Frisbeegolf-forum.fi

Kirjoittaja Aihe: Tuplabogeyn rataseikkailut  (Luettu 31638 kertaa)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #30 : 20.08.18 - klo:09:03 »
#24
14.8.2018 Evijärvi (Muokattu 1.8.2019)
Nisinkankaan frisbeegolf (A2)

Seuraavaksi tämän päivän toinen uusi rata Evijärvellä sijaitseva Nisinkankaan frisbeegolf. Rata on ilmeisesi juuri valmistunut tai juuri valmistumassa. Rata on frisbeegolfradat-sivustolle ilmestynyt vasta viime viikolla. Väyläopasteita ei ollut vielä ehditty kiinnittämään, mutta opastetaulut olivat muuten valmiit. Tiipaikat ja raivaukset oli juuri saatu valmiiksi, mutta kaikkia raivausjätettä/puita ei ollut vielä ehditty ajaa pois. Sanoisin, että olimme lähes ensimmäisiä, jotka radan kiersivät. Radalla on 18 väylää ja koreina toimivat uuden mallin Prodigyn korit, jotka ovat mielestäni ehkä parhaat korit mitä on saatavilla.

Väylä 1 (Par 3)
74-metrinen aivan suora ja avoin aloitusväylä. Hieman pitää varoa oikealla puolella olevaa syvää ojaa, sillä sieltä ei ole mikään mukava putata. (par)

Väylä 2 (Par 3)
111-metrinen oikeastaan suora väylä leveää kuntopolkua pitkin ja kori sijaitsee hieman vasemmalla metsän puolella. Väylän vasen puoli harvahkoa metsää, mutta oikea puoli on tiheää mörriä ojan takana, mutta ei sinne kannatakaan heittääkään. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
58-metrinen suora ja melko kapea väylä metsän puolella. Ympäröivä puusto on melko harvaa, joten tuurivälejäkin korille löytyy. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
88-metrinen oikeastaan suora, mutta lopussa hieman vasemmalle kaartuva väylä kuntorataa pitkin. Kori sijaitsee hieman metsän puolella viettävässä rinteessä, joten putin kanssa saa olla varuillaan. Hyvä korin sijoituspaikka. (par)

Väylä 5 (Par 3)
108-metrinen suora väylä avoimella pellolla. Kannattaa varoa, että ei joudu väylän oikealle puolella olevaan syvään ojaan. (par)

Väylä 6 (Par 4)
173-metrinen suora par-4 väylä avoimella. Väylän oikealle puolella on tiheää metsää joten aivan suurella linjalla tätä väylää ei pysty heittämään. Sweetspot on jossain kuntoradalla tai jopa hieman vasemmalla puolella olevalla pellolla, mutta siellä pellon puolella on sitten arpapeliä, että pystyykö jatkoheiton vauhdin kanssa ottamaan. Kori sijaitsee jonkin hiihtostadionin rakennuksen vieressä/takana ja väylän lopussa on myös maalialuerakennelma, joka olisi komea triplamando.
Muokattu: Nykyään tämä maalialuerakennelma on triplamando.(par)

Väylä 7 (Par 3)
81-metrinen hieman vasemmalle kaartuva avoin väylä. Ainoat esteet ovat vasemmalla sivustalla olevat kolme valotolppaa. Kori sijaitsee lähellä ojan reunaa, eli jos avaus jää lyhyeksi, niin puttaaminen voi olla hankalaa. Valotolppa on mandona, joka pitää kiertää oikealta puolelta. (par)

Väylä 8 (Par 3)
66-metrinen suora väylä. Väylä on alussa ja lopussa avointa, mutta noin puolessa välissä väylää on puiden muodostama noin 5 metriä leveä gäppi, johon on osuttava. Kori sijaitsee hieman vasemmalle viettävässä rinteessä, joten kiekon saaminen korin läheisyyteen voi olla joskus hankalaa. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
70-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä avoimella. Kori sijaitsee hieman oikealla metsän puolella vasempaan viettävässä rinteessä. Hieno korin sijoituspaikka. (par)

Väylä 10 (Par 3)
80-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä metsässä. Väylään on osuttava jos haluaa korille saakka. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
72-metrinen aivan suora ja kapea pilliväylä. Korin takana on oja mihin ei kannata joutua. Tällä väylällä on hieman liian korkeita suopursuja, joten kiekon löytäminen voi olla vaikeaa. Mutta eiköhän se maasto tästä ajan mittaan kulu, kun polut alkavat muodostua. (par)

Väylä 12 (Par 3)
89-metrinen loivasti oikealle kaartuva melko kapea väylä ylämäkeen. Metsä on harvaa väylän molemmin puolin, joten korille löytyy jatkoheitoilla kyllä hyviä välejä. (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
58-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Väylä on koko matkan melko kapea, mutta jos väylään osuu, niin kiekon saa helposti korille saakka. (birdie)

Väylä 14 (par 3)
64-metrinen hieman vasempaan kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Väylä on melko avoin, mutta pitää varoa, jottei heitä pitkäksi sillä korin takana on pudotus pururadalle. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
64-metrinen S-kirjaimen mallinen todella kapea väylä. Väylän molemmin puolin (noin väylän puolivälissä) on suuret ja tiheät kuuset, jotka nappaavat kaikki huonot heitot alas. (par)

Väylä 16 (Par 3)
97-metrinen suora väylä heitetään kuntopolkua pitkin. Korin läheisyydessä on jälleen korkeaa suopursumaastoa, joten kiekkoa saa jonkin aikaa etsiä. Väylän molemmat puolet ovat tiheää metsää. (par)

Väylä 17 (Par 3)
66-metrinen oikeastaan suora, mutta kapea väylä pieneen ylämäkeen. Kori ei aivan näy tiille saakka, mutta tämä on siitä huolimatta radan helpoin väylä. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
82-metrinen suora, mutta erittäin kapea väylä metsässä. Väylään on todellakin osuttava jos haluaa korille, sillä ympäröivä metsä on melko tiheää.  (par)


Lopputulos: -8


Radan paras väylä: Mielestäni väylä 8 on paras, koska se on vähän erilainen väylä jollaista ei ole ihan lähiaikoina tullut vastaan. Väylä on alussa ja lopussa avointa, mutta noin puolessa välissä väylää on puiden muodostama noin 5 metriä leveä gäppi, johon on osuttava. Kori sijaitsee hieman oikealta vasemmalle viettävässä rinteessä, joten kiekon saaminen korin läheisyyteen on hankalaa. Visuaalisestikin hieno väylä.


Rata oli tosiaankin juuri valmistunut/valmistumassa, joten kaikki paikat eivät vielä olleet aivan tiptop kunnossa, mutta hyvä rata tästä tulee kun saavat kaikki loput työt hoidettua kuntoon. Väyläopasteet olivat vielä kiinnittämättä tauluihin, mutta ilman niitäkin pärjäsi vallan mainiosti. Radan kaikki raivaukset oli tehty ja väylät muutenkin kunnossa, mutta muutamalla väylällä oli vielä raivausjätettä viemättä, mutta varmasti parin viikon kulutta rata on hyvässä ja pelattavassa kunnossa. Radalle oli tehty paljon ojitustöitä, jotta radan puolessa välissä oleva märkä alue on saatu kuivaksi ja se näyttää toimineen todella hyvin, sillä mutaa ei ollut jäljellä juuri laisinkaan. Täytyy todellakin antaa plussaa kunnalle, tai kuka sitten radasta vastaakin, hyvin raivatusta ja muokatusta radasta, siihen on kulunut varmasti enemmän työtunteja/rahaa kuin monella muulla radalla. Muutamalla väylällä oli vielä aika paljon korkeaa suopursua ja muutakin pientä risua, mutta kyllä ne siitä tamppaantuu, kun ihmisiä käy radalla ja kun polut alkavat muodostumaan. Tiipaikat olivat tähän saakka parhaat mitä on tullut itselle vastaan, näistä avauspaikoista kannattaa ottaa muillakin radoilla mallia. Kaikki tiit olivat todella suuria ja ne oli hieman nostettu ylös maasta, niin ne säilyvät paremmin eivätkä kastu. Väyläopaste kyltit oli sijoitettu riittävän sivuun, tai jopa tiin taakse, jotta ne eivät häiritse heittoa.
Muokattu: (Rata on nykyään täysin valmis ja ratakartta ja kaikki väyläopasteet ovat paikoillaan ja ovat erinomaisessa kunnossa. Tällä on radalla on ylivoimaisesti parhaat tiipaikat, jotka ovat tähän saakka tulleet vastaa, joten erityismaininta niistä. Radan maasto oli raivattu ja aluskasvillisuutta ei ollut juuri missään ja näin vuoden jälkeen radan maasto on hyvin tamppaantunut väyliltä joten pelaaminen on huomattavasti mukavampaa. Usealle väylälle oli ajettu kuorikatetta märimpiin kohtiin, joten rataa on hyvin huollettu.)

Miinuksia täytyy antaa hieman ratasuunnittelusta. Par 4-väyliä oli ainoastaan yksi, vaikka mielestäni maastoa olisi kyllä ollut tarpeeksi laajasti, jotta niitä olisi saatu useampikin. Suurin osa par 3-väylistä oli melko samanlaisia ja melko lyhyitä. Suurin osa väylistä oli 50-75 metriä pitkiä. Voi olla, että kunta onkin halunnut aloittelijaystävällisen radan, joka toisi paljon uusia harrastajia ja lajin aloitus olisi helpompaa. Mutta hieman enemmän ratoja pelanneelle tämä oli melko helppo rata, itse pelasin -8 ja olin radalla vasta ensimmäistä kertaa.

Yleisesti Evijärven Nisinkankaan rata sopii aloittelijoille todella hyvin ja hieman enemmän harrastaneille se sopii treeniratana vallan mainiosti. Kannattaa käydä tutustumassa tähän uuteen rataan. Kannattaa käydä tsekkaamassa rata vaikka niiden tiipaikkojen vuoksi, ne olivat todella loistavat. 


Oma rataennätys: -9


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.2
Radan kunto:1.8
Radan toteutus:1.6
Yleisfiilis radasta:1.6

Loppuarvosana: 7.2
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:41 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #31 : 25.09.18 - klo:14:22 »
Nyt tuli vähän pitempi aika kirjoittamisesta. Mutta elokuun aikana sain kierretyksi 7 rataa listoille, joista kaikki olivat minulle täysin uusia.
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #32 : 25.09.18 - klo:14:52 »
#25
24.9.2018 Saarijärvi
Kalmarin Nahjuksen frisbeegolfrata (B1)

Tänään olisi tarkoitus kiertää Saarijärven eri ratoja. Eli päivän ensimmäisenä ratana Kalmarin Nahjuksen frisbeegolfrata. Koskaan aiemmin en ole radalla käynyt, eli nyt on kyseessä sitten aivan uusi tuttavuus. Rata sijaitsee aivan valtatien vieressä, joten sinne on helppo löytää. Rata on ilmeisesti perustettu vuonna 2014 Kalmarin kyläläisten toimesta. Frisbeegolfradat -sivuston mukaan radalla on 10 väylää, mutta todellisuudessa väyliä löytyy 13 kpl ja väylät ovat muutenkin ilmeisesti hieman muuttuneet alkuperäisestä. Rata sijaitsee ulkoilualueella ja myötäilee erinäisiä lenkkeilypolkuja/maastopyöräpolkuja. Koreina toimii pääsääntöisesti Discatcherit, mutta myös muita koreja radalta myös löytyy (niitä en tunnistanut, mutta erittäin hyvät korit olivat nekin). Rata alkaa kylätalon pihasta, jossa on suurehko hiekkakenttä, jossa voi lämmitellä ennen kierroksen alkua ja myös puttikori löytyy. Myös positiivisena yllätyksenä tuli ensimmäistä kertaa itselle vastaan kierroslaskuri, joka kannattaa aina laittaa merkitä, jotta pystyy seuraamaan radan käyttöastetta.

Väylä 1 (Par 3)
104-metrinen käytännössä suora väylä avoimella hiekkakentällä. Kori sijaitsee hieman metsän puolella. (par)

Väylä 2 (Par 3)
50-metrinen oikealle kaartuva väylä melko jyrkkään ylämäkeen kävelypolkua pitkin. Väylän oikeassa reunassa on mando, joka pitää kiertää vasemmalta ja jos mandon missaa droppari löytyy noin 30-metrin päässä korista väylän vasemmasta reunasta. Väylän korina toimii sama kori kuin väylällä 1. (par)

Väylä 3 (Par 3)
73-metrinen melko kapea ja lopussa loivasti vasempaan kaartuva väylä kävelypolkua pitkin. Kori sijaitsee pienen kumpareen päällä, joten putatessa on rollausvaara. Muutama puu on todella lähellä koria, joka vaikeuttaa lähestymistä ja puttaamista. (par)

Väylä 4 (Par 3)
67-metrinen vasemmalle kaartuva väylä ylämäkeen. Korille halutessa on osuttava melko kapeaan gäppiin ja antaa kiekon feidata vasemmalle. Lisähaastetta väylälle tuo se, että tiiltä ei koria näe ja on ylitettävä tenniskenttä aitoineen, joten lyhyeksi ei kannata avausta jättää. Korina toimii sama kori kuin väylällä 3. (par)

Väylä 5 (Par 4)
125-metrinen par 4-väylä lenkkipolkua pitkin. Alussa väylä on melko kapea, mutta se levenee loppua kohti. Väylän oikealla reunalla on pelto, joka on OB-aluetta. Melko helppo väylä kun avaus pysyy vain väylällä. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
72-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Tiipaikka on yhteinen väylän 12 kanssa, mutta nämä väylät avataan vain eri suuntiin. Kori ei aivan näy tiille saakka, vaan se on hieman metsän puolella tiheän kuusen takana. Kannattaa varoa lenkkeilijöitä, koska avauksen joutuu hieman sokkona heittämään. (par)

Väylä 7 (Par 3)
83-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä jyrkkään alamäkeen. Väylällä on myös leveähkö tuplamando noin 20 metrin päässä tiistä, droppari löytyy aivan mandojen läheisyydestä jos ei satu osumaan avauksella puiden väliin. Kori ei näy taaskaan tiille ja avauksen joutuu heittämään sokkona. Avauksen joutuu heittämään jopa melko vaarallisesti lenkkipolkua pitkin ja mahdollisia kävelijöitä on todellakin varottava. (bogey)

Väylä 8 (Par 4)
Väyläopasteen mukaan 124-metrinen par 4 väylä. Väylä on suora ja melko avoin ja koko matka mennään taimikon yli ylämäkeen. Todellisuudessa väylä on max. 85 metriä pitkä ja voisi olla aivan hyvin par 3-väylä. Ehkä tällä väylällä on väärä väyläopaste tai sitten väylää on juuri muutettu, koska tiipaikka näytti uudehkolta. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
75-metinen suora ja todella kapea väylä alamäkeen. Väylään on todellakin osuttava jos haluaa lähellekään koria. Metsä on loppupäässä ympärillä toki melko harvaa, joten lähestyminen on melko helppoa. (birdie)

Tässä välissä löytyy yksi tiipaikka ilman opastetta ja korikin, mutta väylä ei ilmeisesti enää kuulu rataan. Tämä on varmastikin joku vanha väylä ja poistettu, koska se on ollut vaarallinen, sillä se on ollut todella lähellä valtatietä ja kimpoamisvaara valtatielle on varmasti ollut suuri.

