Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 07.12.22 - klo:21:25 »
Itsenäisyyspäivänä tuli pelailtua.. ei jaksanut pitkälle mennä niin valittiin oikeita kiekkoja mukaan ja kohti Oittaan camping rataa.
Pari astetta oli pakkasta ja hieman tuuli. Alkuun vähän hukattiin paikkoja huonoilla avauksilla mutta 10 väylästä eteenpäin painettiin 8 pöröä ja bogey ja lopputulos oli -8. Ihan jees.
Päätettiin vetäistä toinenkin kierros kun tiedossa oli että keskiviikkona valkoista tulee taas enemmän  kun perus omakotiasujaa kiinnostaa. Homma jatkui paremmalla etu ysillä mutta samanlaista super loppua ei koettu joten sama -8 sieltä korttiin.
10 ringin missit oli 4kpl eka kierros ja 3kpl toinen.
Tavoitteeseen sen osalta siis päästiin. Nyt tulee taas lunta tupaan, joten ei auta muu kun viedä kori sisätiloihin ja keksiä jotain kivaa treeni putti settiä.
Vuosi loppuu taas ja kohta pitää pelikirjaa Skogbyä varten ruksata kasaan. Forella ei voi oikein kuin nepata ,joten rystyllä mennään.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 06.12.22 - klo:10:31 »
Sunnuntaina Oittaan Camping radalla tuli käytyä vähän ulkoilemassa. Pikku bägillä mentiin varovasti valkoisen lumeksi kutsutun aineen ympäröimänä.
Ykkösväylälle hieman epäpuhdas fore ja olkapään nivel hiukan otti kipeetä. Ei muuten haitannut mutta otti putissa vastaan nostaessa kättä ylös ja veteli sitten kiekon oikealta ohi useamman kerran. Lopputulos kuitenkin -4 ja 4kpl 10m ringissä missejä joten se tavoite taas saatiin aikaan. Toki se ei paljoa hymyilytä ettå ollaan avauksilla ringin ulkopuolella ja vetäistään kokonaan ohi laitteesta.. no paluu putit kuitenkin painettiin pönttöön.
Lepo nyt ei suoranaisesti näytä auttavan tuohon olkapään tilanteeseen koska siellä kiertäjäkalvo ilmeisesti on jollain tapaa riekaleina ja lämpimänä kuitenkin kivuttomasti toimii. Ehkä sitä jumppa kuminauhaa pitää jaksaa liikutella. Vuoden viimeinen pdga kisa siellä siintää Skogby end of 2022..täytyy makkara grilli nyt ainakin kaivaa hangesta ulos. Pitäis varmaan käydä skogbyssä heittämässä.

3
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by Ari on 02.12.22 - klo:13:40 »
Sustahan tulee vielä talven aikana Meikun kuningas. Onhan se aina hienoa jos ei koko aikaa mihinkään satu.


4
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 02.12.22 - klo:13:37 »
Tämä on nyt varmaankin sitten se offseason. Pari kertaa olen ollut melkein menossa heittämään, mutta aina on keksinyt jotain miksi ei sitten kuitenkaan. Lunta on maassa senverran ettei koko aikaa ole mielessä frisbeen heitteleminen.
Seurarintamalla tietenkin valmistellaan tulevaa kautta ja eilenkin hallituksemme kokoontui ihmettelemään tulevaa syyskokousta ja tietenkin samalla budjetoimaan ensi vuoden tapahtumia. Eli mielessä on kyllä kaikenlaista.

Seuran pipokin oli ensimmäistä kertaa päässä.

