Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - jajvirta

Pages: [1] 2 3
1
Satuinpa törmäämään top-5 heitot USDGC 2016 -viteoon ja kiinnitti huomiota toi Locastron reaktio Wysockin holariin. :-D




2
Onhan se tiedossa, että keväällä kisainnostus on kovempaa, mutta nyt on kyllä hämmentävän vähän ilmoittautuneita joihinkin kisoihin. Suurimpina ihmetyksen aiheina esimerkiksi tuo Sipulisarjan osakilpailu Hyvinkään Nummenmäessä, jossa ilmoittauneita tällä hetkellä kahdeksan. Toki vain pro-luokkia jos ymmärsin oikein mutta kummallista silti.

Onko nyt jotain mitä en hahmota vai ollaanko jo tilanteessa, että tarjontaa on enemmän kuin kysyntää? Huono asiahan se ei ole lainkaan, koska parempi se on näin päin pelaajan kannalta. Toki sen viisi (?) propagaattoria pitää saada, että saa reiskat, mutta se kai tulee ainakin tuossa kisassa täyteen. Joissain se taitaa olla tiukemmalla.

3
Frisbeemarkkinat / Edit: ei myynnissä enää
« on: 14.07.16 - klo:17:32 »
Ei myynnissä.

4
Olen katsellut Vibram Openin liveä jälkilähetyksenä ja kiinnittänyt huomiota miten paljon 30 sekunnin sääntöä rikotaan ja miten harvoin (jos koskaan) siitä mitään sanotaan. Jopa todella nopeat pelaajat (kuten Michael Johansen) menevät yli 30 sekunnin jos heillä on vaikeampi lie. Hitaammat pelaajat (esim. Sexton tai vaikkapa Pasi Koivu) menevät yli 30 sekunnin jatkuvasti.

Mitä järkeä on säännössä jota rikotaan näin räikeästi jatkuvasti ja jonka noudattamatta jättämisestä ei saa mitään seuraamuksia? Erityisesti kun lajin huiput toimivat myös näin. Mielestäni sääntö pitäisi joko poistaa tai muuttaa tai sitten ruveta pitämään siitä tiukasti kiinni. Nykytilanne on ihan naurettava. Kaikki tietävät että sääntöä rikotaan räikeästi jatkuvasti, mutta kukaan ei tee asialle mitään. (Ehkä sen pelossa, että heitä itseä aletaan kellottamaan tarkemmin ja se vaikeuttaa omaa peliä?)

Sääntöhän on sääntökirjassa ihan yksiselitteinen eikä anna mitään myönnytyksiä esimerkiksi vaikean lien tai heittoasennon takia. Eikä lisäaikaa saa myöskään sillä, että odottelee minin asettelua.

Saako esim. EO:hon semmosta virallista toimitsijastatusta että voisi mennä kellottamaan ryhmiä? Voin ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Olen tehnyt PDGA:n sääntökokeen.

5
Tampereen Frisbeeseura järjestää kesällä 2016 kaikille avoimen joukkueliigan, jossa etsitään Tampereen lähiseudun parasta fribajoukkuetta. Joukkueliigan tarkoituksena on tuoda frisbeegolfiinkin kausimuotoinen joukkuesarja, jossa pelaajat pääsevät kisaamaan tiimeissä ja tutustumaan lähialueen muihin ratoihin ja pelaajiin. Tarkemmat säännöt löytyvät liigan kotisivuilta http://liiga.tfs.fi/.



Joukkueet pelaavat kesän aikana sarjan, jossa jokainen joukkue pelaa kaikkia muita joukkueita vastaan koti- ja vierasottelun. Joukkueet jaetaan tarvittaessa lohkoihin niin että kauden aikana tulee keskimäärin yksi ottelu viikossa tai kahdessa. Liigan kotisivuille tulee ottelukohtainen aikataulu. Keskikesällä pidetään pieni tauko otteluista. Ottelussa pelataan yhdeksän väylää tulosta ja sen jälkeen yhdeksän väylää reikäpeliä. Tarkempi kuvaus ottelumuodosta löytyy kotisivuilta.

