Frisbeegolf-forum.fi

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jme

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Minulla tekee vaikeuksia omata oikea oppinen voimansiirto ja ajoitus. En vaan mitenkään saa edes vahingossakaan tunnetta, että saisin tehoja irti muusta kuin käsistäni. Olenkin nyt yrittänyt enemmn keskittyä tarkkuuteen kuin epätoivoisesti lisämetrien metsästämiseen.

2
Tekniikkakeskustelu / Vs: Apuja puttaukseen otetaan vastaan.
« on: 28.08.17 - klo:14:04 »
Ohjeeni puttaamiseen :)

1. Etsi suht suoralentoinen putteri, joka tuntuu hyvältä kädessä.
2. Jos vihaat puttaamista, et ikinä opi puttaamaan. Opettele rakastamaan puttaamista ja näkemään jokainen uusi putti mahdollisuutena laittaa kiekko koriin.
3. Usko itseesi - "laitan tämän putin sisään".
4. Ota tasapainoinen ja mukava asento ja käytä jalkoja voimantuottoon, käsi on vain jatke joka viimeisenä ohjaa liikkeen oikeaan suuntaan.
5. Kaikki liike suoraan koria kohti.
6. Analysoi epäonnistuneet putit, mikä meni pieleen?

Itse lisäisin sen, että "gamifioi" puttaus. Ota vaikka käyttöön Perfect Putt 360, jossa tarkoituksena on heittää x heittoa useammalta eri etäisyyksiltä. Saat jokaisesta korista pisteitä + lisäpisteet jos upotat tietyltä etäisyydeltä ensimmäisen/viimeisen/kaikki/jne. Sit voit yrittää joka kerta parantaa omaa ennätystä. Saattaa tehdä puttailusta mielekkäämpää (tai sit ei).


3
Tänään kävin uudestaan harjoittelemassa avauksia. Kuvamatskua on, mutta en ole vielä ehtinyt prosessoida sitä.

Lisäksi mittasin jalkapallokentän sekä koko tekonurmen pituuden (jalkapallokenttä: 100m, koko tekonurmi: noin 112m).

Aloitin taas kerran heittämällä ns stand still -asennosta. Kiekot lensivät pääosin 55m-70m alueelle. Muutama alle 50m (epäonnistuneet) ja muutama vähän yli 70m.

Loput pari heittokierrosta heitin rauhallisella vauhdinotolla (x-step), jolloin kiekot lensivät pääosin 70m-85m välille ja muutama 95-110m. Eli jonkin verran auttaa tuo vauhdinotto. Mitoissa on mukana mahdolliset skipit. Koska kyseessä hyvin tasainen tekonurmi niin skippejä tulee lähes joka kerta.

4
http://blog.dynamicdiscs.com/2017/07/why-is-footwork-so-important.html

Dannyn videot ovat kyl hyviä. Samoin kuin HeavyDiscin (loopghost youtubessa).

Mielestäni tossa artikkelissa olevassa alemmassa kuvassa ei kyllä enää ole reachback. Ei ainakaan full reachback.

5
Mun mielestä pitäisi aina opetella heittämään vauhdilla ensin, sillä pienellä opettelulla se hyöty on paljon suurempi kuin paikaltaan draivaaminen. Ei pelkästään sen takia, että saa lisää tehoa kropasta, vaan tiipaikalla se nimenomaan helpottaa pääsemään oikeaan heittoasentoon ja toistettavuus paranee, kun pienemmällä vaivalla pääsee pidemmälle.

Vauhdinotossa on enemmän muuttujia, jotka pitää osua kohdalle.

6
Mulla on muutenkin ollut pahoja ongelmia ajoituksen, nokkakulman, pyöristymisen ja liian kovan vauhdinoton kanssa (Slow is smooth, smooth is far) ja yritän korjailla niitä, yksi kerrallaan.

Alla olevalla videolla  Nate sanoo mm. että yksi yleinen ongelma on se, että ihmisten takimmainen jalka laahaa perässä avauksen aikana, jonka seurauksena takimmainen jalka ei tuo mitään voimaa heittoon; vauhti tulee käytännössä vain kädestä. Hyvän heiton jälkeen takimmaisen jalan pitäisikin olla etummaisen jalan edessä.

Tätä minulle tapahtuu ja tähänkin olen nyt hiljattain yrittänyt puuttua.


7
Pienellä vauhdilla (uskon että vauhti itsessään ei tuo pituutta mulla, mutta auttaa rytmityksessä) saatan saada 100m.

Unohtuikin mainita.

Ilman vauhdinottoa saan sinne 85m about driverilla (TL3/sidewinder). Midareilla about samaan. Puttereilla vähän vähemmän metrejä. Nää siis hieman summamutikassa arvioitu.

