Frisbeegolf-forum.fi

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 27.03.23 - klo:07:40 »
Sunnuntaina tuli urakoitua kaksi kisaa Äänekoskella. Lunta oli pyryttänyt reilusti viikonloppuna, ja yöllä oli pakastanut kunnolla, joten täällä on täysi talvi.

Aamulla pelattiin hupikisaa niin, että jokaisella piti olla tasan kolme kiekkoa mukana: putteri, midari ja draiveri. Näillä sitten piti pelata vuorotellen. Aika usein tuli putattua draiverilla ja avattua putterilla. Eihän tuossa pelillisesti ole mitään järkeä, mutta piristyksenä oikein mukavaa, kun on koko talven hinkannut samaa kymmentä väylää samoilla kiekoilla.

Illalla sitten vielä päälle tavallinen kisa. Jo aamukisan aikana oli vaikeuksia vasemman lonkan kanssa. Ei oikein kärsinyt vauhtia ottaa, ja loppua kohti kävelykin oli vaikeaa. Iltakisassa tilanne vain paheni. Totesinkin sitten, että taitaa olla aika ottaa viikon huili tähän väliin. Vilkaisu tuloskorttiin vahvisti tätä arvelua.

Illalla selasin rutiininomaisesti mitä kisoja on ilmestynyt Metrixiin, ja osuihan sieltä vihdoin silmään SFL Masterstourin ensimmäinen osakilpailu. Ja näemmä oli kopioitu kisaformaatti Tammisaarelta, jossa vanhat laitetaan kiertämään rataa sianpieremän aikaan. Pitäkää hyvät kisat, itselle täytyy keksiä jotain muuta. Voi kun tuo tieto vain olisi ollut tarjolla jo muutama viikko sitten, niin olisin pitänyt paikkani Tarinalaakson kauden avajaisissa. Tämä vaikuttanee myös siihen, että taidan jättää koko tourin pois kalenterista. Olisi kyllä ollut kiva katsoa, miten pärjään ikäisteni joukossa, mutta nyt ei arpa osunut. Katsotaan 10 vuoden päästä uudestaan.
2
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 26.03.23 - klo:23:03 »
Se olisi sitten taas yölähetys amerikan viikkokisoja edessä ja ensi lauantaina taas mennään Meilahdessa kiekon perässä april . sitten vapaaviikonloppu pääsiäisen merkeissä ja Backby kisa TD hommissa sekä piazza open/lady open viikonloppu ja NDGE kisaankin sai vaihdettua siviilipuolen asiat pois tieltä ja pääsee nauttimaan koko päivästä. Sitten onkin jo Toukokuu. Vauhdilla menee aika eteenpäin.
Semmosta se ja aika mukavaa menoa.
3
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 26.03.23 - klo:16:28 »
Kisa kooste 2023
Päätavoite max 4 missiä 10m ringissä.
PDGA kierrokset 11
PDGA kilpailut 8
Pelattuja väyliä 205
Kilpailu : Prodiscus masters tour Skogby I
Rata: Skogby masteri layout kevyt 11/12 muutoksilla
Tämän kisan tulos suhteessa par +4
Alustavat 894 ja 903
Suhteellinen rating 2023 = -14 pistettä (836)
Birdey 9kpl / yhteensä 2023=  33kpl.
Bogey 9kpl / yhteensä 2023= 46kpl.
Tuplat yms  2kpl  / yhteensä 2023 = 19kpl.
Virheet 1kpl / yhteensä 2023= 26kpl OB,HD+muut.
10m rinki 4missiä, putit sisään 16/20 80%  ja kakkosrinki 5kpl

Terveys:  forella pystyi jo lähestymisiä tekemään, ihan ok vointi.

Paino 123kg / vuoden alussa 129.5kg

Kisafiilis: nyt oli kyllä mahtava meininki. Tälläistä jos olisi enemmän niin kyllähän nauttisi.. tulispa kesä.