Väylä 10 (Par 3)
82-metrinen suora väylä todella jyrkkään alamäkeen suuren hiekkakuopan ylitse. Tämä on ehdottomasti radan hienoin väylä, sillä tiipaikan ja korin korkeusero on varmaankin lähemmäs 10 metriä. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
47-metrinen suora väylä pienen hiekkamontun ylitse. Edessä on ainoastaan muutama mänty, jotka on melko helppo kiertää. Radan lyhin ja samalla helpoin väylä.  (birdie)

Väylä 12 (Par 4)
124-metrinen suora par 4-väylä tasaisella. Alussa väylä on kapeahko kun mennään tietä pitkin, mutta noin 50 metrin päässä avautuu suuri hiekkakenttä ja kori sijaitsee kentän päässä hieman metsän puolella. Väylän oikealle puolella sijaitsee suuri ja jyrkkä rotko, minne ei kannata todellakaan heittää. Avauspaikka on tosiaan sama kuin väylällä 6. (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
44-metrinen lopussa jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Korina toimii sama kori kuin edellisellä väylällä, eli väylällä numero 12. Tästä suunnasta katsottuna kori sijaitsee tiheässä metsä puskassa, jonne ei pääse suoralla linjalla vaan se on kierrettävä kauempaa. (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 10 on ehdottomasti paras, koska siinä on eniten korkeuseroa ja se on hienosti suunniteltu. Kiekko heitetään jyrkkään alamäkeen suuren hiekkamontun ylitse.

Rata sijaitsee lenkkeilyalueella ja kylätalon pihapiirissä. Väylät olivat kaikki ihan hyvässä kunnossa ja aluskasvillisuutta ei juuri ollut, joten kiekot oli helppo paikantaa. Tiipaikat olivat hyvässä kunnossa ja näytti siltä, että suuri osa niistä oli kunnostettu tai perustettu äskettäin tänä kesänä. Kaikilta väyliltä löytyi tiimatot ja ne olivat suorassa, mutta osalla väylistä ne olivat omaan makuun ehkä hieman liian lyhyet. Mutta ei valiteta, on nimittäin tullut vastaan paljon huonompia ja lyhyempiäkin tiiopaikkoja. Väyläopasteet olivat itse tehtyjä ja ratakartta ja väyläkuvaukset löytyivät infotaululta, joka ei tosin ollut aivan ajan tasalla. Väyläopasteet olivat ihan hyvät ja toimivat, vaikka välillä tuli hieman epäselvyyksiä, koska olin radalla vasta ensimmäistä kertaa. Ilmeisesti rata on ollut hieman erilainen ennen, koska frisbeegolfradat-sivustolla väylien lukumäärä oli eri ja väyläkuvaukset hieman erilaiset, mutta hyviä päivityksiä oli radalle tehty. Seuraaville väylille oli melko helppo löytää ja siirtymät olivat pääsääntöisesti melko lyhyet. Välillä oli myös nuolia osoittamassa oikeaa suuntaa seuraavalle tiipaikalle. Väylät olivat ihan hyvin suunniteltuja ja korkeuserojakin oli saatu mukaan ihan hyvin kun huomioi maaston mikä oli käytettävissä.

Miinuksia tulee siitä että osa koreista oli samoja toisen väylän kanssa. Eli väylät 1 ja 2 pelattiin samaan koriin, samoin väylät 3 ja 4. Ja myös väylien 6 ja 12 heittopaikka oli sama. Nämä asiat vaikeuttavat pelaamista, jos radalla on paljon kiertäjiä samaan aikaan. Toki tällä kertaa olin ainoa radalla, joten toisen väylän pelaajia ei tarvinnut varoa. Myös muutamalla väylällä joutuu heittämään sokkona kulman taakse lenkkipolkua pitkin, joten täytyy olla todella varovainen jos muita ulkoilijoita on samaan aikaan alueella. Osa väylistä oli melko lyhyitä, koska alue jonne rata on pitänyt perustaa, on melko pieni. Siihen nähden on ihan hyvin suunnitellut väylät ja siirtymät.

Kalmarin Nahjuksen frisbeegolfrata on käymisen arvoinen rata. Pienellä rahalla on saatu kylän toimesta ihan toimiva rata tehtyä. Radalla on ihan toimivia ja monipuolisia väyliä aloittelijoiden ja kuntoliikkujien käyttöön.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.4
Radan kunto:1.4
Radan toteutus:1.1
Yleisfiilis radasta:1.5

Loppuarvosana: 5.4
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:41 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #33 : 27.09.18 - klo:14:09 »
#26
24.9.2018 Saarijärvi (Muokattu 8.6.2019)
Ahvenlampi frisbeegolf (A1)

Päivän toisena ratana Ahvenlampi frisbeegolf Saarijärvellä. Rata on perustettu vuonna 2016, eli rata on melko uusi. Itse en ole koskaan radalla vielä käynyt, mutta nyt nähdään millainen rata on kyseessä, rataa on kehuttu todella hyväksi. Rata sijaitsee aivan valtatien varressa Ahvenlammen leirintäalueella, joten radalle on helppo osata. Radan maasto on erittäin vaihtelevaa kuivaa kangasmaasto ja korkeuseroja radalla on paljon. Rata myötäilee etupäässä kuntoilupolkuja, mutta oikeastaan puolet väylistä on kuitenkin metsän puolella. Radalta löytyy nykyään 20 väylää vaikka frisbeegolfradat sivustolla väylien määrä on 19. Rataa on ilmeisesti hieman muokattu alkuperäisestä. Puttikori löytyy aivan avausväylän ja infotaulun läheisyydestä ja koreina radalla toimii Prodigyn siniset korit.


Väylä 1 (Par 3)
118-metrinen käytännössä suora väylä tasaisella. Väylä puusto on melko harvaa, joten välejä korille kyllä löytyy. Oikealla oleva asfalttitie on outtia, mutta se ei pitäisi vaikuttaa peliin mitenkään jos osaa vähänkään heittää tai jos ei sitten tule mitään superpuukimmoketta oikealle. Kori sijaitsee hienosti jyrkän harjun reunalla, joten pitkäksi ei väylää kannata heittää. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
55-metrinen todella jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Väylän oikeassa reunassa on mandopuu, joka pitää kiertää vasemmalta, ei dropparia. Väylällä on oikeastaan vain kolme puuta jotka pitää väistellä, jotta korille pääsee. Kori sijaitsee jälleen hienosti jyrkän harjun reunalla, joten putatessa ja lähestymisissä kannattaa olla tarkkana. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
112-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva väylä alamäkeen. Tiipaikan ja korin korkeusero on 11 metriä, joten midarillakin pääsee korille saakka. Väylä on melko kapea, mutta ympäröivä mäntymetsä on melko harvaa, joten korille pääsee kyllä jotain tuurireittiäkin pitkin. (par)

Väylä 4 (Par 3)
83-metrinen käytännössä suora väylä. Suoran linjan edessä on muutama puu, jotka pitää kiertää joko oikealta tai vasemmalta. Kori sijaitsee jyrkän harjun reunalla ja se on myös korotettu, joten jos avaus jää lyhyeksi, kannattaa miettiä seiftaako vai hakeeko pirkkoa, sillä rollausvaara on erittäin suuri. (par)

Väylä 5 (Par 3)
Tämä väylä oli muokattu par-4väylästä nykyiseen par 3 muotoon. Väylä on nyt noin 100-metrinen oikealle kaartuva väylä loivaan alamäkeen. Väylä on todella kapea ja puita on joka puolella. Ennen koria on pieni notkelma, joka pitää ylittää. Väylältä voisi kaataa muutaman puun pois, niin tästä saisi ihan hyvän väylän. (par)

Väylä 6 (Par 4)
Tämä oli täysin uusi väylä. Väylän korina toimii vanhan väylän 5 kori, avauspaikka on ainoastaan täysin eri paikassa. Noin 170-metrinen oikeastaan suora väylä loivaan ylämäkeen. Väylää ympäröivä metsä on melko harvaa, joten jatkoheitot eivät ole kovinkaan vaikeita. Avaus saisi hieman feidata vasemmalle sillä sieltä on huomattavasti parempi lähestyä koria. Kori sijaitsee avoimella, ei mitään ihmeellistä. (par)
 
Väylä 7 (Par 3)
55-metrinen hieman vasemmalle kaartuva erittäin kapea väylä alamäkeen. Tämä väylä tuntuu jotenkin täyteväylältä. Tuntuu siltä, että tämä väylä on perustettu ainoastaan siksi, jotta siirtymä seuraavalle väylälle ei olisi liian pitkä. (par)

Väylä 8 (Par 3)
Tämä väylä (eli vanha väylä 7) on poistettu kokonaan. Se oli yksi radan parhaista väylistä, harmi kun se oli poistettu :(. Tämä nykyinen väylä on aivan eri paikassa. Väylä on noin 80-metrinen ja todella kapea väylä harjun laitaa pitkin. Väylän oikealla reunalla on tosiaan todella syvä ja jyrkkä rotko, jonne ei kannata joutua. Ennen koria on myös pari puuta ihmeellisesti edessä, joten korille ei ole mitään tiettyä linjaa jota voisi heittää, pitää vain heittää aukkoon ja toivoa, että kiekko on mahdollisimman lähellä koria. (par)

Väylä 9 (Par 3)
Tämäkin väylä oli hieman muuttunut. Muuten sama väylä kuin ennen, mutta kori on nyt siirretty oikealta puolelta vasemmalle puolelle. 85-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on melko kapea koko matkan ja ympäröivä männikkö on tiheää. (birdie)

Väylä 10 (Par 3)
90-metrinen suora ja todella kapea väylä metsäkoneen ajouraa pitkin alamäkeen. Tiin ja korin korkeusero on 12 metriä, joten heiton pituuden kanssa pitää olla erityisen tarkkana. (par)

Väylä 11 (Par 4)
112-metrinen suora ja erittäin kapea par 4-väylä jyrkkään ylämäkeen metsäkoneen ajouraa pitkin. Väylä on melko lyhyt par-väyläksi, mutta jyrkkä ylämäki ja väylän kapeus oikeuttavat sen par-väyläksi.  Ympäröivä metsä on melko tiheää, joten väylällä on pakko pysyä jos haluaa parin. Tiin ja korin korkeusero on 14 metriä ylämäkeen.  (birdie)

Väylä 12 (Par 3)
75-metrinen suorahko metsäväylä. Korille ei varsinaisesti ole mitään yhtä selkeää väylää, vaan edessä on monta pientä väylää ja kiekko pitää ujuttaa jostain välistä korille. (par)

Väylä 13 (Par 4)
160-metrinen oikealle kaartuva par 4-väylä. Avaus pitää heittää lenkkipolkua pitkin melko kapeaan väliin. Noin 70 metrin päässä väylä avautuu huomattavasti ja sweetspot onkin jossain oikealla puolella hakkuuaukealla. Sweetspotin jälkeen lähestyminen pitää heittää hieman sokkona alamäkeen ja etäisyyden arviointi onkin hieman hankalaa. Korin edessä on muutama suojeleva puu, jotka pitää kiertää, mutta muuten kori on avoimella paikalla. (par)

Väylä 14 (Par 3)
109-metrinen oikeastaan suora väylä. Korille ei taaskaan ole mitään yhtä ainoaa selkeää väylää, vaan taas saa valita mistä välistä lähtee korille yrittämään. Väylän puusto on melko harvaa, mutta lähestyminen on silti hankalaa. Kori sijaitsee lähellä valtavaa ja syvää hiekkamonttua, jota kannattaa varoa kun yrittää korille lähestyä. (par)

Väylä 15 (par 3)
95-metrinen suorahko väylä ylämäkeen. Nousua korille on useampi metri ja kori sijaitsee nyppylän päällä, joten rollaamista kannattaa varoa. Tiiltä aukeaa edessä jälleen useampi kapea väylä korille, josta saa valita mitä heittoa lähtee suorittamaan. (par)

