Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - vto

Pages: [1] 2 3 ... 7
1
On ollut. Harvemmin kun heittelee ja sitten tekee kunnon draivitreenipäivän, niin pikkurillin iho ei oikein kestä. (Grippinä stack fork grip, jossa siis tulee aika kova paine pikkurilliin.)

2
DX (Classic) Aviar - Yksi kiekkojen kantaisistä. Ja tätä kuuluu myös heittää, ei vain putata. Old school. OG. Täytyy tietää mistä on lähdetty. (Vaikkei tämä toki ihan ensimmäinen ollut, mutta yksi vanhimmista, joka pitää yhä pintansa.)
KC Pro Aviar - Tällä on varmaan voitettu enemmän maailmanmestaruuksia kuin millään muulla putterilla. Siksi se on vain kokeiltava.

DX Roc ja Z Buzzz - Legendaarinen taistelupari. Vielä vähän aikaa sitten ei juuri muita vaihtoehtoja edes ollut. Olit joko Roc-mies tai Buzzz-mies (tai nainen). Siksi nämä on kokeiltava molemmat, jotta tiedät mikä on kenties kiekkohistorian väitellyin ja taistelluin kiekkopari.

Leopard, Teebird ja Firebird - Legendat. Standardit. Näihin muita kiekkoja verrataan. Siksi täytyy tietää mistä on kyse kun joku vertaa jonkun muun kiekon lentoa näihin.

Destroyer - Jotakin tässä kiekossa tuntuu olevan, kun se löytyy lie kaikkien Innovan sponsoroimien pelaajien bägistä, ja on suurelle osalle se luottokiekko mihin aina turvaudutaan kun tarvitaan pitkää siivua.

Omaan bägiini yllämainituista moldeista on löytänyt paikkansa vain yksi, mutta olen silti sitä mieltä että kaikki nuo on vain kokeiltava.

3
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« on: 18.04.16 - klo:17:41 »
Ei ole kysymys, mutta pakko heittää tänne:

Älkää vittu sanoko, että "periaatteessa foot fault, mut en anna varotusta ku oli niin huono heitto". Antakaa se varoitus tai rankku taikka pitäkää turpanne kiinni.

En ihan varmaksi osaa sanoa mikä on virallinen tulkinta, mutta käsittääkseni tuossa tapauksessa voisi vastata "no siinä tapauksessa saat itse varoituksen käytösrikkeestä eli sääntöjen noudattamatta jättämisestä."

801.01 B Pelaajan tulee huomauttaa sääntörikkomuksesta välittömästi, kun se on selkeästi havaittu.

802.04 E Kierroksen ensimmäisestä heittoasentovirheestä annetaan pelaajalle varoitus. Myöhemmät heittoasentovirheet samalla kierroksella aiheuttavat rangaistusheiton lisäämisen pelaajan tulokseen.

801.04 D Sääntöjen edellyttämästä toiminnasta kieltäytyminen on käytösrike.

Eli jos ei sano mitään, niin voi kenties väittää ettei huomannut rikettä (tosin siinä tapauksessa periaatteessa rikkoo sääntöä 801.04 B "Pelaajien on seurattava ryhmän muiden  pelaajien heittoja auttaakseen kiekkojen etsimisessä ja varmistaakseen sääntöjen noudattamisen"), mutta jos tosiaan kertoo huomanneensa sääntörikkomuksen mutta sitä ei käsitellä sääntöjen mukaan, niin silloin on kieltäytynyt sääntöjen edellyttämästä toiminnasta.

4
Frisbeegolf / Vs: Millä pelastat kiekkosi puusta?
« on: 10.08.15 - klo:00:53 »


Niin kauan kuin pieniä kiviä löytyy lähistöltä, tuolla tipahtaa näppärästi korkeammaltakin.

5
Michael Johansen. Sillä näyttää olevan aina niin rentoa ja hauskaa että se ilo tarttuu katsojaankin. Sen lisäksi mies heittelee tiukoilla metsäväylillä sellaisia linjoja että huhhuh.

Lizottea on myös kiva kattoa, koska se heittää usein niin näyttäviä ja erikoisiakin linjoja. Mielenkiinnolla aina odottaa että mitähän se seuraavalle väylälle keksii.

6
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« on: 26.06.15 - klo:23:11 »
Ei siinä käytännössä ongelmaa ookaan, muuta kuin sanamuoto. Minusta ei ole "demonstrate balance" ei ole sama kuin "huh saatana meinasin kaatua mut onneks sain tosta oksasta kiinni" Joo kärjistystä mut toi lause antaa pirulle mahdollisuuden lukea PDGA-Raamattua taas katsellen pilkkuja sillä silmällä...
Pointtihan tässä on että tuolla tasapainon näyttämisellä ei ole aikarajaa, kunhan sen vain tekee ennen kuin astuu markkerista eteenpäin. Siinä saa putin jälkeen heilua epätasapainossa vaikka kuinka ja vaikka kaatua, kunhan kaatuu niin että ei osu millään ruumiinosalla markkerista korillepäin. Sitten voi nousta ylös, näyttää että noniin, nyt olen saanut tasapainoni takaisin, ja sitten edetä korillepäin, ja tuo tasapainon näyttäminen on silloin toteutettu ennen korillepäin etenemistä ja säännön kirjain on täytetty. Putin jälkeen ei tarvitse siis olla tasapainossa, kunhan vain näyttää olevansa tasapainossa ennen kuin lähtee markkerilta eteenpäin.


