Frisbeegolf-forum.fi

Frisbeegolf-keskustelu => Välinekeskustelu => Topic started by: Henruso on 21.08.13 - klo:10:02

Title: (Vakaat) midarit
Post by: Henruso on 21.08.13 - klo:10:02
Tulipahan tuossa hieman testailtua eri vakaita midareita. Hakusessa olisi siis oman luottomidari Buzzzin ohelle toinen, selkeästi vakaampi midari.

Kopioin tämän tekstin nyt tänne tuolta reenipäivyristäni, jotta tavoittaisin hieman suuremman ihmisjoukon. Toivoisin että muutkin kirjoittaisivat kokemuksiaan vakaammista midareista. Ja ennen kaikkea niistä joita en ole tässävielä listannut.

Seuraavat lötät olivat siis testissä:

- Innova Champion Roc3 (180 g, flätti, kohtuu jämäkkä, julkaistut lentorata-arvot 5, 4, 0, 3)
- Discmania C-line MD3 (181 g, hieman kuvukas, kohtuu jämäkkä, julkaistut lentorata-arvot 5, 5, 0, 3)

- Prodigy 400S M2 (first run) (179 g, flätti, jämäkkyys neutraali, julkaistut lentorata-arvot 5, 4, 0, 2)
- Prodigy 400S M1 (production line) (180 g, flätti, jämäkkyys neutraali, julkaistut lentorata-arvot 5, 4, 0, 4)

- Discraft Elite Z Zombee (178 g, todella flätti, jämäkkä, Discraftin vakausarvo 1.0)
- Discraft Elite Z Wasp (176 g, todella flätti, jämäkkä, Discraftin vakausarvo 1.5)

- Latitude 64 Gold Line Mace (production line) (176 g, flätti, semi-jämäkkä, julkaistut lentorata-arvot 5, 5, 0, 3)
- MVP Neutron Tensor (179 g, todella flätti, jämäkkä, julkaistut lentorata-arvot 5, 4, 0, 3)

Ja neutraali-vakaina verrokkikiekkoina toimivat:

- Discraft FLX Buzzz (179 g, kulutettu, todella flätti, löysä, Discraftin vakausarvo 0.5)
- Discraft Elite Z Buzzz (180 g, todella flätti, jämäkkä, Discraftin vakausarvo 0.5) (hieman FLX-muovia vakaampi)

Suoritin testiä sekä rystyllä että kämmenellä. Rystyllä muutama hysse, mutta pääosin flättiä ja pientä antsaa (joista suurin osa kääntyi pitkäksi ässäksi), koska uskon ettei hysseä heittämällä saa hirveästi kiekoista vertailudataa irti. Heitettiin rystyä n. 80-85% tehoilla ja etäisyydet arviolta 85-100 metriä. Forea heitin pääosin flättinä n. 60-70% tehoilla ja etäisyydet vastaavasti n. 70-80 metriä. Fore ei tosin tuota kovin vertailukelpoista dataa, koska pitkänlinjan Buzzz-miehenä en oikein millään muulla midarilla saa vielä tällä hetkellä täysin puhdasta releasea aikaiseksi. Muut kiekot tuppaavatkin lähes järjestään kippamaan kovilla nopeuksilla heitettäessä, siinä missä Buzzz lentää 80-90 metriä pillisuoraan kovalla jengalla.

Annoin kullekin kiekolle omatekoiset vakaus- ja liitoarvot noiden testien pohjalta. Nämä arvot eivät siis noudata mitään yleistä järjestelmää, eikä niillä ole maksimi- saati minimiarvoa. ne vain pyrkivät yksinkertaisesti osoittamaan testattujen kiekkojen välisiä ominaisuus-suhteita. Seuraavassa kiekot saamieni vakauksien mukaan järjesteltynä vakaimmasta alivakaimpaan:

- Discraft Elite Z Wasp: Vakaus: 7 / Liito: 4.5-5.5

- Prodigy 400S M1: Vakaus: 6 / Liito: 4.5

- Innova Champion Roc3: Vakaus: 5 / Liito: 5
- Discmania C-line MD3:  Vakaus: 5 / Liito: 5
- MVP Neutron Tensor:  Vakaus: 4.75-5 / Liito: 4.25
- Latitude 64 Gold Line Mace: Vakaus: 4.75 / Liito: 5
- Prodigy 400S M2: Vakaus: 4.5 / Liito: 5-5.25

- Discraft Elite Z Buzzz: Vakaus: 3.5 / Liito: 5.25
- Discraft FLX Buzzz: Vakaus: 3 / Liito: 5.5
- Discraft Elite Z Zombee: Vakaus: 2.5 / Liito: 5.25

Osalla arvoista on hieman suurempi vaihteluväli, koska kaikkia kiekkoja en testannut niin tarkasti. Liitoarvot ovat kanssa toistaiseksi hyvin viitteellisiä, testini keskittyessä lähinnä kiekkojen vakauteen ja lentorataan. Saadut arvot toiminevat kuitenkin mainiosti viittellisinä. Sitten hieman tarkempaa analyysiä:

Discraft Elite Z Wasp

Tämä kiekko on oikeastaan jo puolessa välissä väylädraiveria ja midaria, johtuen kiekon varsin suuresta vakaudesta joka mahdollistaa todella kovien nopeuksien antamisen sille. Tätä kiekkoa en edes oikein kunnolla verrannut muihin testattuhin lättyihin, koska selkeästikin "paini eri sarjassa". Nakkasin tätä muutaman kerran n. 90% tehoilla ja kiekko lensi kauniisti arviolta 110 metriä käytännössä pillisuoraan tehden loivan feidin loppuun. Käytännössä kun yrittää heittää samanlaisen heiton väylädraiverilla, niin kiekko yleensä joko lähtee alussa hieman kippaamaan yli (alivakaampi kiekko) tai sitten lopussa feidaa vahvasti pillisuoran osuuden jälkeen (vakaampi kiekko). Saattaapi hyvin olla että tämä kiekko löytää tiensä meikäläisen bägiin mm. pitkiin puuränneihin ja kenties jopa semi-pitkiin foreihin mikäli opin saamaan tatsia tuohon "uurrettuun" rimmiin. Voisinpa kuvitella että saattaa myös toimia mainiosti semipitkiin hysseihin, mutta tämä vaatii siis ensin vielä testaamista. Lyhyemmissä heitoissa (alle 80 metriä) kiekko tuskin pääsee oikein oikeuksiinsa.

