Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Henruso

Pages: 1 [2] 3 4 ... 20
16
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« on: 18.04.15 - klo:18:35 »
Voisin hyvin kuvitella että jos jollain karkaisi kova avaus tulla Talin 5.:lla oikein kunnolla oikealle jyrällä kiekolla, niin että kiekko menisi jostain mandon kohdilta yli rajojen ja skippisi sitten asfaltilta takaisin sisälle ennen seuraavaa mandoa, niin voisi olla hiukan vaikea määrittää että kummalta puolelta mandoa meni (ja mistä jatketaan). Vastaava tilanne mikäli eka mando oikealta puolelta ja sitten ei nähdä skippikö takaisin toisen mandon oikealta vai väärältä puolelta. Sen verta ovat ekat mandot muistaakseni tiipaikalta katsoen piilossa...

18
Frisbeegolf / Vs: Frisbeegolfin etiketti
« on: 18.04.15 - klo:13:26 »
Pitääkö virallisella radalla pelatessa noudattaa PDGA:n sääntöjä vai saako niistä joustaa? Pitääkö noudattaa virallisia lajin sääntöjä jos ne tuntee vai voiko pelata "vähän sinne päin".???

Minusta tämä on hieman kahtiajakoinen homma. Silloin kun radalla on paljon muita pelaajia, niin näkisin että niissä asioissa missä sääntöjen noudattamattomuus kasvattaa selkeästikin tapaturman riskiä, niin tulee noudattaa sääntöjä. Tyypillinen esimerkki voisi olla esim. se että jos avaus lähtee ihan hanskasta ja päätyy jonnekin pitkälle OB:n taakse viereiselle väylälle, niin ei lähdetä jatkamaan sieltä minne kiekko jäi, vaan suosiolla jatketaan siitä OB.n rajalta / dropparilta. Toisaalta taas mikäli rata on lähes autio, eikä vaaran paikkaa ole (eikä tule liikaa hidastettua muuta peliväkeä), niin tällöin voi halutessaan jo hieman soveltaa sääntöjä. Järki tietty aina mukana!

Opastatko pelikaveria säännöissä vai annatko löysää ?

Tämä riippuu itsellä ainakin ihan tilanteesta. Jos on ns. kaljakiessi kyseessä (joita ei tosin juurikaan koskaan enää nykyään tule harrastettua), niin tällöin se ei ole niin justiinsa. Jos kyseessä on viikkokisakierros, niin se riippuu hieman tilanteesta. Jos pelaaja on vasta juuri aloittanut lajin, niin en rupea liikaa nipottamaan pienistä foot-faulteista yms. vaan annan kaverin ennemminkin keskittyä ja nauttia suorittamisesta. Neuvon tietty aina jos sopiva paikka tähän sattuu, että oppisi säännöt alusta alkaen. Sitten taas jos kyse on jostakusta jo hieman pidempään pelanneesta, niin tällöin huomautan yleensä kaikista teknisistä virheistä, mikä yleensä onkin kokeneempien pelaajien mielestä enemmän kuin ok. Sitten taas jos kyse on PDGA-kisasta, niin tällöin mennään jo hyvin pitkälle sääntökirjan mukaan, eli huomautan muiden virheistä yhtä lailla kuin kysyn omistakin, jos epäilen että tein jotakin väärin (esim. kaaduin hieman putin perään tms.). Joskin mainittakoon, että mikäli pelaaja tekee jonkun ihan ultimate-hienon suorituksen johon sisältyy hyvin pieni virhe (esim. puttaa jostakin 20 metristä säkkiin ottaen hieman laittomasti edessä olevasta puusta tukea), niin itse en rupea kyllä tässä vaiheessa enää huomauttamaan asiasta. Suoritus on sen verta kuitenkin hieno, eikä viitsi turhaa antaa kaverille huonoa fiilistä noin pienestä. Paskanjauhannasta, kiroilusta yms. huonosta käytöksestä en kuitenkaan koskaan muita huomauta, koska näissä asioissa ei itselläni ole varaa sanoa yhtään mitään kenellekään koskaan. Eikä muiden manailu, läpän heitto yms. edes itseä ole koskaan häirinnyt. Oma huono käytös sen sijaan kyllä häiritsee itseä sekä muita.

Otatko itse  kaverikiessillä "lien" just niinku pitää vai hölläätkö hieman?????

Tää onkin yllättävän monimutkainen asia. Joskus (etenkin talvella kun on lunta tai kun sataa kaatamalla vettä tms.) tulee harrastettua sitä että kääntää vain kiekon maassa ympäri, sen sijaan että laittaisi minin maahan. Normikiesseillä, viikkokisoissa yms. pyrin kuitenkin välttelemään tätä tapaa. Ei niinkään siis sen takia että kokisin tämän epäkunnioittavaksi lajia kohtaan (koska todellisuudessahan tällä ei voi saavuttaa minkäänlaista etua), vaan ennemminkin sen takia että "huonot" tavat jäävät helposti lihasmuistiin ja tätä saattaa sitten tulla herkemmin tehtyä vahingossa ihan kunnonkin kisoissa. Joskin olen huomannut sen että jos esim. viikkokisakiessi on mennyt täysin penkin alle (ollaan siis esim. jotakin +10 tuloksessa kierroksen lopun lähestyessä), eikä yksinkertaisesti enää vain "kiinnosta", niin tällöin saattaa loppukiessillä tulla harrastettua tuota kiekon kääntämistä ympäri sekä sitä että jos on putannut kirjaimellisesti korin alle, niin tulee vain suoraan nostettua maassa oleva kiekko koriin.

