Frisbeegolf-forum.fi

Author Topic: Makken kisamuistiot  (Read 10205 times)

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Makken kisamuistiot
« on: 25.02.19 - klo:10:39 »
Jaahas,

Eilen oli vuorossa kauden eka Pdga-kilpailu Kaarinan uudistetulla radalla. Viime kaudella vedettiin Aulun ja Huuskosen kanssa useita Flex-start -kisoja nopealla aikataululla ja tämäkin kisa taidettiin hakea vasta pari viikkoa sitten. Päätettiin vetää kisa payoutilla 0 %, mutta arvottiin kuitenkin osallistujien kesken lahjakortteja sekä kiekkoja pelaajakokouksissa. Hyvin näkyi kisa kuitenkin kiinnostavan ilman palkintojakin ja osallistuja oli lopulta 46/48. Radalla on 12 väylää, joten pelattiin 2 x 24 väylän kierrosta.

https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=873733

Aamulla ehdin lämmittelemään neljä väylää, minkä jälkeen istuin ulkona puolisen tuntia vastaanottamassa kisamaksuja ja säätämässä Metrixiä. Ekalle kierrokselle lähdin väylältä yksi näpit aivan jäässä. Samassa kortissa oli tuttuja 7k:n ukkoja ja rento meininki. Etu-12 pelasin huonosti (+3). Missasin heti tokalla väylällä putin neljästä metristä ja muutenkin kesti kyllä hetki lämmetä. Taka-12 (-4) kädet lämpes ja heitot alkoivat osua ränneihin. Eka kiessi siis -1, jolla pääsi kakkoskorttiin. Ekan kiessin jälkeen juoksin tennishalliin vastaanottamaan tuloskortteja ja säätämään Metrixiä. Onneksi toimitsija Huuskonen haki Subista patongit ja ehdittiin istua puoli tuntia ennen seuraavaa kierrosta.

Tokalle kiessille lähdin kakkoskortista. Mukana oli kaveri, puolituttu sekä yksi uusi tuttavuus, joka pelasi ekaa Pdga-kisaansa. Tokan rundin pelasin -6 yhdellä bogilla. Vähän lopussa alkoi väsyttämään, mutta pakka pysyi kyllä kasassa. Kokonaissijoitus kisassa oli kuudes, joka on hieman yläkanttiin. Pelasin myös noin 40 pinnaa yli oman ratingin. Rata toisaalta sopii mulle, koska väylät ovat lyhyitä. Kaarinassa häiritsee vähän se, että en avaa (talvella) yhtään väylää midarilla, joka on itselle ehkä se mieluisin kiekko heittää. Niittyväylillä siellä heittää draiveria ja metsässä putteria.

Kisojen jälkeen miettii helposti missattuja putteja ja huonoa tuuria, mutta ”liian hyvät” suoritukset ottaa jotenkin itsestäänselvyytenä. Missasin itse ringistä varmaan viis puttia, mutta heitin kyllä hyviä heittoja todella paljon. Väylällä kuusi (ja siis 18) heitin jokaisen avauksen rinkiin, mutta en saanut putattua kuin kahdella kertaa, koska greeni on melko tukossa. Draiveriheitot onnistui myös hyvin, mikä vähän yllätti.

Lukeeko (uudet) pelaajat sääntöjä ja kilpailuopasta? Yhdellä ryhmällä oli jäänyt merkkaamatta kierroksen kokonaistulokset ja siitä rankkua. Muutenkin taisi Metrix-sukupolvi olla hieman ihmeissään paperiscroreista eikä osalla ollut kyniä mukana.

Seuraava Pdga-kisa on maaliskuussa Skogbyssä, jossa en ole koskaan pelannut hyvin. Sen jälkeen vois ehkä jonkun Flex-startin vetästä Turun seudulla, jos muut 7k:n kisaremmistä ehtii. Huuskonen kanssa on tosin rasittavaa vetää kisoja. Se oli käyny rassaa Kaarinan tiit auki, hommas tuloskortit, raahas kisakeskukseen pöydän ja tuolin, haki TD-kaksikolle ruokaa ja oli toimitsijana vapaapäivänään, kun TD:t pelas. Raskas äijä.


