Frisbeegolf-keskustelu > Treenipäiväkirjat

Tuplabogeyn rataseikkailut

<< < (2/28) > >>

Tuplabogey:
#3
8.5.2018 Alajärvi
Alajärvi DiscGolfPark (A1)

Seuraavaksi kotikunnan rata Alajärvi DiscGolfPark. Rata valmistui kaksi vuotta sitten, mutta jotenkin en ole tätä kotiradakseni omaksunut ja kierroksella täällä tulee käytyä hävettävän harvoin. Rata sijaitsee kaupungin lenkkeilyalueella/pururadalla, eli osalla väylistä joutuu lenkkeilijöitä hieman väistelemään, toki ei niitä nyt ruuhkaksi asti koskaan ole.

Väylä 1 (Par 3)
Suora 93-metrinen väylä avonaisella pellolla, ainoastaan pari puuta vaikeuttamassa heittoa korille. Valitettavasti väylä numero kaksi kulkee vastakkaiseen suuntaan juuri vasemmalla puolella, joten jos heitto karkaa vähänkään vasemmalle niin ollaan jo toisella väylällä. Myös korin vieressä on märkää vaikka paikalle on tuotu kuorikatetta. (birdie)

Väylä 2 (Par 4)
Hieno 143-metrinen väylä aluksi avonaisella, jonka jälkeen jatkoheitto heitetään koivukujaan jonka päässä kori on. Kovakätisimmät voivat päästä eagleputille. (par)

Väylä 3 (Par 3)
Hieman vasemmalle kaartuva 93-metrinen tunneliväylä. Väylän molemmin puolin on tiheähköä mäntymetsää. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
Oikealle kaartuva 82–metrinen tunneliväylä. On muuten oikeastaan täysin samanlainen kuin edellinen väylä, mutta kaartuu vain eri suuntaan. Väylällä on melko paljon märkiä kohtia. (par)

Väylä 5 (Par 3)
81-metrinen väylä heitetään tasaiselta pellolta melko korkean pulkkamäen päälle, korkeuseroa varmaan noin 8-metriä. Pulkkamäkeä reunustaa/kiertää aita, jos sen ulkopuolelle joutuu, niin ei ole minkäänlaista puttipaikkaa. Korin vieressä on myös suuri riski pitkille rolleille. (par)

Väylä 6 (Par 3)
105-metrinen suora väylä avonaisella kori hieman metsän puolella. (par)

Väylä 7 (Par 3)
Oikealle kaartuva 94-metrinen väylä ylämäkeen, heittolinjan edessä muutama koria suojeleva puu noin 30 metriä ennen koria, jotka täytyy väistää. Kori on sijoitettu myös loivahkoon rinteeseen, joka tuo puttiin haastetta. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
83-metrinen tunneliväylä alamäkeen. Väylän oikealle reunalla on mando, joka on kierrettävä vasemmalta. Mando ei vaikuta normaaliheittoon, estää ainoastaan hyssekiertämistä avonaista pururataa pitkin. (par)

Väylä 9 (Par 3)
91- metrinen todella suora pilliväylä. Pillin molemmin puolin on harvaa mäntymetsää. (par)

Väylä 10 (Par 3)
97-metrinen hysseväylä lähes koko matka pururataa pitkin, vasen puoli todella tiheää metsää, josta ei välejä löydy. Tällä väylällä saa usein lenkkeilijöitä odotella. (par)

Väylä 11 (Par 3)
113-metrinen suora tiukka tunneliheitto pieneen ylämäkeen. Korille todella vaikea päästä avauksella, radan vaikein väylä. (par)

Väylä 12 (Par 3)
80-metrinen suora väylä metsässä, puita molemmin puolin. (birdie)

Väylä 13 (Par 3)
80-metrinen oikealle kaartuva väylä metsässä, loivaan ylämäkeen. (bogey)

Väylä 14 (par 3)
80-metrinen todella suora pilliväylä. Maasto on aivan samanlaista kuin kolmella edelliselläkin väylällä (eli väylän ulkopuolelta löytyy jonkin verran välejä korille). (par)

