Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by letiss on Today at 13:28 »

3. Takaraivosta tuli nopeasti Masterikisa. Nummela. Olisikohan 2012 tai 2013. En muista. Loppuun saakka taisteltiin Jonen kanssa voitosta ja muistaakseni olin viimeisellä väylällä yhden perässä. En muista. Sen muistan että heitin asiallisen avauksen ja olin ehkä kuuden metrin päässä korista. Ainoa ongelma oli, että joko piti venytellä sivulle huolella tai putata kahden männyn välistä. Päädyin yrittämään siitä välistä. Ei mennyt kun tuuppasin siihen mäntyyn. Ai että kun se välkkyi pitkään mukana vaikkei siinä nyt ollut mitään ihmeellistä. Olisi vain pitänyt osua siihen väliin joka ei ollut kauhean iso. Olisi mielenkiintoista muistaako Jone tuosta mitään vai tuuletteliko se vain siellä voittoaan :)


Omasta muistista sanoisin, että tämä (18) ei ollut kisan vika väylä meillä, mutta kisan jälkeen juteltiin, että siihen ratkesi. Muistan kyllä, että yksi oli eroa ja sä teit tähän tuplan (5) ja mä taisin tehdä par`n. Molempien avaus meni aukosta, mutta jatkosta ei käryä.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on Today at 00:29 »
Täytyy kehittää tuota kisakoostetta sillä tavalla ymmärrettäväksi että siitä voi vetää lukuja prosentteina kun kausi etenee. Yksi hyvä mittari on omalle kehitykselle tuo voimassa olevan ratingin luku. Eli aina virallinen oma suhteessa alustavaan.
Tällä hetkellä oma rating siis 831 ja siihen kun summaa kolme ensimmäistä kierrosta niin luvuksi saa yhteensä +80 pistettä oman yli. Virallinen rating siis muuttuu ja kauden mittarina tuo luku kertoo kehityksen suuntaa paremmin kuin virallinen kun siellä on mukana itsellä kaikenlaista ankkuria hidastamassa jos kehitystä aikaan saa.
Seuraava virallinen kilpailu viimeistään on Hipon meilahden kisa helmikuun vikana viikonloppuna.

Skogby haettu nyt sitten kisoja..
Perinteisesti vuosi loppuu Skogby end of 2023 kilpailuun joka tänä vuonna on vain yksi kierros uudenvuoden aattona.
Huhtikuussa pidetään perinteisesti 22.04 Piazza Open ja ollaan takaisin Furuborgin talolla kisakeskuksen kanssa ja naisten kisa Skogby Lady open 2023 sitten sunnuntaina 23.04

C-tier kiertueen laitoin menemään ja sponsoriksi saatiin Prodiscus joka tuottaa palkinto kiekot kuvilla ja teksteillä. Pelataan siis neljä erilliskilpailu osakilpailua joista top3 luokittain saa osllistumisoikeuden Finaali kilpailuun siinä järjestyksessä kenellä osallistumisoikeutta ei vielä ole.
Prodiscus Masters tour Skogby on tour nimi ja luokat PRO luokkia vanhemmalle herrasväelle 40 ja 50 pelataan naisissa ja avoimessa ja lisäksi 55 ja 60 avoimessa.
Kilpailut
3
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 05.02.23 - klo:23:15 »
Pelasin viikolla joka päivä, ja lopputulos oli se, että lauantaina jalka petti alta. Vasemman jalan polvi lakkasi toimimasta Äänekosken viikkokisojen aikana, niin että hädin tuskin pystyin kävelemään. Jos yritin vauhdin kanssa heittää, meinasin pudota maahan, kun polveen sattui. No, heittelin sitten ilman vauhtia ja suorilla jaloilla loppukierroksen, ja tulos oli sen mukainen. Loppua kohti, kun paikat lämpeni, niin jalkakin alkoi taas kantaa. Peruin kuitenkin sunnuntaille kaavaillun Viherlandian viikkokisan. Nyt jalka tuntuu jo ihan normaalilta.