Väylä 16 (Par 3)
87-metrinen suora ja avoin väylä harjun päältä toiselle harjulle. Avauspaikka on 8 metriä korkeammalla kuin kori. Kori on korotettu ja sijaitsee viettävässä rinteessä. Tämä väylä on myös saarekeväylä, eli jos sattuu heittämään avauksen outtiin, niin droppari kutsuu. Saareke on melko iso, joten sinne pääseminen ei pitäisi olla mikään ongelma, mutta jos avaus jää kauaksi korista, niin puttaaminen on todella jännittävää kannon päässä olevaan koriin, josta kiekko voi vielä hyvinkin rollata alas ja outtiin. Ehdottomasti radan paras väylä.  (birdie)

Väylä 17 (Par 3)
72-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä. Väylä korille on melko avoin, mutta lähellä tiitä oleva mandopuu on kierrettävä vasemmalta ja pitää myös varoa oikealla olevaa tietä, joka on outtia.  (par)

Väylä 18 (Par 3)
111-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva melko avoin väylä. Heti tiin vieressä on mando, joka pitää kiertää oikealta puolelta. Mando estää ainoastaan tietä pitkin heittämisen, mutta mando on mielestäni aivan turha, sillä tien kautta meneminen ei mitenkään helpottaisi avausta. Keskellä väylää on muutama puu, jotka pitää väistää. Kori on avoimella paikalla, joten lähestyminen on melko helppoa. (par)

Väylä 19 (Par 3)
87-mertinen väylä harjun päältä toiselle harjulle syvän notkelman ylitse. Väylä on vähän samantapainen kuin väylä 15, mutta tällä väylällä on enemmän puita edessä. Kori sijaitsee viettävässä rinteessä ja on hieman korotettu, joka tuo taas puttiin jännitystä. Lähestyminen korille on todella hankalaa jos sattuu avauksella jäämään notkelman pohjalle. Jälleen erinomainen väylä. (par)

Väylä 20 (Par 3)
81-metrinen suora ja kapea väylä jyrkähköön ylämäkeen rinteen suuntaisesti. Vasemmalla puolella on todella syvä rotko koko matikan korille. Huonolla kimmokkeella kiekko voi päätyä jopa 50 metriä vasemmalle ja syvään notkelmaan josta ei ole helppo päästä yllös. Kori sijaitsee jälleen viettävässä rinteessä joten parinkymmenen metrin rolli ei ole mikään ihme tällä väylällä. Tällä väylällä on erinomaisesti käytetty maasto hyväksi. (par)

Väylä 21 (Par 3)
105-metrinen suora ja melko avoin päätösväylä lenkkipolkua pitkin. Väylällä ei ole mitään ihmeellisyyksiä ja on hyvin samantapainen kuin aloitusväyläkin, mutta vain erisuuntaan. (par)


Lopputulos: -3

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 16 on paras. Väylä 16 on hieno saarekeväylä harjun päältä toiselle harjulle suuren notkelman ylitse. Jos avauksen heittää outtiin, niin droppari kutsuu. Kori hienosti sijoitettu jyrkähköön rinteeseen ja hieman myös korotettu.

Väyläopasteet ja ratakartta ovat itse tehtyjä ja niistä sai ihan selviää millaiset väylät ovat kyseessä. Toki väyläopasteet voisivat olla hieman paremmatkin, sillä ne ovat hieman kärsineet kosteudesta. Siirtymät olivat pääsääntöisesti lyhyet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ja siirtymille oli hyvin laitettu nuolia, jottei pääse välillä eksymään. Rata on todella hyvässä ja pelattavassa kunnossa. Koko rata sijaitsee kuivassa kangasmaastossa ja hiekkaharjuilla, joten aluskasvillisuutta ei ole laisinkaan ja kiekot löytää helposti. Rata on siinä mielessä hyvässä paikassa, jotta se ei vaadi oikeastaan minkäänlaista ylläpitoa/raivauksia. Radalla on todella hyvin korkeusero ja lähes jokainen väylä nousee tai laskee johonkin suuntaan. Usealla väylällä oli myös todella hyvin mietitty korin sijoituspaikat, joka on hyvän radan merkki. Myös väyläsuunnittelussa oli otettu huomioon hyvin maastonmuodot ja oli saatu aikaiseksi monipuolisia väyliä.

Miinuksia täytyy antaa tiipaikoista, jotka olisivat voineet olla parempia, koska muuten kyseessä on kyllä erinomainen rata. Tiipaikat olivat kyllä yleisesti riittävän suuret ja hyvässä paikassa, mutta ne lähes kaikki olivat hieman vinossa tai jonkinlaisella kuopalla ja siksi niistä oli hieman epämiellyttävä heittää. Väylät 2,7 ja 17 olivat ehkä hieman huonosti mietittyjä ja tuntuivat täyteväyliltä siihen nähden, että muuten loput väylät ovat erinomaisia (Valitettavasti nykyisin muutamaa väylää on muutettu ja pari hyvää väylää oli poistettu). Oikeastaan parempaa maastoa ja tilaa radalle ei voi toivoa, joten kun nuo pari väylää saataisiin kuntoon/muokattua, niin tämä olisi aivan loistava rata. Eli pientä hiomista vaille loistava rata.

Yleisesti radasta. Ahvenlammen rata kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa. Luvassa on monipuolisia väyliä ja paljon korkeuseroja kuivassa kangasmetsässä. Rata sopii kaiken tasoisille pelaajille. Voin ehdottomasti suositella. Mutta valitettavasti rataa oli hieman muokattu nyt 2019 vuodelle ja pari väylää oli poistunut ja tilalle tulleet väylät eivät olleet aivan yhtä hyviä.


Oma rataennätys: -4


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.7
Radan kunto:2.1
Radan toteutus:2.0
Yleisfiilis radasta:2.0

Loppuarvosana: 7.8

« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:41 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #34 : 02.10.18 - klo:14:49 »
#27
24.9.2018 Saarijärvi
Kusiaismäen frisbeegolfrata (A2)

Päivän kolmantena ratana Kusiaismäen frisbeegolfrata Saarijärvellä. Rata on perustettu vuonna 2014, eli ei aivan uusi rata ole kyseessä. Radalla olen vieraillut muutaman kerran aikaisemmin, yleensä tulee käytyä kerran tai pari kesän aikana viikkokisoissa Kusiaismäessä. Mutta tänä kesänä en ollut vielä ehtinyt käydä, joten katsotaan onko rata yhtään muuttunut. Rata on 20-väyläinen, mutta ilmeisesti nykyään rata pelataan viikkokisoissa vain 18-väyläisenä, jotta kierros olisi nopeampi. Mutta tänään kierretään koko 20-väyläinen versio radasta. Rata sijaitsee aivan valtatien varressa Kusiaismäen hyppyritornin vieressä, josta ykkösväylä alkaa. Radan maasto on erittäin vaihtelevaa ja korkeuseroja radalla on paljon. Rata myötäilee etupäässä kuntoilupolkuja, mutta metsän keskellekin kyllä päästään. Puttikori löytyy aivan avausväylän ja infotaulun läheisyydestä ja koreina radalla toimii Discatcherit. Vähän matkan päässä on myös lämmittelykenttä, jonka tosin olivat nyt kaivinkoneet vallanneet, koska jonkinlainen kenttäremontti on ilmeisesti tulossa.


Väylä 1 (Par 3)
114-metrinen radan aloitusväylä todella jyrkkään ylämäkeen, nousua korille tulee 23 metriä. Väylän vasemmalla reunalla noin 40 metrin päässä tiistä on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta ja jos mandon missaa, niin droppari löytyy mandon vierestä. Alussa väylä on avointa peltoa, jonka jälkeen lähtee melko kapea väylä ylämäkeen kohti koria. Kori sijaitsee kallion reunalla ja ympärillä on todella suuria siirtolohkareita, jotka vaikeuttavat puttaamista. Ehkä yksi vaikeimmista ja varmasti ainakin fyysisesti rankin avausväylä, joka on tullut vastaan. Kun puttaamaan menee, niin puuskuttaa ja syke on pilvissä. (bogey)

Väylä 2 (Par 3)
95-metrinen melko kapea väylä loivaan alamäkeen. Oikealla oleva pururata on outtia. Kori sijaitsee kallion laella ja kiekkoa on todella vaikea saamaan jäämään lähelle koria, koska alusta on niin kova. Koko väylä menee myös vasemmalle viettävän rinteen myötäisesti, joten kiekko ei saa yhtään feidata, tai sitten lähestyminen korille on todella pitkä.  (par)

Väylä 3 (Par 3)
80-metrinen oikeastaan melko suora ja avoin väylä pururataa pitkin. Edessä on yksi valotolppa, joka täytyy väistää. Kori on sijoitettu suuren kiven päälle, joka tuo lisähaastetta puttiin. (birdie)

Väylä 4 (Par 5)
221-metrinen par 5-väylä pururataa pitkin pieneen ylämäkeen koko matkan. Nousua korille tulee 14 metriä. Pitkästä aikaa tulee vastaan par 5-väylä, näitä ei todellakaan ole liikaa näillä seuduilla. Jos pysyy väylällä koko ajan, niin par-tulos ei pitäisi olla mikään ongelma ja väylä on koko matkan melko leveä. Vasemmalla menevä asfalttitie on outtia, mutta sen ei pitäisi tulla mitenkään peliin jos osaa edes vähänkään heittää. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
86-metrinen hieman vasemmalle kaartuva avoin väylä. Sisäkurvissa on muutama mänty, jotka pitää ohittaa oikealta, jos haluaa lähelle koria. Kori on sijoitettu rinteeseen, joten kiekkoa on vaikea saada jäämään korin alle ja puttaaminenkin on tästä johtuen jännittävämpää. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
86-metrinen suora ja leveähkö metsäpilliväylä. Väylällä ei mitään ihmeellisyyksiä ja metsä ympärillä on melko harvaa. (par)

Väylä 7 (Par 3)
145-metrinen suora väylä pururataa pitkin todella jyrkkään alamäkeen. Todella pitkä par 3-väyläksi, mutta koska alamäki jyrkkä, niin midarillakin pääsee helpohkosti korille saakka jos osuu vaan väylään. Metsä purudan/väylän ympärillä on todella tiheää, joten väylään kannattaa osua, sillä metsästä ei juuri reittejä korille löydy. Kannattaa myös varo, jottei heitä väylää pitkäksi, sillä korin takana on melkoinen pudotus. (par)

Väylä 8 (Par 3)
65-metrinen oikealle kaartuva kapeahko metsäväylä. Perusforella pääsee helpohkosti korille. (par)

Väylä 9 (Par 3)
75-metrinen aivan pillisuora ja melko leveä väylä pieneen alamäkeen. Kori sijaitsee kiven päällä hieman korotettuna. (par)

Väylä 10 (Par 3)
95-metrinen s-kirjaimen muotoinen melko kapea väylä. Aluksi väylä kaartuu hieman oikeaan ja sen jälkeen hieman vasempaan. Vaatii todella teknisen heiton, jotta pääsee korin läheisyyteen. Kori on sijoitettu kallion reunalle, joten lähestyminen ja putti ovat jännittäviä. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
106-metrinen s-kirjaimen muotoinen ja alussa todella kapea metsäpilliväylä ylämäkeen. Avauksella on osuttava väliin tai muuten tulee todellakin vaikeuksia, sillä ympäröivä metsä on todella tiheää. Korille pääseminen vaatii varmaan 150 metrisen heiton, joka pitäisi alussa kääntää yli ja lopussa feidata kunnolla. Eli omasta arsenaalista tällaista heittoa on turha etsiä. Todella haastava väylä. (par)

Väylä 12 (Par 3)
117-metrinen vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Oikomaan ei pääse yhtään sillä vasemmassa oleva metsä on todella tiheää. (par)

Väylä 13 (Par 3)
105-metrinen hieman oikealle kaartuva väylä jyrkkään alamäkeen. Väylän oikeassa reunassa, noin hieman alle puolessa matkaa, on mando (mandomerkkiä ei kyllä löytynyt), joka on ohitettava vasemmalta puolelta ja droppari on sen vieressä, jos sattuu mandon heittämään väärältä puolelta. Koria ei näy tiille, joten joutuu heittämään avauksen ja lähestymisenkin sokkona. Kori on sijoitettu notkelmaan ja se näkyy vasta ehkä noin 35 metrin päästä. Metsä on väylän molemmilla laidoilla todella tiheää ja sinne ei kannata missään nimessä joutua. (par)

Väylä 14 (par 3)
82-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva melko kapea väylä. Kori sijaitsee kinkkisesti pudotuksen reunalla, joten korin oikealle puolelle ei kannata joutua. (birdie)

Väylä 15 (Par 3)
68-metrinen erittäin kapea oikealle kaartuva väylä alamäkeen viettävän rinteen suuntaisesti. Väylä on muotoiltu siten, että kämmenheitto ei oikein sovellu väylään vaan on heitettävä ylikääntävä putteriheitto. Kori on sijoitettu kannon päähän ja jos puttaa ohi, niin kiekko voi helposti mennä 10 metrin päähän. Erittäin tekninen ja haastava väylä näinkin lyhyeksi väyläksi.  (birdie)

Väylä 16 (Par 4)
145-metrinen suora par 4-väylä koko matkan ylämäkeen. Väylä on koko matkan melko kapea, joten väylällä kannattaa pysyä. Jos sivuille joutuu, niin jatkoheitot täytyy heittää paikaltaan ja ne ovat haastavia paikkoja. Väylä tuntuu paljon pitemmältä kuin vajaat 150 metriä? (par)