Varsinaisia foot-faulteja eli että esim. joku tukipiste olisi vääräsää paikassa en koskaan tee tahalteen, vaan pyrin aina ottamaan asennon kunnolla kiessin vakavuudesta riippumatta. Tässä olen itseni kohdalla huomattavasti ankarampi kuin mitä olen muita kohtaan. PDGA-kisoissa sitten ollaan tarkempia myös muiden kohdalla.

19
Neuvoisin käyttämään aikakonetta ja siirtyä vielä muutamaa vuotta aikaisempaan aikaan. Ja käskisin alkaa punttaamaan 13-15-vuotiaana ja ottamaan asioista kerralla kunnolla selvää. Ei joskus 21-vuotiaana tietämättä mistään yhtään mitään ja sitten lopulta ottaa asioista selvää joskus +25-vuotiaana kun ei kroppa enää meinaa kestää kovaa treeniä. Ja tätä kautta sitten pysyisi terveempänä fribailussakin...

20
Frisbeegolf / Vs: Lajin parissa tapahtuu
« on: 17.04.15 - klo:19:24 »
Jyväskylän friba-skenessä menee lujaa, ratojen määrä nousee vuoden 2015 kolmen uuden radan myötä peräti kahteentoista ja muutenkin kiekkoilurintamalla tapahtuu:

Jyväskyläläiselle frisbeegolfille maailmanlaajuinen tukija

Nonni. Mikä v***u siinä oli vuonna 2009 ku kyselin radan perään ja aina tuli että vuoden päästä järkeillään. Nyt kun on muuttanu pois niin suurinpiirtein takapihallakin olis ollu rata!


)"#!(%(!(%!)?!%=!?!?%

:D Päivän hymyilyt! :D

Ei mulla muuta... ;)

21
Frisbeegolf / Vs: Frisbeegolfin etiketti
« on: 17.04.15 - klo:19:20 »
Meillä Suomessa hiljaisesti paheksutaan alkoholiongelmaisia, mutta ei itse juomista. Mystinen on tämä meitin kulddyyri.
Kyllä täällä ihan juomistakin paheksutaan hyvinkin monissa asioissa, esim koska viimeksi olet työpaikkalounaalla nähnyt vesilasin tilalla lasillisen viiniä. Täällä (Suomessa) tuntuu olevan vähän kieroutunut kulttuuri alkoholin kanssa, jonka mahdollisista syistä en edes halua lähteä keskustelemaan. Kuitenkin ajatusmallit tuntuvat aina menevän siihen, että jos ottaa jotain alkoholia niin sitten pitää vetää perseet. Ihan kun ihmiset eivät voisi/saa/osaisi nauttia yhtä-kahta olutta/siideriä/lonkero ettei heitä suoraan leimata känniurpoiksi.

En itsekkään hyväksy kaatokännien vetämistä tämän urheilun parissa, mutta en myöskään turhaa nipottamista totaalikiellosta jaksa ymmärtää. Itseasiassa yhden oluen ottaminen voi tuoda menttaalipeliin jopa tiettyä rauhallisuutta (psylogolinen juttu, otettu ns rauhoittava ryyppy) jolloin myös se turvallisuus paranee. Eikä yksi olut vaikuta tekniseen osaamiseen niin paljoa, että joku olisi sen takia vaarassa.

+1 vielä täältäkin. Suomessa alkoholipolitiikka nyt vain on mitä on = ei mitään järkeä.

Ainoa mitä tulee vain huomioida, että kisoissa (siis kunnon kisoissa) on nollatoleranssi kyllä PDGA-ohjeistuksen mukaisesti paikallaan. (Samaan tapaan pitäisi olla nollatoleranssi "rentouttavien" lääkkeiden yms. käytön suhteen, mikäli ei ole asianmukaisesti lääkärin määräämiä.) Lähinnä siis haen sitä, että juurikin se yksi-kaksi-kolmekin olutta saattaa toisilla toimia varsinkin tehokkaasti hermoja rauhoittavana tekijänä, jolloin tämä taas luo epäreilua kilpailuetua niihin hermoheikkoihin nähden, jotka pyrkivät pärjäämään "kuivin suin". ;)

22
Treenipäiväkirjat / Vs: Tumin turinat (KFG)
« on: 17.04.15 - klo:18:27 »
mutta moni lätty löytyi jopa 30m takaoutin jälkeen.

Noihan oli sit sellasia 150m+ heittoja varmaan kun ylämäkeen vielä. Kovempi käsi ku meikäl rangel :)

Se Kaatiksen satasen kori vastannee varmaan tasaisella jotakin 110-115 metriä. Mutta sit jos saa heitoin lähtemään sopivassa kulmassa sinne takaouttiin, niin sehän jatkaa liitämistä lähes loputtomiin sen alamäen takia. Itte avasin kerran siitä kakkosen lyhyeltä tiiltä sinne kolmosen lyhyen tiipaikan taakse kun sattui sopivassa kulmassa flippaamaan. Ei olis tasaisella mennyt varmaan kuin jotakin 135-140 metriä. Kyl sinne pitkälle rangen takaouttiin saa kyllä jollakin 130 metriä tehoilla heitettyä kunhan kiekossa on liitoa lopussa. Vähän riski paikka painaa siellä rangella täysiä kun ei sit välttämättä tiedä yhtään minne päätyy, osuuko jotain kuuppaan kolmosen väylällä ja löytyykö lätty ylipäätään...  :)