Offline JaskaT

 • Seniori
 • ****
 • Posts: 481
  • View Profile
 • Seura: Talin Tallaajat
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #1 on: 25.02.19 - klo:13:37 »
Tervetuloa kirjoittelemaan!

Lukeeko (uudet) pelaajat sääntöjä ja kilpailuopasta? Yhdellä ryhmällä oli jäänyt merkkaamatta kierroksen kokonaistulokset ja siitä rankkua. Muutenkin taisi Metrix-sukupolvi olla hieman ihmeissään paperiscroreista eikä osalla ollut kyniä mukana.
Tästä avauduin jonkin verran itse viime keväänä, kun uusien kisapelaajien kanssa pääsi pelaamaan. Ei miniä, heittopaikat vähän missä sattuu, treeniputteja oman bägin luo, mitähän muuta oli? Mutta monethan ei tunnetusti lue ohjekirjoja, sääntöopas näyttää vähän sellaiselta. :) Kyllä se siitä sitten.

Offline Ari

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 2 463
  • View Profile
 • Seura: Nummelan Frisbeeseura
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #2 on: 26.02.19 - klo:08:57 »
Hienoa kun löytyy uusia aloittajia.

Erilaisten sääntöjen ja käytäntöjen oppiminen kavereilta on ollut aina joidenkin pelaajien ongelma.
Yleensä kun ne sitten kisatouhuissa tulee ekan kerran vastaan niin pysyvät paremmin mielessäkin.
Tiedän edelleen useita pitkään pelanneita joiden oletan edelleen pelaavan ilman sääntökirjan lukemista. Luottavat siihen, että osaa ne ja muut sitten korjaa jos menee pieleen.


Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #3 on: 01.03.19 - klo:22:41 »
Säännöistä lisää: Uskon (naiivisti?) että kaikki noudattaa sääntöjä (koska se on normi). Esim. vaikka olis missä byltsissä heittämässä eikä kukaan näe, niin silti pelataan liet sääntöjen mukaan. Kisoissa en tuijotakkaan pelaajien askelia tms., koska se ei ole pakollista. Itelleni oon kyllä callannu asentovirheen kerran :). Jostain tahattomasta asentovirheestä tai vaikka jatkuvasta kiroilusta huomauttaminen on kyllä mulle iso kynnys (pelaajana). Tdnä oon kyllä rankkua antanu, jos on ollut aihetta, mutta myönnän että siinäkin on tehnyt mieli katsoa välillä läpi sormien. Pitää vaan muistaa ajatella asioita objektiivisesti ja kohdella kaikkia samalla tavalla.

Kävin keskiviikkona ja tänään Liedossa treenaa ja pelasin neljä ja kolme alle, mikä on ihan ok. Väylä 11 on vaikea, mutta muuten Liedon väylät on tosi simppeleitä. En oo silti pelannu siellä ku parhaimmillaan joku yhdeksän alle. Lieto on siitä outo metsärata, että vaikka heität millä tahansa väylällä avauksen ekaan puuhun, pelaat silti paria. Väylälle 15 otin molemmilla kiesseillä pörön, mikä on tosi jees. Väylä 17 oli puolestaan jotenkin vaikea, koska oon huono heittämään ylämäkeen.

Huomenna on lähtö Ylläkselle perhelomalle ja tulee viikon tauko frisbeen heittelystä. En tosin laskettele tai hiihdä, mutta aattelin käydä salilla ja lumikenkäilee. Kai siitä lumesta pitää sitten nauttia, ku sitä Suomessa vielä on. Ylläksen jälkeen sit suoraan seuraavin kisoihin ilman heittotreeniä.

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #4 on: 09.03.19 - klo:19:13 »
Tänään kävin viikon tauon jälkeen kokeilemassa heittämistä Nousiaisten viikkokisoissa. Kiekot lähti minne sattui ja puttasin huonosti. Kisan jälkeen käytiin vielä Maskussa kiessillä. Siellä aloin jo osumaan ränneihin ja putti alkoi toimimaan kauempaakin. Vielä teki mieli heittää kolmas kiessi Kaarinassa, mutta en saanut ketään kaveriksi enkä jaksanut yksin lähteä.
 