Tänä aamuna kun kävin lähellä sijaitsevalla jalkapallokentällä niin sain sidewinderin vauhdinotolla pari kertaa maaliviivalta toiselle, tosin pienellä skipillä.

Kun yritin vastaavaa ilman vauhtia niin jäi 10-15m siitä. Putterit sain paikaltaan vähän yli keskiviivan ja midarit 10-20m yli keskiviivan.

En ole mitannut kyseisen kentän pituutta. Jalkapallokenttien pituudet voivat jonkin verrat erota. Pitääkin lähipäivinä ottaa mittanauha mukaan ja mitata. Veikkaan, että kentän pituus on about 100m.

Ongelma voi olla myös ajoituksessa. Pääsen ehkä availemaan keskiviikkona, joten yritän muistaa ottaa statiivin mukaan ja kuvata vähän :)

8
Tekniikkakeskustelu / Ohjeita voiman siirron kehittämiseen
« on: 01.08.17 - klo:08:59 »
Olen huomannut, että monen vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen en saa heittoihini tarpeeksi voimaa. Eli käytännössä heitän pääosin käsivoimin. Heitot kantautuvat sinne 80m kohdalle pääsääntöisesti. Välillä lähelle 100 metriä.

Olen ymmärtänyt heiton anatomian siten, että kun on saavuttanut täyden taakse viennin, niin varsinainen heitto alkaa sillä, että takimmainen jalka alkaa kääntymään sisäänpäin siten, että polvi painuu alaspäin. Tästä seuraa se, että lantio alkaa kääntymään ja hartiat, jotka sitten tuovat heittokäden core-alueen kohdalle, josta sitten käynnistyy varsinainen kiihdytys ja follow through.

Yhdeksi ongelmaksi olen todennut sen, että en saa siirrettyä voimaa takimmaiseelta jalalta (vasen jalka, olen RHBH) etummaiselle heiton aikana. Usein myös takimmainen jalka laahaa perässä.

Onko ideoita sille, että miten voisin harjoitella ja kehittää voiman siirtoa? Löytyykö keinoja, jolla tätä voisi harjoitella esim ihan kotona?


9
Tekniikkakeskustelu / Vs: Koostetut hyvät neuvot
« on: 19.07.17 - klo:00:16 »


Katsoin tämän uudestaan nyt ja toi on kyllä aika helmi. Katsottuani monia, monia videoita ja analysoitua omia heittojani, niin aika moni noista kohdista tuntuu kolahtavan paikoilleen.

10
Tekniikkakeskustelu / Vs: Koostetut hyvät neuvot
« on: 18.07.17 - klo:22:23 »
Tämä on minusta myös hyvin tehty video

https://www.youtube.com/watch?v=wE2qWnVaqK0&feature=youtu.be

Videossa analysoidaan Will Schusterickin tekniikkaa ja pysähdytään heiton jokaisessa kohdassa.

11
Tänään kävin heittämässä Tali Open -kisalayoutin (ensimmäisen kerran).

Oli hauska päästä heittämään, vain kisojen ajaksi luodun, 3. väylän. Huomasin pelattuani väylät 10 ja 11, että kaipaan niitä hieman (sniff, ennen oli paremmin!).

Kahdeksannella väylällä (kisalayout!) kokeilin avata sekä vasenta, että oikeaa heittoväylää pitkin. Kummatkin heitot menivät nappiin: molemmilta paikoilta olisin voinut pirkottaa, jos normaali korisijoitus. Suuri ilon tunne!

Päivän suurin ilon aihe oli se, että sain heitettyä kaikki pidennetyt väylät par-tuloksella.

Lopputuloksena 80 (+12). Pääosin hyvä fiilis, muutama todella huono putti ja 20. väylällä karmea grip lock toisen heiton kohdalla, jonka seurauksena kiekko lensi OB:lle mantereen päädyn oikealle puolelle.

12
Radoilla tapahtuu / Vs: Upea Puolarmetsän rata - Espoossa
« on: 16.05.17 - klo:06:05 »
Puolarmaarin rata on kehittynyt hienosti parin vuoden aikana. Ensimmäisen kerran kun siellä kävin, oli vain puisto-osuus, joka itsessään oli tylsähkö. Radan laajennettua 14-väyläiseksi, toi metsä-osuus tervetullutta lisää ja radan "laatu" parani selkeästi. Laajeneminen entisestään 9-väyläiseksi on ERITTÄIN tervetullut lisäys.

Iso kiitos kaikille asiaan sekaantuneille!

13
Frisbeegolf / Vs: Lapsen mukaan ottaminen radalle
« on: 11.05.17 - klo:21:46 »
Kiitos vastauksista (saa toki tulla enemmänkin!). Ihan valaisevia ajatuksia. En ole sen koommin kauheasti vielä miettinyt itse realiteettejä.