Ensi kauden ajankohdat kiinnostaisi tietenkin jo kovasti. SM-kisat vanhuksille järjestetään Valkeakoskella, mutta johtuen kaikista muista mahdollisista kilpailuista liitto sovittelee päivämääriä kaikenmaailman tourien ja muiden kisojen suhteen. Siinä onkin jokavuotinen säätö ja show liiton henkilökunnalla. Ehkä ne sieltä hiljalleen saadaan varmistumaan.
Avoimen luokan osalta siirrytään varmasti koko ajan enemmän siihen, että tourien järjestäjät järkkäävät kisansa silloin kun itselle sopii koska toureja ja kisoja kovillekin pelaajille on niin paljon ettei keskinäinen sovittelu ole ihan yksinkertaista. Jos ymmärsin oikein niin Eurotour pisteli päivämäärät kohdalleen ihan vain itsekseen ja nyt sitten muilla järjestäjillä onkin miettimistä että otetaanko Eurotour huomioon vai mennäänkö omilla aikatauluilla ja luotetaan omien kisojen vetovoimaan. Onhan siinä miettimistä.

Ihan kohta jaellaan jo ensimmäisiä EM-kisapaikkoja ratingin perusteella. Viiskymppisissä ei taida olla suomalaisista kukaan niin korkealla, että suoria ns. henkilökohtaisia paikkoja olisi jaossa suomalaisille. Sen jälkeen sitten pistävät maittain jakoon edustuspaikat, jonka jälkeen maat sitten ihan itse päättävät millä logiikalla ja kenet halutaan lähettää maata edustamaan. Itse sain hilattua ratingia suomalaisten keskuudessa sinne kärkiporukkaan viiskymppisissä, joten jos vain paikkoja on tarpeeksi niin voihan sitä käydä sellainenkin vahinko että pääsisi maataan edustamaan. Kisat on Unkarissa, joten ennenkuin EU on päättänyt unkarilaisten tukirahojen poisvetämisestä, Unkari päättänyt tukeeko se Suomen NATO-jäsenyyttä ja muutamaa muuta poliittista päätöstä niin katsotaan sitten miten frisbeegolf politisoidaan osaksi kokonaisuutta.
Toivotaan tietenkin että järki voittaa ja kaikilla on jo ensi kesänä hyvä mieli, mutta onhan tässä nähty minkälaista väkeä tuolla on touhailemassa.

Ensi kautta olen aloittanut valmistelemaan siten, että aloitin bodaamisen. Salillakäynti on edelleen yhtä hankalaa kuin aiemminkin. Pakko aikatauluttaa ja kieltää itseltään turha säätäminen niin tulee käytyä. Hauiksen näyttämiset on taidettu tällä iällä jo näyttää, joten enemmän kiinnostaa yleiskunnon nostaminen. Parasta salillakäynnissä on edelleen se kun se on ohi ja voin olla tyytyväinen itseeni kun olen saanut itseni pakotettua sinne.
Salilla oma protokolla on painaa viiden minuutin sykkeiden nosto yleensä polkemalla fillaria. Sitten mennään sellainen 40 minuuttia parilla juomatauolla laitteelta toiselle jakaen rasitusta eri ruumiinosille. Sitten lopuksi viitisen minuuttia joko fillaria tai soutulaitetta. Sykkeet ylös ja lihaksia rasitukselle. Kai se on jotain circuittia tai jotain. En tiedä.
En edelleenkään tiedä mitä laitteita ne on siellä, en pysty siis keskustelemaan nimillä niistä vempeleistä ja niiden hyödyistä eri paikkoihin.
Aiemmin mulla oli ohjelma jossa luki käytännössä ne numerot joiden perusteella etsin sen laitteen mitä piti vedellä ja lapusta katsoin paljonko painoja aluksi laitetaan. Se oli helppoa. Nyt kun meni uudelle salille niin numerothan on eri ja laitteetkin ainakin eri värisiä.
Koen olevani jo senverran kokenut saliheppu, että pystyn tavoittamaan eri ruumiinosat suhteessa niihin vehkeisiin. Niitä sitten vedellään, painot olen koittanut valita niin että rasitus tulee enemmän toistojen kautta kuin yksittäisillä vedoilla. Tätä sitten koitetaan jatkaa omaan vapaaseen tahtiin itsensä pakottamalla. Tiedossahan on että hyvää se ihmiselle tekee, mutta kyllä tässä on meikäläisellä tekemistä.
Aluksi kun kunto on heikko niin on helppo tiedostaa miksi siellä käydään, mutta sitten kun alkaa bodaaminen tuottaa hieman tulosta niin tekosyiden keksiminen helpottuu kun ei ole sellaista painetta koko ajan rampata kun ollaan niin hyvässä kunnossa.