Päätavoite tilanne max4 missiä 10m ringissä kierroksella: 8kierrosta ok ja 3 kierrosta ei.
4
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 26.03.23 - klo:16:05 »
Tauolla aurinko paistoi mukavasti ja ehti ryhmät tehdä ja tuloskortit jaella eteenpäin.
Aurinkoisella kivellä istuskelu oli melko leppoisaa ja siinä sai kuitenkin sormet ihan jäähän. Onneksi oma lähtöväylä nelonen aiheutti kipitystä ja sai veren virtaamaan. Kuitenkin kierroksen alkaessa sormet oli kyllä aika kohmeessa.
Alamäkeen avaus lähtikin hieman liikaa hyssessä ja kopsahti ennen koria puuhun ja päätti siitä jatkaa korilta pois päin matkaa.. 12m ei mennyt vaikka ketjut kilahti ja päätti vielä pyörähtää vitoseen.. alkoi tuntumaan tavalliselta sähläämiseltä.
Vitosen avaus lähti liian aikaisin ja puuhun oikealle ja pompusta kohti rantaa kuusien sekaan.. tosi hankala paikka josta piti kaikkensa tehdä rannasta mandon kohdalta että pääsisi edes 15m.. sinne sainkin korista vasemmalle kuusien sisään.. ainoa mahdollisuuus putti hyssessä korkealle ilmaan ja ihan korin edestä maahan ja sitten rullattiin rinnettä kosteikkoon.. nyt ei 10m mennyt sisään ja jatko sisään ja tupla tähän oli kyllä kamalaa.. 6 ja 8 avaukset osui puihin ja kopsut oli kyllä aikamoisia.. vaikeet lähärit onnistui kuitenkin ja par nosteltiin pois kolmosen ringistä. Mieleen hiipi ajatus että nyt ollaan jo 4 heittoa ekaa kierrosta perässä noilta väyliltä ja jotain on nyt pakko tehdä ettei mene ihan perus vihkoon taas tämäkin kisa.
9 väylä avaus keskimäntyyn ja suoraan vasemmalle metsän reunaan. Jalat taas haaraputissa kengän kärket sisäänpäin joka oli todettu toimivaksi ja hyppyputtia ja kiekko 16m päästä suoraan kuppiin.. pörö.. yes. Yksi pois.
10X väylä kaksi täydellisesti suoritettua heittoa ja nosto koriin.. kaksi pois.
11 väylän avaus jää vaisuksi loppumetsän reunaan pikkuvankilaan 15m päähän korista lähellä 12 avauspaikkaa.. silvennoinen muistuttaa niistä kengän kärjistä ja haaraputilla kiekko koriin ja nyt saa jo juosta putteria hakemaan. Fiilis aika superia..
12 avaus liikaa vasenta laitaa eikä kiekko ehdi kääntymään korille ja jää korilta 13 avauspaikalle johtavalle polulle 15 reippaan askeleen päähän tasaiselle.. odottelen muiden pelaamista ja tuijotan koria.. puttaan ja heti kun kiekko lähtee kädestä huudan kovaa "tää on mahtava laji" koska tiedän että tämäkin menee sisään ja siellä lepää. Ihan käsittämätön fiilis ryhmän taputtaessa epäuskoisena kun ei kukaan usko silmiään mitä tapahtuu.. 4 birdeytä putkeen joista 3kpl kaukaa kakkosringistä putaten noilla väylillä yli 50m koriin yhteensä.. 
13 onneksi toistetaan sama virhe 2-4 ja bogey korttiin.. jotenkin veltto olo ja 14B avaus vaan lähtee kädestä suoraan mandolinjan läpi.. taistelu bogey tähän ja saadaan sulatettua birdeyt pois kortista.
16 nostelu pörö ja x2 toistetaan 10ringin missi ja selvitään pelkällä bogeylla. X3 avaus on niin hyvä kakkosheiton sählääminen keskeltä väylää 45m ennen koria oikeasti meinaa vituttaa.. par selvitään kuten 17 väylästäkin. 18 sählätään taas bogey ja ollaan takaisin plussalla. Loppuun 1,2A ja 3A ok peliä ja par korttiin.. +1 ja alustava 903.. hyvin meni ja tuollaisella fiiliksellä tämä on kyllä aika mahtava laji pelailla..
5
Treenipäiväkirjat / Re: Saturin Miikan mutinat
« Last post by mykey on 26.03.23 - klo:12:08 »
Prodiscus masters tour Skogby starttasi 74 pelaajan voimin lähes sulaneessa ympäristössä 24.03.2023. aurinko pilkahteli mukavasti ja iloinen puheen sorina valtasi kentän laidan Virtasten kahvion tarjoillessa kahvia ja pikkupurtavaa.
Pelaajakokouksessa äänestettiin ja päätettiin ettei uusia lisäväyliä pelata. Vähän tuli siinä kiirus säädellä layout kohdilleen jotta ryhmät menivät oikein ja lopulta kun itse huomasi että pitää väylälle siirtyä niin väärä takki oli päällä. No ei voi mitään ja lämpimämpi takki osoittautui tarpeelliseksi.
Yhtään heittoa ei tullut lämmiteltyä eikä puttia kohdistettua ja niillä mentiin.
Ykköselle puukopsu ja kun 15m osuu vaan laitteeseen niin bogey alkuun ja turhat jännitykset pois. 2A väylälle hyvä avaus melkein tunnelista aukealle.. kaksi kertaa puukopsu ja 16m putti sisään.. huh huh. Melko hurmokseen ja 3A 8m pörö sisään. 4 kolmeen metriin ja vitosella loistava avaus joka kopsahtaa tolpan juureen.. nousee pystyyn ja rullaa alas kosteikon reunalle takaisin päin väylää.. 12m ylämäki putti keskelle pönttöä.. ompas kivaa ja kolme birdey putkeen.. aika harvinaista.. 6,8,9 ringin ulkopuolelle jäädään ja putti ei mene.. odotellaan 10X väylällä ja kurkkaan tuloksia...-2 ja toisella sijalla ollaan.. hupsista. Puhelinta kurkkiessa seurailen muiden tuloksia ja kädet siinä tuulessa pääsee hiukan viilentymään. Kasa vähän sinnepäin heittoja kun on vajaana niin bogey tulee 10X ja vähän karvaalle maistuu.. 11/12 par putit sisään ringistä.
13 avaus jää 11m mutta nyt ei putti mene ja hieman tulee tunne että tässä odotellaan vaan sulamista.. sitä miettiessä painan kokonaan ohi laitteesta paluu 6m putin ja jää 7m ja bogey korttiin. Huh meinasi karata lapasesta. 14B väylälle trident skippi heitto hyppää kovaa vasemmalle jättäen loistavan kolon kohti koria ja 75m paikaltaan puiden sekaan ja siellä lentää osumatta mihinkään.. 10m putti painetaan keskelle pönttöä ja birdey tähän tuntuu käsittämättömältä. -1 tilanteessa ollaan..
Loppuun onnistuu kopsutella ja ottaa toisen rinki missin X2 johon saa sen tilastotupla bogey tehtyä. +3 on lopputulos kun X3 ja 18 mennään sinne tänne selän hieman tuntuessa jäykältä kun odotellaan. Pitäisi vaan tehdä oikeita liikkeitä eikä vaan mutista kun kierros on päällä.
Silti pelasin aika hyvin. Alustava 894 ja vain kaksi missiä ringissä sekä kaksi OCP puttia maistui aika hyvältä.
6
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 25.03.23 - klo:22:31 »
Itse olen Jonen kanssa samaa mieltä. Naisten pelissä on enemmän tapahtumia eikä 15m puttimissi ole tappion varmistava virhe. Tuo kirjoittamiseni eteni siten, että kun oli tarpeeksi kirjoittanut miehistä niin ei enää tullut oikein mitään mieleen. :) Hyvä muistutus siis.