Väylä 15 (Par 4)
Radan toinen par 4 väylä, mittaa 168 metriä. Tältä väylältä löytyy myös radan ainoat outit, koko väylää ympäröivä pururata ja sen tausta ovat outtia. Avaus todella tiukkaan tunneliin, jos ottaa hipsun puusta on suuri riski päätyä outtiin. Jatkoheiton joutuu usein heittämään outin yli, koska väylät korille on melko hyvin suojeltuja puiden toimesta. Ehkä radan toiseksi vaikein väylä jos ei jopa vaikein.  Avaus on todella tärkeässä roolissa. (birdie)

Väylä 16 (Par 3)
Heittopaikka radan korkeimmalla kohdalla, joskaan se ei ole kovinkaan korkea (mäki on tehty osittain kaivinkoneen voimin). Eli 107-metrinen liidätys alamäkeen, kori melko avonaisella. (birdie)

Väylä 17 (Par 3)
86-metrinen suora väylä, korin oikealla ja vasemmalla puolella on ojat jossa on vettä, sieltä ei ole mikään miellyttävä puttailla. (par)

Väylä 18 (Par 3)
84-metrinen oikealle kaartuva tunneliväylä. Lähellä koria on myös mando, jonka vasemmalta puolelta on mentävä. Mando estää, jotta ei heitetä avointa pururataa pitkin. Korin lähellä on todella märkää ja jopa isoja painaumia täynnä vettä ja väylän vasen puoli on suoperäistä pohjaa.  (birdie)


Lopputulos: -6

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 2 on paras, koska se on visuaalisesti hieno ja hyvin hoidettu. Väylälle on ajettu kuorikatetta ja sitä ympäröi nurmialue. Väylän kruunaa hieno koivukuja lopussa, tästä väylästä tulee jopa hieman mieleen nätti puistoväylä (vaikka rata muuten on täysin metsärata).

Rata oli oikeastaan parempi kuin muistinkaan, edellisen kerran olin käynyt siellä viime heinäkuussa. Radalle oli tehty paljon kunnostustöitä, joista ehdottomasti plussaa kaupungille. Radalle oli rakennettu paljon siltoja ojien yli, jotta kulkeminen olisi sujuvampaa. Radan märimpiin kohtiin oli ajettu väylille ja siirtymille kuorikatetta. Myös joidenkin korien alle oli laitettu kuorikatetta. Myös muutamalle väylälle oli tehty salaojitus ja muutamalle väylälle oli kaivettu myös avo-ojia, jotta rata kuivaisi. Radan opasteet ovat kunnossa ja väylille löytää helposti. Tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa ja väylät hyvin hoidettuja. Suurin osa väylistä on tiukkoja metsäväyliä, joten väyliin on todellakin heiton osuttava. Radalta löytyy suoria, oikealle ja vasemmalle kaartuvia väyliä, siksi rata toimii erittäin hyvin etenkin treeniratana, koska joutuu harjoittelemaan erilaisia heittoja. Puttikorina toimii ns. ”Seppokori”.

Miinuksia tulee kuitenkin märkyydestä (vaikka kunnostustöitä oli tehty). Väylät 1,4 ja 18 oli melko lailla märkiä. Myös muutamien väylien välinen siirtymä oli todella märkää, toivottavasti tilanne muuttuu kesän mittaan. Radalla on todella vähän korkeuseroja, mutta se johtuu täysin maastosta, koska siellä ei todellakaan ole saatavilla mitään mäkiä. Miinuksena pidän myös sitä että suurin osa väylistä on melko samankaltaisia tiukkoja metsäväyliä, jotka vaan kaartuvat eri suuntiin tai ovat suoria. Maasto on myös oikeastaan koko ajan samaa mäntymetsää, niin väylillä kuin väylien ulkopuolella. Suurin osa väylistä on 70-85m, joten siinä ei tule myöskään paljon vaihtelua, onneksi kaksi par 4 väylää ja pari avonaista väylää pelastavat tilannetta.

Yleisesti Alajärvi on oikeastaan sellainen perushyvä rata, joka ei kuitenkaan oikein säväytä eikä erotu massasta, mutta käymisen arvoinen kuitenkin. Treenaamisratana toimii kyllä todella hyvin.