Väylä 17 (Par 4)
156-metrinen loivasti vasempaan kaartuva par 4-väylä jyrkkään alamäkeen. Väylä on suhteellisen avoin, mutta vasemmalle puolelle metsään ei kannata kyllä joutua. Väylän oikeakaan puoli ei mikään mukava ole, mutta ehkä silti hieman parempi. Alamäki on niin jyrkkä, jotta ei tarvitse mitään superkättäkään, jotta pääsee jo jonkinlaiselle eagle-putille. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
118-metrinen aivan suora väylä suuren notkelman ylitse. Tii ja kori ovat melkein samassa tasossa, mutta notkelma väylän keskellä on todella pitkä ja syvä. Koko matkan pitäisi mennä tietä pitkin ja kiekko EI saa missään nimessä feidata vasemmalle, koska sitten alkaa suuret ongelmat. Ja mitä lähempänä korista joutuu vasemmalle metsän puolelle, se on sitä pahempi. Edessä on luultavasti läpipääsemätöntä kuusikkoa ja ainoa vaihtoehto on luultavasti vain yrittää putata väylään. Kori sijaitsee kallion laella, joten lähestyminenkään ei ole helppoa. (bogey)

Väylä 19 (Par 3)
117-metrinen doglegi vasempaan. Väylä puolessa välissä on mando, joka on kierrettävä oikealta puolelta, jonka jälkeen väylä kääntyy 90 astetta vasemmalle ylämäkeen. Droppari on mandon vieressä jos mandon missaa ja se tapahtuu kyllä helposti. Avaus heitetään alamäkeen ja väylä on melko avoin. Mutkan jälkeen väylä hieman kapenee kohti ylämäkeä. (par)

Väylä 20 (Par 4)
239-metrinen par 4-väylä laskettelurinteen päältä jyrkkään alamäkeen. Tiipaikalta avautuu todella näyttävät maisemat. Kori sijaitsee suuren metsäsaarekkeen keskellä ja avauksella saakin päättää, kummalta reunalta haluaa koria lähteä lähestymään. Oikea reuna on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Tällä väylällä tulee aina, joten avauksen kanssa pitää olla todella varovainen. Lähestyminen korille on todella vaikea arvioida, koska avauksen jälkeenkään kori tuskin näkyy. Kori on sijoitettu kallion kielekkeen reunalle, joten kiekkoa on vaikea saada jäämään korin lähelle. (par)


Lopputulos: -5

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 2 on ehkä paras. Tällä radalla oli ehkä vaikein valita yhtä tiettyä parasta väylää, sillä oikeastaan mikään väylä ei erityisesti erotu muista. Radalla on monia hyviä väyliä, mutta ei ehkä vain sellaista yhtä upeaa väylää. Väylä 2 vaatii todella tarkan ja teknisen heiton, jotta kiekko jäisi korin lähelle. Pitää varoa, jottei kiekko feidaa yhtään vasemmalle tai skippaa kovalta kalliolta sillä käytännössä koko matkan rinne viettää melko jyrkästi alaspäin vasemmalle.

Väyläopasteet ja ratakartta ovat erinomaisessa kunnossa, niistä ei voi valittaa. Seuraavalle väylälle löytää helposti, koska välillä on siirtymillä nuolia osoittamassa oikeaa suuntaa seuraavalle heittopaikalle. Siirtymät ovat melko pitkiä ja ne menevät ylös alas rinnettä ja edestakaisin. Rata on todella fyysinen ja ainakin itseä alkoi puuskuttamaan usealla tiillä kovan kiipeämisen jälkeen. Rata on todella hyvässä ja pelattavassa kunnossa, eikä radalla ole oikeastaan mitään turhia puskia/aluskasvillisuutta. Radalla on todella hyvin korkeuseroja ja ne on hyvin otettu huomioon rataa suunniteltaessa. Myös usealla väylällä oli hyvin mietitty korin sijoituspaikat kuntoon. Täytyy mainita, että kun viimeisen väylän tiille astuu niin kierroksen kruunaa aivan mahtavat näköalat, sinne kannattaa kiivetä jopa ilman kiekkojakin jos frisbeegolf ei kiinnosta

Miinuksia täytyy antaa hieman noista siirtymistä, koska ne olivat välillä melko pitkiä. Ja jotenkin tuntuu, että väylät olisi voitu laittaa jotenkin parempaan järjestykseen, että jyrkkiä rinteitä ei tarvitsisi kävellä edestakaisin. Eli pienellä ratasuunnittelulla ja miettimisellä olisi saatu ehkä hieman toimivampi kokonaisuus. Toki tämä on tällaisen huonokuntoisen, joka ei paljon lenkillä käy, mielipide :D Fyysisesti rankka rata, joka vaikuttaa hieman jopa heittoihinkin :)

Yleisesti radasta. Kusiaismäen rata on todella hyvä ja monipuolinen rata ja siellä on todella paljon korkeuseroja. Ehdottomasti kokemisen arvoinen rata. Mutta huonokuntoiselle hieman raskas kiertää.


Oma rataennätys: -5


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.0
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:1.9


Loppuarvosana: 7.8
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:41 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #35 : 02.10.18 - klo:16:32 »
#28
24.9.2018 Saarijärvi
Kylpylähotelli Summassaari

Päivän neljäntenä ja viimeisenä ratana Kylpylähotelli Summassaaren rata Saarijärvellä. Näin myöhään syksyllä tulee niin nopeasti pimeää, jotta enää ei ehdi enempää ratoja kiertää, toki tuskin olisi edes jaksanutkaan. :) Saarijärvellä on todella monta rataa pienen alueen sisällä, joten useammankin radan ehtii kyllä kiertää jos kunto vaan kestää. Rata on perustettu vuonna 2013, joten useamman vuoden rata on ollut jo käytössä. Radalla on 9 väylää (pitäisi olla) ja ne ovat aivan kylpylähotellin lähipiirissä. Rataa on ilmeisesti muokattu jonkin verran, sillä ratakartta ja tosielämä eivät kyllä kohtaa ollenkaan. Myös väylien kuvaukset ovat täysin erilaiset kuin oikeasti. Radan koreina toimivat jotkin halvat markettikorit, ja ketjuja niissä saisi olla kyllä huomattavasti enemmän.

Väylä 1 (Par 2)
Väyläkuvauksen mukaan 35-metrinen par 2-väylä. No, tiipaikkaa ei löydy mistään, vaikka kuinka etsii. Heitetään avaus noin 35 metrin päästä. Kori sijaitsee heinikossa ja on mallia ”yhdet ohuet ketjut ulkokehällä”, johon on todella vaikea saada kiekkoa jämään. Mielestäni par 2-väyliä ei koko frisbeegolfissa edes tarvittaisi, mutta se on vain minun mielipide. :) (par)

Väylä 2 (Par 3)
Tiipaikka löytyi ja on merkitty numerolla. Noin 50-metrinen suora väylä ”puistossa”, jossa heittopaikka on melko kuopalla. Jos karavaanareita on paikalle, niin niitä kyllä joutuu väistämään, sillä väylä sijaitsee kokonaan karavaanarialueella. Kori on samanlainen halpahalli-versio kuin ykkösväylälläkin. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
Noin 70-metrinen oikealle kaartuva ”väylä”. Heittopaikka on avonaisella ja sorapohjainen ja merkitty numerolla. Kori on sijoitettu metsän reunaan ja sinne saa yrittää pujotella kiekkoa mäntymetsän puiden väleistä. Väylällä ei ole raivattuna varsinaista reittiä korille. (bogey)

Väylä 4 (Par 3)
Heittopaikka heti kolmosväylän korin jälkeen ja on merkitty numerolla. Väyläkuvauksen mukaan 47-metrinen jyrkkä ylämäkiväylä, mutta koria ei löydy vaikka kuinka etsisi. Eli tältä väylältä ei tulosta saada kun koria ei ole olemassakaan.

Väylä 5 (Par 3)
Noin 60-metrinen väylä loivaan alamäkeen. Tiipaikka on korkean harjun takana ja sitä on todella vaikea löytää. Korille ei ole raivattu mitään väylää, vaan kori on vaan istutettu johonkin ja avauksella saa pujotella haluamistaan puiden väleistä. (par)

Väylä 6 (Par 3)
Noin 70-metrinen väylä harjun suuntaisesti hieman ylämäkeen. Koria on todella vaikea paikantaa, mutta kyllä se sieltä löytyy kun jaksaa vain etsiä. Edellisen väylän tapaan ei mitään selkeää väylää korille, vaan saa taas valita jonkin välin, josta yrittää. Positiivisena asiana kori on sijoitettu hyvään paikkaan, sillä se on melko jyrkässä rinteessä ja lähestyminen on vaikeaa. Kori on kyllä vinossa ja yritetty hieman tukea sitä betonilaatalla. (bogey)

Väylä 7 (Par 3)
Noin 60-metrinen suora väylä harjun suuntaisesti. Väylä korille on melko kapea, mutta oikeudenmukainen. (par)

Väylä 8 (Par 3)
Noin 75-metrinen oikealle kaartuva väylä, joka on  todella lähellä hotellia. Väylä on melko kapea ja ympärillä oleva metsä on raivaamatonta ja todella tiheää. Kori on mallia Discmanian halpakori, jossa on ne poikittaisketjut. Radan paras kori tähän saakka, sillä tähän oikeasti putin saa jo jäämään, eikä kiekko tarvitse ainoastaan pudottaa korin pohjalle. (par)

Väylä 9 (Par 3)
Noin 110-metrinen loivasti koko ajan vasemmalle kaartuva väylä, jonkinlaista kapeaa tietä pitkin. Tien reunoilla todella tiheää ja raivaamatonta metsää, jonne ei kannata joutua. Mennään perus putteriheitoilla tietä pitkin ja toivotaan, jottei kiekko joudu hukkaan. Kori sijaitsee hieman metsän puolella ison kuusen alla. (bogey)


Lopputulos: +2

Radan paras väylä: Vaikea valinta, sillä radalla ei ole kyllä yhtään hyvää väylää. Mutta ehkä väylä numero 7 se joka oikeasti muistuttaa oikeasti frisbeegolfväylää, sillä väylällä on selkeä reitti korille.

Positiivisia asioita on vaikea löytää, sillä radalle ei ollut kuin 8 koria/väylää (väylän 4 kori uupuu) ja yhtä avauspaikkaakaan en löytänyt laisinkaan (väylä 1). Hienolla alueella rata sijaitsee ja maasto antaisi kyllä todella hyvät puitteet hyvälle radalle, mutta sitä ei ole toteutettu. Hieno järvi on lähellä ja korkea soraharju löytyy, mutta panostus rataan on jäänyt kyllä minimaaliseksi.

Kaikki avauspaikat olivat melko surkeassa kunnossa ja olivat, joko kuopalla tai jotenkin vinossa paikassa ja millään väylällä ei ollut tiimattojakaan. Korit olivat todella surkeita kaikki, toki eivät ne ole paljoa maksaneetkaan, mutta olisin ehkä odottanut hieman enemmän panostusta, koska kyseessä on kuitenkin kylpylän oma rata ja asiakkaita kuitenkin palvellaan. No ehkä joku satunnainen yöpyjä voi radan kiertää kuntoilun merkeissä, mutta en usko että kovinkaan moni on tänä kesänä radan kiertänyt. Väylä suunnitteluun ja opasteisiin olisi voinut hieman enemmän panostaa, sillä avauspaikkoja oli todella vaikea löytää. Tuntui siltä että kori oli vain lätkäisty johonkin ja avauspaikka johonkin ja selkeitä raivattuja väyliä ei löytynyt laisinkaan.

Summassaaren radalle ei kannata kyllä vaivautua, sillä rata oli melkoinen pettymys. Ehkä joku yöpyjä voi radan illan ratoksi kiertää, mutta muuten en kyllä suosittele.


Oma rataennätys: +2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.2
Radan kunto:0.4
Radan toteutus:0.2
Yleisfiilis radasta:0.2

Loppuarvosana: 1.0
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:42 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #36 : 05.10.18 - klo:11:50 »
#29
18.9.2018 Lappajärvi
Lappajärven urheilupuiston frisbeegolfrata (B1)

Tänään vähän erilainen uuteen rataan tutustuminen, sillä minua pyydettiin radan avajaisiin pitämään heitto-opetusta ja mukaan näytöskierrokselle miten frisbeegolfia pelataan. ”Lehdistöäkin” oli paikalla ja radalla oli myös erinäisiä tapahtumia. Nämä avajaistapahtumat ovat aina loistavia, sillä siellä tapaa uusia harrastajia ja nytkin porukkaa oli saapunut hyvin paikalle. Positiivisena yllätyksenä myös se, että heitto-opetukseenkin osallistui jopa parikymmentä henkilöä ja ikähaarukka varmaan 5-70 vuotta. Yleensä heitto-opetukseen ei uskaltaudu kuin muutama ihminen jostain syystä? Rata on juuri valmistunut ja en ollut aiemmin radalla ehtinyt käymään, vaikka työskentelen paikkakunnalla. Olin vain nähnyt, että tiipaikkoja ja koreja oli ilmestynyt urheilukentän ympäristöön kun siitä olin ohi ajanut autolla. Rata on Prodigyn tiimin suunnittelema ja koritkin luonnollisesti Prodigyn siniset korit, jotka ovat kerrassaan mainiot. Radalta sijaitsee urheilukentän ympäristössä ja sieltä löytyy 9 väylää ja sitä mainostetaan puistoratana.