23
Treenipäiväkirjat / Vs: Tumin turinat (KFG)
« on: 17.04.15 - klo:11:22 »
Ja nyt aletaan päästä mm. siihen juurisyyhyn miksi en itse enää osallistuisi Meilahdessa järjestettäviin rating-kisoihin melkeinpä mistään hinnasta. Siinä vaiheessa kun rata on sitä luokkaa että "pirkko pitäisi saada vähintäänkin joka toiselta väylältä ja yhteenkään bogiin ei ole varaa mikäli meinaa pärjätä", niin itseltä ainakin menee täysin kiinnostus lajia kohtaan. Varsinkin kun tähän lisätään vielä ne viikkokisa- yms. sankarit, jotka heittävät kotineppailuradalla jotakin 100 kierrosta vuodessa, samalla kun itse tulee pelattua samalla radalla se 0-5 kiekkaa per kausi. Kyllä lähtökohta minusta "kisaradalle" pitäisi olla se että birkku on palkinto ja par on "+/-0". Ts. birkkuja ei pitäisi sataa pelaajille kuin taivaalta pisaroita. Se on vielä ihan ok että radalla on se pari "pakko-birkku" väylää, joissa haastetaan pelaajia henkisesti, mutta siinä vaiheessa kun rata koostuu pääsääntöisesti näistä, niin itse ainakin puhun jo ennemminkin "hupi-" tai "putteritreeniradasta". Se että jos 100 metriä ja 150 metriä heittävät pelaajat ovat lähtökohtaisesti radan puolesta samalla lähtöviivalla (toinen avaa väylät putterilla, toinen väylädraiverilla), niin on vain minusta yksinkertaisesti väärin.

Itsekin olen tuota matikkaa jonkin verran pureksinut. Monelle syntyy helposti sellainen harhainen mielikuva että kun treeneissä menee se 80 % 10-metrisistä sisään, niin tällöin lyhyiltä "helpoilta" väyliltä pitäisi ottaa kutakuinkin 80 % ajasta birkku. Todellisuudessahan noita avauksia tulee aina silloin tällöin mogattua vaikka olisi kuinka tikissä ja puttietäisyydet vaihtelevat helposti 0-20 metrin välillä lyhyemmilläkin väylillä. Suurin harha kenties syntyy kuitenkin siitä, että harva perustallaaja (tai prookaan?) puttaa kisoissa samalla prosentilla kuin treenatessa, tai edes treenikiessillä jos niikseen on. Paineet ovat kovat ja toistotaajuus on kisoissa ihan eri luokkaa. Omasta vinkkelistäni katsottuna, yksi erittäin huono tapa aloittaa kiessi on olla ensimmäiset väylät joko avauksella tai lähärillä aina jossain 3 metrin sisällä, koska sitten kun lopulta niitä "oikeita putteja" (esim. +5 metriä) alkaa tulla, niin pahimmillaan edellisestä ennen kiessiä tehdystä treeniputista on kulunut jo jotakin 1-1,5 tuntia, jolloin tatsin saaminen puttiin voi olla vaikeaa kun ei pääse "kalibroimaan" puttia kohdalleen niin kuin treenatessa.

Pitääpä itsekin tässä "saikulla" ollessa väsätä jonkinmoinen arvio siitä kuinka eri tulokset ja suoritteet todellisuudessa arviolta jakautuvat kierroksella. Se että mitä niistä sitten voi oppia, onkin eri asia. Itsellä ainakin on jo tiedossa se, että useimmat kisat kaatuvat siihen kun tulee liikaa tuplia ja suurempia. Jos nämä saisi kitkettyä pois (esim. yksi tupla per kierros tai kaksi kierrosta, eikä yhtään isompia), niin olisi amatööreissä todennäköisesti käytännössä aina TOP-5:ssä.

24
Kaikki myydyt poistettu, uusia kiekkoja lisätty tilalle ja hintoja lähes kauttaaltaan tiputettu! :)

25
Treenipäiväkirjat / Vs: Henkan Hajatelmat
« on: 10.04.15 - klo:20:23 »
Mahtavaa, että on päässyt taas treenailemaan... :)

Eilen torstaina 9.4. reilut 1,5 tuntia draivi- ja lähäritreeniä läheisessä Prisman vieressä olevassa puistossa. Hieman joutui aina välillä odottelemaan kun sivullisia käveli aina siellä täällä. Noh, mikäs siinä odotellessa kun aurinko paistaa ja lämpötila oli jotakin 14 astetta...  8)

Luulin, että siellä olisi ollut riittävästi tilaa nakkailla myös Dessuja rystyllä, mutta ei niin ei. Eipä enää ole kovin montaa paikkaa ihan lähimaastossa, jossa pääsee kätevästi (ilman autoa) heittämään Dessuilla. :) Noh, ehkä tämä on ihan hyvä juttu, sillä vihjailisi hieman siihen suuntaan ettei niitä tarvitse enää niin paljoa käyttää kisoissa. Heitot tuntuivat hyvältä ja kroppa tuntui kutakuinkin myös kestävän.