Prodigy 400S M1

Tämä kiekko oli muita varsinaisia midareita selkeästi vakaampi. Käytännössä lähes mahdotonta saada rystyllä kippaamaan flättinä heitettynä niin kauan kun vain nakkaa hyvällä tekniikalla. Palauttaa todella luotettavasti. Kiekosta tosin huomasi myös sen että vaatii hieman enemmän tautia taakse heitettäessä, kuin mitä mm. Roc3, MD3, Mace ja M3 vaativat. Tämä näkyykin siinä että mikäli kiekkoa heittää samalla nopeudella kuin mitä esim. M2 heittää, niin kiekko päätynee 5-10 metriä lyhyemmälle. Kiekko tuntuu materiaalin puolesta hyvältä kädessä ja irroitus rystyllä on sangen luotettava märemmälläkin kiekolla (testatessa oli siis maa märkä). Forella tuli välillä onnistuneita heittoja ja välillä vähemmän onnistuneita.

Innova Champion Roc3 ja Discmania C-line MD3

Käsittelen nämä kiekot tässä samassa kohdassa, koska olivat selkeästikin testatuista kiekoista lähimpänä toisiaan. Molemmilla oli hyvä liito ja varma feidi lopussa. Irroitus rystyllä tuntui molempien kohdalla erinomaiselta. Forella heitettäessä huomasi kuitenkin selkeästi eroa kiekkojen välillä. Siinä missä Roci lähti toisinaan kohtuu onnistuneesti ja toisinaan taas kokonaan kippasi yli ei-niin-tutun rimminsä ansiosta, MD3 kippasi käytännössä aina. Tämä johtunee ensisijaisesti kiekon hieman löysästä ja korkeasta kuvusta, joka ainakin meikäläisen näpeissä tuntuu forella tosi kummalliselta ja suorastaan huonolta. MD3 onkin todennäköisesti ensimmäinen kiekko jonka selkeästikin hylkään testien perusteella omalta osaltani ja pistän myyntiin. Ei oikein kannata pitää sellaista kiekkoa bägissä jolla pystyy heittämään vain toiselta puolelta (Jokeri tähän poikkeuksena). Mitä taas tulee Rociin, niin vaatinee vielä lisä testausta, mutta jäänee kumminkin M1, M2 ja Macen jalkoihin. Jos ei muuta, niin Roci ainakin näyttää ulkoisesti harvinaisen hyvältä. Molemmat varmastikin sellaisia kiekkoja että tsopivat toisille kuin hanska käteen. Toisille taas kenties eivät...

Prodigy 400S M12

Nyt aletaan pääsemään itse pihviin. M2 näyttää hyvältä, tuntuu hyvältä ja lähtee hyvin. Sekä siis rystyllä, että kohtalaisesti myös kämmenellä. Maagista kyllä, mutta kiekko siis tosiaan pitää linjansa forella paremmin kuin mitä M1 vaikka kiekkojen profiili on sangen identtinen ja M1 selkeästikin oikeasti vakaampi. Tämä saattaa liittyä siihen että tuon production line M1:n muovi näyttäisi olevan hieman erilaista kuin mitä first run M2:n (M2 näkyy läpi, M1 puolestaan ei). Saattaa myös olla hieman henkinen juttu kun näistä testatuista kiekoista M2 on oikeastaan ainoa jolla on tullut jo hieman enemmän heiteltyä valmiiksi. Joka tapauksessa M2 siis lähtee mitä erinomaisimmin, mutta on tosin aavistuksen verran alivakaampi kuin mitä esim. Roc3, MD3 ja Mace. Tämän huomasi mm. korkeita/pitkiä ässiä heitettäessä, jolloin kulman kanssa piti olla kohtuu tarkkana, jotta kiekko varmasti palauttaisi vielä lopussa. M2:lla lienee myös kaikista testatuista vakaista midareista paras liito, joskin Roc3, MD3 ja Mace tulevat erittäin lähellä perässä. Päätynee todennäköisesti bägiin.

Latitude 64 Gold Line Mace

Tämän lätyn otin testin alle, koska Arttu oli kuulemma suositellut, ja tykkään itse mm. P2:sta vähintäänkin yhtä paljon kuin Arttu, joten ajattelin että kenties tässä olisi ainesta. Ja kuinka ollakaan: niinhän siinä oli! Mace oli testaajan ehdoton suosikki yhdessä M2 kanssa. Ei liene ihan puhdasta sattumaa, että pari päivää aiemmin kun heitin kiekolla elämäni ensimmäisen testiheiton, niin säkitin sen välittömästi jostain vajaasta 70 metristä. Yksinkertaisesti aivan jäätävä tatsi rystyllä. Kiekko lienee testien perusteella aavistuksen verran alivakaampi kuin mitä Roc3 ja MD3 ovat, mutta toisaalta taas hieman vakaampi kuin mitä M2. Lentorata tällä kiekolla tuntuu äärettömän luonnolliselta ja releasekin on yllättävän puhdas huomioonottaen kuitenkin kiekon rimmissä oleva kohtuu syvä uurre. Tämä lätty tulee käymään varmastikin vielä kovan kamppailun M2 kanssa pääsystä bägiini. Kiekko lähti myös toiseksi varmiten forella heti M2 jälkeen. Huomattavaa tosin oli, että mikäli kiskasi forella liian rajusti (lue: tekniikka kärsii), niin kippasi lähes välittömästi Roc3 ja MD3 tapaan. Jos nyt jotain huonoja puolia pitäisi kiekosta etsiä, niin muutaman kerran taisin saada sen kanssa aikaiseksi sellaisen mikro-griplockin rystyllä heitettäessä, eli kiekko lähti +80 metrin matkalla n. 10-20 metriä vinoon. Tämä liittynee tuohon kiekon varsin "agressiiviseen" rimmiin. Huomattavaa myös oli että kiekko oli yllättävän liukas märkänä vaikkei siltä kenties ensinäkemältä kuivana vaikuttaisikaan (lue: kuivana erittäin hyvä pito).