Kolme mielikuvaa omista onnistumisista uran varrella…hmm…Katsotaan muistuuko mieleen

1.
Varmasti tärkein onnistuminen oli jo ennen ”uran” alkua! En silloin vielä pelannut, mutta lähdin kaverin mukaan Hangossa Lillmärsanin radalle, kun olin korttia pelaamassa Hangon bridgeviikolla. Heittelin lainakiekoilla, miten sattuu, yleensä melko lyhyitä heittoja, jotka nokka pystyssä kääntyivät vasemmalle. Sitten vastaan tuli silloisella mittapuulla pitkä väylä, joka kääntyi oikealle. Evästyksenä kaverilta tuli ohje, että laita kiekko vähän oikealle kääntyvään kulmaan. Tein niin kuin käskettiin, ja heitin niin kovaa kuin kädestä irtoaa. Ja sehän kääntyi! Muistan aina sen tunteen, kun kiekko totteli kättä niin kuin kuuluu. Heitin jopa pidemmälle kuin tämä opastajani. Kiekko, jonka sain lainaksi siihen väylään, oli Innovan Daedalus. Otin vielä valokuvan sen lentonumeroista heiton jälkeen, että osaisin ostaa samanlaisen kiekon joskus itselleni. Siihen aloittamiseen meni kuitenkin vielä toista vuotta, sillä rikoin olkapääni silloin syksyllä, mutta se on toinen tarina.

2.
Toissa kesänä 2021 pelattiin Nokian Beastillä Keisari Open. https://discgolfmetrix.com/1808210 50-vuotiaiden kärkikortti finaalipäivänä. Mukana kortissa (tämä piti luntata, kun en vain muista koskaan nimiä) minun lisäkseni Peter Seeck, Vesa Peippo ja Kari Vesala. Itse kierros oli mennyt aivan penkin alle. Lähdin kolmannelle kierrokselle toiselta sijalta yhden heiton kärkeä perässä, mutta finaalin jännitys oli varmaan liikaa, ja epäonnistuin pahasti. Tultiin väylälle 17. Jokainen varmasti tietää millainen väylä on kyseessä. 140 metriä pieneen alamäkeen, vasemmalle viettävä väylä. Kilpailussa tälle väylälle oli bonuspalkinto holarin heittäjälle. Olisiko ollut polkupyörä. Joku pelaajista mainitsi asiasta ennen heittoja, ja toinen säesti, että pappasarjassa se pyörä pitäisi tulla jo birdiestä. Tuli ajatus, että enköhän kokeile sitä, kun ei oikein menetettävääkään ole. Otin alivakaahkon Opto Ballistan, ja laitoin pieneen hyssekulmaan, josta kiekko teki nätin ässän, ja feidasi rinteen suuntaisesti noin kymmeneen metriin. Pääsin puttaamaan sivusuunnasta korin kanssa samalta korkeudelta. Naulasin kiekon aivan keskelle. Ei ole vielä kukaan tuonut sitä polkupyörää.

3.
Karvalakkisarja, Julkujärvi. Tammikussa 2018. https://discgolfmetrix.com/584035 Muokattu rata, jota tuskin enää tuossa muodossa pelataan. Mukana kortissa minun lisäkseni Marko Hämäläinen, Pasi Karhu, Rami Silainen ja Jani Ingström. Olin Mestarit 40v sarjassa ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkikortissa jaetulla neljännellä sijalla. Heiton päässä kakkossijasta. Ensimmäisellä kierroksella olin heittänyt putterilla (Opto Pure) holarin, ja mieli tietenkin korkealla. Toisen kierroksen aloitin todella vahvasti. Heitin nimittäin avausväylään myös holarin! Väylä oli loivasti oikealle kaartava, ja nousi lopussa pienen mäen päälle. Mietin, että joku suorahko kiekko voisi olla hyvä, joten valitsin Lucid Escapen, ja laitoin sen pienessä antsassa menemään. Kiekkohan liiteli aivan täydellisessä linjassa pitäen kulmansa loppuun saakka, ja päätyi korin pohjalle niin että helähti. Täytyy myöntää, että kaksi kisaholaria samaan kilpailuun tuntui todella mainiolta.  Lopputuloksissa olin näköjään kuudes, yhden heiton päässä kolmossijasta, ja kahden heiton päässä kakkossijasta.