Thunderbirdit tuntuivat entistä paremmilta heittäessä. Jäävät nyt varmasti kisabägiin, mutta kysymys kuuluukin nyt, että mitä sieltä lähtee pois? Ovat hieman nopeampia kuin Tiipparit, mutta hieman hitaampia kuin Wraithit. SL olisi varmastikin luonnollinen korvattava (nopeus Tiipparin ja Wraithin välissä myös), mutta kun highspeed/lowspeed vakaussuhde on täysin eri. Siinä missä nämä Thunderbirdit lentävät flättinä heitettynä sen 110-120 metriä suoraan, jonka jälkeen tulee maltillinen feidi, niin hieman kulutettu SL puolestaan samoilla nopeuksilla kippaa ensin hieman oikealle ja lopulta palauttaa jyrkästi vasemmalle. Olen käyttänyt tuota SL:ää mm. S-kurveihin mihin se tuntuu toimivan erinomaisesti. Nyt ei kuitenkaan tarvii nakata SL:llä enää paikkoihin, joihin Tiippari on hieman liian alivakaa. Uskoisin että tuosta Thunderbirdistä kouliintuu sekä aivan erinomainen go-to-draiveri välille 110-125 että forekiekko tiipparin ohelle lyhyempiin suorahkoihin draiveihin.

Ultrium Slaidit kuitenkin nyt osoittautuivat lopullisesti hienoiseksi pettymykseksi. Ovat vain yksinkertaisesti liian alivakaita etsiessäni kiekkoa Thunderbirdin ja dessun väliin. Käyttäytyvät käytännössä kuin kulutetut Wraithit. Olen hyvin pettynyt mm. Prodiscuksen tarjoamaan flightcharttiin sekä Frisbeepointin kiekkokuvaukseen. Eivät todellakaan ole Wraitheja vakaampia, ainakaan nämä meikäläisen kappaleet. Noh, kohta lähtee 8 kpl nättejä, bränikköjä ja ennen kaikkea identtisiä Slaideja myyntiin. Kattellaa kuinka monta menee huomenna Keravan kirppiksillä kaupaksi ja pistetään sitten loput tänne foorumille myyntiin. Soveltuvat varmasti aivan jäätävän hyvin jollekulle joka heittää hieman hitaampaa kuin meikäläinen. Täytyy kuitenkin nostaa hattua Kaille (ja kumppaneille?) siitä että tuotantoerän sisällä ovat ainakin nämä meikäläisen kappaleet kyllä varsin identtisen oloisia.

Testailtiin myös varmaan ekaa kertaa evör kunnollista pommi-pommihysseä korkean puusaarekkeen ympäri/yli (Tiippari, Thunderbird ja Wraith). Taisivat jalkamitan mukaan nuo kiekot laskeutua jonnekin välille 60-75 metriä kun ei pahemmin repinyt. Nätisti upposivat pehmeeseen multaan kaikki samassa jyrkässä kulmassa.

Meinasin jo päästä kokonaan eroon Soft Suspectista bägissä, joka roikkuu toisinaan mukanan käyttämättä kertaakaan kierroksen aikana. Käytän siis tätä kiekkoa lähinnä lyhyisiin foreneppeihin ikään kuin Firebirdmaisesti. Totesin että uudet Premium Jokerit lentävät kutakuinkin identtisesti heitettäessä forella hysseä, joten ajattelin jo että nyt pääsee yhdestä turhasta eroon. No ei. Sitten kun idioottina menin testaamaan Jokereilla foreantsoja ja S-kurveja, niin tein yhden ikävän havainnon: nehän eivät palauta ollenkaan kunnolla kulmaan pistettäessä, vaan sen sijaan siirtyvät kauniiseen liukuun. Vastaavalla lentoradalla saan nimittäin Suspectit tekemään nätin S-kurvin, juurikin kuten esim. Firebirdillä saa hieman kovempaa heitettynä. Enpä taida sittenkään päästä ihan vielä tuosta yksilöstä eroon.

Hieman hävettää että on niin julmetun montaa eri moldia bägissä, mutta ei kait siinä nyt toistaiseksi auta kun peli toimii niillä kiekoilla mitä tulee käytettyä. "Reikiä" on nykyään huomattavasti vähemmän bägissä kuin esim. viime kesän alussa oli. Noh, esim. nyt kun aikanaan tuo viimekesän alussa hommaamani ensimmäinen erä PA2:ia kuluu riittävästi, niin pääsen eroon P2:sta/Pureista ja PA4:sta, jotka nyt tällä hetkellä ajavat alivakaiden puttereiden roolia. Tuo PA2 kieltämättä on kyllä TÄYDELLINEN kiekko reunan muodoltaan ja noin muutenkin kaikin puolin. Tämä on aitoa rakkautta. Ja sitten kun saan yhden alivakaista Wraitheista kulumaan vielä hieman lisää, niin pääsen puolestaan eroon Beastista. Ja sitten kun saan pari Hornettia kulumaan riittävästi, niin pääsen puolestaan eroon Nebuloista. Näin se homma etenee...

Ja tänään pe 10.4. kävin sitten heittelemässä toiset 1,5 h lyhyitä lähäreitä ja putteja lähimetikön reunalla. Painopisteinä oli hähestyminen kaltevalle tasolle sekä putti kaltevaa tasoa pitkin ja alamäkeen. Lähärit tuntuivat oikein hyvältä ja putti oli keskitasoa. Niin kuin virolainen myyjä sanoon suomalaiselle tuotteestaan Mustanmäen torilla: "Ei huva ei baha, vaa jodai sild valild..." Päivän mieleenpainuvin heitto oli myös päivän viimeinen. En juurikaan treenaa tai heitä (nyt olisi siis tarkoitus ALKAA heittämään vähitellen) hysseflippejä, varsinkaan puttereilla ja midareilla. Noh, nakkelin siinä puttereita ja midareita bägin tyhjäksi n. 60 metristä lopusta hyvin kapeaa pillisuoraa puupilliä pitkin. Viimeisenä käteen sattui PA4, jota ei oikeastaan juuri ikinä tule heitettyä. Lähinnä siis silloin kerran jossain 3-5 kierroksessa kun sattuu päätymään semmoiseen paikkaan mistä korille pääsyyn (siis korille, ei pelkästään "pois") vaaditaan jyrkkä putteriantsa, joka ei saa yhtään palauttaa. Noh, pistin kuitenkin kiekon jyrkkään hysseen ja se suoristi AIVAN TÄYDELLISESTI täysin flätiksi lentäen pillisuoraan ja liukuen 20-30 senttiin korista. Tämä oli ns. "täydellinen" suoritus hyvin meikäläiselle vieraassa heitossa. :)

