Frisbeegolf-forum.fi

Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey tänään kello 07:30 »
Röyläntuvan radalla pientä putterin ja midarin käsittelyä ja ihan kelpo lailla menivät haluttuun paikkaan. Oispa järkeä kisassakin pelata vaan varmasti ja odottaa.. tuolla pelikirjalla sunnuntaina alkavassa kauden avaus kisassani olisi tulos kyllä melko namia Skogby radalla. No saapi nähdä.
2
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 10.05.21 - klo:08:59 »
Sunnuntai-iltana oli porukkaa lähdössä pelaamaan leikkimielistä kisaa Äänekoskella, ja ehdin mukaan.  Kiireessä ammensin kiekkohyllystä muutamia viime kesän kiekkoja mukaan vertaillakseni niitä noihin Prodiscuksen kiekkoihin, mitä olen koko kevään heitellyt.

Korvasin Razerin Snow Ballistalla, Fastin kuluneella Gold Ballistalla ja Midarin Compassilla. Ykkösväylällä ei eroa. Samoihin paikkoihin tuli Ballista kuin Razerikin. Muillakin väylillä sama lopputulos. En huomannut eroa heitoissa. Pieniä vakauseroja, mutta se taas riippuu enemmänkin kiekkojen kuluneisuudesta. Fastia olen käyttänyt parilla ylämäkiväylällä ja oikealle taittavalla väylällä. Niissä on jo jotain havaittavissa. Kulunut Gold Ballista kääntää ehkä aavistuksen herkemmin. Silti tein saman virheen sillä ysiväylällä, missä pitäisi ylämäkeen saada kiekko kääntämään hiukan oikealle, mutta ei liian aikaisin. Kiekko karkasi täsmälleen samalla tavalla kädestä, ja kopsahti ensimmäisen puuhun vasemmalla.

Lopputuloksena jäi mieleen, että juuri tällä hetkellä kädestä puuttuu tehoja. En saa kiekkoihin vauhtia samalla tavalla kuin viime kesänä. Ongelma ei siis ole kiekoissa, vaan miehessä.

Kierroksen lopputulos oli +6. Todella heikko esitys. Bogit pirkkoväyliltä ei tee hyvää tulokselle.

3
Treenipäiväkirjat / Vs: Saturin Miikan mutinat
« Uusin viesti kirjoittanut mykey 09.05.21 - klo:21:07 »
Kevyttä neppailua vaan Röyläntuvan radalla, Oittaan rantapuistossa ja Rinnekodin Lakiston radalla. Kovin on vaan olkapää kipeä vaikka heittojakaan ei kovin kummoisesti ole tullut tehtyä.
Eli luvassa legendaarinen ibumax kuuri ja sitten sunnuntaina kisoihin. Jonkin sortin matalatulehdus varmaan kropassa jylläilee kun ei ole ainoa nivel taas kipeä tuo olkapää.. vkl oluet ehkä teki tepposensa.
4
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 07.05.21 - klo:14:54 »
Ei vielä tullut aloitettua viikonlopputaukoa pelaamiseen kun käytiin Äänekoski kiertämässä  pikaisesti ruokatunnilla.
Vähän pikainen kierros siitä tuli, ja keskittyminen oli mitä sattuu, mutta tulipahan heiteltyä. Harmi vain että kyynärpää alkaa osoittaa viime vuoden oireita.

Huomioita kiekoista:
Ultrium Slaidi ei ole niin vakaa kuin Premium. Toki puhun vain näistä yksilöistä mitä on bägissä.
Alan pärjätä Ultrium Jokerilla niin hyvin, etten tarvitse enää Sinusta. Lähärit toimivat niin että niihin luottaa jo mukavasti.
Midaria pitää heitää nätisti niin se liitää. Ei saa repiä.

Ensi viikolle luvattu 20 asteen lämpöjä. Tehty alustava varaus pitää pari vapaapäivää keskellä viikkoa. Tiedä vaikka tulisi käytyä jossain heittoreissussa.
5
Treenipäiväkirjat / Vs: Rakkaudesta lajiin
« Uusin viesti kirjoittanut Ari 07.05.21 - klo:13:37 »
Vaimon kanssa käytiin keskustelua ja neuvottelun tuloksena oli että sohvien paikkoja piti siirtää. Mökiltä kotiin ja päinvastoin. Molemmissa paikoissa on portaita joten nilkat olivat koetuksella. Kaikenkaikkiaan tilanne meni niin että mitään varsinaista ei sattunut mutta yhtäkkiä autossa huomioin että nilkkaan sattuu. Ja sattui sitten koko ajan enemmän. Sohvathan siirrettiin tietenkin, mutta sitten meni aika tuskaiseksi.
Jouduin käymään ihan lääkärissä vaikka kaivoinkin kaapista kyynärsauvat apuvälineeksi. Röntgenissä ei todettu mitään ja itse totesin että taitaa olla nivelsiteissä vaivaa. Hieman kyllä hermostutti kun ei mitään hajua miksi on kipeä.
Hiljalleen kun antoi jalan levätä niin alkoi kivut vähetä ja nyt olen jo ehtinyt pelaamisen verran testaillakin kinttua. Tuntuu kestävän joten kohti uusia seikkailuja.