No entäs sitten epäonnistumisia… niitä luulisi muistavan enemmänkin. Vai olenko ollut niin viisas, että olen onnistunut unohtamaan ne. Ehkä pahimmat olenkin. Katsotaan mitä on jäänyt mieleen…

1.
Jatketaan Nokian Beastillä. Vuotta en muista, mutta joku European Amateur Open varmasti. Väylä 15, eli se ensimmäinen puistoväylä, kun tullaan takaisin tien toiselta puolelta. En muista avausta, enkä kakkosheittoa, mutta valitettavasti tulen loppuikäni muistamaan kolmannen. Olin alle 40 metriä korista, joka oli silloin vielä siellä mutkan takana heinäpaalin päällä. Jäljellä siis helppo nosto korin alle (vaikka hyppyputilla) ja parilla olisi päässyt jatkamaan eteenpäin. Valitsin heittoon Zero Mediun Puren. Kiekko, jota en ollut juurikaan heittänyt. Melkein uusi siis. Helppoa hysseä lähdin hakemaan, mutta niin vain kiekko tarrasi käteen kiinni ja lähti miltei 90 astetta oikealle päätyen aivan keskelle lampea. Tuon heiton jälkeen en ole enää koskaan heittänyt lähäreitä muilla kuin premium-muovisilla kiekoilla.

2.
Sekaparien SM-kilpailut Joensuussa 2020. Ensimmäinen kierros ja pelimuoto oli Tough Shot. Siihen saakka olimme aina tehneet niin, että parini sekä heitti, että puttasi ensin, ja minä puttasin sen jälkeen, jos oli tarvetta. Tämä oli sovittu ja sitä noudatettiin koko kilpailun ajan, paitsi tällä nimenomaisella väylällä. Olimme noin 11 metrin putilla niin, että kori oli jonkin jyrkänteen reunalla. Sain päähäni, että minähän tuollaisen kyllä naulaan, eikä aleta seiftailemaan. Olisinko sitten ajatellut (luultavasti en ajatellut mitään, vaan menin automaattiohjauksella), että saan putata paineettomammin, jos puttaan ensin. Joka tapauksessa menin ja puttasin karkeasti ohi. Ja pelimuoto oli Tough Shot. Ei perhana. Sitä en enää muista oliko kiekko vielä OB:lla kaiken hyvän lisäksi, mutta kaukana korista se oli joka tapauksessa. No, tämä on kuitenkin niitä harvoja väyliä, mitä koko kilpailusta muista, joten onhan se hyvä, että jotain on edes jäänyt mieleen. Niin, unohdinko sanoa, että parini pelasti minut puttaamalla C2-putin varmasti koriin. Huhhuh… Toinen asia mitä noista kisoista muistan, on se, että menetimme pronssimitalin siksi, että jäimme etsimään jonkun hukkaamaa kiekkoa finaalikierroksen jälkeen, ja saimme kaksi heittoa rankkua kun unohdimme palauttaa tuloskortin ajoissa. Rangaistuksen jälkeen olimme yhden heiton perässä, ilman sitä yhden edellä.

3.
Tyyni 2019 MA2. Ensimmäinen kierros Sibbe Disc Golf. https://discgolfmetrix.com/978897 Olin pelaamassa ihan kelvollista kierrosta Tyynen avauspäivänä. Muutama bogi sinne tänne, mutta ei mitään pahempaa. Sitten saavuttiin viimeiselle väylälle. Vedenylitys. Olin sinne joskus päässyt, joten en osannut pahemmin pelätä. Taisi olla vähän tuulta jostain suunnasta, mutta ei sen pitänyt sen kummemmin vaikuttaa. Päätin kuitenkin heittää varmuuden vuoksi niin kovaa kuin kädestä irtoaa, sillä ei ollut mitenkään sanottua, että aina pääsisin veden yli. Seiftaaminen tuulessa vasemman reunan kapealle kannakselle tuntui vaikeammalta. Sain aikaiseksi myyräntappajan. Tai pitäisikö sanoa lahnantappajan, sillä kiekko meni aivan keskelle vettä. Opto Air Maailma Lähti kädestä suoraan alaspäin. Sen siitä saa, kun yrittää liikaa. Menin tuosta heitosta niin sekaisin, että heitin puoli bägiä veteen (suurin osa sentään melkein perille rantaveteen) ja kirjoitin lopulta väylän tulokseksi 15.  Surkean avauspäivän kruunasi se, että auton sivulasi juuttui ala-asentoon, enkä tietenkään saanut mistään korjaajaa sille, enkä voinut autoa jättää Helsingin keskustaan ilman sivulasia. Teippasin muovipusseja lasin tilalle ja ajoin vielä samana yönä takaisin kotiin. Se oli kallis kierros. Kaikki muut kiekot sain pelastettua rantavedestä, mutta tuo avausheitto oli sen verran surea, että sitä kiekkoa en pystynyt pelastamaan. Kunnes joulun tienoilla samana vuonna sain viestin Sibbestä, että kiekko on löytynyt. Lunastin sen takaisin itselle, ja kiekko kulkee vieläkin mukana, joten tarinalla on onnellinen loppu. Jokohan on sen verran kulunut aikaa, että uskaltaisi taas Tyyneen kokeilemaan? En nimittäin tuon jälkeen ole enää siellä käynyt kuin kerran Jussin kisoissa, jossa ei vedenylitystä pelattu.