MVP Neutron Tensor


Tämä kiekko vaikutti kaikista testatuista vähiten "kunnon" frisbeegolf-kiekolta. Jotenkin siitä vain huokui kauttaaltaan semmoinen epävarmuus ja nihkeä fiilis. Tämä liittynee puoliksi sen lento-ominaisuuksiin ja puoliksi sen ulkomuotoon/-näköön. Kiekko on vakaudeltaa kutakuinkin samaa luokkaa muiden testattujen vakaiden midareiden kanssa, sillä poikkeuksella että kiekko tuntuisi pitävän kenties aavistuksen paremmin linjansa heit alusta alkaen. Tällä tarkoitan siis nyt sitä että jos kiekon pistää pieneen hysseen, niin (erittäin nopeasti tarkasteltuna) se tuntuisi pitävän tasaisen hysselinjan läpi koko lentonsa. Tämä ei tosin ole mikään erityisen varma havainto, mutta ainakin forella tunsin kohtuu vahvasti tämän ilmiön. Kun laitoin forella kiekon pieneen hysseen, niin muiden kiekkojen herkästi kipatessa tämä tuntui pitävän linjansa läpi heiton. Tämä tosin luonnollisestikin selittyy ainakin osittain sillä että release forella oli tällä kiekolla ehdottomasti kaikkein puhtain. Kenties jotenkin jopa "liian puhdas". Ts. mikäli tällä pitäisi nepata tarkalleen joku tietty mitta, niin saattaisi jopa irrota hieman turhankin vikkelästi hypysistä kiekon rimmin ollessa täysin sileä ja suora. Rystyllä heitettäessä kiekosta kuitenkin tuli hieman epävarma fiilis, kiekon ollessa jotenkin niin jäykkä ja liidon ollessa testattujen kiekkojen huonoimpia. Itse tykkään että midari liitää kauniisti lennon loppuvaiheessakin, mutta tällä kiekolla sitä on jotenkin vain kohtuu vaikea saavuttaa, ainakaan täysin haluamallaan tavalla. Joka tapauksessa todella vaikea sanoa, onko kiekko oikeastikin vain kohtuu huono vai jääkö se fiilis vain takaraivoon vaivaamaan kiekon hieman kummallisen ja epäluotettavan ulkomuotonsa vuoksi. Joukon puhtain release nyt kumminkin. Menee myyntiin mitä todennäköisimmin.

Discraft Elite Z Zombee

Tässä kiekossa on moni asia hyvin pielessä. Enkä niinkään tarkoita siis kiekkoa itseään, vaan Discraftin kiekolle antamia speksejä. Ensinnäkin silmille pomppaa kiekon kannesta teksti "Long range driver". Kiekko ei kuitenkaan ole pitkän matkan draiveria nähnytkään vaan kyse on ainakin omasta mielestäni aivan puhtaasta midarista, vaikka fribapointin sivuilla lukeekin tuotekuvauksessa että kiekko sijoittuisi jonnekin midarin ja väylädraiverin välille. Rimmin paksuuden puolesta lieneekin osittain totta että jossain noiden välimaastossa liikutaan, mutta sitten kun katsotaan kiekon vakautta niin mennään pahasti metsään tuossa kuvauksessa. Ja mikäs se kiekon vakaus sitten olikaan. Kiekossa lukee 1.0 mikä indikoisi kiekon olevan ainakin jonkin verran Buzzzia vakaampi ja jonkin verran mm. Waspia alivakaampi. Noh, testaamani kappale (flätti, jäykkä ja lähes täysipainoinen) ainakin on selkeästi mm. Elite Z Buzzzia alivakaampi ja kenties jopa vakaampia FLX Buzzzejakin alivakaampi. En tosin ruvennut tätä sen tarkemmin testailemaan, koska totesin jo muutaman heiton jälkeen että kiekko olikin löytänyt tiensä aivan vääriin kemuihin. Tarkoitukseni kuitenkin oli löytää vakaa midari. Kun Zombeen pisti pitkään loivaan antsaan, niin se ei tosiaan palauttanut enää takaisin, toisin kuin käytännössä kaikki muut testissä olleet kiekot. Oma ensivaikutelmani oli että kiekko sijoittuu vakauden puolesta jonnekin Buzzzin ja Meteorin (todella alivakaa midari) välille. Kenties sillä erotuksella että Zombeella saa selkeästikin revittyä tosi hervottoman pitkiä antsoja ilman että tarvitsisi pelätä kiekon koskaan palaavan takaisin. Ts. itse kuvaisin kiekkoa "pitkän matkan meteoriksi". En sitten tiedä mistä Discraft on tuon vakauslukeman repinyt, mutta joko se on aivan hakusessa tai sitten sain vain super-harvinaisen vialliesn kappaleen. Tämän kaiken sanottuani voin kuitenkin todeta että kiekko saattaa kyvinkin päätyä meikäläisen bägiin semi-pitkiä antsoja varten ja kenties jopa kokonaan korvata Meteorin, joka vähitellen alkaa vain yksinkertaisesti tuntua liian alivakaalta antsakiekolta.

No niin, tässäpä nämä alustavat fiilikset noista. Päivitän mahdollisesti myöhemmin tätä tarinaa jahka saan noita lisää testailtua ja keräämäni data saa hiukan vankempaa pohjaa...
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: HAH on 21.08.13 - klo:10:22
Kokeile ihmeessä Discraftin Hornettia.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: RistoS on 21.08.13 - klo:10:27
Discraft Elite Z Zombee

Tässä kiekossa on moni asia hyvin pielessä. Enkä niinkään tarkoita siis kiekkoa itseään, vaan Discraftin kiekolle antamia speksejä. Ensinnäkin silmille pomppaa kiekon kannesta teksti "Long range driver". Kiekko ei kuitenkaan ole pitkän matkan draiveria nähnytkään vaan kyse on ainakin omasta mielestäni aivan puhtaasta midarista, vaikka fribapointin sivuilla lukeekin tuotekuvauksessa että kiekko sijoittuisi jonnekin midarin ja väylädraiverin välille. Rimmin paksuuden puolesta lieneekin osittain totta että jossain noiden välimaastossa liikutaan, mutta sitten kun katsotaan kiekon vakautta niin mennään pahasti metsään tuossa kuvauksessa. Ja mikäs se kiekon vakaus sitten olikaan. Kiekossa lukee 1.0 mikä indikoisi kiekon olevan ainakin jonkin verran Buzzzia vakaampi ja jonkin verran mm. Waspia alivakaampi. Noh, testaamani kappale (flätti, jäykkä ja lähes täysipainoinen) ainakin on selkeästi mm. Elite Z Buzzzia alivakaampi ja kenties jopa vakaampia FLX Buzzzejakin alivakaampi.

Discraftin sanallisia kiekkoluokituksia midareista eteenpäin voisi karkeasti verrata Innovan nopeusarvoihin näin:

Long Range Driver = 6-7 (Zombee, Impact, Glide jne.)
Extra Long Range Driver = 8-9 (Cyclone, Stalker, XL jne.)
Maximum Distance Driver = 10+ (Avenger, Surge, Nuke jne.)

Kyllähän Zombee Buzzzia nopeampi on, joten sen pystyy luokittelemaan draiveriksi. Monia hämää vastaavien Discraft-kiekkojen kapea reuna, mutta totuus on että ne rankaisevat kyllä jos nokka on pystyssä. Discraftin vakausarvoista sellainen huomio, että Avenger SS:n vakaudeksi ilmoitetaan 0.5, vaikka kyseessä on selkeästi alivakaa kiekko.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Eemeli137 on 21.08.13 - klo:13:48
Kokeile shark 3. Numerot sanoo olevan alivakaampi kui Roc3 mutta ei ole. Lostava tuuleen yms. Oma valinta suoran (md2) ja tosi jyrän (quantum sentinel) väliin.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Riku on 21.08.13 - klo:14:15
Kokeile shark 3. Numerot sanoo olevan alivakaampi kui Roc3 mutta ei ole. Lostava tuuleen yms. Oma valinta suoran (md2) ja tosi jyrän (quantum sentinel) väliin.

