Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 22.05.24 - klo:09:31 »
Nyt on tullut pelailtua ehkä vähän liikaakin. Joka päivä yksi tai kaksi rataa, ja siihen vielä videokuvauksia päälle. Vaan minkäs teet kun on parhaat heittokelit juuri nyt. Vielä niitä tulee sateisiakin aikoja.

Eilen pelasin liigakierroksen Hiiskassa. Tulee kyllä tuhottua PDGA-ratingia ihan huolella. Taas jotain 50 pinnaa omaa heikompi kierros. Kolme pöröä, neljä paria, ja kaikki loput bogia tai pahempia. Ei ole oikein yritystä. Korvien välissä jotain jumia, ja samoin kropassa. Silti jokainen kierros on voitto itselle, kun saa liikuttua. Tammikuun 103 kiloa oli eilen muuttunut 94,5:ksi. Hiukan liian nopeasti on paino lähtenyt, mutta en ole niin fakiiri että osaisin grammojen tarkkuudella syödä. Eiköhän tuo "normaali" ajan kanssa löydy.

Tänään voisi illan uhrata videoiden editointiin, niistä on tullut kyselyä. Tuskin ehdin julkaistavaksi asti saada, mutta kunhan nyt saisi etenemään. Välipäivä heittelystä voi olla juuri nyt parasta mitä voin tehdä. Ensi viikolla sitten uudella innolla kun on viikon loma tiedossa, ja Nokia Masters.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 20.05.24 - klo:11:11 »
Nyt on jo maanantai. Viikonlopun kilpailu Karkkilassa oli merkillinen kokemus. Pari saunapalaveria ei johtanut kovinkaan hedelmällisiin päättelyketjuihin.

Karkkilan rata on ollut aina omaan mieleen vaikka Tumin sanoin se varmaan onkin aika vaikea sellaiselle joka heittää alle 130m. Tykkään radoista joilla pitää pelata hyvin selvitäkseen säälliseen tulokseen. Par ei liity tähän mitenkään, mutta useamman hyvän heiton peräkkäin heittämisen vaatimus on hienoa. Tietää oikeasti pelanneensa hyvin.

1. Kierros.
Jälkikäteen ei tästä mitään kovin isoa muistikuvaa. Aloitettiiin väylältä 8. Ihan hyvää tekemistä alkuun. Ysille pirkko ja kisahan alkaa niinkuin pitää. Koko kierroksella kuitenkin kaksi pirkkoa ja lopputuloksena epätyydyttynyt +3. Ratingia alle 930 joten on selvää miksi ollaan tyytymättömiä.

2. Kierros.
Uusi mahdollisuus. En ajatellut mitenkään ettei voi pelata huonommin ja ruokailun jälkeen oli ihan hyvä tunnelma. Arpakone pisti aloittamaan samalta kasiväylältä, joten eipä hätää.
Kasin avaus oli vasemmalla ja vähän joutui puttaamalla saamaan kiekko helpolle par-etäisyydelle. Parilla jatketaan kuitenkin. Ei mitään hätää.
9. Hysseavaus oli vähän leveä, mutta ryhmän mielestä kävi sisällä ringissä joten par-puttia pääsi yrittämään. Valitettavasti puttaaminen on ollut kovin varovaista, joten ylämäkiputti alarautaan oli helppo toteuttaa. Bogi.
10. Keskipuu pelottaa yhtä paljon kuin vasemmalla oleva mando. Pikkuisen antsaa joten kiekko oikealle ja pompulla sieltä vasemmalla. Hetki arvottiin menikö mando väärin, mutta sijainti oli sellainen ettei tainnut mennä. Huono paikka kuitenkin ja hieman epätoivoisesti jälkikäteen ajateltuna yritin forerolleria. Tässä kohtaa voi huomata ettei ihan ole ajatus nyt mukana. Jälkikäteen ajateltuna oli itsestään selvää, ettei tuosta paikasta saa paria joten olisi pitänyt keskittyä pelaamaan vain se bogi pois. Turha riski joka nyt ei eskaloitunut. Tuossa kohtaa en tajunnut että se oli tyhmä ratkaisu. Ehkä siinä oli jokin toive että kiekko rollaisi putille. Todennäköisempi vaihtoehto oli rollata outtiin, joten puusilmä mikä puusilmä.
11. Pelailtiin pois varoen mandomissiä.
12. Tässä sitten lähdettiin vetämään Shrykellä kovaa 8m korkeaa heittoa outin päälle josta sitten feidattaisiin ehkä jopa jonkinlaiselle putille. Niin mä olin sen suunnitellut. Ei onnistunut. Liian matala käänsi senverran yli ettei koskaan palannut inboundsiin. Aika vaikea jatkopaikka johti seitsemän metrin puttiin. Tässä kohtaa sitten todennäköisesti sielu särkyi. Putti oli huono ja meni puoli metriä oikealta ohi. Tiedän mikä oli pielessä, mutta kun pistin varovaisen haaraputin alarautaan niin triplabogin jälkeen en palannut enää tälle planeetalle.
Jone jälkikäteen kertoi nähneensä kaverin olleen ihan kipsissä. Niinhän se oli. Ei tuntunut onnistuvan mikään ja näin kaikissa paikoissa vain mahdollisuuksia epäonnistumisille.
Sitten oikeastaan loppukierros kerättiin bogeja eri paikoista. Ei kovin tarkkoja muistikuvia muuta kuin epätoivoisesta yrityksestä saada pelistä kiinni. Kyllä sinne väliin mahtui kahden pirkon putki, mutta lopputulemana +9.
Epäonnistumista kuvastaa ehkä parhaiten se, että olen nyt pelannut 169 kilpailua. Niissä on keskimäärin varmaankin vähän yli kaksi kierrosta, joten saattaa olla lähelle 400 kilpailukierrosta takana. Tämä oli kolmanneksi huonoin ikinä. Taikapisteitä 877 alustavasti, joten syvällä uitiin. 80 pistettä alle oman ratingin.
Sillä lailla.