Huomenna sitten fribamarkkinoille Keinukallioon... :)

26
Treenipäiväkirjat / Vs: Henkan Hajatelmat
« on: 10.04.15 - klo:17:06 »
Päivitetääns hieman tuota kauden 2015 bägi-suunnitelmaa:

- 0-1x 300s PA4 (selkeästi alivakaa)
- 1x ZeroSoft Pure (alivakaa)                     --> Korvataan P2:lla jahka kuluvat tarpeeksi
- 2x 300s PA2 (suora)
- 1x Basic Jokeri (ylivakaa)
- 1x Ultrium Jokeri (ylivakaa)

- 1x FLX Buzzz (suora)
- 1x EliteZ Nebula (suora)
- 1x ClassicSoft Suspect (ylivakaa)
- 1x EliteZ Hornet (ylivakaa)

- 1x Star TL (selkeästi alivakaa)
- 1x Star TL (alivakaa)
- 0-1x Star TeeBird (suora)
- 2x Star TeeBird (ylivakaa)
- 1x Star Firebird (selkeästi ylivakaa)

- 2x Champion Thunderbird (ylivakaa)
- 0-1x Star SL (ylivakaa)

- 1x Star Beast (alivakaa)
- 1x Champion Wraith (alivakaa)
- 1x Champion Wraith (suora)
- 1x Star Wraith (ylivakaa)

- 1-2x Star Destroyer (suora)
- 1-2x Star Destroyer (ylivakaa)
- 1x Star Destroyer (selkeästi ylivakaa)
- 1x Star Destroyer (järjettömän ylivakaa)

27
Frisbeegolf / Vs: Unelmien murskaajat
« on: 08.04.15 - klo:21:54 »
Hyvä ketju! :) Muutama tulee näin äkkisältään mieleen:

Talin 8.: Sinällään ei mikään erityisen kuumottava väylä, koska tää kuuluu siihen harvinaiseen kastiin, josta voi sanoa "eipä voi asialle mitään, p*ska homma vain". Itselle tähän par kolmoseen viime Tali Openissa muistaakseni tulokset 9, 5 ja 2, joten eka kierros olikin mukavasti taputeltu tämän väylän jälkeen. Avaus muistaakseni puusta OB:lle, sitten hyvännäköinen pommihysse suoraan korin edessä olecan puun oksista alas tielle. Seuraava pommihysse samasta paikasta ja rollit korin luota OB:lle = tripla-OB. Vikalle kiessille kuitenkin birkku.

Talin 18. Tähän on otettu tasaisesti kaikkea väliltä 3 ja 10 heittoa. Ja kaikista turhauttavinta tuntuu olevan ettei taktiikalla ole väliä. Viime Tali Openin vikalla kierroksella päätin seiftata tähän kun oli erinomainen kiessi alla (tässä kohtaa oltiin myrskyssä -2 tuloksessa eli oltiin menossa reippaasti yli tonnin kiessiin). Noh, niinhän se "seifti-fore" jätti palauttamatta myrskyssä ja jäätiin OB-rajan viereen. Lähestymiset saareen myöskin epäonnisui peräti kahdesti ja neloisbogi korttiin. Ja surullisinta näillä Talin 8. ja 18. lienee että näillä näkee Pro-pelaajiltakin jatkuvasti isoa tulosta. 8. ihan muuten vain ja 18. silloin kun tuulee kunnolla.

Karkkilan Prodiscus Openin -kisaleiskan vika väylä (hevosenkenkä): Tästä muodostui tselle viime vuoden kisoissa kunnon kauhuväylä. Näennäisen helppo ja reenatessakin varsin suoraviivainen. Avaus, (mahdollinen paikko väylälle mandon ohi jos avaus lyhyt tai pitkä), neppihysse korille ja lyhyt putti korotettuun koriin. Tuntuu äärettömän yksinkertaiselta. Noh, sitten kisoissa ei yksikään avaus tällä osunut kolmen kierroksen aikana jiiriin vaan aina sai olla neppailemassa jostain suunnasta väylälle tokaa heittoa. Sitten tuo maailman helpoin Jokeri-hysseneppi osui joka ikinen kerta niiden parin pienen vartioivan koivun oksiin niin että kiekko kuoli siihen paikkaan. Sitten pitkää puttia ohi ja jopa hermoputtirallia korotettuun koriin. Tähän hyvin helpon oloiseen birkkuväylään lopulta kaksi bogia ja yksi tupla. Surkeaa. Noh, ehkäpä tänä vuonna toisin (mikäli väylää pelataan kisoissa)...

