Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on Today at 00:07 »
Käytiin Markon kanssa kalliinpaikan heittoleirillä Ruotsissa ennen SM kisoja > Markolle jalometallia kaulaan. Nyt olllaan Arin kanssa käyty heittelemässä > SM kisoista jalometallia ja nyt voittikset. Pitäisiköhän alkaa jo laskuttaa peliseurasta ?

Aina voi laittaa laskun. Muistaakseni ne menee suoraan roskapostiin ;)

Tänään käytiin Kaatiksella pelaamassa kesän huonointa frisbeegolfia. Lämmin oli seurakin oli oivaa, mutta ei tainnut vain jaksaa tänään oikein keskittyä vaikka yritinkin. Ehkäpä teki hyvääkin, ja olihan onneksi kivaa :)
2
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on Today at 00:04 »
Onnea voitosta! Villen voittaminen ei ole helppoa, joten peliin voi varmasti olla tyytyväinen.

Kiitos. Ville tosiaan taitaa olla aika vahvoilla toistaiseksi :)
3
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 16.08.22 - klo:22:24 »
En keksinyt hyvää syytä olla menemättä Hiiskaan viikkokisoihin, joten menin. Lämmintä oli mukavasti 29 astetta, joten vettä iso pullo mukaan. Olisi kyllä pitänyt ottaa jotain syötävääkin, sillä romahdin vähän ennen loppua.

Viisi väylää jäljellä, ja olin ihan hyvässä tuloksessa +2 menossa. Sanoin ääneen että nyt alkaa olla takki tyhjä. Sen jälkeen otin peräkkäin kaksi tuplabogia, yhden parin väliin, ja loppuun vielä kaksi bogia. Varsinaisesti ei ollut nälkä, vaikka vähän olikin, varsinaisesti ei ollut liian kuuma, siihen on jo tottunut, eikä ollut niin väsynyt olo, ettei olisi jaksanut kävellä ja heittää, mutta jotenkin vain ei jaksanut enää keskittyä yhtään.

Väylällä 12 on ensin pienen hiekkamontun ylitys, sitten kapea kolo, mistä pitää saada kiekko uitettua läpi että pääsee kohti koria. Kyseisellä kohdalla on myös mando, jonka yleensä aina missaan. Harkitsin sitä, että heitän mandon tahallaan ohi, jolloin pääsen siihen mutkaan dropparille heittämään kolmosheittoa. Jostain syystä sitten en tehnyt niin, vaan ajattelin (MILLÄ???) että heitän putterilla vain aukolle. No en päässyt aukolle, enkä päässyt edes mandolle asti kun kevyessä ja löysässä heitossa kiekko tarttui kouraan ja lähti oikealle sellaiseen puskaan, ettei sieltä olisi päässyt yhdellä heitolla väylälle mitenkään. Ei muuta kuin retee, ja nyt kiskaisin draiveria täysiä mandosta väärin, ja pääsin heittämään vitosheittoa dropparilta. Se onnistuikin hyvin, ja sain tuplabogin korttiin, kun jos olisin heittänyt heti mandon väärin, olisin saanut par-tuloksen. Siihen loppui hyvä kierros, mutta kuten sanoin, olin jo siirtymällä puhunut että takki on tyhjä. Ei pitäisi puhua tuollaisia kesken kierroksen, siitä ei voi seurata mitään hyvää.

Sinänsä +8 ei ole mitenkään huonoin kierros mitä Hiiskaan olen heittänyt. En ole siellä koskaan onnistunut. Pitäisi varmaan käydä useammin että oppisi suhtautumaan pitkiin ja ahtaisiin väyliin niiden vaatimalla kunnioituksella. Metrixiä siitä sai 911. Pari kolme heittoa olisi voinut saada pois jos olisi jaksanut loppuun asti yrittää. Siten se olisi ollut jo ihan OK, nyt oikeastaan ei.
4
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 15.08.22 - klo:21:52 »
Hupikierros Äänekosken liikuntapuistossa. Ensimmäiset väylät päin puita ennen kuin peli alkoi kulkea yhtään niin kuin pitäisi. Sitten joku onnistuminenkin. Seassa muutama oikein hyvä. Esimerkiksi väylä 12, suora putteriheitto korin viereen. Väylä 13 oikein hyvä avaus pitkään väylään vain kympin lyhyeksi, väylä 14 harvinaista herkkua päästä putille, väylä 15 portista läpi ensimmäistä kertaa pariin vuoteen. En laskenut tuloksia huonon alun jälkeen, mutta eiköhän se vähän plussalle mennyt.