4
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 05.02.23 - klo:20:25 »
Sunnuntaipäivän kulku. Aamulla Kaatis. Oli yllättävän kylmä kun tuuli ja tuuli pari kertaa yllätti heittäjänkin. Hauskaa oli tietenkin liikunnan ja ulkoilun kannalta oltiin matkassa. Ykköstägi pysyi edelleen mukana.

Koiralenkille osasin pistää vähän enemmän päälle kun oli jo oltu ulkona aiemmin. Sitten vielä salille niin siinähän se pyhäpäivä taas menikin.
Salilla säästetään sähköä, mutta nyt sattui sopiva aika ja saunakin oli vielä päällä. Kävin siellä mietiskelemässä vähän aamuista kierrosta. Oli muutama aika hyvä heitto ja ehdinhän mä kyytiä odotellessa hetken kotona pakkasessa puttaillakin.

Ajattelin koittaa saada tänne hieman liikettä ja haastaisin lukijat ja muut kirjoittajat haasteeseen. Ne joilla ei ole omaa blogia voivat kommentoida tähän meikäläisen blogiin. Ajattelin sellaista että jokainen voisi kirjata kolme sellaista heittoa jotka ovat jääneet mieleen positiivisessa mielessä omalta "uralta". Mieluiten tietenkin aika intuitiivisesti ja tietenkin mitä parempi tarina niin sitä hienompi heitto. Toiseksi sitten voisi kertoa kolme sellaista heittoa jotka eivät heittäessä naurattaneet, mutta nyt jo vähän pystyy hymyillen kertomaan. Jätetään siihen sitten vielä yksi bonussektori jos tulee oikein hyvä juttu mieleen.
Tästä voisi saada hieman liikettä tänne. Nyt reippaasti kirjoittelemaan.

Hauskintahan näissä on, että ne on kirjoittajan omia mielikuvia. Joku on saattanut olla paikalla ja muistaa ihan erilailla. Sekin tietenkin halutaan esiin.

Voin aloittaa.

Hyvät muistikuvat
1. Tampereen protour muutama vuosi sitten. Silloin kun pelattiin ne uudet par vitoset. Heitin ekaa par vitosta ja pääsin kahdella heitolla noin sadan metrin päähän korista toiseen mutkaan. Väylä on siis käytännössä U:n mallinen ja vaatii aika hienoa tekemistä näillä käsillä että pelaa edes pariin. Olin vähän sisäkurvin puolella ja näin kuinka aika hienosti sellainen foreantsa menisi väylää pitkin ja korille. DDx käteen ja aivan huikea Urheiluruutu-materiaalia oleva heitto noin kuuteen metriin. Näytti itsellekin tahalliselta. Ai että se aina välillä tulee mieleen kun on niin hyvän heiton heittänyt. Muistelisin tehneeni siitä birdien joka ei todellakaan ollut pelikirjassa.

2. 2012 SM-kisat, viimeinen kierros. Viimeinen väylä. Beast. Pelattiin silloin ihan niinkuin nytkin. Väittäisin että olin yhden heiton edellä ja putattuani 17-väylällä nelimetrisen parin vapisevin käsin siirryttiin viimeiselle väylälle. Heitin avauksen sinne mutkaan minne se pitää nykyäänkin heittää. Tämä ei ole vielä se heitto minkä muistan. Muistan kuinka jännittävää oli. Outtia joka paikassa, ei varmaankaan katsojia kuitenkaan kolmea enempää, mutta panoksena Suomen Mestaruus. Väittäisin, että lähtökohta oli ettei outtiin ole varaa heittää. En heittänyt. Heitin metriin täydellisen heiton. Melkein kiinni siihen heinäpaaliin jonka päällä se kori oli. Nyt alkoi sitten muisti temppuilemaan enkä ole ihan varma enää oliko siinä korin alla heinäpaali. Nykyään ei ole, mutta väittäisin ettei ole. Ihan aina ei ole pää kestänyt tiukassa paikassa, mutta reilu kymmenen vuotta sitten niin kävi. :)

