jo nyt hieman kuopallaan ja matot hieman rutussa. Suurin osa väylistä ja heittopaikoista on perustettu pururadan varteen. Usealla väylällä joutuu myös sokkona heittämään pururataa pitkin mutkan taakse ja ei ole mitään mahdollisuutta nähdä tuleeko sieltä lenkkeilijää vastaan, rata on tästä johtuen hieman vaarallinen jos muita liikkujia on alueella. Väyläsuunnittelu ei ole kovinkaan kummoista sillä väylät tosiaan menevät pururataa pitkin ja suurta vaihtelua ei ole luvassa. Varsinkin radan kaikki kolme par 4-väylää ovat keskenään täysin samanlaisia oikealle kääntyviä kapeita väyliä, joten aika tylsä kierros on luvassa. Radalla ei ole minkäänlaisia korkeuseroja vaan rata on täysin tasaisella alueella. Radan maasto on niin alavaa, että heti kun astut sivuun pururadalta, olet käytännössä suolla ja sinua ympäröi joka puolella suopurosukko, joka on polveen saakka korkeaa. Suopursuista johtuen kannattaa todellakin pysyä väylillä sillä kiekkoa saa etsiä todella kauan suopursujen seasta ja kengät kastuu aivan varmasti. Rata on siis perustettu todella märkään maastoon ja en ymmärrä miksi tänne on pitänyt edes rata saada. Onneksi nyt oli loppusyksy ja ei ollut enää mitään hyttysiä/mäkäräisiä tai muita öttiäisiä, sillä luulen että kesällä niitä on tällä radalla ainakin miljardi kappaletta ja suun kautta ei kannata silloin paljon hengitellä, jos ei sitten halua proteiinipitoista ruokaa. Muutamalla väylällä pururadan ulkopuolinen pusikko oli hieman turhan tiheää ja sinne ei meinannut sopia sekaan, joten pieni raivausoperaatio radalle ei olisi pahitteeksi. Rata ei ole surkea, mutta ei sitä voi kyllä hyväksikään hyvällä omalla tunnolla kuvailla. Jälleen rata, jonne ei toista kertaa mieli tee takaisin mennä.

Yleisesti ottaen aloittelijaystävällinen rata, mutta sanoisin että kesäaikaan radalle ei kannata lähteä, sillä hyttysiä on märästä maastosta johtuen varmasti aivan liikaa.


Oma rataennätys: -1


Rata-arvostelu:
Radan puitteet:1.4
Radan kunto:1.3
Radan toteutus:1.1
Yleisfiilis radasta:1.0


Loppuarvosana: 4.8
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #132 : 24.01.21 - klo:10:59 »
No nyt on kaikki vuoden 2020 radat listattu. Yhteisluku on nyt 103 rataa joka on 13,1% Suomen kaikista radoista. Tällä noin 30 radan vuosivauhdilla kestänee jokunen vuosi ennenkuin päästään 100% ;D Varsinkin kun uusia ratoja tulee koko ajan lisää ja vanhojakin jo olemassa olevia ratoja listataan hyvään tahtiin Frisbeegolfradat sivustolle, joten urakkaa on vielä edessä.

Vuoden aikana saatiin vihdoinkin uusi rata listan kärkeen ja top 10 listallekkin muutama lisäys. Mutta sitten vastaavasti tuli kyllä vastaan todellisia pohjanoteerauksiakin.

Sen tämän vuoden reissuista opin, että yhden päivän aikana 72 väylää on kyllä fyysisesti ja henkisestin aivan liikaa, varsinkin jos mukana on muutama todella surkea rata. Parilla reissulla tuli se 72 väylää päivässä+tietenkin ajomatkat, niin kyllä sen tuntee kropassaan seuraavana päivänä :)

Nyt alkaa olla kaikki 130 km säteellä olevat radat koluttuna, joten tämän vuoden (2021) agendana olisi kiertää vähän kauempana olevia ratoja.

Kiitos jos joku on jaksanut näitä arvosteluja lukea, sillä ainakin itsellä tämä ratojen kiertely on ehkä se paras harrastuksen muoto frisbeegolfissa.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)