Eilisen urakoimisen jälkeen heittokäden kyynärpää oli kipeä pitkissä puteissa. Ei kuitenkaan mitään sellaista mitä ei olisi joskus ennenkin ollut, joten ei huolestumista. Sitä paitsi kun kyynärpäähän sattuu, niin ranne ei tunnu niin kipeältä.
5
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by letiss on 15.08.22 - klo:15:45 »
Käytiin Markon kanssa kalliinpaikan heittoleirillä Ruotsissa ennen SM kisoja > Markolle jalometallia kaulaan. Nyt olllaan Arin kanssa käyty heittelemässä > SM kisoista jalometallia ja nyt voittikset. Pitäisiköhän alkaa jo laskuttaa peliseurasta ?
6
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by tumi on 15.08.22 - klo:15:18 »
Onnea voitosta! Villen voittaminen ei ole helppoa, joten peliin voi varmasti olla tyytyväinen.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 14.08.22 - klo:23:04 »
Riihimäellä tapahtui tänään outoja juttuja, joten koitetaanpa selventää itsellekin mitä siellä oikein tapahtui.
Lämmittelyksi lähinnä puttia ja sitä bäkkäriä joka eilen oli hukassa. Hyvä meininki, ajatuksena oli pelata omaa ratingia parempi kierros.

1. Otin eilistä vakaamman Buzzzin ja heitin sen pikkuisen ylikääntävänä forella keskelle väylää ja se liukui 67 metrisen väylän keskustaa pitkin kahteen metriin. No niin. Näin aloitetaan kisakierros tuplamandoväylällä. -1

2. Vähän jännitti tiillä. Shryke käteen ja keskelle väylää. Paitsi että lähti kädestä hyvissä ajoin noin klo 11 ja paineli lepikkoon. Ensimmäinen kysymykseni oli vain, ei tässä vissiin mitään mandoa ollut. Oli siinä, mutta en sentään niin vinoon sitä heittänyt. Kiekko löytyi metsästä, mutta vasemmalla kulki pururata johon antsalla osumalla voisi pelastaa ainakin jotain. Paikaltaan vähän hankalasta asennosta DDx käteen. Antsassa lähtee oikeastaan aika hyvään linjaan ja sehän menee sitä pururataa pitkin. Vähän korkea se on, mutta käytännössä se putoaa väylälle. Korille on vajaa 50m matkaa joten tämähän oli aikamoinen pelastus. Buzzzilla pikku antsafore, joka meinaa jättää pikku tuulessa palauttamatta mutta taitaa olla vajaan kutosen putti. Pikkuisen ylöspäin pitää putata, mutta sehän on aika hyvä putti. Nelonen. -1

3. Edellisen väylän kauhukuvat vaihtuivat pariin, joten vähän on jännää. Foreantsa ei lähde niin hyvin kuin eilen, mutta osuu aukkoon ihan hyvin. On vähän korkeampi, josta seuraa että feidaa aiemmin oikealle. Löytyy noin 15m päästä korista. Kilpailuminä sanoo että pitäähän tuota yrittää. Itse yritän olla järjissäni mutta pitäähän sitä hakea kun eilenkin taisi pari mennä. Ei osu edes laitteeseen ja menee kuusen alle niin että haaralta noin kuusimetrinen paluuputti meinaa olla hankala. Onneksi vain meinaa koska laitan sen hallitusti sisään. Nyt pitää vähän rauhoittua ettei käy köpelösti.

4. Bäkkärillä taidettiin vähän varmistella ja DDx lähtee vähän oikealle. Vakaampi kiekko olisi varmaankin ehtinyt kääntää vähän vasemmalle, mutta tämä pamahtaa puuhun ja pomppaa vasemmalle metsään. Ai saakeli. Zonella foreantsaa oksien välistä  ja menee aika kivasti, osuu vielä korin takana alas tullessaan mäntyyn ja jää metriin. Kolmonen. Nyt ei oikein ole kaikki ihan hyvin, mutta miinuksella ollaan.

5. Buzzz bäkkärillä on oikeastaan aika hyvä. Kympin rinkiin juuri ja juuri kun hipsaisee vähän sisäkurvin oksiin. Vaikea sanoa olisiko ollut lähempänä vai kauempana ilman oksia. Ylämäkiputti on oikeastaan erinomainen ja keskelle laitetta. Kakkonen. Oho. -2 ja nythän on aika hyvä meininki vaikka siellä takana muistutellaan ettei tämä nyt niin mahtavaa ole.