3. Kun piti kerran kirjoittaa niitä heittoja mitkä tuli ensin mieleen niin viime kesän SM-kisat. Pikkarala. Enhän mä niitä väyliä muista, olisiko jotain 13 sellainen 85m metsäväylä siellä par vitosten välissä. Periaatteessa ihan meikäläiselle sopiva väylä. En vain kertaakaan ollut osunut koko kisassa sinnepäinkään. Viimeinen kierros joka oli mennyt aluksi vähän sinnepäin. Siinä omaa vuoroa ihmetellessä yhtäkkiä tuli mieleen, että nyt kun olen sitä Sidewinderiä heitellyt niin sehän voisi forella toimia tähän ihan kivasti. Siinä hetken kikkailin ja mietiskelini. Sitten heitin siihen jotakuinkin täydellisen foren. Pirkko korttiin ja siitä alkoikin meikäläisen spurtti siihen loppuun. Pronssille onnistuin kiipeämään, mutta se onkin sitten ihan eri tarina.

Toiseen suuntaan.

1. Ensimmäisenä tulee mieleen Englanti. Joukkuefrisbeegolfin MM-kisat. Parigolfina pelattiin ja pelasin Tapanin kanssa. Tämä ei oikeastaan ole kauhean negatiivista, mutta tuli ekana mieleen. Jotakuinkin satametrinen aika perusväylä jos muistan oikein. Alternatena pelattiin ja Tapani heitti vähän vajaaksi ja puskaan. Loppujen lopuksi meikäläinen makaa pitkin pituuttaan siellä puskassa ja pitää vasemman käden sormea lienä ja heittää pikku rollerin sieltä puskan alta. Tästä löytyy jostain youtubesta videokin. Nyt jo naurattaa eikä se silloinkaan ihan kamalaa ollut, mutta tuli ekana mieleen.

2. European Open joskus 2010 huitteilla. Kaamea keli. Ykkösen tiillä kun käänsi kiekon heittoasentoon niin se kansi satoi täyteen vettä heti. Pääsin juuri ja juuri läpi siitä portista. Kierros keskeytettiin kun olimme puttaamassa ykkösen korilla. En ole itseasiassa ihan varma oliko se sama kierros kun olimme siirtymässä sinne arboretumiin. Silloin se eka väylä siellä taisi olla 12. Nykyään voi olla erilailla. Isot pojat heittelee siihen aika paljon rollereita. Sateen ja myrskyn takia kierros keskeytettiin ja me muistaakseni oltiin lähikoulun katoksessa reilun tunnin odottelemassa kelin paranemista. Ryhmässä oli mm. Jeremy Koling ja siellä katoksessa oli ainakin Paige Pierce ja tietenkin läjäpäin suomalaisia.
No päästiin jatkamaan ja meikäläinen omalla vuorollaan siihen tiille. Siinä on muuten heti tiin edessä sellainen lammikko joka on outti. Koskapa en heittele juurikaan tahallisia rollereita niin fore tuntui järkevältä ratkaisulta siinä. Ehkä pitkä tauko teki tehtävänsä, mutta vetäisin forella täysiä siihen tiin edessä olevaan lätäkköön ja otin reteen. Ai että nolotti. Maailman silloin ehkä paras foremies Koling oli näkemässä kun noloilin siellä. Ai saakeli. Jos kysyisi niin varmastikaan ei muistaisi koska ei ketään kiinnosta. Mutta meikäläinen muistaa. :)

3. Takaraivosta tuli nopeasti Masterikisa. Nummela. Olisikohan 2012 tai 2013. En muista. Loppuun saakka taisteltiin Jonen kanssa voitosta ja muistaakseni olin viimeisellä väylällä yhden perässä. En muista. Sen muistan että heitin asiallisen avauksen ja olin ehkä kuuden metrin päässä korista. Ainoa ongelma oli, että joko piti venytellä sivulle huolella tai putata kahden männyn välistä. Päädyin yrittämään siitä välistä. Ei mennyt kun tuuppasin siihen mäntyyn. Ai että kun se välkkyi pitkään mukana vaikkei siinä nyt ollut mitään ihmeellistä. Olisi vain pitänyt osua siihen väliin joka ei ollut kauhean iso. Olisi mielenkiintoista muistaako Jone tuosta mitään vai tuuletteliko se vain siellä voittoaan :)

Illalla varmaan tulee parempiakin mieleen. Nämä tuli sillai sukkana.