Osallistumismaksu on 60 euroa per joukkue. Näistä saaduilla rahoilla palkitaan liigassa parhaiten menestyneitä joukkueita ja pelaajia. Ilmoittautuminen tapahtuu liigan kotisivuilla http://liiga.tfs.fi/. Joukkue valitsee itselleen yhteyshenkilön, joka rekisteröityy sivuille joko Facebook- tai Google-tunnuksellaan ja ylläpitää joukkueen tietoja ja jatkossa ilmoittaa kotipeliensä ottelutulokset sivustolla.

Joukkueet saa muodostaa vapaasti eikä kenenkään tarvitse kuulua jäsenseuroihin. Joukkueessa pitää olla vähintään neljä pelaajaa, mutta suosittelemme, että pelaajia olisi vähintään kuusi. Järjestäjien harras toive on, että pelejä ei jouduttaisi luovuttamaan paitsi poikkeustilanteissa. Liian monesta luovutuksesta joukkue suljetaan sarjasta.

Jos tiedät jo sopivan joukkueen joukkueliigaan, niin suuntaa välittömästi liigan kotisivuille ja tee ilmoittautuminen. Sivuilla on myös maksuohjeet. Jos liiga kiinnostaa, mutta sinulla ei ole valmista joukkuetta, niin voit huudella peliseuraa lähialueen seuran Facebook-sivuilla tai keskustelupalstoilla tai joukkueliigan Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/groups/1714567638801740/.

Haluamme aktivoida mahdollisimman paljon ja monipuolisesti Tampereen lähialueen pelaajia hauskaan joukkuesarjaan. Jos joukkueliiga herättää mielenkiintoa, niin tulevina kausina liiga voidaan jakaa sarjatasoihin, jolloin saadaan entistä tasaisempia otteluita. Toivomme, että mahdollisimman moni perustaa rohkeasti joukkueita, jotta Tampereen seudulle saadaan aktiivinen ja eloisa frisbeegolf-joukkueliiga.

Antakaa vapaasti palautetta tai kritiikkiä jos joku asia tökkii säännöissä tai muussa. Mietimme järjestäjäporukan kanssa palautteiden pohjalta parannuksia tälle kaudelle tai tuleviin kausiin.

Joukkueliigan kotisivut: http://liiga.tfs.fi/
Joukkueliigan sähköpostiosoite: liiga@tfs.fi
Joukkueliigan facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/1714567638801740/

Järjestäjät: Tampereen Frisbeeseuran hallitus, Jarno Virtanen.

6
Hain Kisakoneesta vuoden 2014 Protourin osakilpailujen kaikkien kolmen kierroksen tulokset miesten avoimesta ja tein kaavion, jossa on birdieprosentti (eli kuinka monta birdietä tai holaria kaikista tuloksista ko. väylällä) ja väylän pituus. Halusin nähdä missä suhteessa birdieprosentti tippuu väylän pituuden suhteen. Tuloksissa on n. 80-90% pelaajista kärjestä alkaen, jotta ihan kaikki protourille änkeneet pääsiäiskädet (ml. minä) eivät pääse sotkemaan tilastoja. Kärkipelaajat pelasivat vähän yli 1000 rating-keskiarvolla ja viimeiset mukaan otetut n. 920 keskiarvolla.

Tilastoihin tuli reilu 9000 pelattua väylätulosta. (4 kisaa * 3 kierrosta * 60+ pelaajaa * 10+ par-3 -väylää).

Ensimmäisessä kuvassa siis yllämainituilla täsmennyksillä kaikki väylätulokset par-3 väyliltä. Y-akselilla siis birdieprosentti ja X-akselilla väylän pituus. Merkkasin kuvaan väylät, jotka poikkeavat merkittävimmin muista. Esim. 5tr:n #9 oli virallisesti 142m, mutta pelaa käsittääkseni aika paljon lyhyempänä ja kai siinä pieni alamäkikin on. Myös Peurungan Protourin #17 oli ilmeisesti aika reilu alamäki. Ja sama koskee toki Lausteen #2:sta.

Kuvassa oleva viiva on siis ns. lineaarinen regressio, joka on annettujen datapisteiden avulla tehty paras arvio siitä, miten väylän pituus vaikuttaa birdieprosenttiin. (Mutta erityisesti lyhyillä väylillä muut tekijät kuin väylän pituus alkavat vaikuttamaan väylän pirkuttamisen vaikeuteen.)