7
Tekniikkakeskustelu / Vs: Beadilliset kiekot
« on: 23.06.15 - klo:21:45 »
Bead, paljon liitoa, maltillinen feidi, täsmää täydellisesti sellaiseen klassikkokiekkoon kuin Discraftin Comet. Z-muovissa uutena kuin suoraksi hakattu Roc maltillisella feidillä, ja X-muovissa kuin hieman ylikääntäväksi hakattu Roc lähestulkoon täysin ilman feidiä. Näppituntuma on melko Roc-mainen, ja siksi monet käyttävätkin Rocia ja Cometia yhdessä, varsinkin jos ei omista kasaa hakattuja Roceja, jolloin Roc hoitaa ne ylivakaammat tarpeet, ja Comet suorat, antsat ja ylikääntävät.

8
Frisbeegolf / Vs: Frisbeegolfkisat ja niiden tulevaisuus
« on: 24.12.14 - klo:16:48 »
Olin jo ajatellut etten ota ensi kaudelle kisalisenssiä ollenkaan, mutta tuo Amatööri2-suunnitelma saa kyllä harkitsemaan asiaa uudemman kerran. Olen kovasti sitä mieltä että kun rahasta pelataan, niin mennään joko voittamaan tai ei mennä ollenkaan, ja on tullut selväksi että oma taso ei voitolliseen pelaamiseen riitä, niin ajattelin että antaa sitten olla. Nyt kun sitten näyttääkin että voisi olla tarjolla juuri semmoisia kisoja joiden puolesta olen puhunut, eli alempia amatöörisarjoja tarjolla, pienet osallistumismaksut, ja trophy only palkinnot, niin voi olla että täytyy ehkä sittenkin harkita ainakin tuollaisiin kisoihin osallistumista.

9
Muu keskustelu / Vs: Kehityksenne pelaajina
« on: 19.11.14 - klo:19:59 »
Ensi alkuun kehitys oli nopeaa, ja tuntui että tässähän voisi oppia heittämäänkin kun vähän treenaa enemmän. No, kovasti treenaamalla tuli sitten parissa vuodessa niin paljon takapakkia että heitän nykyään huonommin kuin ekan vuoden heittämisen jälkeen. Suurin ahaa-elämys oli huomata ettei pää ja keho taivu tähän lajiin, niin parempi lopettaa yrittämästä turhaan, ja nauttia vaan hyvistä ilmoista silloin kun niitä on, ja viskoa siinä lättyä vaan huviksi ja ajankuluksi.

10
Pidetäänkö millään radoilla koreja läpi talven? Ei nyt ihan paukkupakkasilla houkuta lähteä, mutta tossa käytiin -5 lämpötiloissa pelaamassa kun pakkasta oli viikko takaperin ja se vielä onnistu (lue: sormet ei jäätyny). Lähinnä Oulun alueen radat päällimmäisinä mielessä, vissiin hiihtokeskuspaikat (Liminka, Virpiniemi, Honkimaa, Köykkyri) ei oo auki talvisin, mut kuis Hiironen ja Meri-Toppila?
Hiirosessa ja Meri-Toppilassa korit pysyvät paikoillaan talven läpi. Sen lisäksi Oulun seudulla pelataan talvisin Winter Games -talvisarja, jossa heitellään yleensä hieman muokattuja, vähän lyhyempiä talviväyliä. Iso osa talvella pelaavista heittäjistä treenaa näitä WG-layoutteja, jolloin polut lumeen kehittyvät tämän leiskan mukaisesti, ja täten on fyysisesti helpompaa pelata näitä talvileiskoja, kuin tarpoa kesäleiskan umpihankia. WG-ratakartat ilmaantuvat yleensä jossakin vaiheessa asiaan liittyvään facebook-ryhmään, ja/tai OFS:n foorumille, josta voi vanhoja viestejä selaamalla katsella vanhoja talviratakarttoja. WG-kisakausi on perinteisesti alkanut loppiaisena, joten siihen mennessä ainakin pitäisi talviratakarttojen ilmestyä.

