Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Tuplabogeyn rataseikkailut  (Luettu 31637 kertaa)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #15 : 02.07.18 - klo:08:35 »
Kesäkuun aikana sain 5 uutta rataa listoille testattu+1 päivtys, sillä Kyyjärven rata muuttui 18 väyläisestä 22 väyläiseksi radaksi. Ratabongaustahti pysyi siis suurin piirtein samana kuin edellisessä kuussa. Katsotaan mitä ratoja heinäkuu tuo tullessaan. Nyt on siis 11 rataa listattuna ja kokemuksia on laidasta laitaan.
« Viimeksi muokattu: 02.07.18 - klo:08:36 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #16 : 03.07.18 - klo:11:56 »
#12
2.7.2018 Lapua (Muokattu 27.8.2020)
Frisbeegolf Simpsiö (AA1)

Seuraava rata Lapualla oleva Frisbeegolf Simpsiö. Rata sijaitsee lähellä Simpsiön laskettelukeskusta, eli korkeuseroja on varmasti luvassa. Tänään rataan tutustuminen suoritetaan parin kaverin kanssa ”leikkimielisen” kisailun merkeissä. Aikaisemmin olen radalla käynyt kaksi kertaa ja radalla tulee yleensä siis käytyä kerran kesässä. Rata on perustettu 2016 ja sieltä löytyy Prodiscuksen korit. Ensimmäinen väylän tiin vieressä olevalla kentällä on hyvä lämmitellä heittokättä ja harjoitella heitto uomiinsa, koska kohta näitä kahta ominaisuutta todellakin tarvitaan.

Väylä 1 (Par 4)
189-metrinen vasemmalle kaartuva väylä, eli heti aluksi saa heittää niin lujaa kun jaksaa. Aluksi väylä menee avointa peltoa suoraan noin 120 metriä, jonka jälkeen väylä kaartuu jyrkästi vasempaan. Koko matkan vasemmalla reunalla on tiheää metsää ja sinne ei kannata joutua. Oikea puoli on avointa peltoa ja siellä kannattaa todella pysytellä. Kori sijaitsee melko avoimella paikalla metsän takana. Väylällä on loppupäässä hieman märkää ja heinikko, joten tarkkana mihin kiekko laskeutuu. (par)

Väylä 2 (Par 4)
Heti perään toinen par 4-väylä, joka on 199 metriä pitkä. Avaus heitetään alamäkeen ja se kaartuu vasemmalle noin 60 metrin päässä tiistä. Väylän molemmat puolet ovat melko tiheää metsää, jonne ei kannata joutua, sillä jatkoheitot vaikeutuvat muuten todella paljon. Väylä jatkuu mutkan jälkeen koko matkan suorana ja kori sijaitsee pienen metsäsaarekkeen päässä. Eli jatkoheitoilla saa valita kiertääkö metsäsaarekkeen oikealta vai vasemmalta. Erinomainen väylä. (tuplabogey)

Väylä 3 (Par 4)
Rata alkaa siis kolmella peräkkäisellä par 4-väylällä. 142-metrinen väylä heitetään koko matkan melko jyrkkään ylämäkeen kalliota pitkin. Väylällä kannattaa jälleen pysyä koko matkan, sillä molemmat puolet ovat tiheää metsää. Jatkoheittoja vaikeuttaa myös jyrkkä ja kallioinen maasto. Kori sijaitsee pienen kallion laella, joten puttirolleja kannattaa varoa. (bogey)

Väylä 4 (Par 3)
104-metrinen lopussa vasempaan kaartuva väylä tiukahko väylä. Avaus heitetään melko kapeaan väliin ja noin 90-metrin päässä väylä kaartuu jyrkkään ylämäkeen vasemmalle. Väylän vasen sivusta todella tiheää mörriä ja lyhyeksi ei kannata heittoaan jättää, koska sitten korkean kallion laella olevaan koriin lähestyminen on todella hankalaa. Erittäin suuri rollausriski ja korin maasto on erittäin kallioinen. (tuplabogey)

Väylä 5 (Par 4)
152-metrinen oikealle kaartuva väylä. Avaus pitää heittää hieman s-kirjaimen malliseen kapeaan pilliin, jotta pääsee sweetspottiin. Aluksi väylän molemmat reunat tiheää mörriä, mutta lopuksi on hieman harvempaan. Noin 80 metrin päässä tiistä väylä kaartuu 90 astetta oikeaan. Koria suojelee suuri ja tiheä kuusi, joka pitää kiertää. Kori sijaitsee pienen ja jyrkän nyppylän päällä, joten kiekko rollaa aivan varmasti jos se ei koriin jää. Erinomainen korin sijoitus tällä väylällä. (par)

Väylä 6 (Par 3)
89-metrinen aivan suora ja todella tiukka pilliväylä. Väylään kannattaa todellakin osua, sillä väylän molemmat sivut jälleen tiheää metsää, josta ei pääse korille kuin jollain sankariheitolla. Noin 10 metriä ennen koria maasto nousee jyrkästi pari metriä ja kori sijaitseekin kallion reunalla. Eli jos lähestyminen menee pitkäksi, niin paluuputti on todella jännittävä. Jälleen erinomainen korin paikka. (bogey)

Väylä 7 (Par 3)
114-metirinen suora väylä loivaan ylämäkeen. Väylällä pari yksittäistä puuta, jotka vaikeuttava heitto ja lähestymistä ja tietysti molemmat sivustat harvaa metsää. (par)

Väylä 8 (Par 3)
74-metrinen suora pilliväylä loivaan alamäkeen. Aluksi väylä avoin, jonka jälkeen väylä kapenee noin 8 metriä leveäksi. Kori sijaitsee pienen kallionyppylän päällä. (par)

Väylä 9 (Par 3)
117-metrinen oikeastaan koko ajan vasempaan kaartuva väylä. Väylään on jälleen todellakin osuttava, sillä ympäröivästä metsästä ei juurikaan väyliä korille löydy. Avaus pitää olla korkea ja vasempaan liitävä, jos haluaa korin läheisyyteen. Kori sijaitsee jälleen hienosti pienen nyppylän laella. (par)

Väylä 10 (Par 3)
75-metrinen todella jyrkkään oikealle kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Sisäkurviin ei kannata joutua, sillä sieltä korille lähestyminen on lähes mahdotonta. (bogey)

Väylä 11 (Par 3)
89-metrinen oikeastaan aivan suora väylä tasailla. Väylä on leveä, joten siihen pitäisi kyllä osua. Korin takana maasto laskee jyrkästi, joten oikein paljon pitkäksi ei kannata heittää. (par)

Väylä 12 (Par 4)
162-metrinen s-kirjaimen muotoinen väylä. Avaus pitää heittää vasemmalle kaartavasti melko kapeaan väliin, jotta pääsisi hyville paikoille jatkoheittoa ajatellen. Tämän jälkeen väylä kaartuu jyrkästi oikealle. Väylän keskellä on kolmen koivun rypäs, joka hankaloittaa jatkoheittoa. Myös väylällä olevat kivenlohkareet vaikeuttavat vauhdinottoa. Väylän oikea puoli on koko matkan tiheää mörriä, vasen puoli avoimempaa ja myös kori sijaitsee avoimella kalliolla. (par)

Väylä 13 (Par 3)
115-metirinen suora väylä koko matkan kallion päällä. Väylän oikea sivusta tiheää metsää ja vasen puoli harvempaan, eli väylään kannattaa osua. Hieman ennen koria on laakso ja kori on sijoitettu suuren kallionkielekkeen päällä, jonne nousua on muutama metri. (par)

Väylä 14 (par 3)
93-metrinen melko jyrkkään oikealle kaartuva väylä. Aluksi avointa, jonka jälkeen heiton pitää osua noin 40 metriä tiistä alkavaan kapeaan väylään, joka johtaa korille. Kori sijaitsee kallion reunalla, jonka jälkeen maasto alkaa melko jyrkästi laskea. (par)

Väylä 15 (Par 3)
76-metrinen suora melko tiukka pilliväylä alamäkeen. Ennen koria on pieni vesiallas, joka on kierretty tukeilla, joka on outtia. Kori sijaitsee nyppylän laella, joten putissa on rollausvaara. (par)

Väylä 16 (Par 4)
Radan pisin väylä. 207-metrinen S-kirjaimen mallinen väylä koko matkan alamäkeen. Aluksi väylä kaartuu loivasti vasempaan, jonka jälkeen se kaartuu loivasti oikeaan. Väylä on leveä, mutta ympäröivään metsään ei kannata joutua. Korin takan on pieni lampi, joka on myös tikutettu outti-kepeillä, joten pitkäksi ei kannata heittää. Korin läheisyydessä maasto on melko rehevää, joten kannattaa seurata mihin kiekko laskeutuu. (par)

Väylä 17 (Par 3)
90-metrinen oikealle kaartuva väylä heitetään jonkin betonibunkkerin päältä. Sisäkurviin ei kannata joutua sillä metsä on melko tiheää sillä puolella. (par)

Väylä 18 (Par 3)
123-metrinen tiukka pilliväylä koko matkan oikealle kaartuvasti alamäkeen pienen laakson yli. Metsä ympärillä melko harvaa, mutta väylään on jälleen kerran kyllä pakko osua.  (bogey)


Lopputulos: +8

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 5 on paras, koska se on visuaalisesti hieno ja todella haasteellinen väylä. Avauksen on osuttava tiukkaan väliin, jotta pääsee hyville jatkoheitto mahdollisuuksille. Koria suojelee suuri tiheä kuusi ja kori on hienosti sijoitettu jyrkän kallionnyppylän päälle, joka tuo puttiinkin lisää jännitystä. Koko väylän matka on hienon kallioista, niin kuin koko radan maasto yleisesti myös on. Erinomaisesti suunniteltu ja toteutettu väylä.

Väyläopasteet ovat kunnossa ja seuraavalle väylälle oli melko helppo löytää, vaikka osa siirtymistä oli melko pitkiä. Maastoon oli lisätty myös punaisia nuolia, jotta seuraavalle väylälle olisi vielä helpompi suunnistaa. Tiipaikat olivat kaikki aivan erinomaisessa kunnossa ja väylät muutenkin todella hyvässä kunnossa. Aluskasvillisuutta ei juuri ole, koska suurin osa väylistä kulkee kallioilla, ja siksi kiekotkin löytyvät helposti. Rata on todella haastava ja jokainen väylä vaatii kovan ja erittäin tarkan heiton. Radalta ei löydy mielestäni yhtään helppoa väylää ja kaikissa väylissä saa olla erittäin tarkkana, koska ne ovat pitkiä ja melko kapeita. Mielestäni tämä on vaikein rata missä olen tähän saakka koskaan käynyt. Myös fyysisesti rata on melko raskas kiertää ja kävelemistä tulee paljon. Radalla on myös todella paljon korkeuseroja, lähes joka väylä nousee tai laskee. Radan väylät on todella hyvin suunniteltuja ja ne eivät todellakaan ole samankaltaisia keskenään. Erityismaininta myös korien sijoituspaikoissa, niissä on käytetty hyvin harkintaa. Myös visuaalisesti radan maasto on hienoa kallioista rinnettä.  Heittäjältä otetaan heti luulot pois, kun rata alkaa kolmella pitkällä ja haastavalla par 4-väylällä :).

Ainoat miinukset tulevat ehkä hieman liian pitkistä väylien välisistä siirtymisistä. Muutamalla väylällä olisi ehkä hieman kaivattu heinien niittämistä (väylät 1 ja 16), muuten rata on erittäin hyvässä kunnossa. Muutaman väylän ja siirtymien välinen maasto oli todella kallioista ja kivistä, joten kannatta katsoa aina mihin astuu, ettei taita nilkkaansa. Aloittelijoille tämä on ehkä hieman liian haastava rata.

Lapuan rata on erinomainen ja mielestä jokaisen frisbeegolfarin kannatta radalla käydä ja haastaa itsensä. Par-tuloksen saavuttaminen vaatii lähes täydellisen kierroksen.


Oma rataennätys: -2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.1
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.3
Yleisfiilis radasta:2.3

Loppuarvosana: 8.9

« Viimeksi muokattu: 19.12.20 - klo:14:10 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #17 : 09.07.18 - klo:07:45 »
#13
6.7.2018 Kauhava
Härmä DisGolfPark (C2)

Seuraavaksi Kauhavalla (Ylihärmässä) sijaitseva Härmä DiscGolfPark. Rata sijaitsee Härmän kuntokeskuksen pihapiirissä. Tänään suunnitelmassa kiertää rata kaksi kertaa vaimon kanssa. Koskaan aiemmin en ole radalla käynyt, joten jälleen aivan uusi ratakokemus. Rata on perustettu vuonna 2009 ja se on maksullinen rata. Päivälippu radalle on 2 euroa. Radalla on 9-väylää. Radalla Innovan DisCatcherit, mutta tiimattoja ei ole eli maapohjalta heitetään.

