Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 23.01.22 - klo:17:42 »
Pe-la yönä sitä sitten nukahdettiin sohvalle heräten kovaan kipuun ristiselässä. Siinä sitä nukuttiin vatsallaan selkä kaarella.
Oli min oli niin kello 11 oli sovittu Oittaan camping radalle melkein onnistujien vippailu sessio. Tunto meni sormista ja käden toiminta oli ihan mitä sattui ristiselän ollessa ihan jumissa. Jo kiekkojen noukkiminen maasta oli haastavaa. Puttaamisesta tuli lähinnä naurun korahduksia..olkapään nivel otti myös kipeetä riuhtoessa kiekkoa. Illalla olikin sellainen olo että se oli sitten siinä kun edes puhelin ei kädessä pysynyt. Meni lattialle ja näyttö on nyt melkoinen lasinsiru viidakko. Yö nukuttiin ja kun kerran satoi lunta ja Väykkä oli menossa Meilahteen ja ryhmässä oli tilaa niin pari buranaa ja menoksi meikun viikkokisoihin kello 11 alkavalle kierrokselle. Rauhassa pelasin ja koitin vaan tuuppailla eteenpäin. No isoja virheitä tuli vaan millenium tunnelissa josta kuusi heittoa korttiin.. muuten ihan solidia pappa golffia sen enempää repimättä. Buranalla kesti kierroksen tulokseen +4 joka pohjaluokassa metrix alle 850 antoi heitolla voiton ja viikkorahaa kouraan. Lihasten viiletessä ja buranan vaikutuksen lakatessa kipukin se sieltä tuli. Kuivatin tavarat ja laitoin bägin hyllyyn. Saa nähdä kauan se siellä pysyy. Jotain olisi tehtävä levon lisäksi että laji jatkuisi tässä eteenpäin muutakin kuin TD hommissa. Toki onhan siinäkin tehtävää tarpeeksi.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 20.01.22 - klo:18:49 »
Do dii.. partaharjulla tarvittiin TD hommiin helatorstaille joten sinne sitten Flex kisaa järkkäämään ja Isoparta vkl sen perään viettämään toukokuun lopulle.
Oittaalla käytiin keskiviikkona testailemassa talviajalle tehtyä tarlvi rataa.. helppoja väyliä mutta ihan mukavia viskellä. Ristiselässä oleva jännitys vaan lyö aika nopeasti selän lukkoon ja sitten alkaa vaikeudet ajoittaisesti. Syy tähän löytyy kotisohvalta jossa ollaan sellaisessa asennossa että lapaluiden alle tulee melkoinen kiristys. Se sieltä sitten aktivoituu kun lihakset lämpiää ja kylmenee talvikelillä jos vähänkin on tuulta ja pääsee läpi selän puolelle kiusaamaan. Eli lapaluiden alle tulee sellainen kiva tunne että joku siellä puukkoa vääntää.. tämä johtaa sitten siihen että kontrolli katoaa ja puttaamisesta tulee perus tölväilyä. Pitää varmaan ostaa nojatuoli. Kaikenlaisia muitakin kyselyitä kisajärjestelyiden puolelta on ja kaikenlaista muutakin jo sovittua. Kevättä kohti mennään..
3
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 17.01.22 - klo:10:59 »
Uusi vuosi alkoi koronatartunnalla ja 10 päivän karanteeni ikävässä flunssan kaltaisessa tilassa vei vähän heikoksi. Keuhkoihin ei oikein happi kulkenut kunnolla, joten rasitus tuntui aika pahasti eikä ihan samantien päässyt olo normaaliksi. Lääkäri kehotti kuitenkin liikkumaan ettei tukoksia ala tulla ihmiseen.

Lauantaina sitten jo pääsi Karkkilaan pelihommiin. Päällimmäisenä jäi mieleen muutama liukastuminen ja se kuinka puttaaminen oli vaikeaa. Foret lähtivät hyssessä, mutta selvästi piti jatkuvasti varoa ettei liukastu joten varmasti heiteltiin aika oudolla tekniikalla. Kivaa oli.