Oma rataennätys: -8


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.0
Radan kunto:2.0
Radan toteutus:1.7
Yleisfiilis radasta:1.7

Loppuarvosana: 7.4

Tuplabogey:
#4
10.5.2018 Jyväskylä
Keljonkankaan Frisbeegolfrata (AA1)

Seuraavaksi sitten Jyväskylään ja Keljonkankaan frisbeegolfradalle. Tänään siellä oli PDGA:n alainen kilpailu Helatorstai Open, eli kaksi kertaa päästiin rata kiertämään päivän aikana. Radasta ei suuria ennakkokäsityksiä ollut, olin kerran aikaisemmin käynyt siellä viime kesänä joukkuegolfin SM kilpailuissa. Eli rataa olin kiertänyt aikaisemmin kaksi kertaa ja silloinkin radan layout oli hieman eri. Rata sijaitsee kaupungin lenkkeilyalueella ja korkeuseroja on paljon.

Väylä 1 (Par 4)
183-metrinen väylä hienolta/korkealta aloituspaikalta. Avausheitto heitetään jyrkähköön alamäkeen/laaksoon, väylän keskellä olevaa metsäpuskaa kannattaa välttää, se nimittäin vaikeuttaa jatkoheittoja huomattavasti. Kori sijaitsee korkealla rinteessä ja korin ympärille on rakenneltu hieman penkkaa ja kaiteita, jotta ei tulisi niin paljon rolleja. Todella hieno väylä. (Par)

Väylä 2 (Par 3)
76-metrinen suora väylä. Väylää on vaikeutettu porttimandolla (ei dropparia), joka tietenkin aina lisää jännitystä/puristussa tiillä. Pisteet komeimmista mandoporteissa, jotka olen nähnyt. (birdie)

Väylä 3 (Par 5)
191-metrinen par 5. Avaus heitetään melko tiukkaan oikealle kaartuvaan pilliin, joka nousee vielä jyrkästi lopussa. Lopussa väylä kaartuu hieman vasemmalle ja menee loppumatkaan hienoa kujaa pitkin. Väylällä kannattaa todellakin pysyä koko matkan, vaikeuttaa nimittäin todella paljon jatkoheittoja jos olet tällä väylällä vähänkään sivussa. Kannattaa treenata troubleshotit kuntoon ennen kuin lähtee tälle väylälle. (birdie)

Väylä 4 (Par 3)
Hieman vasemmalle kaartuva 107-metrinen väylä pieneen alamäkeen. Kori pienessä rinteessä, mikä vaikeuttaa puttaamista. (par)

Väylä 5 (Par 3).
80-metrinen tiukka vasemmalle kaartuva pilliväylä. Väylän molemmin puolin on tiheähköä metsää. Kori on sijoitettu hienosti todella suuren kiven päälle, saa putata oikeastaan suoraan ylöspäin. (par)

Väylä 6 (Par 3)
90-metrinen tiukka putteriliidätys todella jyrkkään alamäkeen. Väylän oikeassa reunassa on mando, joka on kierrettävä vasemmalta. Väylän keskivaiheilla on yksi suuri kuusi, joka nappaa alas kaikki heitot, jotka eivät ole aivan kohdallaan. (par)

Väylä 7 (Par 3)
Melko suora 84-metrinen väylä pieneen alamäkeen. Avaus heitetään oikeastaan luonnon omaan porttimandoon, jonka jälkeen väylä avartuu. Väylän loppupäässä pari koria suojelevaa mäntyä, jotka pitää väistää.  Kori on sijoitettu suuren siirtolohkareen taakse, joka tuo puttiin haastetta. (tuplabogey)

Väylä 8 (Par 4)
136-metrinen par 4 väylä. Koko matka mennään lenkkipolkua pitkin, väylän ulkopuolella ei juurikaan rakoja. Avaus on heitettävä risteykseen saakka, jonka jälkeen väylä kääntyy oikealle. Jos pääsee risteykseen saakka, niin on suora jatkoheitto ja jos ei, niin heittoja tulee varmasti muutama lisää. (par)

Väylä 9 (Par 4)
131-metrinen väylä ylämäkeen. Tällä väylällä on kaksi eri väylää korille, vasemman puoleinen vaihtoehto on minusta huomattavasti parempi. Jos näiden väylien keskelle tai reunoille joutuu vähäänkin niin jatkoheitot ovat todella hankalia. (birdie)

Väylä 10 (Par 3)
90-metrinen tiukka vasemmalle kaartuva pilliväylä. Kori sijoitettu hienosti kallion laelle. (par)