Väylä 1 (Par 3)
71-metrinen suora avausväylä urheilukentän reunalla. Keskellä väylää esteenä yksi suuri kuusi, joka pitää ohittaa. Vasemmalle reunalla on koivurivistö ja oikealla puolella on tiheää istutettua pusikkoa. Helpoin reitti korille on heittää hyssellä oikealta puolelta pusikon yli. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
74-metrinen suora ja aluksi täysin avoin väylä. Vasemmalla puolella oleva pelto ja oja ovat outia, joten pitää varoa, jottei kiekko feidaa liian aikaisin. Kori on hienosti sijoitettu pienen kumpareen päälle ja se on hyvin suojeltu tiheiden koivujen toimesta, joten korin viereen on todella vaikea päästä. Ehdottomasti radan paras väylä. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
100-metrinen suora ja avoin väylä urheilukentän suuntaisesti. Edessä on pari puun taimea, jotka pitää ohittaa. Parin vuoden päästä tämä on loistava väylä kun puun taimet hieman kasvavat ja tuuhenevat. Tätä väylää ei saa missään nimessä heittää pitkäksi sillä korin takana on tiheä kuusikko, josta ei pääse läpi kuin puttaamalla takasin väylään. Myös todella lähellä koria on istutettuna jotain pusikkoa, josta on todella vaikea putata. Joten kannattaa todellakin jättää avaus suosiolla hieman lyhyeksi. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
82-metrinen oikealle kaartuva väylä urheilukentän päässä. Kori sijaitsee lähellä aitaa, joka on outtia. Myös koko matkan vasemmalla reunalla on tikutettu outiksi, joten kiekko ei saa feidata oikeastaan yhtään. Suoran heiton edessä on suuri ja pitkä pusikko, jonka voi toki ylittää jos vain käsi riittää. (par)

Väylä 5 (Par 3)
70-metrinen oikealle kaartuva avoin väylä. Suoran heiton edessä on oikealla reunalla suuri koivikko, jonka läpi ei pääse, joten se on kierrettävä vasemmalta. Väylän molemmat reunat ja tausta on tikutettu outtikepeillä, mutta niiden ei pitäisi oikeastaan vaikuttaa heittoon mitenkään sillä ne ovat todella kaukana heittolinjasta, joka vie korille. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
95-metrinen suora ja täysin avoin väylä pellolla. Väylää on hieman vaikeutettu outeilla, sillä koko väylää kiertää outtilinja. Jos haluaa heittää suoran heiton korille, joutuu kiekko menemään suurimman osan matkasta kokonaan outin yli. Turvallisin heitto on hysseheitto oikealta, joka feidaa lopussa vasemmalle, sillä silloin kiekko menee koko lentonsa ajan pelin puolella. Takana oleva pelto on myös outtia, joten pitää taas varoa liian pitkää avausta.  (par)

Väylä 7 (Par 3)
97-metrinen suora väylä. Tiin edessä noin 4 metrin päässä on suuri verkko, joka estää hysseheiton oikealta naapurin pellon puolelta. Verkko on laitettu siksi, koska on tullut valituksia kun pelto tamppautuu, kun kiekkoja haetaan sieltä. Nyt heittolinja on todella kapea, sillä oikealla on se verkko ja alussa vasemmalla on metsäpusikko ja näiden välistä on heiton mentävä. Väylän loppupää on avointa peltoa, mutta outti jälleen vaanii oikealla ja takana olevien ojien vieressä. Sanoisin, että tämä on radan haastavin väylä. (par)

Väylä 8 (Par 3)
63-metrinen suora väylä. Alku on avointa peltoa, mutta kori on kinkkisesti sijoitettu suurten ja tiheiden puiden taakse. Heiton täytyy olla todella matala, jotta pääsee korin viereen. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
72-metrinen suora ja avoin väylä. Ainoana esteenä on väylän vasemmalla sivustalla, joku huoltokoppi, mutta sekään ei pitäisi vaikuttaa millään lailla, jos edes jonkin verran on kiekkoa heitellyt. (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Väylä 2 on ehdottomasti paras, sillä se on oikealla tavalla haastava ja visuaalisesti hieno. Korille on vaikea päästä avauksella ja kori on hienosti sijoitettu kumpareen päälle jonka vuoksi puttaaminen on haastavaa.

Tämä Lappajärven urheilupuiston frisbeegolfrata on kyllä hieno puistorata. Rata on erinomaisesti hoidettu kunnan miesten toimesta ja etenkin nurmikko oli leikattu todella siistin lyhyeksi. Pienelle alueelle on saatu ihan toimivat 9 väylää. Väylät eivät juuri risteä keskenään, joten kerralla radalla mahtuu myös useita heittueita. Todella hyvin mietitty ja suunniteltu rata. Radalla on monipuolisia väyliä ja usea väylä on visuaalisesti hieno ja näitä puistoratoja ei todellakaan ole liikaa näillä alueilla. Harmi vain, että rata on ainoastaan 9-väyläinen, olisin toivonut, jotta olisi saatu täysmittainen rata, mutta toki annettu alue ei kyllä anna siihen mahdollisuuksia. Korkeuseroja radalla ei ole, mutta se ei oikeastaan haittaa ollenkaan, sillä haastetta on haettu muulla tavalla.  Radan väyläopasteet ovat erinomaisessa kunnossa, sillä ne on hetki sitten vasta kiinnitetty ja myös ratakartta löytyy. Heittopaikat olivat tasaiset ja ne oli perustettu erinomaisesti, tiimatot olivat riittävän pitkät ja pitävän tuntuiset. Kaikille väylille oli saatu ihan hyvin mittaa ja radalla ei oikeastaan ole kuin yksi vähän lyhyehkö väylä(väylä 8 ).

Lappajärven urheilupuiston frisbeegolfrata on käymisen arvoinen. Vasta-alkajille aivan erinomainen rata tutustua lajiin ja enemmän harrastaneille tämä toimii todella hyvin treeniratana. Ja jos alueen metsäradat alkavat kyllästyttää, niin sitten ehdottomasti tälle radalle vierailemaan, niin saa vähän vaihtelun vuoksi puistoradan fiilistä.


Oma rataennätys: -6


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:2.0
Radan toteutus:1.4
Yleisfiilis radasta:1.6

Loppuarvosana: 6.9
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:42 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #37 : 05.10.18 - klo:12:00 »
Syyskuulle saatiin 5 uutta rataa listattua :)
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #38 : 05.10.18 - klo:14:54 »
#30
4.10.2018 Seinäjoki
Törnävän frisbeegolfrata (B1)

Tänään olisi tarkoitus kiertää useampi noin 9-väyläinen rata Seinäjoella ja sen lähikunnissa. Katsotaan montako rataa ehdin saman päivän aikana, ennen kuin tulee pimeää. Päivän ensimmäisenä ratana Törnävän frisbeegolfrata Seinäjoella. Täysin uusi tuttavuus ei ole kyseessä, sillä olen muutaman kerran aikaisemmin käynyt radalla. Perus layouttia en ole koskaan kiertänyt, vaan kun olen ollut PDGA-kisoissa, niin rata on yleensä ollut muokattu ja silloin on yleensä ollut 18 väylää tai enemmän. Nyt kierretään tämä perus layout, jossa on nykyään 11-väylää.  Koreina toimii Latituden ja Prodiscuksen korit.

Väylä 1 (Par 3)
92-metrinen oikealle kaartuva kapea väylä. Alussa väylä on avoin, mutta loppua kohden se kapenee huomattavasti ja metsä molemmilla sivuilla on todella tiheää. Sisäkurvissa on tiheä pusikko ja yksi valotolppa, jotka on ohitettava vasemmalta puolelta, jotta korille saakka voi päästä. (par)

Väylä 2 (Par 3)
104-metrinen täysin suora ja melko leveä väylä tietä pitkin. Metsä molemmilla sivuilla on melko tiheää ja sinne ei siis kannata joutua. Kori on avoimella paikalla. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
85-metrinen oikealle kaartuva väylä. Väylä on avoin, mutta lopussa pitää väistellä muutama puu, jotta korin viereen pääsee. Vasemmalla puolella oleva kenttä on outtia ja se on merkitty kalkkiviivalla. Kannattaa olla myös varovainen, jottei heitä väylää pitkäksi, sillä takana oleva joki on melko lähellä koria. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
74-metrinen suora väylä. Väylä on periaatteessa saarekeväylä, sillä kaikki hiekka (tiet ja hiekkakenttä) ovat outtia. Alussa on melko kapea nurmikko alue ja lopussa on isompi nurmialue, mutta välissä oleva tie on outtia, joten avauksen kanssa pitää olla melko varuillaan. Oikealla oleva joki tuo lisäpainetta avaukseen. (par)

Väylä 5 (Par 3)
95-metrinen vasemmalle metsän puolelle kaartuva väylä. Alussa väylä on avointa kenttää, mutta korille pääsemiseksi on kiekon feidattava oikeista puiden väleistä. Vasemmalla oleva metsä on erittäin tiheää ja sieltä on hankala lähestyä. Takana oleva hiekkatie on outtia. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
90-metrinen suora ja avoin väylä alamäkeen. Taas periaatteessa saarekeväylä, sillä väylän halkaiseva tie ja hiekkakenttä alue vasemmalla  puolella ovat outtia. Tällä väylällä ei ole väyläopastetta laisinkaan.  (birdie)

Väylä 7 (Par 4)
155-metrinen par 4-väylä. Alussa avauksen on osuttava melko kapeaan aukkoon, jonka jälkeen väylä avautuu kentäksi. Avauksen kanssa pitää olla varuillaan, sillä vasemmalla puolella oleva hiekkakenttä on outtia. Loppupää väylästä on oikeastaan täysin avoin ja kori sijaitsee metsän reunalla olevalla pellolla. Kori on hienosti korotettu ja siihen on rakennettu laudasta kaksi tasoa, joten puttaaminen on hankalampaa.  Tulee mieleen joidenkin isojen Amerikan kisojen korirakennelmat, mutta valitettavasti joku on jo ehtinyt hieman rikkoa tätä rakennelmaa. Tälle väylälle ei taaskaan löydy väyläopastetta. (bogey)

Väylä 8 (Par 4)
Ratakartan mukaan tämä pitäisi olla 105-metrinen par 3-väylä, mutta koria ei löydy ollenkaan sieltä, missä kori pitäisi olla. Eli tällä hetkellä tämä väylä on luultavasti noin 170 metrinen suora ja avoin par 4-väylä, samoin kuin PDGA-kisoissa, sillä kori on ainakin siinä samassa paikassa. Vasemmalla oleva hiekkakenttä ja muutenkin kaikki hiekka on outtia. Korin ympärillä oleva nurmialue on melko pieni ja nuolen muotoinen, joten lähestyminen on melko vaikeaa. Tälle väylälle ei taaskaan löydy väyläopastetta.  (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
66-metrinen jyrkästi oikealle kaartuva väylä. Heti tiin edessä oikealla puolella on suuri ja tiheä puu, joka pitää kiertää. Myös väylällä olevat kaksi muuta puuta on ohitettava, jotta korille pääsee. Kaikki hiekka on jälleen outtia ja kori sijaitsee nuolen muotoisella nurmialueella. Korina toimii sama kori kuin edellisellä väylällä. Taaskaan ei ole väyläopastetta. (birdie)

Väylä 10 (Par 3)
70-metrinen suora ja melko kapea puukujaväylä. Väyliä korille on muutama, mutta ne ovat kaikki kapeita ja väylä on kierretty kokonaan outtikepeillä, joten mitään puukimmoketta ei saa tulla. Väylän maasto viettää myös melko tavalla oikealta vasemmalle ja liian kovaa feidiä vasemmalle ei sallita. Kori on myös kinkkisesti rinteessä. Todella hyvä väylä. (bogey)

Väylä 11 (Par 3)
125-metrinen suora ja avoin lopetusväylä. Ainoa asia, mitä pitää välttää, on oikeastaan vasemmalla oleva hiekkakenttä, joka on outtia. Toki oikealla puolella on myös erittäin tiheä metsä, mutta ei kai kukaan sinne heitä. :) Väyläopaste on jälleen kadoksissa. (bogey)


Lopputulos: -3

Radan paras väylä: Väylä 10 on paras. Sillä tällä väylällä on useita vaihtoehtoja, miten lähestyä koria. Heiton täytyy olla todella tarkka ja hieman tuuriakin täytyy olla matkassa, jotta voi saada nostopirkon. Outtikepit ovat todella kuumottavan lähellä, joka puolella.


Radan kuvauksessa tätä mainostetaan puistoratana, mutta ainakaan minulle tämä ei täysin tunnu puistoradalta. Toki on tämä enemmän puistorata kuin metsärata, mutta jotenkin suuret hiekkakenttäalueet, vievät pois hieman puistoradan fiilistä. Kaikilla tiipaikoilla oli kyllä tiimatot, mutta pääsääntöisesti ne olivat kaikki melko huonossa kunnossa, toki on huonompiakin nähty. Tiimatot olivat hyvän kokoiset, mutta hieman huoltoa ne kaipaisivat. Ratakartta löytyy kenttärakennuksen seinästä ja siitä kannattaakin ottaa valokuva ennen kuin kierrokselle lähtee jos on radalla ensimmäistä kertaa, sillä suurelta osalta väylistä uupuu kokonaan väyläopaste. Väyliltä 6-10 ja 11 uupui kokonaan opasteet ja väylän numero 8 kori ei ole siellä, missä sen pitäisi olla. Eli väylien 8 ja 9 korina toimii sama kori. Rata oli hieman sekava johtuen juuri näistä väyläopasteiden puuttumisesta. Siirtymät seuraavalle väylille olivat melko lyhyet ja ratakartasta selvisi aina missä seuraavaa väylä alkaa. Paikkoja oli hieman rikottu ja jotkut pienet asiat olivat vähän rempallaan, mutta pienellä laitolla tästä saataisiin hyvä rata. Alue jossa rata sijaitsee, on hieno ja usealla väylällä taustalla oleva joki tuo lisäpainetta avauksiin, sillä minä en ainakaan halua hävittää luottokiekkojani jokeen. Useaa väylää vaikeuttavat outtialueet, sillä oikeastaan jokaisella väylällä kaikki hiekka-alueet ovat outtia, mutta jotenkin se sopii tämän radan tunnelmaan. Kun tällä radalla pidetään PDGA-kisoja, niin tästä radasta on silloin muokattu layout ja silloin rata on huomattavasti parempi kuin tämä nykyinen perus-layout. Rata on silloin enemmän puistomaisempi, sillä silloin mukana on myös joen toinen puoli ja mukana on enemmän nurmialuetta. Uskon että on mahdottomuus laajentaa rataa toisella puolelle jokea pysyvästi, mutta sinne se kyllä sopisi.