Hohoo, en siis ilmeisesti saanutkaan mitään maanantaierää sharkeista. Ihmettelin vain noita eilen heittäessäni että kyllä roc3 (mäkbettiedition) pitäs olla vakaampi mutta kerta toisensa jälkeen vaan näytti siltä että toisinpäin olis. Ehtisin jo ajatella liekö taas tekniikkavirhettä vaan heitossa ;) Ei niissä ny valtavasti eroa ole toisiinsa mutta sen verran kuitenkin että huomaa! Mutta pitää jatkaa testailua noiden osalta vielä. Jos vaikka eksyisi bägiin!
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Mahwell on 21.08.13 - klo:16:31
Kokeile westsiden purtta.

Eipä nyt taida kovin vakaa olla. Alivakaa kiekko.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Champion Beast on 21.08.13 - klo:21:21
Hommaat 2 DX Rocia ja yhden Roc3:n. Hakkaat toisen DX:n sisään kuukaudessa heittämällä sillä koko ajan. Toista DX:ää nakkelet vähemmän.
Kuukauden päästä sulla on alivakaa Roc, laser suora Roc ja feidaava Roc. Kaikki samalla muotilla, sama tuttu rimmi, sama tuttu tunne ku heität :)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Mahwell on 21.08.13 - klo:21:35
sama tuttu rimmi, sama tuttu tunne ku heität :)

....ja koko ajan mietit et miten nää heitot tuntuu niin oudoilta ja lentää niin oudosti :D
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: The_One on 21.08.13 - klo:21:45
Tulipahan tuossa hieman testailtua eri vakaita midareita. Hakusessa olisi siis oman luottomidari Buzzzin ohelle toinen, selkeästi vakaampi midari.


Gator, ihan sama mikä muovi(dx, star, glow ch)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: VeliLenteli on 21.08.13 - klo:22:34
Hommaat 2 DX Rocia ja yhden Roc3:n. Hakkaat toisen DX:n sisään kuukaudessa heittämällä sillä koko ajan. Toista DX:ää nakkelet vähemmän.
Kuukauden päästä sulla on alivakaa Roc, laser suora Roc ja feidaava Roc. Kaikki samalla muotilla, sama tuttu rimmi, sama tuttu tunne ku heität :)

Ootkos kurkannut mun bägiin vai hä?  ;)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Varsi on 22.08.13 - klo:06:28
Kokeile westsiden purtta.

Eipä nyt taida kovin vakaa olla. Alivakaa kiekko.

Ei ole kaikki Purret ollut alivakaita mutta ei tosiaan tähän sovi. Pain ja Vector nyt ainakin tulee mieleen vielä lisäksi jos ylivakaita etsii.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: moog on 22.08.13 - klo:07:32
HAH sen jo tuolla aiemmin sanoi; kokeile ihmeessä Hornettia. Erinomainen kumppani Buzzzille.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Pekka H. on 22.08.13 - klo:09:12



Gator, ihan sama mikä muovi(dx, star, glow ch)

Komppaan, Gator on luotettavin (yli) vakaa midari mitä löytyy. Liitoa ei ole hirveästi, mutta grippi erinomainen ja lentorata erittäin ennustettavissa.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Henruso on 22.08.13 - klo:10:07
Kiitoksia itse kullekin ehdotuksista!

Hornetin otan ilman muuta vielä testiin, oli päässytkin kokonaan unohtumaan.

Gatorista en ole ihan varma. Vaikuttaisi ainakin lentolukemien perusteella olevan yksinkertaisesti vain liian "kivi".

Niin ja Roci-miestä meikäläisestä tuskin koskaan tulee... ;) Noh, mutta kuten sanoin niin annetaan nyt vielä mahdollisuus tuolle Roc3:lle...
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: mambo on 22.08.13 - klo:12:40
Jos Macesta pidit niin kannattaa Truthia testata. Truth on vakaudeltaan jotain Buzzzin ja Macen välistä, ja rimmi sopii foreen myös mainiosti.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Humpparitari on 24.08.13 - klo:22:44
Melkein jokerin lukisin midariksi... Erittäin kovaa saa heittää eikä kippaa yli.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Leevi on 26.08.13 - klo:08:44
Pelkkiä roceja bägiin 8) jos vakaan tarvii ni star rancho tai 20an ros
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: GARFFi on 26.08.13 - klo:08:46
Pelkkiä roceja bägiin 8) jos vakaan tarvii ni star rancho tai 20an ros

+1
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Champion Beast on 26.08.13 - klo:18:56
mulla tuone Roc:ien välliin uinu jostain yks flätti S-MD2..... :)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: jyrmy on 26.08.13 - klo:21:23
Edellä mainitut varmaan ihan hyviä tyynessa kelissä mutta sitten kun on oikeasti vastatuulta niin Gator on ainoa oikea
Title: (Vakaat) midarit
Post by: ilgga on 26.08.13 - klo:23:01
Gator on aivan loistava midari, vakiokalustoa meikällä. Ei kippaa vaikka tulis tornado vastaan. Hyvin ennustettava feidi lopussa.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: EdwardTK on 30.08.13 - klo:23:07
Itse otin pari viikkoa sitten testiin Dynamic Discin Lucid Truthin, ja täytyy sanoa että tykästyin.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Larzi on 18.06.14 - klo:13:30
Itsellä on juuri samat ongelmat kuin ketjun aloittajalla. Maltilliseen vastatuuleen ei tahdo löytyä bägistä midaria joka feidaisi riittävästi. Käytän midarin pääasiassa buzzzia, mutta bägistä löytyy myös s-gm ja champion roc3 ikään kuin vähän vakaampana midarina. Ei vaan tahdo riittää ja olenkin heivaamassa kaksikkoa pois bägistä. Hakusessa onkin buzzzin kaveriksi midari, joka lentää suoraan (ei siis hirveä jyrä), mutta feidaa vahvasti. Henkka onkin tehnyt hienoa kenttätyötä ja kiitos siitä!

Ajatuksissa pyörii nyt M1 tai M2, Wasp tai Hornet. Mitä muita kannattaa miettiä? Ei olisi pahitteeksi jos tuntuma olisi buzzmainen. Joku ehdotti shark3, mutta mulla oli viime kesänä sellainen eikä se oikein iskenyt.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: keep_it_real on 18.06.14 - klo:13:38
Hakusessa onkin buzzzin kaveriksi midari, joka lentää suoraan (ei siis hirveä jyrä), mutta feidaa vahvasti. Henkka onkin tehnyt hienoa kenttätyötä ja kiitos siitä!