Väylä 11 (Par 3)
97-metrinen suora väylä loivaan alamäkeen. Suoran heittolinjan edessä on muutama puu sisälinjalla, joten on kierrettävä ne oikealta puolelta. Lähellä koria oikealla puolen on tiukka pusikko, jonne ei todella kannata joutua. Kori hienosti pienen ”jyrkänteen” reunalla, jos jää avaus vajaaksi, niin ei uskalla kyllä putata. (par)

Väylä 12 (Par 3)
85-metrinen suora väylä. Väylän keskellä yksi sähkötolppa ja metalliharus, jotka kannattaa kiertää. Korin vieressä muuta suuri kivi jotka tuovat haastetta puttiin. (par)

Väylä 13 (Par 3)
72-metrinen todella jyrkkään oikealle kaartuva pilliväylä, joka heitetään kaiken lisäksi vielä todella jyrkkään ylämäkeen. (par)

Väylä 14 (par 4)
138-metrinen hieman vasemmalle kaartuva väylä. Alussa väylän oikealla reunalla mando, joka ei vaikuta peliin mitenkään, laitettu turvallisuussyistä, jotta ei heitettäisi lenkkipolulle. Väylä on melko kallioista ja avointa, mutta loppupäässä väylää metsästä tulee tiheänpää, joten jatkoheitto korille ei ole mitenkään itsestäänselvyys. (birdie)

Väylä 15 (Par 4)
162-metrinen väylä koko matkan kallion päällä. Avaus täytyy heittää hieman oikealle kaartuvaksi, jos haluaa heittää jatkoheiton tasaiselta ja avonaiselta. Jatkoheitto on joka tapauksessa kuitenkin aina vaikeahko. Väylän molemmin puolin koko matkan tiheähkö mörriä, josta saa taas troubleshotteja heitellä useamman kerran. Korin sijoitus jälleen hienosti hieman viettävän kallion reunalla ja saa taas puttikäden tärisemään. (bogey)

Väylä 16 (Par 3)
Radan ehkä helpoin väylä. 91-metrinen melko avoin hysseväylä. Toki jos heittää vähänkään pitkäksi niin siellä on todella paljon puita ja putti on vaikea. (par)

Väylä 17 (Par 5)
Radan ylivoimaisesti pisin väylä (251 metriä). Väylällä on myös kaksi mandoa (ei dropparia), mutta ne ohjaavat ainoastaan sitä, että väylä oikeasti pelataan väylää pitkin, eivät juurikaan vaikuta peliin. Avaus heitettävä suoraan, melko kapean väylän molemmin puolin on todella tiheää mörriä, on todellakin pysyttävä väylällä, jotta kakkosheiton pääsee heittämään avonaiselta. Noin 160 metrin jälkeen väylästä tulee avoinaisempi. Kori on taas hienosti viettävän kallion päällä. Todella suuri skippivaara korin lähellä, lähestymisiä on vaikea saada jäämään korin lähelle. Puttirollit ovat arkipäivää, tekee mieli vain ”seiftata”. (birdie)

Väylä 18 (Par 3)
108-metrinen alamäki väylä avoimella lähes koko matkan. Kori on sijoitettu todella tiheään metsäpuskaan, jonne ei ole kuin yksi tie/luukku. Jos et pääse luukulle, niin korille ei oikeastaan pääse muuta kautta muuten kuin tuurilla. (par)


Lopputulos: -2

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 1 on paras. Tiipaikka on korkealla ja heitetään alamäkeen, avauksen sijoittaminen oikeaan paikkaan on todella tärkeää. Jatkoheitto on vaikea, mutta reilu. Kori on hienossa ja haastavassa paikassa ja korin ympäristö hienosti rakennettu. Tässä väylässä kuvastuu oikeastaan koko Keljonkankaan rata, joten tämän ensimmäisen väylän jälkeen tietää mitä loppukierroksella on odotettavissa.