Huomenna on kisat Skogbyssä. Kolme alle pitäis pelata siellä kierrokset, jotta olisi omalla tasolla ratingin mukaan. Tän päivän perusteella oon kyllä tyytyväinen par-tulokseen. En oo koskaan pelannut Skogbyssä hyvin, joten saatan ihan hyvin heittää viis päällekin. Toivottavasti ei tarvii heittää yhtään forea huomenna, koska siitä ei tullut tänään mitiih. Skogbyn väylillä 3 ja 14 oli alun perin pelikirjassa foreavaus, mutta ne vaihtu nyt rystyyn. Heitän huomenna joka väylään hyssen, hysseflipin tai antsan, koska tänään en saanut yhtään flättiä heittoa onnistumaan. Eipä ne tosin oo ennenkään onnistunut :D

Toissa viikon Kaarinan PDGA-kisaa varten olin treenannut hyvin ja pelasin peruspelillä yli oman ratingin. Huomenna sit kyntämään.

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #5 on: 10.03.19 - klo:20:19 »
Jaahas,

Tänään pelattiin ama-kisa Skuugelibyyssä. Pelasin kisan aika tarkkaan omaan ratinkiin, joten sen puolesta meni ihan ok. Eka kiessi -1 neljällä pöröllä ja kolmella bogilla. Toka kierros myös -1 kahdella pöröllä ja yhdellä bogilla. Putti oli kelvollista, mutta missasin yhden neljästä metrista korotettuun koriin. Muuten upposi ihan hyvin, vaikka 8-9 metristä missasin myös pari. Avaukset oli vähän missä sattuu, mutta rocit lensi kyllä hyvin. Tokan kiessin puolessa välissä iski väsy ja aloin vähän seiftaamaan. Esim. väylän 16 avasin rocilla ja väylän 2 aviarilla, koska en jaksanut enää heittää draiveria.

Eka kiessillä oli onneksi kaveri samassa ryhmässä. Pelaan rennommin, kun voi antaa ja saada yläfemmoja huonoista heitoista. Toka kiessillä olin sitten aika hiljaa, kun ei voinut enää vittuilla kenellekään. :D Pitäis varmaan olla jotenkin kilpailunhenkisempi tms. En jotenkin osaa ottaa fribaa kovin tosissani ja huonot heitot ei monesti edes haittaa, koska kyseessähän on vain muovin heittoa metsässä. Toki välillä menee vähän tunteisiin.

Oli kyllä hauskaa taas fribareissulla jätkien kanssa. Skuugelibyyn rata on jo ihan kiva pelata, kun väylät alkaa jo olla tuttuja. Saatan vetää jonkun flexin vielä maaliskuussa ja se olis sit seuraava pdga-kisa. Huhtikuun alussa on Salon fribaseuran eka pdga-kisa, johon olen myös menossa.

Yksi heitto jäi kisasta kyllä mieleen. Väylällä 14 heitin avauksen ekoihin puihin, mutta sain pörön 50 metrisellä huonolla fireforelähärillä, joka oli menossa 15m pitkäksi. :D

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #6 on: 17.03.19 - klo:18:23 »
Kävin eilen Talin tallaajien karviskisassa Puolarmaarin radalla, kun olin menossa illaksi Helsinkiin. Pelasin radalla ensimmäistä kertaa, mutta onneksi korit näkyivät tiille lähes jokaisella väylällä. Edellisenä iltana vilkaisin ratakarttaa ja otin mukaan lähinnä puttereita ja midareita, koska väylät olivat melko lyhyitä.

Eka kierros - 4 ja toka - 5. Ihme kumma ei tullut kuin yksi kolmen putin ralli, vaikka lähes jokainen korin edusta oli aivan jäässä. Kaikki tiit olivat onneksi auki. Tykkäsin radasta ja se oli hyvää lähäritreeniä, jota harvemmin tulee tehtyä. Ekalla kierroksella puttasin hyvin, mutta tokalla kierroksella eivät putit uponneet. Vastaavasti avaukset olivat tokalla kiessillä parempia, kun tiesi paremmin väylien muodot.