6. Buzzzilla kovaa. Joo kyllä. Lähtee bäkkärillä vähän leveänä ja pamahtaa puuhun oikealla. Niinpä. Ja vasemmalle. Saakeli. No, tuossa on joku 45m hysse Zonella eikä pitäisi olla hankalaa. Zone lähtee sekin leveänä ja osuu viimeiseen puuhun oikealla johon voi osua ja pomppaa vasemmalle. Jaahans, ei ole levossa korjaantunut bäkkäri vaikka vähän sellaista toivoinkin. Saakeli. Forella puiden välistä pariin metriin ja bogey korttiin. Aikamoinen seikkailu. -1

7-8 Shrykellä ajatuksena painaa keskilinjaan niin että se kääntää yli ja palauttaa sitten metsän reunassa takaisin. Aika hyvä suunnitelma. Paitsi että jäi suunnitelmaksi. Korkeussäätö oli oikeastaan aika hyvin kohdallaan, mutta ei kääntänyt yli kun jäi vähän käteen ja meni hyssessä ihan oikealla olevaa metsää hipoen ja pamahti hiekkaan oikealla. Alle 100m korille, joten lopputulos oli hyvä. Onneksi on kisata niin hyvä tuuri tuntuu hyvältä. Firebirdiä kovaa vasemmalle forella ja se feidaa oikeastaan aika niinkuin yritinkin, mutta onhan se sitten kuitenkin lyhyt ehkä 13m. Sieltä alhaalta taas lähden vähän varovasti koittamaan. Ei osu laitteeseen, mutta jää onneksi neljään metriin kun on niin löysä.
-1

9. Pirkkometsä ja pieni helpotus kun heitetään oikeastaan forea. Sidewiinder lähtee puiden väliin, mutta on vähän korkea. Feidaa oikealle ja löytyy rinteen reunalta nojaamasta maassa makaavaan puuhun joka taitaa olla rollieste. Erinomaista, paitsi ettei ole ihan niin hyvä paikka kuin toivoin. Sieltä kuitenkin forella pääsee yrittämään ja osunkin vasemmalla puolella olevaan 1,5m aukkoon ja kiekko kolmeen metriin. Huh. Birdie. Jesh. Tämähän oli helppo väylä. Nyt oli ehkä vähän tuuriakin kun osuin noin pieneen aukkoon, mutta hyvä juttu.

10. DDx forella lähtee vähän ylemmäs kuin eilen eikä flippaa yhtään vaikka toivoin nättiä pikku ässää. Menee kuitenkin keskipuiden välistä ja feidaa sinne jonnekin. Kiekko onkin kivasti vajaan kasin putilla. Ei ihan huono putti mutta pamahtaa alarautaan. Onneksi ei rollaa kauas ja saan korin alta nostettua kiekon koriin. Olisi ollut aika kiva laittaa sisään.

11. Zone lähtee vähän kovempaa kuin eilen kun ajattelin että menisi vähän lähemmäs. Hyvä heitto, mutta ilmeisesti pysähtyi johonkin kiveen ja on metrin kauempana kuin eilen. Ysimetrinen. Kaverin kiekko rollaa ihan alas ja ehdin rauhassa miettiä asiaa. Menen putterin kanssa markkerin taakse ja odotan kaksi sekuntia. Ei tule sellaista fiilistä, joten käännän kiekon katolleen ja liuutan sen korin alle. Hitto. No toisaalta ei harmita kun kuulin että edellisessä ryhmässä kaveri puttasi ohi ja otti relien tehden sitten loppujen lopuksi vitosen.

12. Firebird lähtee bäkkärillä vähän varovasti kun pelkään että se lähtee liian leveänä ja painelee lampeen. Siksipä feidaa alas mennessään noin 12m päähän korista. Tässä sitten tulee sellainen fiilis, että avoimella ollaan ja pitää sitä nyt uskaltaa. Uskallankin. Vähän korkea lähtee kohti koria ja ehdin olla tyytymätön yritykseen mutta kiekko putoaa ilman ketjuja korin pohjalle. Jaahans. Sillälailla. -3
Aika hyvä vahinko.