Ajatuksissa pyörii nyt M1 tai M2, Wasp tai Hornet. Mitä muita kannattaa miettiä? Ei olisi pahitteeksi jos tuntuma olisi buzzmainen. Joku ehdotti shark3, mutta mulla oli viime kesänä sellainen eikä se oikein iskenyt.

Ite oon Dronea käyttäny jonkin verran ja se ei musta oo mikää älytön jyrä, mutta feidaa kyllä jyrkästi. Voin myös suositella "midariksi" Innovan Pigiä. Kestää hyvin vastatuuleen heittämistä, tarkka koska se on putteri, ei hirveästi liitoa, leveärimminen putteriksi. Sekin feidaa aikas hyvin ja palautuu pienistä antsoistakin hyvällä prosentilla.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: sandelius on 18.06.14 - klo:13:52
Maltilliseen vastatuuleen ei tahdo löytyä bägistä midaria joka feidaisi riittävästi.

Ajatuksissa pyörii nyt M1 tai M2, Wasp tai Hornet. Mitä muita kannattaa miettiä? Ei olisi pahitteeksi jos tuntuma olisi buzzmainen.

Mulla Buzzz on suora/ali-vakaa midari, sitten siitä hieman vakaampi on Sentinel. Mutta sitten oikeasti vakautta ja feidiä tarvittaessa Hornet on loistava kiekko. Eli suosittelen Hornettia.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: mambo on 18.06.14 - klo:14:59
Ajatuksissa pyörii nyt M1 tai M2, Wasp tai Hornet. Mitä muita kannattaa miettiä? Ei olisi pahitteeksi jos tuntuma olisi buzzmainen. Joku ehdotti shark3, mutta mulla oli viime kesänä sellainen eikä se oikein iskenyt.

Verdict on käteen hyvin Buzzzimainen / Truthimainen mutta korkeammalla siivellä ja mukavalla fadella varustettuna.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: RistoS on 18.06.14 - klo:15:55
Ajatuksissa pyörii nyt M1 tai M2, Wasp tai Hornet. Mitä muita kannattaa miettiä? Ei olisi pahitteeksi jos tuntuma olisi buzzmainen. Joku ehdotti shark3, mutta mulla oli viime kesänä sellainen eikä se oikein iskenyt.

Verdict on käteen hyvin Buzzzimainen / Truthimainen mutta korkeammalla siivellä ja mukavalla fadella varustettuna.

Todellakin Verdict, on rehdisti ylivakaa mutta ei tingi liu'usta liikaa. Tätä on mukava heittää Meri-Toppilan normituulessa, johon Larzi suunnilleen viitannee 8) Verdictin (kuten myös Truthin) rimmi on hieman draiverimaisempi kuin Buzzzin, mikä on omaan käteen melko lailla täydellinen.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: fobba on 18.06.14 - klo:16:30
Kävin äske hakemassa lucid verdigin. On ylivakaa ja hiukan(10m) pidempi kuin vakain midarini m2. Ihan jees tuntuu kädessä ja flättinä heitettynä lensi pitkään suoraan ja otti melkoisen feidin. Lyhyisiin foreihin vaikutti hyvältä( kun m2 on liian vähän ja fire liikaa). Hidas ja kiva. Kohta lisätestejä Mäntsälän tuulissa ja katsotaan onko tarvetta. Ensi vaikutelma 8+
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: putthand on 18.06.14 - klo:16:43
Titanium buzzzilla pääsee tarvittaessa paljon vasemmalle jos heittää riittävän korkealle. Trombeja varten bägistä löytyy champystar gator.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Lyy99 on 18.06.14 - klo:17:47
Itellä Neutron Tensor lentää kohtuulliseen vastatuuleen sen 75-85m pillisuoraa, ilman kummempaa feidiä. Kunnon myrskyyn joutuu jo vähän hysseä pistämään
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Danny on 18.06.14 - klo:21:37
Jos vakaata haluat niin Drone. En ole katunut sitä, että ostin Dronen Buzzin ohelle.
Title: (Vakaat) midarit
Post by: alspe on 18.09.14 - klo:12:19
Suositelkaas mulle lievästi vakaata midaria väylä-avauksiin. Saisi olla kevyehkö, liidokas ja kohtuullisella feidillä. Midareina löytyy MD2 C, Mako3 C ja Tursas. Muuten toimiva setti, MD2 on 180g eikä tarpeeksi nopea IMO.
Olisko Shark3 C, n. 165g sopiva?
Entä millainen on Classic Roc flat, onko se ihan putteri?
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: tuomasv on 18.09.14 - klo:12:28
Shark3 tai Roc3, ihan miten rimmi sopii käteen. Ihan hirveän suurta eroa ei näiden lennossa ole, kevyemmässä painoluokassa Sharkista löytyy vähän turnia muttei kyllä kippaa sekään.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Timesby on 18.09.14 - klo:14:47
Suositelkaas mulle lievästi vakaata midaria väylä-avauksiin. Saisi olla kevyehkö, liidokas ja kohtuullisella feidillä. Midareina löytyy MD2 C, Mako3 C ja Tursas. Muuten toimiva setti, MD2 on 180g eikä tarpeeksi nopea IMO.
Olisko Shark3 C, n. 165g sopiva?
Entä millainen on Classic Roc flat, onko se ihan putteri?

Classic roc on oiva lähärikiekko, mutta avauksiin en käyttäisi. Mulla se on maksimissaan 50-60 metrin suoriin lähäreihin. Voimalla repiessä täytyy olla aikamoinen hyssekulma. Dx muovinen on pienen hakkauksen jälkeen erittäin suoraan lentävä. Alussa siinä oli selkeä feidi, mutta ei enää. Star muovinenkin löytyy, mutta oma yksilö on erittäin kuvukas. Sen heittäminen on jäänyt toistaiseksi vähemmälle.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: alspe on 20.09.14 - klo:15:27
Shark3 tai Roc3, ihan miten rimmi sopii käteen. Ihan hirveän suurta eroa ei näiden lennossa ole, kevyemmässä painoluokassa Sharkista löytyy vähän turnia muttei kyllä kippaa sekään.
Ostin eilen nämä,
MD3 flat 177g
MD3 kuvullinen 167g
Shark3 flat 167g
Entisestään on vanhempi MD2 180g ja Mako3 myös. Noista Shark3 taitaa olla jopa MD3:ia vakaampi, ainakin pikaisen testin perusteella se ei liidä kuten MD3 vaan kippaa feidiin aika voimakkaasti. Tosin testini oli lyhyt enkä heittänyt yli kiekkojen nopeuden, ehkä vähän alle tilanpuutteen vuoksi. Mako3 on toki tosi alivakaa, mutta sillä on paikkansa. Lisää kommenttia illalla.
Title: Vs: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Hara.far on 20.09.14 - klo:18:36
Shark3 tai Roc3, ihan miten rimmi sopii käteen. Ihan hirveän suurta eroa ei näiden lennossa ole, kevyemmässä painoluokassa Sharkista löytyy vähän turnia muttei kyllä kippaa sekään.
Ostin eilen nämä,
MD3 flat 177g
MD3 kuvullinen 167g
Shark3 flat 167g
Entisestään on vanhempi MD2 180g ja Mako3 myös. Noista Shark3 taitaa olla jopa MD3:ia vakaampi, ainakin pikaisen testin perusteella se ei liidä kuten MD3 vaan kippaa feidiin aika voimakkaasti. Tosin testini oli lyhyt enkä heittänyt yli kiekkojen nopeuden, ehkä vähän alle tilanpuutteen vuoksi. Mako3 on toki tosi alivakaa, mutta sillä on paikkansa. Lisää kommenttia illalla.
Vaikka en ole heittänyt Shark 3:sella
Epäilen että C-line MD3 on vakaampi

