Frisbeegolf-keskustelu > Tekniikkakeskustelu

Ison rollerin heittäminen?

(1/4) > >>

HAH:
Komiasti pojat laittavat isoissa kisoissa pitkiä rollereita menemään ja houkuttais itsekin moisia opetella. Antakaas vähän ohjeita, kun ei noita videoita katsomalla ole lähtenyt toimimaan. Myniksen eka väylällä sain loppukesästä yhden kymmenestä korille, joten hakusessa on... Lyhyemmät toimii kohtuullisesti.

1. Mitä teknisen puolen asioita pitää ottaa huomioon, että iso rolleri lähtee toimimaan? Miten heitto eroaa normibäkkäristä/foresta?
2. Minkälaisia kiekkoja käytätte tai suosittelette näihin? Käytättekö keveitä vai painavia kiekkoja? Muovilla väliä?
3. Miten olosuhteet vaikuttavat ison rollerin suorittamiseen? Tuuli, ruohon pituus jne...
4. Muuta???

Kiitos.

AMA:
1. Rolleriheitto lähtee teknisesti aika erilaisesta asennosta kuin normiheitot. Rollerissa on tärkeää saada selkää taivutettua mahdollisimman paljon taaksepäin. Tuota pystyy tehostamaan ottamalla vauhtia sieltä selän puolelta tiitä tai yleensä jopa tiin vierestä.
2. Periaatteessa rollerin voi heittää kiekolla kuin kiekolla. Monet kuitenkin käyttävät melko kuluneita/alivakaita kiekkoja, koska silloin selkää ei tarvi tuossa heittovaiheessa ihan nin paljoa taivuttaa. Eri kiekoilla tuntuu olevan kuitenkin vähän erilainen taipumus rollata, joten kannattaa testailla oman bägit kiekot läpi ja tsekata, miten ne käyttäytyy rollatessa.
3. Ruohon on käytännössä pakko olla lyhyttä, jotta rolleriin tulisi mittaa. Kova tuuli on myös rollerille hankala, etenkin jos tuulee sivusta.

Tapanote:

--- Quote from: AMA on 26.02.12 - klo:08:54 ---3. Ruohon on käytännössä pakko olla lyhyttä, jotta rolleriin tulisi mittaa. Kova tuuli on myös rollerille hankala, etenkin jos tuulee sivusta.

--- End quote ---

Toisaalta sopivaan sivutuuleen kiekko nojaa ja rollailee vielä pidemmälle.

AMA:
Yleensä mitä kovassa sivutuulessa tapahtuu, on että kiekko joko kaatuu tai muuttaa radikaalistikkin suuntaa. Toki silloinkin voi vielä mennä pitkälle, mutta jos tavoitellaan edes jonkinmoista suuntaakin, on tuo sivutuuli varsin hankala. Myötätuuli taitaa olla helpoin rolleriinkin.

jauza:
Mites forerolleri?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version