Tässä sama analyysi, mutta vain jokaisen kierroksen jälkeiset top20-pelaajat (käytännössä siis kisakoneen 20 ensimmäistä riviä tuloksissa). Käppyrä on luonnollisesti korkeammalla, mutta kulmakerroin on jotakuinkin sama.




7
Frisbeegolf / Minkälaisia kiekkoja lapsille ja nuorille?
« on: 07.04.15 - klo:13:09 »
Mitkä kiekot sopivat lapsille ja nuorille, tyyliin 6v+? Onko jotain hyviä kokemuksia? Jotain tiettyjä malleja jotka olette todenneet toimiviksi?

Varmaankin kiekko pitäisi olla kevyt, suht alivakaa ja kapea- ja matalarimminen. Mieluiten myös sellainen, että lentäisi mahdollisimman pitkälle, koska siitä ne junnut varmaan aluksi eniten innostuu. Putterit muutenkin aina aika korkearimmisiä.

PS. Meillä perheen juniorit ovat julistaneet, että eivät koskaan koske kiekkoihin, mutta never say never ja kyllähän toi poika aina välillä haluaa niitä kiekkoja kokeilla. On heittänyt lähinnä täyspainoista p1-putteria, joka lienee ym. kriteereillä melkein huonoin mahdollinen kiekko.

PPS. En äkkiseltään löytänyt vastaava ketjua foorumilta. Jos löytyy, niin linkatkaa ja sulkekaa tämä.

8
Frisbeegolf / Frisbeegolf ja urheilukirjallisuus
« on: 18.03.15 - klo:07:58 »
Suositelkaa joko suoraan tai välillisesti frisbeegolfiin liittyviä kirjoja, joista olette saaneet apua tai uusia näkökulmia omaan peliinne. Jotain suoraan frisbeegolfia käsitteleviä kirjojakin kai löytyy, mutta itse en ole niitä lukenut. Sitten on tietysti paljon yleisiä urheilukirjallisuuden klassikoita ja esim. golfkirjallisuutta, jotka soveltuvat miltei suoraan frisbeegolfiin, ainakin tuolta henkiseltä puolelta.

Suositteluksi riittää kirjan nimi ja lyhyt kommentti. Ei tarvitse kirjoittaa mitään pitkää referaattia.

Avaan pelini omalla suosikilla: W. Timothy Gallwey, The Inner Game of Tennis. Kirja julkaistiin alunperin joskus 70-luvulla ja on ollut kai jonkinlainen suuren yleisön suosikkikin vuosien varrella. Kirjassa Gallwey kertoo oman ratkaisunsa monia pelaajia riivaavaan "kahden minän" ongelmaan. Toinen niistä on tietoinen minä, joka generoi yleensä non-stop höpinää päämme sisällä. Toinen on se "miljardin dollarin tietokone", joka oikeasti tekee sen fyysisen suorituksen. Gallweyn teesi on se, että kun saamme tietoisen mielen ohjattua pois suorittamisesta, niin oppiminen nopeutuu ja suorittaminen paranee.

Kirja on opas tähän ajattelutapaan ja Gallweyn itselleen keksimiä keinoja pitää se tietoinen mieli poissa määräilemästä. Kirja ei lupaa mitään suoraa ahaa-elämystä ja pelin parantamista pelkästään kirjaa lukemalla. Gallweyn tarjoamia ajattelutapoja ja harjoitteita pitää käytännössä kokeilla ja harjoitella ja sitä kautta voi löytää sellaisen mielentilan, jossa tietoinen minä ei häiritse oppimista ja suorittamista. Oikotietä onneen ei ole Gallweynkaan opeilla: hän myöntää itsekin, että hänen opettamansa tapa on taito, jota pitää ylläpitää ja josta on helppoa livetä "vanhoihin tapoihin".

Gallwey on kirjoittanut myöhemmin myös kirjan Inner Game of Golf, joka voi soveltua joillekin paremmin frisbeegolfin näkökulmasta paremmin, mutta itse tykkään jostain syystä alkuperäisestä tennistä välineenä käyttävästä klassikosta enemmän.

