Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 11.04.24 - klo:15:21 »
#Rata 181 Nokia vihola.

Kausi avattu heti uudella radalla.  Nokian viholaan on avattu uusi 5-väyläinen neppirata. 
Hyvinkin lähellä edenin rataa, mutta silti ihan tevetullut lisä,koska pirkanmaan radat ovat aika ruhkaisia. Tiit oli milestäni ehkä hieman lyhyet.. Niistä olisi voinut tehdä hieman pidemmät. Opasteet ihan hyvät ja väylätkin löytyy helposti. Helpohko rata, mutta kuitenkin lähellä olevaa edenin rataa vaikeampi. Ihan ok rata 3/5

Väylät.

1 76m par 3.  Hieman oikealle kääntävä väylä. Koivikkoa ja puustoa molemmin puolin.
2. 66m.par3 loivaan alamäkeen hieman oikealle kääntäen.
3. 54m par 3
4 78m par 3 suoraan.
5. 58m par 3 suoraan. Koivikkoa molemmin puolin.

Tulokset.
 kier 1.

1.4 vähän alkoi tahemasti kauden avausheitto osumalla puuhun.
2.3
3.3
4.2 hyvä putti aika kaukaa n,10m sisään.
5.4  Tulos +1

kier 2.

1.3
2.3
3.3
4.3
5.3  Tulos 0

Kier 3
1.3
2.3
3.2
4.3
5.3 Tulos -1
     

2
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 11.04.24 - klo:06:59 »
Kävin Espanjassa rouvan kanssa vähän lomailemassa ja pari kertaa hain vähän frisbeetuntumaa osallistumalla yhden kierroksen kilpailuun. Ihan sellaiseen josta saa ratingit.

Ensimmäisessä oli aika monta "paikallista" ja tuloskeli jolloin itselle sinisellä leiskalla Mijasissa pelattu ihan ok +1 antoi ratingia 944. Aiempaan verrattuna hieman alakanttiin ja tokihan olisi itselläkin ollut mahdollisuus pelata paremmin :)

Toinen kisa pelattiin sitten punaisilla joten pääsin testaamaan molemmat radat. Punainenhan on sellainen epäonnistumisrata kun joka väylällä pitäisi olla pirkkoa puttaamassa. Alkukierroksella par kolmoset tuntuivat olevan hieman liian haastavia kun niistä poimittiin vain parit pois ja pirkot kerättiin sitten par nelosilta. Yhden bogin tein kun huonon avauksen jälkeen lähäri kävi korin lähellä ja rollasi sitten reiluun kymppiin.
Peli oli ihan ok kokonaisuutena vaikka aika helppoja virheitä tulikin tehtyä. Puttaaminen oli sellaista perushuonoa eikä sieltä oikein ylimääräisiä taikapisteitä herunut. Viimeisen väylän tiillä oli mahdollisuus pelata -9 ihan vain heittämällä sinnepäin ja pelaamalla väylä pois. Jostain kuitenkin sitten nykäisin kiekon noin 40m korista oikealle rinteeseen. Ei edelleenkään mitään hätää, mutta hieman takajalka livahti lähärissä ja Zone jäi seiskaan. Alarautaputti harmitti kovasti vaikka linjassa olikin. 946 pistettä on jotakuinkin mitä odotinkin.

Mijasin kenttä on edelleen ihan hauska pelattava varsinkinn jos Suomessa olosuhteet on huonot. En koe tarvetta Mijasiin pelaamaan lähtemiselle jos Suomessa pystyy heittämään normaaliolosuhteissa. Korkeuserot on ihan makea lisä kenttään ja vuoren rinteillä pelatessa ei aina ole itsestä kiinni tulos kun huonon tuurin ja huonon heiton ero voi olla mitätön.

Sinisellä leiskalla pelatessa kanssapelaaja teki par kolmoselle kympin. Toki olisi voinut olla järkevä eikä yrittää siitä puun oksien läheltä rinteeseen kiekkoa jättää, mutta oli siinä paljon huonoa tuuriakin. Kiekko vain ei sinä päivänän suostunut jäämään siihen rinteeseen vaan rollasi aina takaisin alamäkeen. Oli helppo nähdä siitä vierestä kuinka se vain tapahtui. Todennäköisesti itsekään en olisi kyennyt siihen vitoseen laittamaan kun olisi tuska iskenyt aika nopeasti.

Kisakausi alkaa sieltä puksutella kohti. Nyt on jo kaksi rating-kierrosta takana, mutta Piazza on reilun viikon päästä. Siitä se sitten lähtee. Nummelanharjullakin pitkästä aikaa pääsee kisahommiin kesäkuun alussa, SM-kisoihin ilmoittautuminenkin pääsi jo tapahtumaan joten kun siihen lisää Tammisaaren Masterikisan niin onhan siinä hyvä alku. Vähän reissusuunnitelmiakin on luotu, joten sehän on melkein tämäkin vuosi jo kasassa ja toteuttamista vailla.