13. Tiille kävellessä mietin vähän bäkkärin askeleita ja kuivaharjoittelen niitä pari kertaa. Tulee sellainen fiilis, että taidan vetää aika pitkän viimeisen askeleen. Kokeilen miltä tuntuisi ottaa vähän lyhyempi ja päätän testata sitä. Ylämäki kapeaan ränniin ei taida olla paras paikka testeille mutta näillä mennään. DDx lähtee aika hyvin ja ihan keskelle väylää. Ehkä vähän matala, mutta ihan hyvä heitto. Hämmentävää. Taisin korjata lennossa heiton. Ja vielä oman.
DDx uudelleen paikaltaan ylämäkeen ja päätän heittää kovaa koska arvioin että hyvällä heitolla voi päästä putille. Lähteekin tosi hyvin ja kääntää pikkuisen oikealle ennenkuin putoaa maahan. Ehkä kuusi metriä koriin. Käyn katsomassa korin takana olevaa rotkoa jonne ei saa mennä, joten jos putataan niin sitten on syytä osua laitteeseen. Puolen sekunnin miettimisen jälkeen päätän yrittää, koska olisi ollut ihan typerää heittää näin hyviä heittoja jos sitten niistetään alle. Aika hyvä sellainen puolittainen nikkenosto ja keskelle koria. Pirkko. -4

Pari kivaa ylläriä.

14. Päätän uskaltaa ottaa vakaamman Shryken ja yrittää heittää sen loivassa hyssessä täysiä niin että se feidaa vasemmalle ja kaivetaan se sitten sieltä korille. Onnistunut heitto koska olenhan korjannut bäkkärin. Sinne painaa vasemmalle ja kadotessaan näkyvistä kuuluu aika kovan puuosuman ääni. Jaaha. Kiekko löytyy jostain syystä keskeltä väylää noin 20m korilta. Kukaan ei osaa sanoa miten se sinne meni, mutta kivahan se on että meni. Putteri pikku antsassa milliin ja kolmonen. Oho. -4 ja taisin olla kakkosena tässä kohtaa.

15. Bäkkärihän toimii joten Shrykellä mennään kovaa. Lähtee vähän matalana ja painaa mutkan pitkäksi osuen mäntyyn. Jää sinne oikealle. Forelle olisi pieni aukko, mutta vaikea heittoasento. Päädyn paikaltaan Sidewinderiin. Antsaa siihen ja jos osun tuohon aukkoon niin pitäisi mennä kakkosrinkiin saakka jos ei mitään draamaa. Osun aukkoon ja jään katsomaan kuinka kauniisti se kiekko menee antsassa ja rapistelee oikean reunan oksia mennen kuitenkin niistä läpi. Kanssapelaajat taputtaa vaikka oletan olevani jossain kakkosringissä. Kiekko on neljässä metrissä ja Ari on -5. Tässä kohtaa taisin olla jaettu ykkönen. Tosin ykköskortti oli jäänyt meistä noin kolme väylää joten koitin keskittyä vain omaan peliin.

16. Alamäki. Ei se oikein onnistunut tänäänkään heittää pikku hysseä kohti metsää. Haluaisin niin oppia luottamaan noihin kiekkoihin.
DDx käy kuitenkin oikealla ja feidaa vasemmalle. Pysyy jotakuinkin väylällä ja jää sellainen 25m lähestyminen. Putterilla puttaan alamäkeen ja jää sellainen vitosen putti joka laitetaan sisään. -5

17. DD3 kovaa. Harmillisesti se on muuten hyvä mutta liian matala ja meikäläinen painaa sen takametsään pitkäksi. Eihän siitä jää kuin 12m kurkotusputti jota jostain syystä pitää yrittää. On toki tullut sellainen ajatus että jos tekee pirkkoja niin voi vaikka kiusata Villeä tai jopa voittaakin. Eihän se mene sinnepäinkään, mutta onneksi on senverran huono että jää kolmoseen. Aika jyrkkä ylämäkiputti korotettuun koriin. Nosto on vähän korkea ja ihan ylös menee. Onneksi kuitenkin putoaa koriin sisään. Tässä oli kyllä vähän liikaa mahdollisuuksia. -5

18. Nyt kun se bäkkäri toimii niin näen kuinka kauniisti Buzzz kääntää ihan pikkaisen yli ja painuu korille. Ei painu. Muuten ihan hyvä, mutta unohdin heittää. Ei se nouse hyssestä mihinkään ja painelee puiden välistä vasemmalle. Ei jää mitään yritettävää. 15m putti alle ja jatketaan matkaa. Saakeli, tämä olisi ollut hyvä saada.