Väylä 1 (Par 3)
55-metrinen täysin suora väylä avoimella. Koko matka mennään lyhyeksi leikattua nurmikko pitkin. Korin vasemmalla puolella tenniskenttä ja pari puskaa jonne ei kannata joutua. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
40-metrinen suora väylä. Koria suojelee kaksi pensaspuskaa, joiden välistä täytyy korille heittää. Avauspaikka on hieman hankalasti lähellä Areenan seinää. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
55-metrinen oikealle kaartuva väylä. Aluksi väylä on avointa nurmea, jonka jälkeen väylä kaartuu jyrkästi oikealle metsän puolelle. Korin vasemmalla puolella on tiheää puskikkoa, joten puttaaminen on hieman hankalaa. Korin läheisyydessä kaivattaisiin hieman raivausta. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
Radan pisin väylä 85-metriä. Aluksi mennään suoraan noin 70 metriä kuntoilupolkua pitkin, jonka jälkeen kori on vasemmalla, noin 20 metriä metsän puolella. Koko vasen sivusta on pajupuskikkoa, jonka yli lopussa on kiekon feidattava. Korin läheisyydessä on harvaa metsää. (par)

Väylä 5 (Par 3)
51-metrinen aivan suora ja erittäin kapea tunneliväylä metsässä.  Väylän molemmat sivustat ovat melko tiheää metsää. Väylä on ainoastaan pari metriä leveä koko matkaltaan, joten täytyy olla erittäin tarkkana heiton kanssa. Heittopaikan kohta on aivan kuopalla ja siinä on hirveästi juurakoita, joten on todella hankala heittää. (par)

Väylä 6 (Par 3)
49-metrinen suora väylä heitetään pienen kummun yli. Koria ei näy heittopaikalle ja heittopaikka on syvällä kuopalla. Koko matka on avonaista, mutta korin läheisyydessä on korkeaa heinää ja nokkosia. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
Ratakartassa lukee, että 40 metriä, mutta väylä on hieman pitempi. Heittopaikka lähellä huoltorakennusta ja pitää heittää grillikodan edestä/yli, jotta pääsee korille. Vaarallisesti suunniteltu väylä, koska grillipaikka on ahkerassa käytössä ja niinpä täytyy käydä etukäteen varoittamassa grillaajia. Tämä väylä on varmaankin siirretty alkuperäisestä paikasta, koska netissä oleva väyläkuvaus ei sovi nykyiseen. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
Ratakartassa lukee 48-metriä, mutta väylä on todellisuudessa ainakin 75 metriä. Väylä heitettään asfalttitietä pitkin, edessä on parin puun rypäs noin 40 metriä avauspaikalta, jotka täytyy kiertää oikealta. Kori sijaitsee aivan pensasaidan vieressä, joten on todella vaikea putata. Mielestäni väylä on erittäin vaarallisella paikalla, koska heitetään Areenan sivustaa pitkin ja ei näe yhtään tuleeko nurkan takaa ihmisiä. Tätäkin väylää on luultavasti siirretty/muokattu, sillä netissä oleva väyläkuvaus ei sovi nykyiseen. (par)

Väylä 9 (Par 3)
Radan lyhin ja ehdottomasti helpoin väylä. Väylä on täysin suora ja avoin ja on vain 39 metriä pitkä. Avauspaikka on todella huonossa kunnossa ja kannattaa varoa kun heittää korin läheisyydessä olevilla puistonpenkeillä istuskelevia ihmisiä. (par)Lopputulos: -5

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 2 on paras. Väylä on suora ja heiton pitää mennä matalana kahden suuren pensaspuskan välistä, jotta pääsee korin läheisyyteen. Lyhyeksi leikattu nurmikko tuo puistoratafiiliksen. Jos väylä olisi hieman pitempi, niin se olisi ihan käyttökelpoinen väylä myös jollain kilparadalla.


Väyläopasteet olivat hyvässä kunnossa ja rata muutenkin pelattavassa kunnossa. Siirtymät olivat lyhyitä ja seuraavalle väylälle löytää melko helposti. Rata on todella nopea kiertää, sillä toisella kierroksella minulla menin ainoastaan 15 minuuttia.

Miinuksia tulee heittopaikoista, oikeastaan kaikki heittopaikat olivat jonkin verran kuopalla, koska hiekka heittäjien mukana lähtenyt kulumaan. Parilla väylällä oli myös puunjuuria heittopaikalla. Väyläpituudet olivat todella lyhyitä, mutta se on ihan ymmärrettävää, koska kylpylän maastoon on todella vaikea sijoitella pitkiä väyliä. Koreuseroja ei myös juuri ole. Muutamalla väylällä olisi kyllä kaivattu raivausta ja hieman siistimistä ainakin siihen nähden, koska tämä on maksullinen rata. Pari väylää oli erittäin vaarallisia heittää (väylät 7,8), koska ei yhtään nähnyt nurkan takana olevia ihmisiä ja väylä 7 heitetään käytännössä grillauspaikan ylitse. Kylpyläalueella muutenkin liikkuu paljon ihmisiä ja sitten ja sitten vielä nämä kaksi väylää on todella huonosti sijoitettu, mutta luulen että ne on siirretty pois rakennustyömaan alta myöhemmin ratasuunnittelun jälkeen. Rata kaipaisi hieman raivausta, nurmen leikkausta, yleistä siistimistä ja heittopaikkojen kunnostusta, koska rata on maksullinen. Radan nykykunnolla en kehtaisi kyllä itse pyytää radasta kiertämismaksua.

Yleisesti Härmä DiscGolfPark kylpylän rata on vasta-alkajille ja kylpylässä majoittuville ihan mukavaa ajanvietettä, mutta kokeneempien heittäjien ei välttämättä kannata radalle vaivautua.


Oma rataennätys: -5


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.0
Radan kunto:1.2
Radan toteutus:0.7
Yleisfiilis radasta:0.9

Loppuarvosana: 3.8
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:21 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #18 : 09.07.18 - klo:13:11 »
#14
7.7.2018 Ähtäri
Mustikkavuoren Kisarata (AAA1)

Seuraavaksi Ähtärissä sijaitseva Mustikkavuoren Kisarata. Tänään rataan tutustuminen suoritetaan muutaman kaverin kanssa leikkimielisen kisan merkeissä. Olen aiemmin käynyt radalla muutaman kerran ja oikeastaan pari kertaa kesässä tulee radalla vierailtua. Tänä vuonna olen jo ehtinyt radan kiertämään muutaman kerran parigolfin SM-kisoissa, mutta silloin radan layout oli hieman poikkeava tästä normaalista. Rata sijaitsee kuntoilualueella ja myötäilee pääsääntöisesti lenkkipolkuja pitkin. Rata on 20-väyläinen ja radalla on Prodigyn korit.

Väylä 1 (Par 4)
177-metrinen suora ja avoin par 4-väylä ylämäkeen. Väylän molemmat sivustat ovat käytännössä koko matkan outtia. Väylän vasemmalla sivustalle on istutettu tuuheita puita, jotka vaikeuttavat huomattavasti jatkoheittoja jos sinne sivustalle joutuu. (par)

Väylä 2 (Par 4)
190 metrinen lopussa hieman vasemmalle kaartuva par 4-väylä. Väylä on aluksi avoin, mutta kapenee sitten noin 80 metrin päässä huomattavasti. Käytännössä 130 metriä pitää mennä suoraan lenkkipolkua pitkin, sillä väylän molemmat sivustat ovat tiheää metsää. Lopussa väylä kaartuu vasemmalle metsän puolelle ja korille löytyy useita välejä harvan metsän seasta. Väylä ei oikeasti ole 190 metriä pitkä vaan on hieman lyhempi. Korin paikkaa on hieman siirretty alkuperäisestä paikasta. (par)

Väylä 3 (Par 3)
104-metrinen loivasti oikealle koko matkan kaartuva väylä. Noin 30 metriä tiistä on mando, joka täytyy kiertää vasemmalta (ei dropparia).  Koko matka mennään lenkkeilypolkua pitkin. Väylän vasen sivusta on tiheämpää metsää. (par)

Väylä 4 (Par 3)
75-metrinen lopussa vasemmalle kaartuva väylä. Ensimmäiset 60 metriä täytyy mennä suoraan lenkkipolkua pitkin. Kori sijaitsee vasemmalla jyrkänteen reunalla, josta on suoraan heti parin metrin pudotus. Erinomainen korin sijoituspaikka, koska se tuo todella paljon jännitystä puttiin. Korin maasto muutenkin kallioinen ja alussa väylän molemmat sivut todella tiheää metsää, joten väylällä kannattaa pysyä. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
109-metrinen käytännössä lähes suora väylä loivaan alamäkeen. Koko matka mennään leveää lenkkeilypolkua pitkin ja kori sijaitsee polun oikealla reunalla. Väylän molemmat sivut ovat melko tiheää metsää, joten kannattaa varoa sinne joutumista. (bogey)

Väylä 6 (Par 3)
85-metrinen oikealle kaartuva väylä lenkkeilypolkua pitkin jyrkkään alamäkeen. Sisäkurvissa on puita jotka estävät suoran heiton, joten kiekon pitää liitää koko matkan polkua pitkin. Väylän oikea reuna on tiheää metsää ja vasen reuna on koko matkalta outtia (tien reuna on kepitetty), joten pitää varoa, ettei kiekko feidaa vasemmalle. Korin vasemmalla puolella on melko syvä oja mikä vaikeuttaa puttia. Väylällä on ainoastaan yksi valotolppa esteenä, mutta jostain syystä kiekot tahtovat osua siihen. (par)

Väylä 7 (Par 4)
200-metrinen par 4-väylä koko matkan melko jyrkkään ylämäkeen. Noin 80 metriä tiistä väylän oikealla reunalla on pieni outtisaareke (10x10m), koska siellä on vaarallinen louhikko. Jos sinne joutuu, niin väylällä on droppari suurin piirtein samalla kohtaa kuin outtisaareke, mutta keskellä väylää. Väylän molemmat sivustat ovat tiheää metsää koko matkalta, joten avauksen ja jatkoheittojen pitää pysyä polulla. Kori sijaitsee korkean kallionnyppylän päällä, joten sinne on vaikea lähestyä. Todella vaikea väylä ja hieno korin sijoituspaikka. (bogey)

Väylä 8 (Par 3)
128-metrinen aivan suora väylä todella jyrkkään alamäkeen lenkkeilypolkua pitkin. Väylä on kapea ja väylän molemmat sivustat ovat todella tiheää metsää. Kannattaa pysyä väylällä sillä metsän puolelta ei juuri löydy rakoja, vaan on palattava takaisin polulle (mieluusti puttaamalla). (par)

Väylä 9 (Par 4)
157-metrinen oikealle kaartuva väylä. Avauksen jälkeen sweetspot on noin 80 metrin päässä risteyksessä, kun väylä kaartuu jyrkästi oikeaan. Risteyksestä väylä jatkuu suoraan ylämäkeen. Väylä oikea sisäreuna on tiheää metsää, joten oikomaan ei juuri pääse jos ei heitä koko metsän yli. Mutta väylällä on taas pysyttävä. Kori on rinteessä, joten puttirollien riski on suuri. (par)

Väylä 10 (Par 3)
84-metrinen käytännössä suora väylä todella jyrkkään ja kapeaan alamäkeen. Kori ei näy tiille, vaan se on suuren ja tiheän kuusen suojelema hieman vasemmalla reunalla. Väylän molemmat sivustat todella tiheää mörriä. (bogey)

Väylä 11 (Par 5)
Radan pisin väylä on 256-metrinen par 5. Tiiltä edessä aukeaa noin 120 metrinen suora väylä lenkkeilypolkua pitkin, jonka jälkeen väylä kaartuu oikealle ylämäkeen. Avausta heitettäessä kannattaa olla varovainen, sillä koko suoran mitta (120-metriä) on vasemmalta outtia, joten kiekko ei saa yhtään feidata, vaan avauksen pitää olla aivan suora. Väylän oikea reuna on tiheää metsää. Väylä jatkuu hieman S-kirjaimen muotoisesti lenkkeilypolkua pitkin ja kori on lopussa hieman vasemmalla metsän puolella. Väylän loppupuolella vasen reuna on avoimempaa metsää, mutta oikealle puolelle ei kannata joutua missään tapauksessa. (birdie)

Väylä 12 (Par 3)
Radan lyhin väylä 69 metriä. Väylä on suora, mutta todella kapea pilliväylä. Koko matkan pitää mennä noin 2-metrin levyistä ränniä pitkin, jos ei tuurilla satu osumaan puiden välistä. Korin ympäristössä pari tiheää kuusta, jotka vaikeuttavat puttia. (par)

Väylä 13 (Par 3)
77-metrinen oikeastaan suora pilliväylä ylämäkeen kohti kalliota. Kori sijaitsee kallionrinteessä, joten kiekkoa on todella vaikea saada jäämään korin läheisyyteen. Puttirolli on myös varma jos kiekko ei jää koriin. (bogey)