Talven aikaiset heittelyt ja nyt keväällä ehdityt näyttävät siltä, että heittäminen on jotakuinkin selkärangassa ja tietenkin sieltä se rutiini sitten tulee kun pääsee toistoja tekemään. Puttaamiseenhan se aina kaatuu, joten pitää vähän yrittää puttikorin ympärillä viihtyä. Tänä vuonna SM-kisat on itsellä selvästi isoimmat kisat ja muuten olen ajatellut kisailla silloin kun se on mahdollista. Kisan koolla ei ole edelleenkään väliä vaikka mielelläni isoissa kisoissa käyn tunnelmaa aistimassakin.

Salikautta on kuukauden verran jäljellä, joten koitetaan jatkaa reippaana olemista niin ettei ala harmittamaan maksetut kuntosalimaksut.
3
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 31.03.24 - klo:22:54 »
Kyllähän täällä aika kuollutta on, mutta postataas nyt sen verran, että talvikausi alkaa olla ohi. Pari viikkokisaa tms. olen pelannut jo ilman nastakenkiä, ja vesipulloa tulee kuletettua repussa mukana. Eikös ne ole kesän merkkejä, vaikka lunta onkin vielä maassa.

Kuukausi RSSO:hon.

Tein In The Bag -videon. https://youtu.be/sDMQYyiiWAs?si=X1Hs2LHsIq1iA53D
4
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 08.03.24 - klo:20:38 »
Pelailut jatkuvat Äänekosken ja Viherlandian talviradoilla erinomaisissa olosuhteissa. Yöpakkaset pitävät pohjan kovana, ja tiit ovat samaan aikaa kesäkunnossa. Oikeastaan tällainen kevättalvi on fribaajan parasta aikaa.

Oma tekeminen on ollut melko heikkoa tänä talvena. Satunnaisia parempia hetkiä on kuitenkin ollut. Välillä tuntuu, että puttaaminen on unohtunut kokonaan, sitten taas toisena päivänä tulee upotettua C2-putteja ihan hyvällä prosentilla. Eipä näitä niin vakavasti tule otettua, kunhan ulkoillaan.

Pitäisi kyllä ruveta talven aikana kertynyttä ylipainoa rajoittamaan. Ja vähän lisätä liikuntaa. Ettei kengännauhojen laitto olisi niin tuskaista ja hidasta. Kokeilin jo parina päivänä pientä ruokavalion muutosta kun vaihdoin ylisuuret lounasannokset salaattilautaseen. Ei mitenkään mahdoton tehtävä olisi jatkossakaan. Ei vaan viitsi tuttua miestä kiusata kovin paljoa. Onneksi sitä voi vähän huijata.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 08.03.24 - klo:17:14 »
Frisbeegolf.

Tässähän on tapahtunut vaikka mitä. Eveliina voitti pari viikkoa sitten ja tänä viikonloppuna alkaa sitten hetkeksi jokaviikkoinen suorien lähetysten rupeama. Väinö voitti jonkun B-tierin pelaamalla jotain 1050 peliä, joten sielläkin  hommat jotakuinkin kohdallaan.

Itse olen käynyt Lohjalla karvalokkeilemassa ja huomasin, että sinne on luotu jonkinlainen pistejärjestelmä josta en ymmärtänyt mitään. Tosin kolmen euron osallistumismaksulla en odota palkintorakennetta 20 pelaajan kisoissa eli eipä sillä niin väliä. Töihin pitää joka tapauksessa mennä vaikka näissä pärjäisikin. Huomenna on viimeinen osakilpailu joka tarkoittanee kevään olevan koko ajan lähempänä. 

Piazza on reilun kuukauden päästä ja toiveissa olisi tietenkin ensimmäisenä Skogbyssä päästä pelaamaan ihan ilman lunta. Agentit vain kertovat ettei sielläkään ole lumi vielä sulanut joten jätetään väliin. Eilen käytiin Kaatiksella pellailemassa, mutta ei sielläkään ole lattialämmitys vielä päällä, joten kärvistelyähän tämä kevään odottelu on.

Salihommissa on tullut jonkinlaista ymmärrystä ja ehkä kehitystäkin. Keskikehon kannattelu tuntuu helpommalta, joten huomasin jo ajattelevani että ensi syksynä pitää vähän aiemmin aloittaa salikausi. Toukokuun alussa loppuu salihommat, en mä kesällä jaksa kuitenkaan käydä hinkkaamassa ja menee putti sekaisin jos punttia vääntää.