Kausi alkoi tänään Skogbyn metsässä.
Pelaajakokouksessa TD antoi demokratian vaikuttaa ja pelaajat päättivät ettei uusia ja varsin kosteita väyliä pelata vaan mennään vähemmän muokatulla väyläkokonaisuudella tämä kisa. Toki tauolla jutellessa naureskeltiin että jos kysymys olisi vain esitetty toisinpäin niin oltaisiin pelattu uudet väylät. :)

Ykköskierroksella aloitin viiden hengen ryhmässä väylältä 18. Arpaonni siis suosi ettei tarvinnut kävellä toiseen päähän kenttää.
108m puuränni. Taisin tehdä ensimmäisen kakkoseni siihen millään kierroksella heittämällä noin kuuteen metriin avauksen.
Kaikenkaikkiaan ensimmäisellä kierroksella homma toimi aika kivasti. Pari lyhyehköä puttimissiä ja kaksi bogia niistä. Muutama ihan tahallisen tuntuinen putti ja heittäminenkin pääosin aika kivasti hanskassa. 8 birdien jälkeen lopputulemaksi -6 jolla jaettu ykkössija omassa luokassa. Mainitaan nyt vielä että olisi ollut nelikymppisissäkin. Tämä siis tälleen pikakelauksella koska kierros meni varsin suunnitellusti ja alustavasti 981 taikapistettä.

Tauolla käytiin syömässä kalasoppaa. Lohikeitto on useimmiten hyvää ja niin nytkin.

Sitten kohti väylää 7.

6. Alamäkeen reilu satku. Pari lämmittelyheitto pikku lämmittelyn jälkeen. En osunut siihen ränniin. Aika surkeita heittoja.
Avaus sitten lähti vähän oikealle. Olisihan se tuurilla voinut mennä pidemmällekin, mutta mäntyyn ja pomppu vasemmalle.
Kuusen alla. Hetken näytti että sieltä voisi taikoa jotain, mutta kun menin kiekolle niin oksia oli häiritsemässä. Foreantsa jäi aika lyhyeksi ja vaati vielä melkein 40m lähestymisforeantsan jotta selvittiin bogeylla. Ykköskierroksella tähän kolmonen.