Väylä 14 (par 3)
107-metrinen suora väylä jyrkkään alamäkeen. Koko väylän vasen sivusta on outtia, joten kiekko ei saa yhtään feidata. Oikea sivusta on tiheää metsää, joten heiton on oltava suora. Toinen vaihtoehto on lähestyä vasemmalta outin päältä avoimelta, mutta edessä oleva sähköpylväsrivistö nappaa yleensä kiekot alas ja outin puolelle. Korin takana on myöskin outtia (noin 10 metrin päässä), joten kannattaa varoa ettei heitä pitkäksi. Tämä väylä on ollut alun perin par 5-väylä ja huomattavasti pidempi, mutta väylää on ilmeisesti lyhennetty pelin sujuvuuden/nopeuttamisen vuoksi. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
116-metrinen oikealle kaartuva dogleg-väylä jyrkkään ylämäkeen. Radan ehdottomasti vaikein väylä. Avaus pitää heittää suoraan jyrkkään ylämäkeen noin 70 metrin päähän, jonka jälkeen väylä kääntyy oikeaan 90 astetta. Väylän molemmat sivusta ovat tiheää metsää. Avausta ei saa heittää liian lyhyeksi eikä liian pitkäksi, muuten taskussa sijaitsevalle korille on lähes mahdoton lähestyä. (par)

Väylä 16 (Par 3)
131-metrinen suora väylä loivaan ylämäkeen. Vasen puoli on outtia koko matkalta ja oikea puoli tiheää mörriä. Väylä avautuu leveämmäksi noin 40 metrin päässä tiistä, mutta avaus on heitettävä melko kapeaan kujaan. (bogey)

Väylä 17 (Par 3)
148-metrinen loivasti koko matkan oikealle kaartuva väylä alamäkeen. Väylä on leveä koko matkan, mutta kannattaa kuitenkin varoa ettei joudu kummallekaan puolelle metsään. Vasemmalla sivustalla on hieno istutettu mäntyrivistö. Erittäin hieno väylä. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
Noin 100-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Kori ei näy heittopaikalle, mutta viereen on rakennettu tikkaat mäntyä vasten, josta saa tähyillä onko korilla ketään. Tie vasemmalla on koko matkan outtia, mutta sinne ei pitäisi joutua jos heitto ei totaalisesti epäonnistu, koska se on niin kaukana. Tiin edessä muutaman metrin päässä on 2 suurta mäntyä ja pitääkin valita, heittääkö niiden oikealta, vasemmalta vai suoraan niiden välistä. Väylä on muuten melko avoin ja kori sijaitsee hieman vasemmalla metsän puolella. Tämän väylän avauspaikka on muutettu täysin eripaikkaan alkuperäisestä aloituspaikasta. (par)

Väylä 19 (Par 4)
207-metrinen oikealle kaartuva väylä. Avaus pitää heittää melko tiukkaan tunneliin ja noin 70 metriä pitkälle mutkaan, jonka jälkeen väylä kaartuu jyrkästi oikeaan. Väylä jatkuu mutkan jälkeen suorana lenkkipolkua pitkin alamäkeen. Väylän molemmat sivustat ovat tiheää metsää ja väylällä pitää pysyä koko matka, sillä muuten jatkoheitot ovat vaikeita. (bogey)

Väylä 20 (Par 3)
126-metrinen saarekeväylä ”Pacman”. Väylällä on käytössä ”bunker hazard rule”, eli jos heittää outtiin niin pitää jatkaa samalta heittopaikalta ilman rangaistusta. Väylä heitetään todella jyrkkään alamäkeen ja kori sijaitsee 126 metrin päässä hieman vasemmalla pacmanin muotoisessa saarekkeessa. Saareke on noin 15x15m kokoinen. Väylän pystyy myös ”seiftaamaan”, eli kun heittää noin 70 metrisen tai lyhemmän rystyhyssen. Mantereen ja saarekkeen välissä on noin 20 metrin aukko, joten lähestyminenkään ei ole helppo. Avauspaikalla pitääkin aina miettiä ottaako riskin ja yrittää saareen vai pelaako järkevästi ja seiftaa ja ottaa helpohkon par:in. Erinomainen väylä, tämän kaltaisia väyliä ei juuri tule muualla vastaan. (birdie)Lopputulos: +1

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 17 on paras. Väylä on avoin kaartaa hienosti oikealle alamäkeen koko matkan. Vaatii todella hyvän heiton, jotta pääsee korille puttaamaan ja birdie tältä väylältä tuo hyvän olon tunteen. Kiekkoa on hieno katsoa kun se liitää alamäkeen. Väylä 148-metriä pitkä, mutta se ei vaadi läheskään niin pitkää heittoa.


Väyläopasteet ovat erinomaisessa kunnossa ja seuraavalle väylälle on melko helppo löytää. Tiipaikat ovat erinomaisessa kunnossa. Rata on hyvin hoidettu ja on helppokulkuinen (Zucalla pääsee), koska se menee pääsääntöisesti lenkkeilypolkua pitkin. Radalla saa välillä sellaisen fiiliksen että on osittain puistoradalla. Ruoho oli leikattua ja väylät muutenkin hyvin hoidettuja pääsääntöisesti. Korkeuseroja radalla on hyvin ja ne on otettu hienosti huomioon rataa suunniteltaessa. Korinpaikat on myös hyvin mietitty. Radalta löytyy monipuolisia ja haastavia väyliä. Ensimmäisen tiin vieressä on parikin puttikoria, jossa saa hioa putin kuntoon. Myös draivi range löytyy ja voi mitata ennen kierrosta miten pitkälle kiekko oikeasti lentää.

Miinuksia on vaikea keksiä. Ehkä muutamien väylien väliset siirtymät olivat melko pitkiä, mutta kuitenkin siedettäviä. Jostain syystä radalta löytyi yli 20 kaljatölkkiä tiipaikoilta, keräsin ne kyllä kaikki pois. En ymmärrä kuka jättää tölkit radalla eikä jaksa kantaa niitä pois vaikka on ne sinne saakka raahannutkin? Muuten radalta ei löytynyt roskia tms.

Yleisesti radasta. Todella hyvä ja hyvin hoidettu rata. Rata on haastava, mutta oikeudenmukainen. Hyvän tuloksen saaminen vaatii kovan ja tarkan draivin ja väylillä kannattaa todellakin pysyä. Etenkin kilpapelaajien kannattaa ehdottomasti radalla vierailla, kun taas aloitteleville rata on melko haastava.


Oma rataennätys: +1


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.3
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.3
Yleisfiilis radasta:2.2

Loppuarvosana: 9.0

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:22 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #19 : 10.07.18 - klo:09:51 »
#15
7.7.2018 Ähtäri
Honkiniemen Leirikeskus (C3)

Seuraavaksi Ähtärissä sijaitseva Honkiniemen Leirikeskuksen rata. Rata sijaitsee seurakunnan leirikeskuksen lähimetsissä. Tänään suunnitelmassa kiertää rata kertaalleen kaveriporukalla verestelemällä vanhoja muistoja. Kerran aikaisemmin olen radan kiertänyt muutama vuosi sitten ja ajattelin silloin että ei enää koskaan tarvitse tänne tulla, mutta näin se mieli muuttuu. Rata on perustettu kauan aikaa sitten, tarkkaa vuosilukua en tiedä. Radalla on 9 väylää. Radalla on Amexpon korit, mutta tiimattoja ei ole eli maapohjalta heitetään. Ykkösväylälle on todella vaikea löytää, mutta avauspaikka on lähellä huoltorakennusta. Muutenkaan väyläopasteita ei ole ollenkaan.

Väylä 1 (Par 3)
Radan ehdottomasti pisin väylä on noin 100 metriä ja täysin avoimella. Väylä kulkee koko matkan jalkapallokenttää tai sen reunaa pitkin. Kori sijaitsee suoraan edessä metsän reunalla. Avauspaikka on todella huonossa kunnossa ja siinä on vain lankunpätkä merkkinä, että mistä heitetään. (par)

Väylä 2 (Par 3)
Noin 50-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylällä on ilmeisesti kaksi mandoa, jotka pitää kiertää molemmat vasemmalta puolelta (ei dropparia). ”Mandot” on maalattu nuolilla kahteen puuhun. Väylä kulkee kävelypolkua pitkin. Kori sijaitsee ison kuusen vieressä. Avauspaikalla lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää. (par)

Väylä 3 (Par 3)
Noin 80-metrinen avoin oikealle kaartuva väylä. Kori sijaitsee puhdistamon takana puskikossa. Avauksella pitää varoa, että ei heitä puhdistamorakennukseen tai suuren halkopinoon, jotka ovat väylän oikealla sivustalla. Korin takana ja ympäristössä melkoista pusikkoa. Puhdistamon läheisyydessä myös aivan järkyttävän paha haju. Avauspaikalla lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää.  (par)

Väylä 4 (Par 3)
Noin 60-metrinen suora ”väylä”. Tätä väylää ei ole raivattu ainakaan 5 vuoteen, joten koko matkan on melkoista pusikkoa. Väylän oikea reuna on sellaista mordoria, jota ei ole vielä tullut vastaan, sinne hukkaa kiekon aivan varmasti. Kori sijaitsee suuren koivun juurella. Avauspaikalla lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
Noin 45-metrinen aivan pillisuora väylä pusikossa. Väylä on erittäin kapea, ehkä noin 2 metriä leveä. Väylän molemmat puolet läpipääsemätöntä mörriä/pusikkoa. Väylän keskelläkin kasvaa polveen saakka heinää. Kori on aivan lintassa ja on nostollakin vaikea saada kiekkoa pysymään korissa. Avauspaikalla lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää. (par)

Väylä 6 (Par 3)
Noin 55-metrinen hieman vasemmalle kaartuva pilliväylä. Väylä jälleen erittäin kapea (noin 2metriä) ja molemmat sivusta puskikkoa koko matkan. Kori sijaitsee suuren kiven takana. Avauspaikalla lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää ja siinä kasvaa myös pari koivun taimea. (par)

Väylä 7 (Par 3)
Noin 65-metrinen suora väylä heitetään puskikosta. Heittopaikan edessä kahden metrin päässä on tiheä noin 5 metrinen kuusi, joka vaikeuttaa heittoa, sillä se kaventaa väylän noin alle metrin levyiseksi. Alkumatka tiukkaa pilliä, mutta lopuksi väylä aukenee ja kori sijaitsee avoimella. Alussa väylän molemmat sivut, niin tiheää pusikkoa, että siitä ei ihminen pääse läpi. Avauspaikalla lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää.  (bogey)

Väylä 8 (Par 3)
Noin 100-metrinen loivasti oikealle kaartuva pilliväylä metsässä.  Väylä on koko matkan noin 4 metriä leveä, mutta metsä on melko harvaa verrattuna aikaisempiin väyliin. Kori sijaitsee lähellä tietä puhdistamon vieressä, joten haju on jälleen melkoinen. (tuplabogey)

Väylä 9 (Par 3)
Noin 55 metrinen todella tiukka ja suorahko pilliväylä. Väylä on todella kapea ja siihen ei saa oikein mitään heittoa taipumaan. Kori avoimella paikalla kentän reunassa, mutta muuten väylä on melko tiheää metsää. (par)


Lopputulos: +2

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 1 paras. Koska se on ainoa väylä missä ei ole puskikkoa vaan se on avoimella kentällä ja saa heittää aivan täysiä, jotta pääsee korille.


Plussapuolia on todella vaikea keksiä tältä radalta. No ehkä väylä numero 1 on ihan siedettävä väylä.

Miinuksia tulee heittopaikoista, jotka olivat aivan surkeat. Kaikilla väylillä oli ainoastaan yksi lankunpätkä merkkinä mistä pitää heittää ja kaikki heittopaikat olivat kuopilla ja sieltä löytyi juuria ja puuntaimia yms. Väyläopasteita ei radalla ole ollenkaan millään väylällä, joten seuraavalle väylälle on aina todella vaikea löytää. Suunnistustaitoja tarvitaan jos kierroksen haluaa nopeasti kiertää. Onneksi kuitenkin korit oli numeroitu, joten tiesi millä väylällä on menossa. Suurin osa väylistä oli todella kapeita ja niitä ei ollut hoidettu/raivattu yhtään ainakaan 5 vuoteen. Tai oikeastaan siellä on ehkä joskus ollut jonkinlaisia väyliä, mutta nyt ne ovat kasvaneet aivan umpeen. Ja väylien ympäristö oli pääsääntöisesti ihan karseaa mordorpusikkoa ja heinikkoa. Mitään hyviä luottokiekkoja ei kannata radalla ottaa mukaan jos sinne joskus eksyy heittämään, sillä kiekkojen hukkaamisriski on todella suuri. Ja tietysti yksi kyykäärme bongauskin saatiin, joka aina ”piristää” mielialaa. Väylällä numero kaksi oli kaksi mandoa, jotka oli jotenkin ihmeellisesti asetettu, sitä ratkaisua en oikein ymmärrä. Kaiken tämän lisäksi parilla väylällä haisi todella järkyttävän pahalle johtuen siitä puhdistamosta.