Seinäjoen Törnävän frisbeegolfradalla kannattaa käydä pelaamassa etenkin kesäaikana, jolloin se on varmasti parhaimmillaan. Itselle ehkä tämä yksi kerta riitti, sillä tuskin tulee varta vasten radalle enää uudestaan lähdettyä, sillä rata tuntuu olevan vain yksi rata muiden joukossa. Pienellä laitolla tästä tulisi ihan hyvä kokonaisuus.


Oma rataennätys: -3


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.4
Radan kunto:1.7
Radan toteutus:1.6
Yleisfiilis radasta:1.6

Loppuarvosana: 6.3
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:42 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #39 : 06.10.18 - klo:12:02 »
#31
4.10.2018 Seinäjoki
Käpälikön frisbeegolf (C2)

Päivän toisena rata Käpälikön frisbeegolfrata Seinäjoella. Rata sijaitsee Kyrkösjärven uimarannan tuntumassa ja on lähellä Seinäjoen Keskussairaalaa. Radan väylät ovat vähän leirintäalueen näköisellä ulkoilualueella. Koskaan aiemmin en ole radalla käynyt, vaikka olen siitä ajanut useamman kerran ohitse. Radalla on 9 väylää ja koreina on siniset Discatcherit. Rata on todella hienolla paikalla järven rannalla ja rata vaikuttaa puistoradalta.

Väylä 1 (Par 2)
34-metrinen par 2-aloitusväylä. Tämä on radan lyhin ja ehdottomasti helpoin väylä. Väylä on avoin lukuun ottamatta korin läheisyydessä olevia muutamaa koivua ja suurta siirtolohkaretta. Hyppyputilla pääsee helpohkosti korille ja holarikin on ihan mahdollinen. (par)

Väylä 2 (Par 3)
54-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Väylä on avoimella nurmikentällä, ainoastaan hieman ennen koria on suuri puska ja mando, jotka on kierrettävä oikealta puolelta. Taustalla näkyy järvi hienosti. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
63-metrinen suora ja avoin väylä nurmialueella. Väylässä ei mitään ihmeellistä, täytyy ainoastaan varoa, jottei heitä vasemmalla reunalla olevaan järveen. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
50-metrinen suora väylä aivan järven rannasta. Vasemmalla reunalla on koivurivistö, joten täysin suoraa heittoa korille ei voi heittää. Kori on sijoitettuna muutaman koivun keskelle, joten hieman tuuriakin tarvitsee, jotta pääsee aivan nostolle. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
47-metrinen suora väylä järven rannassa. Ainoa asia jota pitää varoa, on tiin lähellä oleva koivu, joka toimii mandona ja se on kierrettävä vasemmalta puolelta. Väylä on siis alussa melko kapea, mutta avartuu lopussa huomattavasti. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
47-metrinen loivasti oikealle kaartuva väylä hiekkatietä pitkin. Aivan suoraan korille ei pääse, vaan kori on sijoitettu muutaman koivun taakse. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
Tässä välissä oli hieman pitempi siirtymä ja tämä seuraava väylä on 50-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä metsän puolella. Väylä on melko avoin, mutta oikealla reunalla oleva suuri ja syvä oja on outtia ja se vaikeuttaa huomattavasti avausta. Korin läheisyydessä on melko kivikkoista, joten skippejä ja rolleja on luvassa hyvin todennäköisesti. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
Tämä on ainoa väylä, jossa ei ole väyläopastetta. Väylä on noin 50 metriä pitkä ja täysin suora, mutta erittäin kapea lähes koko matkan. Vaatii todella tarkan heiton, jotta korille voi päästä. Ympärillä oleva metsä on harvaa ja koska väylä on lyhyt, niin lähestyminen korille on melko simppeliä. (par)

Väylä 9 (Par 3)
Radan päätösväylä on 44-metrinen suora ja kapea pilliväylä. Kori sijaitsee kallion laella, joten kiekko skippailee hyvin todennäköisesti melko kauaskin korista. Oikealla olevalle suolle ei kannata heittää, sillä se näyttää melko märältä paikalta. Pieni miinus täytyy tästä väylästä antaa sillä juuri tiin edessä oikealla on liian lähellä yksi mänty ja ainakin itse pelkäsin, että lyön käteni siihen kun heitän avausta. (birdie)


Lopputulos: -7

Radan paras väylä: Väylä 6 on radan paras väylä. Se on yksi radan lyhimmistä väylistä, mutta on silti yksi haastavimmista. Väylässä on sekoitus metsä- ja puistoväylää.

Tämä Käpälikön frisbeegolfrata sijaitsee todella hienolla alueella Kyrkösjärven rannassa. Radan opasteet ja väyläkartta ovat ajan tasalla ja erinomaisessa kunnossa. Rata on hyvin hoidettu ja nurmikot on leikattu todella siistiksi ja muutenkin radasta saa todella siistin/puhtaan vaikutelman. Rata on sekoitus metsä- ja puistoväyliä ja pääpaino on puistoväylillä. Harmi vain, että radan väylät ovat todella lyhyitä ja rata on tästä johtuen todella helppo. Tiipaikat ovat ihan hyvässä kunnossa ja tiimatot löytyvät jokaiselta väylältä, mutta omaan makuun ne olivat liian lyhyet. Toki koska väylät eivät ole pitkiä, niin ihan paikaltaankin nämä väylät pystyy heittämään. Korkeuseroja radalla ei ole, mutta se ei oikeastaan haittaa ollenkaan, sillä rata on muuten todella kauniilla paikalla. Yhdeltä väylältä (väylä 8 ) uupui jostain syytä väyläopaste kokonaan. Tämä rata sopii ihan hyvin illanvietoksi, vaikka uimisen yhteydessä kesäisin, ja uskonkin että lämpimillä keleillä radalla on paljon porukkaa. Haastetta enemmän harrastaneille ei rata tuo, mutta ihan hyvänä neppailu- ja treenipaikka tämä rata toimii vallan mainiosti. Todella aloittelijaystävällinen rata ja kierroksen kiertää helposti varttituntiin. Miinuksena väylän yksi par 2-luokitus, joka olisi aivan hyvin voinut olla myös par 3-väylä, niin kuin kaikki muutkin väylät ovat.

Käpälikön frisbeegolfradalla kannattaa käydä kuumana kesäpäivä jolloin se on varmasti parhaimmillaan, mutta muuten enemmän harrastaneiden ei kannata radalle vaivautua, sillä muuten siihen kyllästyy varmasti melko nopeasti. Aloittelijoille ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.


Oma rataennätys: -7


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.4
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:0.7
Yleisfiilis radasta:1.3

Loppuarvosana: 5.3
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:42 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #40 : 06.10.18 - klo:15:26 »
#32
4.10.2018 Ilmajoki
Ilmajoen frisbeegolfrata (B2)

Päivän kolmantena ratana Ilmajoen frisbeegolfrata, joka sijaitsee luonnollisesti Ilmajoella. Rata sijaitsee lenkkeily/kuntoilualueella ja on pääsääntöisesti kokonaan metsän puolella, mutta pari väylää menee myös pururataa pitkin. Koskaan aikaisemmin en ole radalla käynyt. Rata on perustettu vuonna 2014, joten jos useamman vuoden on rata ollut käytössä. Radalla on 9 väylää ja koreina on Amexpon korit. Kannattaa ottaa valokuva ratakartasta ennen kuin lähtee kierrokselle, sillä väyläopasteissa ei ole pituuksia.

Väylä 1 (Par 3)
85-metrinen avausväylä loivaan ylämäkeen pururataa pitkin. Kori sijaitsee hieman metsän puolella. Väyläopaste on todella alkeellinen ja siitä ei oikeastaan selviä mitään. Tiipaikka on todella lyhyt, kapea ja keltainen tiimatto on vinossa ja epämukavan tuntuinen. (par)

Väylä 2 (Par 3)
50-metrinen oikealle kaartuva kapea metsäpilliväylä. Noin 20 metrin päässä tiistä on ilmeisesti mando, joka pitää kiertää vasemmalta puolelta. Kori sijaitsee kallion takana hieman piilossa. Tiipaikka ja väyläopaste edellisen väylän kaltainen, eli EI hyvä. (par)

Väylä 3 (Par 3)
75-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva todella kapea metsäpilliväylä. Noin 40 metrin päässä tiistä on ilmeisesti mando, joka on ohitettava oikealta. Vaatii tuuriakin, jotta korille voi päästä. Väyläopaste lojuu maassa. (par)

Väylä 4 (Par 3)
70-metrinen suora ja melko kapea metsäpilliväylä. Väylällä ei muuta ihmeellistä. Tiipaikka samanlainen kuin muillakin väylillä, eli todella lyhyt ja kapea. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
85-metrinen vasemmalle kaartuva kapea väylä. Korille on periaatteessa kaksi eri väylää, suora väylä, joka on todella kapea tai sitten rystyhysseväylä, joka ei taas ole aivan niin kapea. Turvallisempi väylä on ehdottomasti vasemmalle feidaava hysseheitto. Kori on avonaisella paikalla. Tiiopaste on kaatuneena maahan.  (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
Tässä välissä on todella pitkä siirtymä ja tarvitsee melkein kartan, jotta löytää tälle kuudennelle väylälle. 55-metrinen hieman oikealle kaartuva kapea väylä alamäkeen. Noin 7 metrin päässä tiistä on mando, joka on ohitettava vasemmalta puolelta. Kori on hienosti sijoitettu hieman kallion laen taakse piiloon. Koko väylä sijaitsee kalliolla. Ehdottomasti radan paras väylä. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
70-metrinen käytännössä suora väylä alamäkeen. Oikeasti väylä on maksimissaan 50 metriä. Korille on jälleen kaksi reittiä, sillä väylän keskellä on muutama mänty jotka pitää kiertää. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
105-metrinen vasemmalle kaartuva väylä pururataa pitkin. Kori sijaitsee jonkin verran metsän puolella vasemmalla ja sitä on vaikea nähdä tiiltä, sillä metsä vasemmalla reunalla on tiheää. Jos kiekko feidaa liian aikaisin, niin on todella suuria vaikeuksia tulevan lähestymisen kanssa. Radan pisin ja samalla vaikein väylä. (bogey)

Väylä 9 (Par 3)
80-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen. Alkumatka mennään pururataa pitkin, jonka jälkeen väylä hieman kapenee. Ennen koria on muutama pajupuska, jotka nappaavat kaikki liian matalat heitot alas. Väyläopaste löytyy hieman puskikon puolelta. (par)


Lopputulos: -3

Radan paras väylä: Väylä 6 on ehdottomasti radan paras väylä. Oikeastaan tämä on radan ainoa väylä, jossa on käytetty hyväksi radan korkeuseroja. Korin sijoituspaikka on hyvin mietitty. Vaatii todella tarkan putteriheiton, jotta korille pääsee.

Tämä Ilmajoen frisbeegolfrata sijaitsee mielestäni hieman syrjässä olevalla lenkkeilyalueella. Radan maasto pohjaltaan melko märkää vaikka se on myös hieman kallioista. Tästä radasta tulee jotenkin mieleen köyhän miehen versio Perhon Paavonkallion radasta. Jotenkin tuntuu, että rataa ei ole hetkeen hoidettu/kunnostettu ja se on jätetty oman onnensa nojaan. Usealla väylällä oli kasvanut jo pitkiä pajuja ja muutenkin alue näytti jotenkin siivottomalta. Kaikki tiipaikat ovat tosiaan todella lyhyitä ja kapeita ja ne ovat kuopalla tai jotenkin muuten vinksallaan. Väyläopasteet ovat itse tehtyjä ja ne ovat vain kuvakaappauksia suoraan ratakartasta. Väyläopasteissa ei lue väyläpituuksia, eikä niistä selviä mitään muutakaan väylästä, vaan niissä on ainoastaan kaksi palloa ja viiva välissä. Suurin osa väyläopasteista oli myös hajalla ja ne lojuivat maassa. Kaikki väylät jotenkin toistivat itseään ja olivat todella samankaltaisia keskenään, joten minkäänlaista vaihtelua ei ole luvassa. Korkeuseroja radalta on myös turha etsiä. Tuntuu siltä, että tii on laitettu vain johonkin ja kori johonkin ja siihen raivattu pieni väli/”väylä”. Usealle väylälle oli myös laitettu todella turhia mandoja, sillä ne väylät ovat jo tarpeeksi kapeita ilman niitäkin. Minkäänlaisia opasteita tai nuolia ei siirtymillä ole, mutta polkuja seuraamalla löytää melko hyvin seuraavalle heittopaikalle. Väylien 5 ja 6 välisellä siirtymällä voi eksyä, sillä se on todella pitkä, itse ainakin jouduin kysymään lenkkeilijältä neuvoa missä seuraava heittopaikka on.

Ilmajoen frisbeegolfrata on jätetty hieman rempalleen ja kaipaisi kunnostusta. Varta vasten tälle radalle ei kannata kyllä lähteä.


Oma rataennätys: -3


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.9
Radan kunto:1.0
Radan toteutus:0.8
Yleisfiilis radasta:0.9

Loppuarvosana: 3.6
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:43 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #41 : 07.10.18 - klo:16:17 »
#33
4.10.2018 Kurikka
Keskuskenttä (B2)

Päivän neljäntenä ratana Keskuskenttä Kurikassa. Ja kuten nimestäkin voi päätellä, rata sijaitsee Kurikan urheilukentän ympäristössä ja kiertää pääsääntöisesti kenttää ja lähellä olevaa puistoa. Tälläkään radalla en ole koskaan aiemmin käynyt. Rata on perustettu vuonna 2012. Radalla on 10 väylää ja koreina on Amexpon korit. Rata sijaitsee erittäin hienolla ja hyvin hoidetun näköisellä paikalla ja taustalla näkyy koko ajan kaunis lampi tai joki.

