Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - raaraa

Pages: [1] 2 3
1
[quote author=Enrico link=topic=5136.msg118709#msg118709 date=1464184328
Noista kiekkojen sukeltamisesta puheenolleen, itelle on tarttunu vähän toi jenkkien tapa ajatella löytökiekkoja, eli jos et ite viitti käydä kahlaamassa niin löytäjä saa pitää.
[/quote]

Harmi, että oma ajatus siitä, miten asiat pitäisi/voisi mennä ja miten lain mukaan tulisi toimia eivät aina kohtaa.

2
Pitäs ehkä vähä perehtyä noihin eri luokkiinki ennen ku ees harkittis lisenssiä.

Tosin myönnän... Ootte saanu mut ajatteleen lisenssiä kuiteski. :D

Damn you!

Pommitetaan nyt sitten lisää. Jos kisaaminen ylipäänsä ajatuksissa pyörii, niin lisenssi vaan hankintaan. Ihan niinkuin muutakin osa-aluetta, myös kisaamista pitää mielestäni harjoitella.

Viikkokisat toimii omalta osin alussa, mutta ovat kuitenkin enempi paikallisen porukan viikottaiset kokoontumisajot hyvän harrastuksen ja seuran merkeissä ja loistava paikka opettaa ja käydä kisakäytäntöjä ja sääntöjä läpi uusien pelaajien kanssa.

Toisin kuin viikkokisoissa, ns. virallisissa kisoissa niitä kierroksia on yleensä useampi ja monesti vielä parina päivänäkin. Hyvän kierroksen jälkeen tason säilyttäminen tai huonomman kierroksen nollaaminen jatkokierroksille vaatii omanlaistansa mielenlujuutta, jota toki osalla on jo luonnostaan, mutta myös harjoitus ja kisaaminen kehittää tätä pelikirjasta ja -tuntumasta kiinnipitämistä. Myös kisojen pelirytmi on monesti hitaampi, erityisesti jos kisa on ns. täynnä. Tätä hidastempoisuutta tosin pääsee nykyisin treenaamaan ihan arjessakin harrastajamäärien kasvun myötä. Ensimmäiset pelikerrat Kärkipoolissa tai siinä tuntumassa omassa pääkopassa teki melkoisesti jännäpuristusta suoritukseen. Se on myös syy, miksi pyrin itse pelaamaan yleensä alimmassa mahdollisessa sarjassa, eli haen jatkuvammin myös sitä kärkikortin tuomaa tuntumaa peliin. 

Toki erilaisia erilliskisojakin on paljon, missä pääsee useampaa kisakierrosta pelaamaan, mutta lisenssi tuo taas sitten vaihtoehtoja lisää. Ja onhan niitä vanhoja tuloksia kiva joskus katsella jälkikäteen, kun jäävät lisenssipelaajana PDGA:n listoille.

Tälläistä vielä edellämainittujen lisäksi tuli itselle mieleen.

3
Frisbeegolf / Vs: Kisakiekalle
« on: 01.12.15 - klo:10:10 »
Lämmittelyä, käsien pyörittelyä ja vartalon kiertoja , kevyttä venyttelyä, draiveja yleensä putterilla/midarilla paikkojen aukasuun joko verkkoon jos on tai sitten missä ikinä mahtuukaan. lyhyehköjä putteja samoin puttipelin aukaisuun. Avausväylällä harvoin jotain avausta kokeilen, vieraan radan yritän käydä vähintään kertaalleen edellispäivänä (tai aiemmin)  kiertämässä ja rakentelemassa pelikirjaa. Ennen kisaa ekalla tiillä rauhoittuminen, yleensä koitan radan kertaalleen pelata pelikirjanmukaisesti läpi mielikuvaharjoitteena vielä ennen ekaa avausta. Edeltävästi hyvät unet, riittävän ajoissa ylös ja kunnon aamupala.

toinen vaihtoehto (onneksi nykyään harvemmin) on vähillä unilla liian myöhään tai pommiin nukkumisen jälkeen kahvikupillisen voimalla suoraan ykköstiille ja lämmittelemättä avaus, yleensä metsään...