Sunnuntaina sitten into piukeana Lohjalle. Siellä oli muutama tiipaikka ihan sulana ja osa sitten peilijäässä. Olipa aika hienoa kun pääsi muutaman kerran luottamaan jalkoihinkin niin että uskalsi heittää. Puttikin osui paremmin vaikka ohiputit sitten liukuivatkin aika kauas. Muistutti jo frisbeegolfia ajoittain ja hienointa oikeastaan oli kun happikin pääsee jo keuhkoihin asti.

Lihaskunto on päässyt varmasti vähän repsahtamaan ja pitääkin kiinnittää asiaan hieman huomiota senverran kuin kotona pystyy. Toivotaan että tämä koronahomma tästä nyt menee hiljalleen ohi ja päästään tekemään normaaleja hommia.

Bägiin on nyt eksynyt hieman uusia kiekkoja.
Halo Wraith tuntuu oikein hyvältä käteen ja ottanee paikkaa vakaan draiverin tiimoilta. Tätä pitää hieman testailla että kuinka paljon eroa on DD3 ja Wraithissa käytännössä heittäessä. Bägissä on kuitenkin vakaa hysseheittoihin soveltuva DD3...
Halo Shryke on jo vakiinnuttanut paikkansa ja nyt oikeastaan pitää sitten vain säätää bägiä niin että siellä ei ole turhia päällekkäisyyksiä. Tämä kiekko tuntuu hyvältä, ei oikeastaan kulu ja menee todella kivasti eteenpäin meikäläisen kädessä.
Halo Sidewinder on uusin testattava ja ollaan tulossa hiljalleen kavereiksi. On selvästi vakaampi kuin "normiside" mutta tuntuu pitävän kulmat aika kivasti ja kuitenkin olevan tarpeeksi vakaa ettei kippaa heti yli. Uskoisin että meistä voi tulla kaverit. Tämä olisi nyt varmaankin sitten se väylädraiveri jota on metsästetty.

Näiden Halojen osalta on tilanne tietenkin se ettei kukaan tiedä saako näitä enää kesällä mistään. Ovat kuitenkin hieman "normaaleja" kalliimpia joten ei niitä nyt ihan hyllykaupalla voi hankkia. Huutokaupasta saa näköjään välillä jopa vähän halvemmalla kuin normikaupasta, joten hiljalleen näitä saattaa varastoon ajautua :)