Bonussektorina muistan kun opin itsestäni jotain. Englannin EM-kisoissa heitettiin mäen päältä tien yli ja tien takana oli järkyttävän kokoinen lehtipuu. Siis ehkä 30-40 halkaisija poikittain. Heitin liian lähelle sitä puuta ja kiekko sujahti sinne puun sisään. Siellä puun sisällä oli aika pimeää, mutta siellä ei ollut pelkästään oksia kun se puu oli niin pirun iso. Siellä oli sellaisia paikkoja joista pääsi ihan heittämään eteenpäin. Oma kiekko ei ollut sellaisessa paikassa. Pidän itseäni vähän tyhmän rehellisenä. Seisoin yksin siellä keskellä sitä puuta. Kaksi metriä oikealla olisi ollut sellainen kohta josta olisi päässyt heittämään aika hyvinkin. Kävi mielessä, että jos siirtäisi markkerin tuohon sivuun niin tästähän pääsisi eikä varmaan jäisi ikinä kiinni. En siirtänyt. En ollut voittamassa kisaa enkä edes menestymässä, mutta vahvasti epäilen että miten olisin itseni kanssa asiaa käsitellyt jos olisin huijannut. Heitin siitä missä kiekkoni oli enkä päässyt ekalla puun sisältä pois. Rehellisyydestä jää kuitenkin itselle hyvä mieli. Itsensä kusettaminen on aika typerää ja pitää tietää miten se itseen vaikuttaa. Aina välillä tulee se puu mieleen. Ei siksi että olisi pitänyt potkia markkeria vaan siksi, että olen edelleen aika tyytyväinen siihen että pelasin oikein.

Tulipahan taas tekstiä. Ottakaahan koppi haasteesta ja koittakaa selvitä siitä :D
5
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by Ari on 05.02.23 - klo:19:48 »
Kyllähän sitä vähän innoissaan saa olla että noilla keleillä lähtee pelihommiin.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 05.02.23 - klo:16:08 »
Skogby kisat haettu 8 pdga kisaa tälle vuodelle.
Rupesi saunassa heitätyttämään lauantai iltana ja kun tilaa löytyi vielä Hyvinkään winter tour one round kisasta niin TD viestiä ja kisaan mukaan.
Lämpötila oli -8 ja tuulta kun saavuin 10 aikoihin sunnuntai aamulla Sahanmäen radan luokse. Talvi layout eli hirveästi ei olisi varaa mokeltaa..
Kello 11 kiekkoa ilmaan ja pöröllä alkoi.
Kierros eteni verkkaisesti ja 19 väylää piti tahkoa ennen maalia. Tavoitteeseen päästiin kun 10m ringissä vain kolme missiä ja kaksi ulkopuolelta sisään. Yhteensä 4 bogey joista yksi hölmö mandomissi ja 4birdey. Tasan par tulos ja sijoitus MA3 luokassa 13/43 ja alustava rating iloisesti 885. Eli muilla oli vissiin tuulen ja kylmän kanssa enemmän ongelmia.

Kisakooste 2023
PDGA kierrokset/kisat 3/3
Kisan Tulos suhteesa par +0/+80 pistettä rating yli tilanne 2023.
Birdey 4/ yhteensä 2023 14 kpl / 57 väylää.
Virheet 1kpl /7 yhteensä 2023 (tähän jatkossa OB,HZ,mando missit ja muut lisäpisteet mistä lie.)
Bogey 4kpl /11 yhteensä 2023
Tupla bogeyt 0/6 yhteensä 2023.
10m rinki 3missiä 7/10 70%  ja kakkosrinki 2kpl onnistumisia.
Terveys:  työfysioterapeutilta ohjeita ja venytyksiä.. olkapää edelleen mallissa ei forea.
Paino 124.5/129.5

Yllättävän hyvä kierros ilman sen kummempia odotuksia ja nyt Romaniaan..
7
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 03.02.23 - klo:20:56 »
Juu, olin mä pelaamassa Äänekosken ledikisoissa eilen ja tänäänkin. En enää muista miten eilen meni, mutta jotenkin siihen nollan tuntumaan se taisi päättyä. Saattoi olla +1. Nollan pintaan päättyi tänäänkin. Itse asiassa yhden miinukselle. Nuo tulokset eivät jää niin tarkasti mieleen koska niillä ei oikeasti ole suurta merkitystä. Käyn pelaamassa siksi, että siinä saa mukavaa liikuntaa ja hyvää seuraa.

Laitan kuitenkin tämän päiväisen kierroksen ylös ihan huvin vuoksi. Ja siksi että yritän siirtää nurkan takana vaanivaa dementiaa hiukan myöhemmäksi.