4
Ensi kaudella ei ole B-lisenssiä enää tarjolla.

Okei...? Se pistää miettimään sitten uudestaan. Varmaan tieto löytyisi jostain mutta kysyn kuitenkin, onko se ensi kaudella sitten "A tai ei mitään" -valinta?

Ensi kaudelle vain yksi lisenssi eli "A tai ei mitään". http://frisbeegolfliitto.fi/2015/10/21/syyskokouksen-paatoksia/

5
Omaa kokemusta löytyy prodiscuksen isommasta mallista parilta vuodelta ja kesästä saakka käytössä ollut latituden reppubagi. Vaihdon tein lähinnä istuvuuden vuoksi (Kaverin hankkimaa latitudea ja omaa prodiscusta pääsi vertailemaan täydessä latingissa), kun latitude muka "tuntui" paremmalta ja kun sattui synttärit olemaan ja ei muutakaan keksinyt toivoa... Pidän siis ainakin omaan selkään latituden reppua hieman parempana. Totuus voisi olla taas näin syksyn aikana muuttunut, jos lastais prodiscuksen taas selkään  ;D

Lisäksi vaikka prodiscuksessa tilaa on vaikka naapustonkin kiekoille, niin jotenkin en koskaan niihin säilytystaskuihin oikein tykästynyt. Pystytaskuista oli välillä varsin rasittava pohjalta etsiä jotain. Selkeä ja toimiva sateenvarjonpaikka Latitudessa plussaa, kiekkoja mahtuu tarpeeksi ja yläosan iso säilytyslokero mielestäni kätevämpi esim. vara-/sadevaatteita varten. Tykkään myös selkeästä putteritaskusta Latituden sivussa.

Silti molemmat hyviä, varmasti ei vikaan mene kummallakaan, niinkuin ei ylipäänsä muidenkaan aiemmin mainittujen bägien kanssa.

6
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 08.10.15 - klo:12:08 »
Paikallisuusargumentti on tosiaan hyvin paikallinen. Esimerkiksi Kankaanpäässä on viime vuosina järjestetty 2-5 kisaa vuodessa ja käytännössä jokainen on ollut joko täynnä tai tupaten täynnä. Ihan sama mitkä luokat on järjestetty ja mihin aikaan vuodesta kisa on ollut ja mikä on ollut kisan hinta tai mitkä ovat olleet palkinnot.
Juu totta. Mutta olisiko esim. After easter open ollut huonompi kisa jos lisäättyyn lohkoon olisi otettu esim MA2 ja MA3 sarjat. Alunperinhän kisa oli pienempi, ilmoittautumiseen oli rating-raja ja laajennettiin kahteen lohkoon, koska kysyntä oli suurta. Kisassa menestyneet oli varmasti tyytyväisiä, kun palkintopotti suureni, mutta ennakkoilmoittautumisinnokkuuden perusteella niin oltiin ennen kisan kasvattamista. Nyt suurin osa kisaan lisätyistä oli jo lähtökohtaisesti tuon alun ratingrajan vuoksi tasoltaan huomattavasti heikompia ja kärjistetysti toivat lähinnä palkintokassaan rahaa.

En kuitenkaan usko, että kisa olisi ollut huonompi AM-luokkien kanssa, mutta kärkikahinoita oltaisiin saatu useampaan sarjaan. Järjestelytahon osalta pientä lisäsäätöä toki olisi palkintojen yms. osalta hieman tullut, mutta ei varmasti paljon sen enempää kuin ylimääräisen lohkon lisäys ylipäänsä teki lisätyötä.

7
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 08.10.15 - klo:11:43 »
Toi Jataman kirjoitus saa vähän karvat pystyyn, ettei kaikki olisikaan samanarvoisia pelaajia "divari tason vuoksi", täh? Tämä divari taso luo pohjan koko touhulle, jopa näille keskusteluille.