Nummelanharjulla tuli kierrettyä pitkästä aikaa kierros ja 52 heittoa on meikäläiselle aika kiva tulos. Putti kulki varsin kivasti eikä isompia mokelluksia tullut. Taisi olla yhden bogeyn arvoinen suoritus koko kierros.

Ensi viikolla pelataan sitten taas pitkästä aikaa virallisesti. Talissa pelataan protouria, joten heti sitten syvään päähän. 49 vuotiaana junnunelikymppisten joukossa tuntuu hieman vanhalta, mutta kokemus lienee sitten se millä näissä karkeloissa ihmisiä kiusataan. Vielä kun ehtisi Taliin testailemaan kenttää ennen kisoja niin pääsisi pelikirjan kimppuun. Pääosin näytti olevan sama kartta kuin aiemmin, mutta pikku viilauksia.
Talissahan yleisesti en oikein ole tulosta saanut aikaan paitsi sen kerran kun avoimessa luokassa Eurotourilla olin 13. muistaakseni pelaten kaksi tonnin kiessiä samaan kisaan. Sellaista ei ole tainnut tapahtuakaan kuin tuon kerran. Eli olen siellä osannut pelatakin. Pelikirjassa on monella väylällä avaus Buzzzilla ja maltillista peliä.
Onhan se vähän jännää pitkästä aikaa. Menestyksestä ei taida tarvita haaveilla kun melkein kaikki alkaa olla jo nelikymppisiä :)
6
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 06.05.21 - klo:22:41 »
Olisi ollut PDGA-liigaa Keljonkankaalla, mutta en sitten mennyt sinne. Näytti niin sateiselle, ettei oikeasti huvittanut. Kunnostelin mökillä moottorisahaa, ja sainkin sen toimimaan. Pari pölliä sahasin testiksi, ja saha toimi oikein hyvin. Ainakin paremmin kuin vuosi sitten kun sitä viimeksi käytin. Vahinko vain, että selkä ei kestä sitä hommaa yhtään sen paremmin kuin silloinkaan. Loppui sahausleikki lyhyeen.

Mietin hetken mitä sitten teen. Vaihtoehtoina oli bridgen peluu netissä, jaloviinan juonti mökillä ja Multian viikkokisoihin meno. Multialle sääennustajat povasivat poutaa.

Aloitettiin väylältä 15. Bogi. Sitten tasaista pakertamista pirkkoa ja bogia vuorotellen, kunnes oli 6 väylää jäljellä. Siinä vaiheessa olin yhden miinuksella. Triplabogi saariväylään. Ei nyt osunut. Seuraavalla väylällä sitten hanat, että pääsee korille asti. Pääsin ensimmäiseen puuhun. Metsästä seuraava heitto tielle OB:lle. Toinen tripla putkeen. Kiva kiva. Viimeisellä väylällä olisin vielä parin heittämällä voittanut kisan, mutta en sitä tiennyt, enkä olisi välittänyt, vaikka olisin tiennytkin. Väylä 14 on sellainen synkkä, kapea ja mutkitteleva pitkä par 5. Heittelin metsästä metsään ja sain tulokseksi 10. Sillä ei voittanut. Lähinnä harjoittelin kämmenheittoja, että olisin päässyt mutkista nätisti. Huomasin että harjoittelua tarvitaan vielä jatkossakin.

Kiekot karkailivat vieläkin vähän kädestä. Nyt ei kuitenkaan voi syyttää pölyä, sillä pesin lätyt ennen lähtöä. Joka tapauksessa oli parempi fiilis pelata. Viikonloppuna on aikomus pitää heittotaukoa. Muuta puuhaa. Kuten seuraavanakin viikonloppuna. Jospa viikolla heittäisi taas jossain. Ainakin on luvannut lämmintä.
7
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 05.05.21 - klo:23:27 »
Miten huonoa peli on silloin kun se on oikeasti huonoa? Tänään olin hyvin lähellä sitä. Alkoi maistua. Pohdin syitä myöhemmin.