8.  Buzzzilla suora heitto kallion yli puuränniin ja kahden metrin nostoputti. Tämä oli tahallisen tuntuinen heitto ja tuntuipa hyvältä korjata virhe heti. Eka rundilla kasimetrinen pirkkoputti sisään eli tähän aika lähelle maksimit.

9, Kuten joku voi huomata numerointi seuraa normiradan numerointia. Sidewinder lähtee vähän vasemmalle ja ui muutama rungon välistä korin tasalle noin 9m. Sieltä ihan hyvä putti jää koriin ja ollaankin jo miinuksella. Heittäminen tuntuu vähän kummalliselta eikä yhtään niin luontevalta kuin eka rundilla. Syynä voisi ehkä olla eka rundilla jalassa olleet IceBugit joista tauolla huomasin pohjan irronneen liimauksista.
Jalassa nyt vähän tukevammat vaelluskenkätyyppiset jalkineet. Kaksi pirkkoa tähän kun eka rundilla pistin oikealta puolelta keskipuuta vitoseen. Teknisesti tuntuisi kulkevan, mutta...

10. Tässä kahden mandon systeemi. Firebird käteen ja ykkösenä tiille. Fireä saa heittää ihan kunnolla eikä pitäisi mennä kovin helposti pitkäksi niin että toinen mando olisi hankala kiertää. Fire lähtee kädestä löysänä ja feidaa ennen mandoa. Mandomissi. Aivan järkyttävän surkea heitto kun piti heittää kovaa loiva hysse senverran kaukaa ettei tarvitse edes miettiä. Ai saakeli.
Dropparilta pääsi heittämään forella, mutta piti vielä väistää molemmat mandot. Heitinkin oivan foreantsan joka palautti hienosti kolmeen metriin. Par-putti sisään ja tuntui että pääsin säikähdyksellä. -1
Tähän kolmonen ja nelonen. Ai että oli surkeaa tekemistä avaus.

11. Koskapa on heittänyt löysää tuulettimeen niin asia tietenkin pitää korjata. Tuijottelin hetken lattiaan ja yritin kasata itseni vaikkei tässä mitään hätää pitänyt olla. Tietenkin muut paineli pirkkoja edellisellekin väylälle, joten vähän painetta tuli pelata paremmin.
Shryke kovaa jäi vähän näppiin, joten paineli sinne jonnekin vasemmalle. Ei nyt kovin paljoa, löytyi noin 20m päästä korista. Aika hyvä yrittely putterilla mutta ehkä metrin lyhyt. Eka rundilla tähän ensimmäinen bogi kierroksella kun puttasin vitosesta alarautaan.
-1

12. Fore jäi ratkaisuksi. Ihme väpätys, mutta meni kuitenkin oikeaa linjaa. Jäi noin 11 korin yläpuolelle. Päätin, että nyt kun on ajateltu pelata voitosta niin onhan se yritettävä vaikka ohiputti voi tuoda pahan mielen. Putti lähti vähän oikealle ja paineli sieltä oikealta korista ohi. Noin seiskaan. Paluuputti hieman ylämäkeen oli aika kuumottava, mutta se oli aika hyvä putti. Tolpan oikeaan reunaan ja jotenkin se sieltä vielä ui ulos ja bogey. Se ei oikeastaan ollut huono putti. Hittolainen. Parissa.

13. Vähän leveäksi lähti TL3. Ei tunnu nyt hyvältä heittäminen. Feidaa onneksi takaisin noin kymppiin. Ihan ok putti painuu pikkuisen alarautaan ja jää siihen. Ai että. Vähän on tuskaista tekemistä eikä millään keksi miksi. Ajattelin syyttää kalakeittoa, mutta se taitaa olla turhaa.

14+15 Tässä piti mando kiertää oikealta ja painella sitten 15 koriin. Eka rundilla kiersin mandoa vähän liikaa oikealta osuen puuhun josta kiekko mandopuuhun josta väylälle. Se mielessä taisin heittää samanlaisen surkimuksen kuin väylällä 10 missaten mandon. Tässä kohtaa ei paljoa naurattanut. Droppari oli vaikeassa paikassa ja sieltä lähdin foreantsaa taikomaan. ihan ok, mutta vähän ylös ja oksiin josta sitten metrin syvään kaivantoon. Sieltä vaikeasta asennosta aika hyvä heitto TL3:lla mutta osui vielä lopussa puuhun jättäen kasimetrisen. Pistin sen hyvällä putilla sisään. Vitonen korttiin ja +1

16. Alamäkiväylä ja oikeastaan pakkokolmonen. Vähän jännittää kun ei oikein tunnu olevan heitto jiirissä. Shrykellä loiva hysse lähtee hyvin väylää pitkin ja feidaa toivotusti vasemmalle. Tuollaisella heitolla pääsee vasemmalle puolelle aika turvallisesti niin, että jää noin 35m korille.
Neppi Zonella kahteen metriin ja pariin. Eka rundilla aika identtinen suoritus.