Yleisesti Honkiniemen Leirikeskuksen ”rata” on ehkä sellainen, että kenenkään ei kannata sinne varta vasten lähteä jos ei sitten halua nähdä miten huonoja ratoja oikeasti on olemassa. Kokemus sinänsä. Rata on ehkä ollut ihan ok joskus 5-7 vuotta sitten, mutta sen jälkeen radalle ei ole tehty mitään huoltotoimia ja se on kasvanut kokonaan umpeen.


Oma rataennätys: +2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.3
Radan kunto:0.3
Radan toteutus:0.3
Yleisfiilis radasta:0.3

Loppuarvosana: 1.2

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:22 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #20 : 17.07.18 - klo:08:28 »
#16
15.7.2018 Kivijärvi
Peltokankaan Frisbeegolfrata (A1)

Seuraavaksi kotiseuran rata Peltokankaan Frisbeegolfrata Kivijärvellä. Itse en paikkakunnalla asu, mutta Kivijärven Kivekkäiden seuraan olen kuulunut jo nelisen vuotta. Tänään rataan tutustuminen suoritetaan viikkokisojen merkeissä. Radalla olen vieraillut aikaisemmin useaan kertaan ja siellä tulee käytyä viikkokisoissa ja usein järjestetyissä PDGA-kisoissa. Rata sijaitsee kuntoilualueella ja sen lähimetsissä. Rata on 21-väyläinen ja radalla on Prodiscuksen korit.


Väylä 1 (Par 3)
75-metrinen loivasti oikealle ylämäkeen kaartuva pilliväylä. Alussa väylä on melko kapea, mutta korin läheisyydessä on avoimempaa. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
87-metrinen hieman oikealle alamäkeen kaartuva väylä. Vasemmalla oleva lenkkipolku on outtia koko matkan, joka jatkuu myös korin taakse saakka. Väylällä on myös mando, joka pitää kiertää oikealta puolelta. Myös droppari löytyy mandon kohdalta jos sattuu avaus lipsahtamaan väärältä puolelta. Melko kapea väylä, mutta ympärillä on harvaa metsää joten välejä korille kyllä löytyy. (par)

Väylä 3 (Par 3)
66-metrinen väylä alamäkeen. Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi, joko heittää suora heitto kapeaan väliin tai pieni rystyhysse vähän leveämpään väliin. Ympärillä on melko harvaa metsää. (par)

Väylä 4 (Par 4)
130-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä jyrkkään ylämäkeen. Avaus pitää heittää melko kapeaan kujaan ja sweetspot on noin 80 metrin päässä oleva avoin pulkkamäki. Tämä jälkeen väylän ylämäki jyrkentyy entisestään ja kori sijaitsee mäen laella. Kori on myös korotettu ja mäen laella tuulee aina, joten puttaaminen on aina hankalaa. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
120-metrinen lähes suora väylä jyrkkään alamäkeen. Väylä on avoin, mutta pitää yrittää välttää vasemmalla puolella olevaa metsää jonne kiekko yleensä feidailee. Korin takana on myös järvi (joka on outtia), joten vastatuulella kannattaa olla erityisen varovainen, ettei kiekko kippaa yli ja joudu järveen. Heittolinjalla on myös parinkymmenen metrin päässä tiistä valotolppa, johon jostain syystä kiekot hakeutuu. Tiipaikalta avautuu upeat maisemat järvelle. (par)

Väylä 6 (Par 3)
95-metrinen oikealle kaartuva väylä. Aluksi väylä on suora ja mennään pururataa pitkin, mutta noin 50 metrin päässä tiistä väylä kääntyy 90 astetta oikeaan ja jatkuu pururataa pitkin korille saakka. Väylän sisäreunassa on suuri kuusi, joka nappaa kaikki kiekot, jotka menevät liian sisäkurvista. Myös vasemmalla oleva metsä on todella tiheää, joten väylällä kannattaa pysyä koko ajan. Todella vaikea väylä. (par)

Väylä 7 (Par 3)
84-metrinen suora väylä ylämäkeen. Jälleen kaksi vaihtoehtoa, joko heittää suoraa ja todella kapeaan pilliin tai sitten suurella rystyhyssellä vähän avoimemmalta ja toivoa että kiekko feidaa korille. Kori on suuren kiven takan, joten jos rystyhysse jää lyhyeksi, niin puttaaminen voi olla hankalaa. (par)

Väylä 8 (Par 3)
65-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä alamäkeen. Väylä on melko kapea ja sitä vaikeuttaa vasemmalla puolella väylää oleva verkko, joka suojelee toisen väylän avauspaikan heittäjiä. Sisäpuolella on myös suuria mäntyjä, joten heiton pitää olla suora. Ennen koria oikealla on tiheä kuusipuskikko, josta ei pysty juurikaan puttaamaan, joten lyhyeksi ei kannata heittoa jättää. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
80-metrinen vasemmalle kaartuva väylä ylämäkeen. Kapeahkoon väylään on osuttava jos haluaa korille. Kori sijaitsee suuren kiven takana. (birdie)

Väylä 10 (Par 4)
170-metrinen suora ja kapea par 4-väylä metsässä. Koko alkumatka pitää mennä melko kapeaa väylää pitkin, sillä ympäröivä metsä on todella tiheää ja sieltä ei väyliä korille löydy. Lopussa on hieman avoimempaa, mutta silti joutuu puita hieman väistelemään. (par)

Väylä 11 (Par 3)
60-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Ennen koria on yksi koivu ja yksi lyhtypylväs, jotka pitää väistää. Helpohko väylä. (par)

Väylä 12 (Par 3)
68-metrinen suora ja todella kapea väylä ylämäkeen. Avauksen pitää olla todella tarkka, sillä väylää ympäröivä mäntymetsä nappaa heiton muuten alas ja nopeasti. Jos jää väylän alkupäähän, niin on todella vaikea pujotella mäntyjen välistä. Kori sijaitsee parin suuren kiven takana. (par)

Väylä 13 (Par 3)
105-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen tietä pitkin. Väylä on avoin, mutta molemmilla sivustoilla oleva metsä on tiheää. (bogey)

Väylä 14 (par 3)
60-metrinen suora ja todella kapea pilliväylä. Väylä on vain noin 2 metriä leveä koko matkan. Kori on vielä korotettu, joten puttaaminen on todella vaikeaa. Korin takana on suuri kivi ja jos heittää väylän pitkäksi, niin kivi myös vaikeuttaa puttia todella paljon. (birdie)

Väylä 15 (Par 4)
170-metrinen käytännössä suora väylä. Avauksen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa, joko jatkaa suoraan melko kapeaa mäntykujaa pitkin korille, tai sitten lähteä kiertämään hieman oikealta avointa pururataa pitkin. Jälkimmäinen vaihtoehto on huomattavasti parempi ja helpompi ja avausta heitettäessä kannattaa ottaa tämä huomioon. (bogey)

Väylä 16 (Par 3)
92-metrinen suora ja kapea väylä jyrkkään alamäkeen. Kori sijaitsee kummun päällä ja väylän heittää helposti liian pitkäksi. Putatessa jos kiekko ei jää koriin, niin se rollaa aivan varmasti kauas. Todella loistava korin sijoituspaikka. (birdie)

Väylä 17 (Par 3)
71-metrinen suora metsäpilliväylä ylämäkeen. Väylän alussa on suuri kaatunut puunjuurakko, joka pitää väistää, muuten väylällä ei ole esteitä pois lukien tietysti ympäröivä metsä.  (par)

Väylä 18 (Par 3)
60-metrinen suora ja todella kapea metsäpilli. Väylään on todellakin osuttava jos haluaa lähellekään koria. Korin jälkeen maasto laskee melko paljon, joten pitää olla varovainen jottei heitä pitkäksi. (birdie)

Väylä 19 (Par 3)
Noin 70-metrinen oikealle kaartuva väylä. Noin 40 metrin päässä tiistä on kapea aukko johon on osuttava ja sitten kiekon tarvitsee enää feidata oikealle. Kori sijaitsee suuren kuusen takana. (par)

Väylä 20 (Par 3)
60-metrinen suora ja avoin väylä ylämäkeen. Kori sijaitsee kummun päällä, joten jos putti ei jää koriin, niin se rollaa aivan varmasti. Hieno korin sijoituspaikka. Radan helpoin väylä. (birdie)

Väylä 21 (Par 3)
106-metrinen suora väylä avoimella kentällä hieman ylämäkeen. Lopussa väylä kapenee hieman metsän puolelle. Koko matkan vasemmalla on tikutettu outtikepeillä. (par)Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 16 on paras. Pitää heittää aivan pillisuora heitto todella jyrkkään alamäkeen, koska väylä on todella kapea. Kori sijaitsee hienosti kummun päällä, joten puttaaminen on hankalaa. Hieno väylä ja todella hyvä korinsijoituspaikka. Tälle väylälle olen saanut heitetty 2 kpl holareita, joten ehkä sekin hieman vaikuttaa tähän väylän arviointiin :D

Väyläopasteet ovat hyvässä kunnossa ja seuraavalle väylälle on helppo löytää. Siirtymät seuraaville väylille ovat todella lyhyet. Tiipaikat ovat hyvässä kunnossa. Rata on hyvin hoidettu ja on helppokulkuinen, koska se menee pääsääntöisesti lenkkeilypolkua pitkin. Ruoho oli leikattu niiltä väyliltä mistä tarvitsee ja väylät muutenkin hyvin hoidettuja pääsääntöisesti. Muutamille väylille oli toki hieman horsmia kasvanut väylien reunoille kesän aikana. Korkeuseroja radalla on hyvin ja ne on otettu hienosti huomioon rataa suunniteltaessa. Korinpaikat ovat myös hyvin mietitty. Radalta löytyy monipuolisia ja haastavia väyliä. Etupäässä väylät ovat kapeita metsäpillejä, joten heiton pitää olla todella tarkka kun tänne lähtee. Viimeisen väylän vieressä on tilaa lämmitellä heittokättä kentällä ja sieltä löytyy parikin puttikoria, jossa saa hioa putin kuntoon.  Radalla on myös hienoja maisemia, koska se menee osittain järven rantaa myötäillen.

Miinuksia on vaikea keksiä. Ehkä muutamalla väylällä oli jonkin verran horsmikkoa ja pajukkoa päässyt kasvamaan. Muuten rata on todella hyvässä kunnossa.

Yleisesti radasta. Todella hyvä metsärata, jossa heiton pitää olla todella tarkka. Ehdottomasti vierailun arvoinen rata. Rata ei liian helppo eikä liian vaikea, joten se sopii kaiken tasoisille pelaajille.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.0
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:2.1
Yleisfiilis radasta:2.0

Loppuarvosana: 8.0

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:22 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #21 : 30.07.18 - klo:10:36 »
#17
28.7.2018 Siilinjärvi
Tarinalaakso Disc Golf (AA1)

Seuraavaksi Siilinjärvellä sijaitseva Tarinalaakso Disc Golf. Tänään rataan tutustuminen suoritetaan Siilinjärvi Open PDGA-kilpailun merkeissä. Olen aiemmin käynyt radalla ehkä noin 5 kertaa, yleensä radalla tulee käytyä kertaalleen kesän aikana. Rata on perus layoutiltaan 18-väyläinen, mutta sieltä löytyy myös 4 lisäväylää A,B,C ja D. Eli arvostellaan aluksi normi rata, joka oli kisassa (yhdellä lisäväylällä (A) maustettuna)  ja kerrottaan sitten myös lopuksi hieman myös noista neljästä kiinteästä lisäväylästä. Radalla on Discatcher-korit, joita löytyy myös pari ylimääräistä kappaletta puttipaikalta, jossa saa ennen kierrosta hioa putin kuntoon. Ensimmäisen heittopaikan vieressä on myös draiving-range, jossa voi lämmitellä ennen kierrosta.