Raaseporin Helmen 16: Heitetään kummun päältä. Jos menee vasemmalle, niin kiekko katoaa pysyvästi lampeen ja jatko pahimmillaan jonkun puun katveesta lammen yli. Jos menee liikaa oikealle, niin mando ei tule suoritettua ja jatko tiipaikalta = ollaan edelleen samassa pisteessä! Ensi kisoissa tähän pitää kokeilla taivasantsaa alivakaalla kiekolla tai jotakin muuta spesiaalia. Tavoite tällöin on siis onnistua kiertää mando kaukaa ja päätyä jotakin 30-50 metriä korin oikealle puolelle, josta sitten helppo lähestyminen. Viimeksi vain kiekkoja katosi, mandot paukkuivat ja jatko oli jostakin eeppisen ison havupuskan takaa... Seiftiin (pillisuora n. 50-80 metrinen heitto alamäkeen) ei taida taidot (eikä mieli) ihan vielä riittää...

Lausteen vika väylä: tällä ei itse ole tullut koettua mitään suurempia kauhun hetkiä, mutta minusta kaikki mahdolliset elementit katastrofille löytyvät. "Helpon oloinen" avaus, lähes mahdoton griini jota ympäröi OB-raja, Drop Zone ja kaikki mahdollinen ihana yhdessä paketissa! :D Olikos tällä väylällä muuten, niin että osa rollisuunnista oli blokattu jollakin siinä ennen OB-rajaa...? Ja jos oli, niin miksi näin?

Sitten tietty kaikki vaikeet saariväylät, missä joutuu nakkaamaan niin kauan edelliseltäö heittopaikalta kunnes osu saareen. Näitä tosin soisi olevan lisää pienemmissäkin kisoissa, koska lisäävät huomattavasti pelin mielenkiintoa. Ikävä kyllä useimmiten näitä löytyy ymmärtääkseni kuitenkin vain isoimmista kisoista. Itse olen mm. sitä mieltä että Talin holari-/birkkuautomaattiväylä 9. tulisi ehdottomasti muuttaa saariväyläksi.

28
Kaksi paria Asics Gel Fujisensor 3 GTX -maastojuoksukenkiä lähti tänään tuolta https://www.sport-redler.de/a-6234/asics-gel-fujisensor-3-gtx?filter=hersteller:asics tilaukseen vanhojen Fujisensor 2 GTX:n tilalle. Muuten ovat olleet aivan mahtavia kenkiä (istuvuus, mukavuus ja terveellisyys aivan omaa luokkaansa muihin merkkeihin verrattuna), mutta kiertojalan päkiästä tuppaa lähtemään pohjapalanen irti jo kuukauden parin käytön jälkeen, jonka jälkeen saa liimailla kiinni tai (mikäli palanen häviää) leikata ja liimata vanhoista kengistä palanen/palasia kiinni. Toivottavasti näissä kolmosissa kestää pohja kakkosia paremmin. Joka tapauksessa pistettiin kuitenkin taas tilaukseen... :)

Käytössä ollut viime vuosina sekä Fujitrabuco Neutral GTX:t että Fujisensor GTX:t. Kokolailla samanlaisia kenkiä. Sensorit aivan aavistuksen verran mukavammat (ohuemmat) ja näennäisesti "laadukkaamman oloiset" noin kaikin puolin, mutta Trabucoissa sen sijaan saattaa pohjapalanen kestää paikoillaan hieman kauemmin. Trabucoissa muistaakseni myös rupeaa muovinpalanen hankaamaan akillesjännettä kun kangas kuluu takaosasta puhki. Noin muuten ovat nämä kengät yleensä kestäneet kutakuinkin sen yhden kauden/vuoden käyttöä eli aina keväällä tulee tilattua uudet kengät. Uusina ovat lähes vedenpitävät ja kuluneina pitävät kosteutta, mutteivat siedä syviin lammikkoihin astumista.

Hieman jäin miettimään että auttaisikohan uusien kenkien kanssa antaa pikaliimalla (tai jollakin muulla tökötillä?) "etukäteissuojakäsittely" oikean jalan pohjan rasituskohdalle? Ts. laittaisi kerroksen pikaliimaa yleensä irtoavan/repeävän palan ympärille sekä kengän pohjaan että sivuun. Olisikohan tässä järkeä?




29
Treenipäiväkirjat / Vs: Henkan Hajatelmat
« on: 07.04.15 - klo:14:52 »
No niin, kolmen viikon parantelujen jälkeen on vihdoin päässyt hieman taas heittämään. Flunssa on ohi ja rytmihäiriöt sekä hengenahdistuksen ovat menneet vähän paremmaksi. Nyt käydään sitten kiropraktikolla (ja mahdollisesti hierojalla) ja yritetään saada noita rintakehän/rangan jumeja sitä kautta auki. Vaikuttaisi siis yhä enemmän siltä että tuo hengenahdistus johtuu siis noista hartioiden ja yläselän jumeista.

La 4.4. heiteltiin n. 50 putterilähäriä ja otettiin muutama putti tikkaiden askelten välissä olevaan reikään.

Su 5.4. käytiin heittämässä 13 väylää putterilla Loviisan radalla (jätin viisi pitkää väylää suosiolla väliin kun ei kuitenkaan voi hakea avauksella lähellekään koria). Kädessä oli kolme identtistä PA2:sta, joten avasin 1-3 kertaa per väylä. Putti kulki varsin mallikkaasti (muutama perättäinen säkitys yli kympistä heti kierroksen alkuun) ja heittokin kulki paikoitellen oikein mukavasti. Pitkään mentiin miikoilla, mutta keskittyminen rupesi hieman lopussa karkaamaan, joten päädyttiin lopulta jonkin verran plussalle. Kivaa oli.