18. Päivän ensimmäisen heiton piti lähteä riittävän korkeana ja ylikääntävänä, niin että kiekko jaksaa liidellä reilun 100 metriä pieneen alamäkeen kääntäen samalla kevyesti oikealle. Kiekko kuitenkin karkasi hysestä ja lähti liian matalana, ja alivakaana kippasi maahan jo muutaman kymmenen metrin jälkeen ottaen cutrollit vasemman puolen mörriin. No tämä oli vain ensimmäinen väylä, vielä 17 jäljellä. Ei bogi tapa. +1
1.   Tämäkin draivi lipesi kädestä liian aikaisin, ja meni vasemman reunan ojaan. Jatkoheitto lipesi sormista myös vasempaan ja pysähtyi puuhun. +1
2.   Nyt sain kiekon sentäs lähtemään väylää pitkin, mutta odotettua skippiä ei tullut korille, vaan kiekko pysähtyi kantoon. Päivän ensimmäinen putti osui laitteeseen, mutta ei jäänyt sisän. +1
3.   Pelikirjaheitto tähän on oikealle taittava reipas kiskaisu, joka feidaa puiden välistä korille. Todellinen heitto karkasi jälleen vasemmalle, eikä ehtinyt kääntyä ennen puuta, josta kimposi kauas oikealle. +2
4.   Vihoinkin avointa baanaa. Hanat mäkeä ylös, mutta ei ihan mennyt perille asti. Jäi vielä kympin putti. Se meni alarautaan. +2
5.   Vitosväylään heittelin viime kesänä Basic Jokerilla hyviä antsoja lyhyelle putille. Nyt oli sen aika. Eikä mitään lipsumisia sormista! No ei lipsunut. Puristin kiekosta niin että hyvä ettei sormet lähteneet mukana, kun kiekko tarrasi käteen kiinni, ja kaatui jyrkässä antsassa puuhun. +3
6.   Nyt pitää rauhoittua. Ei mitään kiskomisia tähän väylään, vaan nätisti keskipuun oikealta puolelta sweetiin. Paitsi että eihän se ihan niin mennyt. Jostain syystä Midari lähti kädestä antsakulmassa epäpuhtaasti liidellen kauas oikealle, eikä päässyt vielä lähellekään mandoa. Sama kiekko puiden latvoja hipovassa antsassa sentään hyvin väylään, pirkkoputille jopa! Pirkkoputti kuitenkin karkeasti ohi korin. +3
7.   Ultrium Jokeri lähti liian aikaisin kädestä ja lensi suoraan koria kohti, kun piti lentää oikealle. Feidi vei sitten vasuriin, mutta yllättävän lähelle koria kuitenkin. Tästä pitäisi ottaa pirkko, olihan kiekko reilusti ringin sisällä. Ei nyt sitten maistunut vieläkään, vaan kolahti alarautaan. +3
8.   Pitkään alamäkiväylään erinomainen avaus Legendalla. Siitä enää nätti lähäri Jokerilla alamäkeen korille. Kiekko karkasi kädestä ja lensi liian matalana jääden kauas väylämaalista. +3
9.   Ylämäkeen Fasti ylikääntävänä, vaikka viimeksi samalla väylällä sama kiekko epäonnistuikin surkeasti. Nyt lähti kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka käänsikin hiukan hitaammin kuin olisin halunnut. Ennen koria puuosuma, mutta ringin sisältä pääsi puttaamaan pirkkoa. Ei vaan osunut koko himmeliin. +3
10.   Oikealle taittava dogleg taas kerran Fastilla. Kunhan vain saisi lähtemään suoraan niin kiekko kyllä kääntää. Yllättäen kiekko lipesi sormista vasempaan reunaan ja osui ensimmäisiin puihin kimmoten kauas oikealle. +4
11.   Joko olisi aika saada peli raiteilleen. Suora heitto Slaidilla, niin että feidi kääntyy koria kohti. Hieno heitto. Vahinko vain, että ennen koria kiekko kimposi maasta ja rollasi takaisin rinnettä alas. Toivotonta. +4
12.   Alivakaalla kiekolla flättinä ylämäkeen vasenta reunaa, niin että kiekko kääntää koko matkan oikealle. Niin ajattelin, mutta sitten heitin kuitenkin keskelle väylää, ja kiekko käänti oikean reunan puita kohti välttäen osuman vain onnella. Pääsin mäen päälle asti pitkälle putille. Kun kiekko lähti sormista, päästin jo kirosanan suustani, kun putti suuntautui korin oikealle puolelle ja liian löysänä. Sitten se kuitenkin ui tuulen avittamana nippa nappa alaraudan yli koriin. Ei päivää ilman pirkkoa! Olkoonkin että se oli kaksinkertainen onnenkantamoinen. +3
13.   Onnekkaasta putista innostuneena sain suoraan pilliväylään heitettyä Jokerin mainiosti keskeltä läpi. Lopussa puuosuma piti kuitenkin kympin putilla. Erinomainen ja jämäkkä putti tällä kertaa, mutta nyt kori päätti sitten sylkäistä pihalle oikealta puolelta. +3
14.   Pieneen vastatuuleen päätin kokeilla vaihtokaupassa saamani Pro Ballistaa. Kiekko toimi hienosti. Pieni antsa, ja tien suuntaisesti ensin oikealle, ja sitten feidi vasemmalle. Harmi vain, että heitoista puuttuu tällä hetkellä n. 10 metriä pituudesta. Kohtalainen puttiyritys kaukaa kuitenkin. +3
15.   Sanoin ennen heittoa, että kiekko tulee kääntämän yli, ja päätymään oikean puolen metsään. Tällä kertaa en erehtynyt. +3
16.   Suora porttiväylä on helppoa heittää Jokerilla oikealta puolelta aidan yli. Jos vain heittää riittävän korkean heiton, ettei osu aitaan. Osuin aitaan, mutta pääsin niukasti yli ja putille. Puttasin kympistä korin ohi, ja paluuputin alarautaan. Voihan bogi. +4
17.   Vastatuuleen en halunnut heittää Laseria, kun se kuitenkin kippaisi oikealle. Heitin sen sijaan alivakaimman Razerin antsassa. Oikein kaunis heitto, joka hipaisi keskipuuta ja kimposi oikealle. Kämmenlähäri ei ollut menestys. +5