Ai saakeli. Tein puolen vuoden sopimuksen, eli toukokuun alkuun asti olisi tarkoitus yrittää bodailla tasaisesti ja kesä tehdään sitten jotain ihan muuta kun asutaan mökillä ja mitä kaikkia tekosyitä sitä nyt jo ehti keksiäkään.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 01.12.22 - klo:10:36 »
Pitkin syksyä olen valitellut, mutta nyt on aika laittaa sille piste. Kyynärpää on siinä kunnossa, että kiekkoihin en koske ennen kuin siitä on kipu hävinnyt. Ennen sattui vain, kun kättä suoristi. Nyt käsi oireilee jo koukistaessakin. Ei se näemmä parane, jos jatkaa samalla tavalla. Taidan pitää loppuvuoden taukoa. Tammikuussa on reissu Espanjaan, ja siellä olisi mukava pystyä pelaamaan.

Nyt täytyisi keksiä jotain muuta tekemistä vuoden synkimmän ajan yli pääsemiseksi. Jos vaikka viinakaupassa kävisi tai jotain. Ei pääsisi radalle, kun ei ole ajokunnossa. Kestääköhän käsi karjalanpiirakoiden ajelua? Ensi viikolla lupasin mennä piirakkatalkoisiin. Haruki Murakamilta on käännetty uusi kirja suomeksi. Sen lukemiseen saa yhden päivän menemään. Jos kaikki rahat ei menisi sähkölaskun maksuun, voisi ostaa pelitietokoneen… hmm... mitäs vielä…

Eilen kävin Suolahdessa ledeilemässä. Sinne on helppo mennä tästä mökiltä. Rata muuttui yllättävän haastavaksi, kun ei ollut kuin nämä pari ledikiekkoa, joilla olen Äänekoskella pelannut. Suolahdessa on enemmän väyliä, jotka kääntyvät oikealle. Äänekoskellahan niitä ei ole ainuttakaan. Siihen kun päälle se, ettei uskalla oikein kämmentäkään heittää, ja rystytkin puoliteholla, niin eihän siitä oikein mitään tullut.

Jyväskylän reikäpeliturnauksessa annoin luovutusvoiton. Peli oli jo sovittuna ensi lauantaiksi.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 28.11.22 - klo:07:56 »
Eihän pelaaminen jäänyt vain Peurungan viikkoisoihin (-3, Metrix 995), vaan illalla tuli lähdettyä vielä Äänekoskelle ledeilemään, kun ei nyt napannut istua kotona jalkapalloa katsomassa. (+2, Metrix 957). Sitä paitsi olosuhteet olivat erinomaiset: lunta ei ole vielä satanut, ja maa on jäätynyt kovaksi.