Näköjään ulosantini siis on huono. Edelleenkään en missään vaiheessa tarkoittanut, että kukaan olisi mitenkään alempiarvoinen tai muuta. Enkä missään tietääkseni näin sanonut (pyydän, älkää laittako sanoja suuhuni).

Yritin, ilmeisen huonosti, selittää, että mielestäni Open pitäisi saada selvästi kiinnostavammaksi sarjaksi amatöörien näkökulmasta katsottuna. Jotta se innostaisi tavoittelemaan pärjäämistä myös siellä. KajsaW:n kirjoittikin hyvin, että jollakin tapaa näitä palkintojenjakoja jne voisi katsella uusiksi, jotta tämä jollain tasolla toteutuisi. Jo aivan alussa totesin, että amatöörisarjat voisivat mennä enemmän sinne trophy only suuntaan. En kuitenkaan missään vaiheessa linjannut, että sen pitäis olla vain ja ainoastaan pokaali. Yrittäkää edes lukea ajatuksen kanssa, että mitä haen takaa, vaikka surkeasti sen esittäisinkin  :P

Puuh. Tätähän tämä foorumilla on. Kirjoitat sanankin väärin tai ilmaiset vahingossa vähän kärkkäästi jotain, niin asiat lähtevät välittömästi raiteiltaan.
Foorumikirjoittelu on välillä hankalaa.

En tiedä onko näin, mutta kirjoituksistasi jää käsitys, että tätä OPEN buffausta ja arvostuksen nostoa toivoisit olevan joka ikisessä SFL kisassa mitä järjestetään. Itse taas esim. Oulun seudulla missä kisoja on paljon, näen tuon PRO-luokan usemmassakin kisassa tarpeelliseksi vain siksi, että sitä yli MA2 reitattua kuitenkin suht matalalla reitinigllä olevaa PRO-pelaajaa (kansalliseen kärkeen tai PDGA:n minimisuositukseen verrattuna) on sen verta paljon, että heidänkin on kiva päästä pelaamaan, suurin osa tuosta porukasta ei kuitenkaan isoimpia kisoja kierrä, käyvät ehkä 1-2 pro-tour-kisassa, pyrkivät sm-kisoihin jne. (pieni osa varmasti kaiken mahdollisen ison kisan).
Tuota ratkaisisi jo paljon AM1 sarjan käyttö pros playing am -mahdollisuuden kanssa. Esimerkiksi Virpiniemi Open olisi hyvin voitu järjestää näin, yksikään osallistuja ei olisi jäänyt rannalle, erityisesti kun samaan aikaan suomessa oli kaksi muuta MPO sarjan sisältävää kisaa ja ruotsissa pelattiin Skandinavian open, jossa se kansallinen kärki joka tapauksessa oli. Ja en tiedä, mutta osallistujiakin olisi ehkä ollut enempi, jos luokkia olisi ollut enempi.

Pro kisojakin tottakai pitää olla, mutta suurinta osaa nuista 970+ pelaajista miettii, niin kyllä ne pääasiassa muita kisoja kiertää kuin paikallisia erilliskisoja, joita taas kansoittaa lähialueilta tuleva amatöörimassa. 5 vuoden kuluttua kun nykyisestä massasta alkaa ne uudet koivut, pajut ja muut puulajit erottua, niin noihin isompiin kisoihin mitä Suomessa järjestetään (pro-tour, sm-kisat, majorit ja eurotourit) alkaa miniratingrajat nousta. Tänä vuonna avoimiin SM-kisoihin vaati 944 ratingin jos halusit ilman villiä korttia, peruuntumisia tai karsintakisoja mukaan. 5 vuoden päästä on varmasti korkeampi ja sitten aletaan puhumaan siitä avoimeen pääsystä, sama toteutunee pienemmässä kaavassa myös esim. pro-tourilla. Ja niillä joilla se motivaatio on nimenomaan treenata itsensä huipulle löytynee motivaatiota näistä isoimmista kisoista ja niihin pääsystä ja niissä menestymisestä.