Väylä 1 (Par 2)
26-metrinen täysin avoin ja suora par 2-aloitusväylä todella jyrkkään ylämäkeen. Väylä on lyhin mitä koskaan on itselle tullut vastaan. Nousua korille tulee kuitenkin 4,5 metriä näinkin lyhyellä matkalla, joten ihan putilla ei korille pääse. Koko väylä on nurmikentällä ja nurmikko on juuri leikattu milliin. (par)

Väylä 2 (Par 3)
83-metrinen täysin suora väylä aivan avoimella nurmikolla. Edessä ei ole mitään esteitä, eikä myöskään kiintopisteitä, joten heiton pituuden arviointi on vaikeaa. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
61-metrinen täysin avoin väylä jyrkkään alamäkeen. Pudotusta korille tulee 8 metriä näin lyhyellä matkalla, joten tämän väylän heittää todella helposti pitkäksi. (par)

Väylä 4 (Par 3)
95-metrinen suora väylä loivaan ylämäkeen. Koko väylä on jälleen avointa nurmikkoa ja kori on sijoitettu viettävään rinteeseen. Väylän pituus hämää, sillä tiiltä katsoen näyttää, jotta tuonne heittää helposti, mutta itsellä jäi ainakin 20 metriä avaus lyhyeksi, koska ylämäki ei avoimella kentällä oikein näytä miltään ja minkäänlaisia kiintopisteitä ei ole. Harmittavasti tämän väylän kori on vinossa, muuten todella hyvä väylä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
86-metrinen suora väylä. Edessä on muutama tuuhea pensas ja kori on sijoitettu kinkkisesti kahden pensaan väliin, joten lähestymisen kanssa voi tulla vaikeuksia. (par)

Väylä 6 (Par 3)
54-metrinen suora väylä. Tiin etupuolella on kaksi tuuhea pensasta ja heiton pitää mennä niiden välistä. Kori sijaitsee kolmen pensaan keskellä, joten jos avaus jää pensaiden taakse, niin puttaaminen on hankalaa. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
89-metrinen täysin suora väylä loivaan alamäkeen. Tällä väylällä on todella pitkä lampi, jonka ylitse pitää heittää. Lampi on noin 60 metriä pitkä ja kori sijaitsee heti lammen takana noin 8 metrin päässä. Eli jos avauksella haluaa korille saakka, niin pitää heittää koko matkan pitkittäissuunnassa lammen ylitse. Väylän oikealla puolella on myös todella lähellä joki, joka tuo myös lisäjännitystä. Radan ehdottomasti paras väylä ja visuaalisesti kaunein väylä, joka tähän saakka vastaan tullut.  (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
58-metrinen oikeastaan täysin suora ja avoin väylä. Ainoa este on korin edellä oleva pensas, joka on kierrettävä oikealta tai vasemmalta. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
67-metrinen oikealle kaartuva väylä loivaan ylämäkeen. Ainoa este väylällä on puolivälissä oleva muistomerkki tai jokin patsasmonumentti, mutta sen ylitse pystyy helpohkosti heittämään. Kori on sijoitettu hienosti rinteeseen, joten avaus ja alarautaan osunut putti rollaa todella helposti alas rinnettä. (birdie)

Väylä 10 (Par 2)
41-metrinen suora koivukuja väylä hieman oikealta vasemmalle viettävässä rinteessä. Väylä on kapea, mutta lyhyt. Tällä väylällä voisi taas aivan hyvin olla par 3-luokitus par 2-luokituksen sijasta. (par)


Lopputulos: -5

Radan paras väylä: Ehdottomasti väylä 7 on paras, siitä ei ole epäilystäkään. Todellakin kaunein väylä, joka on näiden reilun 30 radan aikana tullut vastaan. Tämä on niin hieno väylä, jotta ainoastaan tämänkin väylän vuoksi, kannattaa tälle radalle lähteä vierailulle.

Tämä Kurikan Keskuskentän frisbeegolfrata on ehdottomasti niin puistorata kuin voi vain olla. Rata sijaitsee todella kauniilla alueella ja rataa ympäröi joki ja radan keskellä on myös hieno lampi, jonka ylitse pitää heittää. Rata on erinomaisesti hoidettu, nurmikko on juuri leikattu milliin ja rata on muutenkin todella siistissä kunnossa. Täytyy antaa kaupungin miehille ja radan hoitajille täydet kymmen pistettä. Muidenkin ratojen hoitajien kannattaisi käydä täältä katsomassa mallia kuinka alue/rata pidetään siistinä. Radan väyläopasteet ja väyläkartta ovat ajan tasalla ja erinomaisessa kunnossa. Tiipaikat/tiimatot olivat ihan hyvässä kunnossa ja olivat riittävän suuret. Ainut pieni miinus radan ylläpidosta tulee väylän 4 korista, joka oli vinossa, mutta sen saa nopeasti korjattua. Harmi vain, että muutamat radan väylät ovat todella lyhyitä ja helppoja. Kuten esimerkiksi väylät 1 ja 10, jotka olivat todella lyhyitä ja helppoja par 2-väyliä. Väylille on saatu hyvin vaihtelua ja todella visuaalisesti hienoja puistoväyliä. Pienelle alueelle on saatu todella hyvä rata ja kaikki mahdolliset korkeuserot on otettu kyllä huomioon rataa suunniteltaessa. Harmi, että alue johon tämä rata on tehty, on pieni. Tämä olisi aivan loistava rata jos täällä olisi 18 väylää ja väyläpituudet olisivat hieman pitemmät.

Kurikan Keskuskentän rata on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Melko helppo ja aloittelijaystävällinen rata, mutta myös enemmän harrastaneille se tuo riittävästi haastetta. Todella hieno puistorata. 


Oma rataennätys: -5


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.6
Radan kunto:2.3
Radan toteutus:1.2
Yleisfiilis radasta:1.7

Loppuarvosana: 6.8
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:43 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #42 : 08.10.18 - klo:16:20 »
#34
4.10.2018 Kurikka
Jalasjärven koulukeskus (C2)

Päivän viidentenä ratana Jalasjärven koulukeskuksen rata Kurikassa, tai siis entisessä Jalasjärven kunnassa. Kuten radan nimestäkin fiksuimmat voivat jo päätellä, niin koulukeskuksen ympärillä rata sijaitsee. Kuvauksen mukaan rata on suunniteltu pääasiassa koululaisten käyttöön. Radan perustamisvuodesta ei ole tietoa, mutta päällisin puolin tämä ei vaikuta mitenkään uudelta radalta. Koskaan aiemmin en ole tälläkään radalla vieraillut. Radalla on 9 väylää ja koreina ovat Amexpon korit. Aloitusväylää on todella vaikea löytää.

Väylä 1 (Par 3)
Ensimmäisen väylän avauspaikkaa ei löydy mistään, mutta onneksi ratakartta löytyy frisbeegolfradat-sivustolta ja Udisc ohjelmaan on tallennettu avauspaikkojen koordinaatit, niin oletettu avauspaikka löytyy. Väylä on noin 60 metrinen suora väylä loivaan alamäkeen kentän ylitse. Kentällä on jääkiekkokaukalo, jonka ylitse pitää heittää. Kori sijaitsee heti laidan takana. (par)

Väylä 2 (Par 3)
Tältä väylältä löytyy avauspaikka ja se on merkitty kahdella puutikulla joiden välistä pitää heittää. Väylä on noin 60-metrinen suora ja melko kapea koivukujaväylä. Ratakartan mukaan tällä väylällä pitäisi olla mando, mutta yllätys yllätys, sitä ei löydy laisinkaan. Väylän oikealla puolella menee todella lähellä pyörätie ja valtatie. Itseäkin hieman jännitti heittää tämä väylä saati sitten miten koululaisia, sillä varmasti kimmokkeita ja muutama muu huono heitto päätyy tielle saakka. Erittäin vaarallinen väylä. (bogey)

Väylä 3 (Par 3)
Avauspaikka on jälleen merkitty nurmikolle kahdella puutikulla. Väylä on noin 65-metrinen suora ja täysin avoin väylä. Väylän keskellä on laakso, joka pitää ylittää. Laakson pohjalla menee myös pyörätie, joten saa olla tarkkana, jotta ei heitä lujaa alamäkeen tulevia pyöräilijöitä kiekolla. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
Avauspaikka jälleen merkitty kahdella puutikulla pellolle. Väylän koria on todella vaikea havaita, sillä se on sijoitettu sähköpylväiden harusten viereen ja väylän puolivälissä on tuuhea koivurivistö. Väylä on noin 90 metriä pitkä ja ainoana esteenä on puolessavälissä oleva koivurivistö. Avausta heitettäessä pitää olla todella tarkkana, sillä väylällä pitää ylittää yksi asfaltoitu katu ja kori on sijoitettu todella lähelle toista risteävää tietä. Itse jouduin odottamaan kun rekka ohitti väylän korin takana, sillä kori on ainoastaan 10 metrin päästä kadusta. Todella vaarallinen väylä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
Avauspaikkaa ei löydy ollenkaan, mutta ratakartasta pitää katsoa oletettu avauspaikka. Noin 60-metrinen suora väylä ylämäkeen ja kori sijaitsee pellolla olevan kumpareen laella. Ruoho on niin pitkää, jotta ei ole rollausvaara, vaikka kori on rinteen reunalla. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
Avauspaikka ei ole taaskaan merkitty mitenkään. Avauspaikka on todella lähellä koulun seinää ja väylä on suora ja noin 60 metriä pitkä. Kori sijaitsee todella lähellä katua, ehkä noin 7 metrin päässä. Jos haluaa heittää korille, niin pitää heittää käytännössä koko matkan oikealla puolella olevaa katua pitkin ja varoa autoja ja muita liikkujia. Myös koulu on todella lähellä koko väylän matkalta, se on noin alle 10 metrin päässä lähimmillään. Itse en uskaltanut tätä väylää heittää laisinkaan, sillä kadulle oli parkkeerattu maasturi ja minun olisi pitänyt heittää auton ylitse ja en halunnut maksaa Toyotan etuvaloja/tuulilasia. Todella huonosti suunniteltu väylä ja samalla erittäin vaarallinen. Ei väylätulosta.

Väylä 7 (Par 3)
Oikealle kaartuva noin 60 metrinen väylä koulun pihasta. Aloituspaikka ei taaskaan merkitty, kori sijaitsee muutaman koivun takana. (par)

Väylä 8 (Par 3)
Noin 100-metrinen loivasti vasemmalle kaartuva väylä. Avauspaikkaa ei taaskaan merkitty. Jos korille haluaa avauksella, niin se on heitettävä oikealle olevan bussien pysähtymispaikan/parkkipaikan kautta. Vasemmalla puolella on myös parkkipaikka, joten saa olla todella varovainen, ettei osu autoihin. Radan pisin ja vaikein väylä. (par)

Väylä 9 (Par 3)
Noin 50-metrinen suora ja avoin väylä loivaan alamäkeen. Kori sijaitsee lähellä keinuja ja muita leikkipaikkoja. Eli silloin kun on koulupäivä, niin radalle ei kannata ainakaan tulla. (birdie)


Lopputulos: -2

Radan paras väylä: Vaikea valinta… Ehkä väylä kaksi on paras, koska siinä on kuitenkin avauspaikka merkitty ja se on eniten väylän tapainen, mitä radalta löytyy. Ihan hieno koivukuja, jonka keskeltä heiton pitää mennä.

Tämä Jalasjärven koulukeskuksen rata sijaitsee lähes kokonaan koulun alueella, joten koulupäivän aikana radalla ei kannata eksyä. Radan kuvauksessa on, että rata on suunniteltu koululaisten käyttöön. Sitä on vaikea uskoa, sillä tämä on ehdottomasti vaarallisin rata joka on vastaan tullut. Etenkin kouluikäisille lapsille tämä on todella vaarallinen, koska yhden väylän lähellä on valtatie ja usealla väylällä pitää heittää kadun suuntaisesti tai kadun ylitse. Silloin kun minä olin radalla, niin autoliikennettä ja pyöräilijöitä oli liikkeellä ihan tarpeeksi, että joka avauksella sai olla varuillaan. Pari väylää on erittäin lähellä koulurakennuksia ja ihme jos ikkunat eivät ole vielä menneet rikki. Liian lähellä parkkipaikkoja olivat väylät 7 ja 8, joita heitettäessä saa pelätä, ettei osu pysäköityihin autoihin. Kannattaa olla paljon rahaa matkassa, jos meinaa tosissaan tämän radan heittää, sillä melko varmasti jotain menee rikki.:) Tiipaikat olivat kaikki surkeassa kunnossa ja suurinta osaa niistä ei löytynyt lainkaan. Väyläopasteita ei ollut millään väylällä ja ratakarttaa ei ollut, joten suunnistaminen väylien välissä on todella hankalaa. Onneksi frisbeegolfradat sivustolta löytyy kuva ratakartasta, josta vähän näkee missä päin mennään. Joku oli myös Udisc-ohjelmaan laittanut avauspaikat. En usko että rataa enää nykyisin paljon käytetään, sillä kaikki paikat oli jätetty oman onnensa nojaan. Tästä radasta en keksi mitään positiivisia asioita.

Jalasjärven koulukeskuksen radalle ei todellakaan kannata vaivautua, sillä se on yksi huonoimmista ja vaarallisimmista radoista.