X2. Jonotellessa ehtii jutella, mutta myös kelailla. Ei oikein tunnu löytyvän syytä heittotason vaihteluun. Ei väsytäkään.
Forella DD3 ei lähde pikku antsaan, mutta kiertää oikeanpuoleiset puut toivotusti. Siitä sitten vähän alivakaampaa lättyä forella eteenpäin. Osuu puuhun ja korille jää noin 30m. Zonella foreneppi neljään metriin ja kiekko koriin. Tässä kaksi nelosta on tyytyväinen suoritus. Tosin kaksi kolmosta teki pojat toisella kierroksella eli voi siihen tehdä. Parissa.

X3. Sidewinder lähtee melkein hyvin puuränniin. Pikkuisen sitten kuitenkin oikealle ja puuhun. Jää noin 70m ja kiekko puiden välissä oikealla. Päädyn Buzzzilla heittämään parin metrin reikään ja toivomaan että se kääntää yli vähän. Hyvä heitto. Vähän liian vähän kulmaa ja kiekko yrittää vasemmalle. Osuu kuitenkin puun reunaan ja pomppaa kohti koria noin kuuteen metriin. Siitä löysähkö putti tipahtaa alarautaan ja pettymykseksi nelonen. Kaksi nelosta tähän. Tuntuu että on selvitty hankalista väylistä.

17. Buzzzilla suora heitto jää kahdeksan metriä vajaaksi. Puttikaan ei ole huono, mutta korkeussäätä sakkaa. Taas alarautaan. Ai että. Tuntuu että nyt on missattu aika monta hyvää paikkaa joille olisi ollut käyttöä. Kärki on karannut jo ajat sitten ja nyt vain rimpuillaan kolmossijasta ja mielenterveydestä.

18. Shryke meni eka rundilla hienosti niin miksi ei nytkin. Aikamoinen hysse lähtee ja osuu puuhun ennenkuin ehtii ajatellakaan nousemista sieltä minnekään. Korille jää noin 70m. Kurkottaen foreantsalla voisi päästä. Heittokädellä ei oikein voi tehdä normaalia liikettä, joten se sitten häiritsee senverran että kiekko lähtee alaspäin. Menee kuitenkin noin 15m korista. Pitäähän sitä yrittää. Aika hyvä yritys pamahtaa alarautaan. Ei ne nyt vain mene. Tuntuu että alkaa kierros loppua kohta ja plussalla ollaan.

1. Tämä on ollut aina vaikea. Loivasti oikealle kääntyvä väylä 108m. Nyt lähtee DDx hyvin kädestä ja kaartaa kauniisti väylän suuntaisesti. Psuu lopussa ojaan ja jää noin seiskaan. Vähän hankalasta asennosta putataan ja nyt pitäisi saada sisään. Vähän se P2 lähtee oikealle mutta reunimmaiset kejut kaappaavat kiekon kivasti. Kakkonen. Huh. Parissa. Ei paljoa lohduta, mutta ehkä tästä vielä tulee jollain lailla siedettävää.

2. Shryke osuu puuränniin ihan keskelle ja painelee vielä korille päin. Loivaan ylämäkeen ehkä 50m. Buzzzille näyttäisi olevan tilaus. Fore on aika surkea ja jää vähän näppiinkin. Pikku puuosumalla reiluun kymppiin. Sieltä ponneton yritys ja käytännössä nosto sisään. Par. Tässä olisi ollut hyvä mahdollisuus, mutta fore on ollut heikompi kuin normaalisti. Parissa.

3. Pidennetty väylä. Hysteria käteen ja foreantsaa. Ei tule antsaa ja nokkakin on pystyssä. Vähän yli puolestavälistä löytyy kiekko ison kiven melkein päältä. Joudun nostamaan toisen jalan kiekon taakse ja neppaamaan mäntyjen välistä Zonella. Neljään metriin ja nostoputti sisään. Kolmonen. Hyvä uudistus. En osannut pelata.

4. Eka rundilla alamäkeen Buzzz forella metriin. Nyt kääntää pikkuisen vasemmalle ja liukuu osuen koivuun. Noin kympin putti alamäkeen ja haaralta. Ei vaikuta hyvältä idealta, mutta ei tässä nyt enää aleta alle niistämään. Hyvä putti keskelle keksintöä ja miinukselle. Oho.