Mökillä istuin saunassa oluen kanssa ja yritin saada kiinni mistä homma kiikastaa. En keksinyt kuin yhden helpon syyn jota ei voi käyttää. Silmäleikkauksen jälkeen tämä oli toinen kilpailu, joten voisi selitellä sillä. Ei se oikein toimi kun kuitenkin Tammisaaressakin sain pelattua ainakini yhden hyvän kierroksen. Jos silmät ovat nyt erilailla vinossa kuin aiemmin niin en sitä ainakaan mitenkään huomaa.

Loppupäätelmä saunapalaverissa oli sama kuin jo mökille ajellessa. Aivan liikaa ajatuksia päässä. Heittämään lähtiessä pitäisi päättää missä asennossa kiekko heitetään ja mihin tähdätään. Vauhdinotossa ehtii tällä hetkellä tulla häiritseviä ajatuksia esimerkiksi vasemmalla olevasta outista jolloin ranteellahan sen korjaa helposti. Eli jostain syystä ei vain luota omaan tekemiseen.
Tämä on aika hämmentävää. Itse olen aika paljolti sitä mieltä, ettei ihminen oikein saa valita mitä murehtii joten tämän kanssa voi olla vähän vaikea päästä suoraan eteenpäin. Tietenkin on helppo sanoa että "älä mieti", mutta jokainen joka miettii tietää ettei se niin toimi.

Kolmas kierros sunnuntaina. Heräsin aamulla siihen, että tuntui ettei ole mitään hajua siitä miten tätä peliä pelataan. Oli aika jännää juoda aamukahveja ja lähteä Karkkilaan kun tiesi vielä että kun pelataan golf-lähdöillä niin lämmitteleminen väylillä ei ole mahdollista eikä kunnollista lämmittelyalustaa ole. Vielä kun aloitetaan ykköseltä jossa pitää osua triplamandon läpi (johon törmäsin kiekolla toisella kierroksella) niin meinasi olla jännää.
Koskapa päivät eivät ole veljiä keskenään avasin ykkösväylän kakkosrinkiin suoralla heitolla ja heitto tuntui olevan ihan ok hanskassa.
Alkukierros pariin kunnes seiskalle sain birdien. Tuntui vähän hämmentyneeltä kun peli kulkee aika normaalisti eikä siihen ole mitään syytä.
Kasille sitten kun pitää heittää annukkaa niin laitoin sitä vähän lisää ettei olla taas vasemmalla. Sisäkurviin josta onnekas pomppu väylälle.
35m korille. Polvelle. Kaksi aukkoa joista molemmat alle neljä metriä. Ei hätää, mä osaan tämän. Forella pikku annukka lähtee niinkuin ajattelinkin eli hyvä heitto. Ei vain ymmärrys riitä, että kun heittää noin hiljaa niin se feidaa aiemmin. Outtiin. Viiden metrin putti ylämäkeen on jälleen helppo, mutta eihän se mene. Tuplabogey.
Ysiväylällä on romahdus lähellä kun aiemman kaltainen hysse käy juuri ja juuri ilmeisesti sisällä ollen jälleen outissa. Pistän kuitenkin putin sisään joten parilla jatketaan.
Peli kulki sitten enimmäkseen paria pelaillen, puttaaminen on kuraa, mutta lähinnä homma toimii normaalisti. Sinne loppupäähän yksi pirkko ja par-tuloksella kilpailu on valmis. Olipa kiva kun oli kolmas kierros. Aika tarkaan alustavat ratingit siihen 960 mikä on rating tällä hetkellä.