Tokalla kierroksella ryhmän nuorin kaveri heitti parilla väylällä gatoria flättinä tai pikku antsassa, kun itse heitin samoilla väylillä peekakkosta pikkuhyssessä. Oli kyllä siistiä katsoa kun ylivakaata pannua käskytetään. Itse heitän melko alivakailla kiekoilla ja aina edes vähän hyssessä. Tuulella olis varmaan helpompi pelata, jos olis tuollainen ylivakaa pelityyli.

Tänään oli vuorossa vuosittainen piipahdus Meikun viikkiksiin ennen kotimatkaa Turkuseen. Heitin vähän miten sattuu. Pöröjä tuli kahdeksan, mutta onnistuin mokeltamaan kolme bogia ja yhden tuplan. Puolivälissä kiessiä nöyrryin forettamaan ja sit alkoi pöröjäkin tulla. Yllättävän hyvin meni forettelut siis. Viikonlopun kisoista huomas, että forea pitäis opetella heittää paremmin. Puolarmaarissa oli monta semmosta väylää, joihin bäkkäri sopi huonosti. Meikussa ei myöskään muutamalla oikealle kaartuvalla väylällä voinut bäkkärillä avata, koska tuuli sen verran kovaa.

Ens viikolla käyn pari kertaa Liedon radalla treenaa ja sunnuntaina vedän siellä yhden kierroksen flex startin.

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #7 on: 21.03.19 - klo:22:33 »
Viime viikolla pelasin Liedon radan double discinä -12 ja eilen +2 :D. Double discissä siis avataan väylät kahdella kiekolla, joista molemmista pelataan loppuun. Eilen ei oikein lähtenyt siis. Kävin vielä illalla Lausteella ennen futistreenejä heittämässä peekakkosia tokalla dog legillä. Heitin varmaan 25 avausta ja kaikki osuivat yllättäen ränniin. Heitot jäivät 10-20 metriä sweet spotista vajaiksi, mutta roc saattais jo riittää perille. Huomenna olis tarkoitus mennä aamusta Lietoon treenaa sekä merkkaamaan vikan väylän mando ja mandolinja sunnuntaina varten. Lauantaina vedän Liedossa vielä talviviikkokisat, ku normivetäjä on Järvassa.

Monen seiskakoolaisen kanssa on aina kiessillä holaribetsi kaljakeissistä. Aulu on niin kova juoppo, että on sovittu sen kanssa betsi banaanitertusta. Eiköhän se sitten viime kerralla heittäny Liedon vikalla skipillä pönttöön, vaikka yritin vielä lennon aikana antinaissata heiton. Sunnuntaina sit banaanien kanssa radalle :D

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #8 on: 24.03.19 - klo:21:01 »
Eilen vedin talvihöntsäkisat Liedossa. Pelasin yks päälle, mikä oli ihan jees ku alkukiessin sato kovaa enkä tuntenut aluksi sormiani metrix- ja rahajuttujen takia.

Tänään oli sitten vuorossa Lieto Flex Start, jonka teedeilin. Tuuli oli kovaa koko päivän, mutta pelatessa oli kyllä lämmin. Oltiin Huuskosen, Tuomisen ja Aulun kanssa puol 11 paikalla ja aloin heti lähettää porukkaa radalle kun tultiin. Metrix- ja rahajuttujen jäljiltä olin aivan jäässä, mutta onneksi sain kavereilta kädenlämmittimet ja ehdin vetää hyvät lämmöt päälle ennen omaa kiessiä. Heitin pari lämppäheittoakin.

Kiessi oli ihan ok. Tuuli oli siis tosi kovaa koko kiessin ajan ja rata oli suurimmaks osaks jäässä. Kaks tuplabogia onnistuin mokeltaa. Toinen tuli ekalla väylällä, kun otin alarautaputin jälkeen 20 metrin pulkat alas rinnettä. Toisen taas taioin, kun avasin ekaan puuhun helpolla ysiväylällä. Alustava rating mun yks alle kiessille on 927, joka on 10 pinnaa yli nykyisen.
Vähän ärsytti kun otin parit radan kolmelta helpoimmalta väylältä eli väyliltä 7, 12 ja 13. Toisaalta putti oli kyl jees-osastoa.