Oma rataennätys: -2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:0.2
Radan kunto:0.5
Radan toteutus:0.2
Yleisfiilis radasta:0.2

Loppuarvosana: 1.1
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:43 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #43 : 11.10.18 - klo:16:57 »
#35
4.10.2018 Kurikka
Hirvijärven frisbeegolfrata (C1)

Päivän kuudentena ratana Hirvijärven frisbeegolfrata Kurikassa, tai siis entisessä Jalasjärven kunnassa. Rata on ilmeisesti koulun (ala-asteen) pihan ja kentän alueella. Rata on perustettu 2017, joten aika uusi rata on kyseessä. Tämäkin rata on aivan uusi tuttavuus itselle. Radalla on 9 väylää ja koreina on Discatcherit. Näyttää sieltä, että osa väylistä pelataan samoihin koreihin ja rata on todella pienellä alueella.

Väylä 1 (Par 3)
36-metrinen suora väylä pieneen alamäkeen. Korin vieressä oikealla puolella on yksi koivu, mutta muita esteitä ei väylällä ole. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
Radan pisin väylä. Väylä on 91 metriä pitkä ja täysin avoin ja se menee koko matkan koulun kentän ylitse. Pitää varoa, jotta ei heitä väylää pitkäksi, sillä korin takana on paljon tuuheita koivuja. (birdie)

Väylä 3 (Par 3)
47-metrinen suora väylä ylämäkeen. Kori on sijoitettu kinkkisesti suuren kuusen oksien alle, joten aivan nostolle pääseminen on todella vaikeaa. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
52-metrinen suora ja avoin väylä loivaan alamäkeen. Väylän tii on sama kuin väylän 9 tii, mutta nämä väylät heitetään eri suuntiin. Väylän korina toimii sama kori kuin väylällä 1. (birdie)

Väylä 5 (Par 3)
61-metrinen suora ja avoin väylä jyrkkään ylämäkeen. Väylän tii on kentän laidalla ja kori on sijoitettu todella jyrkän kumpareen päälle, joten lähestymisessä ja putatessa on rollausvaara. Väylä ylittää koulun leikkikentän, joten silloin kun on koulua, niin radalle ei kannata tulla. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
38-metrinen suora, mutta erittäin kinkkinen väylä kumpareen ylitse. Kori ei näy tiille saakka ja heittolinjalla on monta koivua, jotka pitää ohittaa. (par)

Väylä 7 (Par 3)
33-metrinen suora ja todella kapea väylä jyrkkään ylämäkeen. Kori on suuren ja jyrkän kumpareen päällä ja on sama kori kuin väylällä 5. Radan hienoin väylä. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
30-metrinen oikealle kaartuva väylä. Tiin lähellä on todella lähellä valotolppa, joka pitää ohittaa. Myös oikealla olevien koivujen oksat ovat todella matalalla, joka vaikeuttaa heittoa huomattavasti. Kori on sama kuin väylällä 3. Väylä on lyhyt, mutta korille on todella vaikea päästä, sillä suuri ja tuuhea kuusi nappaa kaikki huonot heitot alas. Kori on myös rinteen reunalla, joten rollaamisvaara on todella suuri jos heittää avauksen vähänkään pitkäksi. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
62-metrinen oikealle kaartuva väylä alamäkeen. Kori on sama kuin väylällä kaksi ja avauspaikka on sama kuin väylällä neljä. Kori ei aivan näy tiille, koska heti tiin vieressä oikealla puolella on tiheä kuusi, joka blokkaa suoran heiton. Ennen koria on myös jalkapallomaali, joka pitää ylittää. (birdie)


Lopputulos: -8

Radan paras väylä: Väylä 7 on ehdottomasti radan paras. Väylän pituus ei ole kuin 33 metriä, mutta se on silti erittäin haastava. Väylä on erittäin kapea koivukuja. Kori on sijoitettu kumpareen päälle ja rollaamisvaara on erittäin suuri ja avausta on todella vaikea saada jäämään korin juurelle. Näinkin lyhyellä väylällä on nousua korille ainakin 5 metriä.

Tämä Hirvijärven frisbeegolfrata sijaitsee tosiaan ala-asteen piha-alueella, joten koulupäivän aikana radalle ei pääse tai ei ainakaan kannata mennä. Radan opasteet ja väyläkartta ovat ajan tasalla ja erinomaisessa kunnossa. Tiimatot olivat jokaisella väylällä, ne olivat toki todella lyhyet ja kapeat, mutta koska väylätkin ovat lyhyitä, niin se ei juuri haittaa, sillä suurimman osan väylistä pystyy heittämään paikoiltaan. Rata on hyvässä kunnossa, mutta tosiaan osa väylistä sijaitsee leikkialueella ja hiekkakentällä, niin muita alueella liikkujia saa varoa. Nurmikot on leikattu, eikä pajupuskia ole missään, niin heitteleminen on mukavaa. Väylät ovat todella lyhyitä, mutta niihin on saatu todella hyvin haastetta ja etenkin korkeuseroja. Tämä rata on pienimmällä maa-alueella, joka on tähän saakka tullut vastaan. Osalla väylistä on samat korit ja kahden väylän tii on yhteinen, mutta se ei haittaa ollenkaan. Yksi ongelma on se, että radalle ei mahdu yhtäaikaisesti useita heittelijöitä, sillä sitten tulee kyllä vahinkoja. Rata on todella hyvin suunniteltu huomioiden käytettävä maa-alue, oikeastaan mitään ei olisi voitu tehdä paremmin. Radan kiertää todella nopeasti, taisi itselläni mennä 15 minuuttia ja olin radalla vasta ensimmäistä kertaa. Todella hyvä rata koululaisille ja aloittelijoille. Hieman enemmän heittäneille tämä rata on todella hyvä neppailu ja treenipaikka. Itselle alkoi tehdä mieli rakentaa oma rata, koska täällä huomasi, että radan voi perustaa oikeastaan mille tahansa alueelle jos on vain mielikuvitusta.

Hirvijärven frisbeegolfrata oli positiivinen yllätys. Todella pienelle alueelle perustettu toimiva rata ja pienellä budjetilla. Aloittelijaystävällinen rata.


Oma rataennätys: -8


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.3
Radan kunto:1.6
Radan toteutus:1.0
Yleisfiilis radasta:1.3

Loppuarvosana: 5.2
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:43 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)

Poissa Tuplabogey

 • Täysjäsen
 • ***
 • Viestejä: 175
  • Profiili
 • Oikea nimi: Ville Iiruu
 • Seura: Kivijärven Kivekkäät
Vs: Tuplabogeyn rataseikkailut
« Vastaus #44 : 12.10.18 - klo:16:55 »
#36
4.10.2018 Seinäjoki
Koukkarin frisbeegolfrata (B1)

Päivän seitsemäntenä ja samalla viimeisenä ratana Koukkarin frisbeegolfrata Seinäjoella, tai siis entisessä Peräseinäjoen kunnassa. Alkaa olla jo pimeää, joten enempää ratoja ei ehdi enää yhden päivän aikana kiertämään, eikä kyllä jaksaisikaan. Tässä tuli samalla uusi ennätys, eli 7 eri rata yhden päivän aikana ja samalla auton mittariin lähes 300 km. Koukkarin frisbeegolfrata on perustettu vuonna 2013 ja se sijaitsee kuntoilu- ja puistoalueella. Oikeastaan kaikki väylät ovat kuitenkin puiston alueella, joten lenkkeilijöitä ei juuri tarvitse varoa. Tämäkin rata on aivan uusi tuttavuus itselle. Radalla on 9 väylää ja koreina on Discatcherit.

Väylä 1 (Par 3)
Väyläopasteen mukaan 85-metrinen väylä, mutta kori ei ole kyllä siellä missä pitäisi olla. Oikeassa elämässä tämä on suora ja vain noin 40-metriä pitkä väylä pellolla. Löysin vanhan korin paikan ja ymmärrän miksi väylä on muutettu, sillä yhden talon piha on ollut aivan korin takana, joten valituksia on varmasti tullut ja korin paikka on ollut pakko siirtää. Väyläopaste ei siis ole ajan tasalla ja muutenkin väyläopaste on huono, sillä se on vain suurennus ratakartasta, joka on myös todella epäselvä. (birdie)

Väylä 2 (Par 3)
75-metrinen erittäin jyrkästi (noin 40 metrin päässä) vasempaan kaartuva väylä. Väyläopaste on huono ja edessä on periaatteessa kolme eri koria mihin heittää, joten kannattaa käydä katsomassa väylän päässä mikä on oikea kori. Se EI ole suoraan edessä oleva kori, EIKÄ loivasti vasemmalla rannassa oleva kori, vaan oikea kori on kuusiaidan vieressä oleva kori. Korille on todella vaikea päästä suoraan avauksella, sillä vasemmalla on kuusiaita ja edessä on muutama koivu. Skippiheitto on paras heitto, jolla voi päästä lähimmäksi koria. (par)

Väylä 3 (Par 3)
66-metrinen oikeastaan suora väylä. Edessä on puurivistö, jossa on suurehko väli ja saa päättää heittääkö välistä vai kierääkö rivistön kokonaan oikealta puolelta. Kannattaa varoa, jottei heitä väylää pitkäksi, sillä korin takana on syvä oja ja pelto. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
85-metrinen suora väylä puistossa. Noin puolessa välissä väylää on puurivistö, jossa on noin 10 metriä levä aukko, johon on osuttava. Korin takana on virtaava joki, joten pitää olla varuillaan, jottei heitä avausta liian pitkäksi. (par)

Väylä 5 (Par 3)
80-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä joen rannassa. Ennen koria on muutama puu, jotka pitää ohittaa, muuten täysin avoin väylä. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
77-metrinen vasemmalle kaartuva koivukujaväylä. Visuaalisesti todella upea väylä. Joki on jälleen melko lähellä, joten avauksen kanssa kannattaa olla varuillaan. (par)

Väylä 7 (Par 3)
57-metrinen suora väylä pienen kumpareen ylitse. Koria ei näy aivan tiille saakka ja ainoa este joka väylällä on kumpareen päällä oleva metallihäkkyrä/taideteos. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
88-metrinen suora ja avoin väylä ajotien ylitse. Kori on sijoitettu hieman metsän puolelle, jotta väylä ei olisi aivan liian helppo. (birdie)

Väylä 9 (Par 3)
72-metrinen todella jyrkkään (noin 90 astetta) vasemmalle kaartuva väylä. Suoraa heittoa metsän läpi ei kannata edes harkita, sillä väylän vasemmalla reunalla oleva metsä on todella tiheää. Aukko korille on melko pieni ja kiekkoa on vaikea saada feidaamaan korin viereen. (par)


Lopputulos: -5

Radan paras väylä: Väylä 6 on radan paras väylä. Väylä on visuaalisesti todella hieno. Koko matkan väylä kulkee koivukujaa pitkin ja taustalla virtaa joki todella kauniisti. Väylä ei ole myöskään helppo, sillä kori on todella lähellä jokea, joka tuo aina jännitystä avaukseen.

Koukkarin frisbeegolfrata on oikeastaan kokonaan puistorata, ainoastaan parilla väylällä käydään hieman metsän puolella. Ensimmäisen väylän vierestä löytyy ratakartta, mutta se on todella epäselvä ja se muistuttaa enemmänkin suunnistus- tai maastokarttaa, johon on merkitty ihmisten tonttien rajat. Kartasta on todella vaikea hahmottaa missä päin väylät sijaitsevat ja siirtymillä ei muutenkaan ole mitään opasteita/suuntanuolia. Väyläopasteet eivät ole sen parempia, sillä ne ovat vain kuvankaappauksia ratakartasta ja muutenkin ne sopisivat paremmin suunnistukseen. Tiimatot ovat jokaisella väylällä, mutta ne ovat kaikki liian lyhyitä ja kapeita. Tiimatot olivat jotain ihmeellistä mustaa karvaa, joka oli todella liukasta. Rata on todella sekava, ainakin väylät 2-5, sillä ne heitetään ristiin rastiin ja on vaikea tietää mikä kori on minkäkin väylän kori, sillä korit ovat todella lähellä toisiaan. Siksi onkin paras käydä katsomassa kaikkien näiden neljän väylät opasteet etukäteen, sillä ainakin itse menin aivan sekaisin aluksi ja meinasin heittää väärän koriin. Korkeuseroja radalla ei ole laisinkaan, vaan kaikki väylät ovat tasaisella, mutta eihän pohjanmaalla muutenkaan ole mitään mäkiä. Nurmikot oli leikattu siistiksi ja muutenkin väylät olivat hyvässä kunnossa, eikä pajupuskia ole missään. Rata sijaitsee todella kauniilla paikalla joen vieressä ja se kiertää asutusaluetta, joten kello 21 jälkeen pelaaminen onkin kiellettyä radalla. Ketään muita en radalla nähnyt ja muutenkin samanaikaisesti radalle ei mahdu montaakaan heittäjää, koska osa väylistä risteää keskenään. Väyliä olisi voitu hieman erilaillakin suunnitella, sillä alue jolla rata on kuitenkin melko suuri ja väylät olisi mahtunut parempaan ja selkeämpään järjestykseen.

Koukkarin frisbeegolfrata on hienolla paikalla ja sopii ihan hyvin illanvietoksi, mutta muuten radalle ei kannata varta vasten lähteä, sillä se ei tuo mitään uutta eikä myöskään mitään suurempia haasteita. Rata on hieman sekava, mutta aloittelijoille ihan hyvä paikka harjoitella.


Oma rataennätys: -5


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.2
Radan kunto:1.7
Radan toteutus:1.0
Yleisfiilis radasta:1.4

Loppuarvosana: 5.3
« Viimeksi muokattu: 13.12.20 - klo:14:44 kirjoittanut Tuplabogey »
Avauksen jälkeen on aina "pirkkopaikka" jos ekalla ei mene suoraan mukiin!

Jos kiekkovalintasi ei ole Dynamic Discs, niin jäät paljosta paitsi :)