8
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 07.10.15 - klo:15:50 »
No niin, meneepä jo melkein saivartelun puolelle. Varovasti yritin laittaa heittomerkkeihin, mutta ei auttanut. Ehkä ulosantini ei ole riittävän hyvää tai sitten halutaan tahallaan ymmärtää väärin ja tartutaan jopa yksittäisiin sanoihin.

Eipä mitään, tuo amatööripuolen kisailusta ja toiminnasta vitsailu leikkikisoina tai "kyllä sitä vielä joskus oikeissakin sm-kisoissa saattaa pelata" ei vain ole mitenkään harvinaista ja kalskahtaa aina omaan korvaan aika lailla.

9
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 07.10.15 - klo:11:27 »
Niin vastustan minäkin. Systeemin pitäisi olla sellainen, että sinne MPO:hon halutaan "päästä" pelaamaan.  Tavoitellaan sitä, että siellä pelaa kovimmat ja siellä ne "oikeat" palkinnot ovat. Tätä myöten ne MPO:n sarjan palkinnotkin kasvaisivat. Pidemmässä juoksussa sponsorit kiinnostuvat jne.

Kuten jo mainitsinkin, niin itse kannatan sitä mallia, että amatööri-luokissa osallistumismaksut ovat pienempiä, mutta palkinnot ovat myös pokaali käteen -tyylisiä. Payout xxx% kuuluu avoimeen.
Tykkään niin tästä amatööriluokat ei ole "oikeita" kisoja, Palkinnot ei ole "oikeita", todelliset kisat on vain avoimessa. Itse kisasin ihan tositarkoituksella ama-sm kisassa ihan OIKEASTA pokaalista, ihan oikeiden pelaajien kanssa, ihan oikeista sijoituksista.
Payoutitkin on tuolla pro-puolella jo ihan eri luokkaa, avoimista sm-kisoista voittajalle jäi pokaalin lisäksi 319€ tili, ama-sm:stä jäi pokaali. PRO-tourilla payoutit huomattavasti isommat kuin AM1-tourilla. Major-turnauksista puhumattakaan. Yleisin vääntö vaan on yleensä näistä irtokisoista, missä iso massa amatöörejä kasvattaa ison jaettavan potin ja kun PRO-luokkaan pelaajia on kourallinen, valitetaan kun ei ole jaettavaa...

Kyllä am-luokka puolellakin saa ja mielestäni pitääkin payouttia/palkitsemista jonkinverran trophyjen lisäksi olla, lineaarisesti kasvaen esim. MA4 pokaalit -> MA3 tuotepalkintoja lisäksi -> MA2 lahjakortit -> ja jos koko pdgan AMA/PRO erottelua puhtaasti rahan perusteella ei olisi, niin MA1-sarjassa jopa rahapalkintoa...-> pro-kisoihin isommat... Kuten jo nyt pitkälti on. Tuo PRO-puolen potin kasvatus jatkossa täytyy vaan alkaa muualtakin kuin osallistumismaksuista, Jyväskylän Nordea-open hyvänä esimerkkinä.

10
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 07.10.15 - klo:10:10 »
Paikallisuusargumentti on tosiaan hyvin paikallinen. Esimerkiksi Kankaanpäässä on viime vuosina järjestetty 2-5 kisaa vuodessa ja käytännössä jokainen on ollut joko täynnä tai tupaten täynnä. Ihan sama mitkä luokat on järjestetty ja mihin aikaan vuodesta kisa on ollut ja mikä on ollut kisan hinta tai mitkä ovat olleet palkinnot.