Väylä 1 (Par 3)
164-metrinen suora väylä. Oikealla noin 90-metrin päässä tiistä on suuri hiekkakumpu, joka on outtia, joten avauksen kanssa pitää olla tarkkana. Lopussa väylä nousee hieman ylöspäin, mutta korin takana oleva rinne pysäyttää hyvin lähestymiset. Puttialueella kannattaa olla varovainen, jottei kiekko lähde rollaamaan. Väylä on avoin, sillä se on kokonaan hiekkakentällä. Yksi vaikeimmista avausväylistä, joita on tullut vastaan. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
76-metrinen vasemmalle kaartuva melko avoin väylä. Kori sijaitsee hiekkakumpareen päällä/reunalla ja se on paljon ylempänä kuin tiipaikka. Vasemmalla sisäkurvissa olevia puita/metsää kannattaa välttää, muuten väylä on melko simppeli. Puttaamisessa kannattaa jälleen olla varuillaan, että kiekko ei rollaile takaisin hiekkakuopan reunalta alas. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
98-metrinen käytännössä suora väylä tasaisella. Väylää vaikeuttaa tiin edessä noin 15 metrin päässä olevat muutamat puut, jotka pakottavat kiertämään heiton joko oikealta tai vasemmalta. Rohkeimmat yrittävät toki keskeltä olevista erittäin kapeista gäpeistä läpi. Todella tekninen väylä, koska väylän molemmilla reunoilla oleva metsä nappaa kaikki liian leveällä heittolinjalla olevat kiekot alas. Alun jälkeen väylällä ei ole yhtään puita, joten lähestyminen on melko simppeli. (par)

Väylä 4 (Par 3)
98-metrinen suora väylä harjun reunalla. Avauksen kanssa, pitää olla todella varovainen, jottei kiekko feidaa vasemmalle tai mene pitkäksi, sillä kiekko voi rollata kymmeniä metrejä alas harjun rinnettä pitkin. Puttaaminen on todella jännittävää, sillä kori sijaitsee aivan rinteen reunalla ja maa on todella kovaa ja rollaamisherkkää. (par)

Väylä 5 (Par 3)
105-metrinen hieman vasemmalle kaartuva tiukka pilliväylä. Väylä on todella kapea ja jos et osu siihen, niin lukemaa tulee, sillä väylää ympäröivä mäntymetsä on melko tiheää. Kori sijaitsee pienessä montussa, joten koria on vaikea nähdä ja arvioida matkaa lähestymisessä. Todella tekninen väylä. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
112-metrinen suorahko väylä, joka lopussa hieman kääntyy taskuun oikealle. Väylä on melko avoin ja siellä on vain muutama puu, jotka pitää väistää, jotta korille pääsee. Väylän lopussa on oikealla puolella hieman enemmän puita, jotka nappaavat huonot heitot alas. Myös oikealla olevaa rinnettä kannattaa hieman varoa. (par)

Väylä 7 (Par 4)
139-metirnen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on käytännössä kaksiosainen, aluksi pitää mennä noin 85 metriä aivan pillisuoraa eteenpäin kapeaa lenkkipolkua pitkin, jonka jälkeen väylä kääntyy lähes 90 astetta vasempaan. Oikomaan ei pääse yhtään, sillä vasemmalla oleva kuusikko on läpipääsemätöntä ja noin 80 metrin päähän rakennettu aita, joka nappaa tuurivälistä yrittävät kiekot ja se samalla vaikeuttaa lähestymistä korille todella paljon. Väylä loppupää on melko harvaa männikköä ja enää tarvitsee väistellä muutamat puut, jotta korille pääsee. (par)

Väylä 8 (Par 3)
127-metrinen kapea pilliväylä todella jyrkkään alamäkeen. Väylällä on porttimando, joka tuo todellakin lisäjännitystä kun tiipaikalle astuu. Jos mandojen väliin ei osu, niin droppari löytyy mandojen kohdalta, josta on vielä noin 100 metriä korille. Väylään on siis todellakin pakko osua jos haluaa korille. Kori sijaitsee jyrkässä rinteessä, joten lähestyminen on todella vaikeaa ja jos putti ei jää koriin, niin se rollaa takuuvarmasti ainakin 15 metriä alas. Erinomainen väylä. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
84-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Avaus pitää heittää aluksin noin 60 metriä suoraa kummun yli, jonka jälkeen kiekon pitää hieman feidata vasemmalle. Kori sijaitsee kumpareen päällä, mutta ympäröivä pehmeä hiekka pysäyttää hyvin kiekot. (par)

Väylä 10 (Par 3)
130-metrinen suora väylä alamäkeen tietä pitkin. Alussa pitää osua noin 10-metriä leveään väliin, muuten tulee ongelmia. Loppupäässä väylää metsä on harvaa, joten välejä korille kyllä löytyy. Vasemmalla olevaa mäntymetsää kannattaa välttää kaikin keinoin, sillä jos sinne joutuu, niin lähestyminen korille on lähes mahdotonta. (tuplabogey)

Väylä 11 (Par 3)
73-metrinen todella jyrkkään oikealle kaartuva väylä. Alussa pitää osua noin 20 metrin päässä olevaan 5 metriä levään gäppiin, jonka jälkeen kiekon pitää saada liitämään jyrkkään oikealle kohti koria, suuren montun yli. Jos alussa oleviin puihin osuu ja joutuu alas monttuun, niin sieltä joutuu heittämään noin 15 metriä nousevaan ylämäkeen. Kori sijaitsee rinteen laella, joten jos avaus jää lyhyeksi, niin rollausvaara on suuri. Samoin putissa täytyy olla tarkkana. (par)

Väylä 12 (Par 3)
84-metrinen suora ja täysin avoin väylä jyrkkään alamäkeen. Kori sijaitsee pienen, mutta jyrkän kumpareen päällä, joten täytyy olla taas todella varovainen puttipaikalla, jottei kiekko rollaile kauas. Väylää on vaikeutettu pienellä outtisaarekkeella, joka on kooltaan noin 5x5 metriä ja sijaitsee noin 10 metriä ennen koria. (par)

Väylä 13 (Par 4)
205-metrinen suora ja melko avoin väylä ylämäkeen. Ensimmäiset 120 metriä mennään tasaisella melko leveää väylää pitkin, jonka jälkeen väylä alkaa nousta melko jyrkästi. Avauksen kanssa pitää varoa, ettei joudu kummallekaan puolelle metsään, sillä ne tuovat jatkoheittoihin haastetta. Nouseva rinne on pehmeää hiekkaa, joten jatkoheitot sieltä pitää heittää oikeastaan paikaltaan. (bogey)

Väylä 14 (Par 3)
76-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä loivaan ylämäkeen. Väylä on melko kapea ja kori sijaitsee viettävässä ja kovassa rinteessä, joten kiekko on vaikea saada jäämään korin lähelle. Väylän vasemmalla puolella ennen koria on suuri monttu, jonne ei missään nimessä kannata joutua, sillä sieltä lähestyminen on todella hankalaa. (bogey)

Väylä 15 (Par 3)
153-metrinen suora väylä erittäin jyrkkään alamäkeen. Käytännössä pitää heittää alussa olevan metsän yli ja toivoa, että tuulet ovat suotuisat ja kiekko päätyisi korin lähelle. Lyhyeksi heittoa ei saa missään nimessä jättää sillä metsä on todella tiheää. Kori sijaitsee suurella hiekkakentällä ja jos ja kun sinne pääsee, niin lähestyminen on melko simppeli. (par)

Väylä 16 (Par 3)
68-metrinen suora ja todella kapea pilliväylä alamäkeen. Lopussa väylä on avoin, mutta alun gäppiin on osuttava. Kori sijaiseen pienen rinteen reunalla, joten väylän heittää helposti pitkäksi. (par)

Väylä 17 (Par 5)
351-metrinen suora ja avoin väylä (par 5). Pisin väylä tähän asti mikä koskaan on tullut itselle vastaan. Koko matka mennään leveää hiekkakenttää pitkin ja lopussa väylä kaartuu hieman oikealle pieneen notkelmaan. Väylää on vaikeutettu hieman yhdellä outtisaarekkeella, joka sijaitsee noin 90 metrin päässä avauspaikasta ja on noin 15x15 metrin kokoinen. Outtisaareke sijaitsee oikeastaan keskellä avauksen sweetspottia, joten avauksella on jotenkin yritettävä se kiertää. Väylä on reilun leveä, mutta jos joutuu hiemankin sivuun, niin vaikeuksia on luvassa. (par)

Väylä 18 (Par 3)
127-metrinen alussa todella jyrkkään oikealle kaartuva väylä tietä pitkin. Kiekko ei saa feidata väylän vasemmalla  puolella olevaan metsään, eikä kipata oikealla olevaan  taimikkoon. Väylä vaatii todella tarkan ja teknisen avauksen. Kori sijaitsee melko jyrkässä rinteessä, joten lähestymisen on vaikea saada jäämään korin viereen. Putatessa jos kiekko ei  jää koriin, niin kiekko takuuvarmasti rollaa alas. Radan vaikein väylä. (triplabogey)


Lopputulos: +5


Lisäväylät:

Lisäväylä A (Par 3)
51-metrinen suora ja kapea väylä todella jyrkkään ylämäkeen. Väylällä on todella suuri rollausvaara, vaikka rinteeseen on pengerretty/asetettu muutama taso puunrungoilla, jotta kiekko ei rollaisi aivan alas saakka. Väylän molemmat puolet ovat todella tiheää metsää. Väylä pelataan 1 ja 2 väylien välissä.

Lisäväylä B (Par 3)
82-metrinen suora väylä rinteen myötäisesti ylämäkeen. Kiekko on vaikea saada jäämään korin lähelle, koska rinne viettää jyrkästi alas kohti tiheää taimikkoa. Lähestymisen ja putin kanssa saa olla varuilla, koska rinne korin lähellä on todella viettävä. Väylä pelataan lisäväylä C:n jälkeen.

Lisäväylä C (Par 3)
101-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Väylä on melko avoin koko matkalta. Kori sijaitsee pienen nyppylän päällä, joka tuo lisähaastetta puttiin. Väylä pelataan väylän 17 jälkeen.

Lisäväylä D (Par 3)
68-metrinen suora väylä jyrkkään alamäkeen. Tällä väylällä on yleensä triplamando joka pakottaa heittämään matalan heiton. Kori sijaitsee kallionjyrkänteen reunalla, josta on noin 8 metrin pudotus. Kiekkoa on todella vaikea saada jäämään korin viereen kovalle kalliolle. Hieno väylä.Radan paras väylä: Mielestäni väylä 8 on paras. Väylä heitetään suoraan jyrkkään alamäkeen ja väylää vaikeuttaa tuplamando. Kori sijaitsee hienosti jyrkän rinteen puolivälissä, joten kiekko on vaikea saada jäämään korin viereen ja myös putatessa on jännitystä, koska jos kiekko ei jää koriin, niin se rollaa takuuvarmasti alas. Vaatii todella teknisen ja suoran heiton, jotta birdien voi saavuttaa. Mutta kun sen täydellisen heiton saa, niin on todella hieno seurata kiekon suoraa liitoa kohti koria. Ehdottomasti birdie tältä väylältä on bonusbirdie tällä radalla.


Rata sijaitsee hienolla hiekkaharjulla ja vanhassa soramontussa. Väylät ovat erinomaisen hyvin suunniteltuja. Radan väylät ovat todella monipuolisia ja korkeuseroja on paljon ja rata haastaa heittämään paljon erilaisia heittoja. Kaikki tiipaikat ja opasteet olivat erinomaisessa kunnossa. Väylien väliset siirtymät ovat lyhyitä ja seuraavalle väylälle löytää helposti. Väylät hyvin hoidettuja ja radalla ei ole mitään aluskasvillisuutta, koska se sijaitsee kuivalla hiekkakankaalla.  Erityismaininta täytyy antaa erinomaisista korin sijoituspaikoista, sillä joka väylällä korin paikka oli huolella mietitty ja helpohkoonkin väylään sillä on saatu lisähaastetta. Suurin osa koreista sijaitsee rinteessä, joten puttia ei voi laittaa vain sinne päin ja toivoa, sillä paluuputti voi olla vielä hankalampi kuin ensimmäinen. Myös kaikki neljä kiinteää lisäväylää ovat kaikki hyviä väyliä, eli jos aikaa on, niin nekin kannattaa kiertää samalla. Erinomainen rata aivan valtatien vieressä.

Miinuksia on todella vaikea keksiä. Ainut mitä omaan mieleen tulee, ovat kolmelta väylältä (1,12 ja17) löytyvät outtisaarekkeet. En ole oikein varma mitä mieltä niistä olen, varsinkin väylän 17 outti on mielestäni aivan turha. Ehkä näillä on yritetty hieman vaikeuttaa rataa. Mutta ei noista outtisaarekkeista oikeastaan mitään haittaakaan ole, mutta ilman niitäkin mielestäni kyllä pärjäisi.

Tarinalaakso Disc Golf on erinomainen ja miellyttävä rata, jonne kaikkien kannattaa suunnata.


Oma rataennätys: 0


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.3
Radan kunto:2.3
Radan toteutus:2.3
Yleisfiilis radasta:2.3

Loppuarvosana: 9.2

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:22 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #22 : 01.08.18 - klo:11:04 »
Heinäkuun aikana sain kierrettyä jälleen 6 uutta rataa. Listoille saatiin nyt todella hyviä ja ratoja sitten todella huonoja kokemuksia, eli vaihtelu oli todella suurta. Todella hyviä ratoja oli Mustikkavuoren kisarata Ähtärissä, Lapuan Simpsiön rata ja tietenkin listan kärkeen noussut Siilinjärven Tarinalaakson rata, jonka varmasti kaikki tunnistavat.

Sitten oli kyllä todellisia pohjanoteerauksia kuten Härmän kylpylän rata. Toki tässä pitää ymmärtää, että se on rakenneltu kylpylän pihapiiriin, mutta silti siihen voisi panostaa enemmän, koska on vielä maksullinen rata.
Ja kaikkein viimeiseksi listalle joutunut Ähtärissä oleva Honkiniemen leirikeskuksen rata, joka oli todella surkeassa kunnossa ja oikeastaan sen voisi kyllä poistaa kokonaan frisbeegolfradat sivustolta. Rataa ei ole hoidettu yhtään ainakaan viiten vuoteen.