Järjestöpuolella tänään kokoustetaan seuran hallituksen kanssa ja tehdään tietysti tärkeitä päätöksiä.

Seriffin tutkinto on ollut prosessissa, mutta enpä vain ole sitä kuitenkaan vielä suorittanut. Pitäisihän se.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 08.03.24 - klo:17:07 »
Kaikkea muutahan tässä tulee treenattua paitsi sitä puttia joka on se isoin ongelma :D

Meillä, jotka työskentelee aikuisten kanssa vältetään sanan ongelma käyttöä, se on kaikissa työyhteisöissä
korvattu sanalla haastava :) Heti näyttää paljon helpommalta.

Haastava on meillä sosiaalialalla ollut käytössä jo niin pitkään ettei sitä pysty käyttämään nauramatta.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 03.03.24 - klo:00:27 »
02.03.2024 Skogby 20-väylää..
Lähdettiin Jamon kanssa katsomaan onko kevät tulossa jo? Lämpötila pari astetta plussalla ja kevyt tuuli. Eipä ollut muistissa milloin olisi heittänyt viimeksi ja irtonastat kenkiin ja menoksi.
Aika lailla kaikki heittopaikat oli jään alla joten ilman nastoja ei olisi tullut hommasta mitään. Lunta oli pääasiassa 5-10cm ja ainoastaan väylä 17 oli täys jääcurling rata. Muuten oli aika passeli keli. Polvi ei oikein tykännyt nastojen tuomasta pidosta ja eilisen illan juhlinta tuntui vähän siellä täällä.
Tiukka kisa meni koko kierroksen ja jamo voitti lopulta heitolla. Puttaaminen oli todella hyvää pääasiassa ja pitkältäkin painettiin kiekkoa purkkiin. Jamo paukutti alapantaa aivan liian paljon ja oma avausheitto oli kyllä vähän siellä täällä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kiva päivä kuitenkin..
Aika huonossa kunnossa kroppa kuitenkin on ja mitään järkeä ei olisi ollut mennä Sunnuntaina Meilahden PDGA.kilpailuun jos olkapäähän sattuu tähän malliin. No katsotaan miten se tästä etenee. Kaikenlaisia kisoja olisi tuossa kevään mittaan edessä jos saisi jotain motia kuntouttaa itseään..
8
Muu keskustelu / Re: Vs: Vastaa edellisen käyttäjän kysymykseen
« Last post by takarivi on 28.02.24 - klo:10:21 »


Onko foorumi kuollut?

Kuoli se melkein, mutta sitten joku teki jotain ja vielä hengittää. Hyvin heikosti tosin.

Oletko tutustunut Discordin Disc Golf@Finland -serveriin?
9
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 27.02.24 - klo:08:25 »
Sunnuntaina parikisassa putit upposivat hyvin. Tulee keskityttyä vähän paremmin, kun on kaverillekin vastuussa tekemisistään. Muuten oli reipas tuuli eikä tulos ollut kummoinenkaan.

Maanantaina jätin taas sulkapallon väliin (vähän karheutta kurkussa, tuntui liian rajulta liikunnalta tällä hetkellä) ja kävin ledittelemässä pelkällä Jokerilla (kun draiverin ledi meni rikki viime viikolla) Äänekoskella. Hauskasti sain paremman tuloksen, kuin useimmilla kierroksilla tänä talvena.

Mastereiden SM-kisoista oli auennut sivut Metrixiin. Siellä oli sekä hyviä että huonoja uutisia. Hyvää oli se, että kuusikymmpiset eivät ole minään päivänä aivan ensimmäisenä lähdössä. Huonoa taas se, että kuusikymppiset pelaavat vain uutta rataa. Olisi ollut mukavampi pelata molempia. Oikeasti pidän vanhaa rataa paljon parempana, enkä ole koskaan pelannut hyvin uudella, en tosin ole montaa kierrosta sitä pelannutkaan. Katsoin majoitusten hintoja ja se pisti vähän irvistämään. Juuri nyt tuntuu siltä, että jätän kisat väliin, mutta ei nyt hosuta vielä lopullisen päätöksen kanssa.
10
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 25.02.24 - klo:20:44 »
Ei tarvinnut tänäkään viikonloppuna lähteä kiekon perään. Sen sijaan peruutin seuraavien kahden viikon kisat puolarmaarissa ja hyvinkäällä. Kroppa siinä kunnossa ettei kiinnosta lähteä sähläämään. Odotellaan kevättä ja hankittua olkapää tukea jonka pitäisi auttaa kiertäjäkalvon vaivoihin levon kanssa.
Ehkä se siitä menee katselemalla amerikan viikkokisoja. Onnea Eveliinalle voitosta.
Pages: [1] 2 3 ... 10