Oulussa (+Kempele ja Liminka) on tällä kaudella järjestty jo 14 kisaa, ja vielä on Mustache Open tulossa. Tarjontaa siis on, joten kilpailijat voivat äänestää jaloillaan. Tämä asettaa haasteita myös kisojen järjestäjille, jotka joutuvat miettimään, miten he voisivat järjestää sellaisen kisan, jonne pelaajat haluavat tulla. Tällä hetkellä yksi "houkutin" tuntuisi kieltämättä olevan MA2-luokka.

Tuo Oulun tilanne on kyllä mahtava. Näin suht tuoreena Porilaisena jopa harmittava. On totta, ettei voi valittaa, jos ei ole valikoimaa, vaan silloin otetaan se mitä saadaan. Ja mitä 5tr-kisoihin tulee, niin hienoja kisoja on aina ollut, kun on päässyt. Valikoiman kasvattaminen tosin luulisi tavoitteena olevan, tähän toki voisi/pitäisi itsekkin vaikuttaa.

11
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 07.10.15 - klo:09:34 »
Loppujenlopuksi nämä asiat hoitunee aika pitkälti sillä että MA1-sarjan sijaan on järjestetään MA2-MA4-sarjoja avoimen lisäksi, jolloin tasoerot sarjojen välillä hoituu luonnostaan.

Jätetään siis "ykkösdivari" järjestämättä, jotta huippuluokkaan saadaan lisää osallistujia?

Eikös tätä testattu Virpiniemi Openissa? Ja mitenkäs kävi, kun ma2-tason pelaajat eivät uskoneet mahdollisuuksiinsa päästä palkinnoille openissa? Kisa jäi melko torsoksi. Tässä esimerkki juurikin siitä millainen ajatusmalli suurella massalla on "en varmaa maksa 20€ siitä, että joku pro vie sen. En osallistu ollenkaa!".

Sama muuten toistui myös European Open qualifierissä.

edit: Nämä pari kisaa hyviä esimerkkejä siitä mitä tarkoitin, kun sanoin, että täällä "oulun läänissä" tällainen "kaikki voittaa" -ajatusmalli on kärjistynyt huippuunsa. Tämän takia kannatan itse sitä, että jotain muutoksia tehtäisiin, jotta Openiin osallistuminen saataisiin ns. tavoitteeksi.

Haetko nyt tällä takaa mitä? Osallistujia oli vähän? Osallistujien taso oli heikko? Mielestäsi heikompitasoisten pitäisi tulla tasoaan korkempaan sarjaan lihottamaan korkeampitasoisten palkintopottia?

Mitäkö haen tällä? Viimeisen lauseen kitkemistä pois pelaajien ajatusmaailmasta.

Itse näen, että nykyinen systeemi on jäänyt vähän jalkoihin tässä lajisuosion räjähdysmäisessä kasvussa. Se on taas ajanut siihen, että MA2 on se sarja mikä "riittää" suurimmalle osalle ja, kun kisojen palkinnot vielä suorastaan kannustavat pelaamaan MA2-sarjassa, niin dilemma on valmis. Tämä on johtanut siihen, että suurella osalla pelaajista ajatusmaailma, on heti lähtökohtaisesti se, että "en voi pärjätä ylempänä. Oma taso riittää tähän ja pärjään täällä". Ei siis haluta edes treenata jotta voitaisiin ottaa se seuraava askel.

Nyt tullaan siihen, että ei kaikki halua/pysty treenata lajia ihan tavoitemielessä. Eikä pidäkkään pystyä, mutta järjestelmän pitäisi olla sellainen, että se kannustaa siihen. Halutaan kehittyä, halutaan päästä kisaamaan Openiin. Ne joilla siihen ei mahdollisuutta ole pelaavat alemmissa sarjoissa, tiedostaen, että siellä pelataan enemmän harrastemielessä. Tähän suuntaan itse veisin lajia, jos siitä halutaan tehdä "isompi".

Ensinnäkin "en varmaa maksa 20€ siitä, että joku pro vie sen. En osallistu ollenkaa!" ja "en voi pärjätä ylempänä. Oma taso riittää tähän ja pärjään täällä" on kaksi täysin eri asiaa.