5. Buzzz OS hyvällä heitolla metriin ja kisa on ohi. Tähän kaksi kakkosta.

Olipas vaikeaa. Vaikea käsittää mihin hävisi se itseluottamus ja hyvä tekeminen. Toisaalta en sitten hävinnyt itselle kuin neljä heittoa. Toisen kierroksen alustavat 933, joten tuo nousee ja eka vähän laskee lopullisiin. Pikkuisen alle oman ratingin koko kisa, joten ei ihme ettei osaa olla tyytyväinen.

Toiselle kierrokselle lähtiessä sanoin Markolle ääneen, että nyt lähden voittamaan tämän kisan. Ei siitä mitään lisäpainetta tullut, mutta ei tuolla pelaamisella pidä voittaakaan. Mutta. Olipa kivaa ja valtava tuuri kelin kanssa. Koirien kanssa kun lähdin kotiin päästyä lenkille niin alkoi tulla jo lunta. Koko edellisen yön satoi vettä, joten olipa tuuri.
7
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 25.03.23 - klo:15:19 »
Äänekosken viikkokisat ei oikein sujunut minulta. Itse asiassa aamulla heti herättyä oli sellainen olo, että tekisi mieli jättää väliin, ja vilkaisu ikkunasta pihalle vahvisti tätä ajatusta: 15 senttiä lunta auton katolla ja parkkipaikalla. Olin luvannut kuitenkin olla kuskina aamulla, niin tuli sitten mentyä. Löysin itseni jatkuvasti OB:n puolelta. Tuntui että kaikki väylät olivat vastatuuleen. Siinä on meikäläisellä opeteltavaa. Tulos reilusti plussalla ihan ansaitusti. Peliä ei helpottanut myöskään se, että sain kesken ensimmäistä kierrosta puhelun, joka jäi pyörimään päähän koko pelin ajaksi. Ei ollut keskittyminen lähelläkään rataa. Ei pitäisi koskaan vastata puhelimeen kesken kisan, mutta kun 85 vuotias lähisukulainen soittaa, niin niihin on paras vastata aina.

Tuli mieleen, että millaisia mietteitä on aiempina vuosina ollut tähän aikaan keväästä. No, kaivoin niitä tuolta foorumin syövereistä. Sieltähän ne löytyy:27.3.2016
Olipa huono päivä.
Aurinko paistoi, 6 astetta lämmintä. Kengät märkänä ennen kuin kisa edes alkoi. Se mitä noista kengistä on jäljellä. Saumat repeilee. Eikö nykyään haluta tehdä mitään tuotteita kestämään?
Ensimmäinen väylä ja ensimmäinen heitto. 5 metriä ja puuhun. Ja se oli vielä yksi niistä parhaista väylistä! Muut meni huonommin. Koko päivänä ei ainuttakaan hyvää heittoa.

23.3.2017
Johan oli keli. Peurungan viimeinen ledikisa (kelloja siirretään vihdoinkin!!!) pelattiin kovassa tuulessa järkyttävän liukkailla rinteillä. Tärkeämpää kuin hyvä tulos oli selvitä hengissä. Koska kirjoitan tätä kotona olen onnistunut.

27.3.2018
Kevään valosta riehaantuneena pakkasin tänään bägin täyteen puttereita. Peurungan putteripotin pystyi heittämään ilman ledejä niin otin kerrankin kaikki putterit mukaan. Koko talvi onkin tullut viskottua vain paria kiekkoa.

22.3.2019
Ei hyvältä näytä.

Tiistaina kipeytynyt sormi ei ota parantuakseen. Kävin näyttämässä sitä terkkarilla ja sain ohjeeksi syödä kuurin Buranaa. Eipä ole tehonnut. Tilanne on nyt se, että jääkö heittelyt tältä kesältä kokonaan väliin. Hitto, juuri kun olisi kevät oikeasti alkamassa.

21.3.2020
Tää oli tässä.
Pelkkää koronaa joka puolella. Siis mediassa, ei todellisuudessa. Onneksi. Vielä.
Joudun toppuuttelemaan kun tulee pyyntöjä lähteä pelaamaan. Voin käydä pelaamassa edelleen mutta mieluiten yksin tai mahdollisimman pienessä sakissa. Kävin eilen laittamassa kesämökille lämmöt päälle ja testasin puttikoria. Liian kylmä puttitreenille vielä, mutta lämpenemään päin on taas.

28.3.2021
Ilmeisesti porukka on alkanut tulla aamuisin Äänekoskelle sen pelosta että päivällä radalla on liikaa ruuhkaa, tai koska aurinko pehmittää rataa. Todellisuudessa sunnuntaina keskipäivällä radalla oli väljempää kuin lauantaina aamulla, ja rata oli edelleen aivan täydellisessä pelikunnossa 9 asteen lämpötilasta huolimatta. Tosin veikkaan, ettei enää pääsiäisenä ole.