3. Jokerilla hysse korin alle. Ihan kirjaimellisesti. Kori on nimittäin puisen kelan päällä korotettuna rinteessä, ja kiekko meni sen suuren kelan alle keskelle. Joskus on käyty keskustelua miten tuollaisesta pitäisi jatkaa. Jatkoin siitä kelan päältä, ja nostin kiekon koriin. -1
4. Liian varovainen hysse reiluun kymppiin. Putti alarautaan. -1
5. OK avaus keskelle väylää. Kakkosheitto hiukan lyheksi kymeneen metriin. Putti alarautaan. -1
6. Avaus jäi voimattomaksi. Lähäri viiteen metriin ja putti sisään. -1
7. Takatuuleen laitoin kiekkoon hiukan antsaa. Laitoin liikaa ja kiekko käänsi OB:lle. Olisi vielä tullut peliin, mutta osui sitten puuhun. +0
8. Liian korkea avaus ei lentänyt perille asti. +0
9. Vastatuuleen jäi avaus lyhyeksi. Puttikin jäi vähän lyhyeksi. +0
10. Väylää pitkin puttietäisyydelle. Putti korin yli, ja saman tien takaa kummun taakse. Toinen putti ketjuista ulos. +1
1. Kokeilin antsapuolelta kun tuntui takatuuli vähän hellittävän. Ei antsa pitänyt loppuun asti. +1
2. Seiftisti hysse  keskeltä väylää. Korille ei käsi riitä kuitenkaan. +1
3. Jokerilla hysse meni nyt metrin liian pitkälle, ja jouduin puttaamaan 8 metristä ylämäkeen vastatuuleen. Osuin hienosti. +0
4. Tuuli oli nyt kovempi kuin ensimmäisellä kierroksella. Heitin aivan liian varovaisesti, mutta silti kiekko meinasi kipata OB:lle. +0
5. Sama avaus kuin edellisellä kerralla ja sama lähäri. Nyt kympin putti kuitenkin koriin. -1
6. Ei vastatuuleen meinaa saada perille asti. Tosi pitkä putti alarautaan. -1
7. Viimeksi heitin antsan oikealle OB:lle. Nyt yritin saada kiekon lähtemään suoraan. Niin se menikin, mutta jostain syystä irtolumi ei tällä kertaa estänyt skippiä vasemmalle OB:lle. +0
8. Oikein kaunis avaus jäi kahden koivun viereen  johonkin 14 metrin putille. Heti korin takana väijyi OB, mutta en antanut sen häiritä. Nätti putti keskelle koria. -1
9. Jokeri lähti antsassa kädestä ja pysähtyi juuri ja juuri ennen OB:ta. Liian pitkä putti jäi lyhyeksi. -1
10. Taas hyvä avaus kummun juurelle, mutta ei taaskaan pirkkoa, vaan pitkä putti meni korin yli kummun taakse. Nyt paluuputti sisään. -1
1. Vaihdoin hyssepuolelle ja sain kohtuullisen avauksen. Hyvä putti 12 metristä, mutta ei tarpeeksi hyvä. -1
2. Varmasti vain väylään ja seuraava korin alle. -1

Tuolla tuloksella hävisi voiton tällä kertaa yhdellä heitolla.

Huomenissa sitten samaa rataa päivän valossa ja kovemmassa pakkasessa. Katsotaan miten osaan pukeutua -12 asteen tuuliseen keliin. Tänään olin laittanut hiukan liikaa vaatetta, ja jouduin kaulahuivin jo heittämään pois ensimmäisen kierroksen aikana.
8
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 03.02.23 - klo:16:50 »
Fyysisesti töistä väsynyt ja pehkuihin jo ennen 21. Jäi siis kisahakemuksetkin tekemättä. Tänään uusi yritys. Fysioterapeutilla käyty ja oikean käden olkapään takaliikkuvuudessa on poikkeama ja siijen saatu ohjeet. Nyt vaan on itsestä kiinni seuraako perässä tekeminen vai pelkkä ohjeen olemassa olo takan päällä. Työ elämässä kiireitä pitää , joten vastapainoa pitää löytää.. saas nähdä ovatko kohdallaan. No ensi viikko Romaniassa työkeikalla.jq katsotaan mihin se miestä kuljettaa.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 02.02.23 - klo:10:22 »
Kiitoksia aktiivisuudesta.
Jonen kanssa olen erittäin samalla linjalla. Frisbeegolfia pelaan siksi, että se on kivaa. Ajoittain olen kyennyt muutaman ihan harjoitteluksi tehtävän drillin tekemään kiekkojen kanssa, mutta yleisesti ottaen olen enimmäkseen laiska tekemään mitään. Osa tätä "julkistusta" on asettaa painetta sille että tulisi oikeasti tehtyä jotain. Pääsen sitten tänne ruoskimaan itseä jos olen ollut laiskempi kuin yritin olla.
En usko, että tämä motivaatio tulee tarkoittamaan päivittäistä putin hinkkausta. Tottakai pitää saada uudet putterit sillälailla hanskaan, että tietää miten ne kulkee mutta oikeastihan kisaputtaaminen on ihan eri asia kuin tunnin puttitreeni.
Puttitreenin kanssa aion tehdä niinkuin aiemminkin. Puttaan sen aikaa kun jaksan keskittyä. Jos saisi tehtyä asiaa vain useammin.
Näistä päiväkirjamerkinnöistä on varmasti helppo huomioida että puttiin se kaatuu. Tyhmä ei saa olla joten pitäähän sille yrittää jotain tehdä.