Sellaista pyristelyä oli tänään. Suurin osa heitoista karkasi kädestä. Miksi niin tapahtui, on hiukan mysteeri. Yksi syy voi olla se, että kun eilen heiteltiin Hirvaskankaan koululla, niin hiekkakentän hiekka tarttui kiekkoihin, ja ne olivat todella pölyisiä. Yritin niitä kyllä pyyhkeellä putsailla joka välissä. Sormet tuntuivat muutenkin liukkailta, vaikka laitoin kyllä käsirasvaakin, etteivät olisi. Toinen syy voisi olla se, että eilisestä videoinnista jäi korvien väliin itämään ajatuksia siitä, mitä virheitä teen heitossa. Ja yritin niitä korjata. Se aiheutti taatusti lisää virheitä. Yritä siinä osua väylään, kun koko vauhdin ajan mietit vain sitä mihin pään pitäisi osoittaa. Sitten on vielä se, että ei ollut oikein fiilistä pelaamiseen koko päivänä. Jostain syystä kuitenkin lähdin radalle. Ehkä välttääkseni moottorisahan kunnostusta. Olisi nimittäin iso puu kaatuneena aivan liiterin nurkalla, ja se kaipaisi sahausta.

Pitäisi ehdottomasti päästä kenttätreeniä heittämään jonnekin. Ja hakea kotoa muutama viime kesän luottokiekko mukaan. Heittää niin kauan, että voisin tehdä päätöksiä siitä millä kiekoilla tänä kesänä pelaan. Ennen sitä on pelkkää epävarmuutta. En vain tiedä missä se voisi onnistua kunnolla. Laajiksen range ei ole vielä käytössä. Keljonkangas on täynnä. Vihtavuoren kentät eivät taida vielä olla käytössä.