Nyt sitten on saatava tuo putti jonkinlaiseen kuntoon. Hyväksi puttaajaksi tuskin tulen, mutta jos itselleen hyvällä tasolla puttaa niin se olisi jo kiva. Puttikorilla saan rytmiin hinkkaamalla kohdalleen, mutta nyt olisi tärkeää saada putattua kisaputteja eli meikäläinen yrittää nyt käydä viikkokisoja sillä logiikalla että putataan "normaalisti" vaikka sitten viisi kertaa per väylä.
Ehkä se sitten siitä.
3
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 20.05.24 - klo:10:42 »
Vaatimattomana miehenä unohdit mainita, että "pitkällä" väylällä, joka siis on tasamaata ja OB:t reunoilla
lähti 130m avaus ! Se on MP50 luokassa kovaa valuuttaa.

Kaikenlaisia vahinkoja sopivalla tuulella voi sattua.

4
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by Ari on 20.05.24 - klo:10:41 »
Videoinnista voi olla paljonkin hyötyä. Toisaalta voi olla helppo nähdä virheitä joiden korjaaminen on todella vaikeaa.
Itsellä ollut aika samanlaisia kokemuksia. Juuri silloin kun luulen heittäneeni rennosti ja hyvinkin näkyy kuinka kankea rautakanki ei jousta mistään kohtaa ja voi vain ihmetellä että osuu mihinkään.

Tekniikkavirheiden korjaaminen on tietenkin oma mielenkiintoinen aiheensa ja siitä voi saada ihan uudenlaista riemua pelaamiseen.

Viime vuonna sain hartioita käännettyä enemmän ja sain kiekkon selvästi enemmän vauhtia. Asiaan piti keskittyä ensin kovasti, sen jälkeen se toimi aika kivasti ja nyt sitten tuntuu että talven aikana on palattu vanhaan enimmäkseen kädellä heittämiseen. Ja tietenkin nokka pystyssä.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 14.05.24 - klo:21:11 »
Katselin itse noita omia avauksia vähän tarkemmalla silmällä ja freimi kerrallaan. Olihan se aika karmeaa katsottavaa. Toki jotain asioita oli kohdallaankin.

Kaikki avaukset lähtevät kropan takaa. Sitten kiekko tekee pyöreän liikkeen ukon ympäri, ja irtoaa satunnaisessa kohdassa kädestä. Ei ole oikein tarkkuutta sellaisessa. Sitten syytin tuuliolosuhteita usein, ja tottahan se vähän vaikuttikin, mutta kun katsoin nyt takaa kuvattua videota, ja vertasin kiekon todellista lähtökulmaa siihen, mitä kuvittelin heittäväni, niin olihan niissäkin melkoisia eroja.

Alakropasta ei tullut mitään tehoja heittoon. Vyötäröstä alaspäin mies vain seisoo jarruna, ja käsiparka yrittää tehdä työtä.

Kävelen jokaisen heiton perään, niin että pönkkää ei taida olla nimeksikään. Siitä vielä lisää tehoja pois. Puhumattakaan siitä, että sen takia pelkään noita korotettuja laitureita, joilta pitäisi uskaltaa heittää. Ei uskalla, kun tulen pää edellä kiekon perässä jos tuollaiselta putoan.

No, mielenkiintoista oli noita katsella, ja juuri siksi pyysinkin kuvaamaan omat heittoni. En suinkaan sillä, että pääsisin näyttämään YouTubessa, miten hyvä pelaaja olen.

Toinen kierros Hiiskassa meni ihan leikkimiseksi. Heti ensimmäisellä väylällä avasin kiekolla, jonka olin ostanut viisi minuuttia aiemmin. Itselle täysin tuntematon moldi. Oli "hiukan" vakaampi kuin kuvittelin. :) Otin kolmosväylälle taaskin lumiukon, ja sen sellaista. Lukuisia heittoja heikompi tulos kuin lauantaina, vaikka silloinkin pelasin huonosti. Tuloksen teon kannalta pahinta on se, ettei huono peli haitannut tippaakaan. Oli kiva heittue ja hauska pelata, vaikkei heitto kulkenutkaan. Vähän sellainen höntsäkierros. Luulen, että koko kesä tulee olemaan tätä samaa. Ei ole oikein mitään syytä keskittyä tekemään tulosta. Mitäpä minä sillä tuloksella.