14
Frisbeegolf / Lapsen mukaan ottaminen radalle
« on: 11.05.17 - klo:11:49 »
Olen lajiin todella hurahtanut frisbeegolfaaja sekä 1.5v lapsen isä. Haluaisin kovasti saada pojastakin frisbeegolfaajan (tietenkin hänen oman tahdon mukaan!) ja mietin tässä, että miten ja milloin kannattaisi tutustuttaa kaveri lajin pariin.

Aluksi olen miettinyt, että oistaisin kotiin minikorin ja minikiekot, joilla kaveri saisi kokeilla kotona. Jossain vaiheessa veisin sitten kaverin johonki radalle tai vaikka ihan nurmikolle heittelemään.

Olen nähnyt kuinka porukka on vienyt 2-vuotiaita radalle kokeilemaan. Itselläni tulee tästä ainakin pari mietettä:
- turvallisuus (en halua, että poika saa kiekosta päähän)
- häiriötekijät (aiheuttaako pojan ikä ja yleinen halu josta ympärille paheksuntaa muissa?)

En varmaankaan lähde pojan kanssa ihan vielä Talia kiertämään, muttao lisi hauska viedä poika mahdollisimman pian sinne harjoituskorien luo :D

Miten te muut pienten lapsien isät ja äidit olette tähän hulluun ryhtyneet lapsienne kanssa? Kiinnostaisi kuulla teidän kokemuksista.

15
Aloitin aamun kuvaamalla heittojani 18. väylän tiin suuntaan. Ilokseni huomasin sen, että pisimmät heitot olivat todellakin pisimpiä tuolla alueella heitettyjä heittoja koskaan. Kuvamateriaali kertookin sitten heittojen laadusta jotain.

Itse kierros meni loppujen lopuksi hyvin, vaikkakin lopputulos 64 (+6) olisi voinut olla hivenen parempi. Ensimmäisellä väylällä avaus meni hienosti leopard3-kiekolla. Toinen heitto umpisurkea, osui miltei heti puuhun. Kolmas heitto hyvä. Lopputulos väylällä +1. Neljäs ja viides väylä, molemmat tuloksella -1.

Seitsemännellä väylällä heitin sitten avauksen Leopard3-kiekolla ja suhteellisen hyvällä lopputuloksella. Hieman lähti oikealle, mutta sieltä oli hyvä väylä korille. Lopputulos par. Kokeilin avata myös sinisellä Tl3-kiekolla. Lähti hienostin annukka-kulmassa ja teki pienoisen s-mutkan ja paiskautui alas oikein hyvin. Siitä olisi voinut jo pirkkoakin yrittää. Ehkä paras avaus kyseisellä väylällä.

Kahdeksannella väylällä muistelin muutama päivä aiemmin tehtyjen avauksien pohjalta (8. väylältä), että slow is smooth, smooth is far: avaus yli puoleen väliin ja keskelle väylää(!). Toinen heitto olikin sitten huono, ote lipesi pahasti ja kiekko lensi vasemmalle ylös. Kokeilin harjoitusheiton valkoisella P2-putterilla ja se lensi hienossa kaaressa koriin. Etäisyyttä se 25m ehkä. Lopputulos silti +2.

Yhdeksännellä väylällä hitaus on malttia. Vähänkin liikaa vauhtia niin pitkäksi menee. Lähdin avaamaan P3-putterilla, joka on suht uusi ja vähän vakaampi. Helppo -1.

10. väylällä avaus sitä normaalia hyvää settiä. Toinen heitto hyvin kuluneella rocilla lähti upeasti ja meni koko "metsikön" läpi. Lopputuloksena helpohkon lähestymisen jälkeen par.

13. väylällä avaus sinisellä TL3:lla aivan mainiosti alas ja lievästi vasemmalle. Pari harjoitusheittoa ja nekin vallan mainiosti.

17. väylällä avaus ihan perus settiä. Toinen heitto muuten hyvä sinisellä Tl3:lla, mutta 20cm OB:n puolelle mantereen päädyssä. Sitten tuli yksi hasardiheitto, joka jäi mantereen ja saaren väliin. Lopputuloksena +3.

18. väylällä avaus 20m OB:ll päädystä. TOinen heitto vähän liian lyhyeksi ja oli pakko seiftata +1.

Lopputuloksena tosiaankin +6. Tänään oli paljon onnistumisia, muutama todella pitkä putti koriin ja muutenkin ihan hyvä fiilis. Ne muutamat huonot heitot eivät tänään lannistaneet kokonaistunnetta laisinkaan. Edistyksen tuntumaa silti. Tästä on hyvä jatkaa.

Pages: [1] 2 3 ... 10