Lähetetty minun GT-I9105P laitteesta Tapatalkilla

Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: lumo on 20.09.14 - klo:23:36
Champion Shark3 tuntuu olevan vakaampi kuin Champion Roc3 vaikka lentoarvoista voisi muuta päätellä. Merasmaakin tämän vahvistannut kun sille asiasta juttelin. Omasta ja kaverin kokemuksesta hakatumpi 166g Shark3 oli "paljon" vakaampi kuin uudehko 180g Roc3. Saattaa kuitenkin olla että tämä "vakausongelma" on vain kevyiden Shark3:n ongelma.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: alspe on 20.09.14 - klo:23:58
Champion Shark3 tuntuu olevan vakaampi kuin Champion Roc3 vaikka lentoarvoista voisi muuta päätellä. Merasmaakin tämän vahvistannut kun sille asiasta juttelin. Omasta ja kaverin kokemuksesta hakatumpi 166g Shark3 oli "paljon" vakaampi kuin uudehko 180g Roc3. Saattaa kuitenkin olla että tämä "vakausongelma" on vain kevyiden Shark3:n ongelma.
ei midn
Title: Vs: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: alspe on 25.09.14 - klo:09:49
Shark3 tai Roc3, ihan miten rimmi sopii käteen. Ihan hirveän suurta eroa ei näiden lennossa ole, kevyemmässä painoluokassa Sharkista löytyy vähän turnia muttei kyllä kippaa sekään.
Ostin eilen nämä,
MD3 flat 177g
MD3 kuvullinen 167g
Shark3 flat 167g
Entisestään on vanhempi MD2 180g ja Mako3 myös. Noista Shark3 taitaa olla jopa MD3:ia vakaampi, ainakin pikaisen testin perusteella se ei liidä kuten MD3 vaan kippaa feidiin aika voimakkaasti. Tosin testini oli lyhyt enkä heittänyt yli kiekkojen nopeuden, ehkä vähän alle tilanpuutteen vuoksi. Mako3 on toki tosi alivakaa, mutta sillä on paikkansa. Lisää kommenttia illalla.
Vaikka en ole heittänyt Shark 3:sella
Epäilen että C-line MD3 on vakaampi


Ainakin jos siiven muotoa katsoo niin Shark3 voisi olla vakaampi. MD3:ssa on yllättävän suora siipi siihen nähden, että fade-arvo on 3.
Huonosti olen päässyt testailemaan, mutta raportoin asian kun tietoa on lisää.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Jussijii on 25.09.14 - klo:10:14
Champion Shark3 tuntuu olevan vakaampi kuin Champion Roc3 vaikka lentoarvoista voisi muuta päätellä.

Itsestäni tuntuu että Shark3:ssa on aavistuksen jymäkämpi feidi. Noh, vakaus tai feidi, niin himpun lyhkäsemmäksi tuntuu heittoni Shark3:lla jäävän mitä olen vertaillut.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Danger Birdie on 28.09.14 - klo:18:48
Hommaat 2 DX Rocia ja yhden Roc3:n. Hakkaat toisen DX:n sisään kuukaudessa heittämällä sillä koko ajan. Toista DX:ää nakkelet vähemmän.
Kuukauden päästä sulla on alivakaa Roc, laser suora Roc ja feidaava Roc. Kaikki samalla muotilla, sama tuttu rimmi, sama tuttu tunne ku heität :)
Mulla on Discraftin Z Meteor, Z Buzzz SS ja Ti Buzzz. Meteorin rimmi tuntuu minusta melko lailla samalta kuin Buzzzit. Nyt jos tuosta vielä vakaammaksi pitäisi päästä niin tällä hetkellä tartun Z Hornettiin. Buzzz OS on vielä tuntematon kiekko mutta saattaisi olla sopiva täydennys. 
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: villesaarijarvi on 28.09.14 - klo:20:31
Itellä toi Discmanian S-line Gremlin, se on vaa niin luotettava kiekko. Minä aina sanon kavereille kun otan Gremlinin bägistä, että "Gremlin ei koskaan petä" ja siis ei ole ainakaan minulla pettänyt. Vakaudeltaan Gremlin on erittäin hyvä hyser heittoihin.
Ja toinen vakaa midari mitä käytän on Innovan Champion Roc3. Sekin on sellainen lätty joka lentää niin kuin haluaa.
Suosittelen molempia!
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: riotmaker on 28.09.14 - klo:21:55
ossibussi on kyl loistava vekotin. kuvukkaat ovat ihan hillittömiä jyriä itelle, jopa liian. flätti (176g) oli juuri sopiva vakaimmaksi midariksi. ei tuisku ja tuuli enää paljoo nappaa. käteen ei juuri yhtään eroa normi buzzziin verrattuna.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: EdwardTK on 28.09.14 - klo:22:06
Flätti Champion circle stamp Gator  8)

Ai että, sujahti bägiin heittämällä Buzzien kaveriksi. Toimi itelle paremmin kuin OS Buzz, vielä himpun jyrempi.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Champion Beast on 28.09.14 - klo:22:22
Jyrien jyrä, niin Champion Glow Gator tai Classic Soft Kannel....
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Roope on 28.09.14 - klo:22:26
Ei kun kyllä se on Z Drone!
Title: (Vakaat) midarit
Post by: ZaCer99 on 28.09.14 - klo:22:40
Ei vaan M1


Sent from my iPhone using Tapatalk
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Enrico on 28.09.14 - klo:23:03
Jyrien jyrä, niin Champion Glow Gator tai Classic Soft Kannel....