Treeneistä en ole mitään isompaa alkanut rakentamaan, mutta ajatuksia on.
Viime vuonna sain väännettyä itseni pelaamaan noilla väylädraivereilla. Edelleen olen sitä mieltä ettei ne tunnu käteen vielä täydelliselle joten niiden kanssa pitää vielä hakea luottoa kohdalleen. HaloSidewinderiin olen ihastunut, mutta TL3 tuntuu siltä että se täydentäisi väylishommia kivasti. HaloRoadrunner tuntuu hyvältä alivakaana väyliksenä, mutta meillä on vielä matkaa siihen että mä tiedän miten se oikeasti toimii.
Buzzzeja olen kouluttanut aiemminkin ja käynyt muutaman kerran ihan erikseen "Buzzz-kassin" kanssa heittämässä.
Viime vuonna sain lisää mittaa heittämiseen ja sen asian ylläpitäminen ja kehittäminen on myös tarpeen. Vartalon kääntäminen heittäessä selvästi välillä unohtuu ja siitä seuraa luonnollisestikin asioita joita ei ollut ajatellut. Vanhojen tapojen siirtäminen historiaan olisi tärkeää, joten pitää päästä vain heittämään lisää ja miettimään miten se kaikki tapahtuu.
Heittämisen osalta olen käynyt vähän mielikuvaharjoituksia ja ajattelen tällä hetkellä, että haluaisin päästä tilanteeseen jossa ennen heittoa olen päättänyt missä kulmassa kiekko kädestä lähtee. Jos sitä ei sitten saa siinä kulmassa lähtemään niin sehän on huono heitto. Kun kiekko lähtee kädestä niinkuin yritän niin sen jälkeen siihen ei voi vaikuttaa ja voi vain takaapäin seurata osasiko tulkita fysiikan lakien vaikutuksen kiekkoon oikein. Tässä kohtaa tulee armo mukaan kuvioon. Ei voi olla pahoillaan jos kiekko lähtee suunnitellusti kädestä.
Keskittymisestähän tämä on kiinni ja olen ajatellut miten saisin heittotapahtumasta sellaisen että jokin rutiini pakottaisi ensin miettimään ja sitten vasta heittämään.

Olen vuosien saatossa leikkinyt erilaisia puttikisoja joissa pikkupanoksena jätskiä tjms. Tämä kyllä tekee puttaamisesta mielekkäämpää ja tuo vähän keskittymistäkin paremmin mukaan. Eri etäisyyksiä ja kulmia pääsee treenaamaan kun vuorotellen valitaan puttipaikkoja. Kokonaisuudessa tietenkin olisi tärkeää myös rauhassa miettiä sitä puttia ja ymmärtää mitä siinä putissa yrittää tehdä. Sitten vain toistoja.

Salihommista olen jälleen Jonen kanssa samaa mieltä. En varsinaisesti käy salilla frisbeegolfin takia vaan siksi, että kykenisin itseni kanssa kulkemaan pidempään fyysisesti terveenä. Jos jumpasta on hyötyä lajiin niin sehän on vain hienoa.

10
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by mykey on 01.02.23 - klo:23:56 »
Ehkä pitää alkaa motivoimaan omaa peliä vaikka haastelemalla penttalaa kaikenlaisiin pikku putti kisoihin tuossa valon salliessa.
Pages: [1] 2 3 ... 10