19. Viimeinen väylä. DDx forella lähtee hyvin väylään, mutta mielestäni liian hiljaa. Olen ihan varma, että pirkko jää tekemättä ja kärkikortissa kyllä tehdään nämä helpot. Kiekko on kuitenkin kolmessa metrissä, joten pistetään yksi lisää. -6

Olipa aika hyvää tekemistä ja jännitettävää oli kärkikortin viimeiseen väylään saakka. Ville ei sitten saanutkaan pirkkoa siihen ja meikäläinen jo ihan turhaan varautui sudariin. Aika hieno tunne vaikka yllärinä tulikin. 1006 alustavaa ratinkia, joten onhan se kiva jos saa rating-listaukseen pitkästä aikaa tonnin kiessin. Hyvää pelaamista vaikka itse sanonkin.
8
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 14.08.22 - klo:20:42 »
Jos pitäisi kuvailla mainio fribapäivä, se menisi suunnilleen näin:

Aamulla heräät ilman kellonsoittoa ja ilman mitään sovittua tekemistä. Aamukahvia siemaillessa katselet Metrixiä ja huomaat, että sopivan ajan päästä olisi viikkokisat radalla, jolla et ole koskaan käynyt, ja joka on siedettävän ajomatkan päässä. Hyppäät auton rattiin ja ajelet paikalle. Kierrät radan hyvässä seurassa laskematta heittoja, ja kuulet lopussa, että olet tullut toiseksi. Metrix rating suunnilleen samaa, mikä sillä hetkellä sattuu itselläsi olemaan.

Ajelet kotiin ja syöt jotain. Päätät lähteä käymään oman seurasi viikkokisoissa. Peli kulkee alusta asti oikein hienosti, ja kannustava heittue nauttii aurinkoisesta illasta aivan kuin sinä itsekin. Jälleen kuulet viimeisillä väylillä, että olet aivan kärjen tuntumassa taistelemassa jopa kisan voitosta. Heität reilusti oman Metrix-ratingin ylittävän tuloksen.

Matkalla mökille käyt lammessa uimassa ajankohtaan nähden erittäin lämpimässä vedessä, ja virkistyneenä käynnistät tietokoneen. Katselet netistä mitä muilla radoilla on pelattu ja alat kirjoittaa oman päivän tapahtumia ylös.

No, lyhyesti sanottuna tänään oli sellainen päivä. Ensin Ähtärissä kierros Tuomarniemellä. Oikein jännä ja vaativa rata. Väylät eivät olleet pisimpiä, mutta taatusti tarkkaa kättä vaativia. Ja oli siellä joku pidempikin seassa. Tulos +1 antoi Metrix-ratinkia 931 ja sillä tuli toinen sija kisassa. Välillä tosin meinasi mennä hermot, kun hyvän alun jälkeen tuli tyrittyä pari kertaa helpoissa paikoissa. Se kuuluu asiaan.

Illalla Peurungan viikkokisoihin. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä! Tulos -2 ja Metrix-rating 980. Ja eikö vaan tuohonkin tullut todella harmillisia virheitä ja kakkosnelosia. Lopulta hävisin voiton yhdellä heitolla.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 14.08.22 - klo:18:32 »
Torstai iltana pojan kanssa pyörimään Oittaq camping radalle. Tarkoitus oli pojan saada ennätystä parannettua. No ei onnistunut tällä kertaa.. kaksi kierrosta pelattiin ja oma tulos ilman bogeja -9 molemmilta kierroksilta. Käsi ei oikein kyllä tykännyt mutta sellaista se. Lauantai iltana putti rallia Lakia on radalla kolme kierrosta ja holareita ei saatu aikaan. Jamo vei voiton -49/-47 tuloksella.
Onneksi tulee fribaa Amerikan maalta ja paljon muualtakin.. saa sohvalta käsin tuijotella.
11.09 seuraava virallinen kisa Skogby radalla.. ei muuta kiikarissa.
10
Treenipäiväkirjat / Re: Jussin rata kiertely blogi.
« Last post by jussi32 on 14.08.22 - klo:16:59 »
Rata #134 Hollolan Hirven Frisbeegolfrata

Hollolassa kolmaskin rata. Tää nyt ei oikein ollut koivn kummoinen. 9 Täysin avointa ja esteetöntä väylää aukealla nurmikolla. Lähtöpaikatkin merkattu vain kylteillä ja kortikin kehnoja.
2/5


Väylä 1: Hollolan Hirvi #1
Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 2: Hollolan Hirvi #2
Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 3: Hollolan Hirvi #3
Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 4: Hollolan Hirvi #4
Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 5: Hollolan Hirvi #5
Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 6: Hollolan Hirvi #6
Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Hollolan Hirvi #7
Pituus 134 metriä. Par 4

Väylä 8: Hollolan Hirvi #8
Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 9: Hollolan Hirvi #9
Pituus 69 metriä. Par 3

Tulokset
1.3
2.3
3.3
4.3
5.3
6.2
7.5 (par4)
8.4
9.3   Tulos+1 aika helppoa.
Pages: [1] 2 3 ... 10