Torstaille olisi Keljonkankaalla PDGA-liigaa. Ilmoittauduin, vaikkei ole pelifiilistä yhtään. Sillä mielellä, että perun huomenna, jos en viitsikään mennä. En voi mitenkään ymmärtää sitä, että olisi jotenkin koronaturvallisempaa pelata kisaa jossa on vain lisenssipelaajia mukana, kun rata käsittääkseni on samaan aikaan myös muun maailman käytössä. Toivottavasti olen väärässä, ja rata on muilta suljettu. Silloin kyllä ihmettelisin sitä, miksei asiasta ole tiedotettu missään välineessä…
8
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 04.05.21 - klo:22:39 »
Tänään ei mentykään pelaamaan, vaan kuvaamaan heittoja. Tuohon Hirvasen koulun kentälle mentiin, ja heiteltiin muutamia kiekkoja, ja sitten tultiin mökille katsomaan miltä näytti. Ja sehän näytti ihan hirveälle. Raahasin kiekkoa perässä jo pari metriä ennen heittoa, ja katsoin taakse, selkä heittosuuntaan.  Katseltiin sitten vähän, miten mestarit heittävät, ja yritettiin miettiä mitä parannetaan omasta heitosta. Kaikkea kun ei voi korjata kerralla. Päätin keskittyä siihen, että en vie katsetta taakse, vaan yritän pitää sen suunnattuna eteenpäin.

Mentiin sitten uudestaan samalle kentälle. Heitettiin ensin neppikierros puttereilla paikallista lyhyttä rataa, ja sitten otettiin vielä videolle uudestaan pari heittoa. Tässä alla kaksi heittoa Jokereilla. Heitot lähtivät ihan mukavasti kädestä, ja sain korjattua sen, että yritän katsoa näillä kahdella silmällä eteenpäin, enkä sillä ainoalla silmällä joka on selän alapuolella. Siltä osin heitot näyttivät jo paljon paremmilta.
9
Treenipäiväkirjat / Vs: Jussin rata kiertely blogi.
« Uusin viesti kirjoittanut jussi32 04.05.21 - klo:14:26 »
Ny meni julku ihan hyvin +15.  Kun aikaisemmin yli +20 tulosta.  Pirkkukin väylä 12 ja 17:stakin par 5 bogiin 6.
10
Treenipäiväkirjat / Vs: Täysillä päin puuta
« Uusin viesti kirjoittanut takarivi 03.05.21 - klo:22:25 »
Kusiaismäen kisassa oli muutama loistava onnistuminen ja sitten taas jonkin verran epäonnistumisia. Paras onnistuminen oli kaksi kämmenheittoa peräkkäisillä väylillä (17 ja 18), joista molemmista tuli birdiet. Kumpaankin vajaa 80 metriseen väylään vakaalla Razerilla kämmenheitto pienessä antsassa. Väylällä 17 kiekko feidasi puoleen metriin. Väylällä 18 jäin hiukan lyhyeksi, mutta helppo putti ringin sisältä koriin. Meikäläisen kämmenheitoiksi ne olivat erinomaisia. Kiekko lähti puhtaasti juuri siihen suuntaan kuin halusinkin.

Myös pari suoraa putteriheittoa onnistuivat hyvin. Ykkösväylällä näytti pitkään, että jopa holari on tulossa. Sparta meni nätisti pillisuorana väylää pitkin. Väylällä 14 alamäkeen Basic Jokerilla hiukan väylän oikeaa reunaa, ja feidi korin taakse lyhyelle putille.

Epäonnistumisia oli myös runsaasti. En nyt laske helppoja puttimissejä tähän, niitäkin oli. Väylällä 6 sanoin juuri ennen heittoa, että väylän suuntainen ilmakaapeli on mun linjalla. Ja sitten heitin siihen. Bogi.  Väylällä 12 kokeilin kämmenheittoa katastrofaalisella seurauksella: Kiekko karkasi kädestä, ja kimposi puusta järkyttävään mörriin. Seuraavalla väylällä kokeilin uudelleen forea, nyt kiekko lähti puhtaasti sinne, minne halusinkin, mutta meni liian pitkään suoraan ja osui puuhun. Väylällä 18 sitten emämunaus. Oikealle taittava väylä, jossa ei saa heittää pitkäksi. Pieneen vastatuuleen en uskaltanut heittää Midaria, ja seuraava valinta olikin sitten ylivakaa Titan. Heitin sitä aivan liian hiljaa, ja se feidasi jo hyvissä ajoin vasemmalle metsään.  Samalla kiekolla hölmöilin täsmälleen samalla tavalla toiseksi viimeisellä väylällä (3). Mikä kiekko olisi sellainen, joka ei kippaa pienessä vastatuulessa, mutta ei kuitenkaan vaadi liian kovaa heittoa, että pitäisi linjansa? Vielä en ole löytänyt tuosta valikoimasta sellaista. Vakaa midari olisi tarpeeseen.

Kierroksen lopputulos oli heikohko -2 (Metrix 915). Paljon jäi parannettavaa, mutta toisaalta oli kyllä niin lupaavia onnistumisiakin, että jäi hyvä maku suuhun.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10