Toisekseen ilmeisesti haluaisit siis, että joka kisa joka paikassa sisältäisi kovan, hyvin rahoitetun PRO-sarjan ja vain tällä tulee kannustus kehittää itseään tai pyrkiä mpo-luokkaan pelaamaan? Kannustimia nyt luulisi olevan jo aivan riittävästi. seuraviikkikset -> paikalliset erilliskisat koko luokkatarjonnan kirjolla -> isommat erilliskisat -> am-tourit -> pro-tourit -> am- ja avoimet sm-kisat -> eurotourit -> majorit ja arvokilpailut. Melko luonnollinen jatkumo ja luulisi kannustavan ja vaatii ihan niinkuin muissakin urheilulajeissa sen, että tason noustessa, myös kisamatkat pitenee paikallisesta -> kansalliseksi -> kansainväliseksi.

En missään nimessä vastusta mpo-sarjan kehitystä, arvostan huippujen pelaamista hitosti. Vastustan sitä, että lajin parissa juurikin nämä tasoonsa tyytyväiset tai muuten amatööriharrastajat halutaan kapean kärjen ja mpo-sarjan pottien kasvattajiksi kaikissa mahdollisissa kisoissa. Esillenostamasi Virpiniemi Open on mielestäni hyvä esimerkki paikallisesta erilliskisasta, jossa nimenomaan luokkien tarjonta mieluummin runsasta kuin vähäistä. Jopa ilman MPO luokkaa ja pros playing am mahdollisuudella, erityisesti jos miettii tuon viikonlopun kisakalenteria ylipäänsä ( http://frisbeegolfliitto.fi/kilpailut/ )

Sitten jos puhutaan noista oikeasti isommista kisoista (pro-tourit, european open tms.) niin varmasti moni, minä mukaanlukien, saadessaan mahdollisuuden osallistua maksaa osallistumismaksut mielellään, vaikka mitään realistista mahdollisuutta pärjätä ei ennakkoonajateltuna ole. Silloin kisaan mennään tosin muista syistä esim. aistimaan tunnelmaa tai hakemaan mahdollisuutta päästä näkemään lajin huippunimien peliä läheltä ja ehkä jopa hakemaan sitä kipinää, että vielä minä joskus tämän kisan podiumilla seison. Ratingin perässä olevista pelaajista puhumattakaan.


12
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 06.10.15 - klo:23:38 »
Loppujenlopuksi nämä asiat hoitunee aika pitkälti sillä että MA1-sarjan sijaan on järjestetään MA2-MA4-sarjoja avoimen lisäksi, jolloin tasoerot sarjojen välillä hoituu luonnostaan.

Jätetään siis "ykkösdivari" järjestämättä, jotta huippuluokkaan saadaan lisää osallistujia?

Eikös tätä testattu Virpiniemi Openissa? Ja mitenkäs kävi, kun ma2-tason pelaajat eivät uskoneet mahdollisuuksiinsa päästä palkinnoille openissa? Kisa jäi melko torsoksi. Tässä esimerkki juurikin siitä millainen ajatusmalli suurella massalla on "en varmaa maksa 20€ siitä, että joku pro vie sen. En osallistu ollenkaa!".

Sama muuten toistui myös European Open qualifierissä.

edit: Nämä pari kisaa hyviä esimerkkejä siitä mitä tarkoitin, kun sanoin, että täällä "oulun läänissä" tällainen "kaikki voittaa" -ajatusmalli on kärjistynyt huippuunsa. Tämän takia kannatan itse sitä, että jotain muutoksia tehtäisiin, jotta Openiin osallistuminen saataisiin ns. tavoitteeksi.

Haetko nyt tällä takaa mitä? Osallistujia oli vähän? Osallistujien taso oli heikko? Mielestäsi heikompitasoisten pitäisi tulla tasoaan korkempaan sarjaan lihottamaan korkeampitasoisten palkintopottia?