Radan väylät on todella hyvin suunniteltu ja siirtymät seuraaville väylille on sopivan pitkiä ja opasteet ovat kunnossa. Erityismaininta todella hyvistä korien sijoituspaikoista, ne ovat usealla väylällä sijoitettu todella hienoihin/haastaviin paikkoihin. Juuri korien sijoittelulla saadaan helpohkokin väylä vaikeammaksi. Radan väylät ovat monipuolisia ja korkeuseroja radalla on riittävästi. Väylillä on pysyttävä koska väylien reunat ovat melko tiheitä, mutta tämä on ns. luonnon omaa outtia, joten outtikeppejä ei tarvita lainkaan. Plussaa ehdottomasti myös väylän 2 mandoportista, joka on oikeasti todella hienosti tehty. Radan muut mandot eivät vaikuta normaaleihin heittoihin ollenkaan, estävät ainoastaan oikomisia metsän yli. Tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa ja väylät hyvin hoidettuja. Puttikoreja löytyy useampikin ensimmäisen väylän läheisyydestä. Ykköstiin vierestä löytyy myös Range, jossa saa heittokäden lämpimäksi ennen kierrosta.

Mitään suuria miinuksia on todella vaikea keksiä. Jos nyt pitää jotain keksiä, niin muutamalla siirtymällä oli kallioista/kivisiä polkuja jossa voi saada nilkan pyöräytettyä ympäri. Mutta jos vähänkään katsoo jalkoihinsa kun kävelee, niin tätä probleemaa ei synny.

Yleisesti ottaen Keljonkangas on erinomainen rata, sinne kyllä täytyy ehdottomasti mennä jos lähiseuduilla on käymässä.


Oma rataennätys: -2


Rata-arvostelu
Radan puitteet:2.3
Radan kunto:2.2
Radan toteutus:2.2
Yleisfiilis radasta:2.2

Loppuarvosana: 8.9

Tuplabogey:
#5
19.5.2018 Soini
Soinin Frisbeegolfrata (A1)

Seuraavana ratana vuorossa naapurikunnan Soinin frisbeegolfrata. Rata laajentui 18-väyläiseksi viime vuonna, se oli aikaisemmin 9-väyläinen. Radalla on tullut aikaisemmin käytyä useamman kerran, mutta tälle vuodelle nyt ensimmäinen kerta. Tänään ohjelmassa kaksi kierrosta kaverin kanssa. Rata on tehty vanhaan soramonttuun ja sen lähimetsiin.

Väylä 1 (Par 3)
108-metriä pitkä suora väylä laakson yli. Kori ja heittopaikka samassa tasossa, mutta ylitettävä laakso on varmaan 6 metriä alemmalla tasolla. Kovaa saa heittää jos haluaa korille saakka. (par)

Väylä 2 (Par 3)
86-merinen suorahko väylä alamäkeen. Kori hieman oikealla, joten kämmenheitto on luonnollisempi vaihtoehto. Molemmin puolin väylää on tiheähköä mäntymetsää. (birdie)

Väylä 3 (Par 4)
Suorahko noin 170 metrinen par 4 väylä metsässä. Molemmin puolin väylää melko harvaa mäntymetsää. Väylällä kannattaa pysyä, mutta kyllä väylän sivuiltakin löytyy aivan rehellisiä välejäkin korille. (par)

Väylä 4 (Par 3)
90-metrinen väylä. Heittopaikka ja kori jälleen samassa tasossa, mutta pitää heittää laakson yli joka on ainakin 8 metriä alempana ja kori sijaitsee todella pienen kumpareen päällä. Jos heität 5 metriä vajaaksi tai 5 metriä pitkäksi joudut puttaamaan jyrkkään ylämäkeen. Tämä väylä on luonnon oma saareke. Puttauksessa myös suuri rollausvaara ja koska kori on avoimella, niin tällä väylällä tulee myös aina, joka taas tuo jännitystä puttiin. Todella hyvä väylä. (par)

Väylä 5 (Par 3)
110- metrinen antsaliidätys. Suoran heiton blokkaavat edessä oleva mäntymetsäsaareke, joka on vielä kummun päällä. Vasemmalle ei kannata antaa kiekon feidata, siellä on hirveää mörriä. Hieno väylä. (par)

Väylä 6 (Par 3)
Radan lyhin ja helpoin väylä 55 metriä. Kori sijaitsee korkeahkon hiekkakasan päällä, joka tuo haastetta puttiin, muuten aika simppeli väylä. (birdie)

Väylä 7 (Par 3)
Hieman oikealle kääntyvä 66-metrinen väylä. Väylä on melko tiukka ja korille pääsee rystyllä pienellä flexshotilla tai sitten kämmenellä toivotaan, että menee muutaman puun välistä. Korin vasemmalla puolella melko syvä (2m) ja suuri kuoppa, josta ei ole mukava putata varsinkaan kun siellä yleensä on vettä. Väylän vasemmalla sivulla on tie, joka on outtia. (birdie)