Paikalla oli 59 pelaajaa, mikä on kyllä todella hyvin. Ryhmiä lähti tauotta klo 10:45 - 13:30 välillä eli noin 20 ryhmää vois Liedossa lähettää kolmeen tuntiin. Ekaa ja tokaa väylää ei viitsi pelata samaan aikaan varsinkaan nyt jäisellä radalla, koska väylät kulkee vastakkain. Nyt osa joutuikin odottamaan lähtöjä reilu puoli tuntia, kun vaan 10 min välein sai ryhmiä lähetettyä.

https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=881454

Seuraava pdga-kisa on Salossa Tupurin radalla parin viikon päästä. Siellä pitääkin käydä treenaa ainakin kerran ennen kisaa. Huhtikuussa vois myös ehkä jonkun flexin vetästä kunhan radat nyt sulaa ja vähän kuivahtaa. Toukokuussa olis sit mun kauden pääkisa eli Wirmo Am Mynämäellä. Mynämäen rata on mun lempparirata ja odotan kyl kovasti tota kisaa. Mynämäki menee mun parhaat radat -listalla heittämälä esim. Lausteen ja Västerbyn edelle.

Kauden tavoite on nostaa rating yli 920, mikä saattaa tapahtua jo huhtikuun päivityksessä. Toinen tavoite on treenata varma 75 metrinen fore, jota uskaltaisin käyttää kisassa. Tänään esim. heitin s3lvät foreavaukset (liedon 4 ja 11) bäkkärillä. Semmonen 105 metrinen golfdraivi bäkkärillä olis myös jees. Viime kesänä golfdraivi valkyriellä oli 95 metriä (Jokioisten radalla on metrimerkit metsäväyllä). Rocilla meni 85 metriä, joten noi draiveriheitot tuntu välillä vähän turhilta varsinkin metsäväylillä.

Ens viikol vois aloittaa kenttätreenit.


Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #9 on: 26.03.19 - klo:13:21 »
Makken bägissä:

Putterit:
2x x-line p2, puttiin
2x d-line p2
1x esp zone

Kesällä saatan putata kc aviarilla, mut nyt ainakin vielä gripikkäillä peekakkosilla. Tiputin pois hakatun dx aviarin jotta oppisin heittää forea ja muutakin kuin hysseflippiä. Alivakaampi d-line p2 on toiminut hyvin aviarin korvikkeena, kun muistaa heittää flättinä. Zonea heitän myös forella ja backspinillä. Peekakkoset lentää repimättä johki 70 metriin asti.

Midarit:
2x kc roc
1x champion roc

Näitä on eri vakauksilla. En tykkää fläteistä midareista bäkkärillä ja siksi heitän roceja. Roc oli myös eka midari jonka ostin enkä oo oikeastaan heittänyt muita. Rocit on muuten hyviä, mut hajoavat talvella. Viime keväänä söi hieman ku yks neljä vuotta vanha hysseflip kc roc halkes. Rocit menee johki reilu 80 metriin asti. Ainakin Lausteen 22 ja 25 väyliä availin syksyllä näillä. Alkukaudesta oli myös yks piesty dx roc bägissä, mutta tiputin sen pois samasta syystä ku aviarinkin.

Draiverit

4x star valkyrie
2x s-line cd
1x star firebird

Draivereita on rollerista ylivakaaseen. Valkyriet meni golfdraivilla joku 95 metriä viime syksynä. Cd:t on ehkä vähän nopeampia ja ne meenee pikku flexlinjalla samoille mitoille kuin valkyriet. Heitän näitä kaikkia sekä forella että bäkkärillä, mutta fireä lähinnä vain forella. Draiveriheitot on mun pelin heikkous ja niitä olis tarkoitus treenata enemmän tänä vuonna.

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #10 on: 05.04.19 - klo:22:29 »
Huomenna olis vuorossa kauden neljäs Pdga-kilpailu Salossa Tupurin radalla. Kävin radalla kerran talvikisoissa ja muistaakseni se on todella haastava. Olisko siellä ollut kolme par kolme -väylää, joista lähden hakemaan pöröä. Par neljä -väylät saatto olla kans pörötettäviä. Mietiskelin, että avaan Tupurissa 12 väylää Valkyriella ja loput Aviarilla, Peekakkosella tai Rocilla. Kova päivä tulossa siis.