Kannel otti pahasti kuokkaan Toppilan myrskyissä. Tosin mikä vaan ois ottanu.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: king crimson on 29.09.14 - klo:11:00
 Demon HPP muovilla...Ottaa dronet,kanteleet ja gatorit kuokkaan  8)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Champion Beast on 29.09.14 - klo:11:23
Jyrien jyrä, niin Champion Glow Gator tai Classic Soft Kannel....

Kannel otti pahasti kuokkaan Toppilan myrskyissä. Tosin mikä vaan ois ottanu.

Ottaa jos tuuli pääsee pohjaan. Muuten kyllä kestää ihan mitä vaan...
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Mr. Hyde on 19.10.14 - klo:15:33
No nyt on testailtu kiekkoja vakaan midarin paikalle, muuten jatketaan kyllä Z Buzzzeilla;)

Z Buzzz OS (174g piknikpöytä, 177g+ lähes piknikpöytä ). OS:t ovat selvästi vakaampia kuin normi Buzzzit. Painavampi versio on jo sen verran liidotonkin, että tuskinpa koskaan päätyy bägiin. Kevyempi OS oli itselleni paljon sopivampi: Turn/HSS/HST on olematon ja liitoa on jo melko hyvin. Varsinkin vastatuuleen kiekko pitää kulman pitkään ja toisaalta vähän löysemmällä vedolla kiekko ”jyrähtää”, eli liito häviää.

Verdict (Lucid, 176g, flätti). Kiekon profiili väylädriverin ja midarin välistä, eli rimmi on vähän sekä matalampi että leveämpi -istuu hyvin mun käteen. Lucid-muovi tuntuu, ainakin näin koleilla keleillä, paremmalta kuin Elite Z. Parin treeni kerran jälkeen Verdict vaikuttaa hieman helpommalta kiekolta, eli lentoradoissa ei ole niin selviä eroja eri nopeuksilla heitettäessä kuin OS:ssa.

Inboundsin ja Flightanalyzerin mukaan Buzzz OS pitäisi olla näistä hieman suorempi ja pidempi, mutta itselläni nämä yksilöt käyttäyityivät juuri päin vastoin.  Joka tapauksessa niin marginaalisiksi erot jäävät, että pitää heitellä lisää ja katsoa miten ne istuu bägin muiden kiekkojen kanssa.

Lisäksi tuli hommattua GL Mace (178g, flätti) testeihin. Tykkäsin paljon, eli lensi hyvin pitkälle samalla tavalla kuin vakaammat Buzzzit:) Profiili on ehkä aavistuksen syvempi, mutta heittotuntumaan tuo ei vaikuttanut millään tavalla. Vaikuttaa siltä, että sitten kun nykyiset Buzzzit on hakattu piloille, niin on Macen vuoro olla go-to midari.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Jaskala on 19.10.14 - klo:16:22
Inboundsin ja Flightanalyzerin mukaan Buzzz OS pitäisi olla näistä hieman suorempi ja pidempi, mutta itselläni nämä yksilöt käyttäyityivät juuri päin vastoin.
Täysin identtiset on omatkin kokemukset näistä kahdesta. Verdict on selvästi monikäyttöisempi kuin B-OS, mutta toisaalta tuntuu siltä ettei se ehkä ihan pahimpia myrskyjä kestä. Kokemuksia moisesta ei täällä pk-seudulla ole kovin helppoa saada. :)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Champion Beast on 19.10.14 - klo:17:01
Eihän "pahimmassa myrskyssä" juuri kyllä midaria kannata välttämättä edes heittää. Itse suosin todella kovassa tuulessa jo enemmän Trident/Felon/XXX- tyyppistä ratkaisua. Verdict ei ole mikään superjyrä, vaan enemmänkin suora varmalla feidillä. Dronehan on huomattavasti "jyrempi".  Aika vähän tulee loppupeleissä midareita nykyään heitettyä vaikka bägissä 3kpl mukana kulkeekin ( 2x Mace ja 1x Verdict). Macet on osoittautuneet hyviksi vakaiksi, mutta "ei-ylivakaiksi" midareiksi. Verdicti tulee bägistä nykyään vaan tilanteissa joissa Tridentti on liikaa ja Sinus liian vähän :)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: armangeddon on 06.08.15 - klo:12:04
Itselläni ei ole tuota vakaata heittokättä niin paljoa, että saisin viskastua kiekkoja kunnolla.
Macekin toimittaa ylivakaan midarin virkaa itselläni, "kovemman "feidin takia.
Vakaata midaria esittää tällähetkellä, joko westsiden pursi tai latituden claymore. Kummatkin noin 175-180 grammasia lentäjiä.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: keep_it_real on 07.08.15 - klo:08:07
MVP Neutron Tensor[/u]

mikäli tällä pitäisi nepata tarkalleen joku tietty mitta, niin saattaisi jopa irrota hieman turhankin vikkelästi hypysistä kiekon rimmin ollessa täysin sileä ja suora. Rystyllä heitettäessä kiekosta kuitenkin tuli hieman epävarma fiilis, kiekon ollessa jotenkin niin jäykkä ja liidon ollessa testattujen kiekkojen huonoimpia. Itse tykkään että midari liitää kauniisti lennon loppuvaiheessakin, mutta tällä kiekolla sitä on jotenkin vain kohtuu vaikea saavuttaa, ainakaan täysin haluamallaan tavalla. Joka tapauksessa todella vaikea sanoa, onko kiekko oikeastikin vain kohtuu huono vai jääkö se fiilis vain takaraivoon vaivaamaan kiekon hieman kummallisen ja epäluotettavan ulkomuotonsa vuoksi.

Jos Tensorin huono liito haittaa, niin suosittelen kokeilemaan MVP:n Vectoria. Se on muodoltaan enemmän Rocimainen, eli beadillinen midari. Aikalailla sama vakaus Tensorin kanssa, mutta paremmalla liidolla. Itsellä lätty on toiminut jo muutaman vuoden ykkösmidarina.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: artino on 15.08.15 - klo:09:10
Miten toimii S-Gremlin verrattuna esim Roc3:een?
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Nuoksu on 17.09.15 - klo:01:06
Itse olen parhaillaan vailla foremidaria tuulisiin keleihin. Ylivakain kiekko on tällä hetkellä Opto Mace, mutta se ei ole riittävän tuulenkestävä.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: sidrend on 17.09.15 - klo:07:45
Itse olen parhaillaan vailla foremidaria tuulisiin keleihin. Ylivakain kiekko on tällä hetkellä Opto Mace, mutta se ei ole riittävän tuulenkestävä.