4
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 16.01.22 - klo:18:38 »
Meilahdessa pari kisailua todella liukkailla kallioilla. Kun tuulikin puhalsi niin eipä siitä oikein mitään ihmeellistä tullut.
Avauspaikat oli niin jäässä että nastoillakin oli tekemistä edes pystyssä pysyä.
Hauskaa vippailua ja sitten alkoikin kierroksen jälkeen sataa vettä? Siis tammikuun puolessa välissä alkoi sataa vettä.. jep jep. Lumet kyllä lähtee melkoista vauhtia jos plussaa on asteet ja vettä tiputtaa. No sellasta... Vähän kisahakemuksia eteenpäin ja kauden suunnitelmia eri suuntiin mietiskellen. Mystery box musta tullut special tactic ei ehtinyt heittoakaan mun toimesta sillä tehdä, kun bägistä se jo ostettiin pois.. no välillä niin. Meni parempaan kotiin.
Jotenkin pitäisi puttia jaksaa treenata kun korikin on sisätiloissa mistä moni maksaisi aika paljon.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 11.01.22 - klo:15:20 »
Vaikka siellä täällä kolotti niin sunnuntaina 09.01 lähdettiin toistamaan Lakiston pikkuradalle kolmen kiekon kisailua 18 väyläiselle radalle. Tällä kertaa otin niskalenkin painamalla päivän ensimmäisen heiton Otsolla väylällä1 suoraan kuppiin holarilla 28m väylällä ja pitkään mentiinkin sitten taas pirkkoja kortti pullollaan kun molemmat Jamon kanssa pelasi taas samoilla kolmella kiekolla. Prodigy Otso,. PV-7 Penrose ja Pilot. Tällä kertaa oma Otso oli paras pelaten -19 ja sitten aika tasoissa muut. Sama määrä heitettiin heittoja Jamon kanssa kun jamolla oli vain yksi par ja 53 birdey minun onnistuessa viimeisellä väylällä pilotilla vielä tekemään holarin.Kaksi holaria,kolme par ja 49 birdey oli oma saldo. Hauskaa enne kaikkea tuollaisten neppailu kisailujen käyminen
6
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 09.01.22 - klo:10:28 »
Meilahti Millenium 08.01.2022
Päivä alkoi raikkaan rapean -16 asteen pakkasessa. Tiedossa kun oli että alkuun kipitellään töttöröitä avauspaikoille ja maalailemaan heittopaikkojen reunoja menee tovi niin 07:45 aikaan oltiin koria asettamassa 14B lisäväylälle. Jalkaan laitoin varmuuden vuoksi lämpimät talvisaappaat ja mukavasti pysyivät jalat lämpöisenä. Kilpailukierros oli seuraavan lainen ykkösväylänä toimi NS kempas suora väylä talon kulmalta kohti sairaalaa ja sen jälkeen ihan normaali väyliä 2-13, 14 pelattiin lyhyenä ja perään 14B joka lähtee 14 väylän lopun oikean puolen pusikon takaa pieni s kurvi kalliolle 20m normi 15 väylän avaus paikasta oikealla olevaan koriin. Sitten perus 15+16 ja millenium tunneli jossa kori oli vedetty suoralta linjalta reilu 10m oikealle kalliolle. Vastapallo lyhyenä suoraan vasemmalle kallion reunaan ja lopuksi harkkakoriin perus väylä. Radan normi ykköstä ei pelattu.
 Sää oli kauniin puolipilvinen,tullut ei juuri lainkaan ja lämpötila nousi kierroksen aikana melkein kymmenen astetta.
Oma kierros lähti kello 09 aikaan väylältä 8.
Heti kävi selväksi että pakkassaappailla pelaaminen tampatun lumen päällä olevilla avauspaikoilla oli tosi liukasta ja antsa jäi heitosta pois. Lunta oli 10-30cm joten lähes kaikilla väylillä piti spottailla ja kipitellä edes takaisin. 8-11 väylät liukastelin avauspaikalla ja 20-15m neppi jäi korille nostelut päälle. 11 avaus forella oli juuri niin epämukavan tuntuinen kuin kuvittelin. 12/13 koitin sitten keksiä jotain muuta mutta sen kunniaksi sitten bogey korttiin. 14 jonotettiin 25min ennen avauksia ja putti jäi menemättä joten bogey juna ja +3.