Väylä 8 (Par 3)
92-metrinen väylä heitetään alamäkeen mäntytaimikon ylitse. Heittoa ei kannata jättää vajaaksi, sillä se tuo haastetta lähestymiseen, kuten väylän tuloksestakin saattaa huomata. (tuplabogey)

Väylä 9 (Par 3)
104-metrinen oikealle kääntyvä väylä. Joudutaan heittämään sokkona, kori ei näy tiille saakka. Väylän vasen puoli avointa ja oikea puoli mörriä. Todella vaikea päästä korin lähelle. Hieno väylä. (par)

Väylä 10 (Par 3)
86- metrinen suora väylä alamäkeen. Oikealla puolelle ei kannata joutua, sieltä on todella vaikea putata taimien seasta. (birdie)

Väylä 11 (Par 3)
111-metrinen vasemmalle kaartuva väylä. Avaus pitää heittää tiukahkoon pilliin ja väylä kulkee hiekkakuopan reunalla, jossa vasen puoli on vielä todella tiheää mörriä. Toinen vaihtoehto on yrittää heittää vasemmalta metsän yli antsalla ja toivoa että pääsee lähelle koria, mutta jos ei, niin lähestyminen on todella vaikea. Radan vaikein väylä. (bogey)

Väylä 12 (Par 3)
67-metrinen suora tiukka metsäpilli. Vasemmalla ja korin takana tie, joka on outtia. (par)

Väylä 13 (Par 3)
86-metrinen suorahko väylä. Pitää heittää radan ahtaimpaan metsäpilliin, molemmin puolin tiheää mäntymetsää. Jos ottaa alussa puuhipsun, niin par:in kannattaa unohtaa. (birdie)

Väylä 14 (par 3)
Noin 70 metrinen suorahko tiukka metsäpilliväylä. (par)

Väylä 15 (Par 3)
Noin 85 metrinen suorahko metsäpilliväylä. Korin vieressä on todella lähellä myös pari puuta vaikeuttamassa puttia. (par)

Väylä 16 (Par 4)
Radan pisin väylä 220 metriä. Avaus heitetään hiekkakuopan reunalta alamäkeen montun pohjalle. Tällä väylällä saa todellakin liidättää kiekkoa. Jatkoheittoja vaikeuttaa alkupäässä oleva taimikko, josta on todella vaikea jatkaa. Väylän loppupäässä on hienojakoista ”biitsihiekkaa”, josta on vaikea vauhdin kanssa heittää. Kori avoimella. (par)

Väylä 17 (Par 4)
Haastava 175 metrinen väylä heitetään suuren hiekkakummun päältä alamäkeen. Noin 90 metrin päässä tiistä on metsäsaareke, joka vaikeuttaa heittoa. Se kannattaa kiertää tai heittää sen yli. Avaus pitää mennä sen metsäsaarekkeen ohitse jos haluaa birdien, jos jää vajaaksi niin par:kin on vaikea saada. (par)

Väylä 18 (Par 3)
86-metrinen väylä ylämäkeen. Juuri tiin edessä yksi koivu ja pari männyntaimea, jotka estävät suoran heiton. Kori avoimella. (par)


Lopputulos: -2

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 5 on paras, koska se on oikealla tavalla haastava ja vaatii todella teknisen heiton. Jos heitto vähänkään epäonnistuu, niin par on vaikea saada. Mutta kun heitto onnistuu ja kun pääsee korin alle, niin se tuntuu todella hyvälle. Kiekon lentoa on hieno seurata tällä väylällä. Erinomainen väylä.