6.4.2022
Tuli jotenkin mukava olo, kun kalenteri näyttää tyhjää. Ei stressaa yhtään. Sitä paitsi en ole oikein ollut pelikunnossa: vanhat nivelet ja vähäiset lihakset olisivat mieluummin tekemättä mitään.

Viime viikolla kävin pelaamassa useana päivänä peräkkäin. Oli vielä hyvät kelit. En asettanut mitään pelillisiä tavoitteita itselle, vaan kävin lähinnä kävelemässä aurinkoisella radalla hyvässä seurassa. Alkaa näyttää siltä, että tämä harrastus on itsellä menossa juuri siihen suuntaan. Huonot heitot ja kehnot tulokset eivät haittaa
8
Treenipäiväkirjat / Re: Täysillä päin puuta
« Last post by takarivi on 24.03.23 - klo:23:09 »
Vesisateesta, loskasta, jäästä, lammikoista, tuulesta, hyvästä seurasta ja hienoista heitoista oli perjantai tehty.

Kahdesti olin ob:lla, niistä kummastakin tuplabogit. Sama väylä vieläpä kummallakin kierroksella. Lopputulos silti mukava -3.

Huomenna sama uusiksi, paitsi ilman sadetta, ja tuuli kääntyy 180 astetta. Toivotaan että kengät kuivuvat siihen mennessä. Saattaa olla jopa pientä pakkasta aamulla. Hyvä niin, sillä rata oli paikoitellen turhan märkä.
9
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by letiss on 24.03.23 - klo:12:35 »
Itseasiassa taidan olla vähemmistön edustaja, koska pidän enemmän FPO kisasta. Toki useimmiten se on myös kivaan
prime time aikaan meille härmäläisille, mutta myös linjat mitä he heittävän antaa itselleni paremman kuvan väylistä.
Pelaajat myös lähempänä omaa tasoa, joten "kaikennäköinen toiminta" on jatkuvasti läsnä.
MPO kärkikortin toiminta alkaa olla niin kliinisiä, että kisat varsinkin joillain kentillä on omaan silmään aika
tylsää seurattavaa. Hysse kupille ja aina 14m ringistä putti sisään, boring :)
Suosikkeina tietysti meidän omat naiset ja muutama muukin, esim. A Mandujano, koska sen nimikko Buzz on
ihan parhautta :)
10
Treenipäiväkirjat / Re: Rakkaudesta lajiin
« Last post by Ari on 24.03.23 - klo:10:32 »
Kisakausi alkaa tosiaan huomenna. Ihan valtavan luottavainen ei omaan heittoon osaa olla kun heittämistä on takana niin vähän, mutta pitäähän sen heiton sieltä selkärangasta nousta. Samahan se on kaikilla. Suurin osa aloittaa kautensa lähes kylmiltään, joten ei tässä varmaan liikaa tasoitusta anneta.
Parissa päivässä on ilmeisesti lähtenyt Skogbystä lunta oikein huolella ainakin valokuvien perusteella, joten sehän on melkein juhannuskeliä huomiseksi.

Eilen yritin pariin kertaan vähän puttia kertailla, mutta oli motivaatio-ongelmia. Tai ehkä enemmänkin ei vain jaksanut oikein keskittyä ja löysi lähinnä sitten heikkouksia tekemisestä. Periaatteessa on hyvin tiedossa mitä putissa pitää tapahtua, mutta välillä on vain kovin vaikeaa sitä saada aikaiseksi.