Mutta vielä on kesää jäljellä ja toivotaan, että saadaan vielä uusia ratoja listattu. Lähikuntien radat alkavat olla nyt kaikki kierrettynä.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #23 : 06.08.18 - klo:18:51 »
#18
5.8.2018 Ähtäri
Mustikkavuoren perherata (C1)

Tänään olisi tarkoitus metsästää 4 uutta rataa päivän aikana lähiseuduilta. Eli päivän ensimmäisenä ratana Ähtärin Mustikkavuoren perherata. Rata sijaitsee samoilla alueilla kuin Mustikkavuoren kisaratakin ja kuten nimestäkin voi päätellä, että rata on tarkoitettu vähän vähemmän lajia harrastaneille. Rata on perustettu 2015, mutta sitä on ilmeisesti hieman muokattu tänä kesänä. Ja tosiaan en ole tätä rataa koskaan kiertänyt vaikka olen Mustikkavuoressa useasti vieraillut. Frisbeegolfradat-sivustolla lukee, että radalla on väyliä 10 kappaletta, mutta ilmeisesti tänä kesänä on rataa hieman muokattu ja nyt radalta löytyy 12 väylää.


Väylä B1 (Par 3)
43-metrinen suora väylä heitetään normaalin kisaradan ykköstiiltä. Korin edessä ainoastaan yksi tiheä puu, joka hieman vaikeuttaa heittoa. Vasemmalla koko matkan outtia, joten sitä kannattaa myös välttää. Tällä väylällä ei ole väyläopastetta. (birdie)

Väylä B2 (Par 3)
53-metrinen suora ja avoin väylä hieman ylämäkeen. Alussa oikealla puolen hieman outtia, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa peliin mitenkään, jos osaa vähänkään heittää. (birdie)

Väylä B3 (Par 3)
51-metrinen suora väylä melko jyrkkään alamäkeen. Väylä on muuten avoin, mutta kori sijaitsee metsäsaarekkeessa. Alamäki on jyrkkä, joten on hankala arvioida heiton pituutta ja saada kiekko laskeutumaan korin viereen. Hieno väylä. (birdie)

Väylä B4 (Par 3)
80-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylän avauspaikka on Kisaradan väylän numero 2 puolivälissä ja heitetään normaaliin koriin. Edessä on todella paljon puita ja korille on vaikea päästä. Radan vaikein väylä. (par)

Väylä B5 (Par 3)
53-metrinen suora väylä lenkkipolkua pitkin. Väylän avauspaikka on Kisaradan väylän numero 3 puolivälissä ja heitetään normaaliin koriin. Avoin lähestyminen, ei oikeastaan mitään vaaroja edessä. (birdie)

Väylä B6 (Par 3)
83-metrinen suora ja avoin väylä. Tiin edessä noin 20 metrin päässä on pari koivua ja pitääkin valita kiertääkö ne oikealta vai vasemmalta. Oikealla on outtia tikutettuna koko matkan. Kori sijaitsee ojan takana pienen kumpareen päällä. (par)

Väylä B7 (Par 3)
52-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä. Heitto pitää osua kapeaan väliin ja kori sijaitsee hienosti puiden takana pienessä taskussa. (birdie)

Väylä B8 (Par 3)
78-metrinen suora ja kapea pilliväylä metsässä. Lopussa väylä hieman avartuu. (birdie)

Väylä B9 (Par 3)
74-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä lenkkipolkua pitkin. Sisäkurviin ei kannata jäädä sillä metsä on molemmin puolin melko tiheää. (par)

Väylä B10 (Par 3)
49-metrinen lopussa hieman vasemmalle metsän puolelle kaartuva väylä. Väylä on melko kapea ja se heitetään lenkkipolkua pitkin. Koria suojelee muuta puu ja kiekon pitää saada feidaamaan juuri oikeasta välistä. (par)

Väylä B11 (Par 3)
89-metrinen vasemmalle kaartuva väylä melko jyrkkään alamäkeen. Väylä on kapea ja kiekko pitää saada lentämään aluksi suoraan noin 50-metriä, jonka jälkeen sen pitää liitää vasemmalle alamäkeen. Kori sijaitsee hienosti kumpareen päällä, joten rollausvaara putissa on suuri. (par)

Väylä B12 (Par 3)
40-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä avoimella. Tällä väylällä ei ole opastetta ja heitetään ainoastaan irtonaisen maton päältä. (birdie)


Lopputulos: -7

Radan paras väylä: Mielestäni väylä B11 on paras, koska se on hieno ja siinä on paljon korkeuseroa ja se sopisi myös aivan täysin myös jollekin kisaradalle.


Rata oli oikeastaan melko hyvä aloittelijoille ja radalla joutuu heittämään monipuolisia heittoja.  Rata oli melko hyvin suunniteltu ja korkeuserojakin löytyi hyvin perheradaksi. Rataa on tänä kesänä ilmeisesti muokattu, joten väyläopasteet eivät olleet täysin kunnossa, ainakaan vielä. Ensimmäiseltä ja viimeiseltä väylältä opasteet puuttuivat kokonaan ja muualla opasteiden väylälukemat olivat yhden väylän perässä, koska alkuun oli lisätty yksi ylimääräinen väylä ja muita opasteita ei oltu vielä päivitetty. Mutta radan alussa on suuri opastekartta jossa näkyy kaikki väylät ja numerot ja se ratakartta on ajan tasalla. Sen kun katsoo läpi niin pärjää vallan mainiosti, sillä väylien väliset siirtymät ovat lyhyitä ja välillä on myös nuolia osoittamassa, minne rata jatkuu. Tiipaikat olivat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa paria poikkeusta lukuun ottamatta. Radalta löytyy melko uudet Prodigyn korit, joten puitteet ovat kyllä kunnossa.

Miinuksia tulee juuri noista opasteista, josta jo mainitsinkin. Ja väylien 7 ja 8 avauspaikat olivat vierekkäin ja ristissä toisiaan vasten. Siinä tuli vähän sekaannusta kumpi heitetään ensin ja miten rata jatkuu eteenpäin. Mutta kun otti alussa kuvan ratakartasta, niin siitäkin selvittiin. Pari väylää oli ehkä hieman turhia ja toistivat itseään, eli väylät B1 ja B12, mutta ymmärrän kyllä näiden väylien lisäyksen, koska näiden avulla radasta saatiin sujuvampi.

Yleisesti Mustikkavuoren perherata on sopiva juuri perheille ja juuri lajin pariin tulleille vasta-alkajille. Heille radalta löytyy monipuolisia ja vaihtelevia väyliä.


Oma rataennätys: -7


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.2
Radan kunto:1.8
Radan toteutus:1.1
Yleisfiilis radasta:1.0

Loppuarvosana: 5.1

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:23 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #24 : 07.08.18 - klo:07:28 »
#19
5.8.2018 Alavus
Tuurin Koulu Frisbeegolf (D2)

Seuraavaksi tämän päivän toinen uusi rata eli Tuurin Koulu Frisbeegolf. Koskaan en ole radalla aikaisemmin käynyt ja nimestä päätellen koululaiskäyttöön rata on varmaankin tarkoitettu. Rata on perustettu vuonna 2016. Frisbeegolfradat-sivuston mukaan radalta löytyy vain 5 väylää ja ratakartan mukaan väylät kiertävät koulua. Ensimmäistä väylää on todella vaikea löytää.

Väylä 1 (Par 3)
67-metirinen suora ja todella kapea pilliväylä kävelypolkua pitkin. Polun molemmat puolet ovat aivan raivaamatonta puskikko, joten väylällä kannattaa pysyä. Avauspaikalla sorapohja. (par)

Väylä 2 (Par 3)
100-metirinen oikealle kaartuva väylä lenkkipolkua pitkin, jonka jälkeen kori on pellon reunassa. Noin 40 metrin päässä avauspaikasta on suuri kuusi, jonka oksat ovat painuneet alas ja sen alta ei pääse kävelemään kuin kumarassa. Väylän molemmat puolet ovat synkkää ja tiheää metsää. Koko kävelypolulle on kasvanut vyötäröön saakka heinää ja nokkosta. Myös korin läheisyydessä on pusikko ja heinikko, joten koria on vaikea löytää. Todella vaikea väylä, eikä todellakaan sovellu koululaiskäyttöön. Täällä ei ole kukaan käynyt tänä kesänä heittämässä. Avauspaikalla sorapohja.  (tuplabogey)

Väylä 3 (Par 3)
Väyläopasteen mukaan 100-metrinen suora väylä. Avauspaikalla on sorapohja ja koko avauspaikkaa on todella vaikea löytää ympäröivästä puskikosta. Mutta tästä ne todelliset vaikeudet sitten alkoivat, sillä tälle väylälle ei ole koria ollenkaan

Myöskään väylien 4 ja 5 väyläopasteita, eikä koreja löydy radalta enää ollenkaan. Ne on poistettu kokonaan. Enkä tiedä onko tämä koulukaan enää toiminnassa, sillä on niin hoitamattoman näköinen ympäristö.


Lopputulos: +2

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 1 on paras, koska se on ainoa väylä, joka edes muistuttaa väylää.

Plussia on vaikea keksiä. No ainakin 2 väylää radalla on vielä, mutta nekin ovat kyllä aivan surkeassa kunnossa.

Miinuksia tulee paljon. Radalta on tosiaan poistettu 3 väylää ja ne kaksi väylää, jotka ovat jäljellä, ovat hoitamattomia pusikoita. Radan kahdelta ensimmäiseltä väylältä löytyy Discgolfparkin väyläopasteet ja lähes käyttämättömät Discatcher-korit. Tämä melko kallis investointi radan perustamiseksi on mennyt aivan hukkaan.

Radan voisi poistaa frisbeegolfradat-sivustolta kokonaan, sillä tämä rata on todellakin hylätty. En ymmärrä miksi rata on yleensäkään perustettu vain kaksi vuotta sitten ja nyt kokonaan sitten hylätty. Radalla ei ole mitään toimintaa enää. Täytyy kunnalla olla paljon ylimääräistä rahaa, jos kahden vuoden jälkeen uusi rata hylätään.


Oma rataennätys: +2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.2
Radan kunto:0.1
Radan toteutus:0.1
Yleisfiilis radasta:0.1

Loppuarvosana: 0.5

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:23 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #25 : 09.08.18 - klo:08:35 »
#20
5.8.2018 Alavus
Jytinä DiscGolfPark (BB1)

Seuraavaksi tämän päivän kiertueen kolmas uusi rata Jytinä DiscGolfPark Alavudella. Rata on perustettu vuonna 2017, joten melko uusi rata on kyseessä. Rata sijaitsee aivan valtatien varressa, joka menee Alavudelta Virroille. En sitten tiedä onko tässä joku kylä lähellä tai sitten tämä jokin kunnan liikunta-alue, koska tulee sellainen fiilis, että tämä rata sijaitsee keskellä ei mitään. Rata on 9-väyläinen ja radalta löytyy 9 kappaletta Discatcher-koreja. Rata sijaitsee vanhassa soramontussa ja ympäröivässä kuivassa kangasmetsässä.

Väylä 1 (Par 3)
81-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä. Heittopaikalta avautuu melko jyrkkä alamäki, jonka jälkeen tulee laakso ja kori sijaitsee edessäpäin mäen päällä. Kori on sijoitettu viettävään rinteeseen, joten lähestyminen ja puttaaminen tuovat jännitystä. Väylän ympärillä on melko harvaa mäntymetsää. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
80-metrinen hieman vasemmalle kaartuva pilliväylä lenkkeilypolkua pitkin. Väylän oikealla reunalla noin 20-metrin päässä tiistä on mando, joka on kierrettävä vasemmalta puolelta (Ei dropparia). Mando ei vaikuta mitenkään heittoon, vaan se estää ainoastaan korkean rystyhyssen metsän yli. Väylän vasen reuna on tiheämpää metsää, mutta väylä avartuu hieman loppua kohden. Kori sijaitsee jälleen hienosti pienen nyppylän päällä, joka tuo lisähaastetta puttiin ja lähestymisiin. (par)

Väylä 3 (Par 3)
74-metrinen hieman S-kirjainen muotoinen kapean väylä koko matkan soramontun pohjalla. Väylä kulkee hienosti soramontun reunojen myötäisesti ja ympäröivät männyt estävät korkean heiton. Koria ei näy avauspaikalle ja kori sijaitsee hienosti  soramontussa taskussa, jonne on vaikea päästä. (birdie)

Väylä 4 (Par 4)
170-metrinen vasemmalle kaartuva Par 4 väylä. Väylä on koko matkan melko kapea ja noin 75 metrin päässä on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta (Ei dropparia). Mando estää oikomisen korille, sillä väylä kaartuu lähes 90 astetta vasempaan mandon jälkeen. Väylä on oikeastaan kaksiosainen, aluksi täytyy heittää noin 80 metrinen suora heitto, jonka jälkeen pitää heittää toinen noin 90 metrinen suora heitto. Ympärillä harvaa mäntykangasmetsää. Erinomainen väylä. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
84-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on kapea ja edessä noin 30 metrin päässä olevat pari mäntyä täytyy kiertää, jonka jälkeen kiekko pitää saada liitämään vasemmalle. (par)

Väylä 6 (Par 3)
95-metrinen suora ja kapea väylä loivaan alamäkeen. Väylää ympäröi harva mäntymetsä, joten väylään kannattaa osua, jotta saa kiekon liukumaan korille. (par)

Väylä 7 (Par 3)
Oikeastaan suora 80-metrinen väylä. Korille on oikeastaan pari eri väylää, koska noin 40 metrin päässä tiistä on muutama puu keskellä väylää, jotka pakottavat, joko suoran putteri/midari heiton tai hieman enemmän vasemmalta kämmenhysseheiton. (par)

Väylä 8 (Par 3)
76-metrinen hieman oikealle kaartuva melko kapea väylä loivaan ylämäkeen. Kori sijaitsee hienosti pienen jyrkänteen reunalla, joten pitkäksi ei kannata heittää. Erinomainen väylä.  (birdie)

Väylä 9 (Par 4)
168-metrinen s-kirjaimen mallinen väylä. Aluksi pitää heittä noin 80 metriä aivan suoraan ja mieluusti vasemmalle feidaten, koska oikean puolen metsä on tiheää. Sweetsporin jälkeen metsä on harvempaa ja saa itse valita mistä välistä korille yrittää. Väylän loppupää on harvaa mäntymetsää. (par)


Lopputulos: -4

Radan paras väylä: Vaikea valinta. Mielestäni väylä 9 oli kuitenkin paras. Se oli todella hieno par 4-väylä. Se oli hienosti suunniteltu ja raivattu kuntoon upeasti. Harvalta isommalta kilparadaltakaan löytyy näin hyvää ja hyvin hoidettua par 4-väylää.