Maanantaina käytiin korkkaamassa Äänekosken Liikuntapuisto tälle kesälle, ja tänään sama uusiksi. Lopputulos taisi tänään olla siinä nollan tuntumassa, ehkä vähän päälle. Eilen ei tullut edes laskettua. Tänään joku halusi merkata tulokset. On kesä. Olisi sortsikelit. Ensimmäiset hyttyset saapuivat.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by letiss on 13.05.24 - klo:10:58 »
Vaatimattomana miehenä unohdit mainita, että "pitkällä" väylällä, joka siis on tasamaata ja OB:t reunoilla
lähti 130m avaus ! Se on MP50 luokassa kovaa valuuttaa.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 12.05.24 - klo:11:35 »
Aika paljon on ollut töitä joten heittäminen on ollut rajoitettua. Eilen käytiin Karkkilassa pelaamassa eikä peli oikein kulkenut. Saunapalaverissa mietiskelin päivän tapahtumia ja totesin ettei juuri nyt ole luottoa oikein mihinkään tekemiseen. Ihan liikaa miettimistä josta seuraa varovaisia heittoja tai ylikorostunutta tekemistä.
Mistä se sitten johtuu lienee toisarvoista eikä edes merkittävää. Miten siitä pääsee eroon lienee nyt isoin juttu.
Eilen pihahommia tehdessä pidin lyhyitä puttiharjoituksia puttikorilla. Teknisesti on hyvin tiedossa mitä pitää tehdä ja takajalasta se homma on kiinni. Liian usein on ihan liian hankalaa potkaista sillä takajalalla eteenpäin. Sitten kun kierroksella ei putti kulje niin alan ylivarovaiseksi joka ei ole vaihtoehto jos haluaa pelata hyvin.

Kaatis siis kutsuu. Itseluottamusta heittämiseen pitää saada. Onneksi en ilmoittautunut Hyvinkäälle.
8
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 12.05.24 - klo:07:03 »
Discooter Open Hiiska, ensimmäinen päivä takana. Neljään ensimmäiseen väylään bogi, quatrobogi ja tuplabogi. Olisi saattanut mennä moti, mutta kun olin vain pelailemassa, niin en välittänyt. Pelasinkin ihan kohtalaista peliä aina viimeisille väylille asti. Voisiko alun laittaa kamerajännityksen piikkiin? Mua nimittäin oltiin kuvaamassa siellä. Ei kyllä voi, pelasin vain huonosti.

Tässä kuitenkin linkki, jos kiinnostaa katsoa

9
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 10.05.24 - klo:19:05 »
#Rata 190 Puumila kihniö.

Ihan ok puistorata nurmikolla. Opasteet vähän ihmeelliset omatekoiset. 3/5


Väylä 1: Puumila - keltainen #1
Pituus 85 metriä. Par 4

Väylä 2: Puumila - keltainen #2
Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 3: Puumila - keltainen #3
Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 4: Puumila - keltainen #4
Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 5: Puumila - keltainen #5
Pituus 90 metriä. Par 4

Väylä 6: Puumila - keltainen #6
Pituus 57 metriä. Par 3

Keltainen pelattu.

1.4
2.4
3.3
4.2
5.3
6.3 Tulos +1
10
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 10.05.24 - klo:18:59 »
#Rata 189 Pyhäniemi DiscGolfPark Kihniö

Eipä tää ollutkaan ihan niin helppo kun kartalla näytti. Niemellä tuuli tosi kovaa kun järvi vieressä. Tuuli tekee lyhetkin väylät hieman haastavaksi. Metsään kun siirrytään väylällä 9 ei tuullut enää niin kovaa. Kuiteskin aika lyhitä väyliä kaikki 18 eli aika helppo, mutta ei kuitenkaan ihan helppa ollut sillä puihin osuu helposti ja tuulinen sää tuo myös haasteita. . Alkuun väylät 1-8 ovat aika hyvällä polulla, mutta kun siirytään väylälle 9 niin siellä on paljan metsäisempiä väyliä. Ihan ok rata ja aika aloitteljioille ja lapsille sopiva 3/5

1.3
3.3
3.4 Roll monttuun. Pirkkuputti bogiksi.
4.3
5.4
6.4
7.3
8.3
9.3
10.3
11.4
12.3
13.3
14.4
15.3
16.3
17.3
18.3   tulos +5  Huonompi tulos kuin launosella vaikka launonen oli paljon veikeampi.  Tuuuli tekee vaan helpomman radan vaikeammaksi. Tyynellä menis tää rata varmasti paljon paremmin. ei hyvä tulos näin helpolle radalle.

Pages: [1] 2 3 ... 10