Maailma tuntuu olevan täynnä keskustelua tällä hetkellä. Viime viikonlopun Austin Open vai mikä se oli herättää keskustelua. Paul McBeth tuntui olevan tyytymätön väyliin ainakin ennen kisaa. Eilen kuuntelin kuinka Paige Pierce oli sitä mieltä että hieno rata. Tuntuu jakavan mielipiteitä aika paljon. Vaikea tietenkin muodostaa telkkarin ruudulta mielipidettä väylistä, mutta itse olin jotenkin positiivisen yllättynyt että golfkentälle oli saatu aika monipuolista tekemistä. Outtia oli tietenkin paljon ja tuulella varsinkin tulee sitten pikkuvirheistä nopeasti isoja jolloin saattaa rankaisua tulla henkilötasolla paljonkin. Väylä 17  joka oli oikealle kääntyvä dogleg par 4 herätti varsin paljon tunteita.
Kyllä yksi tuollainen mahtuu kentälle. Jos väylä on kovin tiukka ja väylän ulkopuolinen alue on järkyttävää tikkumetsää niin ehkä kannattaisi pilkkoa oma suorittaminen vähän lyhyemmäksi. Nyt nähtiin paljon kovia avauksia joilla yritettiin päästä mutkan taakse pirkkopaikkaa hakemaan. Sitten kun meni metsän puolelle niin lähdettiin mielestäni ihan typeryyttään tosi usein hakemaan sitä sormirolleria joka tuntui poikkeuksetta painavan toiselle puolelle väylää sinne lepikkoon jossa ratkaisuna useammin oli toinen sormirolleri. Ammattilaisetkin siis lankeavat toivomaan että se menisi hienosti tuurilla puiden välistä eikä mikään maassa oleva vaikuttaisi kiekon kulkuun. Putti väylälle ja mahdollisesti paria pelaamaan. Bogillakaan ei tuntunut jäävän paljoa fieldille, joten järki käteen. Juuri tämän takia mielestäni hyvä väylä. Tuntuu että jenkeissä kuitenkin on näitä kapeita metsäväyliä vaikka kuinka paljon, joten en oikein ymmärrä miksi tämä nyt olisi ollut niin huono. Tietenkin kun sitä ei ole pelattu tuhansia kertoja niin väylän ulkopuoliset alueet eivät ole kuluneet ja on hankalampaa mutta juuri siksi pitää keskittyä pysymään väylällä. Vaikka sitten lyhyemmillä heitoilla.
Väylä 18 tuntui olevan sitten ratakartankin mukaan aika erikoinen ja nähtiinhän siinä paljon outtia. Miehillä ja naisilla oli eri tiit, joten ei voi niitä verrata. Joku totesi naisilla olleen vaikeampi väylä tämä. Nopeasti ihminen kuitenkin oppii kun loppua kohti yhä useampi tähänkin sen birdien teki.
Maailman parhaat kun on pelaamassa niin väylien pitää olla vaikeita jotta niitä eroja saadaan. Ei ole ihan helppo rasti suunnitella sellaista kenttää jossa tulee eroja, mutta väylät eivät olisi jotenkin supervaikeita. Pelkällä pituudella näitä ei ratkaista joten on ihan mielenkiintoista nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Locastron seuraaminen on mielenkiintoista. Hienoa nähdä miehen nopeuttaneen puttirutiinejaan. Toisaalta näkee kauas kuinka virheet aiheuttavat kiehuntaa miehen päässä. Hatun heittäminen ja maahan lyöminen on ollut videollakin jo monta kertaa lähellä. Haittaisiko pieni sopiva hatun paiskominen vai onko parempi kerätä sitä tuskaa sisäänsä? Tuleeko se sieltä sitten kerralla ulos vai pystyykö hillitsemään itsensä? Toivotaan, että mies pystyy pelikentällä toimimaan eri tavalla kuin aiemmin. Sisällähän asuu se sama kaveri, joten nyt pitää vain oppia uusia toimintatapoja työpaikalla.
Olisi hienoa jos joku pystyy näyttämään kykenevänsä muuttumaan tai edes muuttamaan toimintaansa.
Senverran on itse ollut paikallakin näkemässä tämän kaverin kiukuttelua, ettei Nikko ihan heti meikäläisestä ykkösfania saa.

Muutenkin on ihan  hauska kun tuota kärkiporukkaa on niin paljon, että voi valita itselleen sopivia lempparipelaajia isommasta joukosta. Mietiskelin jossain vaiheessa tähänkin perusteluja.
Tykkään itse kun pelataan sääntöjen mukaan, reippaasti, ei askelputtaamista (koska niin vaikea nähdä onko se ok).
Ricky olisi ihan hyvä tähän, mutta valitettavasti tuo outojen hoitomuotojen käyttö itsensä kunnossa pitämisessä on mennyt jo sille tasolle ettei osaa arvostaa.
Nämähän on kaikki ihan toisarvoista, mutta kannaahan joku Pelicansia liigassakin vaikkei siinä ole mitään järkeä :)

Tällä hetkellä olen huomannut suomalaisten lisäksi tykkääväni Eaglen pelaamisesta. Tykkään myös kun kyetään myöntämään ettei kulje. Lizotten kanssa on senverran tuttu että se tavatessa moikkaa joten siinähän on jo hyvä syy seurata sen tekemisiä. Kun Simon alkoi pelaamaan vähän järkevämmin niin huomasin tykkääväni siitä enemmän vaikka "Simon-line" on kieltämättä todella viihdyttävää. Näitä uudempia kavereita tulee seurattua aina kun pääsee seuraamaan. Ehkä sieltä nousee sellaisia kavereita joista jotenkin vain tykkää vaikkei siihen ole mitään syytä.

Pages: [1] 2 3 ... 10