Oon pelannut viime aikoina todella huonosti, mikä osaksi johtuu siitä etten oo pystyny heittää bäkkäriä kunnolla selkäkipujen vuoksi. Eilen kävin Kaarinassa pikaisella treenikiessillä (puolison kanssa ei saa heittää ku yhen avauksen per väylä) ja yllättäen heitto kulki. Lisäsin bägiin hakatun aviarin ja hakatun rocin, mikä paransi peliä kummasti, kun oikealle pääs mukavasti ilman forea. Selkä kesti myös hyvin eilen.

Fore on kehittynyt hiukan, kun oon sitä nyt pari viikkoa kiessillä treenanut. Kiekot lähtee monesti ilman väpätystä, mutta välillä ne karkaa oikealle tai vasemmalle. Kulmien kanssa on myös vähän säätämistä. Huomasin, että heitän forella paikaltaan yhtä pitkälle kuin vauhdin kanssa, joten taidan keskittyä paikaltaan heittämiseen nyt aluksi.

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #11 on: 07.04.19 - klo:16:05 »
Eilen oli Tupurin ama-kisat. Kisat oli hyvin järkätty ja Salon porukan kisoihin meen toistekin. Tykkään radasta todella paljon. Potentiaalisia birdie-väyliä on monia, mutta taisin heittää kisassa vain kolme birdietä. Kokonaistulos oli +5, joka on vähän alle oman ratingin.

Peli oli oikeastaan aikamoista parin seivailua, mikä oli kyllä aika raskasta, koska putit oli "pakko" saada sisään. Olenkin oikeastaan tosi tyytyväinen pelaamiseeni, koska pystyin pelaamaan ihan hyvällä tasolla, vaikka heitto ei ehkä aivan kulkenut. Forea heitin paljon jatkoheitoissa ja suurimman osan alle 50 metrin lähäreistä heitin zone-forella.

Ekalla kierroksella oli hienoa katsoa parin ryhmäläisen pitkiä heittoja. Pitkälle heittäessä jatkät heitti todella kovaa. Pitää itsekin kokeilla kentällä tuota kovaa heittämistä. Usein tulee heitettyä melko hiljaa, jotta osun väylään.

Nyt olen pelannut viimeiset 11 kisakierrosta yli 900 ratingilla, joten tasaisuutta on hieman ehkä peliin tullut. Seuraava pdga-kisa on näillä näkymin Wirmo Am Mynämäellä toukokuussa ja yritän lähiviikkojen aikana käydä treenamassa rataa ahkerasti. Voi olla, että käyn keväällä myös muutamia Prodigyn L-tierin osakilpailuja ainakin Kaarinassa ja Liedossa. Aninkaisiin en varmaan mene kisaamaan, koska rata ei sovi mulle yhtään. Lausteella saatan käydä kisaamassa, koska sitä on kotiratana vuosien aikana oppinut jotenkin heittämään (seiftaamaan paria siis).

Nyt on lähiradoilla niin paljon kisoja tulossa, että ei varmaan itse tarvitse niitä järjestää. Pari flexiä vois kesä-heinäkuussa järkätä, jos tulee tilausta. Lausteella olis myös kiva joku kahden kierroksen kisa pelata.

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #12 on: 22.04.19 - klo:21:01 »
Oon treenannut draivia ja puttia viime aikoina. Putti kulkee hyvin ja draivi on ihan ok. Kahden viikon päästä on mynämäen kisa, jota varten kävin kaksi kertaa radalla treenaamassa. Pelasin personal best shottia kolme ja seitsemän alle. Ennätys siellä on kaks alle ja kisassa yritän pelata parin tuntumaan. Sain ekaa kertaa mynämäen ykköselle (120+m) pörön, kun heitin rollerin avauksella viiteen metriin (eka avaus ja eka putti). Kyseinen väylä on yksi neljästä, joihin heitän rollerin kisassakin. Muut on lausteen 21 ja karjaan niittyparneloset.