14b fore neppi oli ihan ok mutta 7m Pörö jäi tekemättä. 16 liukastelin melkein itseni kumoon fore avauksessa mutta 10m putti löysi kohteen ja Pörö korttiin. +2
Millenium tunnelissa perus puiden koputtelut ja lopulta hyvällä 6m putilla puiden sisältä tupla bogey.. HZ alueelle jäi vastapallon avaus jatkon vieriessä vasemmalle kalliolta alas.. sieltä pääsi oksien läpi vain yläpantaan korissa jossa ei moista edes ollut ja seuraava tupla korttiin. +6. Harjoituskori väylällä Kaapo vetäisi edeltä kiekon holarilla koriin joten samaa linjaa yritettiin. Läheltä meni mutta 6m putti jäi alapantaan..
Kempakselle pörö ja kolmos väylällä sitten spottauksen jälkeen avaus omaan väriin joka odotti 3m päässä korin edessä.. leikkimielisesti ryhmä huusi tankkia mutta en sitä itselle kirjannut näissä leikkimielisiä karkeloissa. +4. Väylälle viisi 2-4 kun veti 6m katon kautta tqkarotkoon ja jatkon alapaantaan.. viimeiselle väylälle 7 triplamandon oikeaan mandopuuhun ja oikealle ohi. DZ korin vierestä ja 3m paluu lepattaen alapaantaan..+7 ja olihan aika kamalaa tekemistä.
No polvet huusi hoosiannaa pakkassaappaiden takia kun nilkan alue ei kierrä normaalisti niin sitten se on polvinivelen jotka liikkuu enemmän ja homma jäi itseltä kesken ettei mene paikat enemmän rikki. Olisi mulla ollut toiset kengät valmiina mutta pelkästään kädellä riuhtomisen jälkeen ja pakkassaappailla köpöttelyn aiheuttaman oikean polven turvotuksen takia ei mitään järkeä ollut lähteä tuuppailemaan toiselle kierrokselle.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 06.01.22 - klo:18:07 »
06.01.2022 loppiainen..
Black mystery box ei ole vielä saapunut ,mutta muuta kivaa keksittiin Jamon kanssa.
Friba karkkikaupasta hankittiin alkuviikosta molemmille samat 3 putteria joilla kumpikaan ei ole koskaan heittänyt heittoakaan.
Prodigy P-model-S Otso eli Pajun Sepon stämpillä oli ensimmäinen ja Drew Gibson EV-7 Penrose toinen ja kolmantena Streamline Pilot.
Noista löytyi oranssit kappaleet joten kassalle ja menoksi.
Paikaksi vuoden ensimmäiselle nppilulle valittiin Lakiston frisbeegolfrata Espoon rinnekodilta. 18 väyläinen mini rata jossa reilu puolet väylistä pujottelee pienten joulukuusien seassa ja loput aukealla. Väylä pituudet on tuolla 36m alas 19m eli pitkää puttia ja lähestymistä pääsee lähinnä treenaamaan.
Vuosi alkoi makeasti Jamon päänahalla kun pelattiin kierros heittäen samalla väylällä kaikki kolme kiekkoa pelaten väylät loppuun.
Minun sarja oli EV-7 voitti -19 tuloksella josta kaksi holaria ja yksi par loppujen ollessa pirkkoja. Pilot pelasi 18 pirkkoa ja Otso 15pirkkoa ja kolme par tulosta.
Ihan vekkulia meininkiä..
Lauantaina hangille lähdetään sitten Meilahti Millenium kilpailuun jossa pelataan 20 väyläistä layouttia pari kierrosta. Pakkasta tulossa aika reippaasti lauantai aamuksi luvattu jotain alle -15 lämpötiloja nousten iltapäiväksi sinne -5 tuntumaan.
Ajattelin pariin kiekkoon laittaa nauhat sokko väylille ja muutenkin varmaan Max 10 limppua otetaan mukaan. Vaatteita saa laittaa ja sen kummempia odotuksia tuosta kisasta ei ole. Hyvällä fiiliksillä tämä yleensä on taittunut. Maaliskuun Skogby kisoihin alkoi ilmoittautumiset ja ajattelin pari lauantai kierrosta helmi/maaliskuulle vielä hakea kun omat kalenterit selviää.
8
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 02.01.22 - klo:21:06 »
Do dii.. ensimmäiset 5 PDGA kisaa TD hommissa on nyt hakemukset laitettu ja odottelevat seuraavia steppejä.