Kummassakin kisassa puttaaminen oli erittäin hankalaa. Peurungassa oli ainekset heittää todella erinomainen tulos, mutta ainakin viisi kertaa puttasin alarautaan tai ketjuista ulos hyvin läheltä. Kyynärpäähän sattuu sen verran, että käsi ei vain suostu suoristumaan lyhyissä puteissa. Sitten taas pitkissä liike on sen verran nopeampi, että putti lähtee paremmin. Niissä ei ollut tuuri mukana, vaan pari kolme ylipitkää sain vain melkein korin.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 27.11.22 - klo:19:05 »
Jäi mainitsematta että ei sattunut mihinkään ja tavoitteeseen päästiin eli vain 4kpl puttimissejä 10m ringissä. Kai se tästä taas jotenkin pomppii pelailu eteenpäin. Lunta vaan alkoi olla jo harmittavan paljon. Pelasin muuten talvikeliin sopivalla kaikki mustat kiekot mukaan bägillä ja vanha soft joutsen mustana toimikin putti touhussa aika hyvin.
8
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 27.11.22 - klo:14:19 »
Meilahden viikkokisat sunnuntaina 27.11.2023
Uutta lunta oli satanut muutama sentti lisää ja sää ennustus ei luvannut mitään kaunista, joten pelaajia metrix rating luokissa oli yhteensäkin vain 21kpl.
Ratana oli 19 väylää joista 16 perus layout lisänä harkkakorilla, millenium tunnelilla ja extra pitkä vastapallo kahdella tuplamandolla höystettynä.
Omassa pelissä muutamat avaukset jäi sormiin kylmän sään takia ja sieltä niitä bogeja kerättiin.. kuitenkin puttiringissä tekeminen oli hyvää. Vain 4kpl missattuja putteja 10 ringissä. 3kpl ringin ulkopuolelta sisään. Pöröjä 6,par 6 ja bogeja 6. Vastapalloväylältä liian varovaisella pelillä +3. Se oli siis lopputulos ja oman luokan voitto..
Tänään pelattiin liian varovaista peliä ja hieman lepsuja oli osa avauksista. Ei kuitenkaan käteen sattunut ja tulos parani käytännössä  8 heittoa viikon takaisesta kun nyt lisäksi pelattiin millenium tunneli josta tuli bogey korttiin.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 26.11.22 - klo:15:10 »
Reikäpeliturnauksen ensimmäinen kierros oli tappio. Kahdella häviöllä putoaa kisasta. Pelattiin Vitapoliksen ysiväyläinen, ja jo ensimmäinen väylä näytti missä mennään: puttasin 5 metrin paluuputin ohi. Lämmitellessä taas en saanut kiekkoa korin ohi millään, joten ilmeisesti oli jotain kisajännitystä, vaikkei siltä tuntunut. Kaverilla taas tuntui putit uppoavan hyvin, joten olin jo kolmen väylän jälkeen kaksi heittoa perässä. Vähän jo aavistelin, että kisa oli nähty, ja niin siinä kävi, etten saanut peliä enää kuntoon. Seitsemän pelatun väylän jälkeen olin kolme heittoa perässä, joten minun pelit jatkuvat looserilohkossa.

Eilen kävin Äänekoskella ledeilemässä illalla. Taisi olla kolmas tai neljäs ilta peräkkäin. Eipä ihme että kyynärpäähän sattuu nyt kaikki. Huomenna ajattelin käydä kutenkin vielä Peurungan vuoden viimeisessä viikkokisassa.
10
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 25.11.22 - klo:00:26 »
Maailmassa näyttää vielä toivoa olevan kun toistaiseksi viimeisen tulevan NDGE kilpailun kisapäivä on selvillä ja maksujakin pääsee innokkaat maksamaan hyvissä ajoin. Sainkin sieltä jo ensimmäisen joululahjan, jamolle kiitos ja huhtikuussa päästään taas siivuttamaan.
Se tarkoittaa samalla että piazza open 2023 kisapäiväkin on lukkoon lyöty ja on lauantaina 22.04.2023 viikko ennen NDGE kisaa kuten tavallista. Tuosta ilostuneena ilmoittauduin jo ensi sunnuntain Meilahden viikkokisoihin. Sama layout ,enemmän lunta mutta aavistus vähemmän tuulta olisi tiedossa. Pitää katsella jos vaikka löytyisi jotain mukavaa nakeltavaa joka toimisi jollain tavalla. Rintalihas tuntuu olevan ok,mutta olkapään nivel ei levosta tykkää ja jäykältä tuntuu.. tarttis varmaan tehdä tuolla jumppa kuminauhalla muutakin kuin antaa sen kerätä pölyä.
Pages: [1] 2 3 ... 10