Rata oli todella hyvä ja kaikki väylät olivat todella hyvin suunniteltuja ja korin sijoituspaikkoihin oli käytetty hyvin harkintaa. Rata sijaitsee todella kuivassa kangasmaastossa, soramontussa ja harvassa mäntymetsässä. Aluskasvillisuutta ei ole tästä johtuen ollenkaan millään väylällä. Radan väylät oli hienosti raivattu ja rata ei vaadi tulevaisuudessakaan minkäänlaista hoitoa, tällaiseen maastoon pitäisi kaikki radat perustaa. Radan opasteet ovat erinomaisessa kunnossa ja väylille löytää helposti. Myös tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa. Radan väylät olivat todella vaihtelevia ja tälle ”vain” 9-väyläiselle radalle oli saatu 2 todella erinomaista par 4-väylää sopimaan. Kaikki väylät sijaitsivat todella pienellä alueella, joka on uskomatonta vaikka rata on todella monipuolinen ja hyvä.

Miinuksia on vaikea keksiä. No suurin miinus oli se että rata on vain 9-väyläinen ja hauskanpito loppui liian äkkiä. Toivottavasti rata laajentuu joskus 18-väyläiseksi.

Jytinä DiscGolfPark oli todella positiivinen yllätys. Radalla kannattaa ehdottomasti vierailla jos tällä suunnalla liikkuu. Ylivoimaisesti paras 9-väyläinen rata mitä tähän saakka on tullut vastaan. Tällaisia kaikkien pienenpienkin ratojen tulisi olla.


Oma rataennätys: -4


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.0
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.0
Yleisfiilis radasta:2.1

Loppuarvosana: 8.3
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:24 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #26 : 10.08.18 - klo:10:50 »
#21
2.7.2019 Kuortane
Kuortane DiscGolfPark (A1)

Kuortane DiscGolfPark Kuortaneella. Rata on perustettu vuonna 2013, joten aivan uusi rata ei ole kyseessä. Rata sijaitsee Kuortaneen Urheiluopiston alueella ja rata kulkee ulkoilupolkuja pitkin pääsääntöisesti, mutta osa väylistä löytyy ihan Urheiluopiston pihapiiristäkin. Rata on uudistunut viime vuonna (2018), jolloin radalla on tullut 9 väylää lisää, eli väyliä on nykyisin 18 kpl. Kolmos-väylän jälkeen on tehty 9 väylää lisää tien toiselle puolelle, kaikki vanhat väylät ovat pysyneet samoina, ainoastaan loppupäässä niiden numerointi on muuttunut. Koreina toimivat DisCatcerit.

Väylä 1 (Par 3)
85-metirinen väylä. Tällä väylällä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa päästä korille, sillä korin edessä on suurehko metsäsaareke. Paras vaihtoehto on lähes suora heitto oikealta puolen kapeaa puukujaa pitkin, toinen vaihtoehto on kiertää metsäsaareke vasemmalta kämmenheitolla. (par)

Väylä 2 (Par 3)
101-metrinen loivasti oikealle koko matkan kaartuva kapea väylä. Väylän molemmat puolet ovat harvahkoa mäntykangasta, mutta avauksella on osuttava väylään jos haluaa korin lähelle. Kori on sijoitettuna hieman viettävään rinteeseen. (par)

Väylä 3 (Par 4)
137-metrinen oikealle kaartuva par 4-väylä. Avaus pitää heittää suorana noin 80 metrin päähän jonka jälkeen väylä kaartuu melko jyrkästi oikealle. Sweetspotin jälkeen ei oikeastaan ole mitään selkeää väylää korille, vaan saa itse valita mistä väleistä yrittää korille päästä. Oikean puolen sisäkurvissa on melko tiheää metsää, mutta maapohja on kovaa, joten rolleritkin toimii jos sopivaa väliä ei löydy. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
71-metrinen suora ja kapeahko väylä. Metsä on melko harvaa väylän alkupäässä, joten korille on melko helppo päästä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
76-metrinen suora metsä väylä. Väylä on melko leveä, mutta sitä vaikeuttaa aivan väylän keskellä suoraan heittolinjalla oleva yksi suuri mänty, joka pitää kierää haluamaltaan puolelta. Metsä on melko harvaa ympärillä, joten lähestyminen on melko simppeliä, vaikka jäisikin avauksella väylän alkupäähän. (par)

Väylä 6 (Par 3)
91-metrinen koko ajan oikealle kaartuva väylä. Väylä on suhteellisen leveä ja ympäröivä metsä harvahkoa. Korin vasemmalla puolella on hieman tiheämpi metsäpusikko, joten kiekko ei saa feidata liikaa vasemmalle, muuten puttaaminen voi olla hankalaa. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
77-metrinen lopussa hieman vasemmalle kaartuva kapea metsäväylä. Jos avauksella jää väylän alkupäähän, niin korille on todella vaikea päästä jatkoheitoilla jos on vähänkään sivussa väylältä. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
76-metrinen aivan pillisuora ja todella kapea metsäväylä. Väylään on pakko osua jos haluaa korille, sillä mitään tuurivälejä korille ei ole. Metsä on väylän molemmilla reunoilla todella tiheää. (birdie)

Väylä 9 (Par 4)
196-metrinen oikealle kaartuva par 4-metsäväylä. Noin 40 metrin päässä on mando, joka pitää kierää oikealta puolelta. Mando ei vaikuta mitenkään heittoon ja on mielestäni aivan turha sillä vasemmasta reunasta ei muutenkaan pääse mitenkään oikomaan korille. Avaus heitetään melko leveään väylään, mutta aikalailla keskellä heittolinjaa on valtava mänty, joka hieman vaikeuttaa heittoa ja siitä johtuen mitään superdistancea on vaikea heittää. Avaus on parempi olla liian pitkä kuin liian lyhyt sillä vasemman puoleinen metsä on tiheää. Sweetspot on noin 100 metrin päässä hieman vasemmalla, jonka jälkeen väylä levenee huomattavasti. Korin lähellä on myös harvempaa metsää, joten tuurivälejäkin korille löytyy. (bogey)

Väylä 10 (Par 3)
88-metrinen oikealle kaartuva väylä. Tämä on ehdottomasti radan huonoin väylä, sillä korille ei ole mitään raivattua väylää. Tiin edestä aukeaa vain metsä ja väylän alussa on suuria mäntyjä, jotka pitää parhaansa mukaan kiertää haluamaltaan puolelta. (par)

Väylä 11 (Par 3)
75-metrinen suora ja lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on melko avoin ja ainoa haaste on oikeastaan väistellä ennen koria olevat pari mäntyä. (birdie)

Väylä 12 (Par 3)
93-metrinen suora ja lopussa jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Väylän alkumatka heitetään lenkkipolkua pitkin ja noin 70 metrin päässä väylä kääntyy jyrkästi oikealle metsän puolelle jonne kori on sijoitettu. (par)

Väylä 13 (Par 3)
83-metrinen aivan suora väylä. Väylä on kapea, mutta kuitenkin sellainen että siihen pitäisi osua lähes aina. (par)

Väylä 14 (Par 3)
43-metrinen aivan suora ja avoin väylä. Oikeasti väylä ei ole aivan noin pitkä kuin on ilmoitettu, koska korin juureen pääsee helpohkosti suoraan hyppyputilla tiiltä. Tuntuu vähän täyteväylältä.  (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
59-metrinen suora väylä väyläopasteen mukaan. Oikea väylä on niin kapea, että siitä ei kannata yrittää vaan pääsee paljon helpommalla, kun heittää kämmenhyssen väylän vasemmalta puolelta ja antaa kiekon feidata korille. (birdie)

Väylä 16 (Par 3)
41-metrinen vasemmalle kaartuva väylä todella jyrkkään alamäkeen. Väylä on muuten kokonaan avoin, mutta kori sijaitsee pienen metsäpuskan takana. Väylän heittää todella helposti pitkäksi, johtuen jyrkästä alamäestä. (birdie)

Väylä 17 (Par 3)
85-metrinen suora väylä ylämäkeen. Loppumatkan väylä kulkee asfalttitietä pitkin, joten mäen laelle on hyvä liu’uttaa kiekko. Kori sijaitsee rinteen reunalla, joten putatessa kannattaa olla varovainen. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
48-metrinen oikealle kaartuva väylä todella jyrkkään ylämäkeen. Edessä oleva puu pakottaa sen että suoraa heittoa ei voi heittää. Kori sijaitsee viettävässä rinteessä, joten kiekko voi olla vaikea saada jäämään korille. (birdie)


Lopputulos: -9

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 2 oli paras, koska se olisi ihan käyttökelpoinen väylä jokaisella radalla. Todella tekninen oikealle kaartuva heitto kapeaan puuränniin ja kiekko ei saa yhtään feidata. Erinomaisesti toteutettu väylä.

Rata oli ihan ok hyvä ja osa väylistä oli jopa erinomaisia. Rata sijaitsee pääosin todella kuivassa kangasmaastossa ja harvassa mäntymetsässä. Aluskasvillisuutta ei ole tästä johtuen ollenkaan millään väylällä. Rata oli ihan hyvin saatu toteutettua Urheiluopiston läheisyyteen ja pihapiiriin, mutta toki rajoitettu alue on tuonut haasteita ratasuunnitteluun. Radan väylät oli raivattu hienosti, ja ne olivat hyvässä ja pelattavassa kunnossa. Radan opasteet ovat erinomaisessa kunnossa ja väylille löytää helposti, koska siirtymät ovat lyhyitä. Myös suurin osa tiipaikosta oli hyvässä kunnossa. Väylät 2 ja 3 olivat todella erinomaisia väyliä ja suurin osa muistakin väylistä oli hyviä. Korkeuseroja radalla ei oikeastaan ole paria väylää lukuun ottamatta, mutta se ei oikeastaan haittaa sillä rata on muuten todella miellyttävä. Nämä uudet väylät 4-12 olivat todella hyviä ja hyvin suunniteltuja väyliä ja tekevät radasta huomattavasti paremman. Tosin suurin osa näistä uusista väylistä oli vain noin 75 metriä pitkiä, joten enemmän harrastaneille nämä eivät ole mitenkään erityisen haastavia.

Miinuksia tulee joistakin helpohkoista täyteväylistä, kuten väylät 14 ja 15. Toki on ymmärrettävää, että alueella ei mahdu pitkiä väyliä. Muutamalla väylällä tiipaikat olivat huonossa kunnossa ja ne olivat hieman viettäviä ja kuopilla.

Kuortane DiscGolfPark on hyvä rata, eikä kovin vaikea, joten se soveltuu myös harrastuksen aloittaneille ja urheiluopistolla vieraileville. Ja nyt kun rata on muuttunut 18-väyläiseksi, niin mielestäni kannattaa hieman kauempaakin lähteä rataa testaamaan. Hyvä perusrata.


Oma rataennätys: -9


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.8
Radan kunto:2.1
Radan toteutus:1.6
Yleisfiilis radasta:1.6

Loppuarvosana: 7.1
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:24 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #27 : 13.08.18 - klo:08:26 »
#22
7.8.2018 Alajärvi
Hoiskon frisbeegolfrata (C3)

Seuraavaksi kotikuntani Alajärven toinen rata Hoiskon frisbeegolfrata. Rata sijaitsee Hoiskon koululla eli ala-asteen pihapiirissä. Koskaan aiemmin ei ole radalla tullut vierailtua. Rata on perustettu vuonna 2011, joten rata on ollut jos useamman vuoden perustettuna. Frisbeegolfradat-sivuston mukaan rata on 9-väyläinen.