13
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 06.10.15 - klo:23:21 »
Selkeästi alkaa harrastajamäärän kasvun myötä olemaan kisoissa tilausta useammalle sarjalle kuin MPO/MA2/MPM/FPO.... MA2:ssa pelaa Oulussakin ratingin puolesta ihan laillisesti pelaajia jotka kuitenkin pärjäis melkeen avoimessa. Kun otetaan huomioon Suomessa vaihteleva paikallinen taso niin avoimessa pärjäämiselle ei tartte todellakaan välttämättä olla 970+ rating.
Totta, monessa paikalliskisassa MA1/2 rajoilla oleva pelaaja pärjää pro-luokassakin hyvin, pääasiassa kansallisen kärjen kapeudesta johtuen. Silti paikallistasolla pienemmissä erilliskisoissa toivoisin että sarjoja olisi mieluummin paljon ja tasaisia, kuin vähän ja epätasaisia.
Niinpä olisi kiva nähdä, toisiko tuo Pros playing Am -mahdollisuus muutosta tuohon AM1-luokan nykytilaan. Näin siksi, että pidän itseäni amatöörinä (en harjoittele tavoitteellisesti tai suunnitelmallisesti, rahalla ei tämän kanssa ole mitään tekemistä), pelaan pitkälti omaksi iloksi ja liikkuakseni, mutta osa harrastusta on kisaaminen (myös sen sosiaaliset aspektit) ja mahdollisuus nauttia tiukastakin kisasta. Tähän erilliskisat ja runsaat sarjavaihtoehdot on luonut hyvät mahdollisuudet ja toivoisin asian tilan jatkuvan myös tulevaisuudessa, oma ratinki kun keikkuu tällä hetkellä juuri siinä 935 seudussa. [olipas vaikea pukea tätä ajatusta sanoiksi, enkä tiedä onnistuinko ollenkaan]

Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan niin kyllä se pärjääminen esim. AM1-tourilla ja ama-sm-kisoissa jonkinlaisena omana jokakautisena tavoittena on 2-3 vuotta ollut. ehkä joskus taas "oikeisiinkin" kisoihin... vaikka sitten turistiksi.

14
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 06.10.15 - klo:22:39 »
Loppujenlopuksi nämä asiat hoitunee aika pitkälti sillä että MA1-sarjan sijaan on järjestetään MA2-MA4-sarjoja avoimen lisäksi, jolloin tasoerot sarjojen välillä hoituu luonnostaan.

Jätetään siis "ykkösdivari" järjestämättä, jotta huippuluokkaan saadaan lisää osallistujia?

15
Frisbeegolf / Vs: Proot amatöörisarjoissa?
« on: 06.10.15 - klo:21:09 »
Yhden kisakauden pelanneena henkilökohtaisesti eniten askarruttaa juurikin tuo että avoimen rahapalkintoa ei enää olisikaan mahdollista vaihtaa lahjakortiksi.

Tämä on ymmärretty vähän hassusti. Sääntö sanoo että pro-luokissa jaetaan rahaa ja siitä voi halutessaan kieltäytyä. TD:lle on säännöissä varattu poikkeus tähän sääntöön, eli halutessaan voi tarjota myös tuotepalkinnon rahan sijasta.

Jenkeissähän on varsin yleinen käytäntö, että amatöörit voivat osallistua pro-luokkiin alemmalla osallistumismaksulla ja pelaavat vain pokaalista (tai osallistumien hauskuudesta). Suomessa tätä ei mun tietooni ole käytetty, mutta mikään ei estä kokeilemasta.

Tuosta tais olla suositus, että täysmaksun maksavat prioriteettina. Eli jos kisa täynnä, pitäisi täysi raha pyytää tai nostaa jonosta tilalle. Nykytilanteessa taitais aika monessa kohtaa tulla tuo kisa täynnä vastaan, tosin ei kait sitä suositusta ole pakko noudattaa.

Pages: [1] 2 3