Ma 6.4. sitten kävin testailemassa uusia kiekkoja läheisellä aukiolla. Testissä olivat ensisijaisesti uudet Thunderbirdit sekä Ultrium Slaidit. Toissijaisesti testattiin uusia dessuja (forella, koska tilaa ei vain yksinkertaisesti ollut riittävästi heittää rystyä näillä), hornetteja sekä firebirdejä. Yhteensä vajaat 50 heittoa.

- Thunderbirdit olivat ensikokemusten perusteella juuri niin hyviä kun uskalsin niidne odottaakin olevan. Lensivät aivan kuten aavistuksen verran nopeammat tiipparit. Kun näitä kiskaisi rystyllä n. 80 % tehoilla, niin lensivät lähes pillisuoraan arviolta n. 110 metriä tehden loppuun pienen feidin. Tuntuivat kaikin puolin todella luotettavilta, joten päätyvät varmastikin bägiin. :) Se onkin sitten toinen kysymys että korvaavatko täysin SL:t, koska vaikuttivat kuitenkin jonkin veran suoremmilta (feidaavat lopussa vähemmän ja lentävät yksinkertaisesti suorempaan SL:n tehdessä S-kurvin samoilla tehoilla).

- Ultrium Slaidit olivat kieltämättä kyllä pienoinen pettymys. Kiekkoja mainostetaan "kuten Wraith:it, mutta aavistuksen verran vakaampia" vaikka kokemukset olivat täysin päinvastaiset. Nopeus kyllä oli Wraithien luokkaa, mutta sanoisin kyllä jo tässä vaiheessa noiden n. 10 heiton perusteella, että olivat alivakaampia kuin kaksi hieman kulutettua Star Wraithiani sekä yksi varsin kulutettu Ch Wraithini. Lensivät itseasiassa hyvin samankaltaisesti kuin tuo kolme kesää pieksemäni (alunperin varsin vakaa) luotto Ch Wraithini lentää nyt rystyllä heitettäessä. Forella nakattaessa puolestaan release ei ollut aina kovin puhdas, joten kippasivat toisinaan käytännössä rollereiksi. Tämä siis huonon irroituksen vuoksi, ei vakauden. Forella heitettäessä itseasiassa Thunderbirditkin käyttäytyivät hieman näitä vakaammin (ainakin parin heiton perusteella). Saas nähdä miten näiden kanssa käy. Pääsnekö sinuiksi vai pitääkö pistää kaikki 8 kpl myyntiin. Toisaalta kyllä tuntuvat kädessä niin perskutaleen mukavilta ja uskoisin ainakin ulkoisien ominaisuuksien sekä fiiliksen pohjalta että kaikki 8 kappaletta ovat sangen samanlaisia. 8 identtisen Wraithin löytäminen puolestaan on käytännössä lähes mahdoton tehtävä...

- Firebirdit olivat parin heiton perusteella juuri sitä mitä niiltä ulkoisten ominaisuuksien pohjalta odotinkin eli täydellisiä. :) Kannattaa olla "ensimmäisten joukossa kupilla"...  8)

- Dessuja heitin vain kertaalleen kutakin vakausastetta. Halusin ensinnäkin varmistua siitä, että nuo viime syksynä ostamani (ja tuolloin jo kerrran testaamani) kolme identtistä dessua tosiaankin ovat sitä kuuluisaa "super-jyrää" tuotantoerää ja toisekseen halusin kokeilla kuinka vakaa vastikään ostamani uusi dessu on. Heitin ensiksi yhden foren olettamallani super-jyrällä dessulla. Ja yllätys-yllätys: se oli juurikin sitä! Kiekko lähti erittäin nopeasti feidaamaan jyrkästi. Vakaus oli kutakuinkin samaa luokkaa kuin XCaliberilla tai vakaalla D1:llä. Nyt täytyykin sitten päättää miten toimin noiden kolmen super vakaan dessun kanssa. näkisin että minulla on kolme vaihtoehtoa:

1) Myyn ne eteenpäin
2) Korvaan D1:t niillä jyrinä forekiekkoina jahka saan niitä aavistuksen verran kulumaan = hieman lisää liitoa (nyt käyttäytyvät kuin firebirdit).
3) Otan niistä yhden kerrallaan kunnon "runttauskäsittelyyn" = yritän kuluttaa kiekon ylimääräisen överivakauden kunnolla pois, jonka jälkeen kiekoista saattaa kouliutua kaikkien aikojen "vakaimpia" pituuskiekkoja mitä olen ikinä heittänyt. Ja tällä nyt tarkoitan siis kiekon "integrityä" eli sitä mistä Dave puhuu. Ts. kiekon feidi ja hitaan nopeuden vakaus suhteessa korkean nopeuden vakauteen on suuri.

Ykkös-vaihtoehdoon tuskin päädyn, koska on noilla kiekoilla kuitenkin niin paljon potentiaalia. Kolmos-vaihtoehto kieltämättä houkuttelisi...  8)

Heitettyäni tuon yhden vaivaisen heiton super-jyrällä, heitin sitten yhden heiton uusimmalla dessullani, jonka oletin siis olevan jyriä alivakaampi. Ja niinhän se olikin kiekon kun kiekko päätyi n. kymmenen metriä edellistä pidemmälle. Lopuksi nakkasin vertailun vuoksi menemään luotto-dessuni, joka oli vielä vakaa, mutta joka kuitenkin yleensä liisi ihan mukavan matkaa ennen feidiä. Ja niinhän siinä kävi, että tämä meni ensin sen n. 80-90 metriä suoraan/aivan loivassa antsassa, jonka jälkeen sitten koukkasi rajusti oikealle. Ah, mikä kiekko edelleenkin...  8)

Hornetit tuntuivat parin heiton perusteella samalta kuin edellisessäkin testiää reilu kuukausi takaperin. Rystyllä ovat mukavan vakaita (jopa hienoiseen vastatuuleen joka puhalsi koko testin ajan), mutta forella sitten herkästi kippaavat kun ei saa puhdasta irroitusta aikaiseksi.