No kun pihapiiriin saavuin, niin korit näkyvät heti, mutta heittopaikkoja ei ole olemassa ollenkaan. En tiedä sitten onko heittopaikat koskaan olleetkaan merkittyinä, mutta nykyään niitä ei ainakaan ole. Yhden vanhan heittopaikan näköisen kyhäelmän ehkä löysin, mutta en ole tosin varma, että oliko siinä joskus heittopaikka ollut. 6 kappaletta Discatchereita alueelta löytyy ja ne ovat kaikki hyvässä kunnossa ja nurmikot on ajettu niiden ympäristöstä, eli ihan hyvänä treenaus- ja puttauspaikkana, tätä ”rataa” tai siis aluetta, voi käyttää. ”Rata” on muotoutunut nykyään ainoastaan koululiikunnan tarpeisiin, ja tähän tarkoitukseen se varmasti toimii mainiosti, sillä korin sijoituspaikat olivat ihan mielenkiintoisia. Mutta frisbeegolfradaksi tätä ei voi kyllä kutsua ja tämänkin radan voisi poistaa kokonaan frisbeegolfradat-sivustolta.


Lopputulos: ?

Radan paras väylä: ei väyliä


Oma rataennätys: ?


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.1
Radan kunto:0
Radan toteutus:0
Yleisfiilis radasta:0

Loppuarvosana: 0.1
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:24 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #28 : 14.08.18 - klo:08:38 »
Rata-arvosteluja hieman muokattu ja muutettu perustuvaksi enemmän faktoihin, ei ainoastaan hatusta vedettyyn arvioon. Joidenkin ratojen arviot hieman nousivat ja osan hieman laskivat, mutta suuria muutoksia sijoituksissa ei tullut. Tällä hetkellä ratoja löytyy arvostelusta haarukalla 0.1-9.2, eli monenmoista rataa on jo tähän saakka tullut vastaan, vaikka ratoja on käytynä vasta 22 kpl.

Eli rata-arvostelu pohjautuu nyt neljään eri kategoriaan, joista kaikista voi saada maksimissaan 2,5 pistettä. Eli yhteenlaskettu max. tulos on 10.
Kategoriat ovat:
-Radan puitteet
-Radan kunto
-Radan toteutus
-Yleisfiilis radasta.
Näistä kategorioista lisää infoa, että mitä niihin kuuluu, löytyy ketjun aloitussivulta jos kiinnostaa.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #29 : 17.08.18 - klo:10:59 »
#23
14.8.2018 Veteli
Patanan frisbeegolfrata (A2)

Tänään olisi tarkoitus kiertää kaksi uutta rataa kaverin kanssa pienimuotoisin kisailun merkeissä. Päivän ensimmäisenä ratana Vetelissä sijaitseva Patanan frisbeegolfrata. Rata on valmistunut vuonna 2014 ja se on kyläläisten perustama rata. Rata sijaitsee lenkkeilyalueella/pururadalla, kuten nykyään lähes kaikki muutkin radat. Koskaan aiemmin en ole radalla käynyt, mutta olen kuullut että rata olisi ihan hyvä. Radalta löytyy 18 väylää ja koreina toimivat Westside Discsin korit. Näihin koreihin ei olekaan aiemmin tullut putattua, mutta vaikuttavat melko hyviltä koreilta.

Väylä 1 (Par 3)
86-metrinen melko suora väylä loivaan ylämäkeen pururataa pitkin. Ympäröivä metsä on melko harvaa, joten tuurillakin korille voi päästä. (par)

Väylä 2 (Par 3)
101-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä alamäkeen. Tämän väylän heittää melko helposti pitkäksi. Hieno liidätysväylä. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
90-metrinen melko kapea ja loivasti vasempaan kaartuva väylä. Väylään on osuttava jos haluaa korille ja etenkin väylän vasen puoli on hieman tiheämpää metsää. (birdie)

Väylä 4 (Par 4)
128-metrinen suora par 4-väylä. Koko matkan pitää mennä melko kapeaa pururataa pitkin, sillä väylän molemmat sivustat ovat tiheää metsää ja sieltä ei oikeastaan korille löydy välejä. Erityisen varovainen pitää olla, jottei heitä oikealla puolella olevaan outtisaarekkeeseen, joka alkaa noin 50 metrin päässä tiistä ja jatkuu noin 90 metriin saakka. Kori sijaitsee suuren koivun takana. (par)

Väylä 5 (Par 3)
78-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä. Oikea puoli on avoimempi, joten hyssen heittäminen ei tuota vaikeuksia, täytyy ainoastaan väistellä yksi valotolppa. Kori sijaitsee kahden puun välissä, joka hankaloittaa puttaamista. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
106-metrinen koko matkan loivasti oikealle kaartuva väylä. Väylä on todella kapea ja etenkin väylän oikea sivusta on todella tiheää metsää. Noin 50 metrin päässä on suuri tuuhea kuusi sisäkurvissa, joka nappaa kaikki liian sisälinjaa menevät kiekot alas. Ehkä radan vaikein väylä saada birdie. (par)

Väylä 7 (Par 3)
70-metrinen suora ja kapea väylä melko jyrkkään ylämäkeen pururataa pitkin. (par)

Väylä 8 (Par 3)
68-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä. Väylää vaikeuttaa noin 30 metrin päässä tiistä oleva kapea tuplamando, joka on noin 6-metriä leveä. Droppari löytyy mandon vierestä ja on merkitty lapulla, jos sattuu mandon missaamaan. Tällä väylällä ei ole ollenkaan tiimattoa vaan heitetään sora-alustalta. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
94-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä melko jyrkkään alamäkeen pururataa pitkin. Noin 35 metrin päässä tiistä on mando, joka on kierrettävä vasemmalta ja joka pakottaa heittämään pururataa pitkin. Todella loistava paikka mandolle, joka estää oikomisen korille metsän läpi. Ei dropparia. Kori on sama kuin väylän numero 5 kori, joten kannattaa varoa muita heittelijöitä, jotka voivat pelata samaan koriin. Hieno putteriliidätysväylä. (par)

Väylä 10 (Par 3)
83-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä pururataa pitkin. Väylän vasen reuna on avoin, mutta oikea puoli melko tiheää metsää. Pelataan samaan koriin kuin väylä 4, joten mahdollisten vastaantulijoiden kanssa pitää olla varuillaan. (par)

Väylä 11 (Par 4)
144-metrinen suora par 4-väylä pururataa pitkin. Väylä on käytännössä peilikuva väylästä 4, koska tämä on lähes muuten sama väylä, mutta mennään ainoastaan vastakkaiseen suuntaa samaa väylää pitkin. Eli outtisaareke on nyt väylän vasemmalla puolella ja tiheä metsä oikealla puolella. Näitä väyliä 4 ja 11 ei voi pelata samanaikaisesti, muuten tulee vahinkoja. :) Väylän kori on sama kuin väylän numero 3 kori, joten tällä väylällä saa varoa kahden muunkin väylän pelaajia, jos muita pelaajia sattuu olemaan samanaikaisesti radalla. (par)

Väylä 12 (Par 3)
93-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä ylämäkeen. Noin 40 metrin päässä tiistä on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta, jonka jälkeen kiekko pitää saada liitämään jyrkästi oikealle kohti koria. Jos mandon sattuu missaamaan, niin droppari löytyy mandon vierestä pururadan oikealta puolelta. Toiseksi vaikein väylä. (par)

Väylä 13 (Par 3)
55-metrinen suora väylä alamäkeen. Noin 35 metrin päässä tiistä on porttimando, joka on ainoastaan 5 metriä leveä. Droppari löytyy läheltä mandopuita, josta voi päästä jo hyppyputilla korille saakka. Tällä väylällä ei ole ollenkaan tiimattoa, vaan se joudutaan heittämään sora-alustalta.. (birdie)

Väylä 14 (par 3)
99-metrinen suora ja todella kapea pilliväylä alamäkeen koko matkan pururataa pitkin. Väylään on todellakin osuttava jos haluaa edes lähellekään koria. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
69-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva kapeahko väylä alamäkeen pururataa pitkin. Jos heittää pitkäksi, niin takana oleva taimikko hieman vaikeuttaa puttaamista. Alussa metsä on molemmin puolin tiheämpää kuin lopussa. Väylälle ei ole ollenkaan tiimattoa, joten joudutaan jälleen heittämään sora-alustalta. Radan helpoin väylä. (birdie)

Väylä 16 (Par 3)
103-metrinen lähes suora väylä loivaan ylämäkeen pururataa pitkin. Väylä on melko kapea koko matkan ja oikea puoli todella tiheää metsää, jonne ei kannata missään nimessä joutua. (bogey)

Väylä 17 (Par 3)
83-metrinen loivasti vasempaan kaartuva väylä. Koria suojelee suuri ja tiheä kuusi, joka pitäisi kiertää oikealta puolelta ja antaa kiekon feidata korille. Mutta metsä on melko harvaa, joten korille voi päästä myös tuurireittejä pitkin. (par)

Väylä 18 (Par 3)
83-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Korille ei ole ehkä sitä yhtä ainoaa linjaa vaan männikön keskeltä löytyy monia hyviä välejä, josta kiekon saa kaartumaan korille. (birdie)


Lopputulos: -7

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 2 on paras, koska se hieno liidätysväylä alamäkeen. Kiekko on vaikea saada jäämään korin tasalle, sillä etäisyyden ja voiman arviointi on vaikeaa alamäen vuoksi. Väylä on melko avoin ja hienosti raivattu.

Rata sijaitsee oikeastaan kokonaan kuivassa kangasmetsässä ja siitä johtuen aluskasvillisuutta ei ole lainkaan. Väylät ovat hyvin raivattuja ja pelaaminen on tästä johtuen sujuvaa. Radan väyläopasteet näyttivät täysin uusilta ja alussa oleva ratakarttakin oli päivitetty. Ilmeisesti rata on ollut hieman erilainen ennen, koska frisbeegolfradat-sivustolla ratakuvaukset olivat hieman erilaiset mitä nykyään radan väylät ovat. Seuraaville väylille oli helppo löytää ja siirtymät olivat melko lyhyet, välillä liiankin lyhyet sillä seuraavan väylän avauspaikka oli heti korin jälkeen. Tiipaikat olivat pääsääntöisesti ihan hyvässä kunnossa, vaikkakin tiimatot olivat omaan makuuni liian lyhyet. Radalta löytyy monipuolisia väyliä ja useaa väylää oli vaikeutettu mandoilla, joka tuo aina lisäpuristusta heittoon. Väylät olivat ihan hyvin suunniteltuja ja korkeuserojakin oli saatu mukaan ihan hyvin, oikeastaan kaikki mahdolliset korkeusvaihtelut oli otettu käyttöön. Pienellä budjetilla on saatu kylälle hyvä rata.

Miinuksia tulee ainakin siitä että kolmelta väylältä 8, 13 ja 15 puuttui tiimatot kokonaan ja ne väylät joutuu heittämään sora-alustalta. Miinuksia joutuu myös antamaan siitä että tosiaan seuraavan väylän tii oli useasti heti edellisen korin jälkeen, joka on hieman vaarallista jos radalla on paljon pelaajia. Myös muutamalla väylällä oli samat korit ja osa matkasta mentiin saamaa väylääkin pitkin, mutta eri suuntaan. Eli väylät 3 ja 11 pelattiin samaan koriin, väylät 4 ja 10 pelattiin samaan koriin (samaa väylää pitkin eri suuntaan) ja väylät 5 ja 9 pelattiin samaan koriin. Tästä johtuen joutuu olemaan tarkkana kun heittää näitä väyliä, jotta ei heitä eri väylällä olevaa kaveria. Mandoja oli usealla väylällä, mutta ne oikeastaan oli ihan hyviä, koska ne pakottivat heittämään jonkin tietyn heiton, mutta osa droppareista oli mielestäni aivan turhia ja hieman huonossa kunnossakin. Olisi ehkä ollut parempi, että droppareita ei olisi ollut laisinkaan. Parempi olisi ehkä ollut, että olisi pitänyt heittää ainoastaan edelliseltä heittopaikalta rangaistuksen kanssa, koska väylät jossa oli droppari, niin ne olivat muutenkin lyhyitä väyliä.

Patanan frisbeegolfrata on käymisen arvoinen rata. Tällä radalla näkee, että pienellä rahalla saa ihan hyviä ja pelattavia ratoja aikaan. Aina ei tarvitse tehdä suurella rahalla ratoja kuntien keskustoihin ja joskus nämä ”sivukylien” radat voivat olla yhtä hyviä tai jopa parempia.


Oma rataennätys: -7


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.3
Radan kunto:1.8
Radan toteutus:1.2
Yleisfiilis radasta:1.6

Loppuarvosana: 5.9
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:24 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)