11
Olen miettinyt tuota kuvun ja vakauden yhteyttä lähtien siltä kannalta, että suurin kiekon vakauteen vaikuttava tekijä on siiven reunan korkeus (PLH), ja että kiekon muotoon vaikuttavat muovin jäähtyessä vallitsevat olosuhteet, jolloin muovissa tapahtuu kutistumista. Flätti ja ylivakaa, sekä kuvukas ja alivakaa selittyisivät melko helposti seuraavalla tavalla:

- Joskus jäähtymisolosuhteista johtuen kiekon kupu kutistuu enemmän kuin siipi. Kuvun kutistuessa se aiheuttaa vetoa siiven yläreunaan, ja koska yläreunaan kohdistuu vetoa ja alareunaan ei, tämä veto kääntää siiven kulmaa ylöspäin. Tällöin tuloksena on flätti ja ylivakaa kiekko. (Periaatteessa tämän pitäisi aiheuttaa myös hieman "plus-rimmisyyttä", mutta niin vähän että sen havaitseminen voi olla hankalaa.)

- Joskus siipi kutistuu enemmän kuin kupu. Tällöin kupuun kohdistuva työntö pakottaa kuvun liikkumaan siihen suuntaan mihin se pääsee, eli ylös. Vähemmän kutistuva kupu kuitenkin vastustaa hieman siiven kutistumisen aiheuttamaa työntöä, ja koska tämä vastus kohdistuu taas siiven yläreunaan, ja alareuna saa kutistua vapaasti, tämä aiheuttaa siipeen vääntöä, joka painaa siiven kärkeä alaspäin. Näin tuloksena on kuvukas ja alivakaa kiekko.

Tilanne, jossa kuvukkaampi kiekko on ylivakaampi on hieman hankalammin selitettävissä. Periaatteessa jos joku voima aiheuttaisi siiven vääntymistä ylöspäin, se voisi puskea kupua korkeammaksi. Tai jos joku voima vetäisi kupua ylöspäin, se samalla vetäisi siiven reunaa ylöspäin. Toisaalta siiven vääntyessä alaspäin, se voisi vetää kuvun flätiksi. Mutta mikä tämän vääntävän voiman aiheuttaisi? Siiven yläreunan ja alareunan eriaikainen jäähtyminen, jos kiekko on lämpimällä tai viileällä alustalla?

Huom. En ole muovien jäähtymiseen ja kutistumiseen perehtynyt asiantuntija, vaan nämä ovat ihan vain maallikon mutuiluja asiasta.

12
Frisbeegolf / Vs: Sääntöaiheisia kysymyksiä
« on: 14.10.14 - klo:20:38 »
Heitoksi laskeminen vaatii heittoliikkeen. Jos siis maahan selkeästi laskemalla ilman heittoliikettä laitettu kiekko lähtee rollaamaan sitä ei missään nimessä kuulu laskea. Tuollainen taaksevedon aikainen lipeäminen onkin sitten enemmän tulkinnanvarainen juttu, että kenen mielestä taakseveto on osa heittoliikettä ja kenen mielestä ei.
Ei kai tuossa sen enempää tulkinnanvaraa ole, kun virallinen QA sanoo että taaksevedon aikainen kiekon tipauttaminen ei ole heitto, vaan heittoliike alkaa siitä kun kiekko lähtee liikkumaan tarkoitettuun heittosuuntaan.

Voihan asiasta tietysti olla periaatteellisesti eri mieltä, mutta PDGA sääntöjen mukaan pelatessa täytyy noudattaa heidän tulkintaansa.

13
Hyzer Creek, väylä 16 (vesi on ob):

14
Tekniikkakeskustelu / Vs: putterilla tai midarilla avaus
« on: 20.09.14 - klo:13:04 »
"Stack fork grip", kun pitää heittää pitkälle. (n.b. Heitän myös draiverit tällä gripillä, eli tämä on se yleisotteeni jota käytän lähes aina, kiekosta riippumatta.)

"Fan grip - index finger wrapped" lyhyemmissä putteriavauksissa ja lähestymisheitoissa.

15
Välinekeskustelu / Vs: Putterit puttaamiseen
« on: 16.09.14 - klo:20:43 »
Miten paljon Classic Aviar ja normaali DX Aviar (Putt & Approach) eroavat toisistaan? Olen ymmärtänyt, että eroa olisi myös muovissa, Classic Aviar olisi kovempi? Pitääkö paikkaansa? Onko sen kovuus verrattavissa jo Pro -muoviin?

Näin vastikään Classic  Aviarin hankkineena: Eroa on vain muovissa, muotti on sama kuin perus P&A Aviarissa. Kierroksella tuli verrattua kiekon kovuutta kaverin KC Pro Aviariin, ja kyllähän se kovuus oli jo melko lähellä samaa luokkaa, ero ei ole kovin suuri. McPro Aviariin ei ole tullut verrattua, niin en osaa sanoa kuinka lähelle sen kovuutta tämä on. Kyseessä on kuitenkin melko kova muovi, ainakin näin syksyn keleillä.

Pages: [1] 2 3 ... 7