30
Fribakisat / Vs: Nurmijärvi Discgolf Experience 2015
« on: 01.04.15 - klo:13:36 »
Tämä tietty menee hieman offtopiciksi, mutta itse olen aina ihmetellyt, että minkä vuoksi tuo kilpailujen ilmoittautuminen loppuu fribailussa useimmissa kisoissa jo kuukautta (tai pahimmillaan jopa yli) ennen kisojen alkua? Mm. pinkiponkissa tyypillinen ilmoittautumisajan loppuminen on viikkoa ennen kisoja. Eikä ole ollut mitään ongelmia kisojen järkkäilyn kanssa. Eikä ole ollut ongelmia saada hotellihuoneita. Minusta fribailussakin saisi tuon ajankohdan tiputtaa vähintäänkin tasolle kahta viikkoa ennen kisoja, jolloin varmastikin tulisi jo huomattavasti vähemmän "varmuuden vuoksi" ilmoittautumisia sekä peruutuksia kun tulee tärkeämpää menoa tai loukkaantuu tai tulee rytmihäiriöitä tms. Ainoa varjopuoli tuossa saattaisi olla se että jos pikkupaikkakunnalle sattuu joku muu tapahtuma samalle viikonlopulle (eikä tietty satu jos kilpailujärjestäjä ottaa kunnolla asiaoista selvää), niin tällöin majoituspaikat saattaisivat loppua aiemmin kesken. Tietty toinen ongelma saattaisi olla "varmuuden vuoksi kuukautta ennen majoituksen varaaminen" peruakseen vain varauksen myöhemmin kun ei mahdukaan kisoihin mukaan. Oma asiansa erikseen ovat luonnollisestikin sitten erikoistilanteet, joissa pitää esim. varata etukäteen ruokailu todella isolle joukolle ihmisiä (esim. 140:lle vai 180:lle?) tai pitää varata golfrata joksikin päiväksi yms. Tällöin on enemmän kuin ymmärrettävää että järjestäjien pitää varata reilusti aikaa kilpailun mitoitukselle. Joissain 72-90 pelaajan kisoissa tämä ei kuitenkaan liene tarpeellista, koska menevät lähes järjestään aina täyteen ainakin täällä Etelä-Suomessa.

Minä en näe mitään pahaa siinä että rahat saisi takaisin peruuttaessa vain lääkärintodistusta vastaan (tai sanotaan nyt lisäksi vaikka muissa poikkeustapauksissa, kuten vaikka sukulaisen kuolemantapaus tai muu "force majeure" mutta niissäkin vain jotakin dokumenttiä vastaan)

Tämä onkin sitten se ihan vihoviimeinen oksennusskenaario, että joutuisi aina erikseen menemään lääkäriin, jotta vain saisi fribakisoja varten paperin, jolla osoittaa ettei ole pelikunnossa. Se koko papru itsessään maksaa jo huomattavasti enemmän kuin perus kisamaksu. Kyllä järjestäjien täytyy sen verran minusta vielä luottaa pelaajien rehellisyyteen, että jos sitä ilmoittaa olevansa romuna, niin sitten sitä oikeastin on romuna. Itse ainakin koen suureksi loukkaukseksi joltain urheilijalta sen jos tämä sanoo olevansa "rikki", mutta onkin todellisuudessa ihan kondiksessa. Itse tullut vietettyä 18-vuoden urheilu-uran aikana (mitä erinäisimmistä syistä) varmaan 3-4 vuotta "sairastuvalla", joten en uskaltaisi kyllä leikillänikään heittäväni olevani kipeänä, jos en sitä oikeasti ole. Jos on estynyt tulemaan kisoihin muista syistä (esim. haluaakin osallistua samaan aikaan toiseen kisaan, koulussa lisättiin tentti kyseiselle viikonlopulle (mitä muuten tapahtuu meidän koulussa jatkuvasti)), niin tällöin vain ilmoittaa rehdisti asian, ja tämän jälkeen on sitten kilpailujärjestäjän harkinnan varassa, että palauttaa kilpailumaksun vai ei. Itse ainakin palauttaisin jos kilpailujärjestäjä olisin (ja varmastikin joku kaunis päivä olen, mikäli vain kroppa antaa myöten jatkaa lajin parissa). Ja sitten jos järjestäjä ei aio missään tilanteessa palauttaakaan rahoja peruutuksen kohdalla, niin tämä tulisi minusta jo ilmoittaa kilpailuilmoituksen yhteydessä, ihan samalla tavalla kuin sekin tulisi ilmoittaa, että pystyykö palkintorahan muuttamaan lahjakortiksi. Kilpailijan vastuulla puolestaan on ilmoittaa mahdollisimman pian järjestäjälle peruutuksesta, kun asia tulee itselle selväksi.

Ja tämäkään ei siis tosiaan ollut MILLÄÄN MUOTOA kritiikkiä tämän - tai minkään muunkaan tietyn - kisan järjestäjää kohtaa. Omasta mielestäni Väykkä kumppaneineen on toistaiseksi tehnyt mahtavaa duunia! Teidän tiedottamisenne on omaa luokkaansa. :)

Pages: 1 [2] 3 4 ... 20