Omalla kohdalla voin sanoa, että Gallweyn ajatustavan omaksuminen on ollut mullistava muutos. Olen kokenut siitä hyötyä kaikissa harrastamissani lajeissa. Ne (silti harvat) hetket kun pelaaminen on ollut maagisen helppoa ovat löytyneet nimenomaan Gallweyn oppien kautta. Tämäkään ajattelutapa ei ole tietenkään mikään oikotie onneen tai lajin huipulle. Sama työ siihen pitää tehdä ajatteli Gallweyn tai kenen tahansa muun tavoin. Mutta joillekin se voi tarjota apuvälineet tietoisen mielen häirinnän taltuttamiseen.


9
Frisbeemarkkinat / M: Innovaa: Krait, Leopard (Tampere)
« on: 23.06.14 - klo:19:56 »
Myydään käytettyjä kiekkoja. Toimitus Tampereen alueen radoille tai keskustassa suoraan käteen. Postittaessa lisätään hintaan postikulut 2€.

Vaihtokin käy jos on tarjota esimerkiksi D-line P1, Jokerit, Buzzzit, Wraithit.

Champion Orc, 175g, keltainen, kunto 8/10. 7€. varattu
Champion Viking (factory second), 171g, sininen, kunto 9/10. 7€. myyty
Champion Valkyrie, 166g, keltainen, kunto 8/10. 7€. myyty
Champion Krait, 175g, oranssi, kunto 8/10. 7€.
Champion Teebird, 172g, viininpunainen, kunto 8/10. 7€. myyty
Star Destroyer Avery Jenkins, 167g, punainen, kunto 8/10. 7€. myyty
Star TL, 175g, sininen, kunto 7/10. 5€. myyty
Star Leopard, 167g, oranssi, kunto 7/10. 5€. myyty
C-line TD2 EO 2013 Fundraiser, 171g, oranssi, kunto 8/10, tussia pohjassa. 6€. myyty
C-line FD 1st run, 171g, keltainen, kunto 7/10, tussia. 6€. myyty

Kuvia:
https://www.dropbox.com/s/lbv37twa0j3wixj/20140623_180636.jpg

10
Aina on tietysti kivaa kun heitto onnistuu, mutta itse saan erityistä nautintoa suorista rystyllä heitetyistä putteridraiveista. Siinä on se kontrollin tunne ja putterin liito näyttää niin mukavalta. Harvoinhan se näin onnistuu, mutta silloin kun niin yleensä suusta tulee jotain tyyliin 'on se vaan mukavaa putterilla draivata'. :-)

Minkälaisista heitoista saat itse parhaat fiilikset? Rysty, fore, upsi, backspin, rolleri? Hysse, antsa, flätti? Ässä, flex, hysseflippi, suora+feidi, flippi? Pitkä, keskipitkä, lyhyt, jotain muuta? Matala vai korkea? Hobittin vai mäyräkoiran korkuinen? Vasemmalle vai oikealle kaartava vai kenties ihan suora? Putteri, midari, fairway-draiveri vai distanssidraiveri? Alamäki/ylämäki, tasainen? Jne.


11
Ajoin tuossa lämpimikseni datamainausta PDGA:n saitille ja alla siis listattuna ratingissa mukana olevista kierroksista parhaat suomalaisten pelaamat yksittäiset kierrokset. Tilannehan muuttuu sitten kun EO qualifier tulee mukaan ratingeihin. :-)

Code: [Select]
Jalle Stoor        (Professional)   8992 1063
Leo Piironen       (Professional)  36099 1050
Jalle Stoor        (Professional)   8992 1050
Pasi Koivu         (Professional)  41251 1050
Jalle Stoor        (Professional)   8992 1047
Miko Fyhr          (Professional)  28836 1039
Lassi Hakulinen    (Professional)  39879 1036
Lassi Hakulinen    (Professional)  39879 1036
Matias Söderström  (Professional)  39692 1036
Matias Söderström  (Professional)  39692 1036

12
Vampulan par-kakkoset, väylät 15 ja 6, tuntuvan herättävän kovasti keskustelua par-lukunsa suhteen. Mitä mieltä sinä olet näiden väylien par-luvuista? Ja jos ne ovat par-kakkosia, niin pitäisikö sellaisia radoilla olla ylipäätään?