Olisko Verdict kokeilun arvoinen? Itellä BioFuzion muovilla ja sopii forellekin käteen mainiosti ja on kyllä riittävän vakaa kovemmallekkin tuulelle.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: ghorkki on 17.09.15 - klo:07:53
Itellä toiminu hyvin gl tridentti. Ei ole nii jyrä kuin luulisi eli omalla tassulla lähtee joku 60m suoraan ja sen jälkeen piiiitkä feidi. Tätä lyhyemmät sitten kanteleella.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Champion Beast on 17.09.15 - klo:08:38
Lucid Justicen rinnalla Glow Gatoriki on pillisuora. Justice on midareiden Stiletto..
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Jaskala on 17.09.15 - klo:14:14
Etenkin forelle suosittelisin myös Verdictiä.

Kansi täysin flätti ja rimmi käytännössä beaditon. Ei ole tosin aivan Gatorin/Justicen tasolla vakaudeltaan, mutta ainakin bäkkärillä sitä uskaltaa heittää kohtalaiseenkin vastaseen.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: sidrend on 17.09.15 - klo:15:49
Etenkin forelle suosittelisin myös Verdictiä.

Kansi täysin flätti ja rimmi käytännössä beaditon. Ei ole tosin aivan Gatorin/Justicen tasolla vakaudeltaan, mutta ainakin bäkkärillä sitä uskaltaa heittää kohtalaiseenkin vastaseen.

Juuri tuon tuntuman takia itsekkin sitä ajattelin, eihän se mikään jyrä ole, mutta riittävän vakaa kuitenkin.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Nuoksu on 20.09.15 - klo:01:29
Kiitos suosituksista, Verdictiä ehdinkin jo katsella aiemminkin. Hauskasti sen jälkeen mitä tässä ketjussa kirjoitettiin hupenivat Verdictit mystisesti loppuviikon aikana Frisbeepointista... Ei ole enää kuin yhtä painoluokkaa ja väriä Lucid-muovissa jäljellä.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Hanza on 20.09.15 - klo:08:35
Millä otteella te heitätte yleensä midareita, kun itsellä powergrip luonnollisesti jää vähän käteen kiinni ja väpättää ja muilla otteilla en saa yhtään voimaa siihen. Niin voiko esim verdictiä rykiä powergripillä, kun se on niin vakaa ja on beaditon? eli Mikä on paras ota heittää nuita midareita? (ja puttereilla)
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: BlackStar on 20.09.15 - klo:09:13
Millä otteella te heitätte yleensä midareita, kun itsellä powergrip luonnollisesti jää vähän käteen kiinni ja väpättää ja muilla otteilla en saa yhtään voimaa siihen. Niin voiko esim verdictiä rykiä powergripillä, kun se on niin vakaa ja on beaditon? eli Mikä on paras ota heittää nuita midareita? (ja puttereilla)

Itse heitän midareita ja puttereita etusormi rimmillä, onko se sitten fangrip? Jos rykäisyä tarvii vaihdan helposti esim. Teebirdiin. Putterini on muutenkin beadillisia (P1x ja musta tuntuu että myös S-P2`ssa on pieni bead). Jotenkin ne sopii käteen paremmin. Suosittelen myös kokeilemaan plus moldin ROC`ia.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: sidrend on 20.09.15 - klo:10:22
Millä otteella te heitätte yleensä midareita, kun itsellä powergrip luonnollisesti jää vähän käteen kiinni ja väpättää ja muilla otteilla en saa yhtään voimaa siihen. Niin voiko esim verdictiä rykiä powergripillä, kun se on niin vakaa ja on beaditon? eli Mikä on paras ota heittää nuita midareita? (ja puttereilla)

Itellä vähän riippuu heitosta ja kiekosta, jos on tilaa enemmän ja tarvitaan mittaa, mutta silti heitän midarilla niin usein lähtee kyllä powergripillä, ja Verdict on ihan hyvin toiminut siinä, kuten myös Roc3 ja Flat Top Roc. Sitten jos ollaan jollain tiukemmalla fairwaylla niin saatan ottaa ennemmin sellaisen fangrip tyyppisen otteen, jolla ehkä tehot laskee, mutta tarkkuus paranee. Tämä myös parempi itellä yleensä hiukan vähemmän vakaiden midarien heittoon, kuten Prodigyn 300s M4.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: hhel on 20.09.15 - klo:12:59
Millä otteella te heitätte yleensä midareita, kun itsellä powergrip luonnollisesti jää vähän käteen kiinni ja väpättää ja muilla otteilla en saa yhtään voimaa siihen. Niin voiko esim verdictiä rykiä powergripillä, kun se on niin vakaa ja on beaditon? eli Mikä on paras ota heittää nuita midareita? (ja puttereilla)
Itse heitän lähestymiset, jotka vaativat tarkkuuta kolmen sormen powergripillä, jossa pikkurilli on pois rimmiltä. Putteri ja midari distance heitoissa heitän normi powergripillä. Alussa kun harjoittelin heitteleen puttereilla ja midareilla, niin mulla oli samaa ongelmaa. Tuolla kolmella sormella harjoittelu auttoi ainakin henkilökohtaisesti itseäni tekniikan hioutumisessa.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: Hanza on 20.09.15 - klo:13:03
Okei, kiitos neuvoista. Miten puristus, kunka kovaa? millä sormilla?
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: DamtheMan on 20.09.15 - klo:15:07
Itsellä tuppaa(si) olemaan samaa ongelmaa, power gripillä tahto tulla lockia, mutta sai sentään voimaa, kun taas fan gripil uupui usein voima JA suunta, niin mennyt pienemmällä pahalla. Tästä johtuen ei paljoa ole tullut midareita heiteltyä, bägissäkin vain yksi pitkään, eilen ostin toisen.

Kävin kuitenkin tuossa äsken kentällä reenailemassa pari tuntia ja alkuun fan grip osoitti pieniä toiminnan merkkejä kun vähän sääteli, mutta loppua kohti testailin power grippiä, peukalon paikkaa kun säädin (hieman keskemmäksi, se ikään kuin "painaa" kiekko viistosti kohti kämmenen grippiä) niin rupesi menemään todella hyvin itsellä, 60+ metriä midarilla on eeppistä itselle rystyllä. Jotakin varmuutta siis sain, mutta tiedä sitten tuleeko vieläkään paljoa heiteltyä midaria, väylädriverista (Patriot tai Rival) voi ottaa voimaa pois ja varmuus on silti suurempi kuin tällä hetkellä midareihin, lisäksi mittaa tulee helpommin saman verran ja lisääkin.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: RistoS on 20.09.15 - klo:21:13
Heitän otteella joka on lähellä stack fork gripiä (http://www.innovadiscs.com/home/daves-tips/daves-grip-tips.html). Irtoaminen on käytännössä aina puhdas ja spinni on kohdillaan.
Title: Vs: (Vakaat) midarit
Post by: tapioe on 20.09.15 - klo:22:20
Sama ote on mullakin midarien ja puttereiden kanssa. Toimii hyvin niin draiveissa kuin lähäreissäkin.