Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Alppis

Pages: 1 2 [3]
31
Välinekeskustelu / Vs: Discmania FD Jackal
« on: 18.08.12 - klo:22:41 »
noo, siis jatkumo ko. kiekolla eri muoveissa ja kulutusasteissa on aika laaja. uutta C-FDtä saapi vedellä melko täysillä mielestäni, paitsi jos on kanuuna käden tilalla. olisko jotenki näin? tiippari tulee vastaan vasta tuolla C-FD päässä ilmeisesti. (en oo siis KOSKAAN heittäny tiipparia, heittäkää mut nyt jo ulos täältä!)

kulunut D-FD ----- D-FD ---- kulunut S-FD ---- S-FD ----- kulunut C-FD ---- C-FD
naurettavan      alivakaa      alivakaahko     suorahko       suora              vakaa

Noin se teoriassa menee. Nykyään vaan pukkaa markkinoille runia, runin perään ja tasalaatuisuus kirkuu poissaolollaan. s-FD voikin olla vakaampi kuin c-fd ja saman muovin sisällä löytyy 16 eri mahdoillisuutta, jos liioittelu sallitaan. Mahtaako se olla tarkoituksena valmistajilla (markkinakikka, materiaalin epätasaisuus, välinpitämättömyys?)... Periaatteessa pidän siitä, että samalla muotilla ja eri erillä saa bäginsä täyteen hyvää matskua, mutta sitten tulee ongelmia kun kiekko häviää ja alkaa sen tietyn kiekon metsästys. Eri asia on jossain dx Aviarissa, mistä tulee niin paljon jo eri laatuisia kiekkoja ja ennen kaikkea niin nopeasti, ettei tarvitse etsiä kauaakaan. Turun alueella on n. 4 hyvää kauppaa, jossa Innovan kiekkoja, joten täältä on yleensä löytynyt just se tietynlainen kiekko mikä mua miellyttää. Ja jos ei löydy, niin verkkokaupoista autetaan sen suhteen avuliaasti. Erityisesti Powergripistä on tämän suhteen hyvät muistot.

Tuota, mitä tällä "runilla" tarkoitetaan kiekkojen suhteen? Muuttaako valmistaja kiekon muottia aina välillä hieman vai? Ja kuinka suuri ongelma tuo vaihtelu yleensäkkään on saman kiekkomallin sisällä? Iteltä löytyy kaksi Discmanian FD Jakaalia, joista toinen on tehty D-linen muovista ja toinen S-linen muovista. Tuo D-linen Jakaali on jo kohtalaisen kulunut ja tuota S-linen versiota en ole edes vielä kokeillutkaan. Näin päällisin puolin katsottuna tuo S-linen versio näyttää ehkä hiemän kuvukkaammalta kuin tuo D-linen versio.

32
Frisbeegolf / Vs: Tapaturmat / Läheltä piti -tilanteet
« on: 18.08.12 - klo:21:24 »
Itse tulee yleensä pelattua kavereiden kanssa sellaisessa 4-5 hengen porukassa ja ainakin meillä on ollut tapana päästää yksin taikka parin hengen porukassa pelaavat sekä nopeammin etenevät porukat ohi. Sitten välillä kun tulee pelattua yksikseen, niin yleensä ainakin nämä hieman pidempää pelanneet huomaavat päästää minut ohitse. Lastensa kanssa pelaavat vanhemmat eivät kyllä yleensä huomaan tai halua päästää nopeammin eteneviä ohitse, ainakaan jos ei itse mene kysymään.

Sitten jos ollaan hukkaan mennyttä kiekkoa etsimässä ja huomataan, että edellisellä tiillä on jo ihmisiä odottelemassa, niin yleensä kyllä joku porukasta huutelee, että heittäkää vaan, mutta ensin varmistetaan muilta porukan jäseniltä, että tämä sopii heille. Ja vähintään yksi porukan jäsenistä pitää kiekkoa koko ajan silmällä ja varoittaa tarvittaessa muita.

Mutta ihan fiksua porukkaa tuntuvat nämä hieman pidempään ja enemmän pelanneet olevan. Aina välillä kun tuolla yksin pelailee, niin tulee joku toinen yksin pelaava tai parin hengen porukka kyselemään, että haluaisinko pelata heidän kanssaan. Ja ompa sitä hukkaan mennyttä kiekkoakin tullut pari kertaa muutama uppo outo tyyppi minun kanssani etsiskelemään.

Ja tuota forea on mielestäni melko turha huutaa, ainakin sellaisilla puistoradoilla, joista löytyy muitakin kuin frisbeegolffareita. Ei se vaan toimi. Sen kysymysmerkin voi melkein nähdä sen normi puistonkäyttäjän pään päällä kun joku porukasta alkaa karjumaan forea. Paljon parempi on huutaa "VAROKAA!", kun sen sentään ymmärtää kaikki. Myös ne, jotka eivät ole frisbeegolffia taikka normi golffia koskaan pelanneet tai seuranneet. Harmittavan usein vain ihmisten reaktio varoitushuutoon on kääntyä katsomaan, että mitä se niitten kiekkojen kanssa siellä puistossa pyörivä tyyppi nyt meuhkaa. Pahimmassa tapauksessahan se kiekko tulee juuri silloin päin naamaa ja voin taata että se sattuu. Aika harva osaa sen oikean toimintatavan, eli mennä kyykkyyn ja laittaa kädet niskan/pään suojaksi varoitushuudon kuuluessa.

33
Yhden kiekon olen itse hukannut ja yhden olen löytänyt sekä palauttanut omistajalleen, mutta omaa kiekkoani en ole (ainakaan vielä) saanut takaisin. Taitaapi kiekkojen palautumisprosentti pudota sitä mukaa kun nuoret (alle 15-16 vuotiaat) löytävät tämän lajin. Tai no eihän sitä ikinä tiedä, että onko kukaan edes löytänyt sitä itse hukkaamaani kiekkoa.

Lähtökohtaisesti lähden siitä, että kiekon omista noutaa omansa kotiin. Jos kiekossa on puhelinnumero, niin laittelen omistajalle viestiä, että kiekko on löytynyt ja kysäsen, että mitä sen kanssa tehdään. Sen verran tulee nuissa lähikunnissa käytyä pelaamassa (ja muutenkin pyörimässä), että kiekon voin viedä omistajalleen radalle tai jättää sen johon tiettyyn paikkaan matkan varrelle, mutta erikseen en sitä kyllä lähde kenellekkään viemään, ellei kyseessä satu olemaan joku tuttu. Jos kiekkoa pitää postittelemaan lähteä, niin kyllä omistaja saa ainakin postimaksun maksaa + mielellään tietysti vähän vaivanpalkkaa.

34
Kyllähän sitä kevyemmällä kiekolla saapi jokusen lisämetrin heittoon lisää, mutta se kuinka monta niitä tulee, on ihan heittäjästä kiinni. Kaveri saa 139 grammasella Wraithilla noin 20 metriä lisää pituutta heittoon verrattuna normi painoiseen yksilöön (170 - 175 grammaa). Itellä vaan tosin tuppaa jäämään nuo kevyemmät kiekot sormiin "kiinni".

Pages: 1 2 [3]