13
Tampereen viikkokisat alkavat Vihiojalla 6.5. maanantaina ja Epilässä 8.5. keskiviikkona. Kisat alkavat kello 18:00. Jatkossa samoina päivinä ja kellonaikoina kunnes toisin ilmoitetaan. Kisat järjestää Tampereen Frisbeeseura.

Ilmoittautuminen puoli kuuteen mennessä (tai silloin kun TD saapuu paikalle). Osallistumismaksu 2e, jolla osallistuu raaka- ja tasoituskilpailuun. Ensimmäinen kerta on tuttuun tyyliin ilmainen. Kisaan otetaan 45 paikan päällä ensin ilmoittautunutta. Holaripotti on nyt erikseen ja siihen pääsee halutessaan mukaan eurolla.

Kisoja yritetään vetää läpi kesän melkein tauotta. Jos kisoja ei järjestetä jonain viikkona, niin siitä tiedotetaan TFS:n sivuilla (http://www.tfs.fi).

Seuran jäsenille on lisäksi jaossa sääntökirjoja ja seurakortteja (jolla saa alennusta Lielahden ja Ylöjärven Intersporteista).

http://frisbeegolfradat.fi/blogit/epila_tampere/2013/05/05/heeeei-sehan-olis-viikkiskausi-niinku-ny/

http://tfs.kapsi.fi/viikkokisat

Ja Alkkiomäen videoista vähän fiilistelyä viime vuodelta:




14
Tekniikkakeskustelu / Nokkakulma draiveissa?
« on: 29.04.13 - klo:22:23 »
Kiekon nokkakulma suhteessa lentorataan nousee usein esiin keskustelussa draiveista, mutta itselle se on jäänyt aina vähän epäselväksi ja on vähän fiilis, että omissa heitoissa se nokkakulma on aika kaukana optimaalisesta.

Onko teillä ollut ongelmia ja sitten oivalluksia nokkakulman suhteen, ja erityisesti siinä, että miten sen nokkakulman on saanut pysymään alhaalla? Millainen vaikutus sillä on draivin mittaan? Putteri- ja midariheitothan eivät kai juuri kärsi vaikka nokkakulma olisi ylöspäin, mutta mitä nopeampaan ja kapeampaan draiveriin mennään, niin sitä tärkeämpää se kiekon lentokulma on.

Toisaalta olisi mielenkiintoista myös kuulla, että miten kukin on diagnosoinut sitä nokkakulmaa. Pienet erot kulmassa eivät kai välttämättä näy lentoradassa kovinkaan radikaalisti. Jos nokka on vähän ylhäällä, niin tendenssi on varmaankin, että kiekko nousee korkeammalle, mutta ilman mitään hyvää vertailukohtaa sitäkin on vaikea arvioida.

Yksi oire lienee se, että erot heiton pituudessa midarin ja nopeusdraiverin välillä ovat pieniä. Midariheiton mitta kun ei siitä "nose up" -kulmasta juuri kärsi kun taas nopeusdraiveri on sille hyvin herkkä. Tämän seurauksena nopeusdraiverilla ei meinaa saada juurikaan lisämittaa heittoihin, jos sitä kulmaa ei saa oikeaksi.

Varmaankin ainoa tapa korjata asia on vaan kokeilla draivirangella erilaisia tapoja yrittää saada sitä nokkakulmaa manipuloitua. Useinhan ohje ranteen asennosta on sellainen, että sitä pitää tavallaan taittaa alaspäin, vähän kuin kätellessä. Se, että miten vastaavan asennon saisi draivin aikana/lopussa, niin onkin oma haasteensa.




15
Niille, jotka ovat Julkujärven kiertäneet, lienee väylä numero #18 tuttu. Se on 165 metrin par-4, jonka kori on keskellä metsäsaareketta. Korille ei ole juuri minkäänlaista väylää vaan yleisin tapa mennä korille on heittää puiden yli hyssellä tai upsilla. Mitään OB-aluettahan ei ole. On vain melkein läpipääsemätöntä metsää, joka kannattaa lähes poikkeuksetta ylittää.

Tässä vanhahkossa videossa näkyy tuo väylä noin kohdassa 2 minuuttia 22 sekuntia. Tosin videolla se puusto näyttää jotenkin matalammalta ja harvemmalta.




Pages: [1] 2 3