Radan maasto on todella helppokulkuista ja kuivaa. Todella miellyttävä kulkea ja pari kierrostakin sujuu melko nopeasti. Rata sijaitsee vanhassa hiekkamontussa ja sitä ympäröivissä metsissä. Rata muodostuu kahdesta eri osiosta, on avoimia väyliä hiekkamontussa ja sitten toinen osio on todella tiukkoja metsäpillejä mäntymetsässä. Radalla on todella vähän aluskasvillisuutta, niin kiekkoja ei tarvitse etsiä kauaa. Radalla on hyvin korkeuseroja ja ne on otettu huomioon rataa suunniteltaessa todella hyvin. Väylien väliset siirtymät ovat lyhyitä, joten seuraaville väylille löytää helposti. Tiipaikat ovat erittäin hyvässä kunnossa yleisesti, paitsi parilla väylällä oli ehkä hieman lyhyet tiit minun makuuni. Väylät yleisesti ovat hyvin hoidettuja. Muutamalta väylältä löytyy omat roskakorit tiipaikkojen läheisyydestä. Myös puttikori on ensimmäisen väylän läheisyydessä.
Muokattu:Radalle saatu uusi opastekartta ja kaikki kaikille väylille on saatu uudet todella hienot väyläopasteet.

Miinusosio. Muutamilla väylillä oli myös jäänyt joitain risukasoja viimesyksyisten hakkuiden jäljiltä, mutta ilmeisesti kerääjä näillekin on jo tilattu. Eli parin viikon päästä rata pitäisi olla todella hyvässä kunnossa.

Todellakin käymisen arvoinen rata.


Oma rataennätys: -13


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.9
Radan kunto:1.9
Radan toteutus:1.9
Yleisfiilis radasta:1.9

Loppuarvosana: 7.6


Muokattu: Radalla käyty 5.8.2018. Väyläopasteet laitettu kuntoon ja arvosana hieman nousi.

Tuplabogey:
Ensimmäisen kuukauden (toukokuun) aikana tuli käytyä kuusi eri rataa bongaamassa. Toivottavasti saadaan kesän aikana vähän kovemmalla tahdilla niitä lisää listattua.

Tuplabogey:
#6
6.6.2018 Lappajärvi
Itäkylän Frisbeegolfrata (B2)

Seuraavaksi vielä vähemmän tunnetumpi rata, Itäkylän Frisbeegolfrata Lappajärvellä. Tänään ajattelin etsiä sen ja kiertää sen kaksi kertaa. En ole edes kuullut kenenkään kaverin sitä rataa vielä kiertäneen. Rata on sopivasti kotimatkan varrella, kun tulen töistä (toki hieman sivussa kylläkin). Rata on hieman vaikea löytää, yritin ilman navigaattoria pelkän osoitteen perusteella ja ajoin kahdesti hieman ohi :) Rata on perustettu viime vuonna (2017) kyläläisten toimesta. Rata on 9-väyläinen ja kiertää pääsääntöisesti paikallista lenkkeilyrataa. Radalla aivan uudet Innovan DisCatcherit, mutta tiimattoja ei ole. Avauspaikat ovat lenkkipolulla (joka on soraa) ja muutama heittopaikka on sorapohjalla metsän puolella.

Väylä 1 (Par 3)
70-metrinen väylä ylämäkeen lenkkipolkua pitkin, kori hieman vasemmalla. Polun molemmat puolet harvahkoa metsää. Yksi lyhtypylväs ennen koria nappaa jostain syystä aika paljon heittoja :). (par)

Väylä 2 (Par 3)
70-metrinen oikealle kaartuvaa väylä lenkkipolkua pitkin, kori polun oikealla puolella. Avaus pitää heittää sokkona, koska koria ei todellakaan näe heittopaikalta. Mutkassa oleva iso kuusi nappaa kaikki vähän huonommat avaukset. Väylä on oikeasti jopa hieman pidempi kuin opasteen ilmoittama 70 metriä. (par)

Väylä 3 (Par 3)
84-metrinen hysseväylä alamäkeen, koko matka lenkkipolkua pitkin. Väylän molemmat puolet tiukkaa metsää. Erinomainen väylä. (birdie)

Väylä 4 (Par 4)
100- metrinen suora par 4 väylä. No joo par 4 ja noin lyhyt.., mutta koko matka mennään taas lenkkipolkua pitkin ja sivustat ovat todella tiheää metsää koko matkan. Todella hieno väylä visuaalisesti. Jos avaus vähänkään epäonnistuu, niin par on vaikea saavuttaa. Suoraan korille voi päästä jollain aivan täydellisellä heitolla, mutta en uskaltanut edes kokeilla. Avaus midarilla ja jatkot siitä. (birdie)