19.03.2022 Skogby kevätrieha amatööri luokilla MA1-MA4 ja FA1+FA3
20.03.2022 Skogby Masters 2022 jossa Pro luokkia MP40 ja FP40 ja amatööri luokkia sitten muut ikämies luokat.
Näissä maaliskuun kisoissa pelataan eka kierros 20väyläinen normaali layout ja toinen kierros 18 väyläinen perus Skogby.

09.04.2022 Piazza Open 2022, 23 väylää kuten viimeksikin.
10.04.2022 Skogby Lady Open 2022 pelkästään naisille.
07.05.2022 Skogby Special 2022 Jossa pelataan 20 väylää kierros sellaista vähän hankalampaa viritelmää että heikkohermoiset saa jäädä kotia.

-seuraavaksi sitten katsellaan Meilahden kisat kalenteriin Team Hippo osalta ja kuulostellaan muut kuviot kauden osalta.

Alustavan ajatuksen mukaan Skogby Marathon olisi lauantaina 14.05 jolloin tarkoitus pelata 7 kierrosta 20väyläistä normi layouttia samana pelipäivänä.

Nyt kun talvi kiristää otettaan niin onneksi kroppani on sen verran rikki että saa.nyt pitää lepoa oikein kunnolla.

DM black tilasin kuitenkin jotta pääsee hypistelemään uutta rain maker putteria. Ehkä sen saapuessa tulee käytyä joku neppi vedettyä kokeilu mielessä jossain noista ok seudun pikku radoista.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 01.01.22 - klo:23:34 »
Selkää koitettu hieroa hieronta vempeleellä mutta ei siitä taida tulla kuin entistä isompaa tulehdusta lihaksiin. Semmoinen huomio kiekko valinnoista että mukana skogby kisassa oli 24 kiekkoa joista heitin 19 eri muovin palasta. Eipä sillä kai merkitystä ole kun lapa meni jumiin ja sormien toiminta häiriintyi tavalla että meni koko homma selviytymis tarinaksi.
No vuosi 2022 on nyt alkanut ja team Hippo riveissä on seurajäsenyys ja kilpailulisenssi ja kakkos seurana Skogby IK. Skogby IK tapahtuu sillä tavalla että tarkoitus on uusia kaikki korit radalle ja sitä varten otetaan nyt isompaa vaihdetta virallisten kisojen järkkäämiseksi ja seuralle tulojen saamiseksi. Kalenterista varataan maaliskuun alkuun lauantai ja loppu puolelle sunnuntai päivät. Huhtikuun alussa on perinteiset Piazza open ja lady open kisat. Niiden lisäksi toukokuun alkuun suunnitellaan erikois layout kilpailu. Siitä pääsee hommat vauhtiin. Laitetaan huomenna kisa hakuhommelit käyntiin.
10
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 31.12.21 - klo:20:19 »
Skogby end of 2021.
Väylältä 16 startti ja piti ottaa Pörö?
Heittoalustat olivat mukavasti harjatut lumesta ja yöllinen sade oli sitten tehnyt niistä luistin ratoja. No ei siinä ,nastat oli alla ja heittoa eteenpäin. Löysästi lähti ja paineli vasemmalle osumatta mihinkään. Ihan ok paikka missä oli ihan mukava 50m väylä korille. Kiekko napsahti kuitenkin ekaan puuhun.. jatko heitto kuppasi gripparilla melkein seuraavaan.. kolmannella yrittämällä melkein koriin ja 5m korin takaa putti puuhun 2m edessä joka ei ollut edes linjalla. Nosto Kutonen jätti hölmistyneenä tuijottamaan tyhjyyteen. Tupakka suuhun ja kohti väylää 17. Hyvä avaus ja 10m putti melkein sisään ja nosto par. 18 perus bogey ja yht äkkiä oltiin +4 tilanteessa. Ykköselle sitten loistava avaus ja pääsi koittamaan pöröä kaukaa mutta ei mene. Kakkoselle nosto par ja kolmoselta pitkällä putilla Pörö +3.
Nelosen avaus tuntui kummalliselta ja grippasi oikealle. Puskasta 20m melkein koriin ja nosto par. Vitoselle perus 3m ja Pörö +2. Sitten tuntui lapaluun alla kiristyvä n lihakset jumiin. Väylät 6-10 oli aivan kamalaa kiekon irrotessa aivan liian aikaisin ja lapa aivan jumissa. Puttaamaan ei pystynyt kun suunta oli mitä oli. Plussa korttiin 2+0+1+1+0 eli +6 mentiin. 11 2-4 kun liian kaukaa roikotti pöröä ja paluu jäi haaveeksi. 12-13 Pörö putit alapantaan ja 14 nosto par. Kauden viimeinen väylä avaus 4m ja putti sisään antoi +6 eli 62 heittoa ja 822 taikapistettä sekä ansaitun viimeisen sijan. 10 puttia jäi tekemättä kuten yleensäkin 12m sisältä. Paluumatkalla kroppa huusi hoosiannaa ja käsi vaivoin toimii kun lapa on niin jumissa.  Sellainen vuosi se. Lyhyt päätelmäni käytyä vuoden aikana ties missä testeissä on että liiallinen tupakanpoltto paksuntaa veren, vie lihaksista hapen ja maitohappo vetää kaiken jumiin. Jumissa heittämisestä tulee väkinäistä tuuppaamista ja tulos on sen mukaista. Jo perus kierroksen jälkeen on kuin junan alle jäänyt ja palautuminen vie viikon. Jos siis homma jatkuu entisellään niin tekeminenkin on sen mukaista. Painoa on 20kg liikaa ja häkää veressä aivan liian paljon. Nyt laitan bägin naulaan ja suunnitellaan vähän TD kalenteria vuodelle 2022. Keskitytään hieman itseensä välillä ja katsellaan mihin se vie. Hyvää uutta vuotta 2022 kaikille.
Pages: [1] 2 3 ... 10