Tänään olin pelaamassa ja tdn hommissa 7koon pääsiäiskisassa. Putti kulki enkä tainnut missata yhtään lähempää. Kisan saariväylä kusi tuloksen, mutta olin kyllä vaan höntsäämässä ja pitämässä hauskaa, joten ihan sama. Pop up -väyliä olis pitänyt käydä treenaamassa ja heitinkin ne miten sattuu. Kisassa huomasin, että osun todella hyvin draiverilla ränneihin (myös mynämäellä sama ihme homma :D). Kaarinan kiinteään ykköseen otin pörön, kun avasin kasin pitkäksi ja kiinteällä vitosella puttasin molemmilla kierroksilla pöröä. Otin myös ekan kisapörön kaarinan kiinteälle kympille, joten enää vitonen olis siellä kisassa pöröttämättä.

Golfdraivi on nyt avoimeilla 90-100 m ja metsäränniin menee oikeastaan sama. Toivottavasti alkaa kohta draivitreeni siirtymään kisatuloksiin asti. Foreakin olen treenannut ja sitä tulee heitettyä myös kisoissa. Nyt menee forella melko luotettavasti joku 70m.

Offline JanneRäsänen

 • Konkari
 • *****
 • Posts: 1 630
  • View Profile
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #13 on: 24.04.19 - klo:06:40 »
Kaveri on kova puttaaja. 8 kk pelitauon jälkeinen eka kierros eilen Beastilla putaten (jep! :o) kaksi heittoa ohi kaikilta matkoilta putaten kahdella kierroksella, pisin sisään mennyt jotain 12-13 m. Että silleen. Amatöörit reenaa, vai miten se meni? Häne ei treenaa puttaamista. Aika moni vihaa hyvää puttaajaa  ;D

Offline Markus

 • Tulokas
 • *
 • Posts: 25
  • View Profile
 • Oikea nimi: Markus Laaninen
 • Seura: 7k
Vs: Makken kisamuistiot
« Reply #14 on: 04.05.19 - klo:19:31 »
Tänään oli vuorossa Wirmo Am lemppariradallani Mynämäellä. Takatalven ja kiireiden vuoksi en viitsinyt/ehtinyt kisaviikolla juurikaan treenata. Edellisenä sunnuntaina kävin Lausteella ja eilen perjantaina Mynämäellä parigolffissa. Heitto ja putti olivat pelaamattomuuden takia hieman hukassa, ja tämän päivän kisa olikin oikeastaan vain rutiinisuoritus. Pelasin hieman alle ratingini, mutta fiilikset kisan jälkeen olivat hyvät.

Laskeskelin tämän kauden Pdga-kisoja. Tämän vuoden yhdeksän kierroksen rating-keskiarvo on nyt 921, keskihajonta 14, minimi 905 ja maksimi 967. Kahden kierroksen kisoissa kierrosten erot ovat keskimäärin kaksi heittoa. Olen siis pelannut alkukauden todella tasaisesti. Mynämäen kisasta tein myös jotain laskelmia. Onnistuin avauksessa 21/36 kertaa, joista siis pääsin pelaamaan paria tai birdietä. Lähestymisissä epäonnistuin kahdeksan kertaa, joista kuusi oli forella, yksi bäkkärillä ja yksi puttaamalla. Putteja missasin ringistä kuusi.

Huonot avaukset johtuivat osaksi lähes viikon pelaamattomuudesta, mutta suurin ongelma niissä on tekniikka/tähtääminen tms. Forelähärit ovat olleet keväällä hyvällä tasolla, mutta en saa kylmällä kiekosta kunolla kiinni, mikä aiheuttaa väpätystä ja siten epävarmuutta heittoon. Putti taasten katoaa usein pelaamattomuuden vuoksi, enkä ehtinyt saada siihen rutiinia aamulla ennen kisaa. Tekniikkaa en ehdi enää kisakaudella korjaamaan, joten täytyy keskittyä putti- ja lähäritreeniin ennen kisoja, jos en ehdi käydä muuten pelaamassa. Tällä hetkellä oman pelin vahvuus tuntuu olevan korvien välissä. Huonot heitot unohtuvat nopeasti ja murehtimisen sijaan, pyrin miettimään mikä heitossa meni vikaan. Pitäydyn myös pelikirjassa, vaikka muut ryhmässä heittäisivät eri linjoja.

Seuraava kilpailu on Vampulassa parin viikon päästä. En ehdi käydä radalla treenaamassa, mutta onneksi väylät ovat hyvin muistissa edellisiltä vuosilta.
« Last Edit: 04.05.19 - klo:19:33 by Markus »