Väylä 5 (Par 4)
104-metrinen par 4-väylä. Avaus heitetään ylämäkeen ja mennään koko matka taas lenkkipolkua pitkin. Väylällä kannattaa taas pysyä, koska ympäröivästä metsästä ei juurikaan löydy reittejä korille. Avauksella oikeastaan mahdoton päästä korille saakka, joten par 4 luokitus ihan ok. (birdie)

Väylä 6 (Par 3)
65-metrinen S-mallinen väylä lenkkipolkua pitkin. Avauspaikka epätasaisella soralla, mutta ihan hyvin pystyy heittämään. (par)

Väylä 7 (Par 3)
Nyt mennään ensimmäisen kerran pois lenkkipolulta kokonaan metsän puolelle. 86-metrinen aivan suora pilliväylä alamäkeen. Väylän molemmat sivut kunnon mörriä. Maasto laskee niin, että koria ei näe tiiltä. Avauspaikka epätasaisella sorapedillä. (par)

Väylä 8 (Par 4)
Suora 115-metrinen, par 4 tunneliväylä ylämäkeen. Radan ylivoimaisesti huonoin heittopaikka, todella epätasainen alusta. Väylän molemmat sivut todella tiheää metsää, ja jos ei pysy väylällä niin par-tuloksen saa unohtaa. Draiverilla ei kannata ehkä lähteä avaamaan, midari kouraan ja jatkot siitä kohti koria. (bogey)

Väylä 9 (Par 3)
Nyt palataan takaisin lenkkipolulle metsän siimeksestä. 90-metrinen suora väylä alamäkeen. Väylän oikea sivusta hakkuuaukkoa. Radan ainoa väylä jossa saa oikein liidättää kiekkoa. Parikymmentä metriä heittopaikasta on pari puuta, jotka suojelevat heittolinjaa korille. (par)Lopputulos: -2

Radan paras väylä: Mielestäni väylä 4 on paras, koska se on visuaalisesti kaikista hienoin. Par 4- väylä, jossa tekisi mieli avata täysiä korille metsätunnelia pitkin, mutta se ei kannata.


Radan väylät olivat yllättävänkin hyvin suunniteltu ja niitä on helppo ylläpitää. Todella teknisiä heittoja vaativa rata, jossa kannattaa pysyä väylillä. Radan maasto oli helppokulkuista ja aluskasvillisuutta melko vähän, joten kiekot löytyvät helposti. Väylien väliset siirtymät olivat todella lyhyitä ja heittopaikoille löysi hyvin. Väylä opasteet olivat itse tehtyjä ja niissä luki ainoastaan väylän mitta. Lenkkeilypoluilta avattavilta väyliltä oli mukava heittää, mutta pari heittopaikkaa oli aika huonoja. Korit olivat kuin pakasta vedetyt. Radalla ei varmaankaan ole paljon harrastajia käynyt, koska maastoon ei vielä ollut kovinkaan paljon muodostunut uria/polkuja. Radan pystyy todella nopeasti kiertämään.

Miinuksia tulee heittopaikoista. Väylien 6, 7 ja 8 heittopaikat olivat melko huonoja, koska niissä oli karkeajakoista soraa ja ne olivat melko epätasaisia, mutta kyllä niistäkin pystyi heittämään. Väyläpituudet olivat keskimäärin aika lyhyet, mutta se on kyllä ihan ymmärrettävää, tuohon maastoon ja resursseihin nähden. Kolme väylää oli merkitty par 4-väyliksi ja mitta vain noin vähän reilut 100m, mutta ihan haastavia ne olivat par 4-väyliksi ahtauden vuoksi, mutta voisivat olla myös par 3-väyliä (mutta tämä on ihan maku asia). Jos sattuu olemaan lenkkeilijöitä liikkeellä, niin kannattaa olla erityisen varovainen, koska osalla väylistä joutuu heittämään lenkkipolkua pitkin sokkona mutkan taakse.

Yleisesti Itäkylän Frisbeegolfrata on ihan hyvä rata harrastajille/aloittelijoille ja kuntoliikkujille. Kyläyhteisön tekemä ja ylläpitämä perus metsärata. Väylät on hyvin suunniteltuja. Kannatti käydä rata bongaamassa.


Oma rataennätys: -4


Rata-arvostelu
Radan puitteet:1.1
Radan kunto:1.6
Radan toteutus:1.5
Yleisfiilis radasta:1